每個餃子巨大,咬起來感覺整個餃子很硬。裡面的餡不像煮的像炒的,香菇木耳雞肉餃子,特別多生薑🫚,又辣,整個餡又鹹,還放了很多豉油超級紅色就像紅燒雞肉切碎用餃子皮包起來,整道菜像任何紅燒雞肉唯獨和餃子沒有關係菠菜餃子好油。。怎麼能把清淡的食物做的這麼重口味又鹹又油 比炒菜還油我吃過東北餃子 日本餃子 韓國餃子 尼泊爾餃子都是餃子,你想像中水煮or煎餃淡淡的鹹味 有肉和菜的鮮味。但是這家的「餃子」和餃子沒有任何關係吃了一個 全都拎走了 為了不會浪費
每個餃子巨大,咬起來感覺整個餃子很硬。

菠菜餃子好油。。

怎麼能把清淡的食物做的這麼重口味又鹹又油 比炒菜還油

我吃過東北餃子 日本餃子 韓國餃子 尼泊爾餃子

都是餃子,你想像中水煮or煎餃淡淡的鹹味 有肉和菜的鮮味。

但是這家的「餃子」和餃子沒有任何關係

吃了一個 全都拎走了 為了不會浪費
終於有機會黎出名大粒好食既餃子屋,當日係平日夜晚6點已經座無虛席咁滯,得番兩張細枱。叫左三式煎餃($60),由落單到上菜等左30分鐘。煎餃有幾隻煎到燶哂,近乎炸好油膩。紫菜煎餃個肉餡色水好深、係醬油/調味落得太重手嗰隻味,唔好食。香辣個味好普通。得芝士煎餃味道ok,個肉餡個味道相對正常,肉同芝士比例落得剛剛好,食到芝士半溶唔錯。菜脯都係好普通既味道,而個老火湯係幾濃。整體味道一般,服務質素都唔得,店員就咁企喺度,見到客都唔會招呼入座,想落單都等左一陣,另外一路食都聽到有人怨出錯單。

菜脯都係好普通既味道,而個老火湯係幾濃。

三式煎餃
見好多人排隊 所以試下 等咗好耐 見skip咗我飛 咪去問下 態度極差 「等等啦」 「咁你想點呀」 「人哋先呀嘛」 明明人哋排正喺我後面問佢攞籌😂 個收銀係唔服輸 死要串 打橫嚟講 係欺善怕惡嘅 有個男人問一問佢 佢都冇咁差態度 可能見我後生好恰掛 收錢就收得快😂 同埋比錯餃 問我 「咁你食唔食呀 」大佬而我錯定你錯😂 做錯嘢仲惡過人 你態度好啲我都體諒你多客 忙會出錯 成個香港大把食餃子 唔好花錢買難受 味道正正常常 係大粒囉 要等好耐 冇咩咁特別 唔會再食 垃圾

2024-02-25 308 views
食過兩次除左大件夾抵食之外,無其他正面評價皮好厚,餡唔靚,得個咸字三式煎餃3隻味食落味道差唔多,無乜分別,因為咸辣菜甫都唔覺得好食不過真係好多人食,做到無停手咁但我唔會再食🤭
食過兩次
除左大件夾抵食之外,無其他正面評價
皮好厚,餡唔靚,得個咸字
三式煎餃3隻味食落味道差唔多,無乜分別,因為咸
辣菜甫都唔覺得好食
不過真係好多人食,做到無停手咁
但我唔會再食🤭
2024-02-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
第一次食呢間, 因為依度啲人個個都話好食, 可能自己食過太子豐順餃子和搞掂餃子, 呢一間真係麻麻, 皮太厚, 所以大嚿,肉唔太新鮮, 叫了三隻款嘅餃子, 味道竟然差唔多, 唯一覺得佢個湯底叫唔錯, 如果大家食過太子嗰兩間, 你哋就唔會覺得呢間好食
TakeAway
呢間餃子店我講到朋友都以為我食過好多次😂!! 因為我今次只係第二次到訪!! 但係佢個湯同餃子實在好食到我好想好想再去食!!但係因為實在太遠!! 唔可以成日食🥲🥲 嗰日做節要去荃灣親戚既屋企,所以一定一定要黎食!!我地已經專登避開食飯時間...兩點幾先到諗住冇咁多人... 一黎到真係嚇親... 唔知要等到幾點先有得食呢😂😂 好彩有姐姐問有冇人坐出面,我地即刻舉手,只係等左幾個字就有得食喇!原來出面係食店後既冷巷!環境麻麻,不過反而空氣流通過入面!是但啦!總之有得食啦!我地叫左四拼湯餃同埋粟米三色椒豬肉煎餃。四拼湯餃應該等左10分鐘就有得食喇!粒粒都超大粒!!個湯依然係咁香甜濃郁😋😋超肚餓既我地即刻大啖大啖飲左d湯先!! 餃子餡好多汁!味道剛好,唔會太咸!我地差唔多食晒個湯餃,個煎餃都未到... 問一問姐姐,佢話煎餃排晒隊,係要等嫁喇🥲最後落單前後差唔多半個鐘先送到!如果真係好肚餓唔等得,大家要慎重考慮😂 我就係煎餃配上海麵(+HKD $8)。6粒煎餃。煎得好香口!! 粟米配三色椒呢個配搭好似冇乜地方有!味道好有驚喜!! 有三色椒既香甜豐富左成個餡既味道!!由於D餃子實在太大粒,我叫左個上

