2017-07-04 118 views
Gin Breeze,由椰子水,氈酒,蜜糖以及青檸調配而成的雞尾酒味道清新順喉,篤一篤杯內的青檸,味道更濃。Virgin mojito,由於內子也想來點清新的,但是又懼怕酒精後的失儀,選這杯不帶酒精的 mojito 便最好不過,新鮮的薄荷葉帶來了清爽的感覺,調配得剛剛好的甜度,令人一口接一口地喝個不停。Garlic prawn,這個西班牙蒜片蝦圃上桌便香氣撲鼻,香草,蒜片加上橄欖油的香氣,任誰也不能抵擋,味道方面絕對令人滿意,要是蝦肉方面能再新鮮一點相信會更加好。Caine road,餐牌上的沙律名稱都是附近的街道,令我回想起當年考的士牌時的溫習情況,點這堅道是因為內子喜歡 baby spinach,再加上有我喜歡的 sundried tomato, 在四款沙律醬中選取了 honey mustard,香甜的沙律醬跟沙律中惹味的蒜蓉及芫茜充分配合,底部密密麻麻的綠色 扁身圓點是我首次接觸的食材 lentil,口感糯糯的,有點像紅腰豆,但要比它硬身及煙靭,喜歡糯糯口感的內子大愛。Spaghetti bolognese,意粉以番茄醬與牛肉及香草同炒,面頭再灑上海量的 parmesan che

Spaghetti bolognese,意粉以番茄醬與牛肉及香草同炒,面頭再灑上海量的 parmesan cheese,廚師把意粉的烹調時間掌握得恰到好處,意粉每一條的口感也是 al dente 的,肉醬的牛味濃烈,上乘的選料並沒有因為切成小粒而有所損耗。

Creme brulee,這間餐廳的 Creme brulee 用了一個相當大的盆子來盛載,但卻比起坊間的要薄上許多,相信更能掌握火候,令口感更加細滑。最面層的焦糖很是脆身,最難得的是稍為偏厚也能擁有這一個脆度,內層蛋味十足而又不會太甜,不俗。

Rib Eye Steak with Mixed Salad $188 ,以此價錢來說,這個肉眼扒算是很不錯,用料、煮功、份量方面也是OK的,對我這個着重性價比的人來說是滿意的。如果有機會光顧這間餐廳,我會推介這道菜,加上今個月做七五折優惠,抵上加抵。Apple Tart $65,相對肉眼扒來說,這個蘋果批是麻麻地的。一般新鮮焗起的蘋果批是脆脆的,但這個蘋果批是林林的,完全沒有質感,並不好吃,我大膽估計它是放進微波爐或焗爐翻叮的,可幸味道還算正正常常,跟一般蘋果批差不多,有玉桂味。

2017-06-30
$140 (Last Night Supper)
  • Rib  Eye  Steak  with  Mixed  Salad
2017-06-30 2812 views
上星期去咗上環嘅PMQ元創方扮下文青, 睇下各款唔同嘅手藝,行完就緊係周圍搵下好嘢食啦。 中上環最出名嘅就係縱橫交錯嘅長、長、長命斜。沿著鴨巴甸街行上去,可以揾到一間主打有機同埋健康食物嘅餐廳《Aberdeen Street》。 呢間《Aberdeen Street》,可以話係一間環保友善餐廳, 除咗選用最有機嘅蔬果之外,仲選取咗不含基因改造嘅食材,又選用咗Bio-degradable嘅外賣餐具, 絕對為環保出咗大大力。《Aberdeen Street》 除咗係一間餐廳之外,仲係一間小酒吧, 喺happy hour時段都吸引咗好多打工仔或者遊客幫襯, 氣氛都幾熱鬧。天氣咁熱,最啱就整返一杯酸味味、涼浸浸嘅cocktail。呢杯【Fortress Hill】$85,用咗Rose, 西柚汁,以及檸檬汁。飲落醒神,夠晒refreshing。係炎炎的夏日飲番杯咁清爽嘅cocktail, 再聽下輕鬆嘅音樂, 令人暑氣全消。另外呢度仲有西班牙特飲【Sangria】$75, 呢度嘅Sangria酒味唔算太濃,可以飲出少少嘅Brandy香氣。另外又加入咗橙汁同埋各種生果粒, 以增加口感。呢間餐廳有好多

