2019-04-22 4890 views
適逢復活節假期就約三五知己去BBQ.今次搵到一間任飲任食嘅燒烤場「隱世山莊」。雖然任飲任食,但唔同燒烤時間,會有唔同嘅價錢。我地今次就揀左6小時$189這時段。(另外要加開爐費,大細爐唔同價錢)2點鐘去到唔算多人,在場內行左一圈,見到佢地原來有個預備食嘅地方,全部有職員即場洗切,唔同其他場是定貨到場,結晒冰。難怪我食左成日都唔覺口渴,有味精嘅感覺而佢地嘅食物除一般豬、牛,雞扒,腸仔,丸之外,還有牛肉粒串燒、雞皮串燒、菠蘿、秋刀魚、蕃茄片,雞肶菇和翠玉瓜(已加了少許調味粉)......這些很少燒烤場會免費提供嘅食物。調味品方面更提供孜然粉、辣椒油,胡椒粉自由提取。飲品除了啤酒以外,全部飲品都任飲(包括水)在炎炎夏天,一個價任飲真的非常吸引
適逢復活節假期就約三五知己去BBQ.

調味品方面更提供孜然粉、辣椒油,胡椒粉自由提取。

2019-02-01 3676 views
隱世山莊已經成為左我地一班朋友既BBQ飯堂,地點位於元朗市中心,就係譽88對面,非常方便。因為聖誕假期關係,價錢會貴少少,聖誕價錢分別係$219/4小時,$269/6小時或$299/不限時,另加開爐費,而且因為假期,所以要先入DEPOSIT HOLD位,平時係唔需要既。另外仲可以預訂海鮮套餐($100/份,最少4份),海鮮套餐有虎蝦X1、扇貝X1、鮑魚X1、干魷魚X1、蜆2-3隻,我地就未試過,不過都見到好多人ORDER。呢度仲可以選擇用網燒,或用燒烤叉燒都可以,唔需要另外加錢。呢度有超過50款食物選擇,除左有一般的豬牛雞扒類,雞翼,金沙骨,串燒,丸,腸仔之外,仲布芝士釀菇,金菇肥牛卷,釀辣椒/茄子,翠肉瓜,蓄茄,咖哩魷魚,而且我地一班朋友最欣賞既就係飲品任飲,除左一般汽水之外,仲有清涼爽、烏龍茶等。另外,個人最欣賞就係呢度個廁所,一般BBQ場的廁所都係好濕好污糟,好難得呢度個廁所可以KEEP住每一次去都咁乾淨。值得一讚。

2018-12-25
$250 (Dinner)
2019-01-22 2281 views
這裏任食的食物不錯還有任飲很抵吃,尤其牛扒,香草腸,十分不錯。這裡的職員亦很友善和有禮貌,整體的地方十分乾淨,而且很寧靜,讓我們可以傾計、玩遊戲。網燒烤、叉燒烤亦得!若有機會,會再次幫襯!!!
2019-01-15 2123 views
很喜歡一大班人燒野食的我,最怕就是燒完的食物黑猛猛,食完就因熱氣上火而喉嚨痛、生暗瘡、生痱滋甚至生病,這裡要預先一早訂位的,星期五、六、日、假期及前夕成人$159位(4小時),$219位(不限時),小童(高過0.9m)$129,<0.9m就免費,我地下午兩点鐘左右來到這裡,只有我們一枱客人,所以負責人讓我地可以自由選位,幫我地開爐,我地合共七個人選了個細的燒烤爐, 燒烤爐的價錢分別細爐$70,特大爐就$120, 燒烤炭任用。 你可以選擇自己用網慢慢燒或者用燒烤叉去燒,兩者都是樂園免費提供的, 我哋選擇了用網燒,食物、蜜糖或其他醬料也是在外面的帳篷內自己進去拿取的,這裡的香辣雞翼 ,照燒汁雞串、芝士磨菇、 鯪魚肉釀辣椒、蜜汁金沙骨、咖哩魷魚都非常美味, 食物種類眾多,還有不同的燒烤串燒提供給客人選擇,真的非常細心周到,我哋選擇了四小時任燒,時間非常充足,我你用網去慢慢燒,燒完仲可以玩遊戲及聊天,負責人會到時間差不多完結前,提早15分鐘提醒客人需要埋單及離開,服務非常好。還有重點就是今次燒完野食,完全沒有飲用任何涼茶,幾日身體都唔覺得熱氣或唔舒服,所以以後都會再多多光顧他們這裡。
2019-01-13
  • 蒜蓉包
  • 芝士磨菇
  • 鯪魚肉釀辣椒
  • 蜜汁金沙骨
  • 咖哩魷魚
  • 香辣雞翼
2018-12-09 2179 views
位置比較偏遠 位於元朗近尚悅屋苑普通燒烤 百幾蚊一位任食任飲食物飲料選擇不算太多但食物質素都幾好,我鍾意食煙肉青瓜串燒同佢啲漢堡排另外可以加錢食海鮮🦞不過我無試但我見到佢其他客人自帶海鮮整體環境好好 好適合多人聚會 亦有貨櫃party房可以book 成班人可以燒下嘢食再入室內玩
位置比較偏遠 位於元朗近尚悅屋苑

