2023-09-08 157 views
同爸爸睇完医生,諗住食個魚蛋河後回家,叫了魚蛋河想多叫個油菜,點知個服務員叫我地睇下個價錢先,歺牌內一碟油菜定價65,大碟75。吓,我們當然冇叫。之後碗魚蛋河超咸多味精,不明為何可以在漢口道生存。
2023-09-07
2023-09-03 95 views
間餐廳污糟, 未食過咁難食嘅沙爹牛包,個凍奶茶整咗好似凍鴛鴦。價錢唔清楚,喺個menu嘅角落頭就咁寫加10。 結果個包就$35,奶茶就$25,total $69。 名副其實嘅 黑心食肆!!!

2023-08-17 92 views
今日上午11:45去到漢口道,諗住嗱嗱聲搵間茶餐廳應食碗麵應該穩陣,見到呢一間香港仔茶餐廳望一望得一台客,啲地方又污糟邋遢咁,不過心諗可能未到午飯時間,咁就坐入去叫碗雙蛋米粉加凍咖啡,應該穩陣冇問題,一坐低,個阿姐喺度鬧緊兩個遊客,因為個遊客問有冇早餐?阿姐大大聲話幾點呀?仲食早餐?兩個遊客,唯有走人。即刻諗起點解咁多遊客話香港啲食肆禮貌好差服務又好差。原來係有原因。兩位客人走咗之後,個阿姐仲不停同啲同事喺度鬧,不停講依家幾點呀?仲食早餐?仲好覺得自己好叻咁🤣👍🏻響呢個時候我嘅雙蛋麵同埋凍咖啡終於嚟啦,杯凍咖啡真係好嘢,因為係酸架,雙蛋米粉啲米粉係硬硬地未熟,但係我趕時間唯有食少少就走人,睇到餐牌諗住$40一碗米粉,加埋凍咖啡應該$50有找啦,原來買單係$75,我問搵米粉唔係$40咩?嗰位阿姐講返同一句說話,冇早餐啦。好啦,唯有怪自己冇睇清楚🤣我終於明白點解其他食肆響佢哋隔離係排長龍,而佢係得一台客👍🏻
2023-08-17
一行五人在公司附近搵午餐食,行咗幾條街只有呢間餐廳唔使排隊,入座時阿姐用國語大聲呼喝問幾多位?跟住hard sell海鮮我哋無理佢,唯一好處係冷氣夠同埋座位闊落不過梳化好污糟,食物方面:牛筋有酸味,牛腩有少少臭味,生麵真係生嘅,叉燒煎蛋飯送迷你小強,海南雞正常不過配白飯,奶茶咖啡都不知所謂,飲品冇跟餐仲要25蚊一杯,完全零性價比,搶錢唔係咁樣搶嘅,劏人都畀啲誠意唔該,發誓就算食屎都唔會再幫襯!!!!!!!完!
2023-04-15 278 views
先上圖,上來的餐具直接帶食物的,簡直看了就沒食慾,讓換了一個餐具,結果好似從垃圾堆裡撿來的,食物更是難以下嚥,炒河粉先不說價格,硬的難以下咽。無奈又點了糕點,價格高,上餐速度也是極慢。結賬時價格是傻傻的看不懂,沒有一個菜品的名稱。簡直就是為坑旅客專門設計的餐單,找服務員又對著吃過的盤子碗碟核對,服務員也是傻傻的說不清到底是什麽。哎,避雷吧,hei店。位置這麼好,出來這麼一個為宰客而生的h店,只能說讓大家避避雷了。還有加收服務費
還有加收服務費
2023-04-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-04-03 142 views
做做做做到好夜,又凍又倦又好肚餓,夜媽媽又4周圍都收晒檔。行泥行去只見附近只有呢度仲未閂門,咁就立即衝入去隨便食個晚飯啦。真的太衝動了,都未睇openrice!入到去知食乜野好,見到個餐牌有隻燒鵝,張相隻燒鵝好似幾靚咁,咁就是旦叫左個燒鵝髀飯啦,阿姐仲好好咁話送個湯俾我,仲任飲添。立即冇晒戒心。隻燒鵝髀泥到都冇留意就係咁食食食食食。食食下,我X,唔對路。但個人太倦,唔同你計住,趕住開工。影張相算。遲啲先算賬。
