2024-04-05 142 views
芝士蕃茄炊飯+黑糖檸檬雞+沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕+無糖烏龍茶: HK$105芝士和蕃茄是絕配的組合,尤其芝士熱融後變成拉絲芝士。就個人喜好來看,炊飯真的好吃。其次,甜的黑糖汁與炸雞一起吃,既甜又鹹的味道不錯。想轉換味道的話,可以加入檸檬汁。第三,冬甩既可以單純沾上海鹽焦糖醬汁吃,又可以與醬汁和雪糕一起吃。就個人角度來看,這是美味的甜品。如果想嘗試,可以於下午茶時段進食,會有一些較便宜價格的套餐。店舖收取10%的服務費。

店舖收取10%的服務費。

2023-11-29 1373 views
食物好味多選擇,環境優美,已經唔係頭幾次食,可以話係老顧客最鐘意食佢地海鹽焦糖布甸炸雞加壽喜燒烏冬布甸口感絲滑,加上暖暖嘅烏冬加埋雪糕冬甩真係好甜,好好食,感覺幸福 附送嘅烏龍茶好清新個frd嘅明太子烏冬都幾特別
食物好味多選擇,環境優美,
已經唔係頭幾次食,可以話係老顧客
最鐘意食佢地海鹽焦糖布甸炸雞加壽喜燒烏冬

布甸口感絲滑,加上暖暖嘅烏冬
加埋雪糕冬甩真係好甜,好好食,感覺幸福

附送嘅烏龍茶好清新
個frd嘅明太子烏冬都幾特別
2023-11-24 780 views
甜品才是重點的日本餐廳每個月至少吃一次但都是衝着甜品而去🍩沖繩海鹽焦糖冬甩這個甜品雖是隨餐附送但冬甩口感煙煙韌韌新鮮出爐的冬甩配上雲尼拿雪糕海鹽焦糖醬甜咸適中搭配起來非常融洽海鹽焦糖醬根本就是神來之筆把這甜品昇華到另一個層次總之超超超級好食十分推介因為太喜歡這個冬甩我幾乎每次都會加錢追加兩個冬甩👀大家留意👀外賣的冬甩因為不是即叫即造口感沒有那麼煙韌也沒有海鹽焦糖醬味道像普通麵包店的冬甩反觀,主食比較普通🐷大阪燒醬吉列豬扒吉列豬扒份量比較小勝在即叫即製上桌時很香脆搭配大阪燒醬味道不錯🍅蕃茄起司炊飯🧀️用新鮮蕃茄製成加上許多芝士每口飯都能做到芝士拉絲中意蕃茄和起司的朋友可以一試沖繩蒸飯🍚有香菇🍄甘筍🥕洋蔥🧅一起蒸味道清淡健康之選
甜品才是重點的日本餐廳

有香菇🍄甘筍🥕洋蔥🧅一起蒸
味道清淡
健康之選
2023-10-29 1284 views
沖繩二段定食 $79.0套餐定食人~鍋燒料理/烏冬/甜品/餐飲🟢蜜糖芥末黑椒雞,甜甜辣辣的,雞塊好juicy🟣配濃蕃茄湯烏冬+$19.0 大量蕃茄蓉,湯頭好清甜,配滑滑的烏冬, 超好味道🟠沖繩海鹽焦糖冬甩 海鹽焦糖醬冬甩配雲呢拿雪糕,鹹甜交雜,層次分明🥤配冰凍嘅烏龍茶,烏龍茶味香濃
沖繩二段定食 $79.0
套餐定食人~鍋燒料理/烏冬/甜品/餐飲

