2023-06-14 638 views
午餐點了豬扒,完全沒有味道,好似用熱水烚熟一樣。差唔多$200食一個咁樣質素的午餐,好耐冇試過咁失望。朋友點了魚,都說腥味難吃。對唔住個價錢,亦浪費了好的地點和環境。
2023-06-14
2022-12-20 1383 views
今日同同事提早做冬,嚟左Agenda食lunch,五個人每人一個lunch set,首先嚟個包,再有湯或沙律、主菜、甜品、飲品。豬扒、魚同八爪魚意粉,同事都話好味😋我就叫左蟹肉意大利飯,蟹肉好鮮甜、配露筍bb同蕃茄仔,好好味🤤最後經理見我哋為食,再送左朱古力千層蛋糕同藍莓芝士蛋糕俾我哋,上次我食過朱古力千層蛋糕,所以今次試藍莓芝士蛋糕,同樣出色😌下次又可以happy hour再嚟chill下🤪

豬扒、魚同八爪魚意粉,同事都話好味😋

下次又可以happy hour再嚟chill下🤪
2022-12-20
1K
2022-10-30 1264 views
lunch set: soup/ salad + main + dessert + drink 百幾蚊左右 都正常價格啦~麵包 係橄欖啊….can’t handle🫠質感係軟熟 但唔知點解係濕濕哋湯 嗰日係大蒜薯仔湯 無乜蒜味 又無乜薯仔味嘅😂煙鴨胸沙律大阪汁紅蝦意粉 $158豉油皇炒意粉(?)如果茶餐廳$58都可以🥲$158係西餐 係咪有啲咩搞錯咗擺返幾隻蝦係面 懶係有啲feel影張相🫠作為紅蝦嚟講….佢都算weak肉質有啲散 又無味大阪汁就似日式炒麵 甜甜哋嗰款醬 味道都ok geh 但成碟意粉同我想像都唔同西班牙慢煮豬鞍 $178依個份量 太細份了吧😂味道就無試到嚕最後嘅甜品…唔識欣賞Friday lunch唔使等位 係有原因咖😀
百幾蚊左右 都正常價格啦~

麵包

依個份量 太細份了吧😂味道就無試到嚕
最後嘅甜品…唔識欣賞

Friday lunch唔使等位 係有原因咖😀
2022-10-21
$180 (Lunch)
2022-10-22 928 views
朋友想和我食生日飯,原本選了尚青商號,但用餐時間限一小時,朋友就說不用,然後侍應西面。於是她在附近逛了一圈,發現這間餐廳沒什麼人,應該可以坐得比較久,我看到時見沒人,怕中伏,朋友說價錢不太貴環境又好,那就試試看😂由於蟹肉柚子改了青口,我不太好青口,朋友又不餓,就叫了紅蝦意粉,另外鮪魚改了雕魚,照叫.湯和沙律忘了影相,都大碟.初時聞一聞汁有棘味,但吃下卻不棘,皮煎得很香脆,但魚肉鮮甜,不錯.這個超好食,蝦不是沒味那些雪藏蝦,肉質彈牙,意粉煮得很好,硬度剛好,强牙,汁好惹味,凍了都好好食,蕃茄和豆角都好好食,這個如果我再去會再吃其實晚餐+$28就有一個切餅,但朋友想試心太軟,所以照+$88,蛋糕很軟熟,和呍呢拿雪糕絕配,暖暖的朱古力和凍呍呢拿混和一起,就是好食,我不太懂形容😂餐飲咖啡我覺得有少少苦,朋友飲凍檸茶.由於沒什麼人,環境很靜,我和朋友都聊得很舒服,侍應服務很好,都等我們吃完一道菜才上下一道,幫我們拍照也很認真,很開心發現了一間高質價錢又非常合理的餐廳.我很期待下次可以帶朋友再去.

湯和沙律忘了影相,都大碟.

香煎鯛魚配紅椒汁

大阪汁紅蝦意大利粉

朱古力心太軟

餐飲咖啡我覺得有少少苦,朋友飲凍檸茶.

