葵涌廣場是香港的美食集中地之一,絕對適合愛吃的朋友,探索各家美食。今天我們試的是 10 cents bread的pancake ,聽說十分麵包 源自韓國慶州,本就風靡日韓多時。今日順路經過,終於可以一試。這間葵涌廣場的門市,由正宗韓國人主理,光猛衛生的制作環境,韓國oppa即叫即製,主打真材實料。去到的時候,已經有不少人在排隊等候。這韓式班戟大大的一個,印制10毫子的模樣,相當有趣。新鮮熱辣的拿上手,班戟的蛋香混了芝士的香氣,輕輕撕開,芝士立即拉絲!拉絲拉得很長很厚實!❤️愛了愛了。一口咬下去,就如雞蛋仔般柔軟的口感,配搭微微咸香的芝士,口味絕對一絕。不論視覺還是味覺,都是高度的享受啊。

這韓式班戟大大的一個,印制10毫子的模樣,相當有趣。

不論視覺還是味覺,都是高度的享受啊。
2023-11-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
ෆ 𝟭𝟬分麵包 ෆ #我願稱之為世一芝士拉絲餅早兩日行葵廣俾我發現咗呢間風靡韓國嘅芝士拉絲餅🧀🧀香港終於有得食啦😍舖頭超大好闊落💕係韓國老闆親自主理 即叫即整❀︎.(*´▽︎`*)❀︎.真材實料拉絲的芝士餅 超澎湃嘅芝士勁邪惡又好滿足🤤重點係成舊芝士但係食落去啲都唔膩個餅鬆軟綿密 好似食緊𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚!我超愛呢個口感~(⑉︎• •⑉︎)♡︎蛋香濃郁 帶少少甜味配合芝士少少咸味 勁勁勁正🥳因為係即叫即整嘅關係拎到手係超級熱 大家要小心辣到手啊🫶🏻𝟭𝟬分麵包葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖@10centsbread #網紅打卡 #香港探店 #香港美食 #葵廣美食 #拉絲芝士 #10分麵包#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 𝟭𝟬分麵包 ෆ

#我願稱之為世一芝士拉絲餅

早兩日行葵廣
俾我發現咗呢間風靡韓國嘅芝士拉絲餅🧀🧀
香港終於有得食啦😍

舖頭超大好闊落💕
係韓國老闆親自主理 即叫即整❀︎.(*´▽︎`*)❀︎.
真材實料拉絲的芝士餅 超澎湃嘅芝士
勁邪惡又好滿足🤤

重點係成舊芝士但係食落去啲都唔膩
個餅鬆軟綿密 好似食緊𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚!
我超愛呢個口感~(⑉︎• •⑉︎)♡︎

葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖
@10centsbread

#網紅打卡 #香港探店
#香港美食 #葵廣美食 #拉絲芝士 #10分麵包
☞ 葵芳 10分麵包 ☜ ———————————————見啲人去旅行都會食呢個打卡,而家香港都有得食,唔使去旅行食啦😝———————————————◊ 10分麵包 ($40/1) ◊塊餅即叫即整,所以到手嘅時候係熱辣辣。見佢整嘅時候放咗勁大嚿芝士入去,拎到手影完相搣開,入邊嘅芝士可以拉到好長,真係打卡一流。中間咁多芝士以為會好滯,但食落又唔會。食落好香蛋味,同芝士嘅咸香好夾。其實佢有啲似放大版嘅銅鑼燒😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5———————————————📍:10分麵包葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖#為食豬在葵芳 #葵芳美食#foodblog #甜品 #香港美食 #香港餐廳
☞ 葵芳 10分麵包 ☜
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖

#為食豬在葵芳 #葵芳美食
#foodblog #甜品 #香港美食 #香港餐廳
2023-11-09
$40 (Dinner)
2023-11-12 42 views
之前係明洞食過韓式拉絲芝士🧀️飽 、就已經覺得好好食, 而家係葵涌廣場都有得食、所以就特登去試吓❤️這間店舖是韓國人開的、這個coins bread 是即叫即做,熱辣辣的!芝士控的更加不要錯過、這個拉絲效果真的很澎湃、真的可以拉到好長好長😂、口感豐富、還好吃過我在明洞吃的那塊! 真的好好味、所以我還買多幾塊夜晚宵夜食😆

