Zeppelin Hot Dog Shop (EASTMARK) (Closed)

齊柏林熱狗店 (EASTMARK)
2K
Ritakitty
物超所值熱狗連鎖店
Ritakitty
2022-02-28
Follow
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5P.S. 荃灣、葵芳、屯門、元朗、天水圍、上水、沙田、火炭、大埔、馬鞍山、將軍澳、青衣、尖沙咀、旺角、荔枝角、長沙灣、石硤尾、九龍城、新蒲崗、土瓜灣、大角嘴、觀塘、藍田、紅磡、西環、西灣河、北角、柴灣都有分店平常不多愛吃熱狗的我,基本上是沒有幫襯過熱狗店的 😅 那天剛巧肚子餓,剛巧到九龍灣至愛茶飲店買飲品,又剛好發現對面有間熟悉黃色招牌的熱狗店,就倒不如一試吧!😄 想不到她讓我對熱狗這快餐食物突然改觀呢!🌭熱狗款式琳琅滿目,熱狗名稱有點像聯合國名稱 😂,原來是不同款式的香腸,再配上特色地道原材料和醬汁,每一款都非常吸引,還可配搭各式小食如薯條、魚手指、洋蔥圈、薯餅、粟米杯等;熱狗即叫即做,熱烘烘送到客人手上,而且價錢相宜,份量十足,不錯不錯 👍🏻💋 美國洋蔥圈熱狗 ($36)孤陋寡聞,我從未吃過洋蔥圈熱狗,這款用上脆皮法蘭克福腸加芝士粉,另香脆炸洋蔥圈加上特色燒烤醬,嘩!口感又脆又香口,醬汁惹味,配搭一絕,老公讚不絕口呢!👍🏻👍🏻💋 澳式風情熱狗 ($38)這款澳洲式熱狗其實包含芝士、煙肉、菠蘿和紐倫堡腸,熱狗包烘得外脆內軟,菠蘿的甜酸味和芝士味很夾,略嫌紐倫堡腸質感較軟腍,整體也很不錯 🍍💋 粟米杯 (+$10)絕不敷衍的粟米杯,比M記的更有心思和水準;粟米粒粒分明,明顯用牛油、香草煮過,特別香甜哦!🌽✨ 整體:物超所值熱狗連鎖店 ✨✅ 即叫即做,熱狗款式吸引,每款都清楚列明各種成份✅ 幾十間分店遍布港九新界,總有一間在附近Read More
+ 4
超正嘅打卡位💛
Meffoodie
2022-02-21
Follow
冇諗過餐廳入邊會有咁靚嘅打卡位💛相信大家都一定食過齊柏林熱狗😋而今次我就嚟到位於九龍灣嘅齊柏林熱狗店。環境方面☝🏻去過咁多間齊柏林熱狗嘅分店,九龍灣呢間應該係我見過最大嘅🤭成間餐廳嘅空間都好寬敞,客人仲有得坐喺度堂食🌭食物方面✌🏻#澳式風情熱狗 ($50)個人認為澳式風情熱狗嘅味道比較清新,而煙肉同埋紐倫堡腸嘅配搭都好恰當🤩,唔會話太鹹👍👍#火炙芝士辣肉腸熱狗 ($54)雖然個熱狗名睇落好似好辣,但係其實我覺得唔辣嘅人都可以試吓😍。因為熱狗有大量嘅芝士中和返個辣度🧀,就算有辣肉醬同埋黃芥辣,我都覺得個辣度只係啱啱好。(同場一位唔食辣嘅朋友食完之後都冇話好抗拒🤣🤣。)另外建議大家追加小食,加($12)就可以有機會試到餐廳好出名嘅薯條🍟,又或者可以試下邪惡嘅牛油粟米。🤪Read More
ricerice11
普通熱狗🧐
ricerice11
2022-01-24
Follow
成日聽身邊啲朋友講話好好食,今日終於有機會去試吓。見隻隻都幾好食咁,就隨意叫左一款士林原味熱狗試吓,佢係有黃芥末,酸瓜醬,燒烤汁同好多芝士粉係腸上面,條腸都幾大條,個賣相幾吸引🤤識落有少少辣辣地,不過唔算好辣,都幾惹味既,但覺得個醬小左d。另外,都叫左個芝士薯條試下🤪薯條上面嘅芝士醬真係好多,熱食果時真係唔錯🤪不過凍左果時,啲芝士醬就冇熱果時咁好整體來講都唔錯嘅,不過又覺得未至於要特登過嚟食既感覺🧐Read More
hkfoodieclub
有趣又好玩嘅ChokChok 薯條🍟
hkfoodieclub
2022-01-23
Follow
