Sakarya ichi sushi (Kyoto Plaza)

魚一壽司 (京都廣場)
14.6K
小秘書食記
豐富四人餐
小秘書食記
2025-09-15
Follow
自從睇過trailer,#小秘書 一直對「無名指」呢套電影好有興趣😉 趁住星期日得閒,終於扚起心肝入場... 經過90分鐘喊到死去活來嘅我哋,當然要食返啲好嘢補充吓!朋友話 #銅鑼灣 有間 #日本料理 「魚一壽司」啲食物都唔錯🤤 一於試吓佢😉沿着樓梯行到餐廳位置,兩旁擺滿充滿日本特式嘅燈籠🏮同擺設,非常吸睛👀 呢晚雖然我哋得三個人... 但係原來喊完🥺係會勁肚餓㗎... 最終膽粗粗叫咗個四人餐🤪 🥗前菜蟹籽沙律 - 滿滿嘅蟹籽撈埋冰冰涼涼嘅青瓜絲🥒一齊食,正好為呢個炎炎夏日降溫三文魚麵豉湯 - 麵豉湯放入三文魚肉特別鮮甜🐟刺身中拖羅,深海池魚王,油甘魚 - 充滿魚油香赤海蝦 - 啖啖肉,口感大滿足日本生蠔 - 雖然唔算太大隻,但係就充滿着海水嘅鮮甜味🍣壽司甜蝦,真鯛,北海道生帶子,花之戀,油甘魚,三文魚籽軍艦 - 樣樣都好新鮮,不過我就對花之戀情有獨鍾,請勿靠近口感好豐富呀仲有... 焦糖鵝肝壽司 - 鵝肝入口即溶,加埋特製嘅調味汁,好好味呀🍱日式料理清酒煮蜆 - 無諗過大蜆配大蔥原來係咁夾味,再加入清酒放落湯,入口零舍鮮味土佐豆腐 - 薄薄嘅脆皮令豆腐食起嚟外脆內軟,簡簡單單嘅材料原來都可以咁好食明太子玉子 - 師傅喺蛋捲上加咗芝士汁,再包裹住一啲明太子喺裡面,幾隻唔同嘅材料加埋,味道非常有層次感🍢燒串燒牛舌,雞翼,冬菇,免治雞肉棒,青椒仔,甜薯 - 師傅控制得火喉非常好,每一件燒物都保持住肉汁🫧 將蛋漿搽上雞肉棒,令口感更棉滑🍨甜品雪糕 - 我哋先叫咗開心果、芝士,同雲呢拿三個口味😉 芝士鹹鹹甜甜咁,係小秘書嘅推介😘經過兩小時嘅努力,我哋終於清咗張枱💨💨 大家真係咪睇少班女人嘅「食力」呀😉📍魚一壽司 (銅鑼灣) 駱克道491-499號京都廣場地庫Read More
jacko526
銅鑼灣抵食日式料理 壽司新鮮又好味
jacko526
2025-09-04
Follow
朋友介紹呢間銅鑼灣食日本野話抵食又高質,係open rice book 定位,行完街就去食Dinner,估唔到都幾多人,餐廳係地庫,樓梯行入去已感受到日本氣氛,掛了唔少日式燈籠及日式風格為主題。今次主要叫壽司,叫做了多款壽司 🍣 - 玻璃蝦、馬刀貝、珍寶帶子、油甘魚腩、赤海蝦壽司、火炙三文魚、火炙北海道帶子、黃金魷魚軍艦同海瞻魷魚軍艦,全部壽司都非常新鮮。特別喜歡💕以下幾款:🥢 火炙三文魚壽司三文魚表層輕輕炙燒,有微微焦香,三文魚油脂分布平均,味道鮮甜。🥢 馬刀貝壽司口感爽脆又彈牙。🥢 油甘魚壽司非常新鮮又爽口。🥢 珍寶帶子壽司超大隻又厚身珍寶帶子非常鮮甜,必叫之選。🥢 赤海蝦壽司鮮甜又彈牙口的赤海蝦,必叫之選。🥢 什錦天婦羅有南瓜、茄子、冬菇、番薯、青椒同兩隻炸蝦天婦羅,味道一般。埋單最後$382 ,每人$191都抵食。不過座位呢就比較逼夾,同埋唔夠冷氣。喜歡我的分享?記得like 🩷 + Follow📌我!銅鑼灣抵食日式料理壽司新鮮又好味朋友介紹呢間銅鑼灣食日本野話抵食又高質,係open rice book 定位,行完街就去食Dinner,估唔到都幾多人,餐廳係地庫,樓梯行入去已感受到日本氣氛,掛了唔少日式燈籠及日式風格為主題。