2024-05-14 154 views
阿美車仔麵 (大角咀)📍大角咀櫸樹街88號奧柏‧御峯地下G11-G12號舖非常地道的香港街頭美食🏙️🍜。這家店的車仔麵選項豐富,能夠滿足各種味蕾需求,從傳統到創新口味應有盡有🎉。今次孭住個朋友,一起點了以下食物:自選車仔麵的組合是一場味覺盛宴🍜🔥。油面的Q彈🍝,搭配上腸仔、貢丸的豐富口感🍢,再加上韭菜的清新🌱,以及手打鯪魚肉的細膩🐟,最後淋上香濃的咖喱汁🍛,簡直是完美。辣度可調🌶️🔥,讓人可以根據自己的偏好享受不同的辣味層次。另一個自選車仔麵,則帶來了另一種截然不同的味道體驗🍜💥。油面依舊是那個絕佳的底🍝,午餐肉的鹹香🥓、魚片頭的鮮美🐠,再加上手打鯪魚肉的滑嫩和秘製牛腩的深厚香氣🍖,最後配上沙嗲汁,這樣的組合無疑是令人難以抗拒的美味😋👌。談到小食,咖喱魚蛋🍢和生炸雞髀🍗、雞翼🍗都是令人回味無窮的選擇。咖喱魚蛋保持著一貫的風味👍,生炸雞髀和雞翼外脆內嫩,炸得金黃酥脆,是與朋友分享的絕佳小食🎊👫。至於飲品,凍咖啡☕️❄️和凍檸茶🍋❄️不僅解渴,更顯示出這家餐廳對環保的重視♻️🌍,可選擇,走飲管的做法值得點贊👍🍹。味蕾之旅🌆🎢,價錢相當吸引,車仔麵的豐富選擇🍜、小食的傳統美味🍢🍗🍹,希望再次光臨的衝動💖
阿美車仔麵 (大角咀)
📍大角咀櫸樹街88號奧柏‧御峯地下G11-G12號舖

今次孭住個朋友,一起點了以下食物:

味蕾之旅🌆🎢,價錢相當吸引,車仔麵的豐富選擇🍜、小食的傳統美味🍢🍗🍹,希望再次光臨的衝動💖。強烈推薦🌟👍🎉

2024-05-09
Tea
1K
2024-05-05 129 views
Happy Friday又約了友人去食車仔麵,今次去大角咀食,話時話都幾耐冇踏足過呢個地方,同每次來到差唔多都係為左食XD,行下見到搶眼的霓虹招牌就知到了。餐廳面積頗大,樓底高有空間感,裝潢以灰色為主調,風格戴點型格(有點似韓風@_@),牆上壁畫及獅子山有港式之感。餐牌,都幾多選擇,見到人氣的滷水腩肉及豬手好吸引即試下。凍咖啡,跟餐+$9,味道不俗。凍檸茶,跟餐+$9,友人的。自選車仔麵:滷水腩肉($14)、滷水豬手($14)、滷水豬大腸($12)豬紅($12)及幼麵($10)配花生沙嗲汁,合共$62。又腩肉又豬手十分豐富,花生沙嗲汁另上果下幾好,想幾濃味自己調,花生沙嗲味道濃郁惹味,幼麵爽口,滷水腩肉肥瘦層次分明,肉質鬆化又香口,滷水豬手大件,入口彈牙好入味,豬大腸口感軟韌夠入味鹹香,豬紅爽滑,份量適中。自選車仔麵:秘制牛腩($14)、秘制金錢肚($14)、滷水溏心蛋($12)、午餐肉($10)、通菜($10)、響鈴($10)及米粉($10)配清湯,合共$80。友人的,有溏心蛋之下賣相有點日式之感,試了牛腩及金錢肚,牛腩入味軟腍,金錢肚口感柔軟有嚼勁。炸玉子豆腐,$28,口感外脆內軟

