這間酒吧 串燒店 下班後客人不少 今晚出奇清靜 原來 Bartender 放假 只供應啤酒 還好我沒喝酒 但也想試 無酒精特飲 有點可惜 🍹🍹日式串燒美味 🍢🍢雞翼 雞皮 雞腎 牛舌 白鱔 黑豚肉 日本青椒 一口甜薯 🍡🍡串燒用心烤烘 熱度均勻 喜歡他只 稍微調味 沒有加味粉味鹽 黑豚肉有 塗上醬汁 芝蔴 不錯吃 😋😋炸物也出色 🍠🍠野菜天婦羅 🍤🍤新鮮香菇 蕃薯 日本青椒 天婦羅 脆漿夠薄 技巧了得 配小碟鹽 提升炸物味道 好吃好吃 🫑🫑唐揚炸雞 🐣🐣去骨炸雞 非常軟嫰 沾上薄粉 炸至外脆 異常出色 沾上冰過的白醬 超級棒炸雞 👍👍豚肉餃子亦好吃 🥟🥟皮有點厚 但卻煎得香脆 而且餡料爆汁 高質美味煎餃 😋😋這裡食物水準高 價格相宜 卻沒有一般 燒烤店的擠迫感 約同三五知已 品嚐幾杯特飲 聊聊天 快樂就那麼簡單 可惜這晚沒有 調製特飲 只飲了壼泡綠茶 配串燒也不錯 🍵🍵

