2022-12-31 440 views
《淥一淥火鍋專門店🔥》———————————————-#616 🐮 -作為牛魔皇,專登去食呢間著名嘅CP 值極高牛肉火鍋店,人氣十足!專食啲刁鑽嘅牛肉部位,全部都好靚好新鮮,而且超貼心,墊枱紙就已經講到明唔同牛嘅部位要滾幾多🤤-湯底叫左沙嗲+牛骨清湯鴛鴦湯底,一次過食哂兩款,想食到牛既原味就淥牛骨清湯,沙嗲就啱重口味人仕,仲帶啲花生🥜夠哂濃郁😙-全部牛肉都好香牛肉味,特別推薦呢幾款牛~🐮 澳洲五花趾佢其實係牛後腿肌腱嘅中心部份,紋路比較明顯,爽口彈牙😊-🐮 牛駝峰呢個係牛後頸背之間嘅肉,油香肉味比例平均,啖啖肉🤗-🐮 匙柄佢個名夠哂特別,其實就係肩胛肉,口感柔軟,肉質就會非常嫩,入口即溶😋-🐮 熟成加拿大牛肩脊呢款好矜貴,花紋呈大理石油脂,經21 天以上熟成處理,有股獨特嘅風味,令口感更加柔軔😉-🐮 黑豚霜降肉唔止牛,豬都唔錯👍🏻 黑豚肉味香濃,肉質淋滑吾會韌😆-⭐ 參考價錢︰(另收加一)鴛鴦沙牛湯底:$82熟成加拿大牛肩脊:$58橫隔肌:$48牛駝峰:$48五花趾:$68匙柄:$48黑豚霜降肉:$68炸魚皮:$28油麥菜:$28菊花桂圓露:$16🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均
《淥一淥火鍋專門店🔥》
———————————————-
#616 🐮
全部牛肉都好香牛肉味,特別推薦呢幾款牛~
🐮 澳洲五花趾
佢其實係牛後腿肌腱嘅中心部份,紋路比較明顯,爽口彈牙😊
🐮 牛駝峰
呢個係牛後頸背之間嘅肉,油香肉味比例平均,啖啖肉🤗
🐮 匙柄
🐮 熟成加拿大牛肩脊
🐮 黑豚霜降肉
唔止牛,豬都唔錯👍🏻 黑豚肉味香濃,肉質淋滑吾會韌😆
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
鴛鴦沙牛湯底:$82
菊花桂圓露:$16
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$280
2022-12-29
$280 (Dinner)
2022-12-29 51 views
如果你問我食牛肉火鍋既話,我實推介去616 牛肉火鍋專門店。佢地提供手切刁鑽牛肉部位 (如牛頸脊、牛肩心等), 不同部位的牛肉來自不同產地(包括加拿大、蘇格蘭、澳洲、英國等)。男店長好有禮同好helpful,餐廳內播放輕柔舒服的歌曲,令人舒暢, 輕輕鬆鬆食火鍋。牛骨清湯湯內有羅白,牛骨, 牛腩和香菜, 湯底清吾肥膩, 味鮮甜, 湯底健康。加拿大艾伯塔牛側胸肉牛色紅白互間分明, 油花十足,所以口感嫩滑。安格斯橫膈肌牛肉牛色澤鮮紅的橫隔肌 : 與橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊 ( 2 斤左右 ),肉味係整頭牛中最濃的。黑豚梅花肉黑豚肉味濃, 肉質淋滑吾會韌。炸魚皮魚皮入口脆卜卜, 嗦嗦聲, 浸湯食一樣咁脆口。手拍黃瓜青瓜爽,鮮甜,食完肉食青瓜好爽呀。手打牛筋丸牛筋丸食落弹牙,好有牛味。皇帝菜和唐生菜 - 菜新鮮, 比其它火煱店多。鮮製手打烏冬幼身, 好快熟, 嫩滑彈牙,估唔到咁得!菊花桂圓露菊花味清香,食完火煱飲菊花桂圓露可解熱。烏梅汁梅味濃, 甜甜酸酸, 非常醒胃。