餐牌,都幾多選擇,見到人氣的滷水腩肉及豬手好吸引即試下。
凍咖啡,跟餐+$9,味道不俗。
凍檸茶,跟餐+$9,友人的。

炸玉子豆腐,$28,口感外脆內軟。

食物味道不俗,好滿足的車仔麵。
2024-02-20 526 views
今晚朋友說想吃車仔麵, 所以我便和朋友去了大角咀這間餐廳吃晚餐.見到餐牌入面車仔麵d餸款式都多.自選車仔麵 (蘿蔔, 娃娃菜,菜心, 牛丸,肥牛,滷水雞翼, 牛腩汁烏冬) ($78)見到成碗車仔麵咁多餸, 真係好豐富, 好滿足.蘿蔔夠淋夠入味, 索哂d湯汁, 真的不錯.娃娃菜好清甜, 幾好食.叫車仔麵我都成日會叫菜心, 有多d菜食冇咁dry.牛丸很彈牙, 有肉汁, 幾好食.肥牛都好滑, 肉質鮮嫩, 不錯, 滷水雞翼都好入味, 不錯.湯底選了牛腩汁, 又幾香幾好食.烏冬都幾彈牙.自選車仔麵(牛丸, 午餐肉, 魚皮餃, 牛柏葉, 韭菜餃, 秘制牛腩, 秘制辣汁, 中辣米粉) ($82)午餐肉煎得好香, 切得都夠厚身.魚皮餃爽滑, 幾好食.牛柏葉都好爽口, 質感好好.韭菜餃都好大粒, 好多餡, 足料.湯底選了中辣, 不會太辣, 幾好食.生炸雞翼 ($30):雞翼炸得好香脆, 熱辣辣, 卜卜脆, 幾好食.
見到餐牌入面車仔麵d餸款式都多.
見到成碗車仔麵咁多餸, 真係好豐富, 好滿足.

蘿蔔夠淋夠入味, 索哂d湯汁, 真的不錯.
娃娃菜好清甜, 幾好食.
叫車仔麵我都成日會叫菜心, 有多d菜食冇咁dry.
牛丸很彈牙, 有肉汁, 幾好食.
肥牛都好滑, 肉質鮮嫩, 不錯,
滷水雞翼都好入味, 不錯.
湯底選了牛腩汁, 又幾香幾好食.
烏冬都幾彈牙.
午餐肉煎得好香, 切得都夠厚身.
魚皮餃爽滑, 幾好食.
牛柏葉都好爽口, 質感好好.
韭菜餃都好大粒, 好多餡, 足料.
湯底選了中辣, 不會太辣, 幾好食.
炸雞翼 ($30):
雞翼炸得好香脆, 熱辣辣, 卜卜脆, 幾好食.
2024-02-17
2 day(s) ago 0 views
經過大角咀見到這間,“阿美車仔麵餐廳樓底高,有大片玻璃窗可望住街景,牆壁有香港舊車仔麵特色壁畫,獅子山下裝飾,背景播放流行歌曲,令人有份懷念老香港的感覺,座位寬敞乾淨冷氣充足,服務員殷勤招待,多款麵類和車仔餸選擇,湯底係用鮮雞去熬製,完全無任何味精.可以再加花生沙爹醬/秘制辣汁/咖哩汁/牛腩汁自選車仔麵 $82凍檸檬茶 跟餐+ $9油麵蘿蔔菜心蠔油冬菇鹵水豬大腸咖哩魷魚自選車仔麵 $74凍咖啡 跟餐 +$9幼麵蘿蔔豬皮鹵水豬手秘製牛腩秘製金錢肚咖哩魚蛋 6粒 $18韭菜豬紅 $28生炸雞髀$30每一款配料都想食,所以揀咗好多款式,整體味道食材都有驚喜,值得推薦👍
經過大角咀見到這間,
“阿美車仔麵
餐廳樓底高,
有大片玻璃窗可望住街景,
牆壁有香港舊車仔麵特色壁畫,
獅子山下裝飾,
背景播放流行歌曲,
令人有份懷念老香港的感覺,
座位寬敞乾淨冷氣充足,
服務員殷勤招待,

