Hiring
$16,500-$21,000
Monthly
$18,000-$19,000
Monthly (Negotiable)
Up to $31,000
Monthly (Negotiable)
想試荳子好耐,但係因為要長期擺隊而卻步, 今日的起心肝諗住試。。。排隊就預咗㗎喇,但係都算好彩🎉等左唔算耐,好快已經可以入座, 可能係平日加上已過lunch時間🕑黃金🦀蟹肉意粉🍝我覺得係必點之選除咗擺盤好靚之外, 滿滿蟹肉🦀鋪上意粉上面, 配香濃🍄🍄綠茶🍵Waffle🥞 v2.0🐝蜂蜜窩夫🥞💕蜜燴紅豆🧆蘋果🍎🍵綠茶雪糕🍦純乳酪吉士奶油&香蒂忌廉荳子 ❌ 我想和你🤷🏻‍♀️無所事事 (估唔到呢度都飲到)法拉西芝士奶蓋四季春茶四季春茶味道甘醇,十分解渴 ,一啖一啖飲會感受到茶嘅香氣, 至於芝士奶蓋好creamy 質感幼滑, 唔容易塌下亦唔會太鹹, 奶味濃郁,從頂慢慢飲落去,可以飲到分明嘅味道

排隊就預咗㗎喇,但係都算好彩🎉

黃金🦀蟹肉意粉🍝
我覺得係必點之選除咗擺盤好靚之外,
滿滿蟹肉🦀鋪上意粉上面, 配香濃🍄🍄

綠茶🍵Waffle🥞 v2.0

🐝蜂蜜窩夫🥞💕
蜜燴紅豆🧆蘋果🍎
🍵綠茶雪糕🍦
純乳酪
吉士奶油&香蒂忌廉

荳子 ❌ 我想和你🤷🏻‍♀️無所事事
(估唔到呢度都飲到)

法拉西芝士奶蓋四季春茶

2021-07-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 綠茶窩夫
  • 黃金蟹肉意大利粉
2021-07-15 165 views
I ordered a beef stroganoff pasta and a plate of chicken wings. The wings I received were horrible, absolutely no meat on the bone. With the pasta, they gave me a poorly made tomato sauce pasta with no flavor. I have never been to such a bad cafe. I totally do not recommend their takeaways service, maybe that’s why it is 20% off 😡

TakeAway
$120 (Lunch)
2021-07-14 186 views
襯lunch time既空檔,約左幾個好友聚聚舊平日lunch time,都多人都爆炸有朋友早到,都要等ard 20mins,如果唔係都食唔切。入到去空間大,舒服,睇完個menu,大家原約而同咁嗌左黑松露軟殼蟹意粉。同嗌左2種薯條一齊食,芝士薯條同黑松露薯條個意粉一黎就好香,食落香脆,黑松露咪豐富,撈埋意粉好正芝士薯條同黑松露薯條都表現唔錯,新鮮、香脆,唔似一啲地方淋晒!我跟餐嗌左black coffee,都幾香,唔可以話丁一聲咁好似,但都合格唔錯唔錯!
襯lunch time既空檔,約左幾個好友聚聚舊
平日lunch time,都多人都爆炸
有朋友早到,都要等ard 20mins,如果唔係都食唔切。
個意粉一黎就好香,食落香脆,黑松露咪豐富,撈埋意粉好正
唔錯唔錯!
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2021-07-09 306 views
琴日大暑? 定小暑?今日係條街真係熱到high high 要解暑💦💦平時例牌sparking americano 事關依家 好似11am後🤔🤔 beans menu 飲品一律8️⃣折杯sparking americano 就比iced americano 多種口感 sparking 呀嘛🤣🤣而且好抵飲 大大杯 折完 $27 個大洋不過今日要解暑 唔想飲咖啡 最緊要解渴見到有杯叫「藍柑桔檸檬梳打」比起士多啤梨🍓 芒果🥭 好似更解渴😂檸檬🍋梳打又好似好普通咁 但「藍柑桔」究竟係咩嚟呢? 個staff見我係到猶豫 好好解釋俾我聲個酸酸甜甜好啦 咁就試試佢 睇吓伏唔伏啦🤣🤣今日唔多order 等陣兩、三分鐘就有啦~見到杯野 藍色嘅😧係吸睛 影相啱哂 但擔心味道好伏點知🥶解暑 同桔柑檸檬梳打冇分別🤣正常野只係因為係藍色糖漿 所以咪「藍柑桔檸檬」😇
琴日大暑? 定小暑?
今日係條街真係熱到high high 要解暑💦💦

