步入春天的溫暖·芒果是時候登場!東海堂抓緊初春· 以「芒果的心情.春天的呼喚」 為主題推出全新芒果限定甜點系列嚴選新鮮香甜芒果· 創意新穎食材配搭盡顯芒果蜜甜清香· 打造香甜精緻蛋糕系列ꕺ芒果熱情果慕斯蛋糕 ($269)充滿青春活力氣息的造型!香濃清甜的芒果幕斯· 遇上酸甜熱情果每一口都滿載清新果香夾層是芒果軟心醬· 裡裡外外都是芒果香甜細膩召喚出春日清新快感ꕺ芒果麻糬巴斯克蛋糕 ($32)小巧精細的巴斯克· 充滿濃郁芒果芳香細滑巴斯克加入軟糯芒果麻糬· 能豐富口感之餘芒果香甜亦更濃郁· 是芒果控絕對不能錯過系列
步入春天的溫暖·芒果是時候登場!
東海堂抓緊初春· 以「芒果的心情.春天的呼喚」 為主題
推出全新芒果限定甜點系列
嚴選新鮮香甜芒果· 創意新穎食材配搭
盡顯芒果蜜甜清香· 打造香甜精緻蛋糕系列

ꕺ芒果熱情果慕斯蛋糕 ($269)
充滿青春活力氣息的造型!
香濃清甜的芒果幕斯· 遇上酸甜熱情果
每一口都滿載清新果香
夾層是芒果軟心醬· 裡裡外外都是芒果香甜細膩
召喚出春日清新快感

ꕺ芒果麻糬巴斯克蛋糕 ($32)
小巧精細的巴斯克· 充滿濃郁芒果芳香
細滑巴斯克加入軟糯芒果麻糬· 能豐富口感之餘
芒果香甜亦更濃郁· 是芒果控絕對不能錯過系列

TakeAway
2024-03-22 36 views
葵芳除咗有小食之外,旁邊嘅葵芳新都會廣場,除咗有街行之外仲有坐低嘅餐廳。下午茶時段我揀咗東海堂呢一間專賣麵包蛋糕嘅Pop up shop度食嘢。呢間shop同其他麵包分店有少少唔同,就係佢有咖啡提供後面有座位可以即時坐低享用。黑糖水晶咖啡黑糖味同咖啡融合得好好令到咖啡嘅香味更加出,而且咖啡係好香滑,令人一飲再飲。spy_family朱古力慕絲蛋糕 呢個蛋糕非常之濃郁,朱古力味慕絲亦做得非常之滑,非常美味。

糖水晶咖啡

spy_family朱古力慕絲蛋糕
呢個蛋糕非常之濃郁,朱古力味慕絲亦做得非常之滑,非常美味。
2024-03-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2024-01-04 174 views
我本身好喜歡食蜜瓜,見到葵芳東海堂有日本限定蜜瓜脆撻,即刻買嚟試吓啦!蜜瓜多汁,不算太甜,切成粒粒,都算多料,撻底配埋 cream 一齊食,微脆,還可以😌最重要係價錢一啲都唔貴,$26/件我覺得係抵食嘅 👍🏻

蜜瓜多汁,不算太甜,切成粒粒,都算多料,
撻底配埋 cream 一齊食,微脆,還可以😌

最重要係價錢一啲都唔貴,$26/件
我覺得係抵食嘅 👍🏻
2023-10-07 281 views
經過葵芳新都會廣場見到東海堂Cafe做緊「花々畳」千層蛋糕系列推廣,店內設有花海佈置同靚靚打卡位,一束束乾花優雅地倒吊著,環境氛圍舒適,幸福滿溢心間,生活增添一份儀式感🌹🌹即場欣賞到造餅師以20 片法式千層皮製作,以玫瑰盛放作為設計靈感,抹上幼滑忌廉和豐富餡料,捲如花瓣般相連,彷如綻放的玫瑰,每款千層蛋糕以純手工製造,玫瑰形態,最後蛋糕繫上夢幻絢麗絲帶讓蛋糕散發出絢爛美好的幸福氣息☺️ ❣️花々畳-可可千層蛋糕,造型巳有別一般千層蛋糕,純手工製作,漸變千層餅皮搭配紅桑子果醬、可可忌廉及可可脆珠,一瓣接一瓣捲成花蕊,變成綻放的玫瑰千層蛋糕,口感細滑,內裡頭可可脆珠營造出奇妙愉快食感😋🌹花々畳有三款口味,表面都係純手工千層餅皮🥰「花々畳 - 莓」🍓夾心:草莓片、草莓忌廉😊 「花々畳 - 芒」🥭夾心:芒果片、芒果汁、青檸忌廉😊「花々畳 - 可可」🍫夾心:可可忌廉、可可脆珠、紅桑子果醬😊❣️花々畳-可可千層蛋糕
原價:$299/個
會員優惠價(88折):$263.2/個

