唔想食正餐就不如食串燒🍡呢度應該係近期食過性價比最高嘅串燒店😮唔怪之得平日夜晚嚟食都滿座🔥🔸超值套餐 $98前菜我哋揀咗涼拌青瓜🥒 ,肉類有魷魚鬚🦑、五花腩🐷、雞軟骨、燒雞腎、雞肉串🐓,蔬菜類有四季豆🫛同娃娃菜🥬。燒烤汁充滿孜然粉,香辣之餘仲好惹味😋🔸烤牛舌心 $28牛舌心厚度適中,燒得唔乾入面仲係軟熟~🔸XXL蒜蓉燒生蠔6隻🦪 $98必食超大蒜蓉燒生蠔🤩 熱辣辣上枱即叫即燒勁多蒜好香🤤大大粒蠔肉好飽滿,燒完仲好多汁超juicy呀🤤🔸蒜蓉燒原條茄子🍆 $28茄子肉軟綿綿好多汁,絕對係重蒜口味🤭🔸 錫紙燒蒜蓉金菇 $35金菇索晒蒜香醬汁好惹味,配埋肥牛一齊食仲正!🔸錫紙燒肥牛 $46份量好多嘅燒肥牛,同金菇一齊食非常夾😋🔸蒜蓉燒大蟶子2隻 $58蟶子size偏細同燒乾咗啲。不過其他串燒好食補返啲分~雖然我哋唔飲酒,但無論酒精同非酒精都有好多選擇~兩個人埋單都係400鬆啲食到超飽!唔好睇少$98套餐嘅份量,兩個人食都幾多~ 另外辣度用QR code落單時都可以自行選擇,照顧到唔食得辣嘅客人😊 味道唔錯又抵食,收工同朋友嚟飲返兩杯就啱晒🍻 仲要開到凌晨4點,食埋宵夜都仲得😆🐾貓奴足跡🐾🌐啤酒
唔想食正餐就不如食串燒🍡
呢度應該係近期食過性價比最高嘅串燒店😮
唔怪之得平日夜晚嚟食都滿座🔥
🔸超值套餐 $98
燒烤汁充滿孜然粉,香辣之餘仲好惹味😋
🔸烤牛舌心 $28
牛舌心厚度適中,燒得唔乾入面仲係軟熟~
🔸XXL蒜蓉燒生蠔6隻🦪 $98
必食超大蒜蓉燒生蠔🤩 熱辣辣上枱即叫即燒勁多蒜好香🤤
XXL蒜蓉燒生蠔6隻🦪
大大粒蠔肉好飽滿,燒完仲好多汁超juicy呀🤤
蒜蓉燒原條茄子🍆
🔸蒜蓉燒原條茄子🍆 $28
茄子肉軟綿綿好多汁,絕對係重蒜口味🤭
錫紙燒蒜蓉金菇
🔸 錫紙燒蒜蓉金菇 $35
金菇索晒蒜香醬汁好惹味,配埋肥牛一齊食仲正!
錫紙燒肥牛
🔸錫紙燒肥牛 $46
份量好多嘅燒肥牛,同金菇一齊食非常夾😋
蒜蓉燒大蟶子2隻
🔸蒜蓉燒大蟶子2隻 $58
蟶子size偏細同燒乾咗啲。不過其他串燒好食補返啲分~
雖然我哋唔飲酒,但無論酒精同非酒精都有好多選擇~

