夢王卡邦尼 $128 一上枱見到意粉上的蛋未完全隔走生蛋白,有點扣分,意粉係幾creamy,但食到一半會覺得好漏,略嫌Pancetta 切得太大舊好難入口。青醬蘑菇意粉 $138 青醬意粉其實都好難整得難食,但呢一間竟然做到,佢並無將香草做成醬,好似就咁將大量碎咗嘅羅勒加落意粉到煮,每一啖好似食緊菜撈意粉咁Oat milk Latte $50 正常發揮Long Black $38 有點淡總括來說 呢個價錢食呢個質素,真係有點失望,同區有更好嘅選擇。
夢王卡邦尼 $128

青醬蘑菇意粉 $138

青菜蘑菇意粉

Oat milk Latte $50
正常發揮

Long Black $38

有點淡

夢王卡邦尼
$170 (Lunch)
2024-04-12 109 views
1/4紅日同朋友去深水埗逛,諗住隨便搵間文青cafe hea下, 並無特別上網做功課,點知去到間間都full, 肚餓又見呢間BOLD有位,就入去入到去大部份食客都係年青人,得一枱係中年family gathering, 就係最伏嘅位,佢哋超嘈,係嘈到你唔會聽到對面個friend講嘢,本來呢件事係唔關間店事,但原來其中一個就係老闆,阿老闆完全冇理過客人感受兼一齊大聲嘻嘻哈哈我哋除咗叫咗咖啡,仲叫左野食,都係啲簡單野all day breakfast 、toast etc 落單半個鐘,乜都冇嚟,我催個staff, 佢話廚房其中一我催完之後,個staff入完廚房後,其他枱嘅食物陸續出,結果我哋啲食物要大概45分鐘食物質素不過不失,不過杯咖啡唔夠熱總括嚟講,嘈!由老闆果枱到cafe bar都好嘈,完全傾唔到計,要嗱嗱聲走人而且似係唔夠人,有5張二人枱,一張大枱(老闆果張),樓面得2個人,仲要其中一個要沖埋咖啡價錢唔貴但亦一啲都唔平,成個過程但係似入咗茶餐廳,-啲都唔值!

食物質素不過不失,不過杯咖啡唔夠熱

2024-04-01
$250 (Tea)
2024-03-02 284 views
基隆街載有我青春的回憶!那時初畢業成日經鴨寮街穿過嚟汝洲街、大南街、基隆街放低卡片換來一堆布辦、trimming熙熙攘攘、人山人海則著身子才可在大漢們間穿插好不容易先落到深水埗地鐵站回憶啊⋯⋯本來已褪色的記憶見到哩個用布辦做嘅menu回憶即湧現十多年我走過咩路公司轉過幾多間當中遇過咩人無不唏噓就係哩塊令中女無限感概嘅布辦menu💕而家基隆街嘅布行所剩無幾人潮亦相當疏落卡片都好耐無袋啦digital嘅世界沒落嘅行業全部告訴你世界一直在變放低小朋友享受一小時me time來一杯cappuccino 還是喜愛單純飲奶泡嘅cappuccino 拉咗花感覺較似latte回個魂重新返回中女嘅身軀放低青春嘅回憶去湊放學了🥹
基隆街載有我青春的回憶!
那時初畢業成日經鴨寮街穿過嚟汝洲街、大南街、基隆街
放低卡片換來一堆布辦、trimming
熙熙攘攘、人山人海

