SEN SEN SUSHI

SEN SEN SUSHI (Closed)

鮮選壽司
SEN SEN SUSHI (Closed)
Kim0329
唔洗排隊可以試下
Kim0329
2022-11-23
關注
平日下午去食 , 完全唔洗排隊仲可以揀位坐 , 台面有部ipad 自助落單 , d野食黎得好快 , 但壽司種類好少 , 而且仲有d 售罄 , 剩低可以揀o既就更少 。個三色吞拿魚壽司幾抵食 $37 / 3件 , 味道不過不失都 ok 。其他壽司魚生算新鮮 , 赤蝦都甜 , 總結係唔洗排隊又想食壽司可以考慮下。查看更多
+ 1
Dorodorodorothy
👐🏻普普通通 試過就算👐🏻
Dorodorodorothy
2022-11-12
關注
本住嘗試既心態🫶🏻加上聽完身邊啲朋友既不專業食後感(有心理準備了)我覺得鮮選都未至於伏既😂當然啦都少不免心入面會攞佢同壽司x比較🙊盡量持平啦🙌🏻<海螺>好冰凍爽脆都唔錯喎🤤<油甘魚>好--普--通--<日本產鯛魚>鯛魚味道麻麻肉質都好散個人認為唔係好食既鯛魚 唔推薦🙅🏻<三文魚拖羅>呢個上碟第一個反應係"佢同menu都幾大分別"🤨Menu係長啲 油脂多好多anyway 佢係今餐MVP了😂係好食既三文魚腩🐟因為唔夠飽encore左一碟🤡<鰭邊>正常大塊既左口魚但唔似鰭邊肉冇咁腍身冇咁好食🙊<藍鰭吞拿魚拼盤>本身唔好吞拿魚👉🏻👈🏻我就覺得普通啦~魚腩部位都唔夠香唔夠肥美🐷(明明睇樣幾靚)<生松葉蟹>呢個想攞黎同壽司x比下🙇🏻‍♀️佢地有一樣既item但都令人有啲失望壽司x個個就灼熟左口感唔係個回事不過蟹味依然正🦀鮮選既蟹腳真係刺身 口感正好多但係冇味 咩味都冇....🙈<火炙喜知次>好食呀😗魚肉滑 又彈牙味道都好鮮味正常好食既喜知次👍🏻<赤蝦>平時食壽司一定會encore赤蝦但呢個麻麻地...主要係肉質太腍<火炙海鰻>諗住咩都試下就嗌埋佢啦正常發揮既鰻魚你諗到既味😂<火炙鰭邊>左口魚eater又有野講唔ok囉...要講多次"佢同menu都幾大分別"🤨Menu冇醬架喎....重點係火炙完一啲魚油都冇逼到出黎🤏🏻火炙完一啲分都冇加到🥹<茶碗蒸>正常幾滑呀🥚有冬菇蝦帆立貝係底🍄係好食既~<北海道軟雪糕>係3.6牛乳味🍼超級勁濃 如果鍾意3.6牛乳都可以試下既但唔洗比過高既期望啦😉我地兩個人share先食得哂食一陣覺得膩左少少🤏🏻甜品得一款所以叫黎試下咋(冇選擇🥲)------------------------------運輸帶壽司比比皆是啦~我覺得鮮選性價唔高...食物質素普通左啲(都有機會係Donki光環令expectation高左啲既)冇特別想再encore回味既野食我試左一次就ok了~查看更多
+ 4
KeiKeim
冇人排隊係有原因
KeiKeim
2022-11-07
關注