🟢蜜糖芥末黑椒雞,甜甜辣辣的,雞塊好juicy
🟣配濃蕃茄湯烏冬+$19.0
大量蕃茄蓉,湯頭好清甜,配滑滑的烏冬, 超好味道
🟠沖繩海鹽焦糖冬甩
海鹽焦糖醬冬甩配雲呢拿雪糕,鹹甜交雜,層次分明
🥤配冰凍嘅烏龍茶,烏龍茶味香濃
2023-10-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
今次嚟到鑽石山附近行咗成個荷里活廣場 覺得呢間餐廳嘅餐牌都幾特別 所以就試一試😍沖繩蒸飯連埋菇/甘筍/洋蔥一齊蒸 味道清淡 健康嘅選擇😂黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯其實唔太食得出檸檬味 味道一般芝士蕃茄雞蕃茄芝士呢個配搭本人大愛 係拉到絲既芝士😋😋加埋炒洋蔥 令整個味道酸酸甜甜 好開胃撈飯一流南蠻雞炸雞件加上酸酸沙律醬幾開胃 上枱熱辣辣同脆 沖繩海鹽焦糖冬甩呢個甜品隨餐附送 冬甩口感軟糯 熱冬甩配雲尼拿味雪糕 好好食👍🏻👍🏻👍🏻 十分推介整體嚟講地理位置方便,性價比高套餐包埋甜品飲品都係$130內 個人認為幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻
今次嚟到鑽石山附近

南蠻雞
炸雞件加上酸酸沙律醬幾開胃 上枱熱辣辣同脆

沖繩海鹽焦糖冬甩
海鹽焦糖冬甩

整體嚟講地理位置方便,性價比高
套餐包埋甜品飲品都係$130內
個人認為幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻
2023-09-05
Type of Meal
Dinner
2023-07-29 1146 views
每次黎呢間重點一定係個甜品海鹽焦糖波提DonutQR code 落單,同時有實體menu 睇,幾好今次食$79(另加一) 自由組合除左蒸飯,有得揀期間限定 蟹湯炊飯,濕濕地,有D芝士,唔錯。 料理揀左海鹽焦糖布甸雞,試下新奇野好味wor,炸雞一向好味,個布甸好似乳酪酸酸甜甜,同個炸雞一齊食,一凍一熱咁正食完正餐,店員就會問可以上甜品未甜品海鹽焦糖配個雪糕好味,配donut 又好味,雪糕同熱donut一齊食都係冰火咁, 完美句號~
每次黎呢間重點一定係個甜品海鹽焦糖波提Donut

QR code 落單,同時有實體menu 睇,幾好
今次食$79(另加一) 自由組合

食完正餐,店員就會問可以上甜品

海鹽焦糖布甸雞
蟹湯炊飯
海鹽焦糖布甸雞
2023-07-18 740 views
經濟實惠之選😚1. 天婦羅拼盤. 明太子烏冬鍋燒定食 $119 拼盤包括蜜糖芥末炸雞🍗,野菜🥬天婦羅,🌸櫻花蝦蝦片🦐及蜜糖芥末雞軟骨餃子🥟~配菜豐富,雖然餃子比較麻麻地,但滿滿嘅明太子令烏冬充滿明太子味,帶有微辣能夠刺激到食慾😋2. 雜炊牛肉鍋燒定食 $149揀左柚子壽喜燒湯底,清新嘅柚子味減少整個湯底嘅油膩感,而且配上肥牛感覺好fresh~ 最後加埋D芝士落個烏冬度係超正! 3. 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕 以上定食都會送一客沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🥯🍦雖然可以加錢轉其他口味,但其實呢個味已經好好食!冬甩口感煙韌,海鹽焦糖醬咸味適中,相對其他焦糖醬唔會太甜,配搭雪糕及海鹽焦糖醬完全將味道昇華到另一個層次!根本打從心底就係為左沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕而黎😆 呢個先係成個餐嘅重點呀!
經濟實惠之選😚

1. 天婦羅拼盤. 明太子烏冬鍋燒定食 $119

2. 雜炊牛肉鍋燒定食 $149

3. 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
以上定食都會送一客沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🥯🍦
雖然可以加錢轉其他口味,但其實呢個味已經好好食!

根本打從心底就係為左沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕而黎😆
呢個先係成個餐嘅重點呀!

