2019-03-24 488 views
小妹點了#法包三文治配三文魚 麵包烘得脆脆的 麵包入面有些瓜類同埋三文魚🥒整個麵包都好fresh同埋比較淡味一點 感覺都幾健康😄😀啲沙律菜都係基本野 味道正常 如果有埋個sauce會更好😝😛烤火腿芝士三文治 🐷🧀🥪雖然賣相同我想像中有點出入😂🤣但味道真係非常好👍🏽🤤很重的芝士味 而且麵包真係烘得好好味 味道會比較濃味喔 正正子‼️‼️甜品點了#Valerie 其實就係一個栗子蛋糕🌰賣相整得好靚 味道都好好好好啵😄😀 🈶️很濃郁的栗子味 差唔多到底嘅時候 食到有點脆脆🤔😄整個甜品我都好🈵️意 哩間cafe係有回頭嘅機會喔😍🤩
法包配三文魚
烤火腿芝士三文治
栗子蛋糕
  • CAKE
2019-03-10 574 views
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。今次叫左個雞扒漢堡,佢哋個漢堡用左炭漢堡,其實個味道同普通漢堡一樣,只係變左黑色🤣雞扒一如往常的大,入面有蕃茄、牛油果、洋蔥、生,有好多餡!雞扒有好多汁,唔會乾。最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣 有新鮮蕃茄嘅味道🤣加多一杯mix berries smoothies! 呢個應該冇另外加糖都幾好飲!
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。

最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。

蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣

有新鮮蕃茄嘅味道🤣

加多一杯mix berries smoothies!
呢個應該冇另外加糖都幾好飲!

2019-03-09 404 views
最近好像來K11的次數越來越多,尤其天陰陰有雨,就腳近地鐵又要有泊車唔多人的地方真的好難揾,偏偏K11就是。這間coffee shop地方大,來光顧了很多次了,每次也不用等便可就坐,所以一坐就會坐好耐,今次約了屋企人,每人叫了一個午餐,有沙律或湯、主食和咖啡,只是百零元,在尖沙咀真的算很實惠了。我點了餐湯,是南瓜湯,香濃幼滑啖啖南瓜,在微涼的天氣下有一點暖意。主菜點了意粉,意外地看到食用鮮花,很高興喔,食用鮮花不便宜,點綴了美好的一餐。咖啡選了我最喜愛的玫瑰🌹鮮奶咖啡,花香撲鼻,杯中的玫瑰花畫龍點睛。很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。

很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。
Carbonara
Rose  latte
Carbonara
Rose  latte
2019-03-06 323 views
之前有買一送一優惠卷,同埋就係公司附近,所以有一日放lunch就同同事去食。無咩人,環境係舒服既。買一送一係要用係main menu,lunch set無得用,所以預左係貴少少既。叫左牛油果龍蝦法式薄餅$108同黑松露野菌扁意粉$108。牛油果龍蝦法式薄餅好似食左等於無食一樣,法式薄餅太薄salsa有少少太酸。不過龍蝦幾鮮甜!黑松露野菌扁意粉雖然樣子睇起黎普普通通,但喜出望外、好creamy、香濃,但唔膩,野菌都好新鮮!只係分量有點細!雖然係買一送一,但service charge係計正價加一。最後我地兩個係食唔飽既!

叫左牛油果龍蝦法式薄餅$108同黑松露野菌扁意粉$108。

牛油果龍蝦法式薄餅

好似食左等於無食一樣,法式薄餅太薄salsa有少少太酸。

不過龍蝦幾鮮甜!