日式串燒美味 🍢🍢

• 雞翼
  • 豚肉餃子
  • 唐揚炸雞
2021-10-06 368 views
西環碼頭同海邊都去過幾次,今次都係第一次去西環海邊既酒吧餐廳😎 真心,有驚喜!@bash99hkg 主打串燒/燒物同酒,感覺係新派既日式酒吧咁,裝修格調十分型格🤩..我地叫左:安格斯牛扒 Angus Steak 160g黑豚肉 Kurobuta Pork Belly唐揚炸雞 Chicken Karaage白鱔 Eel帆立貝 Scallops 明太子飯團 Mentaiko Onigiri一口甜薯 Mini Sweet Potatoes Sparkling wine - Barton & GuestierRose d’Anjou - Barton & Guestier 2019..先講肉類,安格斯牛扒烤得極香,肉味濃郁,肉質軟腍,好食!黑豚肉半肥瘦,油脂極香!唐揚烤雞都幾大兜,食落完全唔乾,外脆內嫩多汁;呢3款肉都烤得出色,我大推😍..海鮮方面,帆立貝即使烤過都不阻其鮮味同爽口,多左陣焦香,好開胃!白鱔外皮脆卜卜,肉質結實且味美👍🏻..明太子飯團燒到呈啡色,好脆好香,有種飯焦既感覺~呢個等左一陣先到,證明真係即場製作,飯團裡面混合左明太子,所以唔需要醬汁就有鹹香味道,而且好結實唔會散,有
我地叫左:
安格斯牛扒 Angus Steak 160g
黑豚肉 Kurobuta Pork Belly
唐揚炸雞 Chicken Karaage
白鱔 Eel
帆立貝 Scallops
明太子飯團 Mentaiko Onigiri
一口甜薯 Mini Sweet Potatoes
明太子飯團燒到呈啡色,好脆好香,有種飯焦既感覺~呢個等左一陣先到,證明真係即場製作,飯團裡面混合左明太子,所以唔需要醬汁就有鹹香味道,而且好結實唔會散,有驚喜!一口甜薯好趣緻,好甜好香,唔錯☺️.
粉紅色既玫瑰酒好香,好適合女士們飲啊🌹Sparking wine好夠汽好fresh! 食完串燒烤物後飲酒真係好正🥳.
呢度氣氛好正,真係好適合同朋友一齊開開心心輕輕鬆鬆咁傾計食好野把酒談笑👍🏻 大家可以來chill下!.
2021-06-22
  • 黑豚肉
  • 唐揚炸雞
  • 安格斯牛扒
  • 帆立貝
  • 白鱔
2021-08-04 1121 views
一直都講,今日嘅堅尼地城同小編幾十年前還是一個小小朋友時候嘅堅尼地城已經變得完全不一樣。爹核士街及加多近街變化尤其厲害,昔日的陳李濟藥廠多年前已經消失得無影無蹤,取而代之是一棟住宅大樓;即使是吉席街及堅尼地城海旁之間的一段爹核士街,雖然依然是幾十年前的舊樓,但一列地舖已經由舊式茶樓、雜貨鋪、五金店轉型為酒吧、西餐廳、紅酒舖、歐洲進口雜貨小店。「Bash 99」係典型50年樓齡以上的舊區唐樓地舖,鋪面門口狹窄、舖位卻深長,偏偏樓底又很高;皆因以前的地舖通常作為民生雜貨店或者冰室,有實際需要設置閣樓作為貨倉貯存貨物或者樓上雅座。變身為餐廳後,因為現時法例規限,不能夠再偷雞加建閣樓,特高樓底就變成餐廳的特色室內空間。今時今日,不要說地舖,即使很多大型商場都未必擁有如此高樓底的餐廳舖位。以黑白兩色為主題嘅室內設計風格,既似餐廳、又似酒吧。無論廚房抑或酒吧都是開放式設計,但酒吧較廚房面積更大,似乎主力做酒吧,日式串燒只是副業。一口甜薯($22)味道正常,入口軟糥香甜。但唔知點解,牛舌($48)及雞肝($38)灑上了很多七味粉,肉眼也見到紅色的粉末。太鹹太濃,破壞了日式串燒應有的、注重食材原味的本
一口甜薯($22)味道正常,入口軟糥香甜。但唔知點解,牛舌($48)雞肝($38)灑上了很多七味粉,肉眼也見到紅色的粉末。太鹹太濃,破壞了日式串燒應有的、注重食材原味的本意。尤其雞肝,最佳風味應該是汁燒,但醬汁太少,搞到有點似鹽燒;幸好食材質素彌補不足,每一塊都係黏口軟糯的黃沙潤。
牛舌
雞肝
黑豚肉($36)灑上芝麻,雞腿肉($26)就灑上芝麻及蔥花。黑豚肉肥瘦相間,入口軟腍有油香。原本兩款串燒都揀了鹽燒,黑豚肉味道正常,亦烤得夠香;但雞腿肉就太濕,好似汁燒,肉味及肉質亦麻麻。
黑豚肉
雞腿肉
免治雞肉棒($48)賣相唔吸引,似一團放在急凍櫃內一段時間的肉餅,太過結實。咬下去只有免治雞肉,缺少了免治雞軟骨的爽脆口感,如果唔係有生雞蛋黃提升味道,唔好食。
免治雞肉棒
跟着送上來的兩款串燒雞翼($38)白鱔($48)又竟然相當出色。鹽燒雞翼乾身夠香。白鱔新鮮有油香,肉爽鮮甜。