🌹花々畳有三款口味,表面都係純手工千層餅皮🥰

「花々畳 - 莓」🍓夾心:草莓片、草莓忌廉😊
「花々畳 - 芒」🥭夾心:芒果片、芒果汁、青檸忌廉😊

❣️花々畳-可可千層蛋糕
原價:$299/個
會員優惠價(88折):$263.2/個
2023-09-25 148 views
是日去了東海堂的活動~ 因為東海堂新出了「花々畳」千層蛋糕🌹💕是以玫瑰盛放作為設計靈感,依個蛋糕捕捉左綻放中的花,令甜品更有新動感覺~⭐️我個日仲在場整左個屬於我自己嘅「花々畳」千層蛋糕添🍰由一塊塊餅皮再加上奶油,再加一點果jam~ 然後鋪上士多啤梨,然後就用心卷出花朵嘅形狀~當然也需要不少技巧的!😋之後食返自己的作品,有千層嘅感覺再加上奶油嘅襯托,中間的士多啤梨片再增加多一重口感~ 味道唔錯~@maximshongkong @aromebakery#savouringourtime #aromebakery#東海堂 #數量限定 #限定推岀 #蛋糕 #甜品 #純手工 #千層蛋糕 #花花疊 #花心思傳遞愛 #水果千層蛋糕 #新產品 #新商品 #アローム #ケーキ #デザート #花々疊 #新入荷 #新発売 #手作りクレープケーキ #感謝の瞬間 #幸せを見つけた #arome #aromebakery #floralcrepecake #kaleidofruit #crepecake #millecrepes
是日去了東海堂的活動~
因為東海堂新出了「花々畳」千層蛋糕🌹💕
是以玫瑰盛放作為設計靈感,
依個蛋糕捕捉左綻放中的花,
甜品更有新動感覺~
⭐️我個日仲在場整左個屬於我自己嘅「花々畳」千層蛋糕添🍰
由一塊塊餅皮再加上奶油,再加一點果jam~
然後鋪上士多啤梨,然後就用心卷出花朵嘅形狀~
當然也需要不少技巧的!
😋之後食返自己的作品,
有千層嘅感覺再加上奶油嘅襯托,
中間的士多啤梨片再增加多一重口感~
味道唔錯~

@maximshongkong @aromebakery

Dining Offer
Tasting Event
2022-09-16 1189 views
今日朋友生日就買咗個蛋糕俾佢食我不嬲都鍾意食東海堂嘅蛋糕貪佢個海綿蛋糕好味食落去有好濃郁嘅朱古力味😋而且係超級creamy 朱古力配上海棉蛋糕而個朱古力cream令到蛋糕口感幼滑香醇仲要係有時會識到啲脆卜卜嘅朱古力脆脆
今日朋友生日就買咗個蛋糕俾佢食
我不嬲都鍾意食東海堂嘅蛋糕
貪佢個海綿蛋糕好味

食落去有好濃郁嘅朱古力味😋
而且係超級creamy 朱古力配上海棉蛋糕
而個朱古力cream令到蛋糕口感幼滑香醇
仲要係有時會識到啲脆卜卜嘅朱古力脆脆
綿密紅豆帶送上甜蜜滋味~🥣選用日本北海道十勝紅豆製作,簡單同樣有心思💕三重奏月餅禮盒禮盒,一共有3款唔同口味😋🥚十勝紅豆蛋黃月餅經典搭配,軟綿紅豆加入鹹蛋黃,鹹甜交織,完美融和。今年亦推出咗兩款新口味❣️🌰十勝紅豆栗子月餅陣陣栗子甘香,配搭清甜紅豆,令人難以抗拒。🥠十勝紅豆雜果仁月餅口感豐富,綿滑紅豆蓉加入美國核桃仁 、夏威夷果仁、南瓜籽,令人一試難忘。唔同風格,帶嚟三重甜蜜滋味享受😙