今次主要叫壽司,叫做了多款壽司 🍣 - 玻璃蝦、馬刀貝、珍寶帶子、油甘魚腩、赤海蝦壽司、火炙三文魚、火炙北海道帶子、黃金魷魚軍艦同海瞻魷魚軍艦,全部壽司都非常新鮮。特別喜歡💕以下幾款:🥢 火炙三文魚壽司三文魚表層輕輕炙燒,有微微焦香,三文魚油脂分布平均,味道鮮甜。🥢 馬刀貝壽司口感爽脆又彈牙。🥢 油甘魚壽司非常新鮮又爽口。🥢 珍寶帶子壽司超大隻又厚身珍寶帶子非常鮮甜,必叫之選。🥢 赤海蝦壽司鮮甜又彈牙口的赤海蝦,必叫之選。🥢 什錦天婦羅有南瓜、茄子、冬菇、番薯、青椒同兩隻炸蝦天婦羅,味道一般。埋單最後$382 ,每人$191都抵食。不過座位呢就比較逼夾,同埋唔夠冷氣。喜歡我的分享?記得like 🩷 + Follow📌我!Read More
+ 6
珍寶帶子壽司
bysshirley1212
吞拿魚放題!
bysshirley1212
2025-08-19
2K views
Follow
店名:魚一壽司地點:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫今日黎開銅鑼灣拍拖,有人話想食下日本嘢,見到魚一壽司而家提供緊期間限定-初夏!吞拿魚祭,唔諗咁多啦,即刻入去食啦初夏!吞拿魚祭 $240/位1.前菜-茶碗蒸,三文魚麵豉湯麵豉湯好飲,三文魚料多,茶碗蒸雞蛋嫩滑2.沙律-和牛粒沙律/蟹籽沙律(二選一)沙律好味,特別推薦和牛粒👍👍3.刺身三點-三文魚/帶子/時令海鮮(各1切)刺身新鮮,爽口彈牙🤤🤤4.卷物-蔥拖羅蓉手捲拖羅蓉唔係淨係得上邊先有,佢個心都有埋,值得一讚🤗5.壽司-三文魚腩/赤蝦(各二件)三文魚腩一流,赤蝦正常,份量足大大件6.揚物-蝦天婦羅配南瓜/番薯天婦羅(二選一)天婦羅ok7.食仕-滑蛋吉列豬扒飯/燒汁牛柳飯(二選一)牛柳飯有驚喜,厚身Juicy好好食🤤8.燒物-甜薯串/冬菇串/青椒仔串/雞皮串/雞翼串/京蔥雞肉串(六選二)因為二個人嘅關係,我們分別叫了甜薯串,冬菇串同雞翼串,冬菇串好好食,鋪滿曬木魚碎,甜薯串同雞翼串都ok9.甜品-泡芙泡芙不錯,可以輕微解凍再食,味道更佳任食吞拿魚壽司 額外加$128 /位如果自問係大胃王,就好啱你,雖然種類唔多只有四款(大拖羅壽司,中拖羅壽司,赤身壽司及薑拖羅蓉壽司),但都唔係cheap 野,入口肥美厚身,正到無朋友😋😋😋總價連加一$810Read More
和牛粒沙律
DollyLing
2025-08-01
3K views
Follow
想用親民價吃到口碑不錯的日式料理,那就要來銅鑼灣的 魚一壽司。餐廳位於地庫但裝潢一點也不馬虎,氣氛舒適,十分適合朋友聚餐。料理品項相當多元化,有刺身、壽司、串燒及丼飯等。想什麼也吃得到又有選擇困難的可選 ✨初夏套餐 (HKD 240)從前菜、刺身、壽司、熟食等吃到甜品,一共九品料理。前菜選了牛肉沙律,微炙的牛肉很有軟嫩感且帶著油香。搭配爽脆生菜、粟米、蕃茄和青瓜,入口相當開胃。刺身則有三款,整體都很新鮮,帆立貝幾厚身。套餐中還附上麵豉湯和茶碗蒸,暖胃小品也很有誠意。麵豉湯濃度適中,喝起來鹹香順口。日式蒸蛋滑嫩細緻。🍣壽司每人有四件,三文魚和蝦各有兩件。另外還有蔥吞拿魚蓉手卷,用料十足。接下來就是主食的部份,牛肉丼 & 吉列豬扒丼。炙燒牛肉配半熟溫泉蛋、炸到外脆內嫩的豬扒也不錯。丼飯的份量很實在,非常有飽足感。串燒、炸物每人均可選兩款。串燒頗有水準,天婦羅則中規中矩。最後還有迷你泡芙作結。以 HKD 240 的套餐價格來說,九道菜式組合的CP值很高。Read More