重新返回中女嘅身軀
放低青春嘅回憶
去湊放學了🥹
2024-02-12 290 views
✨焦糖香蕉烤棉花糖牛角窩夫配脆皮朱古力雪糕🧇✨購自:BOLD coffee(深水埗)價錢:$88推薦度:8/10-呢個甜品真係無敵 牛角包窩夫烘得外脆內軟 內層口感煙靭👍🏻 棉花糖烤過成半溶狀態 仲可以拉絲‼️朱古力雪糕外層包住脆皮 仲有朱古力穀物脆脆增加口感 旁邊嘅焦糖香蕉味道香甜軟熟 最後灑上大量朱古力醬 整體一定係甜 但味道一流🥰🤎✨昭和布丁🍮✨價錢:$48推薦度:7/10-呢個布丁質感偏紮實 食落口感Q彈 布丁用咗夢王蛋🥚蛋香的確比坊間嘅更濃郁 味道唔算好甜 不過下面有大量糖漿 增加咗布丁嘅甜味💛✨Marshmello Chocolate🍫 ✨價錢:$58推薦度:7.5/10-棉花糖朱古力味道驚喜 朱古力味濃厚醇香灑上大量棉花糖同朱古力醬 開頭飲落偏甜 但用咗黑朱古力 飲到後尾中和左整體嘅甜度 相信熱飲棉花糖溶咗更美味🤤💛✨Long Black☕️✨價錢:$43推薦度:7.5/10-Long Black入口就飲到咖啡豆嘅香味 同Americano嘅分別就係保留咗油脂 口感更醇厚 味道唔會苦澀✨焦糖香蕉烤棉花糖牛角窩夫配脆皮朱古力雪糕🧇✨購自:BOLD coffee(深水埗)價錢:$
✨焦糖香蕉烤棉花糖牛角窩夫配脆皮朱古力雪糕🧇✨
購自:BOLD coffee(深水埗)
價錢:$88
✨Marshmello Chocolate🍫 ✨
✨Long Black☕️✨
價錢:$43
推薦度:7.5/10
購自:BOLD coffee(深水埗)
價錢:$88
推薦度:8/10
🤎
✨昭和布丁🍮✨
價錢:$48
推薦度:7/10
呢個布丁質感偏紮實 食落口感Q彈 布丁用咗夢王蛋🥚蛋香的確比坊間嘅更濃郁 味道唔算好甜 不過下面有大量糖漿 提升返布丁嘅甜味👍🏻
✨Marshmello Chocolate🍫 ✨
✨Long Black☕️✨
價錢:$43
焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窩夫配脆皮朱古力雪糕
棉花糖朱古力
焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窩夫配脆皮朱古力雪糕
棉花糖朱古力
昭和布丁
𝚂𝚑𝚊𝚖 𝚂𝚑𝚞𝚒 𝙿𝚘 | 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️最高5分👇🏻味道:👅👅👅.5 環境:👅👅👅👅 價錢:👅👅👅回頭率:👅👅👅.5.走訪布街,發現在不少老鋪間矗立著一間與眾不同的摩登咖啡店,原來這是由布行改建而成的保育Cafe—BOLD Cafe。.未入門口已經喺落地大玻璃見到店內七彩繽紛嘅布藝裝飾,名副其實係BOLD(布)Cafe🤣餐牌亦十分有心思,係由牛仔布砌成嘅👖由裝修去到嘢食都啱哂打卡📸卡邦尼愛好者要特別留意啦❗️因為BOLD亦係一間聞名已久嘅卡邦尼名店📢📢📢🥚 夢王 • 卡邦尼($128)BOLD嘅Carbonara特別在於用料靚,係由日本高級卵夢王製成!個Sauce夠晒厚實,蛋香十足,相信因為隻蛋堅靚🥹個意粉做到掛汁效果,煙肉亦肥而不膩🥓不過覺得味道淡咗就少少,如果再咸返少少就很好,但整體上都算係Above Average嘅Carbonara🫶🏻🍮昭和布丁($48)個人好鍾意食雞蛋布丁,所以對呢項菜式都有啲要求,可惜嘅係佢冇我鍾意嗰種「動L」嘅感覺,太過實的的,而且蛋味唔夠亦太甜,有進步空間🔥Overall其實還好,不過小插曲係朋友叫咗杯嘢飲,但直到布丁就食完嗰刻都未嚟,希望呢個位可以改善
𝚂𝚑𝚊𝚖 𝚂𝚑𝚞𝚒 𝙿𝚘 | 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️