三重奏月餅禮盒禮盒,一共有3款唔同口味😋

🥚十勝紅豆蛋黃月餅
經典搭配,軟綿紅豆加入鹹蛋黃,鹹甜交織,完美融和。

今年亦推出咗兩款新口味❣️
🌰十勝紅豆栗子月餅
陣陣栗子甘香,配搭清甜紅豆,令人難以抗拒。

🥠十勝紅豆雜果仁月餅

唔同風格,帶嚟三重甜蜜滋味享受😙
2022-04-05 650 views
東海堂最近都出咗新產品焦糖燉蛋見佢價錢都唔算好貴就試吓啦但發覺佢質感比較偏液體做唔到燉蛋嗰種實實地嘅感覺面頭嘅焦糖都好食嘅不過始終都做唔到平時食開嗰隻名牌燉蛋咁好食我不太推薦
東海堂最近都出咗新產品焦糖燉蛋
見佢價錢都唔算好貴就試吓啦

但發覺佢質感比較偏液體
做唔到燉蛋嗰種實實地嘅感覺
面頭嘅焦糖都好食嘅
不過始終都做唔到平時食開嗰隻名牌燉蛋咁好食

我不太推薦
2021-11-20 674 views
早前中秋節買了兩盒月餅🥮東海堂中秋節新出咗2款新月餅: ⭐ 流心抹茶紅豆月餅一打開已經聞到抹茶🍵味外皮係京都宇治抹茶,內餡係濃郁紅豆內餡,入口香甜,抹茶流心效果好明顯⭐ 「多啦A夢」月餅除左月餅仲送左一個好厚實既環保袋😍好靚一共有兩款月餅,分別係奶黃月餅與十勝紅豆粒月餅多啦A夢鈴鐺造型放係再隨意門形狀的月餅禮盒中,我覺得呢個設計好有創意haha真係大人細佬都鍾意😍我比較喜歡多啦A夢的月餅因為包裝最好看
早前中秋節買了兩盒月餅🥮

東海堂中秋節新出咗2款新月餅:

⭐ 流心抹茶紅豆月餅

一打開已經聞到抹茶🍵味
外皮係京都宇治抹茶,
內餡係濃郁紅豆內餡,
入口香甜,抹茶流心效果好明顯

⭐ 「多啦A夢」月餅

我比較喜歡多啦A夢的月餅
因為包裝最好看
TakeAway
2021-09-13 687 views
每次經開葵芳新都會商場,都會去東海堂餐廳食午餐或者晚餐,我通常都係叫蒲燒鰻魚北海道3.6牛乳炒蛋飯❤️❤️❤️熱鮮奶咖啡,熱鮮奶咖啡都係用北海道3.6牛乳鮮奶😍😍😍我嘅至愛❤️❤️❤️同埋南瓜沙律,朋友叫了鮮蝦芒果牛角包三文治❤️❤️❤️每次去都冇失望,鰻魚好大嚿,這個價錢質素已經好好👍🏻👍🏻👍🏻沙律真係好啱我口味,最好味南瓜沙律,每次食都係keep住水準,職員值得讚👍🏻👍🏻👍🏻我每次去態度都好好,可能我經常去認得我掛😬😬😬因為我每次去都必定問職員,南瓜沙律賣晒未😆😆😆
2021-09-13
$100 (Lunch)
  • 沙律
  • 鮮蝦芒果牛角包三文治
2021-06-17 757 views
去葵芳行街,葵芳廣場實在太多人,所以鍾意去隔離個商場搵食,最鍾意就係食東海堂❤️次次都係叫daily set $50Daily set 有一碗叉燒意粉 (豬骨湯)+ 北海道牛乳3.6 炒滑蛋、火腿、三文治🥪配一杯熱飲品⭐️叉燒意粉個叉燒好厚,又淋,一d都唔乾瘦,有少少肥啱啱好👍🏻👍🏻,意粉一般,無咩特別。⭐️北海道牛乳3.6 炒滑蛋、火腿、三文治🥪炒滑蛋好香😋😋,嫌唔夠喉火腿一般反而個包好軟熟,唔硬,好食!👍🏻👍🏻

