Black Cave

Black Cave (Closed)

黑洞
Black Cave (Closed)
mingmingtym
堅黑洞?
mingmingtym
2019-02-23
Follow
見Fb 英文字母生活網介紹依間新開嘅餐廳,所以就嚟特登試佢個午餐同下午茶。食完心諗:真係黑洞喎!每個午市套餐都附送忌廉湯,不過味道好稀同得個咸字,飲唔飲到罷。意粉完全冇味乾身到死,所謂嘅南瓜汁完全食唔到有南瓜味,要喪加芝士粉先有返的味食到個意粉。依個比較好少少重忌廉汁味,中途食食下都會漏,但好過南瓜意粉好多!隻龍蝦其實依個價錢來講算大隻多肉,不過就要等到下午茶兩點半先有得食呢個價錢。雖然一想碟就聞到好勁嘅燶味,龍蝦個殼散發着焦燶味,但好彩啲肉係正常嫩嘅。反而意粉就有少少失色,冇汁冇味😶Read More
Ada938
漏單.服務差
Ada938
2019-02-18
Follow
今日叫左波士頓芝士焗龍蝦扁意粉.黑松露醬野菌長通粉.安格斯肉眼扒波士頓芝士焗龍蝦扁意粉.無咩芝士味.舊龍蝦無咩肉.比較細隻黑松露醬野菌長通粉.無咩黑松露呼.一味得咸味......呢D都事小安格斯肉眼扒一上菜見到都好大.好厚身.不過切落去就發現煮得唔係太均勻.食洛無咩味咁,.建議自己加反E調味先食. 同埋整體尼講塊扒都比較難咬裝修可以,服務唔多得.叫左野食.又有吹單.但都無人理我...雖然佢個價錢幾親民,應該無下次.服務好D都會再食.有個唔好既問題就系.明明同隔離台叫同一樣野.明明我黎先.但上菜唔系上比我...等左好耐先布得食.仲要唔知系米甩左我單.追問佢又話黎緊.結果等左好耐...Read More
tung_1230
通菜街高質西餐
tung_1230
2019-02-16
Follow
之前同朋友食過一次 覺得都幾抵食 所以喺旺角行完街唔知食乜好就走咗嚟食😂依家OpenRice有$85買$100嘅優惠券咁又可以慳返啲🥰晚市加$15可以轉套餐我叫咗白湯 正常發揮 好creamy 蒜蓉包外脆內軟🌟黑松露醬野菌長通粉$88好大嚿大啡菇❤️厚肉juicy,長通粉有好濃郁嘅黑松露味,同菇簡直係絕配🌟極上吉列豬$108勁大份!炸得鬆脆,而且入邊有芝士夾左係中間,慢慢流出嚟,好邪惡!不過好在有啲沙律中和下冇滯😂Read More
+ 4
wwnwinnie
平價西餐🤩👍🏼
wwnwinnie
2019-02-16
Follow
喺女人街行到極肚餓之際,經過呢間食西餐嘅「黑洞」,價錢唔算貴,口味都幾啱我地,二話不說就走左入去嗌野食🤣羅宋湯+蒜蓉包—加左$15轉套餐,湯好足料,而且幾重黑椒味,飲落辣辣地好正😋黑松露醬野菌長通粉—佢嘅醬唔係杰身,所以食落都唔乾口👍🏼側邊灑左啲芝士粉,想有啲芝士味可以hi啲嚟食😆鐵板澳洲A5和牛肩肉—份量好多,仲有啲薯仔、蘆筍做配搭,都幾好食架。和牛肩肉上枱時都仲生生地,不過可以自己喺鐵板上面燒,燒到自己想要嘅生熟程度~肉質幾嫩,無咩筋位,而且肉汁仲好多😳最後嗌左杯野飲,咁樣兩個人嘅晚餐都只係200零蚊,係旺角嚟講都幾抵食架!Read More
iemyush
賣gimmick犧牲品質嘅西餐廳
iemyush
2019-02-05
Follow