🐾貓奴足跡🐾
🌐啤酒溝燒烤 (太子)
📍太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
Type of Meal
Dinner
2025-07-28 285 views
啤酒配燒烤,簡直係絕配呀!今次同朋友搵到間食燒烤同飲啤酒嘅好地方,就係呢間位於太子嘅「啤酒溝燒烤」啦!行到門口就已經感受到入面熱鬧嘅氣氛啦,可以好放鬆咁同朋友傾計!見佢地有兩個好抵食嘅98蚊套餐,就忍唔住叫左黎試下!🍢性價比超值套餐 $98(魷魚須10串/五花腩3串/雞軟骨2串/燒雞腎2串/雞肉串2串/四季豆10串/娃娃菜2串/涼拌青瓜)- 非常之豐富,各種肉串燒得恰到好處,外脆內軟,調味亦都啱啱好,而蔬菜就非常爽口,令人驚喜!🦪XXL蒜蓉燒生蠔6隻 $98- 生蠔新鮮而且大隻,肉質滑嫩,搭配滿滿嘅蒜蓉,見到就流曬口水!🥬錫紙燒蒜娃娃菜(1份) $35- 只係簡單嘅蒜香調味,但保持咗菜原本嘅清爽鮮甜!🍜川爽酸辣粉(1碗) $38- 酸辣嘅程度恰到好處,薯粉滑順,充分吸收咗湯汁嘅香氣,非常開胃!🍡紅糖粑粑(5條) $28- 軟糯香甜,但唔會過分甜膩!🍻庫姆巴特手工啤 $58🍵白桃烏龍茶 $16- 啤酒種類好多,手工啤容易入口,而白桃烏龍茶係無糖嘅,兩者都非常清爽,可以解膩!兩個98蚊套餐其實已經可以食到好滿足,真係好抵食,想飲啤酒是燒烤就快睇帶埋朋友一起黎試下啦!
啤酒配燒烤,簡直係絕配呀!

見佢地有兩個好抵食嘅98蚊套餐,就忍唔住叫左黎試下!
🍢性價比超值套餐 $98

🦪XXL蒜蓉燒生蠔6隻 $98

🥬錫紙燒蒜娃娃菜(1份) $35
- 只係簡單嘅蒜香調味,但保持咗菜原本嘅清爽鮮甜!

🍜川爽酸辣粉(1碗) $38

🍡紅糖粑粑(5條) $28
- 軟糯香甜,但唔會過分甜膩!

🍻庫姆巴特手工啤 $58
🍵白桃烏龍茶 $16

2025-07-25
$200 (Dinner)
2025-06-20 506 views
落雨天同朋友係太子食飯 偶然間見到呢間餐廳個名好有趣 而且個套餐性價比好高 所以就入去試吓😌招牌優惠套餐 $98魷魚鬚 10串黑毛五花腩 3串雞軟骨2串燒雞腎2串雞腿肉串2串四季豆10串娃娃菜2串首先一定要叫呢個招牌套餐 完全想像唔到喺香港食串燒$98可以有咁多野食 另外仲有d食肉獸既餐仲豐富 當中嘅五花腩同魷魚鬚我最鍾意 五花腩肥瘦相間 燒到脆身唔油膩 魷魚鬚勁惹味 最鍾意佢一串一條咁樣容易入口 另外有娃娃菜同埋四季豆可以令自己覺得冇咁邪惡🤭 XXL蒜蓉燒生蠔 $98/6隻呢個真係必點之選!上枱時我震驚左一下 因為真係好大隻😮 食落每隻蠔都肥美多汁 仲有鮮甜的奶油質地 上面舖滿香濃蒜蓉醬 再燒至金黃微脆 $98有6隻真係不得了話明叫做「啤酒溝燒烤」 食串燒點可以冇啤酒呢🙂‍↕️ 呢度啤酒選擇好多 平時大家飲開嘅牌子基本上都有 連黑啤都有添 食串串燒飲啖啤酒 作煩惱都可以忘記 另外餐廳會播啲舊歌 好啱feel🤪 餐廳好似開到凌晨好夜 方便大家可以去食宵夜

