2021-02-25 284 views
建議:如果叫鮮果沙冰記得盡快飲🤭 冰夠碎 果肉夠多👍#試伏專員 真·元朗人 H君,推薦必試元朗人龍店 Aello 💛本身跟google map 地址,行左去街市😳 覺得唔係好對路,兜左好耐再 check下 Aello 社交平台地址發現 😂 原來係元朗廣場KFC 對面🙈終於兜兜轉轉,搵到舖頭🤭 真係好多人等緊。落左單等大概20分鐘終於有得飲🥤🥤今次試左:蘋果沙冰 (少糖 走芝士奶蓋) $38同行既S君因為唔好奶蓋,所以試少左種味😂 有啲時候沙冰未必打得夠碎,飲個時會咬到細冰粒。但係依杯沙冰完全唔會,飲到底一粒細冰都無,仲係啖啖果肉👍🍎 真係入口即溶 (敏感性牙齒人士請注意😆)火龍果鮮奶 (走糖) $34飲落係全天然既火龍果蓉溝鮮奶,不過果肉本身唔甜 加上走糖既關係,味道無咩特別。莫非係火龍果唔係時候(?!) 🤔 整體顏色好靚,層次分明🤭👍另外一樣,相信係舖頭獨有既👍係隻隻杯都係有手畫公仔架😳超勁,見住店員逐隻畫
建議:如果叫鮮果沙冰記得盡快飲🤭 冰夠碎 果肉夠多👍

今次試左:

蘋果沙冰 (少糖 走芝士奶蓋) $38

火龍果鮮奶 (走糖) $34

2021-02-25 99 views
💛石榴茉莉綠茶💰$28元朗國子民推薦手調飲品Aello🥳Aello妹妹每次都會畫可愛既公仔/ 寫打氣字句🤎每次見到都覺得好治療🥲好多人都話佢嘅水果鮮奶好好飲~但試過都係最鍾意鮮果茶🤓同埋原本就一般般鮮奶~所以去親都係揀果茶🥰今次試左石榴配茉莉(((o(*゚▽゚*)o))) 一開始以為石榴係紅石榴🤣點知黎到先發現係番石榴🤣Aello既水果茶都係用新鮮水果沖既😗所以唔會有假水果既味道🤩一入口其實番石榴味唔係好濃ʕ •ᴥ•ʔ但愈飲愈岀😍同埋因為佢係由真嘅水果沖成~所以底部都仲有啲番石榴嘅粒粒😋想解渴叫水果茶一定冇錯🥰🌟注意番 如果多人/忙既時候Aello妹妹唔一定會係杯到寫野畫野~所以都要睇緣份唔好當老馮啊✨今次冇既下次再幫襯啦😆推薦程度:🔆🔆🔆🔆🔅(5個🔆為滿分;🔅係半分)
💛石榴茉莉綠茶
💰$28

推薦程度:🔆🔆🔆🔆🔅
(5個🔆為滿分;🔅係半分)
2021-02-20 152 views
元朗一間幾出名嘅茶飲店,主要原因係因為好黃💛可惜小店二月尾就要結業,佢哋的確好有心思因為每隻杯都會畫上公仔或字句😋小店係值得支持,但老實說有幾句想平心而論,飲品沖調時間比較慢因為明明入面有三個店員而我係星期四閒日3點去,買一杯飲品但都等足20分鐘 ,因為我趕時間去幫襯旮旯排隊所以有少少燥🤣小店衛生意識唔夠高,見到收銀收完錢就直接拎杯繼續畫畫,畫完又套返落其他杯到疊高,然後又用返嗰啲杯沖嘢飲,唔乾淨嘅杯底套入杯入面不斷循環,都幾多細菌,尤其而家疫情敏感時期,雖然最後都唔爭氣咁飲晒,不過趕時間同潔癖人士可能唔適合幫襯🤣👓福鼎白茶 海鹽芝士奶蓋 $26知道白茶係淡茶但味道又好似真係淡咗啲,茶底唔夠香突出,雖然就咁望落個杯佢隻茶色好深色🤨拉蓋就唔夠芝士同鹹香味,普普通通唔算好突出,整體純粹一杯解渴嘅茶飲🤣似磨砂膠杯,每隻杯都畫上圖案但咁岩唔知我依隻係咩🤣貓?純粹客觀陳述,或許有其他更好嘅飲品款式🐮評分:6/10