幫襯過兩次🤣第一次去係啱啱開排晒長龍嗰陣,第二次係星期六夜晚(竟然唔使排隊可以直接入得)上次去嘅時候已經知道款式唔多,但係三文魚真係出色,好厚好靚~所以唔使排隊就入去食多次,款式依然唔多,餐廳環境枱面反而冇第一次咁乾淨,冇茶亦冇職員幫你(上次去嘅時候有)😵‍💫不過三文魚都仍然有質素🙆🏻‍♀️,其他嘢都係普通😂😂唔使排隊嘅話會食下,要排隊就不了~🌟厚切三文魚 $22三文魚拖羅 $22火炙三文魚 $12醋漬鯖魚 $17火炙赤蝦 $22火炙鰭邊 $22火炙鰤魚 $22火炙秋刀魚 $27查看更多
厚切三文魚
三文魚拖羅
ETcat20.6287
壽司店最好食嘅竟然係個雪糕?😅
ETcat20.6287
2022-11-05
關注
去黃埔行下發現開左間Donki嘅鮮選以為因為傍晚去未係正式dinner time所以冇人排隊即刻入得結果入到去就知咩事喇佢都係同壽司郎嗰啲一樣用機點好啦諗住食下海膽——冇咁好啦 食其他啦和牛——冇仲有好多比較吸引嘅都——冇!🤯咁入到黎都要食嘢嘅大家睇相啦我未見過花之戀係咁 一副失戀樣仲要個碟底油淋淋乜「戀」感覺都冇啦最後叫個雪糕安慰下自己受傷嘅心靈結果真係有啲安慰嘅 奶味好濃,偏甜佢係全程最好食嘅嘢囉🤪查看更多
candiesss
食物質素差 令人失望
candiesss
2022-11-04
關注
.🥹早排去黃埔諗住食壽司郎,點知要等好耐,🤖咁啱見到donki間壽司唔使排隊就入咗去試吓。🥲點知對佢好失望,😂只可以話佢都係適合專心買零食藥妝。.#腐皮壽司 $12呢個真心唔掂,😶舊飯凍到好似隔夜壽司咁,又凍又硬,腐皮就係正常味道啦。 .#三文魚 $12味道普普通通冇乜特別,但係就覺得食落去唔係好新鮮,舊飯有啲硬。.#藍鯨吞拿魚赤身壽司 $22🫥吞拿魚顏色有啲奇怪同埋望落去好乾身,唔覺得佢係新鮮嘅吞拿魚,性價比嚟講就唔值呢個價錢.查看更多
dougNdoug
冇人排係有原因
dougNdoug
2022-10-29
關注
香港多人排隊嘅餐廳未必係好食,但係冇人排隊嘅餐廳,就真係多數唔好食!呢間就係其中之一!未食過呢度,唔會明點解壽司郎會排到咁墟冚,食過就完全明晒!最基本嘅蒸蛋裏面啲料都有啲霉霉哋,好似係一粒迷你零食乾貝,仲有半少隻菇!連最基本嘅蟹柳同魚蛋片都冇!卅幾蚊一件吞拿魚壽司,都會有根 😩 蝦有啲腥間舖開咗冇幾耐,但入面會有一浸味!如果以大衆化比較,。環境我寧願揀元氣!。食物我會揀壽司郎!。有環境食物又有質素都係去返千兩! (不過就貴啲)總結,冇人排真係有原因!查看更多
+ 1
ctf821
衛生欠佳。。。選擇少。。。
ctf821
Level 2
2022-10-23
關注
6pm前到見唔駛排隊就試一試。。。限時60mins…一坐低見到有幾條頭髮係張檯。。。然後檯面無垃圾桶仔裝下啲包裝袋同紙巾。。。已經食慾減低。。。選擇比較少 好可惜熱食選擇唔多 得湯同燒魚然後壽司好多都sold out例如想食嘅海膽 同火灸和牛壽司。。。但三文魚同吞拿魚質素係正嘅!尤其係$37吞拿魚三貫、中拖同豐油三文魚但第二轉encore豐油三文魚兩件嘅size相差得太多係足足差一倍。。。都係$37一件個size相差得太誇張了吧。。。但味道係好嘅!不過真係試過一次就夠~~~無乜想再食嘅意欲查看更多
