【深水埗區】【空中列車烤肉】我有個癖好,就係周圍搵嘢食嘅時候唔會淨係搵啲交通好方便呀,鐵路沿線大商場餐廳呀之類。個人覺得好有滿足感嘅事係捐窿捐罅之後喺啲山旮旯地方搵到啲自己啱食嘅嘢,而且仲可以透過呢度介紹畀讀者,爽到跌渣呀。我生命裡面都應該冇咩機會去碧海藍天嗰邊,偏偏有次唔知做咩事去咗嗰邊,仲見到有 AEON 同餐廳。之後有機會就自己再過去望吓,見到呢間韓式一人烤肉,就梗係入去食吓。坐低之後侍應好好,提我餐廳只係收電子支付。無問題就 QR Code 落單,叫咗 $88 嘅「西班牙豬五花拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐(150g)」,有兩款豬同一款雞,估唔到都幾好食,有驚喜。個餐仲有湯同前菜,我喺個白飯度加咗 $15 轉配「溫泉蛋紫菜飯」,幾好食。用 $28 叫咗碟「車輪泡菜五花豬肉卷60g」,係幾香豬味嘅。嘢飲我加 $12 飲「韓國海太果肉梨汁」,唔夠飲就飲埋 $20 嘅「熊津米漿飲」,兩款我都中意。食埋 $25 嘅「LAVELEE純乳酪雪糕杯」,好味,埋單 $188 係唔貴嘅。。。(地址:荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下L002號舖)#1amfoodie #foodie #h

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗區 #荔枝角 #長沙灣 #南昌 #BingleBingle空中列車烤肉 #BingleBingle #空中列車烤肉 #一人燒肉 #西班牙豬五花 #黑毛豬肋條 #特級雞爽肉 #溫泉蛋紫菜飯 #韓國海太果肉梨汁 #車輪泡菜五花豬肉卷 #LAVELEE純乳酪雪糕杯 #熊津米漿飲 #1am1276 #1ambackup
2024-01-08
2024-06-07 0 views
呢一間喺碧海藍天附近!地理位置超好附近又有商場可以行 呢一間餐廳價錢唔貴 性價比超高!我係傍晚時間去食 真係要快啲去拎位因為我喺嗰度排隊都排咗半個鐘或以上真係好多人食同埋入邊嘅位其實見到唔算好多所以想食真係要早順利入咗之後我哋就係可以坐到見到列車嘅位嗌完嘢食之後隔咗一陣好快就送到過嚟儀式感滿 因為架車會自動開門所以都覺得幾得意嘢食都係同普通燒肉差唔多餐廳環境乾淨俐落 燈光光猛 店員都幾友善同埋都有唔同嘅醬汁提供值得推介 呢間餐廳亦都係我同朋友自己付費去食,冇收到任何餐廳邀請
呢一間喺碧海藍天附近!地理位置超好
附近又有商場可以行
呢一間餐廳價錢唔貴 性價比超高!

我係傍晚時間去食 真係要快啲去拎位

嘢食都係同普通燒肉差唔多
餐廳環境乾淨俐落 燈光光猛 店員都幾友善
同埋都有唔同嘅醬汁提供

值得推介
呢間餐廳亦都係我同朋友自己付費去食,冇收到任何餐廳邀請
好多間既一人燒肉都試過,好多都好味平靚正,真心真係未遇過一間可以咁難食....只係架火車比較有趣,係幾得意之外。其他野完全唔掂,肉質係超級差,啲肉係食得出勁唔新鮮。好似啲雪左好耐再解凍既肉咁。雖然呢度價錢平,但呢個價位,有好多燒肉店都做得比佢好。仲有另一個餐既菜又係勁唔新鮮,霉曬咁樣🥲🥲🥲呢個價錢可以去「燒肉likxx」。起碼唔會啲肉同菜都係霉的。叫做正常食到一餐。如果一心只係想影下相,打下卡既話都可以既。但如果真係想正常食餐飯就非常唔建議了。

