2022-12-04 397 views
聽講lee間餐廳食物好有質數,經常大排長🐉,好彩我地早一步去到就有位 llucky 👏👏👏Home Made Lobster Soup 跟餐+$40上碟好特別,下層放左蝦肉、帶子、蜆,上層有一個茶壺載湯,店員會喺客人面前斟湯落下層。湯味道好有🦞味,我個人好likeFrench Fries with Black Truffle Sauce 跟餐+$25薯條普通無咩特別,sauce 黑松露味唔突出,可以唔加Grilled Prawn SpeghettI $138兩隻grilled 過嘅蝦,加左黑椒,真心好食。意粉配有濃郁蝦汁同小海鮮,口質十足Eggs Royale $98朋友叫左lee個,我要求佢切開隻蛋畀我睇, 啲蛋黃流出嚟好治癒。下次我會試甜品:Creme Brulee 跟餐+$28 好滑好味Tiramisu $43 第一啖無乜嘢,第二啖不到落底,d 酒味嚟料喇😅😅環境: 🌕🌕🌕🌕🌑打咭位: 🌕🌕🌕🌕🌑食物: 🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌗🌑

Home Made Lobster Soup 跟餐+$40
湯味道好有🦞味,我個人好like

薯條普通無咩特別,sauce 黑松露味唔突出,可以唔加

Grilled Prawn SpeghettI $138

打咭位: 🌕🌕🌕🌕🌑
食物: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌗🌑

2022-12-03 311 views
今日帶埋小朋友去將軍澳行街,揀咗係荳子一齊食個中午😊餐廳裝修感覺好舒服,自然光彩光度好好,我哋大概中午12點排隊,等咗5分鐘就有得入座😊我哋兩大一細叫咗三個餐:手撕豬仔骨漢堡. 焦糖洋蔥. 太陽蛋 薯條手撕豬肉好足料,鹹鹹地嘅豬肉配埋入口甜甜地焦糖洋蔥,鹹甜鹹甜好正,成件事好balance,加埋流心太陽蛋,好濃郁好滿足😍另外配一個小沙律伴菜同埋有一條完整嘅小酸瓜👍🏻安格斯牛肉漢堡(8oz). 焦糖洋蔥. 車打芝士.太陽蛋. 薯條漢堡扒份量好足,非常厚,有普通連鎖快餐店漢堡扒兩塊咁厚,好有牛香味,入口唔會覺得嚡口,配埋生菜蕃茄芝士,非常Classic嘅漢堡包,流心嘅太陽蛋令層次昇華,價錢符合質素👍🏻焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐叫咗一個唔太濃味嘅俾小朋友,煙肉同埋焦糖香蕉大人食。窩夫好鬆軟,好似蛋糕嘅質感,小朋友好鍾意。炒蛋好香滑,小朋友清晒👍🏻另外焦糖香蕉唔錯,焦糖脆,香蕉唔會煮到熟左,仲保持到軟糯嘅質感,有外脆內院嘅感覺,讚👍🏻黑松露醬薯條多手手機落單叫多咗個黑松露醬薯條,薯條新鮮炸好,脆卜卜好好食,黑松露醬唔會太膩,同薯條好夾,薯條食到最尾唔會淋左仲保持到脆👍🏻特濃朱古力超邪惡🤣好濃郁好

我哋兩大一細叫咗三個餐:

手撕豬仔骨漢堡. 焦糖洋蔥. 太陽蛋 薯條

焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐

黑松露醬薯條

特濃朱古力

超邪惡🤣好濃郁好正,視覺味覺一齊滿足晒👍🏻
叫咗少甜,朱古力溶咗撈勻之後個人來講甜度啱啱好

Perfect Match (朱古力杏仁撻.
香蕉.焦糖忌廉)