澳式風情熱狗🧀🌭 $38呢款熱狗有煙肉、芝士、菠蘿、紐倫堡腸。配上千島醬+用火輕輕炙燒過嘅芝士,好似有種食緊pizza嘅感覺🤤 紐約辣味熱狗🌶️🌭 $38呢款熱狗有洋蔥、匈牙利腸,配上滿滿茄汁同特製辣黃芥末,十分惹火又惹味🥵 田園風味熱狗🥬🌭 $34呢款可以話係健康之選,熱狗有爽脆青瓜絲、蕃茄、洋蔥、法蘭克福腸,配上千島醬同蛋黃醬,十分清新😁 雞塊🐔(6件) $15新鮮即炸,外脆內嫩😆,配上BBQ醬,好滿足 Chok Chok 薯條🍟 $18調味粉要咗香甜蕃茄🍅 酸酸甜甜,又脆又好味😋 齊茶奶茶(英女王) $20奶茶香滑,茶底香醇,食熱狗必飲😋 齊柏林熱狗店 (EASTMARK)九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓8號鋪 Read More
+ 3
foodiexfoodiex
Chok 出風味既ChokChok 薯條🍟
foodiexfoodiex
2022-01-16
Follow
最近要抗疫,晚市冇得外出食飯唯有多啲嗌外賣支持一下飲食業,今次就試咗九龍灣嘅齊柏林,唔使多講呢度嘅熱狗,相信好多人都食過不過我都係想介紹一下🥰總括來講呢度嘅性價比真係好高架,俾咗$100中就可以嗌到好多嘢食,仲要滿40蚊再減4蚊,好抵😍當日嗌咗兩個熱狗餐分別係火炙芝士辣肉醬熱狗同埋紐約辣醬熱狗,每款熱狗加$12就有兩款小食啦,所以total有四款小食食咁多呀!分別係薯條薯餅菠蘿同牛油粟米杯,其中細薯條可以加$5升級做大薯條仲送咗一包好好味嘅chok chok粉😍chok chok 粉係芥末紫菜味,難得芥末味唔搶喉,同紫菜配埋又出奇地夾,有刺激口感又有紫菜既咸香,chok埋薯條一齊食真係好有風味!而兩款熱狗嘅味道火炙芝士辣肉腸 ,芝士味濃郁配左肉醬一齊食層次更加豐富另外紐約辣肉腸熱狗我非常鍾意因為夠晒火辣辣,啱晒我呢個無辣不歡嘅人啊!最後我哋仲嗌左雞塊個人覺得雞塊嘅雞都幾juicy㗎最後嗌左英女王伯爵奶茶,伯爵茶茶味好濃,奶又順滑,做飯後甜品一流呀❤️最近呢度做晚市優惠,18:00後外賣晚市優優,加購雞塊買一送一,咁就真係抵上抵啦Read More
+ 2
火炙芝士辣肉醬熱狗
emmacoffee
快餐必食之選
emmacoffee
2022-01-06
Follow
成日見人食「齊柏林熱狗店」,仲好特別有件菠蘿冰😋見到九龍灣響Eastmark都開左間,今次終於可以試吓。店內好多海報,見到最近新出了期間限定的"CHOK CHOK薯條",跟餐升級大薯條+5,調味粉有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄、惹味麻辣四款調味粉可選,+$3 額外再追加一包。呢度有好多款熱狗套餐選擇, 加$12便可配搭薯條、薯餅、牛油粟米杯、冰菠蘿或汽水等兩個選項,非常實惠。不過齊茶奶茶(回憶/英女王)居然缺貨,奶茶控好失望,唯有等下次。左揀右揀之下,揀左澳洲風情$38 (+12套餐+$5升級大薯條)紐綸堡腸、千島醬和菠蘿的配搭非常好,入面有菠蘿🍍😋酸酸甜甜好juicy,啱女仔食。隨味粉附送CHOK CHOK袋,調味粉揀左地道椒鹽味。呢度係粗薯條炸得香脆不油膩,加入調味味粉更加美味。仲有薯餅都幾大塊 炸得好香口食得辣嘅朋友可以試埋火灸芝士辣肉醬熱狗,肉醬再配上火灸過芝士簡直係絕配 另外士林原味熱狗都唔錯咁多嘢全部即製等左5-10分鐘,熱狗餐嘅份量大,套餐平均30幾蚊起,以後過外賣的日子,又多一間店舖可以幫襯😄😊   齊柏林熱狗店 Zeppelin Hot Dog Shop (九龍灣店)地址:九龍九龍灣常悅道21號 EASTMARK 1樓8號鋪電話:9137 2583營業時間:星期一至日 11:30 - 21:00  Read More
