2017-04-27 761 views
同好朋友食完飯,本想去食甜品,但不如買杯果汁好似健康D,見到呢一排既生果星,感覺新奇有趣,將沉悶既事變得有趣。每人可以揀三款生果放入火箭,我揀了木瓜+蘋果+香蕉,($28)當時店舖得我和朋友兩個人,所以我可以企定定睇店員切生果同榨汁,睇到店員每款生果都放三四件,好足料啵!飲落係好香既香蕉木瓜味,蘋果令果汁甜味足夠!朋友就揀左梨+百香果+芒果($31)好香芒果味,中和左百香果既酸味!雖然$28一杯果汁唔算係好平,但見到咁足料就覺得值的,新鮮生果又健康D!
同好朋友食完飯,本想去食甜品,但不如買杯果汁好似健康D

見到呢一排既生果星,感覺新奇有趣,將沉悶既事變得有趣。
睇到店員每款生果都放三四件,好足料啵!
飲落係好香既香蕉木瓜味,蘋果令果汁甜味足夠!

朋友就揀左梨+百香果+芒果($31)
好香芒果味,中和左百香果既酸味!

2017-04-07
2017-04-16 464 views
潮流興健康,所以愈來愈多人會飲果汁,知道旺角有間火箭果汁店,當然要來試,店內好得意,可以選擇三款不同生果的工具放入火箭內到收銀處付款,又會標明卡路里等資料給顧客,適合喜歡新奇的香港人,而且除了按自己喜歡的生果做飲品外亦可按最多人選擇的排行榜選擇,我們二人點了菠蘿+雪梨+百香果(+$3): 菠蘿+雪梨是相當多人選擇的,所以非常穩陣,味道清甜,百香果有益亦頗有口感, 好味之選雪梨+奇異果+蜜瓜(+$3): 古怪之選,蜜瓜比較少人選,但我又喜歡,奇異果我是不吃的但我知其有益,雪梨是因為陣間要食炸脾為清熱氣而選,結果當然是不好飲,這是組合的問題所以結論是多人選味道是較佳的,就好像現在香港很多食店或鋪頭一樣,只會賣一式一樣大路的用品,冷門的就會被併棄

2017-04-09
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$31 (Tea)
2017-02-21 1453 views
『Banabana』位於旺角染布房街,是以太空和宇宙為主題的自選果汁店。店內有一張類似指甲油櫃,放著多種水果和蔬菜棒,客人只要選3款喜愛的味道放入迷你太空船,再交到收銀處就可以了。可供選擇的蔬果味非常多,包括蘋果、菠蘿、芒果、香蕉、奇異果、梨、提子、青提、西瓜、青瓜、紅蘿蔔等等,基本組合要$28,某些味道要加錢。如果不想自選的話可參考「星球排行榜」,參考最受歡迎的組合。小女子跟男友抱著必死的心態,膽粗粗地選了「青瓜+紅蘿蔔+提子」這個聽起來和看起來都超級伏的組合!店員遞飲品給我們時應該也在想「這二人死定了……」吧LOL但是,沒想到出來的效果蠻不錯!!本人是不太喜歡紅蘿蔔的味道(男友堅持要選),幸運地這一杯的紅蘿蔔味並不臭,可能給青瓜和提子中和了。而青瓜加了一點清新,提子帶來一點甜蜜,整個感覺很平衡,意外地好飲呢~正因為選了這麼奇特的組合也有不錯的味道,我們已認定其他組合一定十分好味!而且價錢也不算貴,下次一定會再來試試呢!------------------------------By alvahana
青瓜+紅蘿蔔+提子

