饔車仔麵

饔車仔麵 (Closed)

饔車仔麵 (Closed)
K與Y的快樂小時光
激推超正牛腩
K與Y的快樂小時光
2021-02-09
Follow
為左買粒電專登出左深水埗之後去左長沙灣搵食—————————————————好耐無食車仔麵啦今日我要食車仔麵😤結果由青山道街頭行到街尾終於搵到間啱心水嘅車仔麵入到去老闆娘就話無曬手工韭菜雲吞失望😞點知轉頭仲有一份淨二話不說即刻叫個招牌先入面有6餸1菜勁大碗個人勁推介佢個牛腩超入味又軟淋有啲唔夠食😂手工雲吞入面有彈牙鮮蝦明白點解會咁快無曬除左牛腩好食佢地個手工蝦餅都好正食得出真係成塊都係鮮蝦😍而另一碗就叫左麻辣雞腎 牛柏葉 魚腐麻辣雞腎好刺激基本上一上枱已經見到半碗湯紅咗好有辣勁 個人覺得介乎譚仔小辣至中辣辣得好過癮😂—————————————————⚡︎ 招牌饔麵 $65⚡︎ 自家製手打蝦餅 $35⚡︎ 韭菜豬紅 $22Read More
+ 4
食家眉清
高質車仔麵之選
食家眉清
2021-01-21
Follow
今日係深水埗附近閒逛見到呢間車仔麵好吸引就走左入去餐牌有好多選擇可以單點自己配搭亦可以選擇店家悉心安排好的組合第一次初黎報到緊係點鎮店之寶- 饔麵皇牌套餐一見到碗麵 我係哇左一聲好大碗,d餸多到裝唔哂 就瀉出黎有齊自家制蝦條,柱侯牛腩,咖哩魷魚沙嗲豬紅,瑞士雞翼,手工韮菜雲吞自家制蝦條好鮮味,食得出係用新鮮蝦整牛腩軟淋肥瘦適中咖哩魷魚入味爽口手工韮菜雲吞皮薄餡靚瑞士雞翼甜度剛好,好開胃豬紅有咬口,一d都唔馬虎另外配豆漿仲有得免費添飲一杯!太好了吧!Read More
雞翼尖
值得支持的小店車仔麵
雞翼尖
2021-01-16
Follow
這間小店車仔麵店子細細,乾淨企理,員工服務態度很好,會細心講解餐廳的推介。車仔麵的配料由$8到$12,選擇頗多,除了自選外,還有餐廳的皇牌套餐,適合一班有選擇困難症的人。今日我就自選了沙嗲豬紅,麻辣雞腎,瑞士雞翼及手工九菜雲吞配淮山麵($62),賣相不錯,排得整齊。淮山麵在車仔麵店比較少有,用淮山磨粉做麵, 口感爽滑彈牙, 非油炸感覺比較健康,所以加$4都要一試。各款配料都做得不錯,雞腎的麻辣夠惹味,雞翼軟淋入味,九菜雲吞是多菜少肉,充滿九菜香。另一碗是咖哩魚旦,咖哩魷魚,牛柏業,九菜配咖哩汁米粉($52),濃濃的咖哩汁十分惹味。魚旦是最愛的陳皮魚旦,魷魚爽脆。這裡的配料份量其實比其他店為多,一份魚旦可以有8粒之多。我還很喜歡他們的菜圃及辣汁呀!飲品跟車仔麵加$8,豆漿還可以免費refill一次。另外只要單次消費滿$100, 還有一支消毒噴霧贈送,十分細心。Read More
+ 4
阿啦
饔麵皇牌套餐
阿啦
2021-01-15
Follow
今日去左長沙灣的「饔車仔麵」,午飯時段好有人氣,堂食或外賣都受歡迎,等左一陣有得入座。點左個饔麵皇牌套餐,送豆漿或汽水。豆漿仲可以添飲多一杯,好窩心。車仔麵款有8款,其中加錢的淮山麵就特別吸引。餸款有30款之多,價錢每款$8-12,受歡迎的餸仲好快售罄。皇牌套餐有2款,招牌饔麵有6款餸,五寶饔麵就有另外5款餸,仲包飲品,都幾抵食。招牌饔麵 $65有6款餸,而且份量十足,夠飽肚。特別要加秘製辣醬,唔會好刺激,慢慢帶出辣味。個人特別推介,自家製蝦條,炸得熱辣辣,外層香口,唔會好脆,內裡嫩軟微彈,有蝦肉粒粒,口感很好,蝦味都重。柱候牛腩鬆化有咬口,牛味濃郁,筋位少又唔韌。瑞士雞翼有2隻,夠入味,仲有d酒香,size大大隻,肉質都嫩滑。咖哩魷魚好香好惹味,魷魚好爽脆又香,港式咖啡最夾魚蛋同魷魚,必點餸款之一。當日賣哂韭菜雲吞,所以改左牛柏葉,味道同口感都滿意,牛柏葉仲好吸汁好爽。沙嗲豬紅爽口入味,份量很多。生菜都新鮮爽脆綠油油。淮山麵煮得剛剛好,口感好爽彈,麵質有咬口,唔會糊口,而且吸到好多湯汁,非常好食。豆漿冰凍又解辣,仲可以免費添飲多杯。Read More