+ 9
ching_920
平民價錢,高質日式料理🇯🇵
ching_920
2025-05-06
5K views
Follow
今次我去到銅鑼灣,一間主打飛機貨的日式料理,真係平民價!早就聽聞呢間餐廳性價比高,午餐定食set只需$100-150,絕對抵食。不過有時會見到人龍,建議早啲去拎位。一入去餐廳,映入眼簾係好多日式燈籠🏮,整體氛圍好有日式風情。環境都幾大,有吧枱位同卡位,坐得舒服。落單用掃二維碼,午市定食選擇多到令人眼花撩亂,生熟類都有,真係好難抉擇。我最後揀咗壽司定食,內容包括十款壽司,仲有沙律、茶碗蒸同埋味噌湯。壽司入面有鮭魚、赤身、油甘魚、鱆紅魚、日本魷魚、赤海老、玉子、蟹籽、蟹肉蟹膏同鮭魚青瓜卷,兩排上下整齊排列。每款壽司都係大路款式,味道都好正。油甘魚同鱆紅魚切得比較厚,入口幾滿足;飯粒唔會一夾就鬆散,咁食都已經飽肚。茶碗蒸熱辣又滑,食埋之後更加飽。飲多杯茶,呢個價位真係無得輸。仲單叫咗好多其他菜品,包括:- 日本兵庫縣赤穗生蠔(隻)- 燒三文魚腩- 味淋魚乾- 日本甲紋魷魚(4片)- 活紅貝刺身(2塊)- 牡丹蝦刺身(2隻)- 牛油果大蝦蟹肉沙律配柚子汁- 火炙三文魚- 三文魚籽軍艦- 青瓜小卷- 牛油果軟殼蟹卷每一樣都好有水準,食到好開心!Read More
janbb
超級驚喜,是一定會再來encore的餐廳!
janbb
2025-09-14
Follow
朋友想食魚一,今日終於約到時間一齊食飯,原來餐廳就喺地鐵站C出口對面,一眼就望到。入去見到有個簽名牆,好有氛圍感。我們到的時候剛六點,坐了一陣,眨眼間餐廳就已經滿曬人我和朋友說吃這個餐廳一定是好好食、因為才七點的時間,在現在這個環境下真難得。講下食了咩好野先餐廳有個特別餐牌是初夏套餐,只需要$240,我見全部都好岩食,同埋都好飽好抵。食咗呢個套餐就可以➕128 任食吞拿魚壽司😍😍😍😍實在唔敢想像我會食幾多我哋前後一共叫咗三次,第一次有大拖羅,中拖羅,同埋赤魚壽司,真係好肥美好Juicy,實在忍唔住前後叫咗三次,再加上本身初下套餐的大蝦及三文魚壽司,都係好甜好好食!真係不誇張,食得好滿足!佢哋Menu有好多好多嘢食,我哋本身已經好飽,但都好想再食串燒,所以叫了兩串燒白鱔,個鱔魚皮燒得好好食、鱔魚燒完仲好juicy有魚肉汁,真係大讚!而且魚肉好厚!真係必叫!我哋各自都叫咗一杯嘢飲飲,一杯係high Ball ,一杯係whisky spirit,兩杯都係溝油whisky和柚子的酒類,感覺好清新~Last order忘記咗想叫的甜品,最後職員好好,佢比我哋補叫,所以最尾我哋兩個都可以如願試埋開心果雪糕,雪糕+三個小泡芙,份量剛剛好!今晚朋友真係推薦得太好,我已經約下次同另一半朋友來食!Read More
mochicouple_hk
🇭🇰 加$128可以狂食拖羅壽司😱
mochicouple_hk
2025-09-12