招牌優惠套餐 $98
娃娃菜2串

XXL蒜蓉燒生蠔 $98/6隻

Type of Meal
Dinner
啤酒溝燒烤,位於太子,近期非常紅既串燒店🫶🏻夠靚夠正最重要夠抵😎庫姆巴特手工啤,店長推介,手工用心製作之餘,仲有中藥果效,一於試試佢,甜得來厚身,幾好味嘅手工啤🍻仲有幾款生啤揀,價錢相宜,配搭串燒正👍🏻營業至四點,可以慢慢飲!🐻勞蘇食🐻推介 —— 性價比超值套餐🔥$98 31串,嚇親😳以為細細串,點知雞肉、五花腩等根本同一般香港串燒大細一樣,抵到爆🤗魷魚須10串都啖啖肉勁濃味,推🤞🏻五花腩唔油,肉質唔錯,好味👍🏻雞軟骨惹味,燒雞腎都唔錯,雞肉串大粒厚肉,滑得黎好味😋四季豆同娃娃菜都勁入味,高質🥳XXL蒜蓉燒生蠔,6隻,真係XXL,超大隻上台🫠$98難以置信嘅價格,正到爆,啲蒜炒過仲好多,又大隻又鮮又好味,香港食過最好食燒蠔之一🤤必叫,燒白鱔串,皮脆肉嫩,燒午餐肉,極厚切,好爽🩵燒牛肉串正常,烤牛舌心濃味,牛味好夠👍🏻燒香菜,好特別,食落唔錯,燒豆卜,仲有蒜係面,調味一流😆燒翠肉瓜都好味,汁燒粟米粒,又係一個內地燒烤必食之選,好味又惹味😻雞泡魚乾,至愛小食,燒一燒熱左仲正🎌難怪係近期嘅人氣店😘聲稱價錢抵過返深圳食,仲要係香港份量👍🏻而事實性價比真係高到爆炸,可能係九龍區最高性價比港式串燒

手工啤
魷魚須

燒香菜
燒粟米串
燒午餐肉
燒白鱔

難怪係近期嘅人氣店😘聲稱價錢抵過返深圳食,仲要係香港份量👍🏻而事實性價比真係高到爆炸,可能係九龍區最高性價比港式串燒🫶🏻服務態度仲要一流,鍾意食燒烤/串燒嘅你就唔好走寶🩵
手工啤
魷魚須
燒香菜
燒粟米串
燒午餐肉
燒白鱔
2025-08-03 0 views
位於太子大南街一開新開串燒分店—啤酒溝燒烤,串燒店CP值相當高,吸引到好多食客同朋友一齊到訪,繁忙時間人山人海,非常熱鬧🥢 特別推介蒜蓉燒生蠔,生蠔大隻新鮮,內層肉質嫩滑,外層燒至金黃微脆,配上滿滿蒜蓉調味,香噴噴相當多汁入味~ 主打串燒類食物,種類多元化,推介串燒;燒魷魚鬚、串燒雞中翼、燒肥牛金菇卷、燒厚切土豆片等,串燒新鮮熱辣上碟,燒得恰到好處~ 整體而言,食物水準之上,屬於回頭率不錯嘅串燒店🍢
啤酒溝燒烤主打超抵食的$98 31串串燒💥說是九龍區最高性價比的串燒店也不過分!而且每日營業至凌晨4點🌙是凌晨想跟朋友吃宵夜的最好選擇😆🤝🏻📌招牌優惠套餐 31串 $98🔥魷魚鬚10串|黑毛五花腩3串|雞軟骨2串|燒雞腎2串|雞腿肉串2串|四季豆10串|娃娃菜2串一定要叫這個招牌套餐🥹完全想像不到在香港$98可以吃這麼多!五花腩超好吃 肥瘦相間的✨燒到脆身不油膩另外魷魚鬚一串一條的吃起來超爽🤣📌XXL蒜蓉燒生蠔 $98/6隻🔥同樣是必點之選!燒蠔是拳頭大小的👊🏻😭嚴選肉質豐滿的加大型乳山生蠔濃郁鮮甜的奶油質地 配上秘製菜脯蒜蓉醬🧄入口充滿蒜蓉香 超惹味💯🤩📌惹味蒜蓉燒原條茄子 $28喜歡吃重口味的你一定很喜歡🫵🏻燒得軟滑的茄子 表層鋪滿濃濃的調味料與蒜蓉入口帶微辣 配酒吃簡直一流🥹💯📌錫紙燒蒜蓉金針菇 $35金針菇口感滑嫩 跟濃濃蒜蓉一起吃真的停不下來🫣連湯汁也特別鮮甜!📌啤酒 $58杯起食串燒當然要配啤酒🍻這裏啤酒選擇很多 平時大家會喝基本上都有~而且可以選擇一杯杯500ml的🍺也可以選擇一tower的🙌🏻方便又抵飲~