黑松露野菌扁意粉

最後我地兩個係食唔飽既!
2019-01-04 851 views
之前食過,服務同食物質素都ok,所以都會再去食,今日食左個set lunch😉磨菇🥣➕磨菇寛麵➕餐飲磨菇湯——-我最鐘意呢度既磨菇🥣濃度,啖啖都係一粒粒既磨菇香味,好飲😋😋😋寛麵——煮得煙硬度適中,(有D鋪頭煮得太淋吳好食,有D又硬得滯)呢度煮得啱啱好,又好食,又有口感😊平日一碟我實食吳晒,但因為好好味,我食哂成碟,好飽,好鮑,好飽,講三次甘多,因為好食,所以食到真係好飽😂😂我杯餐飲就更係熱齋啡——入口濃郁,好飲✌️✌️👍👍😊😊
磨菇🥣➕磨菇寛麵➕餐飲
我杯餐飲就更係熱齋啡——入口濃郁,好飲✌️✌️👍👍😊😊

2018-12-31 533 views
聖誕節既前一個星期,即使係平日,尖沙咀好多cafe既晚餐時間都比較難walk in慶幸同朋友walk in到呢間K11 agnes b cafe,大約5分鐘左右侍應就安排入座~法包三文治(烤牛肉)- $78傳統法包所以比較硬身,而烤牛肉配上醬汁味道唔錯,亦唔會令整個法包食落過於「乾身」紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔 - $49一睇就知道係健康之選,味道有別於一般奶昔,唔係太重奶味,反而紅菜頭同甘荀既味道較出,令整杯飲品酸酸甜甜,幾開胃~雖然唔算抵食,但環境舒適,侍應服務態度都唔錯~係同朋友傾下計既cafe選擇
法包三文治(烤牛肉)- $78

法包三文治(烤牛肉)

紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔 - $49
紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔

2018-12-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
法包三文治(烤牛肉)
紅菜頭甘荀紅莓牛奶果昔
2018-12-26 456 views
星期天的下午,尖沙咀都是人頭湧湧,難得相約好友,大家都放下子女,都想找個好地方傾傾計充充電。在K11看到餐廳不是很多人,坐下點了兩杯餐飲。之前已聽過Agnes b的朱古力很好喝,也是名不虛傳的。朱古力不太甜,但朱古力味濃郁,配以綿花糖也恰到好處,綿花糖的甜度不會奪去朱古力味。好友點了肉桂茶,整條肉桂泡在茶中,肉桂味非常香。餐廳環境予人舒適的感覺,可能客人不多,侍應也不趕人,無論一個人靜靜的呷口茶,還是和知己聚首也是不錯的選擇。

好友點了肉桂茶,整條肉桂泡在茶中,肉桂味非常香。

2018-12-09
$50 (Tea)
我和哥哥在同一個月份生日 ,記得他第一年出來工作 用第一份糧買了Agnes b 蛋糕回家。這是我第一次吃agnes b 的蛋糕,當時覺得很貴的說。今日一家人在尖沙咀吃完燒肉慶祝生日,決定在中間的日子慶祝二人生日。路過K11 見到Agnes b cafe 有一大個玻璃櫃 擺放了不同的蛋糕 又靚又吸引我地五個人望住櫥窗,每個人想食的口味都不一樣。最後為左滿足大家要求,我決定買一件件的蛋糕,一齊分享店員十分貼心,我問可否加生日牌 他二話不說無問題 而且放得靚靚,還有沒有另外收費🔶Mini mixed fruit tart $75 評分7/10由爸爸選擇的六款一口生果撻,他說每人都可以試到。 生果新鮮, 士多啤梨略微偏酸 吉士調味剛好 不會太甜,餅底鬆化。🔶Valérie $44 評分8/10栗子蛋糕是爸爸的最愛,所以一定要叫比佢食。外層栗子茸打得幼滑 沒有放太多糖 是來的栗子的甜度內層有雲尼拿cream 和鬆軟的海綿蛋糕🔶Carla $44 評分 9.5/10可愛的熊仔朱古力已經加哂分,一看顏色相信都估到是芒果口味。 外層用芒果蓉裹著慕絲和雲尼拿海綿蛋糕,中間流心非常有驚喜🙌🏻芒果甜甜帶微酸

🔶Valérie $44 評分8/10
內層有雲尼拿cream 和鬆軟的海綿蛋糕

🔶Carla $44 評分 9.5/10
可愛的熊仔朱古力已經加哂分,一看顏色相信都估到是芒果口味。 外層用芒果蓉裹著慕絲和雲尼拿海綿蛋糕,中間流心非常有驚喜🙌🏻芒果甜甜帶微酸 所有材料配撘得好好