Follow
<魚一壽司> @sakaraichisushi  #mochicouple_hk銅鑼灣搵食團⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 初夏食餐$240位1️⃣ 前菜 – 茶碗蒸 & 三文魚麵豉湯🥰 茶碗蒸嫩到好似入口即化,蛋香滿滿,配料唔係求其,蟹柳鮮味十足,仲有菇菇加埋一齊,食落有層次。三文魚麵豉湯更係驚喜,魚肉份量超多,每啖都吸收咗麵豉湯嘅鹹香。呢個前菜已經感受到餐廳嘅誠意2️⃣ 沙律-和牛粒沙律/蟹籽沙律(二選一)小清新沙律,絕對唔係裝飾!🥗 推薦必揀和牛粒沙律,粒粒和牛香煎到外脆內juicy,油香同菜嘅清爽完全融合,平衡得啱啱好👍。蟹籽沙律就走清新路線,爽脆青菜配上脆卜卜蟹籽,入口啵啵響,滿口鮮香。夏天食沙律最正,可以清爽又開胃,兩款都高水準!3️⃣刺身三點-三文魚/帶子/時令海鮮(各1切)刺身迷要尖叫啦🤩!三文魚油脂滿滿,鮮甜軟滑;帶子爽口彈牙,甜味直接爆出嚟;時令海鮮(每次有驚喜),今日係 鰤魚 🐟!肉質細膩得嚟油脂香濃,入口即化,鮮味爆燈✨!每一片都切得厚身,咬落好爽快,滿足感直線UP📈!4️⃣ 卷物-蔥拖羅蓉手捲呢個係心機位💥!拖羅蓉手捲唔係得上面鋪少少,而係整個心都係滿滿嘅拖羅蓉,真係超誠意。入口拖羅油香同壽司飯酸香融合,仲有脆卜卜紫菜包住,層次感好豐富💖5️⃣ 壽司-三文魚腩/赤蝦(各二件)壽司環節絕對係主角!🍣 三文魚腩油香濃郁,入口即化,好似魚油喺口腔中慢慢融化,滿足感無限升級。赤蝦就清甜多汁,雖然係基本款,但份量大件,食落好爽口,整體非常有水準。6️⃣ 揚物-蝦天婦羅配南瓜/番薯天婦羅(二選一)天婦羅炸得輕盈,唔會覺得油膩。🦐 蝦天婦羅最受歡迎,蝦身爽彈,外皮脆口;番薯則係軟糯帶甜,配埋天婦羅汁,鹹甜交替,超正!7️⃣ 食仕-滑蛋吉列豬扒飯/燒汁牛柳飯(二選一)兩款都係高水準!🐖 豬扒飯外脆內嫩,加上滑蛋入口超creamy,好似日劇入面嘅經典comfort food。牛柳飯更係驚喜,牛柳厚身juicy,燒汁鹹香得嚟唔膩,飯粒吸滿咗汁,每啖都超滿足🤤。8️⃣ 燒物-甜薯串/冬菇串/青椒仔串/雞皮串/雞翼串/京蔥雞肉串(六選二)燒物真係超驚喜🔥!🐔 雞翼串:皮燒到金黃香脆,肉質超嫩滑,咬開即刻爆出濃郁肉汁,鹽燒嘅香氣令人食到停唔到口!🥢 京蔥雞肉串:雞肉鮮嫩得嚟帶有微微焦香,京蔥嘅清甜同雞肉完美融合,食落有層次感,越嚼越香。✨ 雞皮串:超邪惡之選😋!燒到脆卜卜,油香滿溢,完全係居酒屋嘅靈魂小食!9️⃣ 甜品-泡芙結尾甜品係小確幸💛 泡芙皮輕盈,奶油內餡唔會太甜,食落清爽🔟 +$128任食吞拿魚壽司大胃王衝啦!💥 雖然得四款,但全部高質:赤身鮮甜、薑拖羅蓉特別、仲有中拖羅同大拖羅肥美到爆!每件都厚切,油脂滿滿,食到你停唔到口。呢個價錢+任食,真係回本到笑出聲🤣。1️⃣1️⃣牛舌芯串($48)厚切牛舌芯,燒到外脆內juicy,咬落煙韌帶爽,鹽香味釋放到極致🔥,必點!1️⃣2️⃣燒菠蘿($32)焦糖香氣+果汁爆甜💛 食完即刻refresh,超解膩!1️⃣3️⃣開心果雪糕($38)堅果香濃郁,幼滑順口,完美收尾🥰。1️⃣4️⃣綠茶雪糕($38)好有驚喜!