2024-01-28 140 views
世一炸雞,不接受任何反駁由十幾年前初中係葵芳新都會廣場分店開始食,到而家千里迢迢去屯門食第一名王者雞腿扒,第二名BB雞,第三名雞味薯條今次買左王者雞腿扒$32,BB雞(8件)$36炸雞新鮮炸、熱辣辣,脆卜卜又多汁、有辣有唔辣佢冇得坐只有外賣,佢亦都有其他便當套餐,價錢都好合理,30幾蚊至到60幾蚊佢marketing 可能做得普通、好似好少人知佢哋、其實以前都幾多分店、主要係新界區希望佢開多啲分店,想喺其他地方都食到!
世一炸雞,不接受任何反駁

BB雞

第一名王者雞腿扒,第二名BB雞,第三名雞味薯條

今次買左王者雞腿扒$32,BB雞(8件)$36

炸雞新鮮炸、熱辣辣,脆卜卜又多汁、有辣有唔辣

希望佢開多啲分店,想喺其他地方都食到!
2024-01-28
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
BB雞
2023-01-19 1325 views
2人套餐 $138套餐包括前菜、兩款主食、兩款小食、甜品同埋兩款飲品,整體分量算唔錯,兩個成年人都食得飽。前菜有明太子醬燒雞雜菜沙律,明太子醬係另外分開上,雜菜新鮮正常,醬燒雞片其實就冇咩味,主要靠太子醬既味道。主食嗌咗肉燥飯同燒汁牛肉飯,肉燥飯較為出色,肉燥配飯夠地道。燒汁牛肉比較韌,而且味道偏鹹,唔太推薦。小食有炸雞胸架同炸雞翼,炸得夠脆而且味道適中,不過炸雞胸架原來真係得棚骨,只係食到啲炸粉,而且咬落比較麻煩,選擇其他小食會較好。最後揀埋泡芙同埋冷泡茶,味道正常。
2人套餐 $138

最後揀埋泡芙同埋冷泡茶,味道正常。
2022-11-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$69 (Lunch)
趕時間買外賣又係一個好選擇😍繼上次買完佢既BB雞,今日再續,買左BB雞肉躁飯餐🤣🤣💲46仲送埋紙包飲品😋✔️肉躁飯好香,一打開已經好香好濃味,份量好充足,夠送晒全個飯!✔️BB雞一如既往,個皮好脆、d肉好軟好滑仍然係有品質保證👍🏻👍🏻👍🏻
趕時間買外賣又係一個好選擇😍
繼上次買完佢既BB雞,今日再續,買左BB雞肉躁飯餐🤣🤣
💲46仲送埋紙包飲品😋

✔️BB雞一如既往,個皮好脆、d肉好軟好滑

仍然係有品質保證👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-07 242 views
大雞大BB雞😋😋等車要等9分鐘,又不斷聞到雞味🤣就去買左4件BB雞😊果然冇失進6!8分鐘就拎得🤣🤣🤣買4件俾足5件!超軟滑,勁好咬口,好入味,次次幫襯唔同野,都有品質保證👍🏻👍🏻👍🏻而家好難搵大雞大,屯門人有福了😢😢😢
大雞大BB雞😋😋
等車要等9分鐘,又不斷聞到雞味🤣
就去買左4件BB雞😊

果然冇失進6!8分鐘就拎得🤣🤣🤣
買4件俾足5件!