我好鍾意成個配搭,面頭係一層忌廉,中間係焦糖忌廉醬配香蕉,呢兩樣加埋有種類似拖肥嘅味道,再加埋底層係朱古力撻皮質感,整體覺得好融合好match👍🏻

馬達加斯加.雲呢拿
焦糖燉蛋配自家製瑪德蓮蛋糕

自家製馬德蓮蛋糕係綠茶味,我覺得如果鬆軟多少少會更好,不過綠茶味都濃郁,加埋中間有紅豆點綴,蛋糕整體OK。雲呢拿焦糖燉蛋好香滑濃郁,不過雲呢拿味可以再多少少,整體都OK👍🏻

服務方面:
唔小心打爛咗杯飲品,職員好快清理好,仲補返一杯新嘅飲品俾我哋,服務態度好好。

總結:
坐得好舒服,裝修靚,出餐快,highly recommend

2022-12-03
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 手撕豬仔骨漢堡
❤️ BEANS The Backyard At PopCorn 2 TKO ❤️One of my daughter's favourite Italian food restaurants in Hong Kong, BEANS The Backyard, offers a great menu from All-Day Breakfast, Mains of Steak, Burgers To Pizzas, Pasta & Risotto, among others together, with an exciting drinks menu of coffees, premium teas, Sparkling drinks & Smoothies! 😋😋So if you're looking for some delicious Western cuisines in Hong Kong, do check out some great-tasting pasta & pizzas! 🍝🍕Food In Frame✅Deluxe Full English All-Day Br

Food In Frame

✅Deluxe Full English All-Day Breakfast HK$ 132
✅Spaghetti Carbonara With Black Truffle HK$ 106
✅Margherita Pizza HK$ 98

Kale & Quinoa Salad HK$ 28
Cheese Fries HK$ 28
Honey With Lemon
Ginger Tea With Brown Sugar
Other Info. : So if you're looking for some delicious Western cuisines in Hong Kong, do check out some great-tasting pasta & pizzas! 🍝🍕
2022-11-06
Margherita Pizza HK$ 98
Kale & Quinoa Salad HK$ 28
Cheese Fries HK$ 28
Honey With Lemon
Ginger Tea With Brown Sugar
  • Deluxe Full English All-Day Breakfast
  • Spaghetti Carbonara With Black Truffle
  • Margherita Pizza
  • Kale & Quinoa Salad
2022-11-04 387 views
休閑嘅一日,hea到tea time出去食嘆個茶,食個甜品.薯條必食🤩嗌左個Benedict仲有壺養生茶😂同熱朱古力仲有抹茶cake😋食完呢餐又可以捱到夜晚,抵呀
2022-10-23 436 views
雖然218, 小貴😅但對得住個價錢🥰🌟happy長期見餐廳外面排晒長龍,一直都懶得等😅今日食到唔知食乜好🤔就試下啦!都怕伏,剩係嗌左一味,就試d 平時少見到既外賣😋無令我失望😎🌟下次再試其他野!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
雖然218, 小貴😅
但對得住個價錢🥰🌟happy

無令我失望😎🌟下次再試其他野!
龍蝦包
2022-10-22
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
龍蝦包
🍔北京填鴨蒸包漢堡 $94賣相超級靚仔☺️雪白既蒸包上面蓋左Beans既印🙈鴨肉份量好多,側面睇係厚到唔知點食😂可能知道甜醬會容易膩,所以包底有d洋蔥、紅蘿蔔fresh下🥕個包就同刈包一模一樣,都幾鬆軟🤤薯條新鮮炸起,熱辣辣🔥🍝黑松露軟殼蟹意粉 $86意粉煮得岩岩好,保留到少許煙韌既口感👍🏻醬汁偏濃稠,掛到上每條意粉到,但一人食曬會膩💁🏼‍♀️軟殼蟹炸得好香,唔會過鹹🧡🦞海鮮龍蝦湯 加配$40可以唔洗試😂佢唔難飲既,但係無咩特別,味道都偏淡👌🏻🍵餐飲 凍Americano:奶、糖水、冰都可以自己揀份量🤩黑糖薑母茶:甜度可以自選,薑味足夠😌試過幾次Beans,每次出品都唔錯,座位都好舒服,算係CP值幾高既餐廳🙈餐廳依家同本地手造香薰蠟燭BeCandle合作🕯大家可以係鋪頭試到唔同香味既消毒洗手液💙另外,係將軍澳分店嗌「我想和你無所事事」既飲品仲可以減$8添🤗
🍔北京填鴨蒸包漢堡 $94