普通燒烤 百幾蚊一位任食任飲

另外可以加錢食海鮮🦞不過我無試
但我見到佢其他客人自帶海鮮

2018-06-06 4786 views
我們一行四人即興去隱世山莊BBQ,這裡有除了可BBQ外,亦設有不同主題的party room,可邊BBQ邊唱k、打機及打麻雀,此外亦可加錢食海鮮,適合大伙兒搞燒烤派對。食物種類剛剛好,較多出面沒有的食材,例如:雞皮、德國腸、棉花糖、金姑豬肉串、蝦、鴨胸、牛肉串、秋刀魚、紅腸、菠蘿、豬頸肉、芝士蒜頭釀茄子及漢堡扒等。飲品方面除了汽水外,亦有烏龍茶及炭酸可供選擇。環境方面以燒烤場來說,算是不錯,多風機,燒烤時不算太熱,洗手間亦算乾淨,店主亦很主動解答泊車方面的問題,價錢雖中上,但物有所值!

飲品方面除了汽水外,亦有烏龍茶及炭酸可供選擇。

2018-04-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$169 (Dinner)
2018-04-05 3488 views
4/4號(清明節前一晚)一行十幾人喺隱世山莊bbq,我地都鐘意食燒菠蘿,因其他燒烤掂冇,(本身都知隱世山莊啲醃肉冇另一間咁好食,選擇又少)但呢間話有菠蘿,所以book咗呢間bbq ,我行去搵菠蘿見唔到有,又唔見有我喜愛既雞腎,咁我走去問果度工作既人,佢話冇咩? 我話冇呀,但佢又唔郁,我就企喺度等佢諗住佢會行去加野食出黎,點知佢懶懶行咁行去睇,話啲菇未比人食哂就唔會加菠蘿(其實我從頭到尾都未見過有菠蘿)我就話菇同菠蘿係兩樣唔同既種類,佢都冇理我,咁我就話同埋冇雞腎,佢就去搵咗一陣,攞起裝住雞軟骨既鐵盆比我睇,呢度咪有囉,原來得返幾粒比較碎既雞腎邊叫我㚒埋佢,唔肯加!嘩!我真係激氣!有冇攪錯!本身都少選擇,冇哂又唔肯加食物.....過咗一陣有個女員工攞咗幾片菠蘿(大約有6薄片)問係咪有人要菠蘿,但個態度同台語氣衰到呢..😵在場啲朋友見到都問點解佢態度咁衰......我地十幾個人有比錢bbq,乞你隠世山莊幾片菠蘿😡😡😡😡😡😡😡

2018-04-04
Delivery
Birthday
2017-12-25 5157 views
隱世山莊嚟過好多次,我亦比朋友放咗好多次飛機。今日平安夜終於可以再一次嚟到隱世山莊燒4。多謝我嘅換契仔契女一家陪我。隱世山莊位於 “譽88”私人屋苑對面。交通都算方便。大欖隧道轉68E就可以直到。食物方面有好多不同種類。雞翼/豬扒/金沙骨/咖哩魷魚/各款丸煩/豆卜/燒賣……等等(未能盡錄)最特別係有好多串燒同埋我最鐘意嘅芝士鮮冬菇。仲有就係飲品任飲。一般燒烤場都只係包1支水及一罐飲品。但隱世山莊係任飲任食都只係 $159/1位 (呢個價錢係特別日子價錢)可以由2:00~7:00。仲可以加$90食埋海鮮。海鮮係係元朗街市即日買的。所以非常新鮮。仲要一讚就係食物水準。由我第一次嚟係覺得咸咗d之8。其實每次都有進步。今次味道比以前更好。大家想燒烤不防考慮一下隱世山莊啦!(有VIP房包埋唱K及電動麻雀/桌球)
$159 (Dinner)
Christmas
  • 芝士鮮冬菇
2017-10-30 5298 views
重陽節 BBQ,難得大家唔洗返工一行六大兩小一齊岀發,元朗隱世山莊,係我去過幾個 任食BBQ場最喜歡的一個,食物新鮮、衛生乾淨、飲品種類多而且個係可以任飲有燒烤網提供,唔洗用手叉食物,只需用夾就可輕易處理元朗雞地消防局對面就係,真方便

