Black Wood Izakaya (Cameron Road)

黑木亭居酒屋 (金馬倫道)
57.5K
hkfood.bycoco
【 2小時任食拖羅 & A5宮崎和牛🎌 】
hkfood.bycoco
2025-09-13
Follow
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:🌮🌮🌮🌮服務質素:☺️☺️☺️☺️消費指數:💰💰(TTL $856,人均消費$428)環境質素:☘️☘️☘️ 位於尖沙咀既黑木亭居酒屋最近推出咗A5宮崎和牛拖羅放題,預早訂定枱,今日終於有得食啦🥰餐廳有十幾款刺身可以選擇,當中最令我印象深刻既係拖羅&長腳蟹腳。拖羅非常肥美,入口即溶。另外,蟹腳都非常鮮甜🦀小妹忍唔住encore咗多一次🙂‍↕️海鮮料理方面,磯燒鮑魚同燒蠔特別出色,非常值得一試👍🏻👍🏻👍🏻壽司必點當然就係A5宮崎和牛‼️‼️‼️油脂分泌平均,牛味濃郁; 左口魚&海膽壽司都令小妹回味無窮🥰另外,常見既日本料理例如免治肌肉棒/銀鱈魚西京燒/燒菠蘿等都有一定水準當晚壓軸出場~~~ D24榴槤! 口感綿滑,榴槤味非常濃郁,食到停唔到口🥹現場仲有雪糕飲品&各類小食俾人自取,款式仲非常多👍Read More
HollyHoEat
A5宮崎和牛拖羅放題🐄超新鮮松葉蟹腳🦀、鵝肝、磯煮鮑魚
HollyHoEat
2025-09-13
Follow
「黑木亭居酒屋」最近推出了A5宮崎和牛拖羅放題😍,可以歎到A5宮崎和牛料理🐄、日本直送拖羅、超長又新鮮嘅松葉蟹腳🦀、鵝肝、磯煮鮑魚等等超正嘅料理,真係好抵食。中午時間六折 -->折咗每位成人$333/位,平時食日本野都唔平,仲要係居酒屋出口品🤩所以lunch time 都好高人氣。主打的A5宮崎和牛料包括:A5宮崎和牛火焰壽司、A5宮崎和牛海膽牛角包、A5宮崎和牛壽喜燒,每款都各有特色,和牛肉質好靚好雪花,基本上係入口即溶,真係超享受。刺身和壽司選擇都好多元化,松葉蟹腳係我嘅最愛,比起好多間自助餐嘅蟹腳都新鮮,日本直送拖羅好雪花,脂肪分佈好均勻,入口即溶,大赤蝦真係好大隻,鮮甜爽彈!其他美食例如磯煮鮑魚、厚切鵝肝多士鵝肝牛肉薄脆Taco、鮑魚&福袋、仲有haagen-dazs🍦Dreyers🍨雪糕、桃膠牛奶糖水,及多款甜品同水果,真係超級豐富。Read More
+ 7
kjj_angel
尖沙咀•黑木亭日式放題✨巨蝦+Taco有驚喜
kjj_angel
Follow
基本刺身盤都係水準唔錯,刺身入面我最大推既係大赤蝦!因為真係好大隻😍而且肉質鮮甜爽彈👍🏻-創意料理方面,呢度有得食薄脆taco有4款口味,我最鍾意係海膽魚子薄脆Taco🌮 脆脆嘅外皮包住鮮甜海膽同爆汁魚子口感層次超豐富,我encore咗兩次👍🏻 -熟食都多選擇,帶子蟹中寶同鮑魚蟹粥都幾足料👍🏻不過鵝肝多士油脂香氣就稍為遜色,口感比較乾身🥺 -整體黎講•環境唔錯,都裝修得幾有日本feel 🇯🇵•空間都闊落,我兩個人食照俾張四人枱•上菜速度都快,唔怕餓親~Read More
ginie1817
高質放題💕
ginie1817
Follow
