認識我既朋友都知我最鍾意食餃子做午餐☀️ 款式多得黎又唔會太飽😚 非常推薦呢間外賣小店除左餃子好食之外湯底清甜又足料😍無味精又健康真係飲曬成碗🤣⭐️ 韭菜鮮肉湯餃 🥬⭐️ 白菜鮮肉湯餃 🥦⭐️ 香荽鮮肉湯餃 🌱⭐️ 養顏無花果栗子腰果素湯 🍲三款餃子都非常飽滿一隻有平時兩隻咁大🤪 韭菜同白菜既味道就一如期望般清新💚 莞荽味特別得黎唔會太濃烈🤩 一定一定要試下無花果素湯🥳 每一口都係天然清甜既味道🏝️ 夏天飲自然又解渴⭐️ 芝士粟米鮮肉煎餃 🧀️⭐️ 泡菜鮮肉煎餃 🌶️⭐️ 和風咖喱椰菜鮮肉煎餃 🥘煎餃香口得黎就比較配合啲濃郁嘅口味❤️ 芝士口味好Rich同惹味有點Fusion咁🗺️ 泡菜同咖喱既辣度唔會太濃都食到肉汁既鮮味🍛⭐️ 餃里撈麵 🍜撈麵加上辣醬同埋自家制菜脯🥹辣度過癮又點到為止❤️‍🔥
湯餃

撈麵加上辣醬同埋自家制菜脯🥹辣度過癮又點到為止❤️‍🔥
湯餃
煎餃
2023-08-26 623 views
自從離開舊公司後就好少嚟炮台山,收到舊同事推薦話開左間專食餃子的小食店,幫襯過話吾錯就介紹鍾意美食既我嚟試下,就係呢間小食店~「餃里」!小店總共有10款餃子可供選擇,煮法亦有2款分別是湯餃及煎餃🥟,湯餃顧名思義係有湯😆,佢地湯有《養顏無花果栗子腰果素湯》及《住家蕃茄薯仔肉碎湯》,小朋友先會做選擇😏所以兩款都揀:🥟湯拼餃~6隻雙拼自由選(餐單内6款湯餃任選2款各3隻)▫️椰菜鮮肉湯餃+白菜鮮肉湯餃配腰果素湯素湯真材實料,原粒無花果、粟米、紅蘿蔔、栗子、腰果,湯頭好甜好好味🤤,配埋粒粒皮薄飽滿既餃子,午餐食一碗夠晒滿足👍🏻👍🏻🥟煎拼餃~田園四拼▫️韭菜、椰菜、白菜、香荽(鲜肉餃) 每款各2隻,每款餃子食得出新鮮及手作嘅味道,四款口味內我最鍾意食韭菜餃同香荽餃,味道比另外兩款更濃郁😍😍,即買即食就最完美😚🥟煎餃▫️芝士粟米鮮肉煎餃(6隻),呢隻餃子既粟米粒又大粒又甜美、芝士配豬肉不嬲都係絕配😋😋芝士煎餃既鹹香,真係好正🤤餃里除左即煮餃子外,仲有得賣生餃系列可供買番屋企煮食用❣️而且買餃子仲有手工辣菜脯附上鍾意食辣既朋友仔,食完啱心水還有樽裝手工辣菜脯買回家品嚐😄!