最高5分👇🏻
味道:👅👅👅.5
環境:👅👅👅👅
價錢:👅👅👅
回頭率:👅👅👅.5

🥚 夢王 • 卡邦尼($128)
夢王 • 卡邦尼

🍮昭和布丁($48)
昭和布丁

Overall其實還好,不過小插曲係朋友叫咗杯嘢飲,但直到布丁就食完嗰刻都未嚟,希望呢個位可以改善吓🥹而且大家去之前記住準備現金或者八達通呀🫶🏻

如果經開附近,相信有機會再戰~
🧑‍🍳BOLD Coffee
📍深水埗基隆街122號地舖
2024-01-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
夢王 • 卡邦尼
  • 夢王卡邦尼
2024-01-03 493 views
𓌉◯𓇋【 深水埗中伏咖啡店 】深水埗Cafe勁多 中伏機會亦都勁大🤣見呢間喺OpenRice上面有好多好評 本身衝着夢王卡邦尼而去 點知去到賣晒🫠🫠最後揀咗個青醬意粉 標榜個青醬係自家製 係幾有心思嘅同有誠意 但味道真係要改進下😵‍💫😵‍💫 食落就係好天然好raw嘅味道🥹 帶有強烈草青味🌱🍀我以為自己係一隻牛🐂喺青青草原上面食草😨😨😨完全癲覆我對青醬既認識🥶🥶🥶不可一不可再☹️好彩咖啡係正常🫣🫣❀ 自家製青醬啡菇意粉($138)❀𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($𝟒𝟓)

𓌉◯𓇋
【 深水埗中伏咖啡店 】

❀ 自家製青醬啡菇意粉($138)
❀𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($𝟒𝟓)
青醬啡菇意粉
latte
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
latte
2023-12-27 271 views
好耐無去深水埗嘅cafe☕️呢間cafe以布做主題,近門口位置仲有彩色布條牆嘅打卡位可以影相❤️Latte $45咖啡滿杯,味道香濃,奶泡細膩,拉花幾靚😍Mocha $55朱古力味幾濃,奶泡細膩,帶有香濃嘅咖啡味😋香印提子玄米茶北海道忌廉卷 $60香印提子清甜😋蛋糕鬆軟,帶有淡淡玄米茶味,忌廉打得好滑😍唔會甜膩===================BOLD Coffee深水埗基隆街122號地舖===================#hkig #boldcoffee #coffee #cafe #深水埗cafe #深水埗美食 #香港美食 #相機食先

Latte $45
咖啡滿杯,味道香濃,奶泡細膩,拉花幾靚😍

Mocha $55
朱古力味幾濃,奶泡細膩,帶有香濃嘅咖啡味😋

香印提子玄米茶北海道忌廉卷 $60

===================
BOLD Coffee
深水埗基隆街122號地舖
===================
  • Latte
2023-12-04 334 views
深水埗其實好多一啲Cafe之類嘅嘢,有時自己一個見完客晏晝嗰段時間唔知做咩好,都會特別去搵個地方自己坐吓做吓工作上面嘅嘢今次嚟到呢一間飲番杯咖啡都真係一個唔錯嘅地方,佢舖頭入邊有一啲好特別嘅裝飾,都好似係本地一啲環保嘅設計嚟餐廳理念十分之好,香港應該要更多呢啲地方

餐廳理念十分之好,香港應該要更多呢啲地方
2023-11-21 368 views
今日去咗一間位於深水埗嘅Cafe,深水埗實在太多Cafe搵咗一段時間先搵到呢一間。一幅用布整成嘅打卡牆吸引鍾意打卡嘅人士,連餐牌都係用不同顏色嘅布整成。創意十足👍🏼夢王卡邦尼厚煙肉粒,不過數量唔太多。食肉獸嘅朋友應該唔會覺得足夠。意粉嘅味道中規中矩😉用咗特別嘅日本蛋,食落口好有蛋香味。餐廳特別選用嘅蛋黃橙色增添食慾。價錢:$108海灘(雲尼拿芒果梳打)第一眼見到杯嘢飲好鮮Tiffany Blue以為味道mamaday。估唔到汽水同香濃雲呢拿雪糕加埋味道都幾夾價錢:$58