A5宮崎和牛拖羅放題 $333刺身拖羅油脂滿滿 入口即化三文魚新鮮又肥美大赤蝦大大隻超級彈牙松葉蟹腳啖啖肉 點埋蟹醋一流💕A5宮崎和牛海膽牛角包大推依個牛角包😍真係超級足料牛角包牛油香氣滿滿 好鬆脆海膽非常creamy和牛油香十足配埋脆卜卜嘅蟹籽簡直係完美嘅配搭帶子蟹中寶帶子非常厚肉😋用蟹膏 沙律醬同芝士做個sauce食落更加香甜鵝肝牛肉薄脆taco海膽魚籽薄脆taco鵝肝嘅香濃同牛肉嘅嫩滑互相輝映😎海膽同魚籽鮮味十足用薄脆taco包住更加香口A5宮崎和牛壽喜燒入口即溶嘅和牛牛味非常香濃🥰啲配菜吸晒壽喜燒湯底嘅香甜味秘製磯煮大根鮑魚磯煮鮑魚好軟糯😘大根煮到好入味清酒煮蜆蜆肉好飽滿 🥳食落啖啖清酒嘅香氣鮑汁花膠海參花膠膠質滿滿海參爽口彈牙🫶🏻串燒牛舌芯牛舌芯燒到好彈牙💋免治雞肉串免治雞肉串非常Juicy點埋蛋汁更加嫩滑❤️雞軟骨串雞軟骨串爽脆有咬口🤩馬來西亞D24榴槤榴槤味好濃郁又夠滑🤓Overall食評:(最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟Read More
hctang
少伏😵
hctang
Follow
居酒屋轉型做放題🍣😲依家做緊A5宮崎和牛拖羅放題 3百零蚊位~​加分位:有得任食拖羅、海膽軍艦、鮑魚、海鮮筒、鵝肝多士、榴槤.....賣相大致上都唔錯的~老本燒物串燒都唔錯~​扣分位:三文魚刺身口感有啲奇怪 好似咬緊橡膠咁🥴 刺身第一時間嗌但嚟得好慢 差不多上晒熟食先上刺身🫠張枱極細 執枱又慢🙂‍↔️海鮮筒D海鮮完全唔掂 唔好食 呢間野食過2次應該唔會再有第3次了🫥加埋一成4百幾蚊不如食返連鎖放題🤲​味道👅👅抵食🤑🤑環璄⭐️⭐️服務👍🏻👍🏻番兜🍉 伏🚁🚁(最高分x5)​Read More
為食莓莓
A5宮崎和牛拖羅放題
為食莓莓
Follow
之前都食過黑木亭係居酒屋形式,今次見到佢做放題又好似好抵食,所以就同朋友過嚟試和牛有壽喜燒,火炙壽司,兩款都食得出和牛嘅肥美好食另外刺身有好多唔同種類,包括主打嘅拖羅,三文魚,油甘魚,池魚,赤蝦等等,款式好多亦都好新鮮仲有唔同嘅串燒。最好食就係牛舌芯encore咗幾次仲有好多唔同款式嘅食物,例如鵝肝多士,海膽壽司,海鮮筒,機煮鮑魚,燒生蠔,蟹粥等等全部都好好食最後唔少得仲有水果同埋甜品喺出邊可以拎,落單仲可以叫到D24榴槤,香甜好食仲有各款飲品同埋酒類,款式非常豐富📍 黑木亭居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #日本菜 #放題 #日式放題 #任飲任食 #刺身 #壽司 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀探店 #黑木亭居酒屋 #日式放題Read More
macwongwaiho
出餐好慢要追單又難食又貴
macwongwaiho
Level 1
2025-09-05
Follow
今晚食完,出餐好慢要不停追單,開始點咗刺身,要追單半小時之後先到,最好笑提早叫你last order,刺身普通唔係特别好食又唔新鮮,其他食物又唔係特別好食,真心呢個價錢唔值性價比極低,出面有好多選擇,社交平台廣告中伏唔會有下次再去,極垃圾Read More
NgaiKaWa
食物優質新鮮,服務態度好
NgaiKaWa
Level 1
2025-09-05
Follow
今次同朋友嚟尖沙咀食嘢,之前有食過依間居酒屋,依家轉左日式放題,第一次試佢嘅放題,質素果然唔錯,刺身新鮮,仲有拖羅,服務員阿海好好態度👍🏻有深刻印象!下次會再幫襯🙌🏻Read More
Lindzee
新推豪華放題:海膽、和牛、刺身任食!