💕奶奶生日話想食燒肉🥓🥩咁我地就一於去荔枝角食空中列車燒肉啦🥩地理位置都算方便 就係Aeon超市隔離店內位置都好大好多座位👍🏻Staff超好人安排左有得睇空中列車嘅位比阿女睇好多人係出面排隊😆宮崎和牛套餐評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻去完日本食完和牛返列嚟香港都忍唔住又想食,份量都唔算細,肉質好嫩滑,油脂分布平均,絕對唔係普通hea客嘅肉五花豬肉卷評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最鍾意食五花部位,真係好多油脂好juicy😋海鮮-扇貝評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻扇貝係續隻嗌,海鮮都好新鮮,燒一燒食已經好鮮甜我地仲嗌左個紅豆鯛魚燒甜品,好好食🤣🤣😋
💕
好多人係出面排隊😆

宮崎和牛套餐

五花豬肉卷
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
最鍾意食五花部位,真係好多油脂好juicy😋

海鮮-扇貝
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
扇貝係續隻嗌,海鮮都好新鮮,燒一燒食已經好鮮甜

我地仲嗌左個紅豆鯛魚燒甜品,好好食🤣🤣😋
2024-04-19 186 views
被架列車吸引咗嚟食烤肉🤩 店的佈置都很用心,很貼列車嘅主題,帶小朋友嚟一定好開心,見住d 列車係眼前行駛🤩由於過了繁忙時間,自己選位坐邊都得😝 入坐店員已提醒只收電子支付並幫忙開爐😊 一人前一人一燒烤網爐,初以為個爐好細唔夠位,燒落原來都幾夠位,👍美國牛五花50g & 西班牙豬五花50g 套餐$68餐有前菜(泡菜&中華沙律),牛肉湯,白飯, 燒肉各50g, 嚟到見到50g +50g原來得咁少架咋😅 兩款肉都差不多,有點失望😅 牛肉湯好香牛味好飲😊 有埋泡菜夾住食,感覺無咁油膩👍汁燒牛舌50g $28見到個set d 肉好似少咗d,補多碟牛舌,以為係薄切原來呢到係厚切😅 厚切有牛味,有咬口😊 亦由於佢有汁,燒完唔點醬汁都好味😊

美國牛五花50g & 西班牙豬五花50g 套餐$68

汁燒牛舌50g $28

2024-04-16
Type of Meal
Tea
2024-04-09 208 views
不收現金,只收電子支付。上菜速度快,不需要等太耐,火車上餐很可愛。爐子火力很夠但肉質一般,牛肉多根。飯量也偏少。小菜是默認泡菜和中華沙律不能像其他店可以選擇感覺一般般那個蒜蓉燒肉汁挺不錯的。
不收現金,只收電子支付。
上菜速度快,不需要等太耐,火車上餐很可愛。
爐子火力很夠
但肉質一般,牛肉多根。
飯量也偏少。

小菜是默認泡菜和中華沙律
不能像其他店可以選擇

感覺一般般

那個蒜蓉燒肉汁挺不錯的。

2024-02-21 354 views
聞說茘枝角有一家烤肉店是用路軌火車送餐的,小朋友見到火車會十分興奮,縱然位置不太靠近港鐵站,也趁小朋友放假後前往一試。去到門口已見人頭湧湧,幸好我們一早已訂位,所以並不需要等候太久。進入餐廳後就看見火車模型在路軌行走,小朋友都十分好奇興奮。因為想快點看到火車如何把食物送到我們眼前,我們和小朋友都急不及待立即點餐,轉眼火車就緩緩駛到。我們立即把車蓋打開,食物都排得井井有條。好了,要說回主角食物了,這裡主要是以套餐形式點餐。先來的和牛漢堡扒套餐果真份量不少,有齊前菜、湯、蛋及甜品才98元,一點也不馬虎。想到臨近新春,應該食豪一點,於是叫了這裡最名貴的韓牛日韓極上套餐,送上來後,份量和質素都令我們瞠目結舌。由於我們一家都是嗜牛一族,於是再多叫了一份人氣牛肉三拼套餐,份量和質素同樣令我們讚不絕口。由於叫了太多牛肉,所以最後一個套餐叫了特級鷄爽肉,故名思義,鷄肉果真極爽口。吃完燒烤極想吃甜品,於是叫了外面餐廳比較少有的日本紅豆味鯛魚燒及森永MOW蜜瓜雪糕,為這頓晚餐劃上完美句號。