🥟湯拼餃~6隻雙拼自由選
(餐單内6款湯餃任選2款各3隻)
▫️椰菜鮮肉湯餃+白菜鮮肉湯餃配腰果素湯

白菜鮮肉煎餃
香荽鮮肉煎餃
2023-08-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
湯拼餃~6隻雙拼自由選
白菜鮮肉湯餃
芝士粟米鮮肉煎餃
韭菜鮮肉煎餃
白菜鮮肉煎餃
香荽鮮肉煎餃
  • 養顏無花果栗子腰果素湯
2023-08-23 1703 views
🌕Hello我係Moon🌕近排都市人都好鍾意食餃子,😋餃子舖都開咗唔少,😆可以外賣嘅餃子鋪喺炮台山餃里依度就搵到啦!🥰我對依間嘢嘅第一印象就係對佢哋嘅餐牌感到好奇,😂好少會遇到煎餃平過湯餃,我本身就好鍾意食煎餃子嘅!🫢不過見到湯餃好似好吸引咁樣,😏咁真係要試吓啦!🤪我就要咗椰菜鮮肉煎餃,😆好似金元寶咁樣,🤩咬落去外皮有少少嘅焦香,😋內餡都係好豐富嘅!😳配埋佢嘅菜脯一齊食,辣辣地真係好開胃!😌我好鍾意依度嘅椰菜鮮肉湯餃,🤪湯嘅部份真係會有驚喜!🫢一大碗嘅蕃茄薯仔湯入邊仲有啲肉碎,😆口感豐富,😏味道都非常豐富!🤩食完之後真係飽足感滿滿!😍椰菜肉餡真係餃子嘅首選,😚香甜又好味!😤呢度仲有韭菜鮮肉湯餃,😌佢有唔同嘅湯底選擇,😎呢一個我就配咗無花果湯,😳佢嘅味道清甜啲入邊會有粟米嘅香甜同埋紅蘿蔔嘅香甜,😍仲有栗子同埋腰果嘅香味!清甜得來唔會太清寡,😉連埋餃子一齊食,真係好滿足!🥰🌕最後MoonMoon好滿意依間餃子店,因為佢哋嘅湯餃真係有驚喜,性價比真係好高!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

我就要咗椰菜鮮肉煎餃,😆好似金元寶咁樣,🤩
椰菜鮮肉煎餃
咬落去外皮有少少嘅焦香,😋內餡都係好豐富嘅!
椰菜鮮肉煎餃
😳配埋佢嘅菜脯一齊食,辣辣地真係好開胃!😌
椰菜鮮肉煎餃

我好鍾意依度嘅椰菜鮮肉湯餃,🤪湯嘅部份真係會有驚喜!
椰菜鮮肉湯餃配蕃茄薯仔湯
椰菜鮮肉湯餃

呢度仲有韭菜鮮肉湯餃,😌佢有唔同嘅湯底選擇,
韭菜鮮肉湯餃

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
椰菜鮮肉湯餃配蕃茄薯仔湯
韭菜鮮肉湯餃
2023-08-15 280 views
今日介紹呢間只有外賣的餃子店,佢哋所有餃子都係即叫即製的,而且好好味😋6隻雙拼自由選(煎餃)揀咗芝士粟米鮮肉、泡菜鮮肉各三隻,脹卜卜的餃子,皮煎到脆脆的,冇穿冇爛,又煙靭,餡料非常豐富,先講吓泡菜鮮肉餃,比較濃味又唔會太辣,好好食😋至於芝士粟米餃感覺比較邪惡,食落有芝士的奶香,同爽口鮮甜的粟米及鮮肉非常夾👍紫菜鮮肉湯餃配蕃茄薯仔,湯餃好大隻,第一次食紫菜鮮肉餃,估唔到味道可以咁夾👍一咬開有巨量的餡😍仲係有湯料有驚喜👌養顏無花果栗子腰果素湯,應該冇落味精,勁足料,感覺健康❤️

養顏無花果栗子腰果素湯,應該冇落味精,勁足料,感覺健康❤️
2023-08-14
2023-08-06 592 views
今天放假和友人到炮台山的油街實現閒逛! 剛想起附近有間很出名的餃子店,叫餃里☺️此店在炮台山宏安道2-12號宏輝大廈地下6號舖。 舖頭細細間,只設外賣自取! 這裏主打煎餃和湯餃,其他還有上海湯麵和撈麵!或者可以外賣生餃子回家煮來吃☺️我們點了三拼自由選煎餃、田園四拼湯餃和餃里撈麵小辣🔥 跟住我們返回油街實現處有地方可以坐下進食!三拼自由選煎餃我們揀選了紫菜鮮肉、芝士粟米鮮肉及和風椰菜咖喱鮮肉, 每款三隻共九隻! 芝士味濃配粟米的甜味👍紫菜包餃子是新吃法。 和風咖喱不辣帶甜配上新鮮豬肉,好好味😋 還有煎得很香不會太乾👍田園四拼湯餃包括韭菜、椰菜、白菜和香荽的鮮肉餃! 每款兩隻共八隻。 我們另選了住家蕃茄薯仔肉碎湯做湯底。 四款都很配搭,很好吃的,最喜歡的是這個湯,很足料,吃了很多蕃茄薯仔!真係有飲住家湯的感覺👍餃里撈麵採用粗條麵,加入獨家醬汁和辣菜脯,小辣都夠辣和味,很正!所有的餃子食物係即叫即做,既新鮮又好好吃! 外賣盒是紙盒,環保又美觀😊 還附上餃子汁和自家製辣菜脯👍 下次會買生餃回家自己煮,真的好方便😘