呢間餐廳有好多種唔同嘅Tapas 畀人客邊飲酒、邊食一啲小食。呢個【Meatballs】 $70,選用咗優質嘅免治牛肉, 加入各款嘅香草,再淋上自家製嘅番茄醬烤焗而成。牛肉meatballs牛味濃郁,而且口感又彈牙, 令人不知不覺咁一粒一粒吞落肚。

主菜方面叫咗海鮮【Gran Pa Mussels】 $215, 呢一道青口用咗blue cheese整成,藍芝士味道獨特,有「西方腐乳」之稱,懂得欣賞嘅人會為佢著迷,藍青口新鮮,烹調時間恰到好處,青口肉夠曬嫩滑,食得出海水味,夠曬鮮甜。

【Ribeye Steak】 $180 , 肉眼扒order咗medium熟度, 大廚將火候拿捏得相當之好, 切開牛扒後,肉質依然呈現粉嫩,而且相當juicy。肉眼扒牛味香濃, 而且有陣陣炭燒香氣, 配合埋本地有機蔬菜沙律,沙律菜爽口,淋一抹意大利黑醋,份外甜美。

最後黎一客【Chocolate mousse】$65, 呢個朱古力慕士味道令人驚喜, 朱古力味道相當濃郁, 而且口感有如泡沫一樣輕盈,非常fluffy。 甜到亦恰到好處,就算當飯後甜品亦唔會覺得太過飽滯。 鍾意食朱古力嘅朋友必定愛上。

呢間餐廳有幾間外賣app可以速遞, 就算留喺家中, 亦都可以享用美味佳餚。

呢間餐廳嘅環保概念值得嘉許,大家都為呢個地球出一分力, 惜飲惜食啦~
  • chocolate mousse
2017-06-28 150 views
星期五放工約咗班朋友食飯飲嘢,總黎唔開中上環地方,今次嚟咗鴨巴甸街,斜路有間餐廳,靜靜地食個飯,吹下水入到餐廳昏暗嘅環境迅速令你安靜落嚟,餐廳嘅佈置都係行型格嘅路線吧枱入面有過百種酒,見到個排陣,都嘩左聲燒春雞肉質非常嫩滑,煮嘅時間拿捏得恰到好處,唔會太老,而且醃料味道10分出色喺度食肉眼扒,大概8至10安士,牛扒用大火封住外層,令到肉汁保留喺牛扒中間,當你食落口嘅時候,肉汁可以係你口腔內必出黎,勁Juicy!仲叫咗個burger給burger比較岩鐘意食濃味既朋友,因為芝士味極濃郁!仲有佢嘅薯仔粒都勁好食

吧枱入面有過百種酒,見到個排陣,都嘩左聲

燒春雞

仲叫咗個burger

2017-06-26 171 views
又是同好朋友聚餐的日子,朋友㨂左食西餐,在 Openrice 選了Aberdeen Street,咁就大家一齊去試下啦。比較少去港島區食野,相約上環地鐵站等,沿著鴨巴甸街行上去,原來是一條又窄又長又斜的斜路,行到去我們都氣來氣喘。坐低立即叫些小食先,先來香煎大蝦,蒜片香,略嫌蝦肉唔夠爽口,但整體都尚算不錯的。😊墨西哥粟米片脆口,芝士煙韌,連埋一齊食,咬落去既煙韌又脆口,好有口感。配有三款醬汁,因我個人不太喜歡沾醬汁食,所以冇評語,而朋友試左覺得沾蕃茄粒醬汁較好味,另外兩款白色和綠色的醬汁就麻麻地。孖寶漢堡,賣相迷你精緻,一款牛肉,一款雞肉,我個人比較喜歡雞肉那款,因牛肉配了羊奶芝士,因我唔食羊,所以覺得羊奶芝士味騷。主菜來啦,白酒煮青口配薯粒,這道菜今晚有點失望,味道也一般,青口略嫌細隻,扣分,反而亮點在薯粒,薯粒熱辣辣,薯邊脆口,十分好味,加分,這道菜價錢和食物質素不成正比,如不是薯粒好味而拉高評價,否則只值1粒星。隻青口太細隻啦,青口肉就不用多說了!肉眼牛扒,賣相不錯,因怕食太生,所以我地叫左七成熟,但看來差不多全熟。雖然熟左D,但仍然好好味,只是肉汁少左D,對我們無影響,但要扣分

garlic prawn
nachos

burgy couple

mariniere mussels

mariniere mussels
隻青口太細隻啦,青口肉就不用多說了!