Lindzee
2025-09-04
Follow
黑木亭居酒屋最近放題,主打A5宮崎和牛+拖羅刺身,限時120分鐘,正啊!去到好多人,一定要book枱或早啲去排隊。餐牌選擇極為豐富,刺身包括各式深海魚、三文魚、吞拿魚、帶子、拖羅、和牛、赤蝦、左口魚、松葉蟹腳等,鮮味十足。壽司方面有我最愛的海膽壽司!🤩熱食都有好多款式,包括和牛壽喜燒、花膠海參、燒生蠔,還有創意十足的A5和牛海膽牛角包及鵝肝多士,每一道都充滿層次感與高級感。甜品更是榴槤控的福音,有D24榴槤、脆炸貓山王及榴槤pizza,多款選擇。自助區任食任飲,誠意十足,提供沙律、前菜、煙三文魚、熱食、雪糕雪條(包括 Dreyer’s 和 Häagen-Dazs)、雪糕糯米糍、水果、汽水、果汁、咖啡、紅白酒及啤酒,還有清酒與梅酒任飲!Read More
+ 4
Clareylee
抵食日式放題.食材新鮮.款式多選擇
Clareylee
2025-09-03
Follow
心血來潮想食日本野同朋友嚟尖沙咀呢間居酒屋原來最新推出日式放題中午時段任食4小時 12點坐到4點 埋單只係三百幾蚊已經食到勁豐富最新推出💥A5宮崎和牛拖羅放題除咗主打A5和牛.拖羅之外仲有刺身.乳鴿.海膽.D24榴槤.磯煮鮑魚.串燒.炸物超多款式自助區有多款前菜.海鮮.小食.沙律.生果除咗罐裝同紙盒飲品之外.仲有Sake同梅酒.無限量供應甜品櫃裡面甜品好吸引Haagen Dazs, Dreyers, 仲有雪條、豆腐花、馬卡龍等整體性價比好高.充足時間慢慢食下次要約埋班Friend 再嚟呀Read More
+ 7
Kateyuhaha
朋友請客
Kateyuhaha
Level 2
2025-09-01
Follow
第一次食居酒屋放題環境唔算大有氣氛主要是刺身刺身質素高尤其係大拖羅做到入口即融油脂五算肥其他都刺身都唔錯架菜款式唔算話好多8點前離開價錢平D好似3百幾我滿意同朋友食飯聚會開心嘅Read More
+ 6
ChowChowEatRice
黑木亭居酒屋 (尖沙咀):高質日式放題,味蕾的大滿足!
