2019-09-21 142 views
K11呢間店真係長期冇乜人,次次都好多空位,享受人少少的寧靜最啱😌.🌿Mixed salad choice($78)諗緊食乜嘢之際,侍應哥哥叫我出去睇吓啲沙律選擇,我諗極都諗唔到揀邊種,佢索性叫我揀Mix😍.🌿Burget set朋友話有貧血,絕對唔食得素,叫咗個牛肉burger,我食咗菇同芝士,真係烤得好香好juicy😭食到我想放棄個沙律😂.[Agnes b cafe]Anywhere nearby✌🏻. @ Agnis b. Voyage
🌿Mixed salad choice($78)
🌿Burget set
[Agnes b cafe]
Anywhere nearby✌🏻
@ Agnis b. Voyage
2019-09-21
2019-09-16 171 views
This agnes b. cafe is always a good place to chill but may be because I have never visited at lunch hours.I returned for their sea bass but noticed that they have changed it to  Pan-seared sea bass fillet with cepes risotto & bouillabaisse sauce.In my opinion, the new one is slightly saltier but it is more filling as it comes with risotto, I prefer the previous one which served with vegetables underneath.The sea bass was still cooked perfectly.
2019-09-14
星期五晚要在尖沙咀搵食絕非易事我地行左好幾間餐廳都要排長龍👭👬👫但見到agnes b.餐廳竟然無人排隊我地係門口等左5分鐘就入座了~~🎉🎉🎉食物種類都有好多選擇~~奄列、沙律、三文治、漢堡、海鮮、意粉等~😗飲品選擇都好多~~😗碎朱古力沙冰($49) & 熱薑汁紅茶($40)碎朱古力沙冰🍫像是將整塊朱古力弄碎,加冰,沖成飲品~好飲的~~但朱古力味可以再濃郁多一點~~😎熱薑汁紅茶☕薑味好夠~~微微甜的~~像是整湯圓糖水的果隻味道~~但是味道更順滑,更好飲而不甜膩~~絕對值得翻叫~~❤烤雞肉凱撒沙律 ($88)🥗烤雞肉外層烤得微香~~雞肉是烤得比較乾身~~口感比較實淨~🐥沒有什麼油脂的感覺~~味道只有微微咸~健康、減肥人士之選的肉類~~🤸‍♀️烤雞配上新鮮脆身的沙律菜~~少少香脆麵包、同好少好少的醬~~絕對健康又好吃~~🤗🤗🤗安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡(芝麻軟包)🍔 配 薯條🍟($168)安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡🍔一上枱已經覺得賣相好吸引了~~芝麻軟包是微微烤過的~~微微香脆~~🥖牛肉漢堡不會太乾太柴~~🐮配埋其他配菜好似裡面的烤啡菇~~juicy juicy的~~🍄加上味道偏濃的芝士(我是吃不
星期五晚
要在尖沙咀搵食絕非易事
我地行左好幾間餐廳
都要排長龍👭👬👫
但見到agnes b.餐廳竟然無人排隊
我地係門口等左5分鐘就入座了~~🎉🎉🎉

食物種類都有好多選擇~~
奄列、沙律、三文治、漢堡、海鮮、意粉等~😗

飲品選擇都好多~~😗

碎朱古力沙冰($49) & 熱薑汁紅茶($40)