👓福鼎白茶 海鹽芝士奶蓋 $26
似磨砂膠杯,每隻杯都畫上圖案但咁岩唔知我依隻係咩🤣貓?
純粹客觀陳述,或許有其他更好嘅飲品款式🐮
評分:6/10
2021-02-08 150 views
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗又一間好有heart 嘅黃店將於2月底結業啦😭😭😭呢間店嘅人情味同心思十足,每一杯凍飲都會畫公仔,每一杯熱飲都會寫message,店員又有禮貌又真誠... 今次唔係等咗好耐,Lucky me 🤪🍴芝士石榴茉莉綠茶加珍珠微甜微冰($38)呢度嘅嘢飲係即叫即沖,而且係用「真 · 鮮果」整嘅,唔係一般手沖茶店咁落糖漿,係會飲到鮮果同有果蓉嘅,茉莉綠茶好清香,同石榴味好夾!珍珠煮得好煙韌,海鹽芝士奶蓋夠厚又濃郁,隔住個杯蓋飲已經滿足唔到我,我直頭要打開個蓋大啖大啖咁飲淨奶蓋,好味到爆!我杯個公仔係「撐住呀 Hope」希望呢間咁有heart 又真材實料嘅茶店可以捲土重來,遲D可以開得返!我都希望自己月底前可以再嚟飲多一次!
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗
又一間好有heart 嘅黃店將於2月底結業啦😭😭😭

🍴芝士石榴茉莉綠茶加珍珠微甜微冰($38)

芝士石榴茉莉綠茶加珍珠

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
芝士石榴茉莉綠茶加珍珠
2021-01-30 214 views
記得2019年既時候..AELLO試過開舖兩個鐘比人懲罰哂所有嘢飲,搞到想飲都無得飲。事隔多年終於飲到!佢地仲續隻杯係到畫公仔,好彩既會抽到鬼滅添🤪佢Menu入邊都幾多選擇而且佢嘅糖分🍬比起出邊係會更加少,如果揀茶🍵亦都可以揀茶嘅濃度(亦都標埋濃茶係幾多gram茶葉,淡茶係幾多gram茶葉)顯示得好清晰。🍹芝士提子火龍果沙冰-Hkd38首先佢嘅奶蓋幾點芝士味好濃勁creamy,另外員工整嘅時候見到佢有試味覺得唔夠味亦都加多咗少少紅提子,所以飲落火龍果同紅提子🍇嘅味道都幾平衡,沙冰都打得好幼細,唔會食到一粒粒嘅冰塊。飲完身心舒暢😂

佢地仲續隻杯係到畫公仔,好彩既會抽到鬼滅添🤪

🍹芝士提子火龍果沙冰-Hkd38

2021-01-18 134 views
🇭🇰#元朗 🥤手搖飲品黃店💛【#Aello 】除左menu上面既手調茶品 重可以自選調配既方法 夠晒freestyle😍杯上面既公仔重要係店員自己畫 好有心機🥺聽講本時要等好耐 所以我哋等鋪頭一開門就衝去買😆我嗌左杯鐵觀音茶🍵寒天晶球⚪️海鹽芝士奶蓋🥛凰梨汁🍍$38以為會係黃色既凰梨汁💛點知係綠色💚可能你會覺得我配得好奇怪 但竟然陣味都幾夾 好少何有凰梨揀 即加有種台灣既感覺 吾會太甜之餘重落足料 正😋📍 AELLO (元朗)元朗民合徑8號幸福樓2期地下18號舖
🇭🇰#元朗 🥤手搖飲品黃店💛【#Aello 】