🔶Marthe 評分10/10
不好睇佢外貌咁普通,以為是平平無奇的朱古力蛋糕。 一試難忘 外面的朱古力醬屬於濃度偏高 65%的朱古力外層。加上內面香濃的伯爵茶海綿蛋糕和朱古力脆脆 多種口感, 朱古力完全沒有蓋過茶香

2018-11-13
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Other
  • Marthe  cake
2018-10-07 1072 views
甘岩食晏果時係K11,又未試過agnesb既cafe!就即興入去試試先個人覺得張餐紙好靚,有texture我叫左個牛扒蘑菇漢堡!本身漢堡都會跟薯條的!對於薯條控黎講都幾吸引!牛扒落左Medium都幾juicy架!蘑菇都好Juicy!個sauce都幾好味架!似蕃茄醬的!薯條屬幼身那種!都不過不失!另外叫左杯cappuccino 被個熊仔圖案吸引!咖啡味算濃!我個人很喜歡這個味道!個熊仔喝到最後都仲係度!仲見到熊仔形架!總括而言,agnesb的食物都幾好食!係價位貴左少少啦~

個人覺得張餐紙好靚,有texture

另外叫左杯cappuccino
2018-09-22 812 views
剛從英國回来帶手信给朋友,约了裹lunch, 雖然我唔多想吃西餐,不過朋友揀的。我叫了Lobster tail 沙沙夾餅,cappucio 同apple tart tarte. 其實這裹食物份量少,所以食完也剛好。整体食物不錯,环境也舒服,约朋友及一個人静静地也是不错的。
2018-09-12 716 views
平日有試過外賣咖啡同cake,都好啱自己既口味,但就無坐底過係到食,事關每次都好多人,今日專登早D去食lunch,無乜人,((待應就係門口,甘入門口想入座同待應叫左佢幾聲吳該但都聽吳到,我要再係佢眼前揮手吳該先知有人企左係佢面前,其實之前外賣又係甘既情況,真奇怪,有個人企係面前都睇吳到,希望我下次再去時吳會再有呢個情況出現啦😥。))不過都無影響到我對佢地既service,因為D待應都好有笑容同禮貌,叫左個豬鞍吳錯,吳鞋口又能夠食到入面好juice,價銭就見人見智,睇下你自己想要D乜,我本身個人都有D要求,環境,食物質素,service,三樣都有齊曬,所以我當然係讚👍啦,隨左上面有個(( ))號內的問題可以改善外,基本上都係good既😝
平安夜尖沙咀人山人海是常識吧🤦🏻‍♀️想揾個位食番餐飯都係件好難嘅事,其他岀名嘅鋪頭要排一兩粒鐘只係小事,😢因為我地都唔想等,所以揀咗試呢間,鋪位較大,所以座位相對較多,我地只係等咗十分鐘左右已經入得😇價錢都唔算好貴,每個餐大概一百幾。最唔驚中伏嘅一定係揀温泉蛋卡邦尼意粉,賣相都幾吸引,不過食落冇咩特別,汁都唔算多同濃,一般一般啦,都冇咩芝士味,份量都比較少🤫。不過如果你係主要想同朋友談下心,呢間都可以試下嘅👫🗣👭👬

不過如果你係主要想同朋友談下心,呢間都可以試下嘅👫🗣👭👬
2018-08-29 558 views
黎過4-5次,好鍾意呢度嘅環境,坐得好舒服,食物就一般,其實每次都係叫差不多嘅野食,今次叫左西冷漢堡同青口。個漢堡好好味,我鍾意佢入面係西冷扒,而唔係漢堡扒,薯條有好多,仲要剛炸好,沾D mayonnaise 好好味沙律都好新鮮。青口唔係好多,但係新鮮好味嘅,D忌廉汁配麵包會好好味,呢個又係配薯條,勁多呀!食都差不多,發現原來可以將薯條改做沙律😣如果早知道就唔洗食咁多薯條🤣🤣呢杯好似係熱情果菠蘿梳打,每次都叫,但今次唔係太好飲,冇乜味。總括黎講環境好好,坐得舒服,食物都可以,但貴左小小。