進入餐廳後就看見火車模型在路軌行走,小朋友都十分好奇興奮。

我們立即把車蓋打開,食物都排得井井有條。

2024-02-16 215 views
大年初七人日當然出街食,成日都見到呢間餐點時間出邊都好多人排隊,今日見有位即刻入去,點左牛肉三拼加紫菜溫泉蛋飯和限定套餐牛肉漢堡套餐,同朋友一人一爐,見到列車載着我哋嘅套餐過嚟,都極好玩,牛肉都好味
2024-01-24 293 views
牛肉三拼滿足套餐 (250g) ($168)美國牛五花套餐 (200g) ($78)呢個套餐包括左牛五花 牛肩脊 同埋牛舌🐮👅配菜有泡菜 中華沙律 同埋洋蔥蘿蔔湯🥣牛五花🌼 油脂都比較香 食落去都唔會好韌 但就唔係比較驚艷牛肩脊💪🏻 牛味都比較少 相比牛五花🌻 油脂會比較少所以一燒得耐咗就會有啲韌牛舌👅 有足夠嘅油脂 而且唔會韌 有口感幾好食🥩🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都轉左白飯做溫泉蛋紫菜飯🍚 需要另外加$15🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都比較鍾意用生蛋撈飯🥚🥚 但空中列車烤肉冇提供 感覺有啲可惜🙁🙁比較食物 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️更加想同大家分享用餐體驗由於食物係由機械人運送🚅 而且係單程路 所以速度同效率都比較慢🐢 都等咗一段時間個套餐都比較重 而且列車同位置座位都一段距離 🙋🏻‍♀️攞嘅時候都比較吃力 擔心會唔夠力攞托盤上都仲有啲水漬 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️覺得觀感上會有影響 唔太吸引進食烤爐嘅熱力都唔太夠🎚 餐廳建議開到第六度 但就完全冇食烤肉啲滋滋聲 有啲失色🙁🙋🏻‍♀️試開到第八度 但見到發熱棒好紅都唔敢再校咁大🤷🏻‍♂️以為空中列車係🚟 或者🚝 但最後原來都只係咁🚅
牛肉三拼滿足套餐 (250g) ($168)
美國牛五花套餐 (200g) ($78)
呢個套餐包括左牛五花 牛肩脊 同埋牛舌🐮👅

比較食物 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️更加想同大家分享用餐體驗
🙋🏻‍♀️試開到第八度 但見到發熱棒好紅都唔敢再校咁大

🤷🏻‍♂️以為空中列車係🚟 或者🚝 但最後原來都只係咁🚅
2024-01-14 170 views
列車燒肉 餐廳一人燒肉都可以食到好happyQR code落單 美食由列車送上 影完相拎走食物 識自動閂門駛走美國牛五花拼肩胛牛柳套餐(200g) $155溫泉蛋紫菜飯以切成薄片方式呈現 牛五花肉有一定比例肥肉和瘦肉口感豐富多汁 肩胛牛柳肉質較為瘦 肉味幾出裏面有好幾種醬汁選擇 另外佢哋自家製嘅辣粉非常惹味日本大扇貝2隻 $38扇貝幾乾淨 不過燒完變咗好細粒燒扇貝海鮮,記得落少少辣粉 鹹鹹地得來但又辣味麻辣孜然同時享有海蝦(2隻)$28海蝦大大隻 夠晒粗 燒完都係咁大隻肩胛牛柳(100g)如果單點100g會抵少少🤏
列車燒肉 餐廳一人燒肉都可以食到好happy

美國牛五花拼肩胛牛柳套餐(200g) $155
溫泉蛋紫菜飯
以切成薄片方式呈現 牛五花肉有一定比例肥肉和瘦肉
口感豐富多汁 肩胛牛柳肉質較為瘦 肉味幾出
裏面有好幾種醬汁選擇 另外佢哋自家製嘅辣粉非常惹味