我嗌左杯鐵觀音茶🍵寒天晶球⚪️海鹽芝士奶蓋🥛凰梨汁🍍$38

📍 AELLO (元朗)
TakeAway
Aello堅持用天然材料 唔用糖漿奶粉奶精👍🏻佢嘅鮮果沙冰幾多人飲 不過呢排太涷🥶 決定試吓佢啲熱奶茶😛估唔到有驚喜😱 每次店員都會係杯身畫畫/寫字句💛好有心思💛————————————————————————🐕熱特調烏龍鮮奶茶加珍珠($29) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯本身以為係普通沖茶葉加奶點知拎上手見到係深綠色望落仲有一點點發現原來佢係即場打碎哂啲茶葉 打出茶香再溝奶😱(⚠️所以會等得比較奈)一入囗茶味係口度炸開茶味好香濃 帶有少少澀味個feel有啲似Jen Jen bakery嘅蛋糕🤣🎂佢濃同澀嘅程度係我所有嘅珍奶之中最勁🤩至於珍珠就普普通通 下次試下晶球😛————————————————————————🐰題外話:➥ 本身想試烘焙烏龍但賣哂😣 店員話特調烏龍相對甘口啲 所以試下😚————————————————————————更多食評:IG: Bunny_woof

🐕熱特調烏龍鮮奶茶加珍珠($29) 🐕
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
本身以為係普通沖茶葉加奶
點知拎上手見到係深綠色
望落仲有一點點
發現原來佢係即場打碎哂啲茶葉 打出茶香再溝奶😱
(⚠️所以會等得比較奈)
一入囗茶味係口度炸開
🐰題外話:
更多食評:
IG: Bunny_woof
熱特調烏龍鮮奶茶加珍珠
聖誕節無得出街,唯有留係屋企打邊爐睇全民造星慶祝😹朋友專登由紅磡入黎,仲好好去左買呢間黃店手調飲品比我🥳第一時間見到杯飲品個陣即刻忍唔住要影相😍對於無藝術天份既我黎講,畫得太得意!每隻杯都由店主親手畫上去,仲要加上#save 12#願平安歸香港 #bringthemback 既字眼👏🏻我揀個杯係中間個杯💫海鹽芝士奶蓋烘焙烏龍茶 $26因為上次去黃埔食完個芝士奶蓋之後,念念不忘🤪但唔知係米我自己走全糖既關係,感覺唔夠味🤦🏼‍♀️而芝士奶蓋口感唔太豐富,稀身少少🤏但我認為同未有即時飲有關係。因為兩位朋友都話佢地個杯好好飲,(佢地唔怕肥,飲全糖💁🏼‍♀️)疫情關係我就無試飲了。下次要再買佢其他飲品試下先🙆🏻‍♀️大家都要繼續支持黃店吖,最好當然係周圍試下,唔好只係支持固定幾間💪🏻
聖誕節無得出街,唯有留係屋企打邊爐睇全民造星慶祝😹

朋友專登由紅磡入黎,仲好好去左買呢間黃店手調飲品比我🥳

我揀個杯係中間個杯

💫海鹽芝士奶蓋烘焙烏龍茶 $26

2020-12-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2020-12-20 87 views
在元朗廣場旁邊有一家純白色小店,主要售賣飲品。 看過很多朋友推介,靜靜也決定去買杯飲品,看看味道如何吧🙈。💥烘焙烏龍鮮奶茶 HKD$25,另外加了HKD$4珍珠,點了去冰微糖版本。 茶味不算濃郁飲但到茶到甘香味,飲品味道不會太甜挻好😋,珍珠口感煙韌有咬感。💥百香果茉莉 HKD$28,這個是鮮果茶飲品,採用新鮮水果製作而成。 飲品味道帶點酸,茶味不算很突出,但整體是可以接受的🙈。希望小店質素會改善一下,茶味濃郁一點會較好。

