2024-03-16 140 views
📍BELLO DINING係天水圍又想食西餐❓BELLO真係天水圍數一數二出名既西餐廳價錢親民又好食‼️🍝卡邦尼意粉 ($74 + $22轉套餐跟沙津/湯及冷熱飲品)意粉硬度適中入面有煙肉同埋勁creamy既醬汁簡單配搭已經好好味😋🥬跟餐既沙律勁多芝麻醬想健康D可以少醬或走醬🤣正常發揮~☕飲品揀左熱既蜜桃紅茶勁大杯❗蜜桃味好出好香又唔會蓋過紅茶既茶味~推薦👍🏻🍕蕃茄水牛芝士薄餅12吋 ($92)想揀個fresh D既pizza同朋友share可以揀呢個有好多蕃茄仔同芝士一啖咬落去D芝士真係會拉絲~好味❗🍕夏威夷風情薄餅12吋 ($94)經典既火腿加菠蘿pizza基本上熱辣辣加足料已經好正😚🐥玫瑰蜜糖&香辣雞翼6隻 ($48)蜜糖味既雞翼又脆又甜一隻接一隻食無難度😚香辣雞翼就配有辣椒醬不過個人黎講覺得太多醬咸左少少要揀我都係會揀返玫瑰蜜糖雞翼👍🏻🍟脆炸粗薯條配蜜糖芥末醬+黑松露醬+蕃茄醬 ($46)同朋友share小食既必食之選❗有三款醬可以揀自己最中意點都係黑松露醬黑松露既香加脆卜卜既薯條真係好夾🤤🥤美祿泡泡龍&士多啤梨奶昔 (跟餐加$14)忍唔住同朋友嗌多幾杯肥仔水🤭美祿泡泡龍既朱古力
📍BELLO DINING

係天水圍又想食西餐❓
BELLO真係天水圍數一數二出名既西餐廳
價錢親民又好食‼️

意粉硬度適中
入面有煙肉同埋勁creamy既醬汁
簡單配搭已經好好味😋

🥬跟餐既沙律勁多芝麻醬
想健康D可以少醬或走醬🤣正常發揮~

☕飲品揀左熱既蜜桃紅茶
勁大杯❗蜜桃味好出好香
又唔會蓋過紅茶既茶味~推薦👍🏻

🍕蕃茄水牛芝士薄餅12吋 ($92)
想揀個fresh D既pizza同朋友share可以揀呢個
有好多蕃茄仔同芝士
一啖咬落去D芝士真係會拉絲~好味❗

🍕夏威夷風情薄餅12吋 ($94)
經典既火腿加菠蘿pizza
基本上熱辣辣加足料已經好正😚

🐥玫瑰蜜糖&香辣雞翼6隻 ($48)
蜜糖味既雞翼又脆又甜
一隻接一隻食無難度😚
香辣雞翼就配有辣椒醬
不過個人黎講覺得太多醬咸左少少
要揀我都係會揀返玫瑰蜜糖雞翼👍🏻

🍟脆炸粗薯條配蜜糖芥末醬+黑松露醬+蕃茄醬 ($46)
同朋友share小食既必食之選❗
有三款醬可以揀
自己最中意點都係黑松露醬
黑松露既香加脆卜卜既薯條真係好夾🤤

🥤美祿泡泡龍&士多啤梨奶昔 (跟餐加$14)
忍唔住同朋友嗌多幾杯肥仔水🤭
美祿泡泡龍既朱古力味好濃,仲有topping係上面比你過下口癮🥳
士多啤梨奶昔有一粒粒既士多啤梨果肉係入面🍓最邪惡係上面pat cream😈