• 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
2023-07-15 643 views
未去過沖繩,亦未食過沖繩料理。吸引我入去試試既係包點櫃中既冬甩,造型實在太攪笑,太吸引。餐廳採取開放式設計,有不同既沖繩特色擺設同裝飾。打開餐牌,發現有好多不同既組合,有選擇困難既我又要經過一輪爭札先可以點餐。最終選擇左2人前套餐: 有天婦羅拼盤,大蝦明太子烏冬,牛肉壽喜燒雜炊鍋,沖繩海鹽焦糖朱古力冬甩 加餐飲 x2。拼盤中既蜜糖芥末炸雞甜甜地好惹味;櫻花蝦蝦片脆卜卜都好好味😋;烏冬有少少辣但唔食得辣既人都食到。最特別係個牛肉壽喜燒雜炊鍋,先加牛肉享用火鍋,之後再加其他配料,最後倒埋個飯落去就變成左湯飯。飯粒吸收晒湯底既精華,所以食落啖啖都好惹味,口感豐富。最後食埋今餐既主角-沖繩海鹽焦糖朱古力冬甩,趣怪既造型令人唔忍心一口食佢落肚。焦糖加朱古力醬再配香草雪糕,絕對每啖都超級邪惡但又超級好味😋😋😋。冬甩幫呢餐飯畫上完美句號!

2023-07-06
2023-05-26 491 views
上網見到呢間好似唔錯 但每次都無心機等位🥲上網search 發現原來可以遙距取飛!!! 超級方便!!! 所以就決定咗食呢間 重撘緊車嗰時攞定飛 慳返唔少時間👍🏻👍🏻試咗個望落最特別嘅沖繩海鹽焦糖布甸雞 有擔心過唔夾但出奇地好味!布甸就咁食都好味 但加埋炸雞就好特別好好味👍🏻👍🏻而個飯就無乜特別 普普通通正正常常咁佢送嘅甜品都好好味 冬甩非常煙靭 同雪糕好夾 令我一度懷疑佢係被主食耽誤嘅甜品店😂😂下次去會試下其他飯🙈
未曾去過沖繩觀光的,不如先到沖繩過江龍《Antoshimo Cafe & Bakery》吧!他們家的海鹽焦糖雪糕冬甩可是掀起過一陣熱潮呢~愛吃甜點的,絕不能錯過喔!.🧡沖繩海鹽焦糖布甸雞來挑戰一下又鹹又甜的獵奇創新組合(雖然實際上並不會把雞和布甸同步放進嘴裡🤣)。主要是炸雞件上鋪了海鹽焦糖醬,再加一大塊布甸作賣點,滿有新鮮感。🧡壽喜燒牛肉烏冬壽喜燒高湯鍋底清淡卻不失清甜。暖呼呼的烏冬軟滑煙靭,牛肉有淡淡牛香,讓人感到舒服的主餐。🧡芝士雞份量比想像中多,一大盆雞塊。芝士醬配炸雞,雖然很罪惡,但超惹味!🧡沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩最後當然少不得招牌雪糕冬甩🍩!沖繩海鹽、自家製焦糖,加上特製麻薯配方,外脆內煙韌,一點也不油膩,配搭頂層的雪糕,開心❤️

🧡沖繩海鹽焦糖布甸雞

🧡沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩

沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩
2022-12-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
沖繩海鹽焦糖布甸雞
壽喜燒牛肉烏冬
芝士雞
沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩
  • 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
2023-04-17 433 views
第一次嚟幫襯食個下午茶, 入內座位闊落,點了一個壽喜燒烏冬味道不錯, 重點係想試佢最出名既沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕,好好味,好想添食, 整體唔錯, 會想搵日嚟試下佢既沖繩雜炊火鍋定食!
2023-04-16 430 views
平時去開MIKIKI分店,嗰邊執咗之後今日嚟到鑽石山分店食。呢度都幾多人,排隊排咗接近半個鐘,終於到我哋入去。今日叫咗三個餐,一個壽喜燒炊雜牛,一個大蝦特濃櫻花蝦湯烏冬(小辣)配前菜,同埋一個黑椒雞蟹湯炊飯。個烏冬餐好豐富,揀咗檸檬雞做配菜,檸檬雞清清地,又香口好好食,個烏冬湯底的確好濃好惹味,仲送一隻大蝦,天婦羅都炸得好脆,又唔太膩。唯一係前菜個粉絲唔係幾好食,味道好淡。個壽喜燒火鍋落左飯之後好好食,甜甜地又有濃芝士味,明明好飽都食唔停口。蟹湯炊飯就相對另外兩個黎講無咁豐富,但味道都唔錯。食完正餐,點少得食佢嘅冬甩甜品,雪糕加埋海鹽,再加埋焦糖味,配埋酥脆冬甩,簡直絕配。呢餐埋單係$412