喺通菜都岀名多食市價錢大多數十分抵食 不過質素就不太有保證今次去到一間新開嘅西餐店舖唔算大同闊落不過裝修頗有格調暗暗地 幾有情調 座位亦都係梳化同女朋友撐枱腳 平平哋都幾適合同朋友叫咗一份肉眼扒同埋一份帆立貝芝士意粉先上菜嘅係肉眼扒 200蚊有找一嚟到見到個份量有啲嚇親因為好少可見到肉眼扒會咁大塊小弟一直認為牛扒五成熟係最好食因為較容易煮到外脆內軟尤其是肉眼較淋 所以今次亦都唔例外不過今次食第一啖就感到失望因為塊牛扒好un切都已經好吃力 咬就更攰其實調味尚算可以餐廳亦提供胡椒粉同海鹽 比客人因自己口味而調味不過唔足以蓋過肉質嘅問題另外一份意大利粉賣相都好唔錯 兩粒帶子亦都煎得好香芝士嘅香味亦都係擺入口一刻充滿住成個口腔芝士控絕對要試一試啦👍🏻👍🏻但係建議芝士份量可以再調整一下因為食多幾啖感覺都幾漏整體都不過不失 希望唔會退步!Read More
jj_cc_gd
有誠意嘅西餐
jj_cc_gd
2019-02-01
Follow
就快新年,好多中菜都做團年飯!所以我同朋友,一行四人今晚慕名而來食西餐,貪不用等位,點知仲好有驚喜!我哋先點了兩個小食(包括:白酒煮藍青口、新奧爾良雞翼),繼而經侍應推介,再點了四個晚餐set(包括:波士頓龍蝦扁意粉、鐵板澳洲M5和肩肉、極尚吉列豬、法式燒春雞),基本上呢度嘅晚餐都好抵食,平均百二百三元左右(未計加一)我哋坐低一陣,侍應馬上送上餐湯,分別有忌廉湯同羅宋湯。我個人鍾意羅宋湯,因為味道濃郁,酸酸甜甜,比較開胃。我朋友就激讚忌廉湯,味道香醇。跟住就萬眾期待個龍蝦意粉,賣相出色,成隻龍蝦🦞上碟,分量十足,至於個意粉,軟硬適中,好入味,我見附近啲食客都多點呢個,非常認同係王牌。除咗龍蝦意粉,個鐵板牛肩肉都好吸引,一上枱就吱吱聲,要生要熟,自己都可以控制我比較鍾意食熟,所以就遲啲先食,但依然唔韌!啲食物份量,全部都唔細,特別係個極尚吉列豬扒同燒春雞,個吉列豬扒裏邊原來仲有芝士,所以一定要節食,一邊切一邊有少少芝士流出嚟,好惹味!個春雞,啲肉都嫩,旁邊又有啲沙律菜,變得好清新!整體都好滿意,店員態度又好好,價錢又唔貴!真心推介Read More
羅宋湯
黑洞中的西餐廳❤️
Leopardess
2019-01-31
Follow
今晚去左女人街覓食,選擇有好多,但比呢間餐廳嘅裝修氣氛吸引左。 呢度地方幾精緻企理,燈光暗暗的,幾浪漫~ ~~食物選擇大路,可升級做dinner set。有餐湯,沙律同埋飲品。 羅宋湯❤️蕃茄味濃郁,有大量配料。忌廉湯❤️Creamy,忌廉味突出。 蒜蓉包❤️外脆內暖,點湯食一流~~~加斯科尼油封鴨脾❤️鴨脾有油香,外皮金黃,脾肉嫩滑,亦有大量薯蓉。鐵板澳洲M5和牛肩肉❤️上碟有鑊氣,肉質嫩無根,入口即溶。:)Read More
+ 3
stellatam062993
旺角黑洞
stellatam062993
Follow