多款麵類和車仔餸選擇,
湯底係用鮮雞去熬製,
完全無任何味精.
可以再加

韭菜豬紅 $28
炸雞髀$30

每一款配料都想食,
所以揀咗好多款式,
整體味道食材都有驚喜,
值得推薦👍
2024-06-04 0 views
今日岀去大角咀做嘢,搵到間評價幾好嘅車仔麵,阿美車仔麵。阿美極上車仔麵一次過有齊想食嘅嘢,湯底係用鮮雞去熬製,配料都幾多,有滷水雞翼,炆牛腩,墨魚丸,滷腩肉,甜酸齋,牛腩肉質軟嫩,甜酸齋酸甜開胃,油麵爽口,加少少秘製辣汁,正呀。自選車仔麵揀左滷水豬大腸、咖喱魷魚和秘制金錢肚。豬大腸的滷得入味,帶有一種濃濃的香氣,咬下去軟嫩,讓人回味。咖喱魷魚有嚼勁爽口,配咖哩好正。秘制金錢肚質地鮮嫩,加上滷汁的調味,唔錯除咗車仔麵和雞翼,還有其他的小吃選擇。生炸雞翼即叫即炸,炸得金黃酥脆,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。炸玉子豆腐炸玉子豆腐外酥內軟生菜鯪魚肉魚肉彈牙,加少少胡椒粉,美味。食車仔麵又點少得了冰凍嘅可樂呢,爽呀!
今日岀去大角咀做嘢,搵到間評價幾好嘅車仔麵,阿美車仔麵。

阿美極上車仔麵

自選車仔麵

除咗車仔麵和雞翼,還有其他的小吃選擇。

炸雞
即叫即炸,炸得金黃酥脆,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。

炸玉子豆腐外酥內軟

生菜鯪魚肉
魚肉彈牙,加少少胡椒粉,美味。
食車仔麵又點少得了冰凍嘅可樂呢,爽呀!
2024-06-03 0 views
同朋友食車仔麵,嗌咗好多餸,而且有小食,全部都好高質,環境又舒服!湯底好香嘅腩汁味,有少少八角味.個湯底色濃, 聞落好香,食落好香嘅腩味.加辣食車仔麵一定要食佢啲辣.但嘅小辣都好辣,所以辣都好夠味,幾刺滶.食得出個辣用咗唔同材料炒所以都好香口,味道好豐富,小辣夠辣之餘,都好足夠撈湯,成個湯都好香好正,啲餸索咗湯好好食!咖哩魚蛋魚蛋關注組組員一定要嚟食,個魚蛋勁彈牙,魚蛋脹卜卜,啲咖哩汁好入味.椒鹽墨魚丸勁大粒,同埋好彈牙,啲椒鹽喺面,面好脆,又唔會太鹹 啱啱好,好好食。炸韮菜餃即叫即炸,所以係勁熱,放一陣後,但變得好脆,一咬開就有餃子嘅肉汁同埋菜汁,好juicy!餸/底啲餸都好多選擇,每款加上去都唔算貴,最特別係佢可以揀麵底/菜底,揀菜底慨份量都好多!