牛骨清湯

加拿大艾伯塔牛側胸肉
牛色紅白互間分明, 油花十足,所以口感嫩滑。

安格斯橫膈肌牛肉

黑豚梅花肉
黑豚肉味濃, 肉質淋滑吾會韌。

炸魚皮
魚皮入口脆卜卜, 嗦嗦聲, 浸湯食一樣咁脆口。

手拍黃瓜
青瓜爽,鮮甜,食完肉食青瓜好爽呀。

手打牛筋丸
牛筋丸食落弹牙,好有牛味。

皇帝菜和唐生菜 - 菜新鮮, 比其它火煱店多。

鮮製手打烏冬幼身, 好快熟, 嫩滑彈牙,估唔到咁得!

菊花桂圓露
菊花味清香,食完火煱飲菊花桂圓露可解熱。

烏梅汁
梅味濃, 甜甜酸酸, 非常醒胃。

2022-12-22 83 views
呢度每款肉都會留低張紙係隔離等我地知道每碟係咩肉我地食緊d咩肉我覺得呢樣好好呀好多時出到去打邊爐 就算侍應落枱時有講係咩黎但之前都會唔記得或者移位移下移下就唔知個碟係咩黎所以我覺得呢樣野好好呀👍👍呢度湯底唔算多款簡全部湯底都係勁濃味既湯底 得牛骨湯冇咁濃味但成鍋就會勁油 因為打邊爐都一定會落肉煮616做緊優惠可以164蚊食哂4款肉澳洲五花趾,匙柄,橫隔肌,牛駝峰開頭以為套餐份量會少d啦 但結果佢份量同我其他單點既肉份量差唔多所以呢個牛肉餐 好抵食最後仲有個手打烏冬好好食👍 好彈牙不過就冇影到
呢度每款肉都會留低張紙係隔離

得牛骨湯冇咁濃味
但成鍋就會勁油 因為打邊爐都一定會落肉煮

616做緊優惠
可以164蚊食哂4款肉
澳洲五花趾,匙柄,橫隔肌,牛駝峰
開頭以為套餐份量會少d啦

不過就冇影到

娃娃菜
鴨血
2022-12-21 72 views
打邊爐緊係要食牛🐂每次打邊爐又想專食牛的時候一定會係616🐮616可以話係食牛嘅專家,由開始點菜時你已經可以見到超多不同牛部位可以選擇,分類極細緻,醬料方面亦有食牛專用嘅牛肉汁,教埋你調配醬汁食出理想鮮味,到涮牛肉時有每個部位不同秒數的參考,既專業又細心💯🔺冰麻牛(冷盤)好香麻味,唔會太辣,作為前菜份量剛剛好👍🏻🔺胸口膀 + 匙柄匙柄是牛下肩胛肉,肉質纖維幼細,胸口膀就爽口,一脆一軟夾埋食真係超正😍😍😍胸口膀較多脂肪,匙柄軟綿綿,各自有不同的牛香味,夾埋一啖食簡直係絕配🤩🔺橫隔肌每隻牛只有兩小塊,而且是整隻牛肉味最濃的部位,牛味超濃,跟足參考涮滾湯6秒立即上碟,口感嫰滑重牛味7成熟,中意食牛的你一定無法抗拒🤤🔺秘製牛肉汁平時食牛9成9都係點豉油,呢度有秘製牛肉汁+兩滴柑桔汁,甜甜酸酸好開胃,估佢唔到又同牛肉味好襯🥰戰鬥力上升直頭可以食多兩盤🆙