+ 7
cathiecheung
良心抗疫餐
cathiecheung
2021-01-14
Follow
荔枝角又有新餐廳啦,係度返工真係唔怕悶,成日都有新野食。小店座位唔算太多,大約20個座位,座位與座位之間都算寬敞。除左有自選車仔麵之外,仲有超抵食既抗疫餐。今日就試自選車仔麵,麵底選左比較少見又健康既淮山麵,口感爽滑彈牙,配料選左自家製蝦條、手工韭菜雲吞、鮮腐竹和麵筋。即炸蝦條外脆內軟,食落彈牙爽口。手工韭菜雲吞既皮夠哂薄,餡料亦好足。秘製辣汁唔會太辣,但非常香口。堂食仲有辣椒油、辣菜脯任添,鍾意食辣菜脯既人有福了。Read More
+ 5
foodiesweet
好味良心小店😍
foodiesweet
Level 3
2021-01-10
Follow
住荔枝角附近嘅朋友推薦左呢間車仔麵😍間野新開,鋪面又企理而且服務態度超好🤓🤓間餐廳嘅抗疫餐勁抵食💁🏻‍♀️如果買外賣嘅朋友記住試試佢啦😛而且仲要係黃店!!🥳🥳喺疫情之下有黃店開張真係要大大力懲罰下😇希望香港有多啲呢種特色嘅小店🤤而唔係全部比大集團壟斷😔餐牌方面有王牌套餐同自選車仔麵🤩啱晒唔同類型嘅人🤣🤣🤣枱面仲有辣菜脯同辣椒油任加🤩🤩而且聽店員講辣椒油係由中式辣椒溝泰式鍾意食辣嘅朋友一定要試試佢😆😆🍜五寶麵餐,油麵,秘製辣醬 $44 -咖哩魚蛋-蘿蔔-豬大腸-時菜-瑞士雞翼-沙嗲豬紅朋友叫咗麵餐貪佢唔使自己揀😂😂😂而且有齊晒朋友鍾意食嘅餸價錢仲好抵🤤🤤秘製辣醬好香口而且唔會太辣🤓冬天食喱個醬食完之後成身暖笠笠🤩而且喱個辣醬唔會太油👍🏻雞翼用瑞士汁醃過甜甜地好好味😻豬大腸唔會太肥仲大大舊好抵🥳蘿蔔淋度適中個心唔會太硬😇豬紅同魚蛋都好好食唔知揀咩餸嘅朋友就可以食呢個面餐👍🏻👍🏻🍲自選車仔麵,油面,清湯 $46-麻辣雞翼尖-麻辣雞腎-蝦條我就自己自選左幾樣餸😋因為我比較鍾意食辣所以就叫咗麻辣嘅嘢食💁🏻‍♀️佢嘅麻辣比較麻但唔會太辣😍好岩我心水我係唔可以食太辣但可以食好麻嘅人😝所以我勁鐘意食佢既麻辣雞翼尖同麻辣雞腎🤪🤪同我一樣既朋友記住一定一定要叫來試下🤩蝦條係炸既同埋係自家製😎炸得好好食!唔會太重炸粉而且真係有蝦係入面!😍加上仲係熱辣辣岩岩炸出來!必試!🤪🐷豬皮蘿蔔 $18我哋小食又叫蘿蔔🤣🤣🤣 大家應該睇得出我哋超鍾意食蘿蔔😂😂加埋豬皮個配搭真係好舊香港🤩🤩🥟上湯雲吞 $26喱個雲吞真係超級推薦!🥳🥳👍🏻26蚊有8粒勁抵之外仲好好食😻完全係皮薄餡靚既感覺😍😍加埋枱面既辣椒油真係好惹味😝😝😝🥛豆漿 跟餐豆漿可以免費refill一次👍🏻好少舖頭有得refill😛而且店員見你冇refill仲會自動問洗唔洗幫你refill😎😎😎成件事勁貼心😆Read More
+ 6
MelomelomeloTing
終於有黃店車仔麵
MelomelomeloTing
2021-01-09
Follow