呢度都幾多人,排隊排咗接近半個鐘,終於到我哋入去。

唯一係前菜個粉絲唔係幾好食,味道好淡。

蟹湯炊飯就相對另外兩個黎講無咁豐富,但味道都唔錯。

呢餐埋單係$412
大蝦特濃櫻花蝦湯烏冬(小辣)配前菜
黑糖檸檬茶
黑椒雞蟹湯炊飯
2023-04-15
大蝦特濃櫻花蝦湯烏冬(小辣)配前菜
黑糖檸檬茶
黑椒雞蟹湯炊飯
❤️‍🔥超推薦焦糖布甸雞、柚子檸檬壽喜燒 🍋 即叫即炸donut超煙韌 🍩🐭 米奇老豬Vol. 334🐷[Antoshimo Cafe & Bakery]今次老豬去左鑽石山分店之前聽過佢「被日式定食耽誤嘅冬甩店」嘅傳聞 🍩食完之後係覺得 mains同donuts都好正 😍店內座位唔多 係半open area但係喺商場一角 唔算好多人經過~平日夜晚到8點幾都仲有人排隊但大概都係等左15-20分鐘左右就👌.🐖🐖《沖繩二段定食》🐖🐖💰$99💰晚市可以$100就有4-course真係窮人恩物 🤩而且份量都幾大 👍🏻1⃣️ 沖繩海鹽焦糖布甸雞 🛑8.5/10🛑一開始係抱著試伏心態點知好有驚喜 😍炸衣雖然比較厚 而且應該唔係即炸但食落都脆身 唔會有油溢味重點絕對係果個酸酸甜甜嘅焦糖布甸 🍮好似印度咖喱點希臘乳酪咁鹹甜交織 好清新開胃 🤩2⃣️ 沖繩蒸飯 🛑7.8/10🛑有小小似淡味版嘅中式籠仔蒸飯 粒粒分明搭配濃味嘅主菜唔會喧賓奪主3⃣️ 沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩🛑8.7/10🛑呢個係全晚嘅MVP 🏆 仲要係🈚️💰!連平時唔好甜品嘅男友都抹碟式進食😂海鹽雪糕鹹鹹地 奶香明顯波提冬甩係即叫即炸 同雪糕一齊食有冰火交融效
🐭 米奇老豬Vol. 334🐷
[Antoshimo Cafe & Bakery]
今次老豬去左鑽石山分店
之前聽過佢「被日式定食耽誤嘅冬甩店」嘅傳聞 🍩
食完之後係覺得 mains同donuts都好正 😍
店內座位唔多 係半open area
但係喺商場一角 唔算好多人經過~
平日夜晚到8點幾都仲有人排隊

2⃣️ 沖繩蒸飯 🛑7.8/10🛑
有小小似淡味版嘅中式籠仔蒸飯 粒粒分明
搭配濃味嘅主菜唔會喧賓奪主

3⃣️ 沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩🛑8.7/10🛑
呢個係全晚嘅MVP 🏆 仲要係🈚️💰!
連平時唔好甜品嘅男友都抹碟式進食😂

1⃣️ 美國肥牛 配 檸檬柚子壽喜燒湯🛑8.1/10🛑
呢個湯底好出色 👍🏻
酸酸地中和左牛嘅油膩感

2⃣️ 野菜拼盤 🛑7.8/10🛑
有番茄、福袋、娃娃菜、蓮藕、南瓜

3⃣️ 三色炊飯 🛑8.3/10🛑
有一大碗珍珠米同埋靈芝菇、青豆、粟米配料
食完d牛同大部分配菜後

味道:8.3/10
服務:7.8/10
環境:7.8/10
CP值:✴️ 中高 ✴️
ENCORE:✅ (布甸雞、冬甩、檸檬柚子鍋)