日本大扇貝2隻 $38
扇貝幾乾淨 不過燒完變咗好細粒
燒扇貝海鮮,記得落少少辣粉 鹹鹹地得來但又辣味
麻辣孜然同時享有
海蝦(2隻)$28
海蝦大大隻 夠晒粗 燒完都係咁大隻
肩胛牛柳(100g)
如果單點100g會抵少少🤏
2024-01-11 136 views
荔枝角aeon地舖嘅bingle燒肉之前社交平台就好多介紹今日終於黎食下,平日2:30黎到完全唔洗等位👍🏻叫左兩個套餐,一份單點期間限定1++韓牛韓豚套餐可以食曬兩種肉配菜泡菜唔會太酸辣辣地好味👍🏻中華沙律都好味護心肉套餐200g份量好多,甜甜地燒到微焦都好食而且唔會韌,夠曬淋醬汁選擇都唔少不過我最鍾意就係點鹽食已經好夠👍🏻額外再單點100g牛唔花都係$22肥瘦均勻,燒完見到肉汁都滴梗落黎🤤台隔離有寫埋方法教你set到6度先燒,可以避免太高溫起火嘢飲選擇都多,各款汽水,0樣果汁,玄米茶想解膩都可以👍🏻下次想過下癮食平價燒肉絕對會再黎食!😍😍😍
荔枝角aeon地舖嘅bingle燒肉
之前社交平台就好多介紹
今日終於黎食下,平日2:30黎到完全唔洗等位👍🏻
叫左兩個套餐,一份單點
期間限定1++韓牛韓豚套餐可以食曬兩種肉
配菜泡菜唔會太酸辣辣地好味👍🏻中華沙律都好味
護心肉套餐200g份量好多,甜甜地燒到微焦都好食
而且唔會韌,夠曬淋
醬汁選擇都唔少
不過我最鍾意就係點鹽食已經好夠👍🏻
額外再單點100g牛唔花都係$22
肥瘦均勻,燒完見到肉汁都滴梗落黎🤤
台隔離有寫埋方法教你set到6度先燒,可以避免太高溫起火
嘢飲選擇都多,各款汽水,0樣果汁,玄米茶想解膩都可以👍🏻
下次想過下癮食平價燒肉絕對會再黎食!😍😍😍
2024-01-09 112 views
“列車已到xx站,請落車”,這是搭高鐵,搭動車,搭火車,搭地鐵,搭輕鐵經常會聽到的語言訊息。今次係食物到站,請取食物,好好玩,你會鍾意嗎?我超級鍾意囉,有得食又咁好玩,除咗呢家,仲有冇第二間呢?知道嘅話話我知,唔該👋呢間就係位於四小龍之一的碧海藍天AEON超級巿場裡邊的“Bingle Bingle 空中列車烤肉”餐廳。“烤肉引力,火力全開”係小列車上的slogan,點咗嘢食之後就坐喺度欣賞列車的運行......“人氣牛肉三拼套餐”其中牛肉三拼係“牛五花”、“肩胛牛”和“牛小排”,而精選在牛胸前肋脊部的第6節至第8節的牛小排,肉質較結實,豐富油脂,配唔配醬汁都一樣好味,反而配埋“溫泉蛋紫菜飯”非常之滋味。淨係食肉好似爭啲嘢,點埋“日本大扇貝”和“海蝦”,落埋海鹽燒,超正。“車輪泡菜五花豬肉卷”呢個餐有靚靚花豬肉好吸引,“雞脾菇”燒完都好juicy,唔錯。“日本甜番薯”和"日本紅豆味鯛魚燒"係小食亦係甜品,記住鯛魚燒不要燒太耐,以免燒燶😁😁

2024-01-07 71 views
知道屋企附近開左間燒肉,有時都多人排隊,所以搵左日試下🥩😆 餐廳係荔枝角Aeon 地下,岩晒係超市入完貨嚟醫肚~ 間餐廳裝修別具風格,selling point係食物係由輸送帶運過黎, 全自助並無人手送餐 ~幾有gimmick! 我就叫左款人氣牛肉三拼套餐(包含3款牛+韓式牛肉雜菜湯+韓式涼菜)🥰叫左5分鐘左右已經運送🚄係我面前😆同埋有好多款醬汁選擇 我最鍾意個款燒肉汁、蒜蓉燒肉汁~~好惹味個set 包左湯、涼菜、加左$$升級紫菜溫泉蛋飯🤭~ 美國牛五花 口感鮮嫩,油脂豐富,肉質鮮甜多汁, 撈埋燒肉汁食飯一流!~肩胛牛柳肩胛部係牛經常運動既部位,所以筋肉發達,食落去肉質較為結實~美國牛小排石油花分佈均勻, 肉質淡紅偏瘦, 肉味濃郁且口感鬆軟, 肉味更濃, 本人最鐘意呢款🥰另外仲加左墨魚🦑仔同粟米🌽!墨魚仔新鮮彈牙, 配上燒肉汁, 味道更鮮~粟米燒成金黃色, 咬落去好脆口, 帶點微微既清甜味飲品方面叫左熊津米漿 甜甜地配燒肉 好有地道地韓國風味最後唔夠喉單點左宮崎和牛三角腩100g🥹呢個令我回味無窮!第一次食到幸福感!真心推介要點!微微燒熟 入口即融, 雪一般嘅油花油脂與牛味非常平衡,