雞翼
白鱔
唐揚炸雞($68)賣相較味道吸引。望落去似日式炸雞,但係味道就有點似「KFC」。
唐揚炸雞
原條茄子($52)掃了醬油,再添加木魚絲及蔥花,但茄子較為細條。醬油味道偏濃,蓋過了茄子的蔬菜清甜。
原條茄子
牛肉稻庭烏冬($98)大大碗,牛肉份量也多,雖然只係普通美國牛肉,但有牛味、亦未至於韌。合格。
牛肉稻庭烏冬
串燒價格定位唔高,但質素唔穩定;唔好講其他地區,就算係堅尼地城也有更佳選擇。勝在鄰近堅尼地城邊陲位置,靠近海濱可以欣賞日落美景,作為酒吧同朋友飲兩杯就更加適合,日式串燒只是點綴而已。
2021-07-11
2021-07-20 683 views
今日同女友西環一日遊,先行山再去instagram pier,最後去左位於堅尼地城海旁既人氣串燒店Bash99,門口掛上餐牌,圖文並茂既描述深深吸引左我,最緊要係價錢唔太貴🤣餐廳以黑白為主色,座位安排係餐廳兩側,加上樓底高,空間感十足,整體感覺非常型格,環境寬敞。- 免治雞肉棒軟骨混入雞肉之中,外脆內軟,醬汁非常香濃,而雞蛋令整體口感更幼滑。值得一提軟骨食落比起其他餐廳細粒得多。- 日本青椒同平時中菜食開既三色椒有好大分別,燒烤後味道清甜,以前聽過十隻青椒之中有一兩隻係辣🧐,而我今日非常幸運,四隻都唔辣!- 雞皮雞皮香脆之中帶少少煙韌,油脂完全釋放出嚟,每一啖都好邪惡😈- 白鱔白鱔燒得皮脆,而且肉質鮮甜彈牙,魚油亦出曬嚟。 - 帆立貝帆立貝配搭七味粉,鮮甜度更突出。- 雞腿肉雞腿肉完全被醬汁包住,加上芝麻與蔥花,味道非常濃郁。至於肉質比較結實。- 黑豚肉黑豚肉有少少焦香,肉質軟稔,調味恰到好處。- 明太子飯團外層燒到焦脆,入面既飯粒非常煙韌,配上鹹香既明太子非常適合,完全無需要點任何醬汁已經好正。- 唐揚炸雞係我香港食過最出色既唐揚炸雞!炸雞最緊要外皮香脆,肉質嫩滑,肉汁豐富,三大元素

- 免治雞肉棒

- 日本青椒
日本青椒

- 雞皮
雞皮香脆之中帶少少煙韌,油脂完全釋放出嚟,每一啖都好邪惡😈
雞皮

- 白鱔
白鱔燒得皮脆,而且肉質鮮甜彈牙,魚油亦出曬嚟。

- 帆立貝
帆立貝配搭七味粉,鮮甜度更突出。
帆立貝

- 雞腿肉

- 黑豚肉
黑豚肉有少少焦香,肉質軟稔,調味恰到好處。
黑豚肉

- 明太子飯團

- 唐揚炸雞
係我香港食過最出色既唐揚炸雞炸雞最緊要外皮香脆,肉質嫩滑,肉汁豐富,三大元素缺一不可,而bash 99完全做到!

- 豆腐
我認為係一點五口炸豆腐,因為新鮮出爐既關係一口應該食唔曬😂。夾既時候豆腐唔會輕易散開,外脆內軟,入面既豆腐口感非常香滑。
豆腐

餐廳星期二至五有All Day Happy Hour優惠,啤酒、紅白酒同Cocktail都可以買一送一。我本身叫Suntory white on tap,不過Suntory white大受歡迎所以賣曬☹️,最後轉左Asahi。不過串燒配任何啤酒都好爽!

女友叫左Moscow Mule,係傳統雞尾包酒之一,薑味越重越鍾意,同時青檸帶嚟清新感覺。
2021-06-20
日本青椒
雞皮
帆立貝
豆腐
2021-07-20 64 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️西環海旁邊既高質串燒小店🍢餐廳環境寬敞 同朋友傾計可以更加暢所欲言🗣❶雞皮 32金黃香脆 入口感覺簿身🐣❷雞腎 $32每之去串燒店都必點✔️就係鐘意本身爽脆既特質😍❸雞腿肉 $26燒得非常惹咪 肉質入口嫩滑🍗❹牛舌 $48又幾厚身 牛味濃仲保留到少少牛既肉汁🐂❺黑豚肉$36黑豚肉呈現半肥瘦 油脂感比較重🐷❻雞泡魚乾 $56質感有d似軟身既肉乾🐡燒得夠甜又香口 係伴酒必點小食🍶❼番薯條 $58食物係現炸既 十分香口🔥內層有綿綿既番薯口感🍠❽豚肉餃子 $48每一隻餃子都好飽滿 肉汁豐富🥟外表皮薄香脆😈❾牛肉稻庭烏冬 $98牛肉嘅份量多且鮮嫩🐮烏冬爽滑彈牙 口感煙韌🍜去串燒店都可以食得好飽㗎✌🏻❶⓪ Suntory Black on Tap $128上桌既時候泡沫多 消散得慢🍺入口清爽 有濃厚既麥芽香甜 🌾苦澀感偏低☠️❶❶Espresso Martini $98呢杯cocktail 結合左酒精與咖啡☕️出黎既效果保留到咖啡香氣同口感🙌🏻富有豐富既層次😎
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