碎朱古力沙冰🍫
像是將整塊朱古力弄碎,加冰,沖成飲品~
好飲的~~但朱古力味可以再濃郁多一點~~😎

熱薑汁紅茶☕
薑味好夠~~微微甜的~~
像是整湯圓糖水的果隻味道~~
但是味道更順滑,更好飲而不甜膩~~
絕對值得翻叫~~❤

烤雞肉凱撒沙律 ($88)🥗

烤雞肉外層烤得微香~~
雞肉是烤得比較乾身~~口感比較實淨~🐥
沒有什麼油脂的感覺~~
味道只有微微咸~
健康、減肥人士之選的肉類~~🤸‍♀️

烤雞配上新鮮脆身的沙律菜~~
少少香脆麵包、同好少好少的醬~~
絕對健康又好吃~~🤗🤗🤗

安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡🍔
一上枱已經覺得賣相好吸引了~~
芝麻軟包是微微烤過的~~微微香脆~~🥖
牛肉漢堡不會太乾太柴~~🐮
配埋其他配菜
好似裡面的烤啡菇~~juicy juicy的~~🍄
加上味道偏濃的芝士(我是吃不出什麼芝士啦)~🧀
再配埋一片蕃茄🍅、生菜~~
整個漢堡包口感層次豐富~~好吃好吃~~🤗

薯條🍟
佢係幼身的炸薯條~~
是帶有少少薯皮的那種薯條~~🥔
因為是新鮮炸好的關係,超級香脆~~🤤
又炸得好好~~不油,超乾身~~
上面灑了一層薄薄的鹽~~
就算不沾醬吃,都已經好好味,薯味好濃~~😍
當然配埋茄醬、沙律醬吃又有另一種好味啦~
不過
薯條怪的我表示這份薯條真係好好味~~💕

佢枱與枱之間空間夠闊~~
唔會聽到隔離枱傾計果種~~🤣🤣🤣
坐得都算幾舒服~~
所以我地傾下傾下

下次試下先~~😆
  • 安格斯牛肉炒洋蔥芝士漢堡(芝麻軟包)配薯條
  • 熱薑汁紅茶
2019-08-22 303 views
今天去K11附近,順便到Agnes B食飯,地方寬敞整潔,暗喑的燈光,環境不錯。因為有点趕時間,所以快速叫了煙肉白汁雞蛋扁意粉,正常水平。另一份是烤牛肉法包,一少撮冇任何醬汁的沙律菜,法包除了牛肉之外,什麼也冇啦,咬落去沒有牛肉汁或任何汁,加上法包乾,$85绝对不值😔叫了結賬,10分鐘都冇人處理,结賬後離開,剛踏出門口,其中一位侍應高呼 (先生,你未埋單!) 不关我事,當然繼續行啦,侍應繼續叫,越來越大聲,跟住有人拍我膊頭,回頭望,原來很多人望住我們,我說 (巳付!) 並指出那收錢的侍應,她点一点頭,追錢的侍應說 (你可以走啦!) 這是什麼世界,他們的得失,令人人望住我,但他竟然連一句对不起也没有😤😡不論食物是否好味,我絕不再去。😡😡

因為有点趕時間,所以快速叫了煙肉白汁雞蛋扁意粉,正常水平。

不論食物是否好味,我絕不再去。😡😡
2019-08-11 324 views
大家找一個地點方便的餐廳一聚,尖沙咀又近港鐵站就是K11商場,我們就決定來這裡,星期六大慨12:30pm人不算太多,位置也坐很舒服不會太擠!我們點了輕食普羅旺斯烤餅、芝士奄列⋯再叫了一杯咖啡、朱古力☕️朋友點了意粉和漢堡講真食物味道沒有什麼驚喜,感覺只是品牌效應!
$180 (Lunch)
2019-06-23 638 views
上次Saturday 來tea 今次平日再來明顯小D人唔使等位今次叫左個 chicken Caesar salad 同個 French fries 因為唔太餓、只想Hea 下Salad 做得幾好、 dressing 唔太多D鷄剛煎起仲熱的,正! 份量ok French fries 比想像中大、扺! 今次冇叫coffee 叫左杯beetroot , berry smoothie 大大杯、足料!so refreshing 👍🏻👍🏻👍🏻下次約friend 係TST 會keep 住嚟!🥰
上次Saturday 來tea
今次平日再來
明顯小D人
唔使等位

今次叫左個 chicken Caesar salad
同個 French fries
因為唔太餓、只想Hea 下
Salad 做得幾好、 dressing 唔太多
D鷄剛煎起
仲熱的,正! 份量ok

French fries 比想像中大、扺!