每次想食西餐一定係唸起bello
性價比真係好高❗推介👍🏻
2024-03-13
  • 卡邦尼意粉
2024-02-09 264 views
網上睇到食評不錯,心思思想食一排,終於今日同個小情人去食午餐,叫咗卡邦尼意粉同夏威夷pizza共$138。卡邦尼意粉還可以,但pizza感覺個餅未烘到,唔夠脆。有個餐湯,不似我預期好味。整個餐有點偏貴。
2024-01-18 254 views
今日試咗間食店個BBQ醬豬軟骨漢堡,嘩,真係無得輸!🍔 漢堡包外皮微脆,內面嘅牛油香味剛剛好,唔會太過。嚼落去嘅時候,牛油同微微烤香味交織,真係幾搭嘅。對於呢個價錢嚟講,我覺得質感仲好過預期。太陽蛋爆汁,啫喱啫喱好過癮,不過如果油少啲就更加正。🍳 豬軟骨煮得啱啱哋,軟腍入味,同BBQ醬嘅甜係啱哋比例。醬汁滑溜,好夾肉嘅口感。薯條夠熱,炸得啱哋,唔會太油,就算多吓也唔會覺得負擔。🍟 沙拉方面,嗰啲菜嗰句新鮮,涼爽消滯,穿插埋係漢堡薯條中間,真係提提神。整體嚟講,這次體驗算是驚喜。漢堡包質感好,配料搭配得宜,呢間唔洗講專業術語都知佢好味,有著老香港嘅味道,令人吃咗仲想再嚟幾轉!

今晚透過送貨平台叫左個pizza, 之前都叫過,幾好味,咁咪再叫。點知一大開,成個pizza邊都係燶,無燶果邊係焗到硬晒,打電話同餐廳講返,佢話自己check過先送貨,總話你自己打去外賣平台處理。咁做生意都得既,望到成個邊焗燶晒都總比得客人食,有圖有真相,諗住送左外賣出去,無人理。最後送餐平台退返錢,但我地係等緊個pizza食晚飯,小朋友見到個燶邊pizza好失望,希望間餐廳有些良心,下次唔好再咁做。
,無燶果邊係焗到硬晒
,希望間餐廳有些良心,下次唔好再咁做

BBQ風味烤肉薄餅
2024-01-10
Delivery
2023-12-30 177 views
區內無咩cafe輕食,而呢間舖都開左好多年,望住佢細舖做到換大舖,多年後再次去食,廚藝水準一如既往,唯獨價錢越嚟越貴。生意多唔休做,老闆娘同班後生侍應態度依舊係差。入坐就一堆規矩,舉住黃店、小店旗號可以有佢態度,但如果想食下意粉飲下咖啡,其實仲可以去試下濕地附近相對上新嘅餐廳。
2023-12-09 244 views
今次試左油封鴨脾Risotto鴨脾油香 諗唔到都幾大隻😂 好滿足Risotto岩香港人口味 飯粒無咁硬身(我諗可能驚香港人食慣咁硬身)但粒粒分明,每粒飯都被cream包圍住 好食另外order左炸粗薯條 又係好好食有3款醬點薯條 醬汁份量足夠 食晒d薯條都仲有少少少醬剩跟餐有飲品同餐湯兩樣出品正常 俾其他西餐廳好得多食完飽飽 滿足——————————————————————————————
今次試左油封鴨脾Risotto

鴨脾油香 諗唔到都幾大隻😂 好滿足
Risotto岩香港人口味 飯粒無咁硬身
(我諗可能驚香港人食慣咁硬身)