By alvahana
2017-02-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
青瓜+紅蘿蔔+提子
2017-02-13 1057 views
行下行下,見到間野幾間野幾得意。有架飛船係個招牌度一於入去試下啦!仲有簡單易明嘅飛行方法。一站式自己飲品自己揀有好多唔同嘅水果以供選擇,任選三款$28有選擇困難症?唔洗驚,店舖有10款星球果汁,比你揀,唔洗自己諗點配搭,緊有一款岩你嘅仲有每日精選擇好,交比店員就ok 喇!仲有精分卡添,一杯一個蓋章,儲夠十個free 一杯顏色好吸引ar,味道又唔錯喎,真係無添加糖,夠晒健康。當時得一位店員,又要收錢,又要整野飲,又多人,等左大約十分鐘啦!每款水果都有鬼馬嘅紹介 & 卡路里,睇下笑下,時間好快過。可能因為咁,所以覺得等得唔算耐。
行下行下,見到間野幾間野幾得意。
有架飛船係個招牌度
一於入去試下啦!
仲有簡單易明嘅飛行方法。一站式自己飲品自己揀
有好多唔同嘅水果以供選擇,任選三款$28
仲有每日精選
擇好,交比店員就ok 喇!
仲有精分卡添,一杯一個蓋章,儲夠十個free 一杯
顏色好吸引ar,味道又唔錯喎,真係無添加糖,夠晒健康。
每款水果都有鬼馬嘅紹介 & 卡路里,睇下笑下,時間好快過。

可能因為咁,所以覺得等得唔算耐。
2017-02-12
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2017-02-05 1032 views
之前一直都有呢間得意果汁店,今日終於可以去試試電視效應係勵害啲,兩點去到人山人海本身諗住第日再黎試下,但咁難得黎到,冇理由唔排既。結果排左一粒鐘本來以為係加左蘿蔔會好奇怪,估唔到真!係!好!好!飲!熱情果酸度啱啱好,哈密瓜鮮甜,再加埋蘿蔔既清新,令到杯果汁100%洽。好正排咁耐都係值得既,但店員數目唔夠,得兩個人好辛苦同埋啲 "營養標籤" 竟然冇曬貨,但見到店員俾後面啲人呢個係唯一一個需要改善既問題,其他都可以
之前一直都有呢間得意果汁店,今日終於可以去試試

電視效應係勵害啲,兩點去到人山人海

本來以為係加左蘿蔔會好奇怪,估唔到
真!係!好!好!飲!

排咁耐都係值得既,但店員數目唔夠,得兩個人好辛苦
同埋啲 "營養標籤" 竟然冇曬貨,但見到店員俾後面啲人

呢個係唯一一個需要改善既問題,其他都可以
哈密瓜+熱情果+蘿蔔
2017-02-05
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$31 (Tea)
哈密瓜+熱情果+蘿蔔
2017-01-10 1105 views
中午食完點心後,途經依間果汁店,雖然一望落去似賣化妝品唇膏多d,見佢$28可以選3種果汁,覺得都唔算太貴就試試先~ 客人需要首先拎住一個好似火箭既器皿,將選擇想要的果汁棒放入火箭,然後交到櫃檯比錢就得啦~ 水果有10幾20種可以選擇,每款水果都列出左卡路里比客人參考,需注意有d水果要另加$3,小編想試一些平時少飲但又要有d果味既果汁,最後選左西蘭花,木瓜及百香果~飲品完成啦,百香果味非常濃郁,但有點兒蓋過西蘭花及木瓜既味道,整體來講味道都唔錯,比起一d較便宜但加左好多糖水既果汁相比,這杯好飲好多~
2016-12-31
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$31 (Lunch)
2017-01-09 772 views
行行下見到有間成間都係唇膏既店鋪 拎一支上手睇!!!!!!無野既?!!? 哈哈 原來係味道乘客黎架喎 仲有啲stand by既火箭 揀完既味道客乘放係火箭度 張飛機票就會出黎架啦! 好QQ 店員將新鮮既西柚、菠蘿同益力多乘客同火箭放落搞拌機加水加冰 生成粉紅色飲品! 味道好特別!(唔知3隻都係同一隻味會點樣呢XD)票的背面標示店的名字呀總結:1. 生果係新鮮放落搞拌機度2. 多選擇3. 有趣既揀味道方式4. 即印出黎既票好可愛
行行下見到有間成間都係唇膏既店鋪
拎一支上手睇
!!!!!!
無野既?!!?
哈哈 原來係味道乘客黎架喎
仲有啲stand by既火箭
揀完既味道客乘放係火箭度 張飛機票就會出黎架啦! 好QQ
店員將新鮮既西柚、菠蘿同益力多乘客同火箭放落搞拌機加水加冰
生成粉紅色飲品! 味道好特別!
(唔知3隻都係同一隻味會點樣呢XD)
票的背面標示店的名字呀