希望小店質素會改善一下,茶味濃郁一點會較好。

2020-12-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$28 (Other)
2020-11-30 122 views
元朗。手調飲品位於元朗一間有名氣既手調飲品店(聽朋友講試過要等一小時😵)今日就黎飲啦!同樣係周末,希望唔洗等好耐💛 本來今天睇鬼滅電影🎬但因事睇唔到😭 剛好見到此店有手畫鬼滅杯🥰 解一解我的慘慘心情! 但係好可惜😩周末多人,唔能夠隻隻都畫鬼滅。.🤣 我今次只等左15分鐘喳! 火龍果鮮奶🥛都唔錯!火龍果好新鮮,完全飲唔出人造甜果種味道,一定係用鮮果☺️ 我都係第一次飲火果龍同鮮奶既配搭,感覺又唔算好好味,聽講芝士奶蓋系列好好飲😍下次啦!.. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .餐廳:AELLO 元朗民合徑8號幸福樓2期地下18號舖. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .
元朗。手調飲品

餐廳:AELLO
2020-11-22 83 views
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於元朗 !📜”AELLO (元朗)📌 地址:元朗民合徑8號幸福樓2期地下18號舖🕐營業時間: 0800-2230🍽分店地區: 元朗📝評價💬📢 1️⃣芝士桂花茉莉茶 $29每個杯上面嘅公仔都係有店員親手畫出嚟💛真係每一個都獨一無二😍😍又靚又咁有心機仲要黃店😋😋不過等候時間真係好耐落單嘅時候店員同我講要等45分鐘嗰陣我都o左嘴 不過最後竟然等咗一個鐘😭因為店員唔記得咗嗌我個Number🥺🥺🥺搞到要明明已經沖好咗杯嘢飲要等多15分鐘😢😢😢 呢個的確係有個位令失望😞但係真係好大杯而且味道真係好好芝士奶蓋好厚 到而家都仲記得桂花茉莉茶嘅清新味道😋😋如果可以唔使等咁耐就好啦😜KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰 💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於元朗 !
📜”AELLO (元朗)

📌 地址:

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰 💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

2020-10-24 189 views
第一次去係初選第二日既然同友人嚟到元朗國就去咗搵呢間用心製作嘅飲料店正正就係元朗廣場隔離佢哋每隻杯都random寫咗啲字/ 歌詞傻鴨就係我特登問店員有無嘅佢好有耐心咁同我講要搵 可能要等一陣但果陣唔係好多人 好快已經搞掂友人果杯則係「重要的東西,是眼睛看不見的。 #小王子 」😢我哋分別點咗芝士奶蓋奇異果茉莉同牛油果香蕉鮮奶呢間店標明用100%新鮮水果製奇異果味好出 味道唔錯友人對佢嘅牛油果香蕉鮮奶評價好高事隔幾個月今次到維尼同我哋講「加油! 一息尚存,希望不滅!」💪🏻💪🏻💪🏻真係正能量到爆相信同路人見到都會會心微笑☺️芝士芒果汁好好味加埋芝士真係冇得輸我覺得比上次更加好味🤤佢哋呢顆真誠嘅心💓令我好想再光顧*杯上嘅公仔係畫定的 雖然有人預過即場畫 但耐性同體諒是必須的 有時都未必真係有你心儀嘅公仔都無辦法 佢哋畫過嘅公仔可參考下fb/ IG或其他po*
第一次去係初選第二日
既然同友人嚟到元朗國
就去咗搵呢間用心製作嘅飲料店
正正就係元朗廣場隔離