🍝黑松露軟殼蟹意粉 $86

🦞海鮮龍蝦湯 加配$40
可以唔洗試😂佢唔難飲既,但係無咩特別,味道都偏淡👌🏻

🍵餐飲
凍Americano:
奶、糖水、冰都可以自己揀份量🤩

黑糖薑母茶:
甜度可以自選,薑味足夠😌

• 北京填鴨蒸包漢堡
2022-08-31 884 views
將軍澳的Beans真的開業多年都不乏支持者,晚點到的話都要排上好一陣子。這天我們剛剛好六時到,可以吃到頭輪不用等位,Lucky~ 喜歡這裡隔一段時間都會有新菜式,保持新鮮感🖖🏼🔸德國燒豬手(原隻)可以選擇原隻或切好碎上,我們就選擇自己動手🍴 這個真的份量十足,最後吃不完打包了,隔天做了手撕豬手肉三文治🥪 燒豬手的皮蠻脆的,口感不錯🔹黑蒜鮑魚意粉這個意料之外不錯吃😆 鮑魚煮得入味軟腍,吃完好想自己試試看整磯煮鮑魚🔸凍檸檬蜂蜜夏天很適合喝一杯冰爽的檸檬蜂蜜~清新開胃🍋 🔹卷•山政小山園另外跟餐加點了抹茶捲蛋作結,滿足🍵
德國燒豬手

🔸德國燒豬手(原隻)
黑蒜鮑魚意粉

🔹黑蒜鮑魚意粉

🔸凍檸檬蜂蜜
夏天很適合喝一杯冰爽的檸檬蜂蜜~清新開胃🍋
卷•山政小山園

🔹卷•山政小山園
另外跟餐加點了抹茶捲蛋作結,滿足🍵
德國燒豬手
黑蒜鮑魚意粉
卷•山政小山園
2022-08-21 808 views
今日週末竟然冇人排隊(=´∀`)人(´∀`=)即刻入去食先!*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*2人叫左一個黑松露軟殼蟹意大利粉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一個黃金蟹肉意大利粉♪───O(≧∇≦)O────♪一個朱古力蛋糕(*¯︶¯*)加2杯芝士奶蓋紅茶(^з^)-☆共hk$336個人覺得味道okay係有啲漏既感覺飲紅茶balance 翻算係休閑hea選❤️店員都nice~
今日週末竟然冇人排隊(=´∀`)人(´∀`=)

2人叫左
一個黑松露軟殼蟹意大利粉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

一個黃金蟹肉意大利粉♪───O(≧∇≦)O────♪
一個朱古力蛋糕(*¯︶¯*)
加2杯芝士奶蓋紅茶(^з^)-☆
共hk$336

個人覺得味道okay
係有啲漏既感覺
飲紅茶balance 翻
算係休閑hea選❤️

店員都nice~

黑松露軟殼蟹意粉
黃金蟹肉意大利粉 (個殼係裝飾)
兩杯芝士奶蓋
朱古力蛋糕
2022-08-21
2022-08-14 691 views
因為鐘意去Cafe食嘢,貪佢坐得舒服又可以飲吓咖啡,BEANS一定喺不二之選,平時自己一個月都幫襯好幾次,通常都係中午&下午茶的時段,今次就嚟試佢的早餐啦~星期六週末都有set真係幾抵食喔~如果飲咖啡就加翻少少錢,都係抵ge~French Toast $68Classic Benedict (Single)$42Ice Mocha +$18
如果飲咖啡就加翻少少錢,都係抵ge~