啤酒溝燒烤主打超抵食的$98 31串串燒💥
說是九龍區最高性價比的串燒店也不過分!
而且每日營業至凌晨4點🌙
是凌晨想跟朋友吃宵夜的最好選擇😆🤝🏻

📌招牌優惠套餐 31串 $98🔥
一定要叫這個招牌套餐🥹
完全想像不到在香港$98可以吃這麼多!
五花腩超好吃 肥瘦相間的✨

入口帶微辣 配酒吃簡直一流🥹💯

錫紙燒蒜蓉金針菇

📌錫紙燒蒜蓉金針菇 $35
金針菇口感滑嫩 跟濃濃蒜蓉一起吃真的停不下來🫣
連湯汁也特別鮮甜!

啤酒

📌啤酒 $58杯起
食串燒當然要配啤酒🍻
這裏啤酒選擇很多 平時大家會喝基本上都有~
而且可以選擇一杯杯500ml的🍺
也可以選擇一tower的🙌🏻方便又抵飲~
惹味蒜蓉燒原條茄子
錫紙燒蒜蓉金針菇
啤酒
行過大南街近太子地鐵站附近發現原來好多嘢食,港式火鍋、車仔麵、港式燒烤⋯這間店開咗冇耐主打港式串燒,感覺都幾型格,佢有個$98性價比超值套餐😳和豐富的單點品項,真係香港質素、深圳價錢,仲營業至凌晨四點👍🏻首先,超值套餐絕對是必點之選。$98/31串和花生🥜小食。魷魚鬚彈牙爽口,烤得恰到好處,香氣四溢。五花腩肥瘦相間,油脂在炭火的催化下滋滋作響。雞軟骨、燒雞腎和雞肉串則帶來了不同的口感層次,滿足你對肉類的渴望。蔬菜方面,四季豆和娃娃菜的搭配清爽解膩,平衡了烤肉的油膩感。脆皮花生則是開胃小點,香脆可口。除了套餐,單點的燒白鱔串、燒甜美菠蘿和蒜蓉燒大蟶子也值得一試。白鱔外皮酥脆,肉質鮮嫩,帶有淡淡的炭烤香氣。菠蘿經過燒烤後,甜度更加集中,酸甜可口,非常適合搭配烤肉。蒜蓉燒大蟶子則用料十足,蒜蓉的香氣完全滲入蟶子肉中,鮮美無比。當然,最令人期待的莫過於XXL蒜蓉燒生蠔。生蠔個頭碩大,肉質飽滿,搭配店家特製的蒜蓉醬,一口咬下,鮮甜的汁液在口中爆發,令人回味無窮。飲品方面,手打檸檬茶酸甜解渴,搭配串燒非常適合。而1664生啤則帶有淡淡的果香,口感清爽,是搭配烤肉的絕佳選擇。總體而言,這間串燒店性價

總體而言,這間串燒店性價比高。無論是超值套餐還是單點品項,都係高CP值的宵夜店,而且地點非常方便!

這家可以說是九龍區性價比最高的串燒店,$98半打加加大碼(XXL)生蠔,誇張的便宜。為了生蠔,我們訂座來吃了。餐廳是普通酒吧的格局,有超大熒幕,睇波最適合,座椅是啤酒桶造型。掃碼點餐,發現除了生蠔,還有1個$98有31串串燒的套餐,不可能不點吧。✴️性價比專業套餐 $98(魷魚須 10 串/五花腩 3串/雞軟骨 2串/燒雞腎 2串/雞肉串 2串/四季豆 10串/娃娃菜 2串/涼拌青瓜 1份)份量一點不少,看得出完全沒有將貨就價。我最喜歡的是脆脆的雞軟骨/雞腎,還有娃娃菜燒完竟然好甜好多汁,其他蔬菜肉類也挺不錯。✴️XXL蒜蓉燒生蠔🦪6隻 $98果然好大隻,比我整隻手掌都大,而且燒完蠔肉還是很肥美,鮮甜多汁。✴️惹味蒜蓉燒原條茄子🍆(1條)$28大大一份,只要$28,蒜蓉鋪滿滿,味道很香很入味。✴️串燒雞全翼(1隻 $16)x 2又是大大隻雞全翼,燒得剛剛好,肉質還是很嫩滑,又入味。✴️川爽酸辣粉(1碗)$38看食評好像大家都點,我們也試試看,配料給很很大方,花生/豆腐串都好多,味道酸辣可口,紅薯粉爽滑。🍹手打檸檬茶 $28 x 2這個有點簡單,就是道地綠茶加檸檬,掃碼點餐的時候也道,不過檸檬是