湯底

加辣

咖哩魚蛋

椒鹽墨魚丸

炸韮菜餃

餸/底
2024-06-02 5 views
係大角咀探完朋友,經過呢間車仔麵,見到佢嘅湯底有花生沙嗲汁,非常吸引眼球,即刻走入去試下!我地2個人每人叫左一碗自選車仔麵~🍜花生沙嗲汁,加秘制辣汁少辣配烏冬,配料揀左酸齋,咖喱魷魚,秘制金錢肚一黎到飲左頭啖湯試下先,個沙嗲汁味好濃郁,果然名不虛傳,撈埋個辣汁仲好食!咖喱魷魚係以前嘅懷舊咖喱味,好好味!秘制金錢肚夠哂入味,直頭好食過出面粉麵店嘅金錢肚!🍜 牛腩汁,加秘制辣汁少辣配油麵,配料揀左豬皮,滷水糖心蛋,滷水豬大腸同埋手打鯪魚肉牛腩汁夠味,加埋辣汁冇得輸!豬皮大大塊都好入味,糖心蛋同埋豬大腸嘅滷水味都好夠!最正係鯪魚肉,大大條,好好味!另外叫左兩個小食,一個係韭菜豬紅,令我好驚喜嘅係成碗韭菜豬紅一啲都唔油,但豬紅又夠味,韭菜量都頗多!另一款係椒鹽炸墨魚丸,啲墨魚丸新鮮即炸,粒粒脹卜卜,好正!總括黎講,呢間車仔麵價錢唔太貴,而且味道都唔錯,值得再黎!

我地2個人每人叫左一碗自選車仔麵~

🍜花生沙嗲汁,加秘制辣汁少辣

配烏冬,配料揀左酸齋,咖喱魷魚,秘制金錢肚

咖喱魷魚係以前嘅懷舊咖喱味,好好味!

秘制金錢肚夠哂入味,直頭好食過出面粉麵店嘅金錢肚!

🍜 牛腩汁,加秘制辣汁少辣

配油麵,配料揀左豬皮,滷水糖心蛋,滷水豬大腸同埋手打鯪魚肉

牛腩汁夠味,加埋辣汁冇得輸!

總括黎講,呢間車仔麵價錢唔太貴,而且味道都唔錯,值得再黎!

2024-05-29 0 views
今天放工,不想煮飯,約了老公在附近的餐廳吃車仔麵。這叫做開「阿美車仔麵」的小店,裝修懷舊得來帶點時尚工業風,內裡的樓底很高,乾淨企理,坐得很舒適。桌上有餐牌可看,但他們都是以手機自助下單,很方便。老公不想煩,直接點了「阿美極尚車麵」😂😂眼見材料非常之豐富,有滷水雞翼、炆牛腩、墨魚丸、滷腩肉,還有非常之奪目的甜酸齋!老公說腩肉炆得非常腍,肥瘦適中,有油香又不會太膩!我夾了一件甜酸齋,甜酸齋味道適中,酸酸甜甜的,很開胃! 我喜歡自己選配料,所以自選了六款不同的餸菜,包括白蘿蔔、咖喱魷魚、魚皮餃、牛柏葉、通菜和滷水豬手!我選了粗麵扣底,免得太大碗吃不下😅粗麵沒太多鹼水味,還很有彈性!白蘿蔔味道清甜,大大嚿,咬下去,全是蘿蔔汁,不錯不錯!滷水豬手炆得非常入味,又夠腍,吃到陣陣的八角香味,喜歡吃豬手的人士必點!我最欣賞的是咖喱魷魚,魷魚很彈牙,咖喱很惹味的。店舖亦按我的要求,給了「多蔥」,超貼心超讚!我們還點了一碗韭菜豬紅,韭菜非常鮮嫩,完全沒有渣,豬紅味道正正常常,份量都幾多👍🏻今晚真的大滿足,下次會再來。

桌上有餐牌可看,但他們都是以手機自助下單,很方便。

老公不想煩,直接點了「阿美極尚車麵」😂😂

老公說腩肉炆得非常腍,肥瘦適中,有油香又不會太膩!

我夾了一件甜酸齋,甜酸齋味道適中,酸酸甜甜的,很開胃!

白蘿蔔味道清甜,大大嚿,咬下去,全是蘿蔔汁,不錯不錯!