ChowChowEatRice
2025-08-31
Follow
位於尖沙咀的「黑木亭居酒屋」,裝修用上典型日式居酒屋風格,木質牆身配上暖黃燈光,感覺溫馨又有格調。餐廳提供自助區,飲品、梅酒、清酒、前菜小食、生果同甜品一應俱全,仲有熱食等你慢慢揀,成個氣氛都好適合三五知己聚會或者慶祝場合。海鮮/刺身類三文魚新鮮得嚟油脂分佈均勻,入口即化,帶有濃郁鮮味,唔會過腥,係基本款但質素非常高。 池魚王魚肉細嫩有彈性,味道純淨,帶有一絲細膩油脂香,口感滑溜。 希靈魚希靈魚油脂感更厚,入口有種豐盈魚香,輕輕咀嚼就感受到層次感。 象拔蚌象拔蚌鮮甜,充滿海洋氣息,咬落去仲有少少脆口感,真係好有驚喜! 馬刀貝馬刀貝肉質嫩滑之中帶脆,鮮味濃郁,係刺身中非常吸睛嘅選擇。 泰式生蝦生蝦鮮甜彈牙,配上少少泰式醬汁,酸酸辣辣調味令蝦肉鮮味更加突出,非常開胃。 松葉蟹腳蟹腳肉豐滿,鮮甜濃郁,食落去仲帶有少少鹹香,非常滿足! 北海道鮮帶子帶子鮮甜柔嫩,入口即化,仲有少少奶香味,真係會令人忍唔住想再叫多幾份。 壽司類A5宮崎和牛火焰壽司和牛油脂豐富,火炙之後散發住陣陣香氣,配上醋飯,入口即化感覺,令人一試難忘。 時令海膽軍艦海膽細滑濃郁,冇半點腥味,配上紫菜清香,真係一口極品。 三文魚籽軍艦魚籽粒粒分明,帶有爆珠感,鹹香味充滿口腔,好過癮。 熱食類秘製磯煮大根鮑魚鮑魚肉質彈牙,大根吸晒湯汁,鮮味十足,湯底仲有陣陣清酒香,暖胃又開心。 清酒煮蜆蜆肉鮮甜,帶有淡淡酒香味,湯底飲落清新又滋味。 厚切鵝肝多士鵝肝香濃滑溜,配埋烘脆多士,鬆脆同綿滑對比,絕對係味覺享受! 紅燒妙齡乳鴿乳鴿外皮香脆,內裏肉質鮮嫩,油香味濃郁,骨肉分離處理得啱啱好。 A5宮崎和牛壽喜燒和牛片薄得嚟剛剛好,放入壽喜燒湯底輕輕一涮,入口油香四溢,配埋嫩滑蛋液,絕對滿分! 經典蒜蓉燒鮮蠔蠔肉鮮甜肥美,蒜蓉香氣完全提升整體味道,令人一試上癮。 鮑魚蟹粥粥底細膩香滑,鮑魚同蟹肉鮮味融入其中,每一啖都充滿海洋氣息。 帶子蟹中寶帶子鮮甜,蟹膏濃郁,帶有少少奶油香,係一份令人驚喜熱食。 甜品與其他馬來西亞D24榴槤榴槤香氣濃郁,果肉軟糯香滑,甜度啱啱好。「黑木亭居酒屋」真係一間兼顧質素同選擇日式放題餐廳,刺身新鮮、壽司同熱食有驚喜,仲有自助區俾人任揀,自由度超高。價錢合理,特別適合鍾意日式料理朋友同放題愛好者! Read More
angelkwok911
性價比極高的日式放題
angelkwok911
2025-08-30
Follow
這店的日式放題質素實在太高了,就在尖沙咀或尖東地鐵站附近,地點優越~餐廳的中心位置,放置了很多熟食、沙律、水果、飲品及甜品,還有清酒、梅酒、白酒及紅酒等任飲~外面熟食的也有蒸魚、油甘魚鮫、扇貝蒸粉絲、榴槤薄餅等,味道不錯要添吃~餐點熟食的則有玉子燒汁鰻魚、時令海膽軍艦、鰻魚薄脆、厚切鵝肝多士、秘製磯煮大根鮑魚、鮑汁花膠海參、帶子蟹中寶等,性價比極高,食物熱點也高,回本價值更高~甜品方面,都有Haagen dazs、Dreyers、雪糕糯米糍及雪條等任吃,外面的甜品櫃也有馬卡龍、蛋糕及豆腐花等,款式多,味道好~Read More