我很期待下次可以帶朋友再去.
2022-10-22
香煎鯛魚配紅椒汁
大阪汁紅蝦意大利粉
朱古力心太軟
2022-05-05 2014 views
Happy friday, 因放寬堂食,怕其他店飽滿,所以揀此處,比較有機會少人。 指定點餐-小食併盆包2杯drink, 生蠔一樣掂,之前巳評不再說,今次點wasabi wings5隻$68, 無wasabi味,也無辣味,搽淡綠色醬,勝在炸香。 豬肉腸$68,煙燻香,咸到適中,但份量少,一條。 今次試dry martini$60,辣的,不是我杯酒,再來highland 12 yr, $50,抵飲,有香氣,好味及香過monkey Shoulder。 要讚Lava cake$88,心太軟,朱古力濃,蛋糕又軟又滑,滑度濃度高過上次oolaa,但雪糕我都係喜歡雲呢嗱味,顏色有對比,口感有2種,現在第一種朱古力味,單調些。

,搽淡綠色醬,勝在炸香。

豬肉腸$68,煙燻香,咸到適中,但份量少,一條。

抵飲,有香氣,好味及香過monkey Shoulder。

馬天尼
2022-04-29
2022-01-18 1365 views
差不多每個星期都會經過皇后大道東 Agenda,感覺客人不多,不會坐得太擠,就和朋友來試試午餐。點了2份 set lunch,包括以下的:#餐前麵包:麵包太乾!#蕃茄湯:太酸!#香煎三文魚配薯菜:三文魚煎得皮脆肉嫩,好吃!但份量小,不到5點我就餓了!#慢煮雞扒配薯菜:雞扒明顯比三文魚大塊,但朋友說味道比較淡!#合桃蛋糕:mini size,還沒有試出啥味道呢!#熱咖啡:夠濃,好喝!#熱奶茶:朋友說味道不錯!服務:餐具和餐枱的比例不對,要不餐具太大,要不餐枱太小。店員上餐湯時,叫我拿起手機!店員上主菜時,又叫我拿起手機!店員上餐飲時,同樣叫我拿起手機!Unpleasant feeling!

點了2份 set lunch,包括以下的:
#餐前麵包:麵包太乾!
#蕃茄湯:太酸!
#合桃蛋糕:mini size,還沒有試出啥味道呢!
#熱咖啡:夠濃,好喝!
#熱奶茶:朋友說味道不錯!

服務:
餐具和餐枱的比例不對,要不餐具太大,要不餐枱太小。
店員上餐湯時,叫我拿起手機!
店員上主菜時,又叫我拿起手機!
2021-07-21
2021-12-31 945 views
作為只有僅僅1小時食lunch嘅打工仔,每分每秒都好重要。見佢menu有曬appetiser、主餐、dessert同tea,就一早訂定枱,希望可以用盡嗰1小時,亦可以同同事慢慢享受一個好味嘅午餐。坐低冇耐就即刻叫嘢食,點知等咗20-30分鐘都未有得食,之後再追問,發現全枱嘅單都漏哂😕不過佢哋嘅員工都有即刻道歉兼送咗啲麵包俾我哋「食住先」,而啲麵包又真係幾好味,又軟又香👍Appetiser有甘筍薑湯同埋水牛芝士沙津。甘筍薑湯都唔錯,因為有薑,冬天飲完好暖胃☺️。至於個salad,都唔錯,係落olive oil同vinegar,食落好開胃同健康💪。主菜我哋分別叫咗香草醬雞肉意大利粉、松露蘑菇意大利飯及香辣青口意大利粉。佢哋嘅意粉偏硬,唔知係咪因為趕住上菜俾我哋所以煮少咗時間😂。香草醬雞肉意大利粉:汁太鹹😖,但食落就好嫩。不過留意返,雞係連雞皮上嘅松露蘑菇意大利飯:味道偏淡同有啲太油香辣青口意大利粉:呢個推介可以試吓🤗,味道剛剛好,雖然叫「香辣」,又有啲chilli flakes,但只算微辣。青口都煮得唔差甜品佢就上咗一個食落似綠茶撻嘅嘢,每件都會加上一個食落有白兔糖味嘅公仔。不過個撻食落去口