總結:
1. 生果係新鮮放落搞拌機度
2. 多選擇
3. 有趣既揀味道方式
4. 即印出黎既票好可愛

吃畢一般般的晚餐,男友口渴說想喝杯果汁,這麼簡單的要求難不到我的,口袋內早有一間想試很久的果汁店,便散步至旺角東站附近嚐嚐看。 這裡的購買流程比一般的有趣:先拿隻色彩繽紛的火箭>放入自己喜愛的蔬果>再付款。水果蔬菜有二十多款選擇,看上去像一個化妝品專櫃,大路的有蘋果橙香蕉芒果提子,較特別的有西蘭花熱情果青瓜等,自選三款$28,某幾種水果則要加錢。如果沒心水或不相信自己的眼光,櫃檯前也有十款已配好的供人參考,總有一款合你心意。 自選鮮榨果汁 $31 (益力多、苦瓜、野莓+$3)等候時和男友互相猜大家喜歡討厭的組合,玩了一會便能將果汁拿到手。一開始沒想到男友會選苦瓜,因為基本上從未見過他吃這蔬菜,想不到它和帶酸的野莓頗夾,加上甜甜的益力多中和了前者的澀,整體味道仍是由苦瓜作主導,感覺很清新,好喜歡。 啜著果汁、嘴裡哼著林子祥的分分鐘需要你,就這樣牽著男友一路走下去。

自選鮮榨果汁 $31 (益力多、苦瓜、野莓+$3)

2016-11-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$28 (Other)
2016-12-04 523 views
每次經過都被色彩繽紛的環境吸引之後才知道是賣飲料決定要試一下這裡有個購買程序我一心以為,每個圓圓的物體內是有東西的原來是要拿一個飛船就可以插進去,給服務員本來的配搭是這樣之後我發現我選的3個都要另外加錢!!是要每個都要加3蚊任選3款是$28如果這3款各自都要加3元時一杯就要$37太貴了!唯有自己再重新配搭奇異果寫著的句子很是有趣!你懂的...我自己很喜歡香蕉最後配搭還是男友選了,我怕自己選的合起來不好喝男友弄菜很棒,對味道有研究,所以我就信任他而且會PRINT了這樣一張紙給我們列出了卡路里味道是經過我們精心挑選當然不會太差~不過橙味有點蓋過了西柚跟菠蘿的味道價錢有點小貴,應該不會常來...
每次經過都被色彩繽紛的環境吸引
之後才知道是賣飲料