✴️性價比專業套餐 $98

✴️XXL蒜蓉燒生蠔🦪6隻 $98

✴️惹味蒜蓉燒原條茄子🍆(1條)$28

大大一份,只要$28,蒜蓉鋪滿滿,味道很香很入味。

✴️串燒雞全翼(1隻 $16)x 2

又是大大隻雞全翼,燒得剛剛好,肉質還是很嫩滑,又入味。

✴️川爽酸辣粉(1碗)$38

🍹手打檸檬茶 $28 x 2

這個有點簡單,就是道地綠茶加檸檬,掃碼點餐的時候也道,不過檸檬是原片沒有手打的🤣。

🥤可樂 (Coke) $14

正常好喝。

總結,環境適合一大班朋友一起來,食物質素也不錯,重點性價比超高,不用北上就可以用大陸的價格吃到好吃的串燒。

2025-07-18 150 views
「啤酒溝燒烤」勁抵食,佢哋個$98 有31串嘅串燒套餐😍簡直係食肉獸福音❗️魷魚鬚夠曬彈牙,仲有雞軟骨、豬腩肉、雞腎、雞肉串,仲有四季豆同娃娃菜,配埋送嘅涼拌青瓜或者脆皮花生,再嚟杯凍啤酒,真係一流😜新店開張仲有三重優惠:$98套餐加購6隻XXL蒜蓉烤蠔都係$98,隻隻肥嘟嘟;消費滿$288仲送8隻「富貴少爺蝦」;讚好專頁,即送「牛胸爽」3串🥰我今次直接點爆晒:$98嘅31串套餐肯定要,加埋$98嘅蒜蓉烤蠔,仲叫咗燒金妹牌芝士腸、雞髀肉串、牛串、羊串,仲有炸饅頭同燒茄子,樣樣都夠晒香!

性價比超值😻套餐($98)3️⃣0️⃣+串組合:魷魚🦑、五花腩🥓、雞軟骨、雞肉、雞腎、四季豆、娃娃菜🥬,應有盡有!蒜蓉燒巨型生蠔 6隻($98) 🦪🔥生蠔新鮮肥美,加上香噴噴嘅蒜蓉,燒到金黃微焦,入口濃香四溢😍燒肥牛金菇卷($24) 🥩🍄牛肉嘅油香同金菇嘅清甜,咬落去超juicy!😜串燒雞中翼 2隻($14) 🍗外皮烤到金黃香脆,肉質嫩滑多汁,啖啖肉仲帶點炭燒香😎金黃炸饅頭($15) 🍞💥金黃酥脆,外層香脆,內裏軟糯,沾點煉奶一啖入口,甜而不膩,甜品控必試!😋川爽酸辣粉($38) 🍜🌶️酸辣粉夠晒川味!粉條爽滑Q彈,湯底酸酸辣辣,超開胃🥳

性價比超值😻套餐($98)

蒜蓉燒巨型生蠔 6隻($98) 🦪🔥

燒肥牛金菇卷($24) 🥩🍄
牛肉嘅油香同金菇嘅清甜,咬落去超juicy!😜

串燒雞中翼 2隻($14) 🍗
外皮烤到金黃香脆,肉質嫩滑多汁,啖啖肉仲帶點炭燒香😎

金黃炸饅頭($15) 🍞💥

川爽酸辣粉($38) 🍜🌶️
酸辣粉夠晒川味!粉條爽滑Q彈,湯底酸酸辣辣,超開胃🥳