今次冇叫coffee
叫左杯beetroot , berry smoothie
大大杯、足料!so refreshing 👍🏻👍🏻👍🏻
下次約friend 係TST 會keep 住嚟!🥰

2019-06-03 612 views
一段時間沒到agnes b cafe光顧了,有點想念她們的黑松露意粉,碰巧今天在K11shopping …歇息地就選擇她吧😉!今日二人行,除了至愛的黑松露蘑菇意粉,還點一份蘑菇炒洋蔥芝士三文治,飲料是Rose latte 和English breakfast tea 首先說說三文治吧!芝士不太足夠,沒有拉撕效果,如果芝士控會有些失望,幸好洋蔥香味夠濃烈,但又不會搶喉👍至於她們的菇菌類就一向出色,所以整體來說三明治還是好吃的跟著意粉了,較從前相比少了很多白汁黑松露,令人有點失望☹幸好都是菇類做得好,尚可把輕微的黑松露獨特口感帶出來…至愛飲料,Rose latte在 agnes b cafe 來說當然無得輸,即使要了少糖和脫脂奶,但依然那麼creamy好喝😋剩下的English breakfast tea 就入口便知皆品。

2019-06-03
$158 (Tea)
2019-06-03 344 views
agnès b. Café LPG (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖~~~週末大舊逛街 看到這個很可愛的小熊蛋糕 硬要大舊買給我吃(大舊一直說這顏色肯定好多色素 很不健康 不建議我吃)可是因為太可愛了 我實在很想吃 大舊就買了給我 這個小熊蛋糕 看著很多色素 可是吃著味道卻一點都不人工 很真實 很濃郁的朱古力味 非常好吃 就是貴了些(50元左右)果然一分錢一分貨 好吃的東西就是貴 吃完要叫大舊努力賺錢 那小Q就可以天天吃到這麼美味的蛋糕的 哈哈哈 推薦男朋友們買來哄女友阿!真的超級無敵可愛又好吃~~~小Q推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥(5🔥最高)
agnès b. Café LPG (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館117-118舖
~~~
~~~
小Q推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥(5🔥最高)
2019-05-27 249 views
星期六約左朋友同亞B gathering 未夠3 pm 去到K11 一上1/F 見到Agnes B cafe 又見佢冇人等位當時有幾張吉枱都要等幾分鐘Server 安排入座因為有B所以安排左corner 張圓枱仲有大大個空間放BB車我地叫左leek and potato soup 跟條法包正!再叫左個salmon egg Benedict 賣相、味道ok 最後叫左Apple tart 但menu 相係白色應該vanilla ice cream 但出來是另一個flavor ice cream 似蕉糖味都ok Ga 另外我們地左ginger latte 味道一般飲到尾有D羗渣Overall 環境、service , food quality ok 呢個地段,價錢唔算好貴Ok 👌 掛住吹水映左一張食物相
星期六約左朋友同亞B gathering

都ok Ga

另外我們地左ginger latte
味道一般
飲到尾有D羗渣

呢個地段,價錢唔算好貴
Ok 👌
掛住吹水
映左一張食物相

Apple  tart
Apple  tart
2019-05-04 492 views
青口 都係細細隻好味 😁 從聚會中逃脫,要慶祝一下😆~白酒忌廉汁熟青口配薯條 $188+1~ 青口細得來滑溜, 不算十分甜,但有一陣檸檬清香 🤩 果然,呢個唔大既分量,一個人自私食 係好滿足 😆旁邊的幼薯條 香脆~ 薯條從來都喜歡配 mayonnaise 再加茄汁 🤩👍🏻 Nice ~飢 point : 7 / 10 #hungermarch #飢詩 #非飢詩
青口 都係細細隻好味 😁 從聚會中逃脫,要慶祝一下😆~
飢 point : 7 / 10
#hungermarch #飢詩 #非飢詩
 今天去了尖沙咀 地點係K11入便的 agnèsb.CaféLPG今日有時間放假去HIGHTEA下午茶一下~~ agnèsb.CaféLPG的環境還是如此的漂亮高級有檔次有格調Rose LATTE咖啡/奶/玫瑰三樣野放在一起,而玫瑰香味慢慢散發出來喜愛玫瑰花香氣的女仔務必點下這杯飲品試試,煙三文魚蔬菜法式三文治店員會把三文治翻熱才上枱〜所以包身能保持軟熟溫暖煙三文魚/蔬菜/包配搭合宜=份量亦很合適這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來吃野和聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~