French Toast $68
Classic Benedict (Single)$42
Ice Mocha +$18

2022-08-10 516 views
之前都食過好幾次早兩日諗起好耐無食,於是約左住附近嘅朋友一齊食估唔到開左咁多年都仲係排長龍平日2pm左右去食都排左半個鐘左右限時90分鐘,無人排緊隊可以繼續坐多陣-我既最愛係焦糖香蕉窩夫all day breakfast 每次都係食佢今次焦糖整得有少少太燶個窩夫依然好正,好煙韌好fluffy跟餐咖啡有啲細杯同埋有啲淡不過可以接受-餐廳宜家有同對面舖合作(我想和你無所事事)可以係叫佢哋啲特飲送埋過黎都幾好,下次會試下
之前都食過好幾次
早兩日諗起好耐無食,於是約左住附近嘅朋友一齊食
估唔到開左咁多年都仲係排長龍
平日2pm左右去食都排左半個鐘左右
限時90分鐘,無人排緊隊可以繼續坐多陣
我既最愛係焦糖香蕉窩夫all day breakfast
每次都係食佢
今次焦糖整得有少少太燶
個窩夫依然好正,好煙韌好fluffy
跟餐咖啡有啲細杯同埋有啲淡
不過可以接受
餐廳宜家有同對面舖合作(我想和你無所事事)
可以係叫佢哋啲特飲送埋過黎
都幾好,下次會試下
焦糖香蕉窩夫早餐
焦糖香蕉窩夫早餐
  • All Day Breakfast
這間餐廳我在不同分店也吃過很多遍,水準亦保持一樣,今次點了未吃過的新菜式,椰香牛肉意大利飯,椰汁隱約的香味令人開胃,牛肉片炒得香,味道令人一試難忘。還加配黑松露醬薯條,薯條外脆內軟,是我非常喜歡的小吃~
還加配黑松露醬薯條,薯條外脆內軟,是我非常喜歡的小吃~
2022-07-24 729 views
做好準備未夠12點就衝過去排隊,啱啱好唔使等位,但其實到去都係得返一張枱。已經係平日嚟,呢間嘢嘅威力真係咁大?!令到我未食抱有好大期望啊😍黑松露軟殼蟹意粉🤗軟殼蟹炸到好脆,但略嫌佢細隻咗少少,同咸得滯!黑松露醬汁係落咗好多芝士,令到個松露味好似唔係好出味🥲其實本身係想食黑松露醬薯條,但係又諗食咗黑松露意粉,所以就叫咗芝士薯條。炸得好脆好香,但真係略嫌芝士醬比較少🫣唔能夠覆蓋晒所有薯條,建議芝士醬好似黑松露醬另上咁樣應該會開心好多😁又或者係淋多啲芝士醬😆另外就係呢個廣島蠔意粉,意粉煮得係恰到好處軟硬適中,廣島蠔都幾鮮甜,但都係偏細隻左啲, 不過$100鬆啲咁嘅價錢都係正常!最後加$28叫左綠茶蛋卷,我覺得最好味係甜品!因為真係好香綠茶味,唔算好甜。蛋糕又軟綿綿👍🏻👍🏻👍🏻其實呢一間嘢我覺得係正常發揮啦,絕對唔係唔好食嘅,但係冇聽講中咁好食同一定要食嘅心態🤔

2022-07-21 532 views
今日放假,想食返過休閑早餐啦!係popcorn 行了一個圈,最後決定試吓呢間Beans!有食開他們的晚餐,食物水準一向不錯!但早餐再第一次,睇完佢嘅Menu,最後揀咗個乾果乳酪早餐再配黑松露炒蛋😊嘩!個乾果乳酪好豐富,有雜錦乾果、新鮮水果、酥脆殼麥、希臘乳酪還有蜂蜜,吃時先加入鮮奶!口感非常豐富,非常好味!黑松露炒蛋亦都炒得好滑而且好香,只需加$10便可加配一客,推介👍🏼最後加上一碗美式咖啡,奶是暖的,最怕係啲凍冰冰嘅奶令到杯咖啡變凍!放假,由一碗擺設得咁靚嘅乾果乳酪開始,真係冇得彈!
今日放假,想食返過休閑早餐啦!

