四月生日月,特別多慶祝飯局,早前發現香港嘉里酒店大灣咖啡廳自助晚餐有六折優惠,人均連加一服務費只是$427.7。餐廳佈局充滿度假色彩,內裡充滿空間感,開揚寬敞,店員態度友善,勤快收碟執拾。窗旁卡位坐擁維港景致,落地玻璃可以一邊望著無敵大海景,一邊品嘗佳餚,迷人景色盡入眼簾。以酒店buffet來說,凍海鮮款式不多,只有龍蝦、蟹腳、鮮蝦、翡翠螺及青口五款。龍蝦和蟹腳size偏細,不過來貨質素亦算新鮮。今個月主題為「美式燒烤盛會」,新增了多款美式煙燻烤肉菜式。煙燻火雞肉質不乾不柴,其他美式主題菜還有堪薩斯城焗豆、芝士焗通心粉、玉米豆沙律、涼拌卷心菜、忌廉玉米布甸等等。西式熱盤款式亦不少,有燒岩魚、白酒煮青口、照燒三文魚...還有烤哈里薩雞腿、泰式燒頸肉、燒羊脾等等。值得一讚的是熱盤放出來都是小份量供應,所以廚師全程忙於即燒以作添補,因此食物較易保持剛剛煮好的熱度。個人最為推介照燒三文魚,甘甜醬汁帶出食材的鮮味,即使熟透後依然不會變得鞋口。即切肉類也不算多款,西冷牛扒配上各款配菜及特製醬汁。現場即拌的意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,芝士忌廉汁調較得相當濃稠。中式熱盤有金湯龍蝦鉗、川味蒸

