Restaurant: A Nice Gift (Plaza Hollywood)
Info:

2023-06-19 339 views
服務態度有需要改善一下 講真員工心情好唔好唔關我事 我淨係問一句 呢杯野飲請問可唔可以少冰少甜 冇出聲答我可以定唔可以就自己打咗少冰少甜 其實我問下可以定唔可以 因為飲個個唔係我 你可以答一聲 唔可以答一聲 自己打單打落去係你飲定我飲 再者 我問一聲有冇visa比錢 唔洗好似我欠咗你幾萬蚊咁 西口西面話得現金八達通 唔係我冇現金八達通 係我唔知有咩方式支付 如果我知我實攞定出嚟比埋你地員工 講真我完全冇諗過服務態度由我心情好好 搞到我要好似做錯事而受人氣咁走 今次比錢買難受
2023-06-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
叫左杯半糖熱手工芋頭鮮奶,甜到嘔,自己加左鮮奶 加左小半盒都勁甜,咁大杯野 得幾粒芋頭,我要飲鮮奶嘅話樓下7仔20蚊一大盒啦大佬我比49蚊買杯甜到嘔嘅鮮奶,想知啲好評係咪買番黎🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2022-08-21 484 views
【賞茶🧋🤤】今日同朋友睇完戲 好想飲珍珠奶茶 經過賞茶 決定買一杯*極品波霸賞奶茶(少甜少冰)$28d茶嘅味道比較淡 應該係紅茶底 反而係d珍珠比較Q彈 彈牙 有嚼勁 煙煙韌韌適合喜歡咬珍珠嘅朋友 整體搭配一般 不過不失⭐️評分: 6/10 📍地址:賞茶 (鑽石山)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖 #珍珠奶茶#珍珠奶茶🧋#🧋#賞茶#極品波霸賞奶茶#手搖#bubbletea#bobatea#hongkongfood#hongkongfoodie#hongkongfoodblogger#hkfoodie
【賞茶🧋🤤】

今日同朋友睇完戲 好想飲珍珠奶茶 經過賞茶 決定買一杯

*極品波霸賞奶茶(少甜少冰)$28

⭐️評分: 6/10
📍地址:賞茶 (鑽石山)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖

2021-12-22 526 views
不嬲飲開凍嘅普通珍珠奶茶今次試吓熱嘅 原來熱嘅會細杯左 不過都正常嘅 冇咗啲冰但係攞嗰陣發現點解朗下朗下 一打開原來佢唔滿杯 好似飲咗幾啖咁唯一好啲就係熱飲茶味濃啲 唔會太熱 暖暖地 入口就飲得
不嬲飲開凍嘅普通珍珠奶茶
今次試吓熱嘅 原來熱嘅會細杯左 不過都正常嘅 冇咗啲冰
唯一好啲就係熱飲茶味濃啲 唔會太熱 暖暖地 入口就飲得
2021-11-12 377 views
【#肥波飲野系列】🎈星期六媽咪上左黎我地屋企,因為好熱,佢打比我話要飲凍野😆呢個小朋友真係好鬼曳~成日想飲凍野🥤所以我放工經過荷里活返屋企就買賞茶比佢試吓(其實我都係第一次飲)😂😂我地叫左:媽咪:荔枝蘆薈(佢話要有野咬下😂)肥波:極品波霸賞奶茶走糖🎈同其他茶飲店一樣,因為無加糖嘅關係,所以只靠本身珍珠嘅蜜糖令到杯野飲有少少甜味,岩岩好!另外就係隻杯真係好靚,係我地嘅家💛💛💛💛💛📍賞茶(鑽石山)📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖
【#肥波飲野系列】