🔺冰麻牛(冷盤)
好香麻味,唔會太辣,作為前菜份量剛剛好👍🏻

🔺胸口膀 + 匙柄

🔺橫隔肌

🔺秘製牛肉汁
2022-12-16 85 views
✍️餐點介紹——◽️牛骨清湯HK$62◽️熟成加拿大牛肩脊HK$68◽️牛駝峰 HK$48◽️安格斯橫格肌HK$48◽️牛上肋 HK$68◽️加拿大艾伯塔嫩池板 HK$48◽️澳洲五花趾 HK$68◽️手打牛滑 $50◽️娃娃菜 $28評論:這次點的是牛骨清湯,一開始喝的時候味道真的很淡很淡,但煮完牛肉跟青菜之後湯就變得超級濃超甘甜,上面有超多部位是平常沒看過的,我也是第一次吃到🤣個人最喜歡牛駝峰🐮跟牛上肋🦴,牛駝峰是牛背上兩跟大骨中間的肉,吃起來帶有一點油花還有些微的嚼勁,牛上肋是偏牛上面肋骨的肉,吃起來油花比較多,但也剛剛好不會太膩,這兩個肉我蠻推的!它的牛滑我也蠻推的,真材實料吃起來也沒有牛騷味☺️-🫵惟翔碎念✊這間到處都有分店,這次去離Ust最近的坑口分店,他在坑口社會堂檢測站旁邊的商場裡,平常很少吃轉賣牛肉的店,尤其他們是賣稀少的部位,以前去吃火鍋店都是什麼牛五花、豬梅花吃到爽,難得可以吃到我完全沒看過甚至沒聽過的部位🫢桌上的紙也有寫個部位要涮幾秒,算是蠻貼心的🫶🏻但老實說我覺得吃起來就是普普通通,沒有讓我吃起來很驚艷,但也不難吃啦😗整桌吃起下來2個人550(加完服務費後)醬料一個人還要再加10元
✍️餐點介紹——

◽️澳洲五花趾 HK$68
◽️手打牛滑 $50
◽️娃娃菜 $28

🫵惟翔碎念✊

但老實說我覺得吃起來就是普普通通,沒有讓我吃起來很驚艷,但也不難吃啦😗整桌吃起下來2個人550(加完服務費後)醬料一個人還要再加10元,CP值不怎麼高,這個價錢都快可以去吃吃到飽了,所以大家自行斟酌吧!

偷偷說我覺得當天最好吃的是娃娃菜,可能是在Ust裡根本吃不太到菜,然後這間的菜很嫩好好吃,我大大讚賞!
❗️要加一層服務費
惟翔推薦的品項:牛駝峰、牛上肋、牛滑、娃娃菜
惟翔的總評分:🌕🌕🌕(滿分5分)
616火鍋專門店出面有好多分店今次去咗將軍澳食晚餐一直都知佢地出名食唔同部位既靚牛要幾刁鑽有幾刁鑽今次黎到一定要食返個全牛宴🍲鴛鴦青花椒牛骨湯揀咗揀鴛鴦鍋 可以試到兩款湯底牛骨湯味道幾清甜 感覺上係近似清湯腩既湯底白蘿蔔索晒湯汁好入味而青花椒湯係好重花椒味 少少麻但係唔太辣對一般人黎講應該都輕易應付🐮滑尾龍有附上有蛋撈埋一齊 食落好滑而且嫩 值得一試🐮肩胛翼板翼板肉質比較瘦 所以食落會有d咬口而且切得比較大塊 口感好好🐮熟成加拿大牛肩脊牛肩脊肉味好濃 可能係因為熟成左既關係帶有微微脂香感🐮花雕醉牛花雕味好濃 牛肉就算碌完都仲保留到酒既香氣記得呢款最好係牛清湯果邊碌可以保留酒香🐮牛上肋上肋比較多脂肪 適合鐘意食脂香既人🐮牛朴肉每塊都肥瘦適中 而且都幾厚身咬落好多肉汁🥬皇帝菜份量都幾多 新鮮翠綠
616火鍋專門店出面有好多分店