我地叫左四拼湯餃同埋粟米三色椒豬肉煎餃。

四拼湯餃應該等左10分鐘就有得食喇!
傳統四拼

餃子餡好多汁!味道剛好,唔會太咸!

粟米三色椒豬肉煎餃

粟米配三色椒呢個配搭好似冇乜地方有!味道好有驚喜!! 有三色椒既香甜豐富左成個餡既味道!!由於D餃子實在太大粒,我叫左個上海麵食淨左大半... 但其實我都唔算係好細食既人😂😂

仲有配每人一個份菜脯!少少辣!

總結,我一定會再黎!!完全不枉我為左黎呢度食野而要行25分鐘返荃灣西😂 當消耗下食左既卡路里吧!
傳統四拼
粟米三色椒豬肉煎餃
  • 四拼
2024-02-08 236 views
荃灣呢間餃子屋無論咩時候去都係咁多人排隊,就係因為呢到嘅食物份份都大件夾抵食~除咗湯底同埋餃子都好優秀之外,呢到堂食仲會提供一小碟自家製菜圃,自家製菜圃無論係用來撈煎餃定係湯餃,都係咁惹味啊~雲耳白菜豬肉湯餃 (8隻)💰HK$46每隻餃子都大大粒,白菜同埋豬肉個比例啱啱好,再加上雲耳令到成個餃子嘅口感更加豐富!再飲埋呢到主打嘅無味精足料老火湯湯底,真係每次都會見到有埋湯料,次次都會忍唔住飲晒成碗湯~皮蛋豆腐💰HK$28都係大大碟,涼拌汁再加肉鬆、皮蛋同埋豆腐,撈埋一齊食,整體味道都唔錯,幾惹味~

雲耳白菜豬肉湯餃 (8隻)💰HK$46

皮蛋豆腐💰HK$28

皮蛋豆腐
2023-11-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
皮蛋豆腐
  • 雲耳白菜豬肉餃
  • 魚膠淮山煲豬骨湯
  • 香辣菜脯
2024-02-06 140 views
餃子屋係我暫時香港餃子店嘅榜首☺️☺️☺️繁忙時間去點都要等位,但去留好快,所以唔洗等好耐;但有心理預備係坐得有d逼😬<韭菜豬肉湯餃> $42/6隻 $48/8隻<蒜芯豬肉湯餃> $42/6隻 $48/8隻<京蔥羊肉煎餃> $50/6隻 $60/8隻<芝士豬肉煎餃> $48/6隻 $56/8隻佢提供湯餃同煎餃,餃子選擇好多,有傳統、有新式。餃子屋賣點1️⃣: 無味精鮮甜魚湯湯餃湯底(煎餃堂食都附送湯)係無味精嘅魚膠淮山煲豬骨老火湯,奶白色,飲落係好濃嘅魚湯,鮮甜滋補,同餃子好夾。飲得出店家好用心去整湯底👍。一啖餃子,一啖湯,正👍,冬天食,加倍嘅正👍👍餃子屋賣點2️⃣: 餃子極大隻足料每隻餃子熱辣辣上,都係非常非常非常大隻足料,餡料調味都剛剛好,好多汁好juciy🤤;餃皮厚度適中,唔會好厚,亦唔會薄到好易散。因為好大隻,餃子size係平常嘅一倍,女士通常食6隻就夠😅;但都睇個人喜好,我有朋友係不喜歡餃子屋嘅餃子太大🤢,不能一口食完,佢形容像肉餅……(我不同意呀😤)餃子屋賣點3️⃣: 特製辣菜脯另送特製辣菜脯,同餃子一齊食,菜脯惹味好食,又不會
餃子屋係我暫時香港餃子店嘅榜首☺️☺️☺️