+ 6
火炙芝士辣肉醬熱狗
hasafoodiehubby
ZEPPELIN HOTDOG 🌭
hasafoodiehubby
2022-01-06
Follow
一得閒就跟人黎打卡💗😂💭芝士食品真係勁多芝士,見到都開心💭芝味熱狗比和風熱狗好食,如果個包主體再熱啲會更好💭辣肉醬薯條辣肉醬辣辣地幾惹味,中和返芝士嘅膩口感💭宜家熱狗套餐+$5加大薯條送Chok Chok 粉,有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄同惹味麻辣四種口味;我地試左椒鹽,味道正常💭最有驚喜係個雞塊,惹味而香辣,味道到位💭原本想試新品齊茶回憶/女王奶茶,可惜無貨😅🙈~~~~~~~~~~~~~~~~日式和風熱狗 $34芝味熱狗 $38芝士辣肉醬薯條 Chok Chok薯條 惹味香辣雞塊 $24/2件~~~~~~~~~~~~~~~~~Read More
+ 5
Eatlife balanceeee
CHOKCHOK 薯條🍟
Eatlife balanceeee
2022-01-02
Follow
最近經常食齊柏林熱狗。套餐任選兩款小食/飲品(+12)非常抵食1.  火炙芝士辣肉醬熱狗( $42 )火炙芝士加上肉醬味道與層次都十分豐富!肉醬少少辣好滋味,香濃又辣,麵包烘過夠暖身又軟熟,腸仔又夠大條有口感!大量的芝士淋在熱狗腸上芝士味非常濃郁芝士控必吃🧀2.  澳式風情熱狗( $38 )麵包軟熟 稍稍烘過 微微香脆 🥖🥖熱狗足料, 芝士多到可以拉絲。平!靚!正!! 3.   大薯條🍟(+$5)店內最近新出了期間限定的"CHOK CHOK薯條",有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄、惹味麻辣四款調味份可選,跟餐升級大薯條,可免費配CHOK CHOK薯條調味粉一包,或可以$3 額外追加。我今次就想試兩種口味,所以揀左惹味麻辣和地道椒鹽。個人較中意麻辣味,特別及撘配薯條。4.  牛油粟米杯滿滿一杯子粟米粒,剝好的粟米粒粒粒飽滿,有濃郁的牛油香氣。5.   魚手指($20)外脆內軟,仲有入面好大大舊魚柳☺️PS 只限外賣,不設堂食,但在等的過程太悶,所以安心出行入去舖內影下相。入面的地方比相像中大。Read More
+ 8
eatgoodwest_foodie
火灸芝士辣肉腸熱狗不過不失
eatgoodwest_foodie
2021-12-17
Follow
齊柏林熱狗好hit,好多人食,一直都想試但未有機會,今次特登去試下,點知冇得堂食,好失望焗住買走食😭🌭 火灸芝士辣肉腸熱狗 $42有芝士,辣肉醬,生洋蔥,黃芥末,荷蘭腸。配料有啲少,食咗啖有啲失望,冇想像中咁好食,個包甜甜地,普通麵包,冇香味冇特別鬆軟,芝士得薄薄一層,芝士味唔濃,俾辣肉醬搶曬味,辣肉醬夠香辣,但肉醬真係好少,我諗食到一個匙羹咁多嘅份量,最失望係條腸,係粗啲同有肉汁,但一啲都唔香,同食ikea差唔多,覺得超市J字頭牌子好食好多,起碼有肉香,冇得比😂仲要$42蚊一隻,不了。🍗辣雞塊 2件 $24一打開個盒,件雞細件到☹️一件連女仔手掌心都冇😂真心去買豪大大$30蚊大勁多,呢度一半size都冇,兩件係人地1/4 size,仲要層肉係勁薄,雞扒好平啫😥個味道係好食嘅,拎咁一陣間個皮都係脆,香辣得嚟又juicy,好好食,但真係食兩啖就冇咗😂推薦指數: 6/10不過不失,雞塊好食過熱狗,冇CP值可言,$42單點一隻熱狗,啲料又少,定價太高,同質素唔成正比,女仔食完都唔飽,唔明點解咁多好評勁多人推薦😂真心食過一次唔會想再食!Read More