• 椰菜鮮肉煎餃
2023-08-05 365 views
《炮台山超鮮味湯餃煎餃😋》天后炮台山都有唔少餃子店,今次介紹嘅係位於炮台山嘅餃里餃子,價錢比起同區唔係最平,但係質素一定對得起價錢,不過炮台山分店冇得堂食。紫菜鮮肉湯餃(6隻) $52 ⭐️👍🏻呢個紫菜湯餃絕對足料,咬落去一半都係紫菜,紫菜味超濃郁,加埋豬肉餡肉汁Juicy,查仔讚不絕口,如果大食既話可以加多幾蚊有9隻。湯底得返蕃茄薯仔肉碎湯,薯仔煲淋晒,同埋個湯好足料,基本上有一半都係蕃茄薯仔😋芝士粟米鮮肉煎餃(6隻) $50 ⭐️煎炸野不嬲都要趁熱即刻食,所以一出餐,查寶已經忍唔住食左一嚿先,煎餃脆卜卜賣相好靚,芝士粟米配搭基本上唔會輸,香脆餃子皮加埋拉斯芝士,口感一流,不過行左10分鐘返到去正式開餐就已經淋咗少少,建議即刻食。餃里撈麵(跟餐) +$10寶姐唔食得辣,所以叫左唔辣,就咁食落去冇咩味,不過見佢配料俾咗柚子醋同埋辣菜脯,查仔覺得加埋落去食,好食好多。🍽️餃里炮台山店⁣📍炮台山宏安道2-12號宏輝大廈地下6號舖
《炮台山超鮮味湯餃煎餃😋》

紫菜鮮肉湯餃(6隻)

紫菜鮮肉湯餃(6隻) $52 ⭐️👍🏻

芝士粟米鮮肉煎餃(6隻)

芝士粟米鮮肉煎餃(6隻) $50 ⭐️

餃里撈麵(跟餐) +$10
餃里撈麵(跟餐) +$10

🍽️餃里
炮台山店⁣
📍炮台山宏安道2-12號宏輝大廈地下6號舖
TakeAway
紫菜鮮肉湯餃(6隻)
芝士粟米鮮肉煎餃(6隻)
  • 紫菜鮮肉湯餃
2023-07-30 156 views
今日同朋友去炮台山油街嘅藝術空間,經過見到呢間「餃里」主打香港小店自家製作一於試下😋 餐廳只有外賣自取,買完可以同朋友去附近嘅公園/酒店食👍🏻椰菜鮮肉煎餃🥟 6隻$40外皮煎得金黃酥脆,椰菜同鮮肉餡嘅搭配永遠都係最正🤤咬落好多肉汁!呢款一定要食🥰芝士粟米鮮肉煎餃🥟 6隻$50呢個煎餃好啱啲鍾意芝士🧀️嘅人食,滿滿嘅拉絲感😆配搭埋餐廳自家製嘅辣菜脯更加惹味😍!紫菜鮮肉湯餃 6隻$52湯餃湯底揀咗蕃茄薯仔肉碎湯,充滿着住家味道🫶🏻紫菜同肉碎餡料比例好好勁,每一啖都食到紫菜香味加鮮肉汁👍🏻整體嚟講餃子做到唔同嘅味道種類都幾創新😳同店員嘅閑談間知道餐廳秉承住用心自家製作,難怪一路食覺得好有住家感覺😆可以一試!

