2011-06-12 31 views
長型的黑森林蛋糕, 蛋糕面灑上了碎朱古力, 一層薄薄的朱古力CREAM, 一層朱古力海棉蛋糕, 一層白色CREAM, 內有黑加倫子JELLEY, 再一層朱古力海棉蛋糕所組成, 每一口都是朱古力味道, 香甜軟滑, 好味道.$28抵食.

$28抵食.
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2011-04-19 24 views
特價時段(12:00PM - 1:00PM) 買了一個日式芝士餅, 放工後取回家慢慢食.日式芝士餅是圓形的, 細細個, 可切到8件左右, 餅面鋪上光亮亮透明檸檬味果醬, 餅面是深啡色, 餅是淡黃色, , 外表十分吸引, 而味道方面, 餅面的透明果醬都幾甜, 芝士餅甜度適中, 但芝士味太輕, 咬一口, 軟軟的, 好味道.價錢是$32, 抵食.

價錢是$32, 抵食.
2011-02-28 104 views
長型的 tiramisu, 由一層厚厚的Mascarpone Cheese, 一層原味蛋糕, 一層朱古力mosse, 一層咖啡味蛋糕所組成.甜度調較得很好, 不太甜, 不太苦, 面層的谷古粉好濃, 加上薄薄的幾片朱古力塊, 好靚又好味, $28真的好抵食, 但供應只限星期一至星期五lunch hour, 而且是限量的.

2010-09-14 17 views
這日想食一些蛋糕, 於是就走入去東海堂問店員有什麼推介, 見佢話什果蛋糕,好好味, 跟住買了一個試吓, 賣28 蚊, 蛋糕好新鮮, 都幾鬆軟, 一層一層的, 而且份量唔少, 十分抵食呀!!芒果: 好香滑, 芒果甜味適中,好好味!士多啤梨: 大大粒! 好甜呀!奇異果: 好清新, 幾好味!!
這日想食一些蛋糕, 於是就走入去東海堂問店員有什麼推介,
芒果: 好香滑, 芒果甜味適中,好好味!
士多啤梨: 大大粒! 好甜呀!
奇異果: 好清新, 幾好味!!

2 Minutes (TakeAway)
$28 (Other)
  • 什果蛋糕
2010-04-11 3 views
今日又係 Apita 地庫超市每月一次嘅星期日早市優惠,諗住買完嘢就去隔離 Italian Tomato 買蛋糕食,但可能因為太早嘅關係,啲蛋糕款式唔齊,無我想買好多人讚好食嘅榛子朱古力蛋糕。於是決定改去東海堂買綠茶紅豆包明天做早餐,點知原來星期日東海堂又係無呢款麵包賣,其間售貨員推介一款 軟綿層層蛋糕,佢話呢款蛋糕只係 $18, 好抵食。這個蛋糕分為 3 層,中間朱古力味最濃,其餘上下都係普通卷蛋蛋糕味道,個蛋糕夠鬆化,都唔錯。當現在單買一件蛋糕也要 $4 嘅時候, 這個只需 $18 卻可分成 8 片嘅蛋糕,實在抵食之選。
軟綿層層蛋糕,佢話呢款蛋糕只係 $18, 好抵食。

軟綿層層蛋糕
2010-04-11
$18 (Tea)
2009-11-09 10 views
同事送來一個北海道芝士蛋糕, 白雪雪, 外觀很美, 蛋糕鋪滿了CREAM, 面層再鋪上了白朱古力, 很吸引, 切開中間是CHEEZE+北海道3.6牛乳製成的芝士餅料, 底部是朱古力曲奇.這個芝士蛋糕有很濃的奶味, 餅底的朱古力曲奇和牛奶CHEEZE 很MATCH, GOOD.其實, 食這個芝士蛋糕時, FEEL到有點"實", 所以食細細PART已經很"溜", 適合歎COFFEE時慢慢品嚐, 推介.