決定要試一下
這裡有個購買程序
我一心以為,每個圓圓的物體內是有東西的
原來是要拿一個飛船
就可以插進去,給服務員

本來的配搭是這樣

之後我發現我選的3個都要另外加錢!!
是要每個都要加3蚊
任選3款是$28

如果這3款各自都要加3元時

一杯就要$37太貴了!
唯有自己再重新配搭

奇異果寫著的句子很是有趣!
你懂的...
我自己很喜歡香蕉
最後配搭還是男友選了,我怕自己選的合起來不好喝

男友弄菜很棒,對味道有研究,

所以我就信任他

而且會PRINT了這樣一張紙給我們

列出了卡路里
味道是經過我們精心挑選

當然不會太差~不過橙味有點蓋過了西柚跟菠蘿的味道
價錢有點小貴,應該不會常來...
2016-11-20 481 views
I love to go here for an afternoon juice or after a night out. It's the perfect hangover cure and gives you some vitamins. It's work that you pick three ingredients and they blend them into a juice for you.Quite easy business idea and done with nice marketing. It feels good to be in that store. Just one point to complain, you should add less ice to the drinks.
  • Dragon fruit
  • Mango and Yakult juice
2016-11-01 372 views
食飽飯就行去飲杯飯後果汁!上次飲過一次覺得不錯因爲飲得出果汁無添加糖份! 揀咗好耐最後揀咗哈密瓜星紅番石榴星同提子星,本身覺得味道會有點怪,但飲落又竟然咁夾咁清甜!大家都不妨試試!
今晚我們食完晚後行過旺角染布房街見到間色彩繽紛用太空火箭嚟做主題嘅果汁店!店內嘅環境裝修好似一個太空艙咁相當別緻!喺呢度點餐真係真係好得意過癮,係自己去選擇自己鍾意三款唔同嘅水果味道星球放入火箭仔,之後交去發射站落單,張單仲會列印埋幾多卡路里,真係非常趣緻!我們叫咗檸檬、菠蘿同哈蜜瓜味道鮮甜清新!蘋果、蕃西榴同芒果味道香甜濃郁!蘋果、木瓜同益力多味道酸酸甜甜,都係醒胃!而且全部都係無添加糖份,感覺相當健康!
店內嘅環境裝修好似一個太空艙咁相當別緻!
之後交去發射站落單,
張單仲會列印埋幾多卡路里,真係非常趣緻!
我們叫咗檸檬、菠蘿同哈蜜瓜味道鮮甜清新!
蘋果、蕃西榴同芒果味道香甜濃郁!
蘋果、木瓜同益力多味道酸酸甜甜,都係醒胃!
而且全部都係無添加糖份,感覺相當健康!
檸檬、菠蘿同哈蜜瓜
蘋果、蕃石榴同芒果
蘋果、木瓜同益力多
2016-10-22
檸檬、菠蘿同哈蜜瓜
蘋果、蕃石榴同芒果
蘋果、木瓜同益力多
2016-10-17 246 views
可選擇三款味道然後放進火箭,真的有創意還有見議味道的配搭我選了芒果,紅菜頭,波蘿!連單都很吸引不知是我配搭得吾好,還是什麼,果汁出來的味道有點奇怪,而且很淡,$31飲杯果汁,有點不值不過真的吸引了很多年青人試,我都要等二十分鐘先有試一次便夠
可選擇三款味道
然後放進火箭,真的有創意
還有見議味道的配搭
我選了芒果,紅菜頭,波蘿!
連單都很吸引

不過真的吸引了很多年青人試,我都要等二十分鐘先有
試一次便夠

2016-10-13 190 views
想試呢間果汁好耐,見佢落單存方式得得意意咁我揀在野莓(+$3),西柚,益力多 ($31)俾我驚喜係杯果汁係夠哂凍,果味仲好出好fresh,好多野莓同西柚味,而且仲飲到佢D纖維添,反而吾係好飲到益力多味。下次試下其他味先
想試呢間果汁好耐,見佢落單存方式得得意意咁
我揀在野莓(+$3),西柚,益力多 ($31)
野莓西柚益力多
俾我驚喜係杯果汁係夠哂凍,果味仲好出好fresh,
好多野莓同西柚味,而且仲飲到佢D纖維添,
反而吾係好飲到益力多味。
下次試下其他味先
2016-10-12
2016-10-12 244 views
今日食完晚飯想去食糖水,不過朋友推介去飲果汁,我當時覺得果汁都係好普通姐,有什麼特別要特登去呢間度飲,去到門口,我心諗這間不是賣唇膏的嗎?進入店內先知原來要用火箭杯揀口味,真是很特別呀,今次我揀左野莓星+益力多星+神石榴星,而我朋友就揀左藍莓星+益力多星+百香果星我揀的組合有點兒甜,我覺得朋友揀的口味幾好,百香果味好好飲,下次我都要揀百香果另外職員都好親切提醒我石榴會有好多核最後,仲會話埋俾我地知杯野既卡路里係幾多添

另外職員都好親切提醒我石榴會有好多核
最後,仲會話埋俾我地知杯野既卡路里係幾多添
2016-10-12
TakeAway
$30 (Other)