ribeye steak
肉眼牛扒,賣相不錯
,因怕食太生,所以我地叫左七成熟,但看來差不多全熟。

雖然熟左D,但仍然好好味,只是肉汁少左D,對我們無影響,但要扣分,不然就可以比4星架。

roasted chicken
烤燒春雞,味道就不錯,但雞肉未夠嫩滑,有D鞋,這兒扣分,但配菜薯粒及醬汁出色就加分,薯粒內稔外脆,醬汁帶微辣醒胃。

creme brulee / apple tart
到最重要的是甜品出場了,叫左焦糖燉蛋和蘋果批,見食評上讚口不絕,無理由唔試既。

焦糖燉蛋,看樣子以為好甜啦,食落原來無想像中咁甜,而且味道清甜唔溜好香,味道好清新。

蘋果批,我一向唔食,因感覺上甜溜,即管試食一啖咁多啦,感覺唔溜不太甜,食落個餅批好綿滑咁,不錯。

估唔到個甜品真係名不虛傳,黎多轉都得,好味!

結帳啦,有75折優惠,價錢都合理抵食既。

整體來說,食物和環境都算中上,可以值得再試,不過有心理準備要行斜路。

如果不食晚餐,可以約埋三五知己來這兒 happy hour & brunch 都得。
2017-06-24
Dining Offer
Coupon
nachos
creme brulee / apple tart
  • cremebrulee/appletart
2017-06-26 155 views
今晚和老公撐檯腳,去了鴨巴甸街一間酒吧兼餐廳,悠和的燈光下,兩口子好浪漫。Gin breeze雖然不太懂飲酒,但在這様的氣氛下,點都要飲番杯。gin 酒味好強,好彩混合了蜜糖中和少少。Prosciutto e Melone巴馬火腿鹹鹹香香,送酒好。份量頗大。Seafood Pasta平時自己不會煮意粉,好難控制意粉條的軟硬度。意粉硬度剛好,不過腍有彈性。海鮮有魚塊,大蝦,青口,帶子,鮮甜美味。Apple Tart蘋果撻焗得好香,外脆脆,甜度恰到好處。整體來說, 環境,氣氛,服務,食物水準中上,可推介。
Gin breeze
Gin breeze
Prosciutto e Melone
巴馬火腿鹹鹹香香,送酒好。份量頗大。
Prosciutto e Melone
Seafood Pasta
平時自己不會煮意粉,好難控制意粉條的軟硬度。
Seafood Pasta
Apple Tart蘋果撻焗得好香,外脆脆,甜度恰到好處。
Apple Tart

整體來說, 環境,氣氛,服務,食物水準中上,可推介。

2017-06-22
2017-06-23 97 views
又是姊妹團聚會時間了,相約中環一間洒吧餐廳,環境寧靜,有浪費氣氛,適合把酒言歡。先來一杯cocktail 'Charlie Chaplin', 微酸的檸檬味,強烈的酒香,還有桃的甜,複雜的口感,不錯。點了一客'Burgy Couple', 細細件超可愛。分別是牛肉和雞肉。我只試了雞肉,烤過的雞肉依然滑,有焦香,有蕃茄,生菜,沙拉醬....濕潤感,不會乾巴巴。由於聚姊妹喜歡青口,店員又推介,於是乎點了'Gran Pa Mussels'。 平時食開白酒或忌廉煮,今次有突破,用了blue cheese和白酒。blue cheese不是人人能接受,有人話嗅,但我覺得好香.....哈哈。其實煮過的blue cheese並不太強烈,再加上白酒的中和。但有非常濃郁口感,蘸青口一流。青口鮮甜嫩滑,佐酒最合適。side dishes是薯角,外脆內軟,惹味。Ribeye Steak又是値得推介。半生熟程度剛好。肉質軟腍有牛香,又不會有筋位,要讃。姊妹們不會放過甜品,'Chocolate Fondue '是首選。有著香濃的朱古力,雖然流心效果不太明顯,但滋味到停不了口。飲飽食醉又要解散的時候了,又期待下次的