之前去韓國🇰🇷已經食過 一直都想再食🥹依家香港終於有得食😍好開心好開心好開心☺️為左保持熱辣辣又脆皮既口感 全部都係即叫即整👏🏻佢好似窩夫類咁 首先倒入粉漿 然後加入大量芝士🧀️ 再烘熱做成外脆内軟既效果🥰 新鮮出爐更加滋味 為左比大家睇下拉絲既癮😆 我就拉左先食🤣 分開後有超長既拉絲 拉到勁高 拉極都仲有咁呀🤣🤣10 Cents Bread @10sentsbread📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號鋪#10分麵包 #pancake #拉絲芝士班戟 #香港探店 #香港美食 #葵涌廣場
之前去韓國🇰🇷已經食過 一直都想再食🥹
依家香港終於有得食😍好開心好開心好開心☺️

為左保持熱辣辣又脆皮既口感 全部都係即叫即整👏🏻

10 Cents Bread @10sentsbread
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號鋪

#10分麵包 #pancake
#拉絲芝士班戟 #香港探店 #香港美食 #葵涌廣場
2023-11-11 13 views
前兩日去咗葵廣,終於試咗韓國大熱嘅街頭小食10分麵包,名係麵包,但我覺得外皮似Pancake多啲😆 入面爆芝,好好食🤤 鍾意食芝士嘅朋友仔一定要試👍🏻🔸10分麵包 $40全店淨係賣一種芝士麵包🧀,專注整好一種食物👍🏻 麵包係即叫即整,可以睇住老闆加蛋漿,有啲似整格仔餅咁~ 模具係訂製嘅香港1毫子圖案同招牌微笑妹妹logo😆 好特別!蛋漿燒到半熟之後,老闆就會加入一大塊芝士🧀,之後合拼埋一齊就完成啦~ 每塊10分芝士麵包都新鮮出爐,香噴噴!而且超級拉芝呀,可以拉到超高🤣 麵包鬆軟香甜,味道都幾純粹,蛋香芝士香=好味🤤好耐無講韓文,同韓國老闆講咗句맛있어요😋 睇落價錢稍貴,但呢個10分麵包好足料,超級拉芝,好食又打卡,好值得試吓👍🏻

🔸10分麵包 $40

• 10分麵包
10分麵包葵涌廣場出名多掃街小食,最近有一間由韓國濟州引入嘅超強芝士拉絲麵包嚟到葵廣, 佢哋喺韓國高峰時期一日可以賣到1000-3000個。呢間小店都係由韓國人主理,小店只賣一種「10分麵包」,即叫即整,大約等5分鐘左右就有得食!小店有4張高枱比食客立食,仲有set咗個打卡位比食客拉絲打卡添!10分麵包$40(9/10)即叫即整熱辣辣,超心急想睇下可以拉幾長,一咬就慢慢拉,越拉越驚斷,大約拉到30cm就斷咗。呢個麵包其實我覺得似pancake貼切d,造型好特別,一面係港幣1毫子,另一面係好cute嘅卡通,咬落去軟綿帶少少甜,食到入面芝士味少少咸咸地,見到老闆成舊好厚嘅芝士放咗入去,簡直超足料!好玩又好食!6人總共價錢$240個人口味總評分:9/10@10centsbread地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖#10分麵包 #10centsbread #葵芳 #葵芳好去處 #葵芳美食 #葵涌廣場 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdesserts
10分麵包

10分麵包$40(9/10)