次次都係叫daily set $50

配一杯熱飲品

⭐️叉燒意粉

⭐️北海道牛乳3.6 炒滑蛋、火腿、三文治🥪
炒滑蛋好香😋😋,嫌唔夠喉
火腿一般
反而個包好軟熟,唔硬,好食!👍🏻👍🏻

2021-04-05 663 views
同女友黎行街,黎到葵芳就先去食個tea咁見到呢間有tea set, tea set又有牛角包食。就試下叫左個牛角包香腸熱狗,同埋日式义燒湯意粉加滑蛋連方包先講服務,全自助,自己去排隊點餐比錢拎餐,食完自己放去回收枱,所以唔評服務食品方面,牛角包熱狗唔錯,不過牛角包唔夠脆,似放左好耐咁,香腸幾大條,味道ok湯意味道唔掂,食落冇味,意粉唔淋唔彈。义燒好厚而夠淋,但係應該切做2塊會好啲,一塊太厚唔係咁好食。蛋炒得ok ,上面再搽蛋汁,另外2塊方包熱既,又軟,加埋牛油(要問佢地拎)唔錯。叫左2杯咖啡,咖啡味幾濃,可以一飲。不過如果再叫我黎食,我就唔會啦,環境食品其實都唔多合格(除左牛角熱狗嗰條腸,同埋牛油方包)呢頭有好多更好食既食店,可以去選擇其他
同女友黎行街,黎到葵芳就先去食個tea
叫左個牛角包香腸熱狗,同埋日式义燒湯意粉加滑蛋連方包
叫左2杯咖啡,咖啡味幾濃,可以一飲。
呢頭有好多更好食既食店,可以去選擇其他
2021-04-05
$50 (Tea)
2021-04-03 393 views
呢日去新都會經過東海堂就諗住買少少野食,見到佢都有熱食一份餐咁,但無咩時間食,所以就買咗個三明治食。佢都有好多款麵包可以簡,但見佢櫃入面既芝士三明治幾吸引,佢好似好多芝士咁。去收銀果度買,唔知係咪個職員太攰,無咩精神咁,服務一般。 個三明治其實火腿都算多,但食落芝士份量比想像中少,重點係佢個包好硬,硬到好唔正常,好似啲隔夜法包咁樣,呢度有少少失望,如果呢個差唔多二十蚊,下次都係去711買個三明治餐好過。

2021-02-26 420 views
之前已經食過好多次,唔係度度有得坐嘅東海堂,所以每次去葵芳都一定會揀東海堂黎食!而每次去都會點呢個daily set。有叉燒湯意粉,多士,火腿,炒滑蛋,配一杯熱檸水。叉燒湯意粉有兩塊,叉燒肥瘦適中,但得兩塊唔夠飽份量可以再多d。多士一整塊,切開左一半。味道無特別。火腿一細塊。味道都係無特別。最後係個炒滑蛋,炒得細滑,仲有少少蛋漿,炒得啱啱好總括,保持水準,蛋炒得好滑,😋😋😋😋環境都乾淨好坐下次會再幫襯!👍🏻👍🏻

有叉燒湯意粉,多士,火腿,炒滑蛋,配一杯熱檸水。

叉燒湯意粉有兩塊,叉燒肥瘦適中,但得兩塊唔夠飽
份量可以再多d。
多士一整塊,切開左一半。味道無特別。
火腿一細塊。味道都係無特別。
最後係個炒滑蛋,炒得細滑,仲有少少蛋漿,炒得啱啱好

總括,保持水準,蛋炒得好滑,😋😋😋😋環境都乾淨好坐

下次會再幫襯!👍🏻👍🏻

2020-11-12 564 views
覺得太甜😣之前飲過佢地凍既宇治抺茶好飲啲,可能有冰中和下個甜度好啲。同埋凍既大杯啲抵飲啲咁,雖然貴$4😂熱飲真係兩下就飲哂😂至於紅豆係好味既,係爛爛地個種紅豆蓉,紅豆加抺茶果然係純配😛吸取今次教訓,下次都係飲凍既,最多走冰😂😂
宇治抺茶&紅豆

同埋凍既大杯啲抵飲啲咁,雖然貴$4😂熱飲真係兩下就飲哂😂
吸取今次教訓,下次都係飲凍既,最多走冰😂😂
2020-11-12