呢杯cocktail 結合左酒精與咖啡☕️
出黎既效果保留到咖啡香氣同口感🙌🏻
富有豐富既層次😎

2021-07-11 82 views
西環一直是我甚少去食飯的地方,本身居住及工作都不在這區。今次因朋友約我食生日飯,所以第一來西環食飯。呢間位於爹核士街,名叫《 黨99 》的餐廳,名字十分特別。進入餐廳已經令人覺得很有格調,環境十分舒服,裝修格局很精緻。我和朋友約了6:00pm, 時間尚早未太肚餓,先點杯飲品傾下計。趕到 Happy Hour 時段(12:00-7:00 ),可以指定飲品Buy 1 Get 1 Free我選了《 Moscow Mule 》 ,朋友要 了《 Rose d'Anjou 》。飲到咁上下,有點餓開始慢慢點下野食,邊飲邊食邊吹水,咁就最爽不過啦。分享一下今次食咗乜嘢先,整體來說每款食物都十分精巧,味道亦很不錯。其中,個人最推介牛舌,入口牛味甘香,肉質一點都不韌,所以我和朋友都 encore 咗多一轉。另一推介係原條茄子,茄子面鋪滿木魚絲,食落口感更豐富。最後再加多一碗牛肉稻庭烏冬來個作結。一餐相當不錯的晚餐。豚肉餃子( $48 )野菜天婦羅( $48 )免治雞肉棒( $48 )牛舌 + 白鱔( $48 / $48 )原條茄子( $52 )牛肉稻庭烏冬 ( $98 )
西環一直是我甚少去食飯的地方,本身居住及工作都不在這區。
今次因朋友約我食生日飯
,所以第一來西環食飯。

另一推介係原條茄子,茄子面鋪滿木魚絲,食落口感更豐富。
最後再加多一碗牛肉稻庭烏冬來個作結。一餐相當不錯的晚餐

牛舌 + 白鱔
( $48 / $48 )
牛舌/白鱔

Birthday
牛舌/白鱔
  • 原條茄子
2021-07-06 633 views
位於堅尼地城海旁嘅「黨99」店內非常寬敞,有別於傳統串燒店,沒有好擠擁嘅感覺,坐得好舒服☺️👍🏻黨99提供多款串燒,又有特式Cocktails好適合同三五知己飲酒🍻食飯😋傾計嘅好地方◭ 一口甜薯 $22燒到脹卜卜嘅一口甜薯,外脆內軟◭ 雞軟骨 $26串燒必食嘅雞軟骨,燒得好香脆◭ 免治雞肉棒 $48免治雞肉棒又係必點,夾雜軟骨,口感十足😋◭ 雞腎 $32爽口彈牙雞腎,燒得剛剛好👍🏻◭ 黑豚肉 $36黑豚肉配香濃燒汁,好出色◭ 原條茄子 $52原條茄子佈滿木魚碎,配一個辣辣哋嘅醬汁,好惹味😋◭ 蟹膏大虎蝦 $78好彈牙嘅虎蝦配鮮味濃郁嘅蟹膏🙈好邪惡!◭ 牛肉稻庭烏冬 $98呢碗烏冬好足料,好大碗呀!有二人份量!◭ Expresso Martini $98咖啡味濃嘅Cocktails ,推介大家試試😍呢杯幾◭ Moscow Mule $98味道同Mojito非常相似,帶薄荷青檸清香☺️大家留意Happy Hour 時段 Cocktails有買1送1優惠😆黨99 仲有好多款串燒未試😍加上餐廳環境真係幾舒服,諗緊下星期Happy Friday去邊,嚟黨99啦🥳
位於堅尼地城海旁嘅「黨99」