平時例牌sparking americano

而且好抵飲 大大杯 折完 $27 個大洋

不過今日要解暑 唔想飲咖啡 最緊要解渴
見到有杯叫「藍柑桔檸檬梳打」
比起士多啤梨🍓 芒果🥭 好似更解渴😂
檸檬🍋梳打又好似好普通咁 但「藍柑桔」究竟係咩嚟呢?
個staff見我係到猶豫 好好解釋俾我聲個酸酸甜甜
好啦 咁就試試佢 睇吓伏唔伏啦🤣🤣

今日唔多order 等陣兩、三分鐘就有啦~
見到杯野 藍色嘅😧係吸睛 影相啱哂 但擔心味道好伏
點知🥶解暑 同桔柑檸檬梳打冇分別🤣正常野
只係因為係藍色糖漿 所以咪「藍柑桔檸檬」😇
Sparking  americano @large  size
藍柑桔檸檬梳打 @large size
2021-07-09
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
藍柑桔檸檬梳打 @large size
2021-07-07 404 views
◾️#豪華英式全日早餐 HKD$118擺盆很美☺️看起來好豐富冬甩型的窩夫好可愛😍黑松露炒蛋很嫩什菌味道很濃微微煎過的煙肉很香 不會乾乾的👍🏻煙三文魚比較小片德國腸,茄汁焗豆和蕃茄暖暖的窩夫偏軟🥺個人比較喜歡外脆如果可以配點蜜糖會更好-◾️#安格斯牛肉漢堡 HKD$142漢堡上的芝麻很香但麵包比較乾身一點漢堡扒調味簡單加上芝士,蛋和蕃茄很剛好😋一邊配著酸瓜和紫洋蔥吃很開胃薯條熱熱的不會過油👍🏻-◾️#凍榛子朱古力咖啡 HKD$43這杯的咖啡味有點過濃搶過了榛子和朱古力的味道◾️#熱榛子拿鐵 HKD$33喝起來很順口但味道偏淡一點-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌖服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-#beans 荳子📍九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖📞 2558 0230🕐 08:00-22:00
◾️#豪華英式全日早餐 HKD$118
擺盆很美☺️看起來好豐富
冬甩型的窩夫好可愛😍
黑松露炒蛋很嫩
什菌味道很濃
微微煎過的煙肉很香 不會乾乾的👍🏻
煙三文魚比較小片
德國腸,茄汁焗豆和蕃茄暖暖的
窩夫偏軟🥺個人比較喜歡外脆
如果可以配點蜜糖會更好

◾️#安格斯牛肉漢堡 HKD$142
漢堡上的芝麻很香
但麵包比較乾身一點
漢堡扒調味簡單
加上芝士,蛋和蕃茄很剛好😋
一邊配著酸瓜和紫洋蔥吃很開胃
薯條熱熱的不會過油👍🏻
◾️#凍榛子朱古力咖啡 HKD$43
這杯的咖啡味有點過濃
搶過了榛子和朱古力的味道
◾️#熱榛子拿鐵 HKD$33
喝起來很順口
但味道偏淡一點
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A號舖
📞 2558 0230
🕐 08:00-22:00
2021-07-04 470 views
<Beans 荳子>​late lunch 所以等半個鐘就入座,即刻黎試幾樣野​​黃金蟹肉意大利粉​大大隻蟹蓋做裝飾,原本應該好搶眼! 但我隻蓋一啲都唔靚,大大扣分。好在味道方面救得番,足料多蟹肉蟹膏同菇,味道夠晒重味,整體上都ok​​豪華英式全日早餐​整體都算高水平而且分量十足十。ham&melon,煙肉,豬肉腸,煙三文魚,茄汁豆,炒雜菌,仲有窩夫,好豐富喔〜食完都好滿足​​「Yuzu」芝士蛋糕​整到成舊芝士咁,非常吸睛。食落芝士一般,但有淡淡檸檬香味,細細件唔太膩,都幾好​​抹茶卷蛋​蛋糕很鬆軟,抹茶忌廉亦很綿密,味道不會偏甜​​黑松露薯條​不過不失。建議加配其他小食​​3D 拉花latte​隻熊仔上枱時靚好多,不過我地未影完,佢就攰得滯,訓咗lu.​​Americano​um..... 謝謝...​
<Beans 荳子>​