2009-10-15 14 views
又是清 coupon 的時間, 就試下這新的棉花包系列。它們是北海道牛乳包系列的新成員, 反正只是 $4 一個, 用了優惠劵更只是 $3 個, 東海堂好像不常見價位這麼親民的貨品, 一試無妨。香軟芝士棉花包: 包面上是原片芝士, 下面則是以北海道 3.6 牛乳製成的麵包, 果然是極之鬆軟, 奶味香濃, 芝士平衡了麵包偏甜的味道。沖繩黑糖棉花包: 看其樣子, 感覺有點熟悉; 上面的棕色 crumble 狀牛油脆面令我想起友店聖X娜的恐龍蛋包呢! 雖說是用黑糖製作的, 也這面層也真的太甜了。日本黑芝麻棉花包: 除了面層變成灰色之外, 樣子醜得可以, 連照也懶得拍了, 這其實跟前者是沒有分別的, 也是很甜, 芝麻味也不很吃得出。此分店地方比較狹小, 貨品種類也相對不多。

此分店地方比較狹小, 貨品種類也相對不多。
芝士棉花包
黑糖棉花包
芝士棉花包
2009-06-13 32 views
响office食生日蛋糕,同同事分享東海堂的流心芒果蛋糕,撞啱午間限定驚喜(8/6-12/6)$100/個限定5個,最後今日,抵!芒果蛋糕個樣唔單止好正,無留心一切落去重係咁流芒,手忙腳亂,芒果唔係好甜,但可接受啦!流心的芒果汁混有果肉,好美味!
流心芒果蛋糕
真係流心,巴巴聲
流芒不止
2009-04-05 17 views
之前收到恆生銀行宣傳單張話可以用$108(原價$148)買到流心芒果蛋糕,於是媽咪買一個6個人食慶祝媽咪舊曆生日。細細個已經好鐘意食東海堂的切餅,差唔多一星期會買一次。幾年後再幫襯過,蛋糕依舊咁好味。芒果算中等甜。蛋糕入面仲有慕士,份量唔少,幾有芒果味。流心入面有芒果粒。流心雖然多,但無宣佈單張裡面張相咁多。蛋糕都算鬆軟。

蛋糕外貌
蛋糕入面
2009-04-05
Celebration
Birthday
蛋糕外貌
蛋糕入面
  • 流心芒果蛋糕
由於 美心快餐 的 儲印花 活動, 今我 可以 享用 東海堂 買一送一優惠,買了 6 件 cake ($9/pic) 跟家人 一同 來過 甜品日.以下 是 我們 試食 後 的 cake 美味 指數 排行 榜:1) 虎皮芒果cake ~ 好香滑, 芒果味濃, 有豐富 層次感~ 讚!妹妹 和我 都 投佢一票, 係 no. 12) 棒子 cake~ 其實 口感有d 拿破崙, 幾香脆. 妹妹 和我 都 愛吃拿破崙, 當然會 投 佢一票3) 士多啤梨慕思cake~ 我愛吃士多啤梨, 這個 慕思cake 中間 有 d 士多啤梨肉粒, 香滑可口.4) 藍梅 慕思cake~ 頂層的藍梅醬 有 d 似 提子醬, 不過 上面 又有 藍梅粒. 藍梅有點 酸味味, 令整個慕思 cake 滑而不漏. 5) 芒果慕思cake~ 又香又滑, 愛芒果fans 之選, 不過, 我們 覺得 虎皮芒果cake 味道 和層次感 較 為取勝!總括而言: 東海堂的 cake , 款式多又好味每款 西餅既 外貌 同 顏色 各有不同 和 好靚 , 而且 基本上 每件 蛋糕 內涵 實淨 而 味道夠香濃 , 層次感也很好, 又

妹妹 和我 都 投佢一票, 係 no. 1

總括而言: 東海堂的 cake , 款式多又好味
每款 西餅既 外貌 同 顏色 各有不同 和 好靚 , 而且 基本上 每件 蛋糕 內涵 實淨 而 味道夠香濃 , 層次感也很好, 又 唔會太甜 , 不過一口氣 同 妹妹 share 了 咁多 件cake, 食完件之後就有D漏la! 以$9 一件 有售, 好值得一試.
東海堂的 cake , 款式多又好味
$27 (Tea)
東海堂的 cake , 款式多又好味