黨99提供多款串燒,又有特式Cocktails
好適合同三五知己飲酒🍻食飯😋傾計嘅好地方

◭ 一口甜薯 $22
燒到脹卜卜嘅一口甜薯,外脆內軟

◭ 雞軟骨 $26
串燒必食嘅雞軟骨,燒得好香脆

◭ 免治雞肉棒 $48
免治雞肉棒又係必點,夾雜軟骨,口感十足😋

◭ 雞腎 $32
爽口彈牙雞腎,燒得剛剛好👍🏻

◭ 黑豚肉 $36
黑豚肉配香濃燒汁,好出色

◭ 原條茄子 $52
原條茄子佈滿木魚碎,配一個辣辣哋嘅醬汁,好惹味😋

◭ 蟹膏大虎蝦 $78
好彈牙嘅虎蝦配鮮味濃郁嘅蟹膏🙈好邪惡!

◭ 牛肉稻庭烏冬 $98
呢碗烏冬好足料,好大碗呀!有二人份量!

◭ Expresso Martini $98
咖啡味濃嘅Cocktails ,推介大家試試😍呢杯幾

◭ Moscow Mule $98
味道同Mojito非常相似,帶薄荷青檸清香☺️

• 原條茄子
  • 免治雞肉棒
  • 牛肉稻庭烏冬
2021-07-05 33 views
We wanna have a chill dinner, therefore we come to Kennedy Town Bash 99. The restaurant is modern and comfortable, which can have relaxed dinner after work. We ordered different food to share. For example, Chicken Gizzard, Chicken Thigh, Kurobuta Pork Belly, Scallop, Eel, King Prawn, Eggplant. And some fried snacks like Chicken Karaage, Tofu Bites, Pork Dumplings. Of course, good food needs to come with a nice drink. We ordered Pineapple juice and Fiery Mars (Beer, Tomato juice, Tabasco, Lime). All the food is yum and juicy. The food is made per order. We have an enjoyable dinner!
2021-06-29
2021-07-03 39 views
有日同朋友過開堅尼地城 先知原來呢度有好多好chill嘅 bar restaurant 位於堅尼地城地鐵站附近嘅黨99係喺海邊附近嘅一間食串燒嘅酒吧餐廳可以食住串燒 飲返杯嘆下而7點前仲有happy hour 添 特選啤酒等有買一送一 🍻 爽唐揚炸雞🍗$68數量好多 大大碟 而且炸得酥脆肉嫩送酒一流 豚肉餃子🥟 $48食落juicy 餃子皮亦非常酥脆 如果再大粒少少就更有口感雞翼 $38雞腎 $32 雞軟骨 $26雞腿肉 $26黑豚肉 $36 秋葵 $26蘆筍 $26 鹽燒串燒 全部燒得剛剛好唔會太咸 肉質亦鮮嫩 仲肥瘦適中 好正😋白鱔 $48非常juicy 滑潤白鱔亦甜而不腥
有日同朋友過開堅尼地城