咬落好多肉汁

🥬皇帝菜
份量都幾多 新鮮翠綠
2022-11-27 525 views
秋冬天打邊爐出動!616出名提供刁鑽牛肉部位,大家可以食盡來自不同產地、不同部位既牛肉!我今次去左將軍澳坑口分店,餐廳光猛寛落。職員服務態度好好,斯文有禮。醬料區有好多選擇。聽啲食客講秘製牛肉汁mix鮮牛油鼓油係指定動作。秋冬推介--花雕醉蜆鍋 $138嘩,個蜆煲真係好正!唔係講笑,有相為證,真係有好多好多蜆!!酒味好濃,勁正,仲要辣辣地,食到臨尾我突登唔加湯住,酒味更濃郁,辣度更強勁。仲有每隻蜆都清得乾淨,食唔到有沙,呢點非常重要!叫左四款牛,淥幾秒好快熟,食到每款牛味同濃度都有分別。加拿大伯塔牛側胸肉 $58:牛既油花味好香,牛質係最嫩滑。安格斯橫隔肌 $48:每頭牛只有兩小塊,最濃牛味係佢,雖然呢個部位無咩脂肪,但都係淋既。熟成加拿大牛肩脊 $58:未試過用熟成牛打邊爐,佢用上 21 天以上熟成處理,牛肉以自身酵素分解肌肉組織,幾特別,牛味突出,值得叫黎食。匙柄 $48:牛下肩胛肉,油脂較少,會有少少筋,牛味係有偏向牛蘇香。牛肉餃 $48有6粒,size適中,要淥耐一啲。洛神花玫瑰茶 $32飲到玫瑰味,唔會好甜,唔錯!

秋冬推介--花雕醉蜆鍋 $138

叫左四款牛,淥幾秒好快熟,食到每款牛味同濃度都有分別。

加拿大伯塔牛側胸肉

加拿大伯塔牛側胸肉 $58:牛既油花味好香,牛質係最嫩滑。

安格斯橫隔肌

牛肉餃

牛肉餃 $48
有6粒,size適中,要淥耐一啲。

洛神花玫瑰茶

洛神花玫瑰茶 $32
飲到玫瑰味,唔會好甜,唔錯!
Type of Meal
Dinner
加拿大伯塔牛側胸肉
安格斯橫隔肌
牛肉餃
洛神花玫瑰茶
2022-11-25 108 views
呢日同屋企人去左呢間牛肉火鍋專門店打邊爐😍試完覺得cp 值幾高,都幾值得分享俾大家鴛鴦沙牛湯底($82)我哋今次就揀左沙嗲湯配牛骨清湯呢個組合黎試👍🏻佢嘅沙嗲湯真係好香好重沙嗲味,飲落超級濃郁🥳鍾意濃味嘅,真係會幾鍾意㗎🤣至於佢嘅牛骨清湯,飲落牛味都幾重但又夠清,所以好飲得黎又唔會太膩至於牛肉🤤我哋都試左好幾款㗎😉首先係滑尾龍($48),呢個我都係第一次試,但都真係好有驚喜👍🏻因為佢食落真心好嫩好滑,加上佢係配搭埋雞蛋,所以食落既有牛嘅香味,都有蛋嘅香氣🤭連屋企人都覺得幾正,推薦另外我哋仲試左澳洲和牛牛頸脊($68)、熟成加拿大牛肩脊($58)同加拿大艾伯塔嫩池板($48)🤭佢哋三款都真係好正🤤牛頸脊牛味重得黎又幾有咬口😉牛肩脊嘅牛味就勁濃、肉質勁嫩,食落有好濃厚嘅油脂香味🤭至於嫩池板食落牛味幾足,肉質較牛頸脊嫩,都幾唔錯㗎除咗牛肉,我哋仲叫咗牛丸、金菇同菊花桂圓露,價錢唔貴,但食落佢哋都唔錯,大家有興趣嘅都可以試埋㗎

鴛鴦沙牛湯底($82)

2022-11-13 144 views
616牛肉火鍋有唔同刁鑽牛肉部位, 今日去咗明德商場分店, 地方幾寬敞, 仲有卡通壁畫打卡啱曬!花雕醉蜆鍋煲滾一打開蓋, 酒香四溢, 一大盤蜆全部向上露出蜆肉, 百花齊放好漂亮!蜆肉新鮮冇乜沙, 處理得唔錯。食完再用蜆湯做牛肉火鍋, 特別鮮美!安格斯-橫隔肌與橫隔膜相連,每頭牛只有兩小塊, 稀有得嚟價錢唔貴, 牛味好濃郁!澳洲五花趾牛後腿肌腱的中心部份, 類似平時食開的牛展, 口感爽脆彈牙。牛駝峰牛朴肉後端的頸背間的肉, 食落有豐富油香肉味!匙柄牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細!雙拼牛肉餃原味牛肉餃好多肉汁。麻辣牛肉餃好有辣勁, 鍾意麻辣嘅一定要試下!手打牛筋丸(半打)軟熟肉味較濃好juicy, 口感冇想像中彈牙!鮮製手打烏冬堅韌軟熟, 特別柔軟幼滑, 有嚼口!