價錢:$108

海灘(雲尼拿芒果梳打)
2023-11-20 280 views
特意去到深水埗,一嚐呢一個名物「夢王·卡邦尼意粉」。Cafe環境清靜,環境佈置主題係布藝,適合打卡,但要留意營業時間到18:00,沒有晚市。💜夢王·卡邦尼意粉 $128 (⭐️⭐️⭐️⭐️/5)夢王係指中間嘅日本生蛋,呢個卡邦尼都好足料,除咗一般嘅煙肉碎之外仲有用咗煙腩肉,令到個意粉口感豐富😋但係食到最後有點膩,上碟後要立刻食,凍咗就會唔好食。可能期望好大,這個卡邦尼意粉未能俾到驚艷嘅感覺。🍴整體評價:✅服務態度良好,由於到餐廳時已經五點三,侍應都會提醒最後last order時間。❌沒有晚市

💜夢王·卡邦尼意粉 $128 (⭐️⭐️⭐️⭐️/5)

🍴整體評價:
❌沒有晚市
夢王·卡邦尼意粉

2023-10-15
$200 (Tea)
夢王·卡邦尼意粉
2023-11-01 307 views
星期日晏晝例牌去搵間Cafe探下店,今次來試咗呢間係基隆街嘅 BOLD,門面好多色彩繽紛嘅布藝裝飾❤️🧡💛💚 佢地既Menu好特別,好似去布行揀布料咁🤭叫咗佢哋既招牌必點夢王.卡邦尼意粉🍝佢哋調嘅蛋黃醬好好食💛,另外叫咗個煙三文魚蛋沙律酸種麵包🍞配沙律菜都okay,係塊包偏薄身但烤得好脆😋但overall全部野食都幾偏咸下🧂⋯(利申本人已經算係食得偏重口味🫣)要飲番兩杯水沖淡下先得😥最後叫咗個意式特濃咖啡配雪糕🍨夏天都係最適合食冰冰涼涼嘅甜嘢降下溫😋咖啡味偏酸配上雲呢拿雪糕剛剛好😋

煙三文魚蛋沙律酸種麵包

2023-08-27
$136 (Tea)
煙三文魚蛋沙律酸種麵包
2023-10-22 230 views
-之前有得揀SOE,不過依家無了,今次飲咗House Blend:Ethiopia/ India呢個配搭真係幾特別,首先會有花香/ 黃色果香berries,之後又有India辛香料味,呢隻豆有層次,但又唔會後段太苦澀,本身好怕香料味太過突出,但2者都有平衡,所以都符合口味。咖啡師都細心友善~又會講得出豆子嘅風味同味道特色,仲會講ByeBye.(〃∀〃)想食夢王·班尼迪,可惜賣晒⋯(´゚д゚`)🍝龍蝦湯虎蝦長通粉 $148--》轉了扁意粉,湯汁不變,紅椒、蘑菇同洋蔥,湯汁方面類似龍蝦湯,但對我來講偏淡咗少少,如果加咗少少調味,可能更好食。🏖️海灘SeaSide雪糕芒果梳打 Ice Cream Mango Soda夏天接近尾聲,但係呢杯海灘🏖️真係好靚,望到即點,芒果汁如沙為夏日帶來甜甜快樂,🥭芒果算係幾甜,類似菲律賓芒果,🍦雲呢拿味偏甜,但配飲品就啱啱好。推薦指數:⭐️⭐️⭐️水準都穩定~(*´∀`)~♥ 不太驚喜但唔會中伏!上網見到劣評,但真心唔覺得咁差,可能遇到好員工~?-

Ethiopia/ India

想食夢王·班尼迪,可惜賣晒⋯(´゚д゚`)

🍝龍蝦湯虎蝦長通粉 $148

🏖️海灘SeaSide
雪糕芒果梳打 Ice Cream Mango Soda

推薦指數:⭐️⭐️⭐️
水準都穩定~(*´∀`)~♥
不太驚喜但唔會中伏!
上網見到劣評,但真心唔覺得咁差,可能遇到好員工~?