凍海鮮

龍蝦和蟹腳size偏細,不過來貨質素亦算新鮮。
冰鎮海鮮

今個月主題為「美式燒烤盛會」,新增了多款美式煙燻烤肉菜式。
美式燒烤盛會自助餐

煙燻火雞

西式熱盤款式亦不少,有燒岩魚、白酒煮青口、照燒三文魚...
熱盤

還有烤哈里薩雞腿、泰式燒頸肉、燒羊脾等等。

照燒三文魚

即切肉類也不算多款,西冷牛扒配上各款配菜及特製醬汁。
西冷牛扒

即煮意粉
中式熱盤有金湯龍蝦鉗、川味蒸魚、小籠包、蒜茸蒸蜆。
熱盤

金湯龍蝦鉗啖啖肉,不用剝殼就最適合我這些懶人。
金湯龍蝦鉗

中式蟲草花燉湯真材實料,湯色清澈見底,喝得出沒加味精,每一口盡是精華,喝完如此滋補的燉湯,頓時感到暖身又暖心。
蟲草花燉湯

避風塘炒青口以蒜蓉、辣椒夾雜的香味滲透肉身,蒜香撲鼻。
避風塘炒青口

藥膳雞的藥材份量恰到好處,入味之餘亦不會過於苦澀。
藥膳雞

還有香口炸物如蜂巢炸墨魚及椒鹽白飯魚,炸得熱辣辣又脆卜卜。
蜂巢炸墨魚、椒鹽白飯魚

咖哩有超多款式,包括青咖喱雜菜、泰式辣雞、印度芝士咖喱、海鮮紅咖喱、印度黃咖喱豆、印度雞肉飯、咖喱雞及冬陰功湯,香氣濃郁,口味正宗。
咖哩

壽司擺盤頗吸引,不過質素就一般。
壽司

魚生刺身即點即切,款式就和大部分酒店自助餐大同小異。
魚生刺身

沙律吧有多款已經拌好的沙律,個人尤其推介大蝦沙律,蝦肉入口爽口彈牙,味道酸辣挑起誘人食欲。
沙律

冷盤位置放滿不同款式的芝士,以密封容器盛載,除了衛生整潔之餘,也可為芝士保質,避免風乾。
芝士

當然少不了用來配芝士的parma ham,火腿的誘人油脂與芝士的濃鬱香氣向來都是絕配。
冷盤

厚切煙三文魚色澤鮮豔,脂肪條紋清楚利落,魚肉鮮嫩而有彈性。
煙三文魚

甜品部的海量款式多得壯觀,甜點控一定要記著留肚!
甜品

因應美式主題,新增碧根果仁批、焦糖牛奶布甸、紅絲絨蛋糕等經典美式甜點。
甜品

作為朱古力迷,最愛的當然是朱古力慕絲蛋糕,質地軟滑,可可味夠濃醇。
朱古力慕絲蛋糕

自家製gelato有八款口味之多,味道較為罕見,包括威士忌牛油餅、花生醬、石板街、柑橘伯爵茶、曲奇、朱古力、雲呢拿及士多啤梨雪葩。
自家製gelato
Other Info. : 於網上預購自助餐並付全數,即可享低至6折優惠
2021-04-01
蜂巢炸墨魚、椒鹽白飯魚
煙三文魚
朱古力慕絲蛋糕
自家製gelato
生日来到这家酒店庆祝,酒店位于红磡码头旁边,原来这裏现在发展不错,对海的环境周末有很多人在这裏紮营 享受周末。餐厅全落地玻璃可以看到维多利亚海景实在非常舒服。而且餐厅的设计 也不落俗套 很有 外国的酒店风味。不过食物摆放太分散 到时候拿食物不太方便。但这裏 个别的服务员 真的要被批评。吃自助餐很正常 自己去拿食物,帮我走到咖啡机附近拿杯子的时候,有一位说英文的外籍女员工 以英文问我 你在做什么?我真的感到很愕然,吃自助餐去拿杯子 不是很明显 是去取饮料吗?后来旁边有一个 男经理明显察觉有问题走过来 说这裏的自助餐 只提供一杯饮料,是由服务员拿出去给客人的。这时候我当场很生气 向男经理投诉 那位女员工应该 有礼貌地解释饮料是由员工 拿给客人就可以了,而不是没有礼貌地问 客人在做什么,不要搞到 好像客人在偷饮料一样!食物的种类繁多,海鲜有龙虾 松叶蟹脚 海螺冻虾青口等。基本上质素也还可以,特别松叶蟹 脚和青口 海螺都很新鲜。鱼生片提供三文鱼吞拿鱼八爪鱼和鲷鱼四种选择,新鲜程度虽不及太古城的feast, 但整体来说还是可以的。最特别这裏有韩式锅物,可配上自选的材料 加上泡菜汤或鱼汤,但说实话

最特别这裏有韩式锅物,可配上自选的材料 加上泡菜汤或鱼汤,但说实话这个锅物是最难吃的,我吃了一口怪怪的口味 立马放弃了。

特别一赞这裏有很多热吃的海鲜,包括南瓜汤龙虾钳,酸菜鱼,泰式青口,白酒煮蚬,冬阴功汤,蒜蓉蒸虾,豉汁炒螺 等选择。对于不吃冻海鲜的人来说绝对是一大喜讯。不过味道则中规中矩吧,唯一冬阴功汤和蒜蓉蒸虾 算是做得不错。

另外这裏也提供了多款印度咖哩食物,更有多款特别的熟食例如避风塘牛仔骨,炸洋葱圈,烧羊架等。不过我没有吃太多还是留肚吃海鲜和甜品

甜品这裏绝对要点讚,种类繁多之余 特别爱吃他们 的冰淇淋。特别喜爱吃他们的意大利gelato包括威士忌 冰淇淋和 伯爵茶冰淇淋,这两款口味在其他餐厅很难吃得到。他们的水果很也很花心思,附上梅子粉 可撒上水果上 增添香味。另外朱古力心太软 也做得很好吃。

整体来说 这裏环境好,服务个别员工需要培训,不过食物质素只属中等,虽然种类比较多,但整体质素不如太古城的feast, 只有甜品算是不错,而且没有生蚝或鹅肝提供,重点是完全没有任何饮料提供,只提供一杯咖啡或茶实在说不过去。但折后价格520 算是对得起这个价格。但个人认为如同类型价格会选择 太古城的feast。

2021-04-18
2021-04-11 1785 views
早前和好友到此嘆下午茶,得知這裡的自助餐相當有水準;兼且選擇多,當下立即訂位和老婆撐枱腳。先講講價錢,自助晚餐供應時間:星期一至日及公眾假期:6pm - 9:30pm價錢:星期一至星期四成人:$648+10%小童:$324+10%星期五至日及公眾假期: 成人:$728+10%小童:$364+10% OpenRice 會員經由OpenRice 網上訂位,更可享有75折優惠,有效兌換日期至4月30日。口罩套及火酒放在入口當眼處,方便人客隨時取用。隨侍應帶領,進場後便瞥見左手邊的芝士及Cold Cut區,四款芝士(Boursin Cheese、Comte Cheese、Manchego cheese、Brie Cheese)、麵包、火腿、香腸及橄欖等陳列眼前。而右邊是凍海鮮區 - (龍蝦、長腳蟹、翡翠螺、大蝦及青口)、壽司、刺身區(八爪魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚),另有即點即煮粉麵、沙律及煙三文魚。繼續前行便是人見人愛的甜品區、雪糕區及生果區,咁吸引;難免要一路行、一路睇。再進一步便是座位區,以及長長一列;不同風味的美食區。先看右邊的烤焗區,置有不同的烤焗食物,計有盲曹、蒜蓉牛油煮蜆、燒鯖魚

