2021-11-27 20 views
👅烤菠蘿impossible 漢堡•燒烤醬呢個菠蘿好大嚿😍烤得又夠甜,燒熱左個菠蘿真係好好食呀😍第一次食呢啲新牛肉,口感原來真係好似牛肉😂都幾得意呀👅成個漢堡唔講真係唔知用咗新牛肉嚟整,加埋燒烤醬,好多汁又Juice超正🤤👅 韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉睇唔出呢個意粉真係有泡菜味😂但又做到卡邦尼汁嗰種濃厚creamy 感覺😛食落辣辣地嘅意粉,煮得啱啱好,唔會太淋,撈埋啲辣辣地嘅忌廉汁一齊食,真係好似出邊食嗰啲卡邦尼意粉喎👍🏻👅 鹹蛋黃窩夫配普洱朱古力雪糕呢個鹹蛋黃窩夫好有驚喜呀😍佢用咗鹹蛋黃打埋入啲蛋漿度,再整成窩夫🧇唔似淨係查一層鹹蛋黃醬喺上面,而係你冇點任何野,直接食都食到啲鹹蛋黃味呀😍😍😍當然要試埋佢個普洱朱古力雪糕啦😛嗒真啲真係有啲茶味喎,食落仲有朱古力粒粒,用窩夫點少少朱古力雪糕一齊食好好味呀🤤
👅烤菠蘿impossible 漢堡•燒烤醬

👅 韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉

👅 鹹蛋黃窩夫配普洱朱古力雪糕

2021-11-27 28 views
-好似自從開始10點冇堂食後 真係比較少去食甜品撞啱放假早左食飯 先可以去到甜品店食甜品 真係好難得😔從來冇諗過夜晚食個糖水 變到咁奢侈😮‍💨以前話行就行 緊有一間系左近今次經過厚福街見到呢間 2DP幾吸引 就入去試下💟蜜瓜牛乳刨冰呢個簡直係人氣冧巴溫😂💯起碼有半間舖頭枱上面都有呢一款甜品蜜瓜果肉清甜多汁 每一口都好正 配上口感幼滑嘅北海道特選3.6牛乳刨冰 入口即溶溶後 有超濃郁嘅牛奶味🥛 大愛😍💟紅棗桃膠燉雪梨至於養生既朋友 呢款燉雪梨絕對係必點🤩紅棗 可以令面色紅潤桃膠 美顏恩物 - 抗衰老雪梨 令身體補充水份嘅作用其實呢排食都好啱🤤🤤天氣咁乾燥💟綜合豆乳刨冰棉密嘅豆乳刨冰加上寒天、珍珠、芋圓仲有幾粒黑糖蕨餅唔同嘅食材令到刨冰口感更豐富真係無論春夏秋冬 刨冰都係TOP3選擇😋👍🏼.整體來講超滿足!其實佢系甜品x素食餐廳已經諗左下次要來試埋素食🤩🤩
好似自從開始10點冇堂食後 真係比較少去食甜品

桃膠 美顏恩物 - 抗衰老
雪梨 令身體補充水份嘅作用
其實呢排食都好啱🤤🤤天氣咁乾燥

💟綜合豆乳刨冰
棉密嘅豆乳刨冰加上寒天、珍珠、芋圓仲有幾粒黑糖蕨餅
唔同嘅食材令到刨冰口感更豐富
真係無論春夏秋冬 刨冰都係TOP3選擇😋👍🏼
整體來講超滿足!其實佢系甜品x素食餐廳
已經諗左下次要來試埋素食🤩🤩
$100 (Last Night Supper)
2021-11-26 24 views
2DP (尖沙咀)尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下🍈蜜瓜牛乳刨冰 蜜瓜波超級多 牛乳刨冰勁多牛乳味 推介!🍯泰式奶茶刨冰真係用泰式奶茶炮製而成 可以話啖啖奶茶味 🍟黑松露薯條佢嘅薯條唔同普通麥當勞嘅薯條 齋薯條五點醬都好有薯條味 大家一定要試下🍵龍眼冬瓜茶冬瓜茶 入面 有啖啖龍眼味 可以話好好味 !🤤可以話係尖沙咀地段來講成間餐廳嘅CP值都好高 如果喺尖沙咀行街行到悶都會想嚟坐吓
2DP (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下

🍈蜜瓜牛乳刨冰
蜜瓜波超級多 牛乳刨冰勁多牛乳味 推介!