自費️⭕/試食

#米奇老豬_荃灣區
#米奇老豬_日式
#米奇老豬_包
#米奇老豬_雪糕刨冰

#antoshimo #鑽石山美食 #荃灣美食 #黃大仙美食 #九龍灣美食 #油塘美食 #長沙灣美食 #荔枝角美食 #日式定食 #壽喜燒 #日式炊飯 #焦糖布丁 #日式炸雞 #焦糖布甸 #焦糖炸雞 #沖繩美食 #南蠻炸雞 #煲仔飯 #冬甩 #波堤冬甩 #甜甜圈 #海鹽焦糖 #misterdonut
2023-03-22 327 views
好耐冇食過咁滿足嘅set dinner啦😋依間餐廳招牌應該係做冬甩🍩每次經過就算排唔到隊食飯 (因為成日都長龍)都會比佢個甜品吸引住今次終於的起心肝排隊啦⋯⋯撞正6-7點食飯時間而且座位比較少都等左大約半個鐘🕖menu上大部分都係set形式一個主食/一個飯或烏冬/一個甜品/一杯飲品價錢約$9x-$14x主食方面 見佢好多炸雞款🍗我就叫左黑糖檸檬🍋炸雞配壽喜燒烏冬我個set仲跟配一個牛蒡沙律同兩舊素菜天婦羅😋炸雞有5-6舊 肉質嫩口 仲鎖住哂啲肉汁😍唯獨黑糖醬唔太夠 ☹️天婦羅有驚喜😝雖然食唔出佢實質係咩餡 (似紅白蘿蔔/韭黃果類) 但味道非常好 唔會太熱氣同太油膩朋友就叫左壽喜燒牛肉配壽喜燒豚肉烏冬拉埋我個烏冬一齊講佢個壽喜燒完全冇味 唔係平時食開果隻甜度😩好失望 依個位扣哂分👎🏻到最期待嘅甜品啦🫶🏻梗係餐廳嘅招牌-沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩🍩底層有層薄薄嘅海鹽焦糖醬加上煙煙韌韌嘅麻薯冬甩最上面配多個雪糕球🍨成個 combination好夾😍但略嫌焦糖醬唔夠如果多番少少就 perfect啦😋飲品方面: 只有凍熱烏龍茶不需額外收費☕️
好耐冇食過咁滿足嘅set dinner啦😋

依間餐廳招牌應該係做冬甩🍩
每次經過就算排唔到隊食飯 (因為成日都長龍)
都會比佢個甜品吸引住

炸雞有5-6舊
肉質嫩口 仲鎖住哂啲肉汁😍
唯獨黑糖醬唔太夠 ☹️

天婦羅有驚喜😝
雖然食唔出佢實質係咩餡 (似紅白蘿蔔/韭黃果類)
但味道非常好 唔會太熱氣同太油膩

但略嫌焦糖醬唔夠
如果多番少少就 perfect啦😋

飲品方面: 只有凍熱烏龍茶不需額外收費☕️
2023-02-10 375 views
都算抵食,因為好大兜好多隻炸雞。炸雞炸得還可以,黑椒汁芝士味夾埋都還可以既。烏冬麻麻地彈牙,湯底普通。主要食佢個甜品 - 雪糕麻薯冬甩。成個餐最好食係甜品,有咬口煙韌既冬甩,得意新奇👍🏻😍

都算抵食,因為好大兜好多隻炸雞炸雞炸得還可以,黑椒汁芝士味夾埋都還可以既。烏冬麻麻地彈牙,湯底普通。主要食佢個甜品 - 雪糕麻薯冬甩。成個餐最好食係甜品,有咬口煙韌既冬甩,
得意新奇👍🏻😍
  • 沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