行完旺角好肚餓, 係花園街行下行下見到黑洞個名幾得意就入去探個究竟啦一到去先知道原來呢間係一間新餐廳。新餐廳通常都會比較靜,但係啲間係我六點半入去嘅時候都座無虛席,我諗應該係已經有好多熟客嘅關係掛今日叫咗啲咩好推介嘅鐵板澳洲M5和牛肩肉, 同埋帆立貝菠菜忌廉汁意粉首先嚟咗餐湯先 係粟米忌廉湯配上有兩塊好香脆嘅蒜蓉包蒜蓉包上面嘅牛油同蒜蓉嘅分布好平均,燒得好香好脆哦M5和牛肩肉比較新奇佢鐵板上既時候仲係生既可以由自己去調配有幾多成熟肉質鮮美多汁, 嫩滑既和牛牛肉入口即溶另外配菜有青瓜,翠肉瓜,蘆筍及車厘茄等等,全部亦都係首先調過味而d個帆立貝菠菜忌廉汁意粉更加係出人意表菠菜嘅份量好多,基本上每啖意粉都都有每啖嘅菠菜伴隨着而且帆立貝燒得啱啱好唔會過老我比較喜歡意粉不要煮得太生,過硬, 呢間煮得咁咁好 我好鐘意呀Read More
+ 5
SallyLai511
無咩特別
SallyLai511
Follow
今次尼到試黑洞,叫左個安格斯肉眼扒,五成熟,但係就有啲失望。一上菜見到都好大塊,份量都夠,同埋都係厚身,不過切落去就發現又一邊未夠五成,全紅色,可能煮得唔係太均勻,外面都有啲crispy, 但肉面同中間口感對比唔算好大同埋無咩味咁,都要再落啲調味先ok, 同埋整體尼講塊扒都比較難咬見到隔離枱食唔同野,佢全部都好大份嘅,所以都唔會話收好貴但係俾得好少裝修同服務都可以,雖然佢個價錢都可以接受嘅,但就未必會再尼喇,希望會再改進下Read More
eatwithmehappily
正常發揮
eatwithmehappily
Level 3
Follow
尼條街兩邊不嬲都多野食, 今日一search 咁岩見到黑洞新開,就入去試試,整體尼講都係不過不失。叫左忌廉湯,個濃度都適合,唔算好濃味又未至於無味,麵包烘得幾好~叫左個帆立具忌廉扁意粉,帆立貝熟嘅程度岩岩好,扁意粉都煮得岩岩好,有啲口感,份量都好多,但係略嫌太重忌廉味,有啲heavy價錢少少貴,不過個環境都唔錯,裝修都幾好有價調,慢慢坐下傾下計都係幾好選擇Read More
chowmelon
邪惡流心豬扒
chowmelon
2019-01-28
Follow
辦完年貨就懶得周圍搵,就係女人街睇下有咩野試下。當天係星期三,位置尚算可以,唔算話擠迫。餐牌選擇不多,但價錢非常實惠,只係幾十至百幾不等。羅宋湯 及 蒜蓉包 - 聞到旁邊枱點的羅宋湯很香,被吸引所以才點。羅宋湯微辣,料夠足平時少飲羅宋湯嘅我都滿意帆立貝波菜忌廉汁扁意粉 $108 - 用嘅係原隻帆立貝,本身諗住呢個價錢都只用係普通雪藏帶子,呢層就已經有驚喜啦,帆立貝燒得剛好,口感彈牙亦唔會過熟。意粉係用扁意粉。個人就幾喜歡個醬汁,蒜味香,用青醬算係比較清爽冇咁易膩。極尚吉列豬扒 $108 - 厚切豬扒+芝士流心,豬扒比我塊臉還要大。流心芝士好夠流,仲估佢唔到有細節位,用左2款芝士,用黎伴碟嘅芝士碎有炙燒過,食到一半先試夾埋豬扒食,有微微焦香,超加分。但係有少許嫌炙燒左嘅芝士太少,同埋太邪惡喇。Read More
+ 5
華梅
覓食黑洞
華梅
2019-01-26
Follow
之前係FB 見到新張限時優惠,就搵日去試下。去到唔使排隊即入去,就點....$68半隻龍蝦龍意粉同時2枱前後黎都點呢樣,之後陸續都有人來點呢個限時優惠。可能前後都有人點,我呢張就....等了好耐先黎,仲要唔知漏單定甩單,後黎客人幾枱都上左,追問又話黎緊之前同點的都食完......加$20 有飲品同焦糖蛋野飲就點左咸檸七(要再加錢轉),可能我呢張同時點2杯就話只提供一杯,另一杯無晒咸檸.....就改左凍檸茶而焦糖蛋🍮⋯⋯係凍ge,最搞笑係上枱果陣時話小心睇熱囉,食左一啖就無食手打漢堡併粗薯條🍟配餐飲,加左錢轉咸檸七不錯,好彩呢份一早上菜,唔係就係餓死食。Read More