安格斯-橫隔肌

澳洲五花趾

牛駝峰
牛朴肉後端的頸背間的肉, 食落有豐富油香肉味!

匙柄
牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細!

雙拼牛肉餃

手打牛筋丸(半打)
軟熟肉味較濃好juicy, 口感冇想像中彈牙!

鮮製手打烏冬
堅韌軟熟, 特別柔軟幼滑, 有嚼口!

花雕醉蜆鍋
616相信大家都識 我已經去第3次啦🥺又抵食 牛肉部位又好多選擇❤️醬料每位$10 有沙茶醬、芝麻醬、豆瓣醬、XO醬、豉油、芫茜等等超多材料可以自由配搭混醬🤪鴛鴦沙牛湯底$82中意食沙嗲湯底一定要食‼️好濃好杰 有啲花生粒 不過都真係好濃 所以建議嗌鴛鴦鍋 冇咁膩🥺熟成加拿大牛肩脊$58安格斯橫隔肌$48澳洲和牛牛頸脊$68牛肉嚟講其實真係算好抵食🥹‼️每碟都有六至7塊 牛肩脊肉味好濃 橫隔肌好軟好淋 我最中意呢個部位 牛頸脊油脂會係最多 娃娃菜$28鴨血$38白蘿蔔$28啲蔬菜真係好抵食 蘿蔔又冇渣 唔錯手打墨魚滑$50牛肉餃$48手打烏冬$18墨魚滑幾唔錯 好彈牙 又好多墨魚粒 牛肉餃幾特別 不過我覺得調味偏重 烏冬推介😋偏幼身 好快就食得 好滑👍🏻👍🏻

鴛鴦沙牛湯底$82

2022-10-31
Type of Meal
Dinner
2022-11-02 100 views
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜坑口都開咗616牛肉火鍋🍲天氣轉涼就會好想打邊爐😆呢間係我見過最特別嘅616🥰由大學生手繪嘅壁畫,主題同坑口有關,好有心思💕✅鴛鴦麻辣牛骨湯 選咗鴛鴦湯底可以食到兩款唔同口味,麻辣湯底麻香味充足🌶✅牛肉選咗好多款唔同部位嘅牛肉,晚市又優惠牛肉套餐:澳洲五花趾、匙柄、安格斯-橫隔肌、牛駝峰,另外有選埋牛朴肉和熟成加拿大牛肩脊,我最中意加拿大牛肩脊,肉質嫩滑,牛味好香👍🏻如果中意有咬口可以選五花趾🥩✅配菜另外叫咗手打蝦滑非常彈牙,值得一試🦐通常火鍋都會叫啲蔬菜食,感覺健康啲🥬✅飲品基本上一定會選菊花桂圓露,甜甜好適合打邊爐飲~📍616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳)將軍澳培成里10號明德邨明德商場1樓105-106號舖
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜
✅鴛鴦麻辣牛骨湯
選咗鴛鴦湯底可以食到兩款唔同口味,麻辣湯底麻香味充足🌶