白鱔 $48
非常juicy 滑潤
白鱔亦甜而不腥
2021-06-30 54 views
🐮安格斯牛扒 $168本身好想試和牛三文治😍 但係最衰我上次唔係星期六去,原來係星期六限定🙈所以就叫左安格斯牛扒~ 佢燒到medium rare 🤩 所以肉質好嫩,一啲都唔柴🥰 又juicy 又重牛肉味~自己覺得幾高質~ 🍆原條茄子 $52本身以為係嗰種好多孜然粉好重味嗰種,但呢隻完全唔係!🤩雖然自己本身麻麻地茄子,但我又覺得呢款燒茄子都幾岩我口味~感覺佢係用比較日式嘅方法去燒,所以就唔似平時食開嗰啲咁重口味~佢上面加左啲蔥花木魚碎去燒,所以其實都幾香幾惹味同埋唔會太漏~ 然後佢切到啲茄子好薄,入面啲茄子肉又好似腸粉咁滑,所以就算冇用好多香濃嘅調味料,佢都夠入味~🐔免治雞肉棒 $48呢個係見到人叫同埋自己未食過就叫左🤣 個口感都幾彈牙,其實有少少似雞肉丸但夾雜住啲雞軟骨咁樣,所以其實真係好有口感~ 然後加埋香甜嘅燒汁一齊食都幾match, 蘸上蛋黃就令到雞肉棒肉質口感更加滑溜😆🧡明太子飯團 $42呢個真係因為見到個樣先叫~🤩 第一次食炸飯團~佢出面炸到無油又勁脆口😆 食落真係脆卜卜有聲,口感其實好似鍋巴 飯焦咁😆個樣、口感,同味道都好特別~值得一試~其他黑豚肉、牛舌、同雞翼雞腎都燒到岩
🐮安格斯牛扒 $168
安格斯牛扒

🍆原條茄子 $52

🐔免治雞肉棒 $48

🧡明太子飯團 $42
明太子飯團

其他黑豚肉、牛舌、同雞翼雞腎都燒到岩岩好,同埋食得出真係用靚食材先做到呢種質素,overall味道、環境、野食都好好~ 係可以encore嘅系列黎🤣
2021-05-23
安格斯牛扒
2021-06-25 28 views
Order 左帆立貝,一口和牛。明明係d正路野應該好易燒,但攞出嚟已經半暖凍凍地,好似燒好之後攤左兩三個字先俾我咁。帆立貝食落完全無味,同食橡膠加調味粉無分別。一口和牛食落唔似和牛,根本就係普通牛肉味道,最大問題都係唔外半凍內全凍。第一次食半凍半暖嘅串燒,真心係好難食…..仲order左嘅其他食物,枝豆,雞泡魚乾都正常。環境都算ok。服務態度一般。價錢同其他串燒差唔多,但質素低好多….. 完全中大伏。

帆立貝食落完全無味,同食橡膠加調味粉無分別。

第一次食半凍半暖嘅串燒,真心係好難食…..

仲order左嘅其他食物,枝豆,雞泡魚乾都正常。

環境都算ok。服務態度一般。

價錢同其他串燒差唔多,但質素低好多…..
完全中大伏。
2021-06-25 48 views
1) 串燒不是新鮮燒好的,上餐時牛肉和雞肉串燒已待冷了。2) 等待食物時間過久,我們下單了一個番薯條和飯團。先是番薯條等候了30分鐘,後來等飯團更另外等待了30多分鐘。過程中我們叫兩位服務員跟進,他們表示燒飯團的過程需要較多時間,所以我們繼續等多10分鐘。後來,服務員告訴我們原來並沒有下單…..前後這次用餐時間真正只有30分鐘,反而等候食飯已浪費了1個多小時,非常不佳的用餐體驗。環境可以,但以食物質素和服務來評,有更多比它好的同類餐廳,不推介。
1) 串燒不是新鮮燒好的,上餐時牛肉和雞肉串燒已待冷了。

2) 等待食物時間過久,我們下單了一個番薯條和飯團。

後來,服務員告訴我們原來並沒有下單…..

2021-06-22 40 views
同朋友飲下酒食下串燒,真係人生一大樂事!依間位於西環嘅串燒bar係我近期嘅心水推介,每樣食物都食到我lamlam脷😋• 安格斯牛扒 $1385成熟嘅牛扒燒得啱啱好!肉質柔軟又香口,夾埋甜甜地嘅照燒汁真心正🧡• 炸雞軟骨 $68份量超多,食極都食唔完🤣最啱拎黎送酒😚• 炸豚肉餃子 $48餃子亦都係我嘅推介,脆得黎唔會好硬好介口,內餡有菜有肉,食落唔會覺得油膩反而仲幾清新😳• 廣島蠔 $48鐘意食蠔真心must try🔥嗰浸濃郁嘅蠔味同甜味我到依家都仲好深刻🤤• 帆立貝 $36帆立貝雖然細粒咗少少,不過幾鮮甜,落咗啲七味粉就更加惹味😚• 雞腿肉 $26雞肉外層裹上濃厚嘅醬汁,仲灑上咗啲蔥花,調味唔錯🧡• 黑豚肉 $36半肥瘦嘅黑豚肉充滿油香,而且口感仲好厚身✨• 雞翼 $38相對上比較普通,不過雞翼經過處理後食起上嚟都好方便,不失優雅😳• Moscow Mule $98用咗Vodka、Ginger beer同lime juice調製而成既cocktail,fresh得黎好易入口!• Bottle Sapporo (原價$68)依家星期二至四做緊全日happy hour,指定酒款買一送一,而