放假,由一碗擺設得咁靚嘅乾果乳酪開始,真係冇得彈!
2022-07-21
5 Minutes (Dine In)
$55 (Breakfast)
Beans 荳子食物 非常出色 喺香港愈開愈多分店今次 🐼 去嘅 係佢將軍澳Popcorn分店椰香小牛肉意大利飯 + 姜母茶 $98 - 呢個係新推出嘅口味 成個飯唔會太鹹 食到淡淡的椰子香味黑糖薑母茶揀咗少 味道亦都啱啱好黑松露醬薯條 跟餐 +$28 - 薯條新鮮炸出嚟 熱辣辣 脆卜卜 加埋黑松露醬 簡直係無敵!好好味呀 😋 不過好邪惡Overall 擺盤亦幾靚 影相打卡都可以 😌大概Beans 唯一唔好嘅 就係太多人 等位好難。。。🥹🍽 餐廳: 荳子 (將軍澳)🏠 地址: 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F95號舖#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食寫真 #hkig #hongkong
Beans 荳子食物 非常出色 喺香港愈開愈多分店
今次 🐼 去嘅 係佢將軍澳Popcorn分店

黑糖薑母茶揀咗少 味道亦都啱啱好

加埋黑松露醬 簡直係無敵!
好好味呀 😋 不過好邪惡

Overall 擺盤亦幾靚 影相打卡都可以 😌

大概Beans 唯一唔好嘅 就係太多人 等位好難。。。🥹

🍽 餐廳: 荳子 (將軍澳)

2022-07-11 467 views
Blue Monday~~又到星期一唯有放工去透下氣,食下甜品Popcorn呢間beans 仲有窗口位可以望風景!本來都諗住坐,入座既時候已經得到待應既甜心提示太陽猛烈,窗口位好會曬所以坐在另一邊,同樣望到風景我地兩隻人一人點左一set下午茶,仲有coffee飲買單都係$200之內,非常抵!我地點左抹茶流心多士,一個盒充滿唔同口感雪糕、麻糬、一切開抹茶流心而出,真係睇到到開心蜜糖配綠茶本來諗唔會唔好甜,意外地非常夾,好好味而另一個set我地叫左Raspberry lover, 賣相非常日系酸酸咪咪既raspberry 口味勁岩夏天食,勁開胃!最開心係原來指定熱飲可以整3D 拉花!可愛三眼仔登場!傻傻地既我地落錯單又遺左搓手液仙氣待應姐姐唔單止幫我地改單特別嗚謝溫柔既低馬尾姐姐發現我地遺左搓手液,追反出黎! 本來心情暴躁既我,覺得呢餐好味又窩心,頓時都平靜反
Blue Monday~~又到星期一
唯有放工去透下氣,食下甜品

Popcorn呢間beans 仲有窗口位可以望風景!
本來都諗住坐,入座既時候已經得到待應既甜心
提示
太陽猛烈,窗口位好會曬
所以坐在另一邊,同樣望到風景

我地兩隻人一人點左一set下午茶,仲有coffee飲
買單都係$200之內,非常抵!

我地點左抹茶流心多士,一個盒充滿唔同口感
雪糕、麻糬、一切開抹茶流心而出,真係睇到到開心

蜜糖配綠茶本來諗唔會唔好甜,意外地非常夾,好好味

酸酸咪咪既raspberry 口味勁岩夏天食,勁開胃!

最開心係原來指定熱飲可以整3D 拉花!
可愛三眼仔登場!

傻傻地既我地落錯單
又遺左搓手液

仙氣待應姐姐唔單止幫我地改單
特別嗚謝溫柔既低馬尾姐姐發現我地遺左搓手液,追反出黎!

本來心情暴躁既我,覺得呢餐好味又窩心,頓時都平靜反
  • Rose  Latte
  • 抹茶流心吐司