late lunch 所以等半個鐘就入座,即刻黎試幾樣野​

黃金蟹肉意大利粉​

豪華英式全日早餐​

「Yuzu」芝士蛋糕​

抹茶卷蛋​
蛋糕很鬆軟,抹茶忌廉亦很綿密,味道不會偏甜​

黑松露薯條​
不過不失。建議加配其他小食​

3D 拉花latte​

Americano​
um..... 謝謝...​
2021-07-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
  • 黃金蟹肉意大利粉
2021-07-02 304 views
今日咁特別既假期,當然要去特選商戶食早餐吧🙃 📍Eggs Royale (brekkie meun) Single egg $42通常我每次嚟都係揀哩款,非常專一😆 三文魚配搭Egg Benedict 永遠都係一等配搭!無論係邊度食都係好正🥳🥳 📍Iced Americano $0(餐飲)早餐同午餐都有跟餐飲,可以揀檸檬蜂蜜/ 黑糖薑母茶/ 美式咖啡💛 亦都都可以加錢轉特飲。我今日就點咗凍Americano,會跟埋奶的。荳子 (德福廣場)

今日咁特別既假期,當然要去特選商戶食早餐吧🙃

通常我每次嚟都係揀哩款,非常專一😆

📍Iced Americano $0(餐飲)
我今日就點咗凍Americano,會跟埋奶的。

荳子 (德福廣場)
2021-06-28 916 views
🌟黑松露軟殼蟹意大利粉 $102軟殼蟹炸得好香脆,黑松露醬聞落好香, 但食落又唔係好突出🤔 雜菌份量都幾多下, 至於意粉軟硬度適中, 幾有咬口, 不過份量可以再多翻少少🙈整體黎講, 味道都唔錯, 可以一試😚🌟Oreo 麻糬流心吐司 $58竹炭吐司烘得幾脆, 吐司上面有棉花糖, 雲呢拿雪糕, 少量士多啤梨同Oreo碎, 一切開個吐司, 入面仲有滿滿既朱古力醬同麻糬, 朱古力醬甜度岩岩好, 麻糬好煙韌, 味道唔錯😆😆🌟瑞士蓮 70% 黑朱古力流心蛋糕 $52鐘意食黑朱古力既朋友, 呢款就岩嗮你啦😝 佢個黑朱古力味非常濃郁, 心太軟個口感外脆內軟, 香濃既朱古力蛋糕加上流心既朱古力漿, 再配埋冰凍既雲呢拿雪糕, 食完都幾滿足既, 但味道方面就偏甜左D🙈🙈🌟抹茶流心吐司 $58係呢三款甜品入面, 抹茶控小編最中意呢款😍😍竹炭吐司外脆內軟, 吐司上面仲有抹茶雪糕球, 而切開之後D抹茶流心醬係咁湧出黎🤤甜度適中, 食完都唔會覺得好膩, 正👍🏻
🌟黑松露軟殼蟹意大利粉 $102

Oreo 麻糬流心吐司
抹茶流心吐司
Oreo 麻糬流心吐司
2021-06-24 331 views
很喜歡吃炒蛋的關係,每次去不同的cafe,all day breakfast 都是第一考慮會點的 。這間餐廳的 all day breakfast 除了一般有的炒蛋、烤蕃茄、炒菇、腸仔,還有忌廉窩夫圈!炒蛋有點碎,最不幸的是窩夫圈好像未焗熟,咬落有少少漿口🥲 其他都是頗好味的!跟餐的黑糖薑母茶,夠薑夠甜,飲完成個人暖笠笠☺️餐廳餐修有點像酒店lounge, 座位相隔有距離,適合朋友傾偈🤓🤓 見到不少人都在selfie 😆