先講講價錢,自助晚餐供應時間:
星期一至日及公眾假期:6pm - 9:30pm
價錢:星期一至星期四
成人:$648+10%
小童:$324+10%
星期五至日及公眾假期:
成人:$728+10%
小童:$364+10%

口罩套及火酒放在入口當眼處,方便人客隨時取用。

而右邊是凍海鮮區 - (龍蝦、長腳蟹、翡翠螺、大蝦及青口)、壽司刺身區(八爪魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚),另有即點即煮粉麵、沙律及煙三文魚。

再進一步便是座位區,以及長長一列;不同風味的美食區。

先看右邊的烤焗區,置有不同的烤焗食物,計有盲曹、蒜蓉牛油煮蜆、燒鯖魚配照燒汁、烤根莖菜、蕃薯蓉、烤意大利青瓜、煙燻火雞、煙燻牛腩、粟米糕、炸洋蔥圈、燒羊髀、森巴醬燒雞腿、越式豬頸肉等。

再往前一點,是印度食品(咖喱雞、椰菜花薯仔咖喱、香菜炒雞、印度黃咖喱豆、青咖喱雜菜、羊咖喱飯、海鮮紅咖喱)、冬陰公及惹味的芝士炒通粉,喜香辛類及重口味的就不要錯過了。

中菜當然唔少得啦,有辣有唔辣(蜂巢炸墨魚、炸蜜瓜脆奶、金湯龍蝦鉗、蒜茸蒸墨魚仔、酸菜魚、剁椒東風螺、當歸豬手、蓮藕章魚煲唐排、韮菜花炒鹹肉、油鹽水青口、薑汁炒芥蘭、叉燒炒烏冬、瑤柱蛋白炒飯、),陣容豐盛。

吃至7:30時忽聞銅鑼聲響起,原來是「椰子烏雞瘦肉燉湯」的出爐時間,味道頗清甜滋潤,我足足喝了兩大盅才滿足。

原來仲有我鍾意嘅喇沙,真係要度一度個肚嘅擺位啦😜

好啦,開餐啦🍴芝士相當有水準,隻隻都好食;真有點衝動即時來多轉!老婆就覺得Salami、橄欖及油漬甜椒又係好正。仲有仲有,唔好放過呢樽杏仁粒呀,香又脆,好夾芝士呀。

沙律一向係我至愛,當然要整番碟什錦滿足一番啦。

刺身整體來講水準一般,但當中的油甘魚及八爪魚都幾唔錯,可以一試。

滿滿一整碟凍海鮮,青口鮮嫩juicy、蟹腳肉鮮唔削、大蝦鮮爽彈牙;吃完後再encore了一轉。

中湯是蓮藕章魚煲唐排,水準也不錯,雖然比不上燉湯,也是值得一喝的。蜂巢炸墨魚及炸蜜瓜脆奶又係不可錯過,前者的蜂巢即是反轉了的豆卜;又香又酥脆,配墨魚膠真係無得輸!炸蜜瓜脆奶的漿脆而薄;內餡滑而不過甜。酸菜魚肉嫩香滑,小試了一口湯汁,味道較溫和(我都接受到你就知啦),對老婆而言當然是缺了點勁度啦。