今晚真的大滿足,下次會再來。
2024-05-28 2 views
大角咀有很多美食店,而阿美車仔麵就是其中一間,多數車仔麵店都是舖位很細裝修很簡單的,但是這間舖位很大,座位坐得很舒服👍,裝修簡約給人有港式之感。🫶餐牌有很多選擇,有特色飯類、車仔麵套餐、有散叫自選麵餐、特色小食等......醬汁調味有五款選擇,清湯(鮮雞熬製)、牛腩汁、咖哩汁、花生沙爹汁和秘製辣汁。👍💯麵底也有九款選擇總有一款適合大家喜好,而飲品跟餐更加有特價,食物價錢唔貴合理,值得推薦。👍💯自選車仔麵:菜心底、貢丸、蠔油冬 菇、秘製牛腩、牛腩汁小辣$48多料滿滿一大碗,仲可以揀湯底同醬汁,我選了菜心底代替粉麵,牛腩很淋很入味,冬菇大大隻很厚肉而且很淋好有口感,食完都有啲飽肚。😋自選車仔麵:油麵、咖哩雞翼尖、鹵水豬大腸、秘製金錢肚、咖哩汁小辣$46友人揀了咖哩汁小辣配油麵,油麵份量很多,咖哩汁味道很濃,金錢肚很入味很淋,鹵水豬大腸是他最愛🫶,很入味好食。😋🤤💯小食:咖哩魷魚🐙$38 炸韭菜餃🥟四粒$28 韭菜豬紅$28炸韭菜餃🥟都好大粒,外皮炸得很香口,食落脆卜卜,好多餡足料。😋👍🫶💯咖哩魷魚🐙,咖哩醬味濃帶小辣,魷魚🐙份量多,食落質感很爽

小食:咖哩魷魚🐙$38
炸韭菜餃🥟四粒$28
韭菜豬紅$28

咖哩魷魚🐙,咖哩醬味濃帶小辣,魷魚🐙份量多,食落質感很爽脆。👍🤤

韭菜豬紅,韭菜食落很嫩唔老沒有渣。

凍檸茶🍋🥤:跟餐+$9,茶味濃
凍檸水🍋🥤:跟餐+$9,有四片檸檬🍋,檸味夠👍

總括來說車仔麵價廉物美,食物味道很好,值得推薦。👍💯💯💯💯💯💯

2024-05-24
  • 鹵水豬大腸
  • 秘製金錢肚
2024-05-26 11 views
同屋企人喺附近蕩失路,行行吓見到呢間餐廳,又有少少肚餓,就決定入去食嘢!一入去就見到牆上面有好靚嘅壁畫,又幾有香港特色!唔知係咪香港嘅本地藝術家畫嘅呢?!我哋一共嗌咗兩碗車仔麵、兩個飲品、兩個小食飲品係一個凍檸茶、一個熱檸茶(拎屋企人啲冰就岩岩好溫度)茶底夠濃!加咗冰都好夠味!小食:炸豆腐:即叫即炸非常新鮮,外脆內軟,玉子豆腐,有特別嘅彈牙口感炸雞翼:酥脆有肉汁,調味適中,食到微微嘅南乳味,係 我細個食到嘅味道!好正!車仔麵:由於減肥嘅關係,我哋都係嗌生菜底!生菜唔會煮到好腍,仲係好爽口!我哋叫咗呢啲車仔餸:咖哩汁 小辣:鳳爪、豬皮、腩肉、魚皮餃、大腸牛腩汁 唔辣:韭菜餃、咖哩雞翼尖、鳳爪、咖哩魷魚、金錢肚咖哩汁加辣汁非常可口牛腩汁 又夠濃味鳳爪:有2大隻,而且無乜腳甲,唔錯!夠入味!豬皮:好多塊!又大塊!夠淋!腩肉:好大舊!而且唔膩魚皮餃:正常發揮大腸:中間無肥油!處理得好韭菜餃:皮薄 料多!咖哩雞翼尖:好夠咖哩味!好食咖哩魷魚:入味得黎又爽口金錢肚:好大塊又夠入味!!