抹茶控天堂🌿 濃郁微苦回甘,清新解膩⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫🚇銅鑼灣站C出口,步行約1分鐘🕒Mon-Sun:12:00-16:00,17:30-23:00#銅鑼灣美食 #香港壽司 #吞拿魚壽司 #銅鑼灣放題 #香港omakase #食好西 #香港美食推介 #壽司控 #牛舌串 #魚一壽司 #開心果雪糕 #抹茶雪糕 #銅鑼灣必食 #香港日式料理 #抵食推介 #食好西推介 #香港打卡餐廳 #香港食好西 #壽司迷 #壽司天堂 #銅鑼灣必去 #香港美食地圖 #香港好去處 #香港燒物 #銅鑼灣放題推介 #爆汁壽司 #銅鑼灣隱世美食 #壽司大餐 #食評分享Read More
90slikeeats
拖羅放題
90slikeeats
2025-09-10
Follow
夏日炎炎食咩好?今次就跟住小編同友人一齊黎到銅鑼,小編又有好介紹,今次就同大家介紹返一間主打刺身既壽司店 一 魚一壽司@sakaraichisushi今次小編就同友人各自嗌左一個:🌟初夏限定套餐 $240雖然叫做套餐,但系份量其實都豐富,一個套餐包左一份前菜(茶碗蒸+麵豉湯)+一份沙律(小編就嗌左清爽既蟹籽沙律,而友人就話必須要讚下佢嗌既和牛粒沙律主食,小編就嗌左滑蛋吉列豬扒飯,而友人就嗌左燒汁牛柳飯,而且每人仲會有刺身三點(三文魚x1 帶子x1時令刺身 x1)、蒽拖羅蓉手卷x1、三文魚腩壽司x2 赤蝦壽司x2、一份天婦羅(三件)+自選燒物 x2另+$128仲可以食埋大拖羅壽司、中拖羅壽司、赤身壽司、蒽拖羅蓉壽司放題,拖羅真系件件都肥美又甘香🤤👍🏻👍🏻📍魚一壽司地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫#銅鑼灣 #魚一壽司 #拖羅 #壽司 #京都廣場 #留港消費 #支持小店 #初夏套餐 #良心小店💛 #為食關注組 #食在銅鑼灣 #覓食銅鑼灣 #銅鑼灣食乜好 #香港美食地圖 #吞拿魚壽司放題 #九十後行到邊食到邊 #HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIERead More
星月小吃貨
任食吞拿魚壽司😍吞拿魚放題
星月小吃貨
2025-09-06
Follow
📍銅鑼灣呢間魚一壽司新推出期間限定初夏套餐 每位+$128任食吞拿魚壽司⁉️✨任食吞拿魚壽司:包括大拖羅壽司、中拖羅壽司、赤身壽司、葱拖羅蓉壽司👇🏻呢個價錢任食真係超級抵啊!回灑本!拖羅仲要係夠高質,大件肥美😆✨初夏套餐好豐富:包括前菜、沙律、剌身三點、卷物、壽司、揚物、食仕、燒物、甜品👇🏻前菜有茶碗蒸、三文魚麵豉湯沙律有和牛粒沙律、蟹籽沙律想講連前菜沙律都俾得好足料😛刺身有三文魚、帶子、時令飛機魚卷物就係葱拖羅蓉手卷,新鮮飽滿🥰揚物有蝦天婦羅、南瓜天婦羅、蕃薯天婦羅食仕有滑蛋吉列豬扒飯、燒汁牛柳飯燒物揀左甜薯串、冬菇串、雞皮串、雞翼串甜品仲有泡芙,估唔到成個set咁豐富❣️✨另外仲散叫左:芝士玉子燒、芝士雪糕、麻醬冷麵、油甘魚腩刺身、灸燒左口魚丼飯(醬油漬)、芒果三文魚卷👇🏻芝士蛋糕有驚喜!好濃芝士味🧀同埋真係幾推薦呢間嘅魚生~Read More
Kevin20130304
一定要加錢任食拖羅!吞拿魚祭期間限定!