椰菜鮮肉煎餃🥟 6隻$40

芝士粟米鮮肉煎餃🥟 6隻$50

紫菜鮮肉湯餃 6隻$52

2023-07-29
  • 椰菜鮮肉煎餃
2023-07-25 149 views
餃子店真材實料,全人手製造,餃子皮夠薄,睇到每隻都用料十足,除左做外賣,仲有急凍生餃,可以買番屋企自己煮。餃子可選煎餃或湯餃,份量有6隻或9隻,仲可以揀拼餃,試多幾種口味;煎餃款式有10種咁多,湯餃都有6種;湯底就有2款選擇,包括養顏無花果栗子腰果素湯或住家蕃茄薯仔肉碎湯,可分湯另上,好貼心。9隻三拼自由選:任選3款,每款3隻,我揀左3款只有煎餃既口味品嚐:芝士粟米鮮肉:芝士鹹香,粟米鮮甜。泡菜鮮肉:辣得過癮,非常開胃。咖喱鮮肉:咖喱香濃,好有驚喜。餃里撈麵唔辣:撈麵係粗麵,加左醬汁和自家製手工辣菜脯,滋味無窮。跟餐飲品可以優惠價錢加配,相當實惠。總結,餃子餡料豐富,大件夾抵食,新鮮好味道,令鍾意食餃子既我喜出望外。

芝士粟米鮮肉:芝士鹹香,粟米鮮甜。
泡菜鮮肉:辣得過癮,非常開胃。
咖喱鮮肉:咖喱香濃,好有驚喜。

跟餐飲品可以優惠價錢加配,相當實惠。

• 芝士粟米鮮肉煎餃
  • 咖喱鮮肉煎餃
  • 泡菜鮮肉煎餃
2023-07-15 290 views
餃里炮台山宏安道2-12 號宏輝大廈地下6號舖呢間餃里在屯門好峴名, 我以前冊屋企人住仲是在屯門, 都經常去買來吃, 而生餃就是買來邊爐, 可以放雪櫃冷藏一段日子, 非常方便。外賣餃子有煎餃同湯餃, 我夏天唔想太油, 叫了白烚餃子, 有6 底9隻咁ORDER, 大男人我以前都是9隻再加6隻, 那夠飽肚又可以試到2款唔同餡料的餃子。今日買物比女朋友, 2個人份量, 可以叫到3份一齊食, 我女朋友未食過呢間, 都想比佢多嚐唔同的口味。$54 椰菜鮮肉烚餃 / 9 隻 及 $54 韭菜鮮肉烚餃 / 9 隻, 睇住廚房收到ORDER, 把餃子在雪櫃中拿出。個皮好紮實, 豬肉饀唔會太肥, 肉都是偏瘦的, 符合現代人追求健康。調味也是很住家FEEL, 清淡健康少鹽份2。$46 白菜鮮肉煎餃 /6 隻, 煎餃其實沒有太油, 個皮相對煙勒可口, 每個口味好好食, 我地2個人共ORDER 27隻, 我一個人都食左成17隻了。 餃子是下了單才煎/ 烚, 新鮮熱乎乎的呢, 都幾多人行過, 街坊們買來, 等10-15分鐘左右。外賣包裝也很整齊, 餐具的調呆料用獨立的小盒盛好, 衛生又美味。有餃子沾汁同辣菜脯,
餃里
炮台山宏安道2-12 號宏輝大廈地下6號舖

有餃子沾汁同辣菜脯, 個辣菜脯是自家製, 仲有一樽可以買的, 真係幾辣下!
2023-07-14 135 views
作為一個好鍾意食餃子嘅人,本身都好鍾意食屯門分店嘅餃里。最近竟然發現佢開咗嚟港島區,於是搵日收工即刻過去買。可以揀湯餃子或者煎餃,我為咗試晒佢嘅兩款湯,於是叫咗兩個湯一個煎餃。我覺得個湯真係冇味精,而且勁足料,可以望到真係真材實料煲出嚟嘅湯。覺得同某啲連鎖品牌嘅住家湯差唔多🥰個人鍾意粟米紅蘿蔔無花果湯多啲,佢係素湯,用腰果代替左肉類,可以中和返啲餃子入邊嘅肉,唔會太漏。我今次揀咗佢嘅素餃,由於佢入邊冇肉,所以整體比較鬆散。餃子入邊有紅蘿蔔翠玉瓜木耳粉絲,整體感覺好fresh而且同時都會有咬口。仲叫咗個芫荽豬肉餃子,咬落去係勁豐富嘅芫荽味,如果鍾意芫荽嘅人一定要食🥰除咗兩個湯餃之外,仲有一個煎餃子,我揀咗屋企人最鍾意食嘅咖喱椰菜煎餃子。個咖喱味非常濃郁,配椰菜嘅咬口中和返就啱啱好。覺得坊間都好少有呢一個配搭,係特別嘅口味。佢跟餃子會送菜脯,佢個菜脯比較辣,但係粵式會越上癮好想繼續食😂好開心,佢開咗去我返工地方附近,咁就可以成日買到外賣返屋企食😌
作為一個好鍾意食餃子嘅人,本身都好鍾意食屯門分店嘅餃里。
最近竟然發現佢開咗嚟港島區,於是搵日收工即刻過去買。