我地叫左:
媽咪:荔枝蘆薈(佢話要有野咬下😂)
肥波:極品波霸賞奶茶走糖

📍賞茶(鑽石山)
📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖

2021-10-13 277 views
烏龍奶茶$22論性價比上完全都OK!今次叫左少甜少冰就覺得已經好夠味~覺得烏龍味都幾濃,中意飲烏龍奶茶既應該都會覺得幾好!成個流程都好快,等都唔洗好耐,大概5分鐘左右都好快~22蚊絕對對得住😜
烏龍奶茶$22
烏龍奶茶
烏龍奶茶
2021-03-08 742 views
【 大大杯好抵飲 】Lunch食完d炸物,成個口都好乾,咁啱經過賞茶見到咁多人排隊,我都俾佢哋的飲品吸引住,餐牌選擇都好多呀!睇完餐牌決定叫杯黃金烏龍,微糖走冰,大大杯先要$18,好抵飲。杯黃金烏龍好香茶味,烏龍味好濃,好解渴,唔錯唔錯!這間賞茶的店舖裝修以木材為主,環境令人感覺好舒服,等緊杯飲品時仲見到佢哋有新推出的三款期間限定蕎麥系列,包括有蕎麥茶,蕎麥奶茶,桂花蕎麥茶,幾款都好吸引,下次要試下先。
【 大大杯好抵飲 】

2021-02-28
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2020-10-28 574 views
本身着黃店就支持下,叫咗杯凍芋頭奶綠試吓。$28唔算特別貴但又唔係特別平。叫咗半糖,但都仲係好甜。奶味同茶味都好淡,芋頭打碎左之後基本上完全食唔到。飲開其他芋頭奶綠芋香味道好夠,但呢間完全唔得。唔會再幫襯 👎🏻
TakeAway
杯野飲落係似道地既荔枝玉露,但係又會比較好飲一D既!首先,佢地個荔枝味會比較淡D,但吾會係假荔枝味!不過我就吾多飲得出佢茶底個個茶味,飲左五啖先有一啖飲到個茶味。我估杯野應該係用綠茶做個底!然後,佢既蘆薈粒係會比較大D,同埋食落咬落係感覺到係新鮮蘆薈黎既!我自己就覺得甜度少甜就已經足夠,而且少甜都會比較健康D!雖然都係肥!lol另外,杯野飲起上黎係會非常透心涼,但係吾會凍到個喉嚨痛!所以少冰我覺得已經足夠!同埋店員都係十分有禮貌既!
杯野飲落係似道地既荔枝玉露,但係又會比較好飲一D既!
首先,佢地個荔枝味會比較淡D,但吾會係假荔枝味!
我估杯野應該係用綠茶做個底!
同埋店員都係十分有禮貌既!
2020-07-01
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
2020-06-28 369 views
諗住有優惠就試下啦, 叫左珍珠奶茶, 茶味同奶味都好淡, 係我近排飲過進步空間比較大嘅台式飲品店, 其實任何食品店都係, 唔做好我地係唔會幫襯第二次架, 所以要盡量做到零瑕疵先岩
2020-06-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$26 (Tea)
2020-04-27 713 views
在鑽石山行街,下午茶時間想喝杯珍奶於是便來到荷里活廣場的賞茶。賞茶不是每間分店都有小食,難得見到有套餐便吃貨上身!兩個人叫了一個台南小食套餐加一杯飲品。套餐固定了鹽酥小派對配波霸奶茶,不能轉其他飲品。鹽酥小派對有一口雞、花枝丸、薯條,我們吃了才記得拍照,本身的份量會多一些。薯條放在最上面,但完全唔脆,還吃到油膩感,調味不夠均勻,有幾條比軟咸。花枝丸沒有薯條那麼油膩但都不脆,當是普通墨魚丸吃還是不錯的。一口雞是最好吃的,比軟脆一點,而且雞肉嫩滑多汁,是比軟有驚喜的。賞茶的飲品杯都不是透明的看不到還有多少,比軟不方便,而且拍照又不美觀。跟餐的珍奶可選冷或熱,個人不喝太甜,叫了微糖少冰。另外還叫了一杯波霸牛奶綠,這杯是用鮮奶,茶底是綠茶,會比紅茶底清新。