🍯泰式奶茶刨冰
真係用泰式奶茶炮製而成 可以話啖啖奶茶味

🍟黑松露薯條

🍵龍眼冬瓜茶
冬瓜茶 入面 有啖啖龍眼味 可以話好好味 !🤤

2021-11-26 28 views
留意左好耐既一間餐廳,今日同左位素食朋友一齊去試下。生酮全日早餐嘩,大大份,食物豐富新鮮,打卡影相一流。特別既係有奇亞籽布丁,口感特別。另一道係牛肝菌肉碎闊條麵,食客可以加錢轉蒟蒻麵,俾大家多個選擇。牛肝菌個味好香好岀,又好足料,每一啖都有牛肝菌同肉碎,份量又多,係我既大愛。下要黎試下佢既甜品先。
留意左好耐既一間餐廳,今日同左位素食朋友一齊去試下。

生酮全日早餐
嘩,大大份,食物豐富新鮮,打卡影相一流。

特別既係有奇亞籽布丁,口感特別。

牛肝菌肉碎闊條麵

下要黎試下佢既甜品先。
牛肝菌肉碎闊條麵
  • 牛肝菌impossible肉碎闊條麵
2021-11-25 22 views
素食風都興左一排,今次想同大家介紹呢間「 2DP 」,食物質素良好,而且用餐環境舒適🌾,整體感覺幾有誠意!​————————————————​🥇牛肝菌Impossible肉碎闊條麵($118)​👅 菇味香濃🍄,個汁食落好有牛味,愈食愈開胃​🥈經典Impossible漢堡($128)​👅 Burger食落好有層次🍔,唔講都唔知係植物肉,彷真度極高🥈蜜瓜牛乳刨冰($108)​👅 蜜瓜一粒粒咁配埋甜甜嘅煉奶牛乳雪花冰,做飯後甜品一流————————————————​📍 2DP - Tea & Veggie​︰尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下​
​————————————————​
🥇牛肝菌Impossible肉碎闊條麵($118)​
👅 菇味香濃🍄,個汁食落好有牛味,愈食愈開胃

🥈經典Impossible漢堡($128)​

🥈蜜瓜牛乳刨冰($108)​
👅 蜜瓜一粒粒咁配埋甜甜嘅煉奶牛乳雪花冰,做飯後甜品一流
————————————————​
蜜瓜牛乳刨冰 $108呢個份量要2個人先食得晒,成個蜜瓜都充滿刨冰,刨冰個質感好棉,唔會食到冰粒,仲要好濃牛乳味😍😍,我中意的食法係每粒蜜瓜黐滿刨冰,兩種味道同時享受😜*另收加一服務費
蜜瓜牛乳刨冰 $108

*另收加一服務費
2021-10-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2021-11-21 32 views
係尖沙咀食飽飯經過見到餐廳有人食緊蜜瓜牛乳刨冰好吸引 決定就試一試🍽呢間係素食餐廳 有主食提供 今次食飽飯所以試住甜品先👅-✨蜜瓜牛乳刨冰 ($108)刨冰擺盤靚 用密瓜盅裝住刨冰 再加上大大粒蜜瓜做襯托 打卡一流😍蜜瓜又大粒又爽甜 數量亦都吾少 而刨冰既牛奶味亦都好濃 略有少少甜 但可以接受🤣🤣✨泰式奶茶刨冰 ($78)呢款刨冰份量比較細 造型好似盆栽種植咁 仲有片葉插喺刨冰上🌱食落有好香濃既泰式奶茶味 冰好綿 入口即溶 ✨黑芝麻奶油窩夫 ($98)總共有三舊窩夫 一球雪糕 同幾粒嶡餅😎窩夫淋上黑芝麻奶油 又幾夾 一啲都吾膩 仲好香濃添!窩夫如果脆口啲就更加好👀至於嶡餅味道就煙煙韌韌 好似食緊啫喱咁 仲有好香濃既黑芝麻味😋
✨蜜瓜牛乳刨冰 ($108)

✨泰式奶茶刨冰 ($78)

✨黑芝麻奶油窩夫 ($98)
2021-11-20 23 views
蜜瓜碗农场牛乳刨冰是他家招牌。冰激凌颗粒非常细碎,口感很好,牛乳味很浓。蜜瓜好甜。不知不觉吃完一大盆,可是竟然还想再吃。108的价位不算便宜。本来想点西瓜刨冰,可惜当时没有了。适合聊天的店。也有不少西式简餐可选择。不过我们当时已經吃過午餐,只想吃甜品,就没再点啦。
2021-11-20 32 views
2DP相信好多人都聽過,食物質素良好又環境舒適🌾,果然無令人失望!————————————————👅牛肝菌Impossible肉碎闊條麵($27)👍🏻 菇味香濃又有大件菇菌同素肉粒🍄,素食都可以好好味👅蜜瓜牛乳刨冰($27)👍🏻 甜蜜煉奶牛乳雪花冰🍧,蜜瓜粒粒熟透香甜👅經典Impossible漢堡($128)👍🏻 素漢堡扒仿真度極高🍔,同平時食嘅Burger有過之而無不及————————————————📍 2DP - Tea & Veggie地址︰尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下.