✅牛肉

✅配菜

✅飲品
基本上一定會選菊花桂圓露,甜甜好適合打邊爐飲~

📍616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳)
將軍澳培成里10號明德邨明德商場1樓105-106號舖
2022-10-29 529 views
打邊爐一直都係香港人至愛, 尤其是入秋之後, 大家實會約返班親朋戚友打番場邊爐😎 仲記得幾年前, 深圳興起潮汕牛肉火鍋, 好多港人都專登去嚐鮮。今日有機會試到喺將軍澳明德廣場嘅616牛肉火鍋專門店, 佢哋出名提供唔同部位嘅靚牛肉, 而且仲會有一啲熟成嘅選擇, 加上有自己特製嘅醬汁,仲有自己品牌嘅啤酒, 配合港式風味,我覺得有過之而無不及🫶🏻👍🌟沙爹/牛骨湯 鴛鴦鍋鍋底選擇咗鴛鴦,係沙爹同埋牛骨湯, 沙嗲湯底非常出色, 夠香夠濃, 牛骨湯底有啲似清湯腩嘅湯底 ,用嚟灼牛肉原汁原味👍🌟77折必食牛肉組 $164呢個價錢已經包咗以下4款牛肉,新鮮又份量十足😍🌟澳洲五花趾牛嘅腳趾肉,脂肪比例較少, 肉味夠, 我覺得配港式調味醬食最夾。🫶🏻🌟安格斯橫膈肌脂肪比例多啲,有咬口, 安格斯通常都食到一梳梳肉, 配任何湯底或醬汁一樣好好味😋🌟匙柄一隻牛隻有2條「匙柄」,切片後中間會有一條明顯的肉筋紋路,像鑰匙柄一樣,入口十分脆爽又夠油脂,配埋616嘅特製牛肉汁加幾滴柚子汁, 好好味呀🫶🏻🌟牛駝峰脂肪比例最高但係屬於脆口,口感層次豐富,呢種質感配沙嗲湯底真係一絕😋另外都叫左其他嘢食嘢飲,包括 叫咗一支烏梅

🌟沙爹/牛骨湯 鴛鴦鍋

🌟77折必食牛肉組 $164
呢個價錢已經包咗以下4款牛肉,新鮮又份量十足😍

🌟澳洲五花趾
🌟安格斯橫膈肌
🌟匙柄
🌟牛駝峰

另外都叫左其他嘢食嘢飲,包括 叫咗一支烏梅汁同埋佢哋品牌嘅616原漿手工啤酒。兩支都好好飲,手工啤都唔錯有花香味。 食物方面當然有追加啦。

🌟熟成加拿大牛肩脊
竟然熟成牛都有😍 熟成後,肉纖維分解咗,自然好淋好嫩, 打邊爐用熟成牛真係第一次見, 效果原來咁好😍

🌟雙拼牛肉餃
分別係牛肉餃,同埋麻辣牛肉餃, 因為我鍾意食辣,所以我鍾意後者。 兩隻餃嘅肉餡都好好味👍

🌟蜂巢豆腐,皇帝菜
配料都好新鮮, 蜂巢豆腐索曬沙爹汁, 真係好惹味。

🌟鮮製手打烏冬
唔知大家有冇呢個習慣,就係食公仔麵或者烏冬同埋尾呢, 今次揀咗佢嘅手打烏冬擺落去沙嗲汁湯底, 由於沙嗲湯底已經濃縮咗,仲有好多牛肉的鮮味, 此美味畫上最完美嘅句號🥰

616有好多分店㗎, 如果鍾意食牛肉嘅朋友,真係冇理由錯過, 其實我今日食咗五款牛都係冰山一角咋, 點樣可以食得曬咁多款呢? 就係約多啲人一齊食囉 !真心推薦畀大家呀🫶🏻

2022-10-26
$250 (Lunch)
2022-10-25 103 views
616牛肉火鍋專門店 @616hotpothk 📍將軍澳培成里10號明德商場1樓105-106號呢排勁涼😏岩哂打邊爐今次來左616😍佢係食刁鑽牛肉專門店🫰🏻❤️價錢相宜CP值高環境裝修好舒服~好有中國傳統特色叫左牛骨清湯$62原條牛骨配上白蘿蔔清湯~更能食出牛肉鮮味👍🏻77折必食牛肉組$164 澳洲五花趾、匙柄 、安格斯-橫隔肌、牛駝峰 ~勁抵食~一個價錢試哂4款主打靚牛肉。澳洲五花趾 :牛後腿肌腱的中心部份,食落彈牙~筋和紋路明顯,口感爽脆❤️。匙柄:牛下局胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟😍。安格斯横隔肌:與横隔膜相連,每頭牛只有2斤左右~肉味濃郁🥰。牛駝峰:牛朴肉後端的頸背間的肉,對應水牛像駱駝🐫峰的位置,間中帶幼筋,油香肉味比例平均另外都散左幾款~。熟成加拿大牛肩脊 $58經熟成處理~牛肉以自身的酵素分解其肌肉組織,食落口感柔軔適中,肉味更濃厚❤️呈大理石油脂花紋🥰好靚。手打牛筋丸 $30 /6粒必食之選❤️入口彈牙😎。加拿大艾伯塔嫩池板 $48 牛味濃香~油脂分布適中。炸魚皮 $28 。仲叫左特飲酸梅汁同日本汽水。🫰🏻616牛肉來自不同產地、不同部位的牛肉,包括加拿大、蘇格蘭、澳