香辛料區的冬陰功、椰菜花薯仔咖喱、香葉炒雞最吸引,將薄脆蘸了咖喱汁來吃,真是一樂也。

甜品種類太多,不如就問問侍點師那些最有特色吧,當中的棉花糖朱古力吉士酥皮、綠茶柑蛋糕、海鹽焦糖泡芙及香橙蛋糕柑慕斯,甜度不太高,細細件不怕太多,最合我意。

生果有五款:哈蜜瓜、西瓜、菠蘿、蜜瓜及火龍果,哈蜜瓜和菠蘿最合我口味。

雪糕有八款,我選了當中的三款(士多啤梨雪糕、威士忌酥餅雪糕及石板街雪糕),酸酸甜甜的士多啤梨和帶酒香的威士忌酥餅都值得一吃。

每位客人可免費享用一杯飲品,我們就揀了最愛的伯爵茶,享用完這杯清新的解膩茶後,是時候帶著身心俱滿的感覺回家了。

大灣咖啡廳
地址: 紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店3樓
電話: 22525246
2021-03-28
Coupon
2021-03-31 1446 views
今日請咗半天假來食自助餐😉 一入到餐廳環境感覺好舒服 室內空間好闊落 雖然坐滿晒人 但一啲都感覺唔到好侷促 望可以住個大海食午餐 正👍🏻👍🏻 食物方面都好多種類有沙律丶海鮮丶壽司丶芝士丶咖喱丶⋯⋯各類嘅熱食。D魚生最值得食😉 有油甘魚丶八爪魚丶三文魚同吞拿魚 最正係個油金魚刺身不過我食得最多同埋最欣賞只係佢哋嘅甜品D蛋糕賣相精緻又好味 而且選擇又多 放晒喺蛋糕櫃入邊 感覺好衛生同埋睇到眼花撩亂 對於有選擇困難症嘅我 好彩有朋友一齊可以分享 我先可以試晒所有嘅蛋糕🤣🤣 除咗蛋糕之外 呢度重有我最鍾意食嘅bread pudding 整得好好食只係個面有啲硬 個靈魂雲呢拿汁超好味😋 佢哋有好多雪糕選擇 最特別係有一款威士忌味嘅雪糕 好可惜我咩味都食唔出😂😂😂 我覺得伯爵茶味同朱古力雪糕最好食 現場有廚師即整格仔餅同埋crepe 👍🏻👍🏻👍🏻 配雪糕食一流 我哋order左支白酒飲 味道唔錯 令餐飯錦上添花😘😘整體上服務同食物都唔差丶不過最正都係過海景🥰🥰
不過我食得最多同埋最欣賞只係佢哋嘅甜品

Bread  pudding
Ice  cream
Cheeses
2021-03-31
$550 (Lunch)
刺身
海鮮
Crepes
Bread  pudding
Ice  cream
Cheeses
  • 甜品
2021-03-28 1257 views
第一次食這間lunch buffet, 適逢星期日,酒店位置非常好,座位裝修間隔亦很好,景色開揚心曠神怡。但係去到食物擺設及類型,就有些失望😞佢嘅種類好似想提供好多,但又做唔到質素好,由大門口開始刺身壽司冷盤、麵包、cold cut meat,賣相真係唔吸引,平庸,叫做有啦⋯⋯之後見甜品雪糕櫃枱,不能與同系香格里拉比較,種類係合格但質量一般,冇一個令人印象深刻或想encore去到燒烤肉類,可以話係引唔起食慾,冇咗嗰種令人衝過去要拎嘅衝勁☹️竟然會有素春卷,粟米斑塊,伊麵,怎至五香肉丁炒飯.....OMG之後印度咖喱枱,喇沙湯麵枱,蒸奶黃包、糯米飯、蒸墨魚仔😖Sunday 用呢個價錢,絕對有更多更好嘅選擇!時間長咗,價錢多咗,酒店方面亦冇考慮將食物質素提高,消費者角度一定不會再回頭!而且浪費咗個view!

但係去到食物擺設及類型,就有些失望😞

之後印度咖喱枱,喇沙湯麵枱,蒸奶黃包、糯米飯、蒸墨魚仔😖

Sunday 用呢個價錢,絕對有更多更好嘅選擇!

而且浪費咗個view!
2021-03-25 1495 views
閒日因為信用卡優惠,291蚊位黎試下呢間lunch buffet,入到餐廳環境ok嘅,不過食物種類方面就少左d,亦都唔太吸引,無龍蝦嘅!亦都無蠔!得魚生同埋蟹腳青口咁!最吸引嘅反而係甜品,選擇幾多,又靚!但一食落去就有d失敗,好明顯佢嘅甜品係過甜,(我嘅評語係極甜,唔適合香港人口味!)失色左!最後唯有食雪糕!我嘅評語係唔會再食。順帶一提,二位成人可以免費帶兩位十二歲以下兒童,另外消費500蚊以上,有兩小時免費泊車。環境舒適嘅!

我嘅評語係唔會再食。

環境舒適嘅!