套餐固定了鹽酥小派對配波霸奶茶,不能轉其他飲品。

波霸奶茶

跟餐的珍奶可選冷或熱,個人不喝太甜,叫了微糖少冰。

波霸牛奶綠

2020-04-26 369 views
草根特意去懲罰和支持一下這間茶飲店💛,點了一個價錢實惠的飲品🥰。餐廳裝修以木材為主🌿😌,令人感到舒適自在。.📍仙草奶茶 ($22)🌿仙草清爽,感覺似涼粉,而且份量十分慷慨,可以由頭飲到尾🥳👍🏻👏🏻這點值得鑽揚。奶味偏重🥛,口感滑溜,但茶膽略欠甘香☕️,這點有進步空間🤏🏻。.MENU
仙草奶茶
📍仙草奶茶 ($22)
MENU
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$22 (Tea)
2020-03-26 321 views
係之前飲嘅一間鋪頭,不過宜家先耐時間出🤣好耐冇去過鑽石山,喺荷里活廣場行完街攰攰地就去咗搵嘢飲,離遠見到賞茶就去咗試😆哩間鋪頭唔算大間,但有大大個賞茶logo,啱哂打卡用📸.🐽極品波霸賞奶茶🐽佢嘅茶底濃厚,奶味夠香,牛奶同埋茶嘅比例調較得啱啱好😋另外佢嘅珍珠好煙韌 好彈牙,仲要軟硬道都啱啱好,唔會太淋,又唔會太硬🤓仲夠哂甜😍.拎嗰陣會問洗唔洗幫手插埋飲管,以我哩個成日飲珍珠奶茶,但係次次插飲管都fail嘅人嚟講覺得好貼心🥰其實除咗有嘢飲之外,仲會有得買台式小食,好似鹽酥一口雞/鹽酥花枝丸/薯條等等,好似都幾吸引😋不過因為今次食完lunch仲好飽,所以只係買咗嘢飲,下次去嗰陣會試埋佢嘅嘢食🤤
係之前飲嘅一間鋪頭,不過宜家先耐時間出🤣

哩間鋪頭唔算大間,但有大大個賞茶logo,啱哂打卡用📸
🐽極品波霸賞奶茶🐽
佢嘅茶底濃厚,奶味夠香,牛奶同埋茶嘅比例調較得啱啱好😋
極品波霸賞奶茶

極品波霸賞奶茶
2020-02-29 392 views
之前去荷里活廣場既賞茶買野飲時見仍有小食但一直無機會試, 有次要去睇電影, 時間唔上唔落怕唔夠時間食野, 諗起呢間就同朋友講不如就試佢啦!! 佢間店雖然細細地不過都有個bar枱企位的.呢期我中意飲佢既桂花烏龍波霸奶茶 😋 佢既甜度無得揀, 飲落有淡淡桂花味珍珠亦有咬口. 然後再配沙茶乾伴烏冬+炸雞中翼&鹽酥花枝丸, 朋友就點咗個台南套餐, 鹽酥小派對+波霸奶茶, 鹽酥小派對內有一口雞, 花枝丸&薯條.點餐要等大概15分鐘, 唔.. 睇時間應該可以既. 等到食物送到即刻開餐. 佢既薯條真係不得了, 粗身有薯味又有咬口, 灑上椒鹽粉後簡直食到停唔到口. 😋 雞粒既份量都多. 而我既沙茶乾伴烏冬, 烏冬質料比較普通, 沙茶醬非常足夠, 不過整體有啲喊. 炸雞中翼好食! 有個前菜酸醋雲耳(or木耳?)實在太酸了..😅 鹽酥花枝丸好味但另一粒係貢丸(??) 明明寫住只有花枝丸呢(我中意食花枝丸啦!)快快趣食完之後時間岩岩好過去睇電影!!

快快趣食完之後時間岩岩好過去睇電影!!
2020-01-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
今日黎到呢間連鎖黄店賞茶,支持下都好應該💛·佢地聖誕換左新杯,畫得好靚靚,拎上手覺得自己artistic左,份pride仲勁過can’t live without 連鎖咖啡店既奴隸😗·今日叫呢個芝士奶蓋烏龍主打有一粒一粒微Parmesan芝士,感覺就係一片芝士海入面搵到芝士溶岩咁,係我既初體驗!🤪比我想像中又幾okie,有埋口感咁唔錯呀🧀·烏龍茶底半糖少冰後剛好,始終自己唔好全糖又甜既茶🧊·餐牌仲有一堆抵食小食,下次叫埋黎食先👌🏻-芝士奶蓋烏龍|$30-賞茶 (鑽石山)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖
今日黎到呢間連鎖黄店賞茶,支持下都好應該💛
芝士奶蓋烏龍

烏龍茶底半糖少冰後剛好,始終自己唔好全糖又甜既茶🧊

餐牌仲有一堆抵食小食,下次叫埋黎食先👌🏻
芝士奶蓋烏龍|$30
賞茶 (鑽石山)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓324號舖
芝士奶蓋烏龍