信我揀呢間
ChokChok薯條🍟🤤
信我揀呢間
2021-12-14
Follow
難得有間可以堂食嘅齊柏林~始終COVID期間喺出面食冇咁方便芝味熱狗 $38激多芝士好邪惡🙈 用上三重熱熔芝士 粟米 蛋黃醬同法蘭克福腸+$12有兩份小食或飲品加咗大薯條再+$5 同忌廉大薯條送埋chok chok粉🤤 有四種味揀分別係芥末紫菜 地道椒鹽 香甜蕃茄同惹味麻辣地道椒鹽好惹味 充滿港式風味 薯條熱辣辣又脆~士林原味熱狗 $32有茄汁 黃芥末 酸瓜醬 燒烤汁 芝士粉同匈牙利腸匈牙利腸都幾辣 好惹味 同啲醬汁都好夾呢個就加咗細薯條同粟米Read More
+ 1
longlx
齊齊CHOK住食薯條
longlx
2021-12-14
Follow
本地熱狗品牌【齊柏林熱狗】Zeppelin Hot Dog於2015年創立,創辦人在曾於德國留學,將德國熱狗及香腸之美味引進香港。憑創新足料、親民價格及良心作風大受食客歡迎,短短數年間迅速擴展,增至41家分店。九龍灣 EASTMARK是少數設有堂食座位之分店,熱狗約有十款選擇,加$12便可配搭薯條、薯餅、牛油粟米杯、冰菠蘿或汽水等兩個選項,非常實惠。店內最近新出了期間限定的"CHOK CHOK薯條",有芥末紫菜、地道椒鹽、香甜蕃茄、惹味麻辣四款調味份可選,跟餐升級大薯條,可免費配CHOK CHOK薯條調味粉一包,或可以$3 額外追加。隨味粉附送CHOK CHOK袋,選了香甜蕃茄味。齊柏林的粗薯條向來炸得香脆不油膩,薯香滿滿就算短途外帶也不易變淋,加入蕃茄味粉更是酸甜醒胃。要吃香噴噴的調味薯條,不用再到連鎖快餐店了。德國酸菜熱狗 套餐 ($52)上舖滿德國酸菜,上面放上一條甜酸瓜可愛又突出。紐倫堡腸幼身彈牙,豬肉味香甜突出。酸菜入面混合煙肉,酸爽解膩令人胃口大開。芝味熱狗 ($38) 用上三重熱溶芝士、芝士份量澎湃,多得把法蘭克福腸差點完全覆蓋。熱狗麵包烘得金黃香脆,芝士拉絲度高,配上粟米粒粒及蛋黃醬,口感味道更富層次。英女皇伯爵奶茶 原價$25 (換購價$20)【齊茶】出品,以7種茶葉沖調,於港式茶底內加入伯爵茶。入口幼滑,茶味奶香平衡,既有港式茶餐廳奶茶的濃厚風味,又帶伯爵茶之柑橘清香。唯一要挑剔的是,樽子太小,有點不夠喉。Read More
+ 5
or#ta66682793
全新chok chok薯條🤩
or#ta66682793
2021-12-05
Follow
齊柏林主打外賣高質熱狗 應該大家都聽過🌭佢地近排新出左薯條Chok Chok粉😍一於去試下佢 唔洗再食m記shake shake薯條啦🤭近幾年齊柏林熱狗店越開越多分店 而家基本上總有一間喺你附近🤪唔想食粉麵🍝熱狗都係幾好嘅選擇☺️- 飛天蝦堡🍤 雖然外賣返屋企食好彩仲係暖暖地☺️仲未凍哂🤪中間有一大條吉列蝦🍤啖啖蝦肉仲有滿瀉嘅千島醬🤤包都好軟熟皮唔會好硬👍🏻仲有4件菠蘿喺側邊🍍酸酸甜甜 減低左炸蝦嘅油膩感 我地幾推薦大家試下😋- 芝味熱狗🧀 一聽個名就知道呢隻熱狗會有超多芝士 有幾種唔同嘅芝士夾埋一齊🧀芝士多到真係瀉晒出嚟咁滯🤤可以拉絲超濃味超滿足☺️不過同時罪惡咁亦都超大🥲唯有聽日再減肥啦 - 大薯條🍟 +$12轉套餐(可揀兩款小食或飲品) 齊柏林嘅薯條真係好好食好抵食🤤份量超多同埋唔貴 性價比極高😋我哋有時都會淨係買薯條返屋企食😂因為佢可以任加千島醬喺出邊好少有😁仲要佢哋係即炸熱辣辣脆卜卜好好食🤤直情覺得係比熱狗耽誤咗嘅薯條店🍟而家仲有得加唔同嘅chok chok 粉 分別有芥末紫菜 地道椒鹽 香甜蕃茄 惹味麻辣 大家可以根據自己喜好揀😚我哋見椒鹽好特別所以今次揀咗佢黎試下 一打開椒鹽味勁香 配薯條估唔到咁夾👍🏻Read More