————————————————
👅牛肝菌Impossible肉碎闊條麵($27)
👍🏻 菇味香濃又有大件菇菌同素肉粒🍄,素食都可以好好味

👅蜜瓜牛乳刨冰($27)
👍🏻 甜蜜煉奶牛乳雪花冰🍧,蜜瓜粒粒熟透香甜

👅經典Impossible漢堡($128)

————————————————
📍 2DP - Tea & Veggie
地址︰尖沙咀厚福街12至12號A藍馬商業大廈地下
2021-11-17 29 views
今日經過厚福街2DP見到門口個menu個刨冰好正咁,🐽🐽話想試吓。我哋叫咗呢個蜜瓜牛乳刨冰嘩!見到已經興奮😆一粒粒波波蜜瓜佈滿哂半個蜜瓜,食咗幾粒蜜瓜,下面就係絲絲既刨冰,啲刨冰加埋啲牛乳真係好好味🤤正呀!其實餐廳仲有啲set menu 我就叫咗個牛油果羽衣甘藍沙律勁大碗沙律🥗除咗牛油果原來仲有好多果仁,配埋啲沙律汁又幾好食夠哂健康呀!跟set 仲可以半價升級主menu 飲品咁抵飲梗係要飲啦!無糖凍頂烏龍茶香味濃仲好大杯tim 😍最後仲叫咗個糖水滋潤吓紅棗桃膠燉雪梨岩哂近排咁乾燥嘅天氣要滋潤吓😋勁大個雪梨燉。真係食到飽飽
今日經過厚福街2DP見到門口個
menu個刨冰好正咁,🐽🐽話想試吓。

我哋叫咗呢個
蜜瓜牛乳刨冰
嘩!見到已經興奮😆
一粒粒波波蜜瓜佈滿哂半個蜜瓜,
食咗幾粒蜜瓜,下面就係絲絲既刨冰,
啲刨冰加埋啲牛乳真係好好味🤤正呀!

其實餐廳仲有啲set menu
我就叫咗個牛油果羽衣甘藍沙律

跟set 仲可以半價升級主menu 飲品
咁抵飲梗係要飲啦!
無糖凍頂烏龍
茶香味濃仲好大杯tim 😍

最後仲叫咗個糖水滋潤吓
紅棗桃膠燉雪梨
岩哂近排咁乾燥嘅天氣
要滋潤吓😋

勁大個雪梨燉。真係食到飽飽

• 蜜瓜牛乳刨冰
最近涼返少少,就約埋好姐妹去尖沙咀行下街買返d轉季衫,行到攰就去左厚福街搵野食,其實只係6點,不過已經好多人啦,我哋一早已經有目標,去到就排第4.5左右,不過都好快有得入去食,如果想食,記得早d黎啦😚講返間餐廳先,係少有既素食店加甜品,仲有第一次見既生酮飲食餐單😱因為朋友減肥,成日就佢食d健康嘢食,今次就可以滿足左我同佢嘅個人需要啦😃打開餐牌,真係忍唔住講一句,真係素食㗎?同平時睇開嗰啲完全唔同,超吸引,樣樣都勁想食。。😋最後我同朋友每人嗌左2個主菜加多個甜品一齊share食我朋友話一定要食all day breakfast,呢個係同平時嗰啲唔同,係生酮版,又幾特別喎呢個係牛肝菌肉碎闊條麵,如果想食得再健康啲,可以加錢轉蒟蒻麵👏個牛肝菌個味好岀,又好足料,每一啖都會有少少牛肝菌同肉碎,個肉碎仲要食素牛肉碎😆你唔同我講係素食我都唔會知,真心可以放肆一下食多啲😍😍呢個甜品,我見好多枱都有叫,打卡必備,雖然佢個價錢要$108,好似好貴甘,但絕對足料,用左半個蜜瓜去整,個蜜瓜仲要好新鮮好甜,我哋2個食其實都食唔晒,我諗可以4個女仔share食重有好多好特別嘅食物冇叫,都幾期待,下次會再去試下其