TC530
千祈唔好去,換貨既,叫魚生變蟹柳昆人
TC530
2022-10-10
關注
我充滿期待,諗住Donki咁出名,咁就試吓啦,去到見到冇人排隊,心知不妙,但係都本着好奇心入去食⋯入到去,員工機械式禮貌,有打招呼,不過呼呼喝喝叫客人唔使用部機結帳,直接出去結帳。OK冇問題,不過語氣有啲搞笑🤪冇紙巾,冇口罩袋,其實最平價既爭x都有啦,竟然呢度冇。最恐怖事情出現,我同行家人身體有事,唔可以食醃製食物/加工食物,我哋全部都叫我海鮮類,叫咗個海鮮卷,點知圖片同現實不符,超級恐怖,食咗兩舊先發覺⋯⋯明明係魚生,變咗人工蟹柳,好彩只係兩舊比較細,否則要盡快去醫院⋯真係建議大家唔使再去,有圖有真相,魚生變蟹柳,昆人查看更多
wifpoohbee
堂食Donki壽司🍣
wifpoohbee
2022-10-04
關注
喺荃灣開全球第一間鮮選壽司嗰陣,當時都多人去食,不過而家喺山頂、小西灣、銅鑼灣、黃埔都有啦。黃埔呢間開咗大概一個月左右,人龍已經唔見咗,隨時都可以walkin 食🙊-食咗:▪️蟹肉茶碗蒸 $37▪️日本照燒扇貝 $22/2件▪️火炙三文魚 $12/3件▪️火炙秋刀魚 $27/2件▪️拖羅鰹魚半敲燒 $27/2件-茶碗蒸有普通款$17同蟹肉款。今次豪少少叫咗蟹肉。蟹肉真材實料,因為有食到少少蟹殼🙊茶碗蒸入面嘅材料唔算多,淨係記得有粒冬菇仔。-壽司方面選擇相對地都無咁多,基本款都有得食。不過拖羅鰹魚半敲燒,實物賣相偏暗紅。-茶係每枱一壺,用嘅係茶葉,無抹茶粉自己沖,所以叫軟雪糕狂灑抹茶粉呢個食法就唔可以喺到DIY啦。-甜品暫時只得雪糕,都有限定壽司,不過少見做宣傳,真係去到食先知今期做緊咩主題。-用Pad落單之後,壽司會由火車送到你面前,唔會有壽司喺面前迴轉。試一次都ok嘅查看更多
+ 4
吃貨小茹
選擇雖小但部分壽司有驚喜🤤‼️
吃貨小茹
2022-09-25
關注
雖然荃灣個間已經開左一段時間 但一直都無食過😂 適逢黃埔開幕 位置都好方便 中午時間去無需要等位 輕鬆直入😆 鮮選壽司個menu真係無咩選擇 亦都好多都sold out🥲 只有壽司 無炸物同拉麵 醬油方面 就無咩特別 不過 wasabi就正過壽司郎好多‼️👍🏻藍鰭吞拿魚拼盤👍🏻火炙鰭邊 👍🏻海膽👍🏻帆立貝🥢火炙喜之次🥢火炙海鰻🥢燒三文魚腩🥢赤蝦🥢油甘魚🥢厚切三文魚🥢醋漬鯖魚🥢蟹棒天婦羅👍🏻必食推薦!好鮮甜 而鰭邊勁厚身 最後嗌3碟😆😆 覺得鮮選壽司嘅壽司飯好好食😍人手方面應該都唔係好夠 茶要佢地refill 埋單㩒鐘仔都無人嚟 原來係要自己出去😂查看更多
andymyf
唔駛排隊即入座
andymyf
2022-09-23
關注