跟餐的黑糖薑母茶,夠薑夠甜,飲完成個人暖笠笠☺️

2021-06-20 404 views
叫左原隻龍蝦牛油包餐,各樣也ok,可惜牛油包不行,像甜餐包的味道,完全唔襯d 龍蝦肉,成件事變左去茶餐廳 feel. 而且太多沙律醬,蓋過了龍蝦肉味,浪費了龍蝦肉。建議改用其他麵包。
2021-06-20
TakeAway
$150 (Dinner)
2021-06-16 705 views
黃金蟹肉意大利粉💰約102🔸意粉質感爽口彈牙🔸醬汁香濃,可覆蓋整份意粉,意粉不會乾身🔸蟹肉份量多,啖啖意粉都沾滿蟹肉千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅💰約92🔸薄餅可分拆4份,每份有大大粒帆立貝、🔸鹹甜適中,口感豐富🔸薄餅厚身,外脆內軟芝士蛋糕可加💰約25🔸口感清新,淡淡的檸檬味🔸不會膩🔸芝士味濃‼️需長期排隊等候,試過等左30分鐘先有得入座。另外亦需要等齊人才可以入座。🙂餐廳座位舒適闊落🙂服務態度佳🙂上菜速度快🙂食物擺盤吸引
黃金蟹肉意大利粉💰約102
🔸意粉質感爽口彈牙
🔸醬汁香濃,可覆蓋整份意粉,意粉不會乾身
🔸蟹肉份量多,啖啖意粉都沾滿蟹肉

千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅💰約92
🔸薄餅可分拆4份,每份有大大粒帆立貝、
🔸鹹甜適中,口感豐富
🔸薄餅厚身,外脆內軟

千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

芝士蛋糕可加💰約25
🔸口感清新,淡淡的檸檬味
🔸不會膩

2021-06-03
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅
芝士蛋糕
2021-06-12 551 views
成日見到大排長龍,今日有機會就試下,見到𥚃面唔係好full,排隊大約5分鐘就到,環境少少嘈冷氣勁凍。。衛生方面,張枱邊、枱角、正中有好多粒蟹子的物體。。。叫了個Backyard Benedict $138一份煙三文魚Benedict , 炒蘑菇,豬肉腸,煙肉,蕃茄仔,茄汁豆,哈蜜瓜,Parma ham, waffle,顏色非常鮮艷😅Egg Benedict 不差,waffle最好味—𥚃面好高密度,好中意呢隻質地,不會太甜😋 安格斯牛肉芝士漢堡配薯條$142呢個真係唔得。。個牛好干又無味,非常失望。。荔枝梳打似係syrup..甜左dGreen tea Latte, 朋友話太甜
環境少少嘈
冷氣勁凍。。
衛生方面,張枱邊、枱角、正中有好多粒蟹子的物體。。。

叫了個Backyard Benedict $138
Backyard

安格斯牛肉芝士漢堡配薯條$142
呢個真係唔得。。
個牛好干又無味,非常失望。。
安格斯牛肉芝士漢堡

荔枝梳打似係syrup..甜左d
荔枝梳打

Green tea Latte, 朋友話太甜

Backyard
2021-06-10 484 views
今日黎到九龍灣lunch 見有少少時間 條隊又唔算十分多人就排左BEANS 大概排左15分鐘到就可以入座環境方面 光猛闊絡 坐落都幾舒服食物方面黑松露軟殼蟹意粉😍😍😍黑松露份量充足 意粉都十分彈牙 每一條意粉都被黑松露醬包裹住而軟殼蟹都十分脆身惹味 唔會霖左或者覺得自己剩係食緊炸粉咁❌最重要既係佢隻軟殼蟹仲要有膏 真心好食🤗🤗黑松露醬薯條薯條熱辣辣脆卜卜 而且鹽味都十分夠配搭埋一d都無偷工減料既黑松露醬 實屬必叫之選👍🏻👍🏻煙三文魚egg benedictEgg benedict既蛋都算流心 但略嫌醋味重左少少就算有醬都掩蓋唔到陣醋味 但整體都算唔錯飲品方面 每個名都十分有趣 令人眼花撩亂我叫左杯濃過特濃可可拿鐵由於佢係濃過特濃既關係 我覺得我叫左杯朱古力多過杯latte~~
今日黎到九龍灣lunch 見有少少時間 條隊又唔算十分多人