616牛肉火鍋專門店 @616hotpothk
📍將軍澳培成里10號明德商場1樓105-106號

呢排勁涼😏岩哂打邊爐今次來左616😍
佢係食刁鑽牛肉專門店🫰🏻❤️價錢相宜CP值高
環境裝修好舒服~好有中國傳統特色

叫左牛骨清湯$62
原條牛骨配上白蘿蔔清湯~
更能食出牛肉鮮味👍🏻

77折必食牛肉組$164
澳洲五花趾、匙柄 、安格斯-橫隔肌、牛駝峰 ~
勁抵食~一個價錢試哂4款主打靚牛肉

。匙柄:牛下局胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟😍

另外都散左幾款~
。熟成加拿大牛肩脊 $58
呈大理石油脂花紋🥰好靚

。手打牛筋丸 $30 /6粒
必食之選❤️入口彈牙😎

。加拿大艾伯塔嫩池板 $48
牛味濃香~油脂分布適中

。炸魚皮 $28

。仲叫左特飲酸梅汁同日本汽水。🫰🏻

616牛肉來自不同產地、不同部位的牛肉,包括加拿大、蘇格蘭、澳洲、英國💯
食盡各種刁鑽牛部位😍
2022-10-22 102 views
出街食又唔想去太遠,附近食又限時,打個邊爐鬼咁急……終於搵到一個有質素又唔使限時嘅616打邊爐……正!可能係個商場位置唔好啦~搞到無人知。多款牛肉真的靚,已經第5次幫襯,今日食青椒湯底,初滾淥牛肉清清香香,食耐左辣味出來湯變濃另有風味。前2次,食牛雜湯底同竹牛骨湯底;牛雜湯底都有幾多餸,正;牛骨湯底清d,各有好味。 牛肉款式多到唔記得,匙柄最喜歡……
616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳).616真係一個喜歡食牛而性價比又高嘅地方,一隻牛不同部倍嘅牛你都食到之餘仲要價錢係非常親民.▪️油脆魚皮▪️.今日勁好食,夠凍夠爽口,又唔會太辣超開胃!.▪️鴛鴦酸菜牛骨湯 ▪️.個人係非常推介叫呢個,以打邊爐而言其實酸菜嗰個係一流,酸汁索曬係所有邊爐配料。而牛骨湯入面有牛骨,肉同埋蘿蔔,好好食!.▪️ 77折必食牛肉組<澳洲五花趾•匙柄·安格斯橫隔肌·牛駝峰▪️.咁啱呢個套餐包嘅都係我地平日黎616喜歡會食嘅部位,嗌呢四碟仲有77折。個人喜好匙柄同埋五花趾,每樣都係淥6-8秒就食得.▪️牛肉餃•油豆腐串•娃娃菜▪️.油豆腐串必叫,夠索味,牛肉餃有六隻,可惜淥一陣之後佢肉同埋皮好容易分離。娃娃菜就梗係打邊爐必備推介!.📌 616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳)將軍澳培成里10號明德邨明德商場1樓105-106號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳)

▪️油脆魚皮▪️
今日勁好食,夠凍夠爽口,又唔會太辣超開胃!

▪️鴛鴦酸菜牛骨湯 ▪️

▪️牛肉餃•油豆腐串•娃娃菜▪️
📌 616牛肉火鍋專門店 (明德商場) (將軍澳)
將軍澳培成里10號明德邨明德商場1樓105-106號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️