而家好難搵大雞大,屯門人有福了😢😢😢
2022-11-30 546 views
🐔經典BB雞💰$36/8件😈大雞大終於都強勢回歸😝不過佢今次除左賣小食佢仲賣埋台式便當🍱同埋我見佢仲有啲沙律盒俾啲愛健康既朋友仔🥗而佢價錢又唔算話太貴份量都成正比😈我今日就買左經典BB雞🐔明明我叫左8件但佢好似宜家變左好多細細件既碎雞粒😳有啲似豪XX既香香雞咁🥲同埋佢好似轉左手後唔同左味道🤔佢啲雞件以前食落好Juicy同埋唔會好乾身😞唔知點解我今日食個啲仲有少少鞋口😞有少少失望
🐔經典BB雞
💰$36/8件
2022-11-01 499 views
每次路經屯門友愛店的大雞大(在安定輕鐵站旁邊) 總會聞到香噴噴的炸雞味,聞到都很想食,十分吸引, 但總是很少買,因為感覺不太健康。 今天把心一橫,什麼也沒有理會,$36便買了 bb雞八大舊,都好抵食, 真係少吃多滋味。
太耐無食大雞大,聽聞仲好似執左幾間分店🙈。驚之後無得再食😂,所以去開屯門就特登兜去友愛買外賣。去到發現舖頭原來裝修左,變得好光猛,無以前咁頹🤣,menu仲選擇多左,有埋便當賣😳。🔅經典BB雞(8件) ($36)BB雞炸得頗嫩😋,幾juicy,炸粉唔算少但都脆口,同埋無以前咁油,呢個價錢黎講都幾抵食。🔅皇者雞腿扒 ($30)雞扒就唔太推薦,雞扒唔算大塊,炸粉又偏厚,加埋雞皮其實都唔食食到好多肉😂。🔅脆炸蘿蔔糕(8粒) ($20)平時少食炸蘿蔔糕,見唔算貴就叫左。蘿蔔糕幾足料,4粒可能已經等於平時既2塊😳,但炸左比平時酒樓食既煎蘿蔔糕更香更好食😝。少少辣夠晒惹味!💬如果想食下台式炸雞既話,屯門比較常食就係巷口炸雞同大雞大😳。歡迎留言推薦其他好食既炸雞🤤。

經典BB雞(8件)
🔅經典BB雞(8件) ($36)

皇者雞腿扒
🔅皇者雞腿扒 ($30)

脆炸蘿蔔糕(8粒)
🔅脆炸蘿蔔糕(8粒) ($20)

TakeAway
經典BB雞(8件)
脆炸蘿蔔糕(8粒)
2022-10-06 348 views
大雞大新裝修,一改以往黃色店面,新嘅面貌唔再比人暗沉、充滿油益嘅感覺。用咗電子屏幕顯示餐牌,既簡潔又清晰。不過只係做「門面」功夫係唔夠,要留住街坊嘅心,都係要靠食物嘅質素。今次試下之前冇嘅台式肉燥飯便當配BB雞3件+紙包飲品(陽光菊花茶) $46揀呢個飯係因為想試吓佢地嘅肉燥,加上BB雞係佢哋嘅名物,試新嘢之餘又可以回味以往同中學同學買大嘅BB 一齊分。BB雞攞到返屋企唔會腍曬,仍然保持外脆內軟,如果你屋企好遠就另計。肉燥都算香,而且份量都幾多,滷蛋亦夠味。

肉燥都算香,而且份量都幾多,滷蛋亦夠味。

2022-10-03 245 views
這間店舖新裝修不久,我們又嘗試一吓,看看跟已往有沒有什麼分別。 瘋薯條: 有幾款口味選擇( 美式芝士醬,韓式甜辣醬 ,黑松露蛋黃醬, 明太子蛋黃醬 ,海苔芝麻醬 , 還有新出的蜜糖芥茉醬)$28薯條外面鬆脆,內裏柔軟,不油腻,也不乾身。 醬汁份量恰道好處,這樣薯條的薯仔香味不會被醬汁完全搶走了。此外,還多了台日便當餐$48(已包括白飯🍚有不同口味選擇( 肉燥,日式生薑汁煮豚肉,日式照燒汁煮牛肉 +漬物+日式醬油蛋🥚+配菜🥬+纸包飲品)選擇頗多,我試過以上幾款味道不同的飯,不太濃味,食完也不會需要飲好多水。最後又到分享食物小知識的時間:😃金黃酥脆的薯條在於油溫, 一般來說薯條在攝氏180度油溫炸七分鐘 ,效果便會不錯。 之後再在攝氏200度的熱油炸,直至達到金黃色的外殼,則是最完美的薯條了。😍
此外,還多了台日便當餐$48
最後又到分享食物小知識的時間:😃