沙律都好新鮮。

食都差不多,發現原來可以將薯條改做沙律😣
如果早知道就唔洗食咁多薯條🤣🤣

總括黎講環境好好,坐得舒服,食物都可以,但貴左小小。

2018-08-10
Lunch
此名牌由時裝發展至飲食十分成功,我在將軍澳也常常去他的分店下午茶。 今日在K11逛,看見此分店有提供熱食,我和太太正有點累,決定在此小休,來個下午茶。此店環境一流,店員服務很專業,應該集團有很良好的訓練。 我們叫了一杯Cafe Latte,牛油果龍蝦法式薄餅及磨菇扁意粉。咖啡是它的強項,拉花很好,味道一向比一些連鎖品牌好。 至於熱食,我們在餐牌看到薄餅的圖片很吸引所以選了此菜式,但店員備上時失望了。失望是價錢$108,但真實版非常迷你,我有點驚訝他們不覺得有點欺人嗎? 而且薄餅做得不好,令我們頓然對此店大打折扣。 我們一邊吃著薄餅,一邊喃喃自語,埋怨叫了這道菜。 至於肩意粉,碟很大但份量不太大,意粉煮得有點過軟。很可惜,我們第一次熱食體驗十分失望,我們還是對此品牌很支持,不過都提醒自己不要再嘗試熱食了。

Cafe Latte
磨菇扁意粉
2018-06-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
Cafe Latte
2018-07-03 863 views
今日放工同黃兔去K11行下,Lunch time見到這裡竟然不用等位,於是膽粗粗入去試下,其實只知它出名食甜品的,之前也食過,但主菜末試過,所以沒有多大期望。而且沒有lunch set要單點,感覺比較貴!我地點了:肉眼漢堡包$168超大份量,賣相好吸引面包有烤過,而漢堡包餡有完整-大片肉眼,厚身肉質嫩滑,還保留了肉汁還有大大個的啡菇,面頭有切碎了的洋蔥,黃椒及青瓜,拌著蕃茄醬酸酸甜甜一起食,非常有口感而漢堡包還有另一種酸酸地的芥辣醬,同個包好匹配,令人食起來沒有油膩感,好醒胃另一亮點係炸薯條,雖然不是粗身那種,但也是用真薯仔批出來的(見到有薯皮),不是出面那些加工過的薯條,食起來很香脆有薯仔昧,以這個價錢食到咁有質素的食材,我覺得算合理呢!烤牛肉洋蔥芝士三文治$98將芝士滿滿鋪在包面頭上-起焗,還有將一片片的烤牛肉同洋蔥滿滿的夾著包內,以份量來說很有誠意香濃的芝士夾著烤過的牛肉-起食,還有香脆的包邊令口感有層次好味到好邪惡呀伯爵茶茶味香濃,順喉!Rose latte好香咖啡味,飲落好滑,但略甜,玫瑰味不出眾!最後當然要食甜品才為之完滿啦Jeanne$42其實係雜果蛋糕,有芒果,士多啤梨
我地點了:
肉眼漢堡包$168
超大份量,賣相好吸引

烤牛肉洋蔥芝士三文治$98
香濃的芝士夾著烤過的牛肉-起食,還有香脆的包邊令口感有層次
好味到好邪惡呀

伯爵茶
茶味香濃,順喉!
Rose latte
好香咖啡味,飲落好滑,但略甜,玫瑰味不出眾!
最後當然要食甜品才為之完滿啦

Jeanne$42
其實係雜果蛋糕,有芒果,士多啤梨同藍莓,雪芳蛋糕好軟熟,cream好滑流,不太甜感覺清新

Delices$42
其實係朱古力慕絲,朱古力味香濃,慕絲香滑,喜歡食朱古力的人-定中意食

另有加一服務費。
烤牛肉洋蔥芝士三文治
Ribeye burger
Jeanne
Delices
2018-06-30
$238 (Lunch)