燒鵝髀
2023-03-29
$100 (Dinner)
2023-03-17 112 views
尖沙咀中午食飯時間周圍都好多人,間間都要等位,所以搵唔到餐廳,見到呢間完全冇人排隊等位都知唔算話好好食,但係冇諗過原來咁差!我叫咗一份星洲炒米,但係結果非常失望,炒得好唔掂,味道非常淡非常難食,食材沒有新鮮感,入面啦,咁多隻蝦都冇一隻爽口,整個炒米缺乏層次感,令人感到非常失望,肯定我食過的最糟糕既星洲炒米之一。除了味道不好之外,炒米份量也算大,而價格都唔算好貴,不過總體來說,呢一碟炒米唔值得呢個價格。
2023-03-17
2023-03-10 100 views
非常昂貴加難食,座落遊客區,佢諗住專做遊客生意,所以冇諗住有需要回頭客,應該全部客人係一次性幫襯⋯⋯唉,但最慘俾佢做衰咗香港美食天堂個名⋯⋯ 阿姐對住每個客都係講普通話,最慘又冇禮貌,隔籬枱遊客指住Menu 本來應該係想要紅燒牛腩飯,點知出咗就咁牛腩飯,係一碟白飯加一碟乾爭爭冇汁嘅牛腩,個普通話客人叫阿姐埋嚟指住話佢想要係這個⋯⋯阿姐講話:這個就是這個啦,個客話想要紅燒牛腩飯,阿姐回覆話你指住這個就是這個,你搞不懂就看看照片⋯⋯企圖耍甩佢唔想搞⋯⋯爭持咗一輪先至同佢換返啱!唔怪得食飯時間都冇本地客入去幫襯啦⋯⋯
照片⋯⋯企圖耍甩佢唔想搞⋯⋯爭持咗一輪先至同佢換返啱!
唔怪得食飯時間都冇本地客入去幫襯啦⋯⋯
  • 唔識沖奶茶,非常難飲
  • 冇⋯⋯牛腩又柴又韌,湯底唔知點解有少少怪味,幾十蚊碟白灼時菜俾得個一蚊銀大細嘅蠔油
2023-02-24 85 views
環境差 枱面污糟 叫佢抹抹一半就算味道差 腸粉粉漿厚 小籠包無味賣相差 態度差 價格貴問佢係咪漏單 佢答一早講左要等半個鐘我話你話耐 無講過半個鐘等超耐點心等半個鐘煲仔飯最後等40分鐘毫無服務可言仲要收+1
環境差 枱面污糟 叫佢抹抹一半就算
等超耐點心等半個鐘
煲仔飯最後等40分鐘
毫無服務可言仲要收+1
2023-02-18 80 views
為於加沙嘴的鬧區,原本以為會好吃,結果進去後,服務態度差,上菜速度慢,還要收服務費,難得從遠方到香港遊玩,結果受了一堆氣,是只有盤子才會去吃的店。我不知道為什麼這樣的店還可以繼續在香港開著,如果到尖沙咀遊玩,絕對絕對不要進來這家充滿地雷的店,誰進來一定會滿肚子氣出去,吃沒吃飽,都被氣飽了。店內衛生也不合格,我真的不知道香港的餐飲衛生標準是怎麼定的,是從前就這樣髒亂,還是只有這家店才這樣,店內充滿異味,桌面油膩,食物令人反胃想吐。點個單東忘西忘,真的嗎我知道店員到底是有沒有帶著腦上班,如果電腦是聘用身障人士我可以理解,也尊重,但都好手好腳的,為什麼還會上個菜東漏西漏的。
  • 誰吃誰傻B
2022-11-01 148 views
又漏單 等左勁耐催左兩次 啲呀姐亂七八糟咁 最後個呀姐自己都知我地地叫左四寶飯 仲要叫左切雞唔要油雞 但廚房出左個油雞脾 無四寶 呀姐唔叫廚房轉照拎上黎 地方又差 成地癡粒粒痴線真係無下次