Kevin20130304
2025-09-03
Follow
最近同老婆去咗試咗銅鑼灣魚一壽司(Sakara Ichi Sushi),咁啱遇到佢哋嘅吞拿魚祭,店員話個promotion好受歡迎,所以延到九月尾!我哋兩個人都鍾意食吞拿魚,叫咗佢哋Tuna Set Meal,每位$240,好多嘢食!前菜有茶碗蒸同三文魚麵豉湯,茶碗蒸滑到飛起,湯鮮甜 🥚🍲 沙律揀咗和牛粒沙律同埋蟹籽沙律一人一個唔使爭👻,配埋佢哋嗰沙律汁淋落啲蔬菜🥒酸酸甜甜好清新開胃🤤🥗 壽司有三文魚、帶子同飛機魚,三文魚油脂滿滿,入口即化!🐟 刺身有葱拖羅蓉手卷、三文魚腩同赤蝦,葱拖羅蓉細滑,赤蝦超甜!🍤主食揀滑蛋吉列豬扒飯,豬扒外脆內嫩,蛋汁juicy!🍚 燒物選雞翼串同京蔥雞肉串,雞翼金黃香脆,京蔥串好香!🍗 揚物有蝦天婦羅同南瓜天婦羅,蝦脆南瓜甜,perfect match!餐以外再試埋佢哋啲油甘魚刺身,非常之厚切!和風牛肉鍋都唔可以錯過!🍤 甜品泡芙酥脆,cream滑順,好滿足!🍨最正係加$128任食吞拿魚壽司!大拖羅入口即溶、中拖羅鮮嫩、驚油脂高嘅食赤身、葱拖羅蓉濃郁,款款都正!😋 整體CP值高,加埋一都係$400頭一個人,環境舒適店員nice ~超啱同朋友chill!快啲推介俾身邊鍾意食吞拿魚嘅人🚀Read More
大拖羅
高質吞拿魚壽司放題💖
hoichingWu
2025-09-01
Follow
今次試咗魚一新出嘅呢個初夏套餐,呢個套餐真係超級多嘢食,唔驚唔飽...湯同埋沙律都正正常常 牛肉沙律嘅牛肉出奇地都幾重牛味 有啲驚喜有刺身,手卷,壽司 壽司係三文魚腩同埋赤蝦 每人仲要有兩件 每一件都好大件 食落好重魚油香 赤蝦亦都好大隻 好爽彈 焦糖鵝肝係我哋額外加嘅 估唔到都幾大件 不過略嫌鵝肝味就唔算好重 另外仲有天婦羅同埋串燒 串燒每人可以揀兩款 試咗雞皮都幾脆 另外京蔥雞肉都幾推介 京蔥好香 雞肉唔算好鞋 重頭戲一定係吞拿魚放題🥹吞拿魚無論色澤定係紋路望落都好靚 食落口油脂感爆發 食幾件其實都已經回本 建議大家都係留返個肚食拖羅🤣Read More
+ 4
a0201776
銅記抵食日本餐廳
a0201776
2025-09-01
Follow
三色魚生丼好出色,$98一份有三文魚、帶子同海膽,份量足,味道好(尤其三文魚真係勁厚切),超抵食!同場加映:芝士玉子燒、冷麵、芒果三文魚壽司同埋普通三文魚壽司。整體嚟講,味道佳!環境同服務方面都相當唔錯,一入鋪頭會同你講今晚有邊啲野已經售罄,俾你再次選擇嘅機會(唔排除部分人係為某啲菜式而光顧,無嘅話就轉場)。餐廳乾淨企理,枱與枱之間空間感足,唔會太逼。惟一一項缺點係茶味太淡,少少似同一個茶膽沖咗10次以上嘅感覺,但總括而言:喺銅鑼灣日本餐廳嚟講,都算高質,值得推薦!Read More
三色刺身丼
Lalala665
超高質抵食放題,食到老闆蝕本
Lalala665
2025-08-25
Follow