見到餐單有撈烏冬試下啦,唔錯整體份量啱啱好,啱晒一個人食!炸雞分量3嚿岩岩好,仲有三四樣配菜,撈烏冬幾fresh啱晒而家咁鬼熱.整體唔錯Keep到水準,可以再嗌
見到餐單有撈烏冬試下啦,唔錯整體份量啱啱好,啱晒一個人食!
整體唔錯Keep到水準,可以再嗌

2022-08-07
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
  • BB雞
2022-04-18 788 views
大雞大食BB雞就必食今日我就唔食雞我食另類炸物10件嘅脆炸蘿蔔糕都只係需要$19過晒口癮,又唔會飽,下午茶最好好多人排隊等咗好耐成間店得兩個人做晒所有嘢但係真係睇住佢即叫即炸熱辣辣又擺咗好多調味粉等都值
大雞大食BB雞就必食
今日我就唔食雞我食另類炸物
10件嘅脆炸蘿蔔糕
都只係需要$19
過晒口癮,又唔會飽,下午茶最好
好多人排隊等咗好耐
成間店得兩個人做晒所有嘢
但係真係睇住佢即叫即炸
熱辣辣又擺咗好多調味粉
等都值
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
附近街坊成日幫襯,但近期有個肥肥地戴眼鏡既女員工態度真係非常差,仲要次次都係咁,趕客咁款,講真做到咁燥就唔好打份工啦!野食幾吸引都無用啦!請著咁既人,貴公司將會損失好多客囉👎
2022-02-14 632 views
睇睇OPENRICE,原來大雞大只剩低屯門友愛店😨但佢係我的炸雞選擇名單之一,每次行過門口聞到香噴噴炸雞味都覺得好吸引,不過平心而論,佢有好有壞的。✅炸雞皮非常脆身香口✅炸粉不會太厚✅炸雞肉都幾滑✅價錢不貴,BB雞$28有六大舊,而且印象中無咩加過價❌炸物大多是翻炸,不是新鮮即炸的❌炸物會落調味料,好多時都覺得偏鹹

炸雞皮非常脆身香口
✅炸粉不會太厚
炸雞肉都幾滑
✅價錢不貴,BB雞$28有六大舊,而且印象中無咩加過價
❌炸物大多是翻炸,不是新鮮即炸的
❌炸物會落調味料,好多時都覺得偏鹹

2021-12-11 605 views
今日我係屯門買嘢順便食埋午餐,點知咁啱比我係屯門安定商場,找回以前係葵芳新都會廣場食開嗰間炸雞排店,兒時回憶返晒嚟,以前我記得仲買緊十五蚊一塊雞排,呢間啲價錢唔算貴,好個間XX大雞排。最後呢間啲雞排食完唔會覺得好口渴,而且好多汁
皇牌大雞扒
皇牌大雞扒
大雞大真係由中學食到宜家價錢都係一樣咁抵就算加左價都係抵28蚊6舊bb雞 嗌左中辣嫩滑雞脾肉 台式炸皮加埋重口味調味粉 炸起熱辣辣好似去翻台灣d夜市咁 另外嗌左雞脾扒都係中辣正常發揮~~黃到舖頭裝修都係黃色既黃店無理由唔幫襯啊~~
大雞大真係由中學食到宜家
好似去翻台灣d夜市咁
另外嗌左雞脾扒都係中辣
正常發揮~~
黃到舖頭裝修都係黃色既黃店
無理由唔幫襯啊~~