Charlie  Chaplin

Burgy  Couple

Gran  Pa  Mussels

Ribeye  Steak

Chocolate    Fondue

飲飽食醉又要解散的時候了,又期待下次的約會了。
2017-06-22
Charlie  Chaplin
Burgy  Couple
Gran  Pa  Mussels
Ribeye  Steak
Chocolate    Fondue
2017-06-20 92 views
近日不停落雨, 天氣不好使到我們在父親節當日不能夠約齊人腳慶祝父親節。直至今晚天氣稍為好轉, 我們約齊家人在Openrice找到soho區一間未曾幫襯過嘅法國餐廳試食。呢間餐廳就喺小公園對面, 街上行人不多, 周圍清靜。可能一節淡三墟吧! 今晚我們來到時餐廳淨係得一枱人客, 三個外國女士正在喺度享受食物和清静的環境。到八、九點鐘時才漸漸多客人進來了。我們覺得餐牌價錢同蘇豪區內嘅其它食肆差唔多, 環境又乾淨清静, 此餐廳餐牌上的沙律名稱很特別, 是用soho 附近嘅街道命名, 例如: 士丹頓街沙律、伊利近街沙律、堅道沙律等等。 我們叫了如下食物如下: Gran Pa Mussels ( 貽貝 ) $215, Chicken Quesdillas ( 雞 )$88, Soho Burger ( 漢堡包 )$175, Seafood pasta( 海鮮意粉 ) $160; 飲品: Grimbergen $70, Muscadet sure Lie Melon (甜瓜) Bourgogne $70, Strawberry Coco ( 椰子草莓 )$60; 甜品 :Tornado Twis
我們叫了如下食物如下: Gran Pa Mussels ( 貽貝 ) $215, Chicken Quesdillas ( 雞 )$88, Soho Burger ( 漢堡包 )$175, Seafood pasta( 海鮮意粉 ) $160; 飲品: Grimbergen $70, Muscadet sure Lie Melon (甜瓜) Bourgogne $70, Strawberry Coco ( 椰子草莓 )$60; 甜品 :Tornado Twist ( 龍捲風卷 )$60, Quiche Roberta ( 羅伯塔乳蛋餅 )$130, Apple Tart ( 蘋果批 ) $65。
我就覺得此餐廳嘅食物很好味, 調味料很多和濃郁芬芳 (我們用好多薯粒點晒嗰啲淨下來的貽貝白汁來食, 很和味呀!) , 睇得出廚師都很用心調製食材, 座位又舒適, 值得讓廣大查看openrice的食客知道實情l

Celebration
Father's Day
  • GranPaMussels
2017-06-16 70 views
記得以前同朋友黎食過呢度既creme brulee,覺得好好食,所以決定趁住Happy friday再次黎到餐廳位於半山,所以餐廳設有室內同室外座,行上黎已經熱辣辣,當然揀室內座餐廳地方闊落,裝修雅緻,比一般酒吧來得清幽舒服,仲放左好多酒Grilled Ribeye Steak一塊靚扒唔怕食得生,叫左3成熟,肉眼扒輕輕一切可以見到入面粉嫩既顏色肉質鮮嫩,牛味香濃,肉汁仲保持住係扒塊內Roasted Chicken,因為春雞Size比較細,所以肉質特別滑連配菜都好食,薯仔焗得好乾身,外脆內軟Creme Brulee 今次再黎食既目的係為左佢Creme Brulee 上既焦糖好脆身,整體食落仲有陣橙香味食落唔會膩,仲多左份清新感

Grilled Ribeye Steak
肉質鮮嫩,牛味香濃,肉汁仲保持住係扒塊內

Roasted Chicken
,因為春雞Size比較細,所以肉質特別滑
連配菜都好食,薯仔焗得好乾身,外脆內軟

Creme Brulee
今次再黎食既目的係為左佢
食落唔會膩,仲多左份清新感
收工之後難得同好耐無見的朋友上到中半山PMQ 附近,除左出名的甜品小店外,今次晚餐試左一家性價比都幾高的西餐。有酒飲有扒据有TAPAS,氣氛仲要幾有feel! 🥂也有露天位置,不論happy hour定情侶食飯,都一流!外籍的店員好友善介紹食物,而menu都係英文的。都考起我同朋友。Outfo 左的飲品左的是mocktail champagne ,味道似雜果賓治,無乜睇頭。反而朋友的strawberry coconut,加入椰子水又幾清新喎!士多啤梨味唔會死甜,幾啱女仔飲,兩款都無酒精架蒜蓉牛油煎大蝦小店的Tapas令人花多眼亂!而這款Tapas是西班牙傳統的特式小碟前菜,大蝦用牛油煎香份外美味。加入香草添加香味,送酒就最好不過了。推介Rib Eye Steak 好香炭烤味,點了medium煮得啱啱好,牛肉鮮嫩juicy,不須好多調味都已經收貨,配上法式芥末,有籽無籽都有!而且配菜新鮮爽口,加上點點黑醋,份外滋味。另外Seafood Spaghetti 個份量絕對夠兩個人食,意大利粉是小麥做,入口較鞋身,唔似港式意粉咁滑!海鮮有魚,大蝦,青口,青口好新鮮,無雪藏味!食完主菜,記得記得留