但粒粒分明,每粒飯都被cream包圍住 好食

另外order左炸粗薯條 又係好好食
有3款醬點薯條 醬汁份量足夠
食晒d薯條都仲有少少少醬剩

跟餐有飲品同餐湯
兩樣出品正常 俾其他西餐廳好得多

食完飽飽 滿足

2023-12-09
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
  • 法式油封鴨脾意大利飯
天水圍少有的西餐店,家庭式主理,假日時候好多街坊都會排隊黎食人2。環境衛生整潔,以自助方式落單,上菜速度好快,要留意有限用餐時間60分鐘。餐廳餐點選擇豐富,有漢堡包🍔、意粉🍝、薄餅🍕。意大利飯、牛角包、薯條、小食等供應。飲品選擇好多元化,有咖啡、多款熱茶、特飲等等~有不同套餐選擇|午餐|Pinku Pinku 豬堡貝$78(配餐湯/沙律🥗、熱飲)實際上係伊比利亞黑毛豬粉紅漢堡包一,粉紅色奪目的外表💖,麵包質地香脆鬆軟,中間夾有黑毛豬肉漢堡扒,配上柚子醬、生菜🥬同芝士🧀,食落好清新酸微微~配粟米火腿忌簾湯、熱蜜桃茶|下午茶餐|脆炸粗薯條🍟拼香辣雞翼$44(配熱飲)香脆的粗薯條,鮮炸鮮製,配埋蜜糖🍯芥末醬、黑松露醬心、蕃茄醬🥫就更加滋味。香脆雞翼配上水牛城汁更加惹味迷你卡邦尼意粉+牛角包 $48(配熱飲)意粉加入大量新忌簾煮成,加入磨菇同煙火腿,口感濃厚 creamy。下午茶份量剛剛好,配埋鬆軟熱辣的牛角包,仲可以點埋忌簾汁,拌住意粉食,又多一重口感😋。配凍美式咖啡(+$10)、熱英式奶茶

|午餐|
Pinku Pinku 豬堡貝
$78(配餐湯/沙律🥗、熱飲)

配粟米火腿忌簾湯、熱蜜桃茶
粟米火腿忌簾湯

|下午茶餐|
脆炸粗薯條🍟拼香辣雞翼$44(配熱飲)
脆炸粗薯條拼香辣雞翼

迷你卡邦尼意粉+牛角包 $48(配熱飲)

配凍美式咖啡(+$10)、熱英式奶茶
迷你卡邦尼意粉+牛角包

2023-10-02
$85 (Tea)
粟米火腿忌簾湯
脆炸粗薯條拼香辣雞翼
迷你卡邦尼意粉+牛角包
  • 卡邦尼意粉
今次約朋友喺天水圍聚下,又想食西餐,搵到呢間喺悅品天秀酒店旁邊嘅餐廳,就黎試下☺️🍲香煎帶子南瓜意大利飯 帶子有少少燶左😅賣相失色左少少🥲但肉質可以,意大利飯好creamy,滿滿嘅南瓜忌廉汁味,但如果意大利飯再淋身d就好,口感對我黎講有少少硬🙈🍤鮮茄忌廉大蝦扁意粉我覺得呢個幾好食,鮮茄忌廉汁好濃又唔會太酸😁大蝦煎得幾香口,肉質都彈牙嘅,唔錯🥰🍕夏威夷風情薄餅芝士鋪到滿哂成個pizza,切開拎起一件都有拉絲效果🤣我覺得批比較薄,比較鐘意食厚批煙煙韌韌多點😆

🍲香煎帶子南瓜意大利飯

🍤鮮茄忌廉大蝦扁意粉

🍕夏威夷風情薄餅

2023-10-04 168 views
紅日12點開門已經有4-5組人係到排隊,我地都好好彩可以第一輪入到,入到去見到餐牌寫住得60分鐘進食時間都嚇左一跳,仲以為一間西式餐廳會可以比人慢慢坐底食🤣🤣午餐都算多選擇,我就叫左個夏威夷風情薄餅都幾大份,食剩左兩舊🤣 料都幾多,個皮脆脆地幾好食。再叫左一份雞翼,有兩種口味,玫瑰蜜糖同香辣味,玫瑰蜜糖好好食,有淡淡玫瑰味甜甜地好易入口,不過香辣味就麻麻地,酸味好重,辣味就唔係好出,所以我推薦大家食玫瑰蜜糖雞翼👍🏻環境都坐得舒適既,不過啲員工態度真係麻麻地😂😂
都幾大份,食剩左兩舊🤣 料都幾多,個皮脆脆地幾好食。