就算有醬都掩蓋唔到陣醋味 但整體都算唔錯

飲品方面 每個名都十分有趣 令人眼花撩亂

我叫左杯濃過特濃可可拿鐵
2021-06-10 631 views
雖然呢間人氣黃Cafe開到周圍都係分店,但係我一直都仲未有機會試,因為每次都太多人排隊而放棄左🤣 不過咁啱前排平日放假,早啲7點幾左右就過咗德福諗住試試佢,等咗30分鐘左右就入得啦🤭由於我同朋友都幾鍾意食青口,於是嗌左呢個菜式,青口份量都唔少,size適中正常,而個sauce都幾惹味🤤 本身唔太好蕃茄醬,但佢有少少紫蘇味,令到成件事唔係得個「酸」字咁寡🤣 不過如果啲醬再多少少就更好啦!見到呢個意粉超多人嗌,終是我地都試吓😆 賣相好靚,有個細細地嘅蟹殼做裝飾,面頭仲有啲食用花,啱晒打卡!意粉面鋪滿咗蟹肉,食落仲有啲流流地沙嘅鹹蛋黃,呢個配搭無得輸😋後來加咗$25要多份薯條做小食,薯條嘅賣相就麻麻哋,有啲少hea🧐 但$25就無咩要求,食落口感都係正常m記薯條,唯獨加咗車打芝士醬,令到我呢個芝士控一條接一條咁食,停唔到🤣野飲方面,見到Beans係同「我想和你無所事事」合作,所以嗌咗杯「是諗但」泰式珍奶🧋,泰式奶茶自從無去過泰國之後都無再飲過🥺,今次再飲返,就算偏甜,都一樣覺得好好飲,可能太掛住去旅行🥲最後,我哋見佢啲甜品都幾精緻幾吸引🤪,於是嗌咗個叫「cheese」嘅檸檬芝士慕絲蛋糕,造型

蕃茄紫蘇藍青口

黃金蟹肉意粉

車打芝士薯條

GG是諗但泰式珍珠奶茶

Cheese
最後,我哋見佢啲甜品都幾精緻幾吸引🤪,於是嗌咗個叫「cheese」嘅檸檬芝士慕絲蛋糕,造型超吸睛,真係整到成舊芝士咁🤩 食落芝士味唔算太出,但有淡淡檸檬香味,令佢唔會太膩,而且細細件,兩個人食啱啱好!

總括而言,呢間超長龍黃店終於有機會試到🤤 野食幾唔錯,性價比都算幾高,份量多,但價錢都係良心價,重要食到我地超飽🤣 而店內環境好闊落,坐喺入面都幾悠閒,的確好唔錯🙌🏻
蕃茄紫蘇藍青口
黃金蟹肉意粉
車打芝士薯條
GG是諗但泰式珍珠奶茶
Cheese
2021-06-05 502 views
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎特登早d 去排隊避開lunch人流,等左20分鐘入得。 試左2個lunch sets😋• 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕔𝕣𝕒𝕓 𝕒𝕟𝕕 𝕤𝕒𝕝𝕥𝕖𝕕 𝕖𝕘𝕘 𝕪𝕠𝕣𝕜 黃金蟹肉意大利粉 $72•個賣相好吸引,不過個蟹蓋🦀只係裝飾🤣 佢一上黎竟然比漏左d 蟹肉😨之後同佢講番補番比我。 咸蛋黃汁都幾好味,意粉幾爽口,份量充足,fusion 得唔錯,十分推介😍• 𝕊𝕠𝕗𝕥 𝕤𝕙𝕖𝕝𝕝 𝕔𝕣𝕒𝕓 𝕓𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕥𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕤𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 黑松露軟殼蟹意大利粉 $76•黑松露味聞落好香,但食落又唔太突出。而且個軟殼蟹上菜時淋左,所以味道一般。📍 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 𝒄𝒂𝒇𝒆 荳子九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A 號舖

📍 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 𝒄𝒂𝒇𝒆 荳子
九龍灣偉業街33號德福廣場2期P39A 號舖