開業未夠一個月,午市時段竟然可以直入,人流與附近仍要拎籌等位的壽司郎相差甚遠。.海膽壽司 $37 /1貫火炙喜知次 $37 /1貫燒三文魚腩 $37藍鰭呑拿魚拼盤 $37 /3貫厚切三文魚 $22 /2貫火炙鰭邊 $22 /2貫油甘魚 $22 /2貫日本産帆立貝 $22 /2貫赤蝦 $22 /2貫醋漬鯖魚 $17 /2貫火炙海鰻 $17 /1貫蟹柳天婦羅 $12 /2貫.與壽司郎相比,食物選項唔太多,無論壽司款式或其他小食,例如沒有炸物,甜品只有一款雪糕。壽司飯比較好食,而價錢則相若,有平有貴。最貴係喜知次及海膽 $37一貫。服務方面,一壺熱水好似只夠倒三杯茶,不過職員都會主動加水。不過埋單果陣,幾枱㩒鐘都無人理,隔左陣至有人話直接去門口比錢,呢度就慢左拉。查看更多
+ 3
shirrrrleyy
Level 1
2022-09-12
關注
今日原本好開心咁過去食嘢,點知食食下個茶飲完咁打算呼叫服務員過嚟加水點知好耐都冇人理我,咁個服務員過咗嚟之後就同我講加水要咁開水嗰個掣你咁樣按呼叫服務員個掣我哋過嚟係唔會攞個水過嚟㗎啵,之後佢就走咗完全好似冇打算幫我加水咁,我要自己再撳多次個開水掣先有服務員過嚟幫我加水,我心諗你既然都知我要加水咁點解我要自己再撳多次開水個掣先有人過嚟幫我加水呢個真係完全唔明白。根本新店嘅員工都未培訓好,服務態度十分之惡劣,我以後都唔會再去。查看更多
檸兒
出乎意料的美味 猶如置身日本
檸兒
2022-09-05
關注
去黃埔覓食,本身都已經諗好咗食乜,點知行過見有鮮選壽司,一直仲未試過,又想試,又見冇乜人等,就試吓。2點左右,等咗20分鐘就入得,其實入面座位都唔少,不過要隔住坐就少一半位。個茶幾好飲,wasabi看似手磨用pad點餐,點完有火車送到你面前,拎走所有食物之後,火車先會離開。蜆麵豉湯都有成10隻蜆,好鮮甜茶碗蒸好滑好香蛋味,入有有蝦、菇、蟹柳本身其實唔係太鍾意食壽司,因為飯凍冰冰,平時都係叫熟食拉麵烏冬或者天婦羅多。但今次好難得覺得全部壽司都好好食,啲飯唔會凍冰冰,暖暖的,唔硬,壽司醋份量剛好,唔會太酸。大部分魚生都好食,最推介燒左口魚邊,好油香,燒蝦同燒帶了都好食,三文魚都好香,拖羅好肥夠油。查看更多
3 Chan
食物不過不失!環境乾淨企理!座得舒服
3 Chan
2022-09-03
關注
等咗好耐Donki終於開咗!仲有埋壽司店不過個店名好似唔太順口開頭諗住要等最少一小時因為星期六!點知又唔使可能下午茶時段!唔太多人等位!走時見好幾張枱冇人座!但出面又有人等位上餐時間都好快!不過選擇種類唔太多!食物都算OK!但亦無嘜特別反而豉油同Wasabi有驚喜不過有兩支醬油我唔知兩者用途同埋佢冇提供酸薑查看更多
+ 5
CheungDenise
優質壽司
CheungDenise
Level 2
2022-08-30
關注
見到group友去,於是自己又去試下先,星期六早上11唔洗排隊,先講豉油有種鮮甜味,唔錯,軍艦既紫菜非常脆抵讚,帆立貝新鮮,三文魚都好肥美,唔計拖羅,和牛,海膽呢d貴價野,普通野$17碟算抵食,亦真係比壽司郎出色,雪糕又係大杯抵食,我一定會再光顧查看更多