2021-08-27 1290 views
工廠區好多時都有啲大眾化食堂,今次我就去到火炭,e一個橙色嘅蒜蓉汁火腿雞扒飯😃好有細個樓下屋邨碟頭飯嘅感覺❗你睇下蒜蓉汁幾咁橙色😁😁仲要畀兩大塊雞扒你💖真係最怕你食唔飽😋個份量可以足夠兩個人食🥰啱曬啲大食嘅朋友💥現場環境乾淨食飯時間呢度會塞滿曬人最傳統茶記方法擺放餐具橙色汁蒜蓉雞扒飯有飯堂特色分量非常大碟下午茶嘅炸雞髀好大隻價錢夠大眾化除咗碟頭飯,呢度啲炒粉麵都幾好食💥嗰個人推介呢度嘅“魚香茄子炆米”下午茶嚟食只需要$39店舖名:館一千好食之數:🏅🏅🏅價錢:$42 +$3凍飲

現場環境乾淨

食飯時間呢度會塞滿曬人

最傳統茶記方法擺放餐具

橙色汁蒜蓉雞扒飯

有飯堂特色分量非常大碟

下午茶嘅炸雞髀好大隻

價錢夠大眾化

除咗碟頭飯,呢度啲炒粉麵都幾好食💥
嗰個人推介呢度嘅“魚香茄子炆米”下午茶嚟食只需要$39
店舖名:館一千
好食之數:🏅🏅🏅
價錢:$42 +$3凍飲
2021-08-27
2019-06-04 1391 views
下雨天唔想行太遠,公司樓下食館一千今次叫咗碗水餃面 配 維他命C飲品(凍檸茶), 其實之前食過好多次,無影相share, 今次讓相機食先主角三粒水餃:大大粒,皮薄,木耳絲(爽口) ,竹筍絲,豬肉,靚蝦仁, 比例適中 , 值得推介
下雨天唔想行太遠,公司樓下食館一千

主角

, 值得推介

2019-05-31 177 views
早餐來食 館一千,收銀位先order付款,領號碼牌揾位坐就ok, 因為有姐姐送餐, 其實都食慣食熟, 講句:照舊(雲吞麵x凍檸茶).....我覺得火炭工廠區來講,館一千碗雲吞麵係"最好食,又最抵食", 一碗雲吞麵有5粒大大粒雲吞,每粒雲吞都係自家製作,粒粒都真材實料(一隻蝦) , 雲吞麵+凍飲 $33 抵食
, 其實都食慣食熟, 講句:照舊
(雲吞麵x凍檸茶).....

2019-03-21 754 views
在火炭工作至2時許才吃午飯,肚子餓著在街上找食店,一連數間的食店,進哪一間才沒選錯,迎面有一男對女說,這間好嗎?女沒有回答,只看她向前直走,我180度轉身慢慢隨後,跟著他們後面進了茶餐廳,其實我有經過的,不過沒看到有招牌,沒注意到,裡面原來也頗多食客,地方算闊落。已有下午茶了,但還有快餐供應,看到有些人仍是點快餐的。這裡是排隊付款,侍應送餐的。乾炒肉片河 $38 包熱飲份量算大碟的下午茶,但邊吃邊挑了一點點 "鑊撈" 出來,幸好不是太多,肉片多且腍,可惜沒有鹹味,好像沒有蘸製過;不過配料份量足,有香味鹹味,口口差不多也吃到配料;河粉咬口還可以,少鹹,不肥膩,侍應很有服務,自動另外端上辣椒醬。

乾炒肉片河 $38 包熱飲

2019-03-19
2018-04-28 805 views
午餐時間又到了,火炭工業區裡,這間都算不錯,佢D份量夠大,食物質素都好好味,環境衛生都OK,付款後有專人送餐,服務態度好好,價格又便宜,我最喜歡食佢地D燒味,回味無窮啊!
2018-04-27
$45 (Lunch)
2017-10-26 738 views
這是一間對在工廠區工作卻沒飯帶的人的寶惠救星之一。店鋪有外賣部有幾張桌方便想快吃快走的人坐下。也有從不顯眼的門口可進入寬敞得多的堂食給大家選擇。外賣很方便排隊付錢後大家都會在外邊等,阿姐會悅包好走出來叫號碼分流不錯所做雖然買的人多卻不會等很久。菜單會按日稱作改變,從炒飯炒意粉到家常小菜都應有盡有,會有例湯但不受歡迎。炒飯較為遜色相較下比較推薦家常小菜。今次點的是椒絲腐乳通菜炒肉片,這是家常小菜自然比較好,味道十足但不會覺得太咸。肉片份量不少因此很飽肚,適合胃口不少的人點吃這間較為實惠的店。