重有好多好特別嘅食物冇叫,都幾期待,下次會再去試下其他食物😋😋😋
2021-11-14 30 views
都唔係第一次食2DP 今日同素食者朋友係尖沙咀做完facial之後 就決定一齊去厚福街食番🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️ 8:00去到都已經有好多人 得番門口兩個位 由於我地都唔係太肚餓 所以就淨係叫左兩個main同兩杯野飲就算***1. 牛肝菌impossible肉碎闊條麵肉碎同菇味非常濃郁同creamy 完全食唔出係素肉2. 流沙鹹蛋黃燴飯好少係西式餐廳見到有鹹蛋黃飯 我地轉左豆乳 鹹蛋黃味唔會話濃郁到令人反感剛剛好 有一啲白菌同炸豆腐 3. 荔枝西柚烏龍個人來講唔係好鍾意飲太甜嘅嘢 呢杯烏龍茶真係唔錯 少少嘅西柚味令人好fresh4. 玫瑰荔枝梳打有陣陣嘅玫瑰清香味
***
1. 牛肝菌impossible肉碎闊條麵
肉碎同菇味非常濃郁同creamy 完全食唔出係素肉

2. 流沙鹹蛋黃燴飯

3. 荔枝西柚烏龍

4. 玫瑰荔枝梳打
有陣陣嘅玫瑰清香味
2021-11-11 67 views
某天同朋友黎左尖沙咀行街,見到呢間門面好靚又主打素食既2DP餐廳,我地揀左坐門口附近既高枱位置,入面以白色牆身,木質枱櫈為主,環境簡潔明亮,之後我地叫左一個南瓜忌廉燴飯入面仲有蘆筍,用左雲石碟裝飾底好靚,忌廉好配南瓜飯既質感入口軟熟,香濃忌廉味,南瓜原個上,之後我同朋友仲叫左甜品泰奶遇上豆腐花$58,泰式奶茶味甜甜地加埋好有咬口既寒天,芋圓,珍珠等等配搭彈牙煙韌口感配豆腐花既香滑幾特別,同埋原個蜜瓜牛乳刨冰$108,蜜瓜肉放滿蜜瓜上面好吸睛,牛乳刨冰好濃牛奶味。

2021-11-07 1415 views
有個素食朋友成日都帶我周圍食素中式嘅素食或者素食自助餐就食得多佢今次就帶咗我嚟試下西式嘅素食 估唔到好有驚喜超高質餐廳裝修簡潔明亮 乾淨舒服餐牌亦有多款唔同嘅選擇 同普通西式餐廳差唔多仲有多款唔同嘅甜品烤大啡菇Impossible漢堡黑椒醬 $138 粗薯條+$26因為本身自己都戒咗牛好耐冇食Burger 見到有素食嘅牛Burger梗係要試下一上台見到大大個burger層次分明 非常吸引 漢堡材料豐富 有Impossible牛 芝士 大啡菇 生菜 蕃茄同埋苜蓿芽因為已經幾年冇食牛 一試呢個impossible牛覺得同真正嘅牛肉味道完全冇分別 好juicy配埋燒過嘅芝士好香口包皮烘過外脆內軟一啖咬落去口感層次好豐富純素雞髀 $48純素雞地足足有四隻 外皮整得好香脆 但食落冇乜熱氣嘅感覺配埋酸辣醬好味道士多啤梨配奶油醬窩夫配鐵觀音雪糕 $98呢個窩夫外型非常吸引 鐵觀音味嘅雪糕好好食 茶味唔苦澀亦都唔會太濃或者太淡啱啱好窩夫外脆內軟入面仲暖暖地 士多啤梨奶油醬夠甜伴碟嘅士多啤梨同埋藍莓亦唔酸 食完好滿足熱帶水果茶 $45熱帶水果茶好香甜 入面仲有多款唔同嘅水果總括嚟講呢間素食餐廳真係好高質
有個素食朋友成日都帶我周圍食素

熱帶水果茶 $45
熱帶水果茶好香甜 入面仲有多款唔同嘅水果

總括嚟講呢間素食餐廳真係好高質 又靚又好食
間唔中可以食多啲素食 保護環境之餘都減少食動物
因為其中一位同學係素食者,我地就揀咗呢間餐廳。最初都怕外國人會畀我地啲港式西餐嚇親,點知去到係出奇地好食。諗住叫啲薄餅、意粉嚇下個意大利交流生都失敗了😂 來自瑞士的素食同學對餐牌上林林種種嘅素食款式感到非常好奇,佢從來都冇諗過素煙肉可以咁好食、韓式泡菜辣辣地好得意😂 同埋就算我地其他人唔係素食者都覺得餐牌好多選擇,亦都唔會因為冇肉覺得今餐好空虛😊 要講唔好嘅可能係餐廳職員服務態度就正常,平時茶記水準咁,有種好急躁嘅感覺,同餐廳定位有少少唔夾🙈
Ratatouille  pizze
牛油果扁意粉.配烤羅馬蕃茄