Outfo 左的飲品

蒜蓉牛油煎大蝦

另外Seafood Spaghetti 個份量絕對夠兩個人食,意大利粉是小麥做,入口較鞋身,唔似港式意粉咁滑!海鮮有魚,大蝦,青口,青口好新鮮,無雪藏味!食完主菜,記得記得留肚食甜品

普通的西餐廳的甜品寥寥可數,但在這兒有足一頁紙的甜品比你選擇,價錢公道!除左macroon我唔食之外其他都好有興趣!最後同朋友點了蘋果撻

介紹佢個apple tart先,勁大件絕對不比大店遜色。入口啖啖蘋果肉,撻皮鬆軟非常,好香口,入口奶油香湧出,不過甜!加入鮮忌廉中和酸度,而且份量之多可以二人些牙!

邊個話中環食西餐無一千蚊落唔到樓?行多幾步上中半山隨時有好野食!叫埋mocktail先每人三百幾,有一個靜靜的地方傾計談心,好寫意!所以大時大節男士們又多一個選擇,唔使唸到頭都大啦,又有驚喜比女朋友了!
2017-05-31 75 views
這晚來到位於鴨巴甸街的Aberdeen Street。雖然路是挺斜的,但那晚下着毛毛細雨,還是挺舒服的。這裏的氣氛非常舒服casual,情侶或朋友聚會都非常適合。Aberdeen Street是一間提供地中海食物的餐廳,標榜着用天然及有機的材料,不加味精,非常健康的感覺。食物的種類非常多,tapas, appetiser, 沙律,海鮮,意粉等都有,而且還提供素食呢!我們點了兩杯飲品,其中士多啤梨的那個味道非常天然,沒有滿滿糖漿的感覺。接着點了nachos 及Elgin street salad。沙律非常大份,材料豐富,有紅椒菇類,最好是可以選擇yogurt dressing ,非常健康。主菜選了煎三文魚,伴有烤雜菜及藜麥,注重健康的我吃得非常放心!另一個主菜肉眼扒味道亦不錯,半碟的沙律份量很多。路雖然遠一點,但外食可以健康一點還是會選這裏
這裏的氣氛非常舒服casual,情侶或朋友聚會都非常適合。

路雖然遠一點,但外食可以健康一點還是會選這裏
Dinner
值得為他走的路今日著住對高跟鞋悶熱的天氣下走了一條斜路為的都是一個好姊妹,這晚她約了我到這家餐廳食晚飯,說是一定會令我難忘!墨西哥脆片炸得香脆可口配上白酒一杯把酒談天說地,是人生樂事也牛肋排配沙律菜牛肋六成熟恰好,肉味濃郁,肉汁飽滿一口接一口實在難以抗拒誘惑,配菜選用了油醋沙律菜清甜開胃有減輕食肉帶來之罪惡感肉質鮮嫩多汁雜菜意大利粉份量超大意粉韌度剛好,芝士加雜菇菌是最佳拍檔,當然在廚師鬼斧神功下一碟平凡麵條才可帶出靈魂!蘋果批我平時不愛吃蘋果批因爲怕牛油撻底好肥,朋友話在 OpenRice 見到是人氣必食,叫我要試一口,我為難地試了一口,結果朋友後悔了,因爲我試完一口停不了,最後 給我 KO 了八成哈哈!太棒了👏,啖啖蘋果肉配合肉桂獨特香味,撻底鬆化竟然沒有平常食到牛油的油膩肥滯感覺香酥鬆化,太美了😋這道甜品隨了讓我重拾對蘋果批興趣,更為這個美好的晚餐劃上完滿句號!這裡不算大但勝在舒服,分開了室內及室外地區,當然室外方便一眾煙民,室內古典的紅磚牆成為了這裡特色餐後要補充句穿高跟鞋走斜路為到此 Enjoy my dinner 係非常值得,今晚夠哂盡慶,我們仲計劃緊下次同學會日子早點訂檯
值得為他走的路
Nachos

墨西哥脆片
炸得香脆可口
配上白酒一杯把酒談天說地,是人生樂事也

牛肋排配沙律菜

肉質鮮嫩多汁

Vaggie  🍝

雜菜意大利粉
Apple  Tart

蘋果批

餐後要補充句穿高跟鞋走斜路為到此 Enjoy my dinner 係非常值得,今晚夠哂盡慶,我們仲計劃緊下次同學會日子早點訂檯!