我哋一共嗌咗兩碗車仔麵、兩個飲品、兩個小食

小食:

車仔麵:
由於減肥嘅關係,我哋都係嗌生菜底!
生菜唔會煮到好腍,仲係好爽口!

我哋叫咗呢啲車仔餸:
咖哩汁 小辣:鳳爪、豬皮、腩肉、魚皮餃、大腸
牛腩汁 唔辣:韭菜餃、咖哩雞翼尖、鳳爪、咖哩魷魚、金錢肚

咖哩汁加辣汁非常可口
牛腩汁 又夠濃味

鳳爪:有2大隻,而且無乜腳甲,唔錯!夠入味!
豬皮:好多塊!又大塊!夠淋!
腩肉:好大舊!而且唔膩
魚皮餃:正常發揮
大腸:中間無肥油!處理得好
韭菜餃:皮薄 料多!
咖哩雞翼尖:好夠咖哩味!好食
咖哩魷魚:入味得黎又爽口
金錢肚:好大塊又夠入味!!
2024-05-24 9 views
這家小小的車仔麵店,擁有著一份令人感到溫暖的老味道。車仔麵我必食油麵,大大件蘿蔔清甜又無渣、軟嫩的豬皮以及咖喱魚旦,仲揀左大辣!為麵增添了層次感。另一碗菜底,滷水雞翼非常入、汁水豐沛的牛腩以及溫溫軟嫩的糖心蛋,在咸香中帶有一絲甜味,讓人回味無窮。椒鹽玉子豆腐,外皮酥脆,內裡綿滑,配上剛炸香的椒鹽口味,別有一番風味。炸椒鹽魚皮餃,餡料飽滿,外皮金黃酥脆,每一口都能嚐到魚皮獨特的香味。這家車仔麵店堅持著傳統的製作工藝,用心經營,為這片居民區的食客們帶來了美好的回憶與滿足感。值得一試!
這家小小的車仔麵店,擁有著一份令人感到溫暖的老味道。

2024-05-18
2024-05-24 8 views
幾個女仔都話減肥,唔想食咁多碳水化合物,咁就外賣兩個勁多餸嘅車仔麵去friend屋企share食😛啲餸真心全部都幾正,唔知係我哋咁好彩揀中曬好食嘅,定係全部都咁好食😂特別推薦:✿ 蠔油冬菇$12:三大塊超厚肉😳仲要勁入味,有啲驚艷到✿ 鹵水豬大腸$12 & 秘製金錢肚$14: 入味,質地軟淋,無異味✿ 魚皮餃$12✿ 蘿蔔$10: 兩塊超大塊而且又係入味無渣 ✿ 紫菜$10:分量好足酸齋個人都幾鍾意; 牛腩可圈可點,有friend覺得佢入味好食,不過有人嫌佢煮太耐有啲硬溏心蛋質地靚,個味道幾特別,類似日式嘅,不過又好似同一般嘅少少唔同,好似再惹味啲 都有試埋小食(韭菜豬紅,咖哩魷魚),不過車仔麵嘅餸好食啲😂本身最想試下佢鯪魚肉點知賣曬,唔通真係好好食?😯

特別推薦:
✿ 蠔油冬菇$12:三大塊超厚肉😳仲要勁入味,有啲驚艷到

✿ 魚皮餃$12

✿ 蘿蔔$10: 兩塊超大塊而且又係入味無渣

✿ 紫菜$10:分量好足

都有試埋小食(韭菜豬紅,咖哩魷魚)

,不過車仔麵嘅餸好食啲😂
本身最想試下佢鯪魚肉點知賣曬,唔通真係好好食?😯

• 蠔油冬菇
2024-05-23 8 views
上星期一個人去左大角嘴行街買嘢😂~經過見到呢間車仔麵招牌霓虹燈好有懷舊feel😎決定去試吓🤪食物算幾好喎😐當日我叫左個自選餸車仔麵~公仔麵好彈牙、配菜有豬皮、蟹柳、腸仔、蘿蔔,配清湯~湯底係用鮮雞去熬製😐冇落任何味精😑炸玉子豆腐炸得好脆皮~好有椒鹽的味道🤗內裡係柔軟細膩的豆腐質地😬口感好鮮香美味😋😚飲品配凍檸茶餐廳環境比較簡約feel~座位好空曠~裝潢以灰色為主題~好有香港地道特色😬值得推介🤩