6人總共價錢$240

個人口味總評分:9/10

@10centsbread

地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場2樓2009號舖

#10分麵包 #10centsbread #葵芳 #葵芳好去處 #葵芳美食 #葵涌廣場 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
TakeAway
2023-11-09 17 views
有冇人勁中意芝士🧀️呢~呢度就可以滿足您既願望拉🤤🤤即叫即整‼️‼️‼️係𝐎𝐩𝐩𝐚整既愛心芝士面包☺️見紅到爆~一於拉埋同學仔一齊拉絲拉💖💖😆要肥一齊肥🥳🔆出示學生證減$10🔆🧀芝士面包 $40真係超足料🤤🤤大大滿足‼️濃濃蛋香味𝐘𝐮𝐦𝐲𝐮𝐦~~😍 仲要係即叫即整,好有心機😍☺拉絲拉到勁長😆😆️𝐎𝐩𝐩𝐚仲送野飲比我地😍😍真係超親切又熱情❣️❣️

🔆出示學生證減$10🔆
🧀芝士面包 $40
  • 10分麵包
始創於韓國慶州,風靡韓國及日本的大熱人氣拉絲芝士10 Cents Bread終於登陸香港,高峰期於慶州日賣3000個,由韓國人主理趁著假期跟男友到葵涌廣場逛街購物順道朝聖一下店內有好幾個打卡位;老闆會親身出馬做麵包,同時非常親切有禮==========🔹10分麵包 $40麵包即點即做,約5~10分鐘可取港幣1毫子的造型,地道又有創意,體積可不少,有一定厚度撕開麵包,可見超強的拉絲芝士,可以拉到超過50cm的長度麵包鬆軟綿密有Pancake口感,蛋香濃郁而鹹甜有致;拉絲芝士足料豐富,有一定的鹹香,食得出夠真材實料
趁著假期跟男友到葵涌廣場逛街購物順道朝聖一下
店內有好幾個打卡位;老闆會親身出馬做麵包,同時非常親切有禮
==========
🔹10分麵包 $40
麵包即點即做,約5~10分鐘可取
港幣1毫子的造型,地道又有創意,體積可不少,有一定厚度
撕開麵包,可見超強的拉絲芝士,可以拉到超過50cm的長度
2023-11-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 10分麵包
最近推出咗好多平機票,見到朋友仔前往日本同埋韓國旅遊,打開社交網絡,就會見到網红拉絲芝士包,好似好好味咁樣!而家香港都有得食啦!喺葵廣就可以用$40嘅價錢買到 !呢度嘅老闆仲要係正宗韓國人,麵包即叫即整,倒入粉漿之後再放入芝士片,之後再倒入粉漿,做到夾心嘅效果,一拎上手熱辣辣!仲有超強拉線效果,呃like一流!味道方面,一樣係ichiban!本身我都唔係幾鍾意食芝士,但係呢一個芝士完全不膩,計時香味不會太霸道,粉漿麵包帶少少甜味,同芝士味好夾!食完之後,忍唔住買多兩隻反屋企請屋企人食,媽子都大讚不錯

【超強拉絲芝士餅🧀 即叫即做🔥 造型感💯】推薦程度:●●◐○○抵食程度:●●●◐○———🧀 10分麵包|$40上次去日本間Mega Donki見到,太多人所以冇排到隊~ 估唔到返到香港就食到喇😆 即叫即整,都無等咗5分鐘左右⏳ 造型好可愛,係港幣1毫子😂 外脆內軟,而且拉絲力超強‼️ 食落唔算好膩、但好頂肚好飽,一定要share食🙌🏻 個人覺得味道上一般,鹹香度不味,以致佢唔夠inspiring🤔 只係純打卡嘅話,呢個價錢有啲進取,所以我未必覆桌了~
【超強拉絲芝士餅🧀 即叫即做🔥 造型感💯】