最近推出咗「初夏吞拿魚祭」套餐,優惠價 $240/位,食材新鮮,款式多樣。如果再加 $128,仲可以 任食吞拿魚壽司放題,真係抵食到爆!⸻🍲 前菜有茶碗蒸或者三文魚麵豉湯揀,茶碗蒸滑溜清香,麵豉湯就鮮甜暖胃,兩款都幾有水準。🥗 沙律(二選一)•和牛粒沙律:牛肉粒嫩口多汁,配沙律清爽唔膩。•蟹籽沙律:爽脆帶鹹香,口感豐富。🐟 刺身三點三文魚、帶子同埋時令飛機魚,每樣一切。魚生厚切鮮甜,特別係帶子,口感軟糯帶甜味。🍣 壽司三文魚腩+赤蝦,每人各兩件。新鮮滑口,飯同魚比例啱啱好。🍤 揚物固定有蝦天婦羅,另外仲有南瓜或蕃薯天婦羅,炸得金黃乾爽,唔覺油膩。🌯 卷物葱拖羅落手卷,吞拿魚拖羅香滑,海苔爽脆,入口鮮味滿滿。🍢 燒物(六選二)有甜薯串、冬菇串、青椒仔串、雞皮串、雞翼串、京蔥雞肉串。選擇多,串燒帶炭香,雞皮脆卜卜,雞翼 juicy。🍮 甜品最後以泡芙收尾,細細件啱啱好,唔會太heavy。⸻🔥 重點推介:吞拿魚任食放題 (+$128)加錢就可以任食大拖羅、中拖羅、赤身、葱拖羅落手卷,真係食到停唔到口。魚生新鮮肥美,拖羅入口即化,CP值爆燈!Read More
+ 7
nikichinggg
初夏吞拿魚祭 🐟🍣 夏日之選
nikichinggg
2025-08-25
Follow
魚一壽司🍱 初夏吞拿魚祭 🐟🍣 夏日之選新鮮美味,超級豐富抵食,人均$240 +$128 任食吞拿魚壽司包括大拖羅壽司、中拖羅壽司、赤身壽司、葱拖羅蓉壽司,絕對係夏日必食嘅日式料理! 強烈推薦俾喜愛日式料理嘅朋友。拖羅系列真係好正,大拖羅最驚艷,中拖羅平衡,赤身就魚味控必食,葱拖羅蓉就懶人最愛~配杯清酒就perfect池!🍶有茶碗蒸同三文魚麵豉湯作頭盤,入口即溶,湯頭鮮甜。主菜有滑蛋吉列豬扒飯同燒汁牛柳飯,肉質軟爛,配料好豐富。仲有三文魚、雞皮串同京蔥雞肉串刺身,新鮮到爆! 葱拖羅蓉手卷同三文魚腩同赤身壽司,簡直係一絕!最後仲有奶香濃郁嘅泡芙甜品,為整個用餐體驗劃上圓滿句號。額外加購: 北海道鮮鳳趾生蠔 -蠔白雪雪、肥嘟嘟,爽脆得嚟又creamy,個質地邪惡到Read More
+ 1
happyjoejoe123
拖羅自由了!$128 任食拖羅
happyjoejoe123
2025-08-17
Follow
這間位於銅鑼灣的「魚一壽司」現正推出期間限定的「初夏吞拿魚祭」,只需 $240,即可享用豐富套餐,包括前菜、沙律、刺身、卷物、壽司、揚物、飯、燒物及甜品,款式多元,驚喜滿分。只要另加 $128,更可享 90 分鐘無限任食吞拿魚壽司,涵蓋四大部位:大拖羅、中拖羅、赤身及吞拿魚蓉。想食得盡興又回本,首選必定是大拖羅——潤澤粉嫩、油脂豐腴、入口即溶,絕對是吞拿魚中的極品。不論是大胃王還是拖羅迷,都能一次過滿足味蕾!初夏吞拿魚祭💠九品料理套餐 $240前菜 🔸茶碗蒸🔸三文魚麵豉湯沙律 二選一🔸和牛粒沙律🔸蟹籽沙律刺身🔸三文魚🔸帶子🔸時令飛機魚卷物 🔸蔥拖羅蓉卷壽司 🔸三文魚腩🔸赤蝦揚物 每位一蝦一菜🔸蝦🔸南瓜🔸蕃薯天婦羅飯 二選一🔸滑蛋吉列豬扒飯🔸燒汁牛柳飯燒物 六選二🔸雞皮🔸雞翼🔸京蔥雞肉🔸甜薯🔸冬菇🔸青椒仔甜品 🔸泡芙Read More