Keresawong.L.S
邪惡拉絲芝士HOTDOG
Keresawong.L.S
2021-12-05
Follow
係九龍灣做完Facial, 自己一個去咗齊柏林熱狗店醫下肚。九龍灣分店有少量座位可供免加一堂食, 先付款點餐, 所有食物即點即整,每次黎定必會Order【火辣芝士煙肉醬熱狗】HK$42軟熟熱狗包住脆皮juicy荷蘭腸, 加入了辣肉醬、生洋蔥、黃芥末, 面層再佈上芝士, 熱辣辣時可以了起長長芝士, 整個熱狗入口外層麵包軟熟, 深入食到鹹鹹地多汁嘅荷蘭腸, 同時食到酸甜有肉香嘅辣肉醬、鹹香芝士、惹味黃芥末醬, 再有生碎洋蔥粒增加口感層次, 正!單點熱狗 +$10 追加了薯條  (+$5加大, 跟Chok Chok粉)加大了薯條, 送四選一口味Chok Chok粉, 分別有芥菜紫菜/地道椒鹽/香甜蕃茄/惹味麻辣薯條本身沒有調味, 自行加入自選口味Chok Chok粉, 滿足!【魚手指】HK$20外層微脆, 沾咗少少千島醬, 但入面嘅魚肉比較鞋口 【辣雞排】HK$15炸皮香脆不油, 雞排微辣多汁, 惹咪開胃。Read More
+ 6
火辣芝士煙肉醬熱狗
辣雞排
widefacefoodie
🌭🌭🌭🌭🌭🌭
widefacefoodie
2021-11-25
Follow
🌭食熱狗🌭熱狗🌭最近迷上咗小食當正餐😛我都知唔健康㗎啦🙈不過耐唔耐一次冇咩所謂啦😂-🧀火焰芝士辣肉醬熱狗($42)最完美嘅熱狗配搭莫過於此😻熱溶芝士加埋辣肉腸🧀Creamy 得嚟辣地刺激味蕾😻😻😻-🥒德國酸菜熱狗($40)德國香腸就食得多🤔酸菜真係唔係度度有🤔會熱狗食可以中和油膩感😻唔錯唔錯-🍟細薯條 (熱狗+$10)識食一定要加細薯條👍🏻薯條本身已經預設醬汁,有茄汁同埋千島醬🥗👍🏻-🌽牛油粟米杯 (熱狗+$10) 正正常常紙杯size嘅牛油粟米😂-📍齊柏林熱狗店 (EASTMARK) (九龍灣)九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓8號鋪Read More
+ 1
Nd.Buddies
齊柏林熱狗🌭😋超惹味Chok Chok薯條🍟
Nd.Buddies
2021-11-24
Follow
☞ 之前蕃茄仔個post都講過Eastmark有超多黃店,今次就講吓蕃茄仔隔離嗰間齊柏林🤪不過其實佢咁多分店我諗大家都一定食過🤣🍴飛天蝦堡($36)❖ 呢個蝦堡唔係間間分店有得賣㗎!呢個蝦堡入面有吉列蝦、烤菠蘿同千島醬,食落去幾開胃,因為無芝士所以唔會好漏,鍾意食菠蘿嘅我覺得可以一試👍🏻🍴墨西哥勁辣雞堡($40)❖ 食得辣嘅一定要試吓呢個,佢入面有勁辣嘅炸雞、烤菠蘿,配上茄汁、墨西哥辣椒同埋墨西哥辣汁,頭一兩啖仲覺得唔係好辣啫,點知越食越辣🤣不過好彩呢種辣唔係食落好辛苦嗰種,反而係愈食愈過癮,推薦👍🏻🍴洋蔥圈6件($15)❖ 佢所有炸物都係即叫即炸,呢個價錢十分抵食😋🍴脆香單骨雞翼3件($12)❖ 雞翼唔係好大隻,加上佢係單骨雞翼,所以食落好方便😆🍴大薯條 配香甜蕃茄❖ 今次主要想試嘅就係呢個新出嘅Chok chok薯條😋🍟跟餐加$5要大薯條就會送一包粉,我哋揀咗呢個香甜蕃茄味,食落酸酸哋好惹味🤤佢個薯條係粗身嗰種嚟,食落薯仔味超重,所以食完其實好飽肚,超滿足🤤👅Read More
+ 3