有燒烤網提供,唔洗用手叉食物,只需用夾就可輕易處理

元朗雞地消防局對面就係,真方便

2017-10-28
Dinner
2017-10-28 3908 views
完全吾好去!!訂左位等超過半個hour重話之前枱客食蛋糕!!你地吾系話"限時4小時"!?敢你地自己完全無控制時間架!?你地敢對客人架!?剩系叫我地"等等等"⋯人都齊等下年重陽呀?!⋯敢我洗鬼訂位⋯問你邊枱台客食"生日蛋糕"食成半粒鐘你地又支吾以對⋯實情你地根本就沒留位⋯超級差的服務態度有其他人十位到齊又系等話一陣有…呢間野完全吾掂如果有其他人想去我都會建議大家去其他地方其他地方起碼畀你知道有冇位⋯一去就有位⋯唔駛"訂位"架⋯
超級差的服務態度
其他地方起碼畀你知道有冇位⋯一去就有位⋯唔駛"訂位"架⋯
2017-10-28
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Dinner
2017-08-23 4156 views
去過元朗4間燒烤,呢間最好食。不過交通就無禁方便。老板娘好好人飲品任飲食物新鮮最緊要係有埋K房,遲左兩個鐘交房老板娘都沒要我地比額外費用仲叫我地多D去夏天燒都唔洗驚,因為有風機
去過元朗4間燒烤,呢間最好食。
不過交通就無禁方便。
老板娘好好人
飲品任飲
食物新鮮
最緊要係有埋K房,遲左兩個鐘交房老板娘都沒要我地比額外費用
仲叫我地多D去
夏天燒都唔洗驚,因為有風機

2017-06-19 3621 views
一班朋友平安夜聚舊慶祝,BBQ既應節又溫馨。元朗有很多燒烤場選擇,今次我們選擇了隱世山莊。適逢平安夜,隱世山莊除了一般的自助燒烤外,還有聖誕節抽獎環節,氣氛很好的呀!朋友當中有無肉不歡的,也有素食愛好者。隱世山莊燒烤場的食物能夠照顧以上兩類食物愛好者,而且食物的質素味道都很好!另外,甜品選擇也很多: 雪糕、冰條、菠蘿冰。。。。。。GOOD!以往去過不少的燒烤場,相比之下,隱世山莊的服務算是中上的,始終可能是自家生意,服務員不是外僱的員工,服務感覺較為貼心。
一班朋友平安夜聚舊慶祝,BBQ既應節又溫馨。
元朗有很多燒烤場選擇,今次我們選擇了隱世山莊。

朋友當中有無肉不歡的,也有素食愛好者。

2016-12-24
$150 (Dinner)
Xmas's Eve
2017-04-27 3070 views
這天是復活節假期的第3天、上午跟家人吃了一個豐富的早餐。之黎便留肚到下午3點、再跟朋友到元朗市BBQ😂這個燒烤場位於元朗鬧市內、由元朗西鐵站步行約需15分鐘,而且非常易行、不會蕩失路喔😆這是一間自助式的燒烤場、分限時同不限時、而且場內的飲品、食物和炭都是任飲任食任拎😁雖然飲品種類不多、但有可樂、7up, 水和一些我不懂的品牌飲品,場內也有🍺供客人購買。而,食物的種類我覺得很豐富了。除了基本燒烤必備的食品外、還有蔬果類提供,也有少有會出現於自助式燒烤場有的豬大腸👏👏👏好好味丫、我那天來回燒了好幾次😂😂😂推介!係味好健康呢😂色彩又繽紛😁地方雖不算太大、但空曠、不會感覺到太焗促。場內亦有多把座地式風扇不停開著。最後是價錢喇、因我是公眾假期的關係、所以會貴一點。限時4小時是$149;不限時$179。因為有朋友第2天要返工、所以我們揀了只燒4小時便算了。這個價錢我覺得以自助式燒烤來計、已經算是非常抵食了。下次還會再來😁😁😁

推介!
係味好健康呢😂色彩又繽紛😁

因為有朋友第2天要返工、所以我們揀了只燒4小時便算了。

2017-04-16
$147 (Tea)
2017-04-16 2196 views
四人晚上各$169另外$50爐費,共$726。食品基本: 兩種雞亦,豬牛雞扒,普通丸歚已經串起的祇有煙肉金菇,燒汁雞肉汽水不凍,放在三個大凍水筒儲藏,各人要潛手入去拿罐,感覺恐怖,水是油膩的食具不足,四人三個盤子,各人一小膠碗。環境擠迫,排位不善。
四人晚上各$169另外$50爐費,共$726。
食品基本: 兩種雞亦,豬牛雞扒,普通丸歚
已經串起的祇有煙肉金菇,燒汁雞肉

食具不足,四人三個盤子,各人一小膠碗。
環境擠迫,排位不善。

2017-04-14
$180 (Dinner)
2017-03-12 1943 views
元朗有好多個任食嘅燒烤場,競爭亦都好激烈。之前聽朋友講過呢間任食嘅質素唔錯,所以行完山就坐K巴過嚟試下。K巴落左車之後都仲要行一段路先到,不過都唔算係好遠嘅。喺門口已經有人負責收錢,人頭計費。呢度正常嘅BBQ野食都有,雞翼豬扒雞扒牛扒都有!佢另外仲有d調味料俾你自己加落去調味,咁鍾意濃味d又可以自己加多d!至於蔬果類佢都有d,有茄子菠蘿冬菇。而丸類佢都有d特別嘅丸類,有黑色嘅墨魚丸,又有三角形魚蛋,仲有d串好左嘅煙肉卷,算係幾有心思!任食BBQ都好少見到有秋刀魚,佢呢度都有,仲要唔腥。食物又唔會太鹹,飲品亦都係任飲,算係有質素嘅任食BBQ!下次可以試下佢個海鮮餐。
K巴落左車之後都仲要行一段路先到,不過都唔算係好遠嘅。
Tea