<韭菜豬肉湯餃> $42/6隻 $48/8隻
<蒜芯豬肉湯餃> $42/6隻 $48/8隻
<京蔥羊肉煎餃> $50/6隻 $60/8隻
<芝士豬肉煎餃> $48/6隻 $56/8隻

佢提供湯餃同煎餃,餃子選擇好多,有傳統、有新式。

餃子屋賣點1️⃣: 無味精鮮甜魚湯

餃子屋賣點2️⃣: 餃子極大隻足料

餃子屋賣點3️⃣: 特製辣菜脯
另送特製辣菜脯,同餃子一齊食,菜脯惹味好食,又不會過辣搶味。

煎餃偏炸,餃皮脆卜卜好香,但可能因為太大隻,要煎/炸耐d,所以有時邊位有少少硬,我鍾意湯餃多d😆

傳統餃都好味過新式餃,例如芝士豬肉煎餃嘅芝士不算濃,京蔥羊肉煎餃嘅羊肉騷味都不夠,所以建議叫傳統餃就夠😂

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 韭菜豬肉湯餃
2024-01-19 313 views
餃子控又出動今次嚟到荃灣搵食,梗係要搵間大家都讚架啦。今日點左:煎韭菜豬肉餃子 + 凍低糖豆漿煎韭菜豬肉餃子 x 8隻 : 盛惠$48送辣菜脯+老火湯一碗平時好貪心,一定係一份湯餃一份煎餃咁叫好彩又係嚟睇左食評先…無各叫6隻😂今日壓後午膳時間打算唔駛等位/同人迫…結果 差唔多3點去到,仍要等位好彩等左5分鐘左右已經可以入座韭菜豬肉餃子 :堅係大大隻,食8隻 飽到上心口係好味嘅,新鮮煎好,熱辣辣,勁多韭菜,內餡仲好多汁食第一舊冇為意,咬開爆汁,啲汁仲流到台面,部電話都遭殃了😣辣菜脯:因為唔係好食得辣…所以冇挑戰老火湯:好味,飲完冇口乾,仲有舊粟米添凍低糖豆漿 : 盛惠$9樽裝嘢,冇咩特別(唔知有得揀白豆漿 / 黑豆漿,搞到落單時,姐姐突然問左句白定黑,搞到我窒左一窒😂)總括嚟講,餃子唔錯,有機會可以再嚟試其他口味/試吓湯餃。可能因為食客不斷,店員姐姐好忙,都做到冇晒表情了😂😂😂
餃子控又出動

今次嚟到荃灣搵食,梗係要搵間大家都讚架啦。

今日點左:煎韭菜豬肉餃子 + 凍低糖豆漿

煎韭菜豬肉餃子 x 8隻 : 盛惠$48
送辣菜脯+老火湯一碗

平時好貪心,一定係一份湯餃一份煎餃咁叫
好彩又係嚟睇左食評先…無各叫6隻😂
今日壓後午膳時間打算唔駛等位/同人迫…
結果 差唔多3點去到,仍要等位
好彩等左5分鐘左右已經可以入座

韭菜豬肉餃子 :堅係大大隻,食8隻 飽到上心口
係好味嘅,新鮮煎好,熱辣辣,勁多韭菜,內餡仲好多汁
食第一舊冇為意,咬開爆汁,啲汁仲流到台面,部電話都遭殃了😣

辣菜脯:因為唔係好食得辣…所以冇挑戰

老火湯:好味,飲完冇口乾,仲有舊粟米添

凍低糖豆漿 : 盛惠$9
樽裝嘢,冇咩特別

韭菜豬肉煎餃
2024-01-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$57 (Lunch)
韭菜豬肉煎餃
老實講,真係好中意食呢間店既餃子,今日收工滿懷期待再次黎食餃子,叫左1+3 八隻湯餃,一如以往都係要等等等,等到搭台果d 餃子黎左我果碗都未到,但呢d 都預左,終於到我果晚黎左,當然要手機食先,但當夾起第一隻就發覺唔對路,細隻左好多,食曬8 隻竟然都唔覺得飽,平時8 隻係飽到上心口,食完埋單走人,睇返張相,先發覺我第一次見到8 隻餃子同時浮上面,以前大大隻係會逼爆,硬有一兩隻係底,會摷下個底睇有冇俾漏,今次餃子邊明顯多左好多,有d 失望,除左中意佢好食,就係中意佢夠大隻,食完好有滿足感,寧願佢加價都唔想細隻🥲🥲🥲🥲
2023-12-05 437 views
來到荃灣就不得不來位於荃昌中心的既餃子屋。由中午去到夜晚都好多人排隊,可見依間餐廳受不少區內外既食客捧場。餃子屋除左常見既韭菜/菠菜豬肉餃,仲有不少特色餃子(沙茶肥牛/咖哩薯仔/香辣芝士)可以選擇!!!湯餃/煎餃都好受歡迎,仲可以加埋淮山面。今次我就簡左新出蒜芯豬肉餃,6隻煎既餃子只係40蚊。隻隻餃子都香口酥脆大大隻,再加上絕配香甜唔腥既魚膠淮山湯(入面仲有紅蘿白/粟米/豬骨),仲有香辣菜莆佐菜,啖啖都好滿足!!!