最後多謝這裡的靚女服務員,她們非常細心招呼同耐心介紹。

2017-05-25
Nachos
Vaggie  🍝
Apple  Tart
2017-05-24 109 views
今日同個朋友行完PMQ之後,喺果度附近 揀咗間餐廳嚟食。見佢前門都幾簡潔同餐廳入面裝修有少少情調,所以揀咗呢間。餐廳座位幾舒服,有點中東feel,感覺好得意。服務員態度都有善同親切。每一道菜都幫我哋轉碟。同朋友行完咁耐街,坐喺度飲杯嘢,食啲嘢,真係覺得好舒服。我哋叫咗兩杯cocktail同一d主菜,前菜同甜品。都覺得啲嘢食唔錯同啲嘢飲好好飲。Fortress Hill $85 -杯酸酸地,有檸檬同西柚嘅酸甜味,都幾開胃。Causeway Bay $85 -杯cocktail 濃蜂蜜香甜酒味,同埋有啲食西班牙酒,個味幾特別唔錯。Greek Lentils Salad $88-呢個沙律幾特別。扁豆再加埋羊芝士碎同香菜碎溝埋一齊然後放喺塊熱辣辣嘅多士上面一齊食,幾好味。d羊芝士好香,估唔到同埋d軟硬適中嘅扁豆一齊食,好有口感。Salmon $175 -個三文魚外面煎得幾好,脆脆地,上面d香料黐住塊三文魚,特別有香味。連三文魚皮都煎得幾脆。估唔到啲三文魚肉都ok滑。d伴菜煮得好入味,加埋d醬汁好好味,有濃濃的燒汁味。個藜麥都煮得好入味,有清清地嘅素菜香味。Ribeye Steak $180-塊

Greek Lentils Salad

Salmon

Ribeye Steak

Ribeye Steak $180-塊牛扒都ok,好多汁,幾juicy,而且都有牛肉味。牛扒唔油膩好容易入口,啲肉質都好㝝。
Apple Tart

Apple Tart $65-好香玉桂味,蘋果肉好㝝,個tart熱辣辣,唔係太甜到OK。
2017-05-24
Greek Lentils Salad
Salmon
2017-05-24 1045 views
今晚搵到間好優靜既餐廳,好岩三五知己傾計食飯餐廳長方形,不太大,但感覺好舒服打開menu, 選擇好多,樣樣都好想食諗左好一陣子,最終決定......Roasted Chicken $175春雞既肉質好滑,不過春雞比較細,我細食所以覺得份量還可以,如果正常食量的話,真係唔太夠,另外,配菜真係超好食onion&翠肉瓜好淋好入味👍薯仔亦焗得好乾身,外脆內軟Ribeye Steak $180要左medium, 黎到既時候,塊steak 既香味超濃而且出乎預料地好軟腍建議on top 加埋pepper, 味道會更突出Garlic Prawn $85蝦肉好爽,食得出好新鮮味道更加不用質疑,好好味Wan Chai $95呢杯主要有cucumber+lemon+tequila,一d都唔strong, 好易入口,味道好清新Tornado Twist $60 呢杯mocktail 係cranberry & lemon juice+ soda,味道酸酸地,但一d都唔會抗拒呢個心太軟應該係home made, 朱古力味好重,不過就偏甜左d, 如果無咁甜會更好
今晚搵到間好優靜既餐廳,好岩三五知己傾計食飯

餐廳長方形,不太大,但感覺好舒服

打開menu, 選擇好多,樣樣都好想食
諗左好一陣子,最終決定......
Roasted Chicken $175
春雞既肉質好滑
onion&翠肉瓜好淋好入味👍薯仔亦焗得好乾身,外脆內軟

Ribeye Steak $180
要左medium, 黎到既時候,塊steak 既香味超濃
而且出乎預料地好軟腍
建議on top 加埋pepper, 味道會更突出

Garlic Prawn $85
蝦肉好爽,食得出好新鮮
味道更加不用質疑,好好味

Wan Chai $95