2021-03-22
$291 (Lunch)
Credit Card Offers
2021-03-24 1017 views
睇佢呢倒既自助晚餐食評好似幾好,所以簡左佢跟同事試吓,點知真係伏到不得了,五星洒店冇生蠔冇鵝肝,巴馬火腿乾身到不行,海洋魚生選擇不多,其他食物款式也很小,飲品只得一杯,得甜品叫做好小小同環境唔錯,雖然佢呢排係有七五折,但其他洒店好多都有折既都好過佢,其實有冇折無所謂品質先重要,一定唔會再去😢失望到我要黎寫食評☹️☹️☹️原來要寫夠二百字先可以評分😂😂咁重要既事情要寫好多次,失望失敗好差,一定唔會介紹比朋友☹️☹️
2021-03-17 1038 views
此酒店的自助餐接待服務非常差勁首先lunch buffet開始時間為中午12時正,但12時才安排進場,在疫情下還要顧客擠在接待處門口形成擠迫的人群! !!!!!!另外,答允了顧客的要求又未能安排,所謂的經理只是一個傳聲筒,沒有適當地處理顧客提出的問題,最終讓顧客們離去便算了,完全不尊重顧客的感受!!!!!!唉唉……相信這是本人最不愉快的用餐體驗,亦不再考慮和不推薦給親友這酒店的自助餐,失望!失望!失望!
此酒店的自助餐接待服務非常差勁

2021-03-06 2130 views
他們必須足夠12:00才能進入整體食物不錯,環境非常優雅,本人request窗邊位置,他們有安排窗邊位置給我,但是窗外種了很多圓形的植物,阻擋所有海邊的風景,如果沒有植物感覺更好。另外,現場環境好悶局,通知職員開大一點冷氣,他說中央系統不能調教,雖則你笑容滿面但是你當客人智商有問題嗎?
他們必須足夠12:00才能進入
整體食物不錯,環境非常優雅,
另外,現場環境好悶局,通知職員開大一點冷氣,
2021-02-24 2879 views
好耐好耐無食Buffet, 聽聞嘉里酒店海景view 唔錯,老公生日即book 唯間buffet.一去到可以填form, 我哋岩坐係甜品bar隔離,甜品種煩多又別緻😍😍岩曬我家甜品控小寶!凍蝦新鮮,刺身厚身生鮮! 今日試左個醉乳鴿,好香酒味🤩🤩🤩推介一個日式石窩麵,上枱個湯仲係滾緊,加埋隻蛋,好食!小朋友食左2次🤣🤣老公好欣賞佢地個咖哩,有好幾款,分別印度,泰式! 因為book 位時同佢講左係生日,酒店好好安排送左個寫名小蛋糕!🥰🥰🎂🎂🎂
2021-02-07 3612 views
我和家人、朋友都是嘉里酒店 Big Bay Café的常客。無他,皆因這裡的自助餐比同區酒店的自助餐好太多了!比起其他5星級酒店的自助餐也要好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻!Big Bay Café 自助餐的食物種類多、質素好,而且他們定期會搞主題。甜品的種類和味道亦令人一試難忘,會令人想不斷去吃的衝動。另外,Big Bay Café寬躺的環境和酒店無敵海景也是一大賣點。未幫襯過嘉里自助餐的人不要錯過機會呀!
2020-12-06
2021-01-09 4537 views
唔知點解門知自助餐未必係target美食嘅首選,就偏偏有一種莫名其妙令人放鬆嘅感覺❤️ 呢度午餐嘅自助餐都夠選擇,相主要影左自己中意嘅芝士甜品海鮮嗰區,因為個甜品櫃真係好吸引,另一面都有好多唔同嘅主食,環境幾舒服😙仲有好多熟食冇影到相,都唔錯,有肉、粉麵飯同小食👍🏻
Lunch
聖誕節男朋友book咗lunch buffet食聖誕大餐🎄🥂本身喺網頁book咗 12nn 入去食,係book 後第二日餐廳打嚟confirm喺由11am-2:30pm👍🏻可以食足3.5hr😍😍#熱食芝士焗龍蝦(5/5)一定一定要試芝士焗龍蝦,真係好正好好食,我同男朋友一共食咗5份(1份-半隻),佢入面亦都有蘑菇等等配料,超級夾👍🏻片皮鴨(5/5)另外一個必試嘅係片皮鴨,呢一度唔係自己攞返去整,而係廚師問你要幾多,佢係即叫即整。咁鴨皮超級脆口好味😋男朋友係片皮鴨fans 一直係咁攞🥳另外好食嘅:燒豬腩肉、酸菜魚、中式燉湯#冷盤(由於我唔食冷盤,所以我都係問返男朋友意見)海鮮:龍蝦、生蠔(新鮮、有海水味、唔係死咸味)#甜品黎到最期待嘅甜品🥳Crepe(4/5)Crepe都係廚師即叫即整,可以配上唔同雪糕(vanilla,strawberry,cookie n cream etc)同埋唔同醬(Nutella etc)😍雪糕好好味,叫咗vanilla,仲食到雪尼拿籽小蛋糕-又打卡able又好味😍可惜太細個胃,如果唔係真係想試哂所有甜品🧁🍨#飲品自己任攞:汽水、橙汁、西柚汁、蘋果汁至於熱茶咖啡
本身喺網頁book咗 12nn 入去食,係book