還是如此的漂亮高級有檔次有格調

煙三文魚蔬菜法式三文治店員會把三文治翻熱才上枱〜

這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友行到累來吃野和聊天也不錯喔

看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
2019-03-29 388 views
做完嘢好忙,想食個下午茶放鬆下,諗起之前銀行送嘅餐券,就馬上嚟試吓,對住個尖沙咀海旁維多利亞港,心情零舍開朗,呢度嘅咖啡好友水平,薑汁latte 正,焦糖拿鐵中上水平,蛋糕都有水準,不過價錢都幾貴,如果唔係有coupon,真係唔係好捨得食!
2019-03-24 303 views
小妹點了#法包三文治配三文魚 麵包烘得脆脆的 麵包入面有些瓜類同埋三文魚🥒整個麵包都好fresh同埋比較淡味一點 感覺都幾健康😄😀啲沙律菜都係基本野 味道正常 如果有埋個sauce會更好😝😛烤火腿芝士三文治 🐷🧀🥪雖然賣相同我想像中有點出入😂🤣但味道真係非常好👍🏽🤤很重的芝士味 而且麵包真係烘得好好味 味道會比較濃味喔 正正子‼️‼️甜品點了#Valerie 其實就係一個栗子蛋糕🌰賣相整得好靚 味道都好好好好啵😄😀 🈶️很濃郁的栗子味 差唔多到底嘅時候 食到有點脆脆🤔😄整個甜品我都好🈵️意 哩間cafe係有回頭嘅機會喔😍🤩
法包配三文魚
烤火腿芝士三文治
栗子蛋糕
  • CAKE
2019-03-10 394 views
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。今次叫左個雞扒漢堡,佢哋個漢堡用左炭漢堡,其實個味道同普通漢堡一樣,只係變左黑色🤣雞扒一如往常的大,入面有蕃茄、牛油果、洋蔥、生,有好多餡!雞扒有好多汁,唔會乾。最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣 有新鮮蕃茄嘅味道🤣加多一杯mix berries smoothies! 呢個應該冇另外加糖都幾好飲!
已經黎過好多次,亦繼續黎,證明我有幾鍾意呢問餐廳。

最喜歡伴碟嘅薯條,幼幼的,點上蛋黃醬,好好味。

蕃茄意粉有D失望,因為真係完全冇味🤣🤣🤣

有新鮮蕃茄嘅味道🤣

加多一杯mix berries smoothies!
呢個應該冇另外加糖都幾好飲!

2019-03-09 271 views
最近好像來K11的次數越來越多,尤其天陰陰有雨,就腳近地鐵又要有泊車唔多人的地方真的好難揾,偏偏K11就是。這間coffee shop地方大,來光顧了很多次了,每次也不用等便可就坐,所以一坐就會坐好耐,今次約了屋企人,每人叫了一個午餐,有沙律或湯、主食和咖啡,只是百零元,在尖沙咀真的算很實惠了。我點了餐湯,是南瓜湯,香濃幼滑啖啖南瓜,在微涼的天氣下有一點暖意。主菜點了意粉,意外地看到食用鮮花,很高興喔,食用鮮花不便宜,點綴了美好的一餐。咖啡選了我最喜愛的玫瑰🌹鮮奶咖啡,花香撲鼻,杯中的玫瑰花畫龍點睛。很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。

很滿意的一餐,很飽,飽咗一個下午。
Carbonara
Rose  latte