長沙灣附近返工睇下有咩黃店,竟然比我搵到呢間新開既黃色車仔麵!!莫名興奮!😂有套餐同散點車仔麵揀,套餐送豆漿或汽水,幾正既位係佢豆漿可以免費添飲一次,平時啲鋪頭一定冇呢個服務,而且女店員好好人,超級有禮貌,唔該前唔該後,上菜同飲品時仲會提客人小心熱,真心服務好,食都食得窩心的啲😂佢地蝦條同蝦餅都係自家制,冇上炸粉,蝦滑好彈牙爽口,裏面全部係真蝦肉唔係齋粉漿👍豬大腸醃得夠入味而且好稔,一定咬得開,亦都洗得乾淨,仲有沙嗲豬紅,沙嗲汁少少辣令到湯底惹味啲,腩汁溝沙嗲汁係幾正,豬紅唔腥同埋cut得好整齊😂唔會爛曬1pat咁Overall係幾好食,發掘到間好食既黃店😂👍Read More
蝦條
豬大腸
小綿羊廚房
「招牌饔麵」好食又抵食
小綿羊廚房
2021-01-08
Follow
今日喺長沙灣覓食,想簡單快趣食一餐,見到呢間新開嘅車仔麵店,乾淨企理又光猛,咁就入去試吓😁叫咗$65嘅「招牌饔麵」,係最豐富嘅「饔麵皇牌套餐」,有多種麵底可以揀,我就揀咗出前一丁麵(加$3),再加底(加$8),希望嚟個大滿足😁;「招牌饔麵」包咗七個餸,有自家製蝦條、柱候牛腩、瑞士雞翼、咖喱魷魚、手工韭菜雲吞、沙嗲豬紅、時菜,如果分開叫每個餸由$8至$12不等😊;套餐仲包飲品,要咗「熱生薑」😁基本上全部餸都幾好味,特別出色嘅有自家製蝦條,肉質爽滑又有濃郁蝦味,仲應該係沾咗麵粉再炸,好香口😋;柱候牛腩炆煮得好腍又好香;沙嗲豬紅好滑好入味😋。仲有自家製嘅「菜脯」,同麵一齊食非常惹味😋。店員姐姐又推介加腩汁同沙嗲醬,話喺呢處特色,果然令到湯底更加yummy😋簡單好味嘅一餐😋Read More
kingkingeat
超好味的炸韭菜雲吞
kingkingeat
Level 3
2021-01-07
Follow
港式食物之中最鍾意食車仔麵,賣身都要嗌三款餸以上夠繽紛先開心🥳屋企樓下新開左間車仔麵就即刻去試吓!呢度啲自選車仔麵款式幾特別,有啲平時冇嘅餸叫下,叫咗自家製蝦條、瑞士雞翼、咖喱魷魚🦑、和幼麵配沙嗲汁。一咬開蝦條入邊全部淨係見到鮮蝦🦐,足料又好味!咖喱魷魚辣度啱啱好,夠晒新鮮彈牙!仲可以加$8配豆漿或罐裝汽水,豆漿可以refill tim!勁正呀!隊友叫咗豬腸、自家製蝦條、芝士腸、魚片頭和油麵配自家製辣醬,辣味香濃辣得夠爽!我偷食咗條豬腸,大腸夠晒乾淨又彈牙,呢個幾好味下次會encore!強力推介自家製的生炸手工韭菜雲吞,七粒$26,即叫即炸,雲吞皮鬆脆夠薄,韭菜豬肉餡夠晒香口惹味!原來而家仲做緊外賣九折優惠,下次買返屋企食又平啲😊Read More
+ 7
eveyu903
🧡有heart黃店車仔麵💛
eveyu903
2021-01-06
Follow
長沙灣新開黃店梗係要第一時間黎支持🤟🏻店員很有耐性講解餐牌仲推介試黃牌套餐套餐送飲品,豆漿仲可以免費添飲一次,正👏🏼招牌饔麵 $65有齊六款$12配料 性價比好高蝦條新鮮炸好,熱辣辣超多蝦滑蝦肉!!夠曬彈牙爽口😝咖哩魷魚很入味,小辣,辣汁撈麵底一流冬日熱飲仲有幾款自家熬製既飲品我地揀左紅棗茶、薑茶甜度適中,暖笠笠薑茶有滿滿薑片,微微辣口,幾足料桌面有辣椒油、辣菜圃可以任添,重口味人士有福了自家製手打蝦餅 $35即叫即炸,有heart!上檯時仲提醒我地要小心燙口,很貼心呢🤩滿滿都是蝦肉,用料十足完全無溝粉,每塊蝦餅都口感十足生炸手工韭菜雲吞 $26推介推介🥇🥇🥇🥇都係新鮮即炸,無敵脆口皮薄餡料豐富,有蝦仁!炸得金黃、顏色誘人😍支持小店!食物水準高,性價比亦不錯小食推介!Read More
自家製手打蝦餅
生炸手工韭菜雲吞