當日我叫左個自選餸車仔麵~

飲品配凍檸茶

2024-05-08
$70 (Tea)
2024-05-22 8 views
約咗朋友喺奧運站但係未夠鐘,諗住搵個地方坐下先,見到附近呢間車仔麵幾多好評,又好耐冇食過車仔麵,咁就行過嚟喇,其實都係好近,奧運地鐵站行過黎6分鐘左右入到舖頭就覺得嘩呢間舖頭咁大間嘅,眼見好似有接近20張枱,仲有裝修風格,有現代x懷舊crossover. 用Qr code落單,除左車仔面仲有好多港式小食例如生菜魚肉、韭菜豬紅等等,本身我都唔係好肚餓,但係見到咁多咁吸引嘅嘢食都忍唔住越叫越多🤭叫左一碗通菜、豬紅、手打鯪魚肉、咖喱魷魚,揀左中辣,小食叫左生炸雞翼同椒鹽炸墨魚丸。碗車仔面真心高質,個湯底夠哂味,咖喱汁超惹味,豬紅好食,鯪魚肉彈牙,必試,生炸雞翼好似傳統茶餐廳食落係外脆內軟,墨魚丸都勁惹味,下次要試埋其他小食😋食左咁多野,飲埋樽裝可樂埋單先係$125…好正呀

食左咁多野,飲埋樽裝可樂埋單先係$125…好正呀
生炸雞翼
生炸雞翼
2024-05-21 9 views
大角咀不嬲多野食,今日想快食,去左食車仔麵🍜啊美車仔麵有著霓虹燈招牌,選擇都好多下,好似款款都好正😍🔺自選車仔麵我哋揀左油麵,午餐肉,蘿蔔,油麥菜,蟹籽丸,鳳爪,秘製牛腩真係勁多料啊😆滿滿一大碗,仲可以揀湯底同醬汁,好入味嘅餸加上牛腩汁✨真係超正💓蘿蔔鮮甜,牛腩好入味,而且唔會好韌,加埋個菜底索曬啲汁,好幸福❣️🔺自選車仔麵公仔麵,響鈴,酸齋,秘製牛腩,秘製金錢肚呢一碗我哋揀咗咖喱汁,咖喱味好突出,而且係小小辣,成個麵嘅味道即時提升左☺️響鈴超脆,放落個汁度簡直一流👍🏻仲有酸齋都好好味🫶🏻🔺淨送生菜,油麥菜,蠔油冬菇,滷水糖心蛋另外我哋都揀咗淨餸食,款款都唔錯,唔會淡而無味❣️🔺小食 生炸雞翼即叫既炸,食嘅時候要好小心,真係超熱,脆卜卜好正忌廉荔枝玉露
大角咀不嬲多野食,今日想快食,去左食車仔麵🍜
啊美車仔麵有著霓虹燈招牌,選擇都好多下,好似款款都好正😍

🔺自選車仔麵
我哋揀左油麵,午餐肉,蘿蔔,油麥菜,蟹籽丸,鳳爪,秘製牛腩

🔺自選車仔麵
公仔麵,響鈴,酸齋,秘製牛腩,秘製金錢肚

🔺淨送
生菜,油麥菜,蠔油冬菇,滷水糖心蛋
另外我哋都揀咗淨餸食,款款都唔錯,唔會淡而無味❣️

🔺小食 生炸雞
即叫既炸,食嘅時候要好小心,真係超熱,脆卜卜好正

忌廉
荔枝玉露
2024-05-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)