環境都坐得舒適既,不過啲員工態度真係麻麻地😂😂
2023-10-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2023-08-12 401 views
今日去左食bello 既lunch set 排左大概15分鐘左右就有得入去食🙂60-70幾既價錢有湯/沙律加個意粉同野飲🐻香煎比目魚波菜忌廉汁意式薯團 $78唔係咁多地方有薯團食所以叫左呢個試下個薯團無咩咬口,有少少好似食緊粉漿咁🥲忌廉汁太咸,不過條魚就煎得幾好食👏🏻78蚊既話我會揀食番個普通既意粉🐻鮮茄龍利柳扁意粉 $64蕃茄味不過不失,有茄蓉,扁意粉有咬口龍利柳就食到有少少雪藏味不過呢個價錢我會覺得算係咁啦🙈🙈🐻南瓜湯好淡,飲唔到南瓜味🤷🏻‍♀️總括而言,呢個價錢又唔洗加一我會話佢不過不失啦。比起以前係差左既。但係見有評論話服務唔好,我就唔係好覺啦🙈
今日去左食bello 既lunch set
排左大概15分鐘左右就有得入去食🙂

60-70幾既價錢有湯/沙律加個意粉同野飲

🐻香煎比目魚波菜忌廉汁意式薯團 $78

唔係咁多地方有薯團食所以叫左呢個試下
個薯團無咩咬口,有少少好似食緊粉漿咁🥲
忌廉汁太咸,不過條魚就煎得幾好食👏🏻
78蚊既話我會揀食番個普通既意粉

🐻鮮茄龍利柳扁意粉 $64

蕃茄味不過不失,有茄蓉,扁意粉有咬口
龍利柳就食到有少少雪藏味
不過呢個價錢我會覺得算係咁啦🙈🙈

🐻南瓜湯
好淡,飲唔到南瓜味🤷🏻‍♀️

但係見有評論話服務唔好,我就唔係好覺啦🙈
Bello 曾經去親食飯都要等位,今日夜晚7點幾居然可以直入🌝唔通真係比wetland 既小店吸走左d客?🔸香煎帶子南瓜意大飯 $88意大利飯煮比較有咬口,南瓜🎃味濃,帶子嫩滑🔸香煎羊架伴黑松露薯蓉 $158 跟餐湯及蘋果紅茶羊架叫左5成熟,切開岩岩好,粉紅色既肉身配上肉汁,黑松露薯蓉好香黑松露味同埋滑身,跟餐既餐湯係南瓜湯,但同意大利飯個南瓜味好唔同,唔太岩我口味,同餐廳反映左佢轉左沙律🥗菜比我地👍🏻

🔸香煎帶子南瓜意大飯 $88
意大利飯煮比較有咬口,南瓜🎃味濃,帶子嫩滑

🔸香煎羊架伴黑松露薯蓉 $158
跟餐湯及蘋果紅茶
  • 香煎帶子南瓜意大利飯
叫左兩份午餐 千島蜆肉pizza 青醬雜菌意粉青醬味道食唔出顏色都無 pizza普通整體唔算差 都叫食得入口但員工非常奇怪 一個二個黑口黑面 擺野食擺餐牌都係大大力 可以叫做掉落枱比你 個樣一見你行入門口坐低食嘢勁唔情願 全程都係黑面 同佢講野唔會應機食餐飯成個feel勁怪
叫左兩份午餐 千島蜆肉pizza 青醬雜菌意粉
青醬味道食唔出顏色都無 pizza普通
整體唔算差 都叫食得入口
食餐飯成個feel勁怪
天水圍商場🇭🇰隱世cp值爆燈🌟西餐廳味道∶🌟🌟🌟🌟環境∶🌟🌟🌟抵食∶🌟🌟🌟🌟🌟之前已經好多同事推介我去呢間餐廳試下,但係一去到lunch time真係超級多人🤣今日特登早啲嚟食,做左全場第二個客。雖然係細商場入面开,但係内部裝修都唔差,而且坐得寛敞舒服,唔会好逼。青醬野菌扁意粉 Lunch set $68Lunch set有跟埋餐湯同野飲,西餐嚟講真係算平,試下質素如何先。是日餐湯係忌廉蘑菇湯🍄🫕,淨係見到啲蘑菇茸都知道好足料,不過味道就偏甜左,我唔太中意。個主食反而表現得好出色,份量唔算太多但够飽。扁意粉煮得啱啱好,熟得嚟保留到韌性,而青醬醬汁融合左雜菌嘅鮮味,再加入大量鮮忌廉🥛煮成,口感係極濃厚極creamy🍝,第一啖真係超驚艷,怕滯嘅朋友可能去到最尾會覺得有啲滯(But我唔覺🤣)整體嚟講,呢個價錢可以食到呢個質素我會話係幸福,已經諗好下次試咩lu😋
天水圍商場🇭🇰隱世cp值爆燈🌟西餐廳