• 安格斯牛扒 $138

炸雞軟骨 $68
份量超多,食極都食唔完🤣最啱拎黎送酒😚

• 炸豚肉餃子 $48

• 廣島蠔 $48

• 帆立貝 $36
帆立貝雖然細粒咗少少,不過幾鮮甜,落咗啲七味粉就更加惹味😚

• 雞腿肉 $26
雞肉外層裹上濃厚嘅醬汁,仲灑上咗啲蔥花,調味唔錯🧡

• 黑豚肉 $36
半肥瘦嘅黑豚肉充滿油香,而且口感仲好厚身✨

• 雞翼 $38

• Moscow Mule $98

• Bottle Sapporo (原價$68)

依家星期二至四做緊全日happy hour,指定酒款買一送一,而星期五就會係中午12:00到19:00~
2021-06-22 27 views
“雞皮/雞腎”($32/串)“雞軟骨/雞腿肉”($26/串)“免治雞肉棒”($48)“黑豚肉”($36/串)“牛舌/廣島蠔”($48/串)“日本青椒”($22/串)“豚肉餃子”($48)“明太子飯團”($42)“Fiery Mars/Moscow Mule”($98/杯)堅尼地城海旁新開咗間日式串燒店😍裝修以黑色為主,非常型格🖤呢道嘅肉類串燒以雞為主🐔但亦都有海鮮串,蔬菜串,炸物,小食,飯團,鳥冬提供想高級啲嘅仲可以叫和牛🐮肉類串我地叫咗雞皮,雞腎,雞軟骨,雞腿肉🐔仲有我好鍾意嘅免治雞肉棒😍本來想要埋雞心但已經賣哂😭另外叫埋黑豚肉🐷牛舌🐮串燒全部都燒得岩岩好🥰雞皮同雞軟骨燒到夠哂香脆☺雞腿肉肉質嫩滑,加上蔥花同燒汁好正😙黑豚肉肥瘦分明,油脂夠哂香🤤雞腎食落爽口😚牛舌厚薄岩岩好,夠腍唔會韌🥰通常食燒廣島蠔都係連殼上🦪但呢道係拆咗肉一串串咁上😆啲蠔食落鮮甜,一咬落去啲蠔汁咇哂出嚟😍燒青椒一串有4粒,食落十分香口😙炸物方面叫咗份豚肉餃子🥟餃子炸到金黃色脆卜卜☺但又唔會好油膩😋入面啲餡都夠juicy🥰最後要埋份明太子飯團🍙原來連飯團都會拎去燒😍外層酥脆充滿飯焦香,入面啲飯濕潤軟糯😚口感十分之豐
“雞皮/雞腎”($32/串)

“雞軟骨/雞腿肉”($26/串)

“免治雞肉棒”($48)

“黑豚肉”($36/串)

“牛舌/廣島蠔”($48/串)

“日本青椒”($22/串)

“豚肉餃子”($48)

“明太子飯團”($42)