Winnie Lam Lam
超豐富放題
Winnie Lam Lam
2025-08-29
3K views
Follow
好多朋友大讚放題食物好多選擇。任食A5宮崎和牛、拖羅、松葉蟹腳、海膽、榴槤蓉。5pm去到食第一輪已經好多人。真係要一早訂位。試完都覺得好值得。為了主角和牛而來,和牛入口溶化,牛味香濃美味。要點A五宮崎和牛壽喜燒,份量小小配一片和牛。推介A五宮崎和牛海膽牛角包,夠特別。刺身有13款,全點。好新鮮,有極品大隻蝦夠彈牙,日本直送鮮吞拿魚,肥美三文魚,油金魚,池魚王,希靈魚,北寄貝,榮螺,馬刀貝,象拔蚌。北海道帶子。松葉蟹腳啖啖肉。泰式蝦配咗特製醬汁好惹味。時令海膽軍艦也是必點。海膽魚子薄脆&鵝肝牛肉薄脆,二款都好正。鵝肝好Creamy 外層的薄脆入口脆卜卜。海膽鮮甜美味, 魚子爆汁 。仲有,鮑汁花膠海參,滋補養生。經典蒜蓉燒鮮蠔 ,蠔夠肥美,蒜香濃郁。秘製磯煮大根鮑魚。鮑魚Q彈, 吸收了日式醬汁好鮮甜。任食馬來西亞D24榴槤蓉,我加在榴槤pizza 上,絕配。榴槤蓉大口大口地吃,食左好多。飲品好多選擇,咖啡都有。酒都有五種:梅酒,清酒,白酒,紅酒,啤酒。梅酒不錯啊。甜品要留肚食Häagen-Dazs同Dryers雪糕。仲有懷舊雪條。好飽,好飽。建議留肚先去食。Read More
tmc.66
起特別放題選擇
tmc.66
2025-08-28
Follow
黑木亭最近新推出咗120分鐘A5宮崎和牛拖羅放題,試完覺得幾正,餐牌款式多同比較新穎~出面自助吧仲有多款汽水、清酒、熱飲、沙律、小食、熱菜、生果同甜品,最正嘅係有榴槤任食,無論係榴槤蓉榴槤pizza抑或原粒d24榴槤}。刺身全部都新鮮又爽口,我平時唔係好鍾意食赤蝦,今次反而覺得赤蝦最好食,仲要big size,一啖食好甜好滿足,拖羅同池魚都好好食,肥美。A5宮崎和牛火焰壽司肉質鮮嫩多汁,油脂豐富但一點也不膩,入口即化。海膽軍艦海膽口感綿密細膩,入口即化又鮮甜,味道濃郁而不失清新。秘製機煮大根鮑魚大粒鮑魚鮮嫩飽滿,旁邊搭配嘅大根(蘿蔔)吸飽左鮑魚嘅湯汁,變得超級入味。牛舌芯口感同普通牛舌相比,更加嫩滑同柔軟。黑豚荔枝卷呢個必點,真係好好食,黑豚肉油脂慢慢渗出,渗透到荔枝。一口咬先係黑豚肉咸香同微微嘅嚼勁,之後就係荔枝嘅清甜爆汁,估唔到咁夾~厚切鵝肝多士呢個有驚喜,金黃酥脆嘅多士同厚切嘅鵝肝就好似一件精緻嘅藝術品咁,另外多士嘅香脆中和左鵝肝嘅油膩,呢個encore左。榴槤pizza榴槤愛好者一定要試個Pizza!賣相非常誘人,餅底烤得金黃酥脆,微微焦香,上面鋪滿榴槤果肉同香濃芝士,榴槤果肉綿密香甜,好正。帶子蟹中寶帶子肉大而厚實,入口鮮嫩多汁,有滿滿鮮味,用沙律醬拌。鵝肝牛肉墨西哥餅呢個又係好特別,酥脆感十足,鵝肝細膩綿密嘅口感,同牛肉入口即化,濃郁油脂香散發左出嚟。火灸左口魚邊卷左口魚不嬲都係我最鍾意,油脂香好正,呢款上面仲加左黑松露點綴,味道勁豐富。甜品我每樣都有試,勁中意啲蛋糕,好好味,推介Tiramisu同朱古力味,真係好濃味。Read More
+ 9
刺身