松露蘑菇意大利飯:味道偏淡同有啲太油

甜品佢就上咗一個食落似綠茶撻嘅嘢,每件都會加上一個食落有白兔糖味嘅公仔。不過個撻食落去口感有啲奇怪🤔,唔太滑,有啲一舊舊嘅感覺。但個皮就又脆又好味。

最後tea佢哋會每人送上一壺自選茶(係,你冇睇錯,係每人一壺)仲要每個杯上面都有個好得意嘅樣😍(聽員工話總共有12款),我飲嗰杯earl grey好香,好好味😋。可惜,如果唔係漏單,令上主菜嘅時候已經剩低15分鐘食,上甜品嘅時候已經過咗lunch time嘅話,我就可以慢慢嘆埋呢杯茶,為呢個lunch畫上完美嘅句號。
道歉包😂
水牛芝士沙津
香草醬雞肉意大利粉
松露蘑菇意大利
香辣青口意大利粉
綠茶撻
Earl  Grey  Tea
2021-12-30
$187.5 (Lunch)
道歉包😂
水牛芝士沙津
香辣青口意大利粉
Earl  Grey  Tea
2021-10-30 1116 views
朋友生日,當然要搵個好地方慶祝吓🥳OpenRice search 吓,見到Agenda ,感覺唔錯,一於試吓!鄰近金鐘地鐵站,很方便易搵。進入餐廳,原來別有洞天,通過小走廊,還有另一邊,店面面積不少,佈置雅致,枱與枱之間有距離感,坐得舒服,食得安心。午餐有Set Menu一坐低,首先送上麵包,鬆軟可口👍🏻Set lunch可選湯或沙律,我哋都係揀沙律,上碟擺放見用心,不是隨意的,見微知著,廚師係很花心思的👍🏻👍🏻👍🏻慢煮豬扒配蜜糖芥末醬香煎龍利配甜椒忌廉食物方面,賣相都好得,食物質素都好好😋訂座時說明係慶祝生日,午餐甜品特別加上Happy birthday 字句,字體好靚啊💖我倒轉了影😅甜品係檸檬撻+一片哈密瓜,很美味!總括來說,很令人滿意,值得推介😉
朋友生日,當然要搵個好地方慶祝吓🥳

午餐有Set Menu

一坐低,首先送上麵包,鬆軟可口👍🏻

慢煮豬扒配蜜糖芥末醬

香煎龍利配甜椒忌廉

食物方面,賣相都好得,食物質素都好好😋

訂座時說明係慶祝生日,午餐甜品特別加上
Happy birthday 字句,字體好靚啊💖

我倒轉了影😅
甜品係檸檬撻+一片哈密瓜,很美味!

總括來說,很令人滿意,值得推介😉

2021-10-29
Type of Meal
Lunch
Celebration
Birthday
2021-09-15 822 views
I have been to the restaurant a few times. There are quite a few of good selections and varieties on the lunch menu. The menu changes frequently. I had salmon this time which tasted great! My friend picked the chicken which also looked yummy. If the portion is bigger or refill of bread, it would make a good meal. The dessert is not the highlight as it’s only a small piece of cake.
2021-07-19
$196 (Lunch)
2021-08-24 575 views
Lunch sets come with appetizer ( either soup or salad ) , few main courses to choose from( mainly pasta/ fish / sirloin steak) , dessert & coffee/ teaToday I ordered tomatoes soup, taste ok but not hot at all. I picked fish as Main course , it’s pan-fried fish , crispy , comes with broccoli . Dessert is mini chocolate cake, overall I don’t think the food is good enough for me to visit again.
2021-08-04 2601 views
此處大支成日話要來,每次經過,我都唔俾機會佢,外望裝修無特別,午巿餐都是豬扒牛扒意粉,無吸引我;某星期五遲咗食lunch,就約佢來此,不用訂枱,多數有位,那次對它改觀,蟹肉意粉有蟹肉味意粉又爽,红菜頭意大利飯,質味可以,又量多,賣相吸引,高樓底,有燈飾,從外望感覺不同,計續下一成晚飯。 太陽一早來,點下午茶招牌拼盤$138,花生,提子干,橄欖細細粒,哈蜜瓜薄薄,巴馬大腿都一般,係煙三文魚,有魚香,配2杯house red, 抵食。 開支375ml,法國紅酒$120,dry,抵飲,我揀macallan 12 yr,上次上環以為未㗳清楚,今次再來,我都係喜歡black label,香的 法國生蠔@20,先叫3隻,好味再叫3隻,代理即日由機場送達,特別新鲜,蠔有海水味,所以咸,我喜,但有蠔味。 炸雞翼6隻$68,包1杯酒,當然揀啤酒,選cajun式即加香料及包粉炸,無七味粉咁濃,配啤洒一流蒜片意粉$118,多蒜片,微辣,爽,油,味宜。 白酒煮青口$118,茄汁加白酒汁,青口老,香草蕃茄味一般,酒味不濃,可接受。 香蕉合桃蛋糕雪糕$58,朱古力粒雪糕-香滑,薄荷葉加點清涼感。 原來晚餐都供應午