2023-09-30 284 views
今日特登出深水埗 點知好失望叫左一杯iced long back一個夢王· carbonara一個昭和布丁合共219$全部都唔好食-布丁係無雞蛋味 又唔甜 質地偏硬-意粉碎上環境 入面好暗加上啲布裝飾好高你坐係到係好難影到
今日特登出深水埗 點知好失望

加上啲布裝飾好高
你坐係到係好難影到
夢王
2023-09-28 165 views
見咁多like, 諗住飲野吹下水應該都ok. 點知賴野,啲like唔知點黎價錢算正常,枱櫈太硬,坐左半個鐘就已唔舒服。Staff 嘅野係怕醜定冇禮貌,自行判斷,只能說現在這一代都不太懂待人接物。基本都唔識。叫左杯 Americano n peach soda類似。 黎到我以為俾2杯水同茶我咁。 Americano 正常似麥記啲深培郝喉coffee. 杯peach soda 係冇味嘅,完。 未飲哂,已想走同埋轉場 ! 難以想像嘅一間差cafe

價錢算正常,枱櫈太硬,坐左半個鐘就已唔舒服。

Americano 正常似麥記啲深培郝喉coffee.

杯peach soda 係冇味嘅,完。

未飲哂,已想走同埋轉場 !

難以想像嘅一間差cafe

2023-09-18 190 views
同老婆諗住放假去食好少少,上網睇個招牌卡邦尼賣相用料唔錯,因為有foodie介紹過驚多人,特登book左位去去到點左個卡邦尼、龍蝦汁虎蝦長通粉同一杯蝶豆花,因無長通粉轉左寛扁麵,寛扁麵先上菜,由廚房直接出菜,比錯左隔離枱,對方話冇叫先拎番黎,寛扁麵未完全煮熟,有幾條個芯仲係硬同成口粉,兩隻虎蝦有一隻有雪味,龍蝦汁似百德阿姨茄汁,10分鐘後出卡邦尼又係比左隔離枱,今次對方有叫就放低左,隔離枱望落相當肚餓馬上開餐,想叫都叫唔切,對方剛坐低5分鐘就有得食,同店員反映對方都立即跟進,但見廚房出完一個又一個卡邦尼都未出我地果個,最後坐左40分鐘,自己個唔熟麵都食完,兩個人你眼望我眼,店員見到衝入廚房,聽到廚房好大聲講"出緊啦!",最終45分鐘終於出到一碟卡邦尼,原來都係寛扁麵,都係有煮唔熟,隻蛋係好好食,但諷刺既係隻蛋唔駛煮,同埋杯蝶豆花一直冇黎到,check番單原來落漏左,索性由佢,反正已經好失望原本由期待到失望,雖然係似乎近年cafe常態,但今次落差太大需要寫番個評論,店舖環境乾淨但超大油煙,服務正常但錯誤處理太差,本人都係做服務業,竟然放棄一個客去掩飾錯誤,作為飲食同服務業咁做係最最最差勁

原本由期待到失望,雖然係似乎近年cafe常態,但今次落差太大需要寫番個評論,店舖環境乾淨但超大油煙,服務正常但錯誤處理太差,本人都係做服務業,竟然放棄一個客去掩飾錯誤,作為飲食同服務業咁做係最最最差勁,加上價格頗貴又冇相應質素,絕對唔推介嘗試
2023-09-18
$200 (Lunch)