堅尼地城海旁新開咗間日式串燒店😍

裝修以黑色為主,非常型格🖤

呢道嘅肉類串燒以雞為主🐔

但亦都有海鮮串,蔬菜串,炸物,小食,飯團,鳥冬提供

想高級啲嘅仲可以叫和牛🐮

肉類串我地叫咗雞皮,雞腎,雞軟骨,雞腿肉🐔

仲有我好鍾意嘅免治雞肉棒😍

本來想要埋雞心但已經賣哂😭

另外叫埋黑豚肉🐷牛舌🐮

串燒全部都燒得岩岩好🥰

雞皮同雞軟骨燒到夠哂香脆☺

雞腿肉肉質嫩滑,加上蔥花同燒汁好正😙

黑豚肉肥瘦分明,油脂夠哂香🤤

雞腎食落爽口😚

牛舌厚薄岩岩好,夠腍唔會韌🥰

通常食燒廣島蠔都係連殼上🦪

但呢道係拆咗肉一串串咁上😆

啲蠔食落鮮甜,一咬落去啲蠔汁咇哂出嚟😍

燒青椒一串有4粒,食落十分香口😙

炸物方面叫咗份豚肉餃子🥟

餃子炸到金黃色脆卜卜☺但又唔會好油膩😋

入面啲餡都夠juicy🥰

最後要埋份明太子飯團🍙

原來連飯團都會拎去燒😍

外層酥脆充滿飯焦香,入面啲飯濕潤軟糯😚

口感十分之豐富😇

加埋微辣嘅明太子好惹味😝

平時唔多飲酒嘅我地

今次都忍唔住叫咗2杯cocktail chill吓😆

分別係Fiery Mars同Moscow Mule

Fiery Mars以啤酒🍺同蕃茄汁🍅做base

加上青檸同辣椒仔🌶

辣味喺喉嚨滲返出嚟好刺激😆真係好襯個名🤣

Moscow Mule就用咗vodka,薑啤同青檸汁

呢杯飲落就酸啲清爽啲😛

星期二至四全日/星期五12-7pm仲有happy hour

指定酒類都有買一送一優惠好抵飲呀😍
2021-06-21 26 views
🍴雞泡魚乾 HK$56燒到外層焦脆,入口甘香煙韌。🍴廣島蠔 HK$48燒完之後依然飽滿濕潤,蠔味極濃。🍴雞翼 HK$38、雞腿肉 HK$26、雞心 HK$26雞翼皮燒到金黃色,好香。雞腿肉軟嫩,大量蔥花香噴噴。雞心彈牙,但味道唔算濃。🍴牛舌 HK$48厚切爽口,夠濃味。🍴黑豚肉 HK$36半肥瘦,肉質彈牙,仲識爆汁。🍴蘆筍 HK$26清甜爽脆,不過細串咗少少。🍴唐揚炸雞 HK$68香脆乾身,咬落唔會漏油,蛋黃醬亦唔簡單,加咗巴馬臣芝士調製,好滋味。🍴牛肉稻庭烏冬 HK$98照燒牛肉肥瘦均勻,分量都唔少,夾埋洋蔥好香甜,烏冬好幼滑,大啖大啖咁啜入口。🍴Suntory White HK$118、Suntory Black HK$128成日見到The Premium Malt’s廣告大大隻字寫住「神泡」,終於試到有幾神,7:3酒泡黃金比例,泡沫又真係幾綿密細滑,放耐咗都易消散,保持到酒香。White麥味足,帶淡雅花香,純淨清爽。Black帶微微咖啡、朱古力風味,口感豐厚。咁啱Happy Hour買一送一,爽!📍BASH 99 黨99西環爹核士街1B號地舖

🍴雞泡魚乾 HK$56
燒到外層焦脆,入口甘香煙韌。

🍴廣島蠔 HK$48
燒完之後依然飽滿濕潤,蠔味極濃。

🍴雞翼 HK$38、雞腿肉 HK$26、雞心 HK$26

🍴牛舌 HK$48
厚切爽口,夠濃味。

🍴黑豚肉 HK$36
半肥瘦,肉質彈牙,仲識爆汁。

🍴蘆筍 HK$26
清甜爽脆,不過細串咗少少。

🍴唐揚炸雞 HK$68

🍴牛肉稻庭烏冬 HK$98