太陽一早來,點下午茶招牌拼盤$138

法國生蠔@20

炸雞翼6隻$68
蒜片意粉$118,多蒜片,微辣,爽,油,味宜。

香蕉合桃蛋糕雪糕$58
,朱古力粒雪糕-香滑,薄荷葉加點清涼感。

原來晚餐都供應午市套餐
,唔怪之得,幾枱有一件蛋糕仔送,係套餐包括。
生蠔
青口
2021-07-30
生蠔
2021-05-28 1031 views
因為上次個意粉好好食,今日再去試吓鋸扒。我首先要先讚下座位,我一個人去,因為防疫要求,都俾四人枱我一個人坐,所以坐得真係好舒服。上次食沙律,今次就試餐湯,今日嘅餐湯係番茄湯,蕃茄味濃郁。配搭嘅麵包超超超好食。不過牛扒有啲失望,一個$238嘅套餐,竟然俾薄牛扒,所以佢問我要幾多成熟,根本是有點多餘,我喜歡食五成熟,但係因為牛扒太薄,根本係全熟。因為薄牛扒,令我對這間餐廳減咗分。甜品有一粒提子同香蕉蛋糕,泡沫咖啡唔使另外加錢,咖啡超級好飲。因為我們滿懷希望來依間餐廳試牛扒,所以我今餐確實有一點點失望。
因為上次個意粉好好食,今日再去試吓鋸扒。
2021-05-27
$250 (Lunch)
  • 咖啡
2021-05-05 355 views
我入依間餐廳係因為坐得舒服,座位之間有一定距離。我叫咗一份鮮蝦蕃茄意大利粉做午餐。麵包份量好細件,不過質地真係好軟熟,如果有埋橄欖油就更好。沙律和餐湯只可以二選一,我選咗沙律,醬汁唔錯。蕃茄鮮蝦意大利粉方面,意粉質地好好,值得一讚,有四隻大蝦,味道都唔錯嘅。最後嘅甜品係香蕉蛋糕,呢個反而係驚喜,餐茶可以叫cappuccinos, 不過味道苦了少少。總體來說,依間餐廳價錢中上,因為疫情關係,我覺得座位嘅舒適度取勝,同埋餐廳好靜好舒服,侍應服務唔錯。
我入依間餐廳係因為坐得舒服,座位之間有一定距離。
我叫咗一份鮮蝦蕃茄意大利粉做午餐。
麵包份量好細件,不過質地真係好軟熟,如果有埋橄欖油就更好。
沙律和餐湯只可以二選一,我選咗沙律,醬汁唔錯。
2021-05-04
$176 (Lunch)
2021-04-27 1716 views
準時五點收工嘅回報就係有得去尋歡喜,得悉附近有間「Agenda Bar & Restaurant」搞緊個哈爾濱啤酒推廣,$68有野食、有大啤飲、仲有紀念杯送添,爛飲一族嘅XO仔當然唔會放過啦!位於皇后大道東嘅酒吧餐店為地舖,或許因所選嘅色調較低沉,用上落地玻璃設計喺大街上都唔係咁起眼,細佬連正門入口位都要老友指出先睇到。意外地,店子樓底極高,酒吧區域雖然暫時冇得坐,但背後仍陳列出多款酒品,保持光鮮企理。用餐大堂並無花巧之裝潢,牆上只掛出零星畫品,配上光度較暗嘅吊燈,場內氣氛不太拘謹,二至四人合併式散座分隔得都幾開,六點前兩口子包場可以話係最正最通爽!下午兩點半至六點嘅歡樂時光屬優惠時段,提供嘅「哈爾濱組合」只售$68/客,故不設訂座服務係絕對可以理解。大家要留意,600ml嘅大樽裝哈爾濱啤酒係全天單售$30,名符其實嘅歡樂親民!只用英文列出嘅飲品項目共有兩頁之多,酒品大多都有歡樂價格。目標明確嘅小肥埋位即點「哈爾濱下午茶套餐」,大啤連杯亦迅即上場。一枝哈爾濱大啤剛好斟出兩杯,即代表送贈嘅紀念杯容量為300ml。「招牌雞翼」一客半打,雞翼熱力十足,皮層炸得夠乾身,雞肉又唔嚡,不過如果可以
準時五點收工嘅回報就係有得去尋歡喜
,名符其實嘅歡樂親民!
只用英文列出嘅飲品項目共有兩頁之多,酒品大多都有歡樂價格。
大樽裝哈爾濱啤酒(600ml)
大樽裝哈爾濱啤酒(600ml)
「招牌雞翼」一客半打,雞翼熱力十足,皮層炸得夠乾身,雞肉又唔嚡,不過如果可以香脆啲同落少啲香草調味,效果應更佳。
「哈爾濱組合」之招牌雞翼
西餐廳「Agenda Bar & Restaurant」環境簡樸,格調輕鬆,歡樂源於推廣中嘅哈爾濱啤酒帶來無限哈爾Fun,又飲又拎真開心
2021-04-21
$90 (Tea)
Celebration
Birthday
2021-04-17 644 views
My friends and I had dinner in this restaurant. After drinking some beer, my face appeared some allergic symptom. Then the female restaurant manager started to say bad words behind my back and to her colleagues in Cantonese, which made me feel really unpleasant and insulted!! I did not respond immediately, because I didn’t want to ruin my friend’s mood too. I don’t know why the owner hires such an unprofessional staff to ruin the reputation of the restaurant. No one wants to go to such a restaurant where the staff may treat their guests like that.
2021-04-16