個set 包左湯、涼菜、加左$$升級紫菜溫泉蛋飯🤭

~肩胛牛柳
肩胛部係牛經常運動既部位,所以筋肉發達,食落去肉質較為結實

~美國牛小排

飲品方面叫左熊津米漿 甜甜地配燒肉 好有地道地韓國風味

微微燒熟 入口即融, 雪一般嘅油花油脂與牛味非常平衡, 宮崎牛肉世一🥰🥰🥰

最後人均$300幾 性價比高~ 食呢個宮崎牛已經值回票價啦!

2024-01-04 91 views
同友人住係附近,見到一間燒肉餐廳,打卡影相幾有特色,而且由落order到由火車送餐都係全自肋 感覺幾新奇,於是入左黎試吓1++韓牛日韓極上套餐 300g  (內含三款牛+前菜+湯+飯)宮崎A5和牛肉眼蓋被稱之為日本和牛之首,肉質油脂分布堪完美,鮮紅肉質,白雪雪嘅油花細緻均勻,極具光澤,肉質幼嫩細滑,肉味濃,食後齒頰留香。韓牛前腿肉由於係前腿肉,即代表係牛不停活動隻腳,所以脂肪會相對較少,所以咬落去肉質會緊緻啲,肉味亦都較為香濃宮崎A4和牛三角腩個人黎講,最喜歡亦最推薦呢款,除咗賣相好靚之餘,基本上燒至5成熟就可以放入口,而且係入口即融,甚至唔洗落任何調味都已經好好食,一咬開成個口腔充滿油脂味!由於個人實在太中意和牛三角腩 , 於是再額外多點50g, 經理講明真係按重量切, 絕對係真材實料!有興趣食燒肉既朋友, 一定要黎呢間試下啦~

宮崎A5和牛肉眼蓋

韓牛前腿肉

宮崎A4和牛三角腩

有興趣食燒肉既朋友, 一定要黎呢間試下啦~
2024-01-04
Type of Meal
Dinner
寫著<烤肉引力 火力全開>的列車來了🚄😆!!小朋友們異常興奮——到底門打開之後會見到什麼呢?其實不止我們,全場的食客都期待列車到來,忙着跟它們打卡呢📸!當我們甫進店舖,已經被周圍Cyber 的感覺吸引,列車不斷繞着兩條路軌前行送餐。而坐低之後見到Menu,就更加心心眼😍。一人烤肉套餐低至$48就有一份。而當天太開心了,想給小朋友吃豐富一點,所以我們點了:人氣牛肉三拼套餐:食材有牛五花、肩胛牛柳和美國牛小排,肉質肥美,由三種不同享受。1++韓牛日韓極上套餐:這個大大力推介。食材有牛前腿肉、宮崎A4和牛三角腩、A5和牛肉眼蓋。每片牛肉的雪花都肥美,牛肉味在口中爆發😂!我和老公一邊燒一邊私藏享受😋😂😂!美國牛五花拼美國牛小排:食材有牛五花和牛小排,兩樣肉質都好稔。特級雞爽肉套餐:食材有雞爽肉,顧名思義,雞肉很爽口彈牙。每個套餐已包前菜、湯及白飯。更可加錢轉紫菜溫泉蛋飯。枱面上有多款調味料及醬汁,我們最愛岩鹽及燒肉汁。我們還點了海鮮大扇貝及生菜🥬,可以弄生菜包,別有一番風味。🚄到站提示🔔列車經路軌駛至座位前停站,車門向上打開,有4⃣️5⃣️秒時間取餐,然後開始廣播提醒車門即將關閉⏰,好

特級雞爽肉套餐:食材有雞爽肉,顧名思義,雞肉很爽口彈牙。

我們還點了海鮮大扇貝及生菜🥬,可以弄生菜包,別有一番風味。

🚄到站提示🔔
列車經路軌駛至座位前停站,車門向上打開,有4⃣️5⃣️秒時間取餐,然後開始廣播提醒車門即將關閉⏰,好刺激㗎!