hianna_banana
走進黑洞搵食
hianna_banana
2019-01-26
Follow
旺角區搵食絕對好容易,但要坐得舒適及食得優質就要四處搵搵同不停嘗試,今晚就有朋友帶我去旺角 通菜街鴻輝大廈嘅「黑洞」西餐廳食晚飯。打開餐牌,點了蘑菇忌廉湯、羅宋湯、極尚吉列豬、 原隻波士頓龍蝦扁意粉。味道方面蘑菇忌廉湯,有淡淡嘅磨菇同忌廉味,感覺比較清新。蒜蓉包好脆,夠蒜蓉香。而羅宋湯呢味道好濃,唔會太酸有啲辣辣地味。極尚吉列豬,切開係有流心芝士架,外皮好脆,肉質算嫩,都幾juicy。 最值得讚嘅就係佢啲沙律菜,完全冇苦澀味, 全部都好鮮甜,平時唔食蔬菜嘅我, 今次全部食曬仲好想再添食呀。至於原隻波士頓龍蝦扁意粉,有半隻龍蝦,好有龍蝦味,成碟意粉都好充滿龍蝦味,龍蝦焗出嚟肉偏乾身, 意粉裏面有蘑菇片同蟹柳,都幾好食。Read More
+ 8
HoiChing2300
通菜街高質西餐😯
HoiChing2300
2019-01-23
Follow
今晚收工去開旺角信和果頭買野順便搵野食,記得通菜街裡面有好多餐廳,見到呢間多人排隊裝修又幾靚,西餐黎講價錢算合理,鍾意嘗試新嘢嘅我又入咗去啦😂同朋友兩個人叫左油封鴨脾轉餐同一個帆立貝菠菜忌廉扁意粉套餐,都係飲羅宋湯羅宋湯好厚身,勁足料!竟然見到有幾舊牛肉粒😱 味道酸酸地辣辣地,very nice!餐包係蒜蓉多士,好脆👍野食都係即叫即整,等左三四個字,不過黎到熱辣辣聞到好香😁個帆立貝有兩大粒☺️ 意粉唔會乾,啲汁岩岩好,唔會太膩👏 份量算多👍個鴨脾一黎到聞到勁香!😆 兩隻大大隻,配左啲薯蓉同配菜,可以解到鴨脾少少既油膩,鴨脾肉質幾嫰滑,薯蓉幾滑,有少少奶味,唔錯👏跟餐叫左杯凍好立克少冰,好怕餐廳叫佢少冰都勁多冰,呢間唔會😀裝修睇得出幾花心思,服務幾好,下次可以約朋友去食多次😀Read More
+ 6
帆立貝菠菜忌廉意粉
羅宋湯
FrederickLo7205
感覺不錯,夠哂方便
FrederickLo7205
2019-01-22
Follow
今日放左工約朋友食飯,入咗通菜街就試黑洞啦雖然鋪面唔大,但入去感覺不錯,有懷舊feel,牆壁上掛著不同的舊物,加上舊圖案的方磚,感覺幾舒服。我們點左極尚吉烈豬扒、原隻波士頓龍蝦扁意麵,加15蚊轉餐,有湯和餐飲。先上個懷舊湯1紅1白西湯,忌廉湯較清,羅宋湯味比較濃郁,好似舊式中餐既羅宋湯味,带少少辣,好味。嘩!吉烈豬扒好大塊,有一隻手掌咁大,有沙律菜伴碟,豬扒外皮炸得甘香鬆脆,咬落去唔油膩,值得一試👍食咗炸嘢都知,好怕有些炸物一咬吓去,就滿口油,好在哩個唔會姐。再咬大啖啲,原來內有乾坤,肉不但夠霖,而且有少少芝士流出,多哂芝味。另一碟的原隻龍蝦中型size,夠入味彈牙,扁意粉爽口,醬汁剛好,不太濃,沒有搶哂龍蝦的鲜味,喜歡食龍蝦既人,不防一試。最後飲埋杯茶,傾一陣計,平均每人140,有機會再來試其他菜色。Read More
波士頓龍蝦扁意粉
極上吉列豬