痴線真係無下次
係一片死寂嘅尖沙咀,見到呢間以前似係做遊客生意嘅食店,提供點心、小炒、茶餐等等唔同嘅食物選項,價錢又唔係好貴,就即管試吓。首先叫咗個魚香茄子飯,$58嘅魚香茄子係熱辣辣一煲上,芡汁同油冇分離,唔覺得肥膩,令人幾有驚喜。不過個$30嘅XO醬煎蘿蔔糕就好得人驚。XO醬係一大Pat,幾慷慨,但煎蘿蔔糕係燶到焦黑致癌程度。出嚟食嘢,麻煩夥計拎返入廚房就無謂,post出嚟仲有警世作用。

XO醬煎蘿蔔糕
2022-06-30 196 views
在尖沙咀附近陪屋企人睇醫生。我見時間仲有,我就諗住食過下午茶。叫了一份奶油多,一杯凍檸茶。我喺門口等外賣時,見個操國語嘅水吧問乜係奶油多,佢要叫阿姐教佢整,我問阿姐冇理由茶餐廳唔知乜係奶油多,係咪黑工,佢答我個水吧師傅係老闆。最後,奶油多係得兩滴奶加冇搽好嘅牛油,份多士又冇烤好。杯凍檸茶茶又淡冇味。其實茶餐廳奶油多好難整得難食,呢間都算係第一次難食奶油多經驗。都係嗰句,冇下次。希望大家都唔好中伏,謝謝!
叫了一份奶油多,一杯凍檸茶。
都係嗰句,冇下次。希望大家都唔好中伏,謝謝!
TakeAway
2022-05-31 138 views
呢間鋪雖然店面唔起眼,但係menu非常之多樣化,從川菜到港式小炒都有齊,價格大致介於50-65蚊之間,包埋湯,價格合理。我叫左一個四季豆炒牛肉套餐外賣,一盒飯一盒菜一碗湯。不得不讚下佢既四季豆牛肉,好有鍋氣,帶番公司仲係熱辣辣。打開個盒就聞到濃濃醬香味,靈魂之筆係放左小小孜然,令人口水直流。四季豆有小小脆,牛肉片大塊,非常軟爛。飯盒味美量多價格合理,岩曬大食既朋友仔。
飯盒味美量多價格合理,岩曬大食既朋友仔。
2022-05-30
2021-05-10 474 views
店員帶位入到去再轉入去⋯原來仲有間房,冷氣夠凍,又少人👍🏻叫咗兩個餐,沙嗲金菇肥牛煲同埋四川雞煲。由於煲上關係,一上枱就咋咋聲,好正,😍😍師傅功力好好,鑊氣重又野味👍🏻(小辣)洋蔥以及雞件都入哂味!啲雞唔會老,分量都足!性價比極高💪🏻沙嗲肥牛煲香濃嘅汁底,初時以為落咗椰香。食落又覺得有啲似花生香~~啲汁送飯一流!完全唔似出邊嘅沙嗲~~誠意之作👏🏻👏🏻👏🏻肥牛較多,配料較少,都係三色椒🫑。換左一杯凍檸茶,因為d茶水好臭。。😤😤一入口啲味好怪,個阿姐轉左第二杯俾我⋯但都有嗰陣味但係就冇咁濃,成杯唔敢再飲。渠水味普通例湯一般般啦,料少,但可添湯。
店員帶位入到去再轉入去⋯
原來仲有間房,冷氣夠凍,又少人👍🏻

叫咗兩個餐,
沙嗲金菇肥牛煲同埋四川雞煲
四川雞煲
由於煲上關係,一上枱就咋咋聲,好正,😍😍
師傅功力好好,鑊氣重又野味👍🏻(小辣)
洋蔥以及雞件都入哂味!

啲雞唔會老,分量都足!性價比極高💪🏻

沙嗲肥牛煲

香濃嘅汁底,初時以為落咗椰香。
食落又覺得有啲似花生香~~啲汁送飯一流!
完全唔似出邊嘅沙嗲~~誠意之作👏🏻👏🏻👏🏻
肥牛較多,配料較少,都係三色椒🫑。

凍檸茶

換左一杯凍檸茶,因為d茶水好臭。。😤😤
一入口啲味好怪,個阿姐轉左第二杯俾我⋯
但都有嗰陣味但係就冇咁濃,成杯唔敢再飲。
渠水味

例湯

普通例湯一般般啦,料少,但可添湯。

2021-05-08
$60 (Dinner)
四川雞煲