#熱食
芝士焗龍蝦(5/5)

片皮鴨(5/5)

另外好食嘅:燒豬腩肉、酸菜魚、中式燉湯

#冷盤
(由於我唔食冷盤,所以我都係問返男朋友意見)

海鮮:龍蝦、生蠔(新鮮、有海水味、唔係死咸味)

#甜品

黎到最期待嘅甜品🥳

Crepe(4/5)

小蛋糕-又打卡able又好味😍

可惜太細個胃,如果唔係真係想試哂所有甜品🧁🍨

#飲品
自己任攞:汽水、橙汁、西柚汁、蘋果汁

至於熱茶咖啡就可以問staff ,都係仼叫😍

#環境
可能由於限聚令關係,餐廳都唔係話好多人,所以環境唔會太嘈太迫,亦有播聖誕歌,增添成個聖誕氣氛🎄🎄

冷盤
片皮鴨
聖誕蛋糕
芝士焗龍蝦
2020-12-26
$600 (Lunch)
Credit Card Offers
  • 芝士焗龍蝦
  • 片皮鴨
2020-11-23 3511 views
大家身邊多唔多天蠍座嘅朋友😂10-11月真係身邊嘅朋友輪住生日,今次就去咗Kerry Hotel同朋友慶祝🥳 成間酒店對正個海景環境唔錯,呢度嘅自助餐好似唔太出名,冇咩聽人介紹過,但係質素竟然有驚喜😱.<冷盤>#龍蝦 都幾多膏啲肉幾結實,#長腳蟹腳 同 #青口 幾有鮮味。#刺身 有三文魚、吞拿魚、大池魚同埋八爪魚,師父切完擺盤幾靚😳三文魚好肥美好食過Hotel ICON嗰個好多😂;吞拿魚食落冇筋;大池魚薄切但都好肥美,食落感覺好似油甘魚;八爪魚正正常常。.<熱食>不嬲食自助餐都好少食熱食,覺得唔太吸引,但呢間自助餐嘅嘢食真係好令人驚喜!唔止好多選擇,仲要大部份熱食質素都唔錯,所以最後飽到連湯麵都食唔落。💛重點推介💛#避風塘炒龍蝦鉗,龍蝦鉗已經剪開左好貼心🥰,食落好夠味,係略嫌熟得太熟🤭。#芝士長通粉 ,由廚師即煮,將啲意粉淥完加白汁煮好後,擺喺好大舊芝士度撈,超邪惡。#西冷,大概3成熟左右😍,肉質好嫩滑,好高質嘅牛。#辣酒煮花螺,辣得好過癮,細細粒好好食🤤。.<甜品>#芝士撻 好正😍,好濃芝士味,餅底都好脆🤤。.缺點:每人只包一杯飲品,冇
<冷盤>

<熱食>

💛重點推介💛

#西冷,大概3成熟左右😍,肉質好嫩滑,好高質嘅牛。

#辣酒煮花螺,辣得好過癮,細細粒好好食🤤。
<甜品>
#芝士撻 好正😍,好濃芝士味,餅底都好脆🤤。

缺點:每人只包一杯飲品,冇其他任斟果汁飲。同埋冇生蠔、羊架等食物,而且雪糕唔係咩特別牌子。食物擺位比較分散,唔太集中。
👫:而家喺openrice 訂座有8折優惠!呢間可以考慮翻兜,覺得抵食過Hotel Icon😂生日送嘅蛋糕亦好食啲🤪