青醬野菌扁意粉

青醬野菌扁意粉
  • 意式青醬雜菌扁意粉
2023-05-07 338 views
星期日中午嚟到天一商城,想食西餐,基本上都係得呢間。叫左兩個午餐A:牛肋條茄汁意大利飯,一個前菜揀餐湯,一個揀沙律。🥣今日餐湯係蕃茄湯,味道唔錯,湯好滑,有粒粒蕃茄肉。🥗沙律正正常常,只係深烘芝麻醬好似唔使錢咁倒勁多,有啲咸。🍛牛肋條茄汁意大利飯,牛肋條炆得夠淋,夠入味,意大利飯中間有啲生,呢個係正常,不過好似生左啲啲😆個茄汁好熟悉,原來同個湯係一個味,整體可以。🥤今日落大雨有啲凍,就試下走凍啦。杯奶茶嚟到係微冷,唔錯。杯蘋果紅茶係暖嘅,少凍嘛,係會咁,唔係熱就得。
星期日中午嚟到天一商城,想食西餐,基本上都係得呢間。
🥣今日餐湯係蕃茄湯,味道唔錯,湯好滑,有粒粒蕃茄肉。
🥗沙律正正常常,只係深烘芝麻醬好似唔使錢咁倒勁多,有啲咸。
餐湯,沙律
午餐A:牛肋條茄汁意大利飯
走冰凍蘋果茶,走冰凍奶茶
2023-05-07
Type of Meal
Lunch
餐湯,沙律
叫咗一個意粉同一個飯兩個都有加5蚊加底嚟咗個意粉之後,見到同以前嚟嘅份量一樣(以前冇加底),而且見到同隔離枱個份量都一樣就問咗下員工 個意粉係咪有加底但個員工反問:係邊份有加底我就答:兩份都有加底個員工就話:咁呢個係加底(如果個意粉係有加底,點解要問咗我邊份揀加底先答到我?好奇怪)不過係咪真係有加底其實都深究唔到,可能真係有另外有啲衛生問題,食個時係8點9左右(鋪頭閂10點,賣單走個時係9點半),員工可能想執咗啲嘢先,方便收工但枱面上嘅餐具原本係用個膠兜裝住(應該都係衛生關係唔想直接放餐具係枱)不過個員工就選擇將個膠兜拎走,直接將餐具放係枱,下面的確有幾張紙巾,但個員工係將啲餐具隨意散放係枱,而唔係用紙巾墊住嘢食係幾好食,如果唔係都唔會之前食過再嚟,但今次員工嘅行為同對答的確令人r哂頭
叫咗一個意粉同一個飯
兩個都有加5蚊加底
就問咗下員工 個意粉係咪有加底

但個員工反問:係邊份有加底
我就答:兩份都有加底
個員工就話:咁呢個係加底

不過係咪真係有加底其實都深究唔到,可能真係有

Type of Meal
Dinner