• 咖喱椰菜鮮肉煎餃
2023-07-14 84 views
炮台山宏安道雲輝大廈地下有一間叫餃里嘅餃子店,雖然舖頭細細的,但有很多員工在裏面包餃子,肯定餃子是新鮮的。家人和我都吃喜歡吃煎餃,所以叫咗兩份九隻三拼自由選的水餃(62元)餃里嘅餃子🥟有好多款式,今次試咗韭菜鮮肉煎餃、白菜鮮肉煎餃、香茜豬肉煎餃、清新素餃、和風椰菜咖喱鮮肉煎餃、粟米芝士鮮肉煎餃,足足六種,真係好有滿足感。整體嚟講,餃子嘅皮薄餡多好飽滿,豬肉鮮甜,餃子多汁。椰菜咖喱餃少少辣,好香咖喱味。素餃清清淡淡有沙葛、韓國粉絲、紅蘿蔔🥕等素菜,好清新,喜歡食素嘅人會鍾意食。芝士粟米餃啲粟米好鮮甜味道好夾。韭菜、香茜、椰菜同埋白菜豬肉餃都可以保持到水準,菜肉比例適中,味道唔會太鹹,剛剛好👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻佢嘅豆漿係少甜嘅,好有豆香,食餃子和豆漿一起飲,真係絕配😋😋😋

整體嚟講,餃子嘅皮薄餡多好飽滿,豬肉鮮甜,餃子多汁。

2023-07-08 132 views
今日去左炮台山交文件,見到附近新開左一間餃子店,細細店但五臟俱全😋 店舖只限外賣,但都吸引到好多唔同嘅人買,特別好似我呢類上班人士😍佢地仲要即叫即煎泡菜鮮肉煎餃 ($60@9)呢個泡菜豬肉餃我最愛😍😍 煎得好香 d肉被泡菜包圍著😋 食到停唔到口咖喱鮮肉煎餃 ($60@9)第一次食咖哩煎餃,好香口,一啖食d肉汁咇哂出黎😋😋😋 大家一定要試sundrop 桔仔水($8)食左咁多隻餃子,緊係飲下吉仔水,等個口唔會太膩

泡菜鮮肉煎餃 ($60@9)

咖喱鮮肉煎餃 ($60@9)

sundrop 桔仔水($8)
食左咁多隻餃子,緊係飲下吉仔水,等個口唔會太膩

2023-07-06 93 views
餃里 📍炮台山小店只做外賣 除左湯餃煎餃仲有生餃賣!兩點過去但都有好多人購買,所有餃子新鮮即叫即煮,等左十分鐘係附近行個圈就有🥰 💕田園四拼(熟餃)韭菜2隻/白菜2隻/椰菜2隻/香荽2隻煎餃都好大隻! 菜同肉既比例岩岩好🫶🏻 就算買左陣翻熱食都仲有少少脆😍💕紫菜鮮肉湯餃6隻 配無花果湯紫菜鮮肉餃呢個配搭真係第一次聽 但都好好食!皮薄餡靚!大大粒食幾舊都好飽肚! 💕餃里撈麵 唔辣油麵都好食😍💕澱粉控最愛 配上少少調味!💕養顏無花果栗子腰果素湯無味精又足料既湯!湯底好清甜 加左巨量粟米同紅蘿蔔 仲好大碗湯😂 絕對有驚喜 岩曬無咩湯水又唔想飲味精湯既人士😂!
餃里 📍炮台山

小店只做外賣 除左湯餃煎餃仲有生餃賣!