佢哋每隻杯都random寫咗啲字/ 歌詞
傻鴨就係我特登問店員有無嘅
佢好有耐心咁同我講要搵 可能要等一陣
但果陣唔係好多人 好快已經搞掂
友人果杯則係「重要的東西,是眼睛看不見的。 #小王子 」😢

芝士奶蓋奇異果茉莉茶

令我好想再光顧

芝士奶蓋奇異果茉莉茶
芝士芒果汁
2020-10-18 120 views
原來已經開咗兩年 到依加先有機會試☹️ 好可惜 之後一定再去😆 因為真係好好飲!🧀芝士提子火龍果沙冰 $38 冇size揀 但好大杯 所以$38物有所值~芝士奶蓋份量好慷慨~ 芝士嘅鹹香好出 鹹度剛剛好 提子同火龍果意想不到地夾 充滿果甜😋水果好新鮮 應該係即搾~好好飲 一啖奶蓋一啖沙冰~~-店鋪內仲有兩個位可以坐低~因為杯上嘅畫係店員即畫 飲品又即沖所以可能要等耐少少🙈
原來已經開咗兩年 到依加先有機會試☹️ 好可惜
之後一定再去😆 因為真係好好飲!

🧀芝士提子火龍果沙冰 $38
冇size揀 但好大杯 所以$38物有所值~
芝士奶蓋份量好慷慨~ 芝士嘅鹹香好出 鹹度剛剛好
提子同火龍果意想不到地夾 充滿果甜😋
水果好新鮮 應該係即搾~好好飲
一啖奶蓋一啖沙冰~~
店鋪內仲有兩個位可以坐低~
因為杯上嘅畫係店員即畫 飲品又即沖所以可能要等耐少少🙈

夏日炎炎 路過見到一條人龍好奇一望 原來係黃店🤤咁我當然要嗌杯凍飲黎消下暑啦🤪.火龍果鮮奶 -$34 (走甜少冰)火龍果有成半個杯咁多大概係原隻火龍果嘅份量 一睇就知足料😋冇加糖所以甜味好天然紅肉火龍果嘅果香同鮮奶幾夾雖然飲落口冇話好驚喜 不過勝在呢個配搭十分健康如果唔想飲啲太肥嘅手搖就試下啦😆記得撈匀先飲呀😚包你有得屙💩店員好有心咁喺每個杯上畫畫寫字🤍為同路人打氣🤍-黑暗遲早退潮 想你撐多秒-同路人們 見字微笑呀🤍
夏日炎炎 路過見到一條人龍
好奇一望 原來係黃店🤤
咁我當然要嗌杯凍飲黎消下暑啦🤪

火龍果鮮奶 -$34 (走甜少冰)

火龍果有成半個杯咁多

店員好有心咁喺每個杯上畫畫寫字🤍
為同路人打氣🤍
-黑暗遲早退潮 想你撐多秒-
同路人們 見字微笑呀🤍

同朋友食完野突然好想飲台式飲品,就諗住搵呢間試下💛平時雖然都會經過元朗廣場,但好少留意到隔離嘅呢間舖lol 但原來幾有心!未落單已經見到counter隻隻杯都畫左唔同圖案,畫工超好😍亦都有poster承諾飲品會係用新鮮生果製作👍🏼可能因為咁,要等25分鐘先攞得,呢點真心有待改善!見到有幾pair人都係因為等候時間而卻步❗️但攞到杯野飲之後,就覺得呢25分鐘係值得🥳我叫左奇異果沙冰🥝朋友叫左提子味沙冰🍇((果日太遲去無曬奶蓋,好彩店員扣返奶蓋價錢🤭我地本身等攞果陣都幾不安,因為呢兩個味都唔算大路😂但最後兩杯都幾好飲,飲得出真係用生果整,因為我果杯食到奇異果籽,朋友果杯食到提子皮😺最開心係擁有左個杯,我帶返屋企洗乾淨左,決定循環再用直到啲畫lud色😎

奇異果沙冰

奇異果沙冰