蒜芯豬肉餃

蒜芯豬肉餃
2023-11-29 384 views
炸餃子:炸餃子外皮金黃酥脆,內餡豐富多汁,口感十分美妙。餡料使用新鮮的肉和蔬菜,味道鮮美,香氣四溢。每一口都帶來滿足感,讓人難以抗拒。炸餃子熱騰騰的時候最好吃,是一道受歡迎的小吃,值得一試。湯餃:湯餃的皮薄而富有彈性,包裹著豐富的餡料和鮮美的湯汁。餡料的調味恰到好處,吃起來鮮嫩多汁,口感細膩。湯餃的湯汁清澈透明,滋味鮮美,為整道菜增添了豐富的風味。每一口都能感受到滋味的融合,帶來舌尖上的享受。湯餃的湯底好好味,非常受歡迎。

2023-11-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-11-25 281 views
荃灣荃昌商場出咗名多嘢食,而呢間餃子舖開咗好多年,好多街坊朋友幫襯最大特點就係餃子超級大,正常女仔食六隻已經夠飽,價錢親民!不過環境就能夠要求大多,始終都係一間小舖,冇乜裝修可言!而家阿姐服務態度都有待改善😂但唔影響我對佢嘅喜愛紫菜煎餃係我嘅最愛😍紫菜味突出,啖啖都係肉!調味啱啱好,餃子煎到香脆,仲有好多肉汁!配埋辣菜埔好惹味傳統韭菜餃亦都係我嘅最愛成個拳頭咁大嘅餃子,又係爆多餡!湯底係淮山豬骨湯飲落冇味精~不定時會出新口味,例如沙嗲金菇肥牛餃,都幾特別

最大特點就係餃子超級大,正常女仔食六隻已經夠飽,價錢親民!

紫菜煎餃係我嘅最愛😍

傳統韭菜餃亦都係我嘅最愛

不定時會出新口味,例如沙嗲金菇肥牛餃,都幾特別

2023-11-09 383 views
荃灣餃子屋 食物嘅味道中規中矩不過衛生環境唔唔太好服務質素差今時今日嘅服務態度係唔夠嘅佢嗰啲煎餃子層皮太厚仲要煎到燶晒仲有佢哋啲面浸得腍得滯就算你同職員講個面要韌啲出嚟俾你嘅嘢都係一樣湯底味精太濃總括而言唔推介
荃灣餃子屋
出嚟俾你嘅嘢都係一樣
湯底味精太濃
總括而言唔推介

2023-11-07 327 views
呢間長期都要等位嘅荃灣餃子屋名乎其實賣餃子啦溫馨提示逢星期二休息 大家唔好摸門釘 佢有湯餃同煎餃揀 6隻/8隻都可以個人比較鍾意食湯餃無咁漏今次嗌咗芹菜豬肉湯餃 餃子勁大粒爆晒餡 餡嘅調味都幾夠味 好香芹菜味 豬肉佔嘅比例都有6成 個人如果多番啲菜會好啲記住要配番佢個辣菜甫 又係另一種風味佢個湯先係我嘅最愛~ 魚膠准山煲豬骨湯底 第一次食嘅時候係最濃最好味!之後幾次就好似有啲溝淡咗lu~ 不過都好味嘅飲完都唔會話要喪飲水
呢間長期都要等位嘅荃灣餃子屋名乎其實賣餃子啦
溫馨提示逢星期二休息 大家唔好摸門釘

佢有湯餃同煎餃揀 6隻/8隻都可以
個人比較鍾意食湯餃無咁漏
今次嗌咗芹菜豬肉湯餃
餃子勁大粒爆晒餡
記住要配番佢個辣菜甫 又係另一種風味
佢個湯先係我嘅最愛~ 魚膠准山煲豬骨湯底
第一次食嘅時候係最濃最好味!
之後幾次就好似有啲溝淡咗lu~ 不過都好味嘅
飲完都唔會話要喪飲水