💕田園四拼(熟餃)
韭菜2隻/白菜2隻/椰菜2隻/香荽2隻

💕紫菜鮮肉湯餃6隻 配無花果湯

💕餃里撈麵 唔辣
油麵都好食😍💕澱粉控最愛 配上少少調味!

💕養顏無花果栗子腰果素湯

2023-06-25 174 views
喺附近返工 聽同事講呢一間連啲湯係可以飲既餃子! 位於油街重現附近 可以買完過去油街chill都得🤤 鋪頭乾淨企理 麻雀雖小 五臟俱全! 有齊嘢飲嘢食,同埋配料😍泡菜鮮肉煎餃(6隻)$50必叫泡菜鮮肉煎餃😍 皮薄餡多! 勁大嚿餡! 超多豬肉同埋泡菜! 煎餃佢仲配左特製煎餃醋 啲醋唔係普通醋 唔會d醋完全搶左餃子既味 咖喱鮮肉煎餃(6隻)$50超香咖喱味 鍾意咖喱嘅一定要叫呢一個 juicy 到好似會留d咖喱出嚟咁😋😋 一如既往又係超大舊餡料! 真材實料 每一舊煎餃都勁大隻 女仔要咬2啖先食得哂! 超推介煎餃😍😍紫菜鮮肉湯餃(6隻)$52嚟到我最期待嘅湯餃😍 佢有兩個湯底選擇! 養顏無花果栗子腰果湯 或者 住家蕃茄肉碎湯😍 蕃茄肉碎一定係超正! 但係因為我太耐冇飲湯,所以想飲啲有營養嘅湯! 所以就揀咗無花果栗子腰果湯 佢係一個素湯 加左腰果會有肉湯既味🤣 超多料 多到食湯料都已經飽 隻湯餃重大隻過個煎餃 好似灌湯餃咁大隻! 又係超多餡 紫菜鮮肉好襯個湯底 清清淡淡 好健康好fresh !
喺附近返工 聽同事講呢一間連啲湯係可以飲既餃子!

泡菜鮮肉煎餃(6隻)$50

咖喱鮮肉煎餃(6隻)$50

紫菜鮮肉湯餃(6隻)$52
嚟到我最期待嘅湯餃😍 佢有兩個湯底選擇!

養顏無花果栗子腰果湯 或者 住家蕃茄肉碎湯😍

2023-06-23 236 views
餃子絕對係我comfort food三甲之內,平時屋企唔知食咩既時侯都會煮餃子。 最近餃里係炮台山開分店,即使今日落雨都無阻我對餃子既熱愛,去左炮台山買外賣。炮台山分店只做外賣,店內完全無堂食座位。湯餃同煎餃種類好多,而芝士粟米、咖喱同泡菜味只有煎餃。餐廳既餃子係即叫即包即煮,肉餡係即日做,食材新鮮。- 和風椰菜咖喱鮮肉煎餃外皮煎到好脆,肉汁豐富,第一啖係微辣既咖喱味,然後食到爽脆既洋蔥餡,味道有層次👍🏻- 椰菜鮮肉湯餃湯底轉左住家蕃茄薯仔肉碎,味道非常清甜,飲曬都唔會口渴,好有家既味道🥰。湯餃外皮好薄,但仍然挺身同彈牙。每一粒湯餃都好大粒飽滿,證明餡料非常豐富,菜肉比例啱啱好。- 餃里撈麵撈麵幾粗身,袐製醬汁加上菜甫令平平無奇既撈麵變得出色🤩餃子既價錢好似有啲貴,但餃里一隻餃子既大小等於出面餐廳既兩隻,真係好足料,味道又出色,所以我認為幾抵食。

和風椰菜咖喱鮮肉煎餃

- 和風椰菜咖喱鮮肉煎餃

- 椰菜鮮肉湯餃

- 餃里撈麵
撈麵幾粗身,袐製醬汁加上菜甫令平平無奇既撈麵變得出色🤩

2023-06-17
$140 (Lunch)
和風椰菜咖喱鮮肉煎餃