推薦程度:●●◐○○
抵食程度:●●●◐○

———

🧀 10分麵包|$40
之前見到ig 一輪洗板, 我都終於去左一試. 由韓國慶州引入, 真材實料超長拉絲芝士包. 老闆係兩位韓國人, 葵涌廣場係佢地首間分店, 仲好貼心改用左港幣一毫子嘅造型夠哂local 味, 店中亦有好多打卡位韓國拉絲芝士麵包 $40即叫即做, 老闆開始製作都好快手, ard 5分鐘. 不過比起麵包, 叫pancake 或者車輪餅更貼切, 較厚身軟綿帶蛋香, 望住老闆成磚厚厚cheese 放入去好足料, 所以拉絲可以拉到好長, 唔算好膩. 呢款cheese 比較偏向拉絲, 唔係好咸香嘅一款如果想打卡, 放涼dd 等佢冇咁熱先會更易拉長

之前見到ig 一輪洗板, 我都終於去左一試.

韓國拉絲芝士麵包 $40

如果想打卡, 放涼dd 等佢冇咁熱先會更易拉長

• 10分麵包
韓國人氣大熱🔥芝士拉絲pancake‼️.韓國人氣大熱既街頭小食進駐葵廣啦!更加係由韓國oppa親自主理😍即叫即整新鮮熱辣,而且老闆仲好親民💯等既過程大約5️⃣至🔟分鐘左右,新鮮出爐就食得啦✨造型都十分別緻,係港幣1️⃣毫子🤣,pancake都比較厚身,但咬落又有少少脆口(因為新鮮整),裡面既軟綿又香口!食到落中間位置更加食到勁多🧀,拉絲力超強,個個都玩緊🤣又好食又好玩,難怪如此火爆啦🤪10分麵包 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
韓國人氣大熱🔥芝士拉絲pancake‼️

10分麵包 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
2023-10-26 31 views
最近和朋友到葵廣掃街,發現開了間在日韓國流行的新興美食——10圓造型拉絲芝士餅,讓我愛不釋手。這款餅乾有著引人入勝的外觀,圓形造型和拉絲芝士,非常適合打卡。首先,這款餅乾的外層酥脆可口,咬下去時發出脆脆的聲音,讓人愉悅不已。而餅乾的內部則是鬆軟綿密,口感豐富。但最讓我驚豔的是餅乾上的拉絲芝士,它綿密細滑,和蛋餅非常配合。一手分開餅拉開,芝士像絲一樣結結實實地被拉開。每一口都能品嚐到芝士的香濃和餅乾的香甜,綿綿軟軟的,給人一種令人難以忘懷的美味另外,加配韓國零卡乳酸飲品,多吃也不怕。總的來說,10圓造型拉絲芝士餅非常有驚喜,蛋餅香甜,配上拉絲的芝士咸甜咸甜非常可口。

另外,加配韓國零卡乳酸飲品,多吃也不怕。

TakeAway
風靡韓國和日本的硬幣造型拉絲芝士餅🧀早前登陸香港時在社交平台被瘋狂洗版,不過因為地點對我來說有點遠,一直未有機會去試,這天終於讓我吃到了。來自韓國慶州的10 Cents Bread (10分麵包) 位於街頭小食集中地葵涌廣場,由兩位韓國人店主親自主理,專賣一種口味的人氣韓式拉絲芝士餅,高峰時期在韓國更加每日賣過千個。這個芝士餅簡直是將我最愛的芝士和雞蛋仔集於一身,每件夾餅都即叫即製熱辣辣,真材實料加入又厚又大片的芝士,外面蛋糕層的味道就像雞蛋仔和窩夫,充滿濃濃的蛋香味,內有澎湃飽滿的鹹香芝士,芝士拉絲效果超級浮誇,加上港幣一毫子的造型,搶眼非常令人不停打卡。店主熱情有禮,看到我們拉出手臂般長度的拉絲更表現得相當興奮。雖然定價$40一件有點進取,但單是用來放上社交平台「呃like」已值回票價,而且的確相當合我口味,我一口氣就吃了兩個。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿10分麵包 @10centsbread𖤣𖤥葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥

𖠿10分麵包 @10centsbread
𖤣𖤥葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

#10分麵包 #葵芳美食 #葵芳 #街頭小食 #掃街 #韓國 #韓國美食 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie