Kanamizu Sushi

Kanamizu Sushi (Closed)

金水壽司
Kanamizu Sushi (Closed)
龍虎兄弟
//yeash
龍虎兄弟
2010-06-21
Follow
終於來到,選左window位,排左好耐隊,,,食物~~~~,睇左廣告來的,中華冷面真係好好食,係我食那麼間最好食的, 鰻魚壽司--燒得好靚,好香,而且好濃味,另外魚亦厚身,食落好有質感. 玉子壽司--都甜甜地, 好大件, 好厚身軟綿綿.三文~~好肥蟹子壽司~~不過不失總結~~可以再來//yeashRead More
火炙三文魚壽司
pangchiuchiu
6折SUSHI!!
pangchiuchiu
2010-06-18
Follow
今日行行下tst...好想食SUSHI!所以就去我最鐘意既金水食壽司啦!!好采都無咩人,可以係第一round入到去今次坐迴轉台....不過坐邊我都攞紙落單見佢都請左幾多新侍應!!!!!叫左火炙三文魚壽司....三文魚刺身....凡立貝.....咩都叫一餐因為6折ar ma......好難遇到又好味又有discount 既壽司架!!!加上佢地既侍應服務好好....唔會因為人多而漏單同黑面埋單都係百幾蚊...好抵希望唔好再加價or整細牒d啦!!!!Read More
喜歡新鮮
40%OFF
喜歡新鮮
2010-05-13
Follow
好多次想試下呢間壽司既特價時段,但因為就不到所以無食過丫今日去開tst經過又無人排隊所以入咗去試下~所有食物40% off, 但加一就原價計算~ (同一壽司一樣la)特大帆立貝壽司 ~ 好大隻丫 ,好新鮮丫好好味~ (佢吔放咗一粒青lemon, 滴一兩滴再食都唔錯丫~ hehe)三文魚壽司~ 幾新鮮,不太肥也不太瘦..啱晒我丫鰻魚壽司~ no good ~ 賣相不差但係太多骨~ 不好味丫蟹子沙律手卷~ 差, 饀料太少囉~ 紫菜脆~ 但沙律汁不停溜出來… no good~小食螺肉~ 好好味~ good辣味三文魚壽司~ 醬汁不錯,辣辣地好似食緊pizza味薯片咁..good good good天婦羅蝦壽司~ 男友讚不絶好話好味丫~ haha~ 食咗以上食物埋122, 都ok既~ 下次tea time再食先~ Read More
+ 5
肥佬倫
抵食下午茶
肥佬倫
2010-05-08
Follow
今天公司有同事生日,大家決定到去吃壽司,去到店門口,發現還未到特價下午茶時間,唯為有門外排隊等下順便先看下餐牌入到去,當然即時點餐啦(因為沒有坐迴轉位)不一會,點的食物就來了(因為日期太久,忘了食品名)要說一下的是,這裡的服務態度很好,而且食物都很新鮮加上下午茶的價錢,的確是超便宜吃到飽一飽,大家才"捧"著個肚回公司工作呢Read More
+ 1
雞翼尖
下午茶時間
雞翼尖
2010-04-24
Follow
3點係下午茶, 全單6折, 好抵食!之前嚮9 龍城食過, 但個到係某D壽司,手卷先係半價, 呢到係全單計。下午茶, 迴轉台無野轉, 只有take order. D野黎得超快, 睇樣都幾新鮮。同埋d壽司唔會係大舊飯而細舊肉,不過佢地d飯係整定嫁, 所以無左微溫既感覺, 呢樣就唔係咁好。鰻魚壽司, 鰻魚燒得好香, 鰻魚汁香濃, 至愛呀!三文魚, 新鮮, 蟹棒同玉子, 普通, 感覺望落去好假, 食落唔係鮮甜味。炸蠔卷, 應該係一早整定, d炸蠔淋晒, 又唔熱, 外面個層似紫菜既物體又唔好似。呢個差! ><辣味三文魚, 辣就辣, 不過辣得黎唔好食!仲有叫左迷你三文魚井, 好得意, 細細碗, 都幾多三文魚同三文魚子, so gd~而佢地既手卷值得一讚, 大大舊, 包得好靚, 樣樣手卷都有蟹子配上, gd~食左咁多野, 本身要$17x 加一, 宜家折實只需$125, 好抵呀!如果無特價, 呢間野d壽司都幾貴, 單係三文魚壽司都$10碟, 仲貴過板前。Read More
小連
三個字吃壽司
小連
2010-04-01
Follow
吃過不好吃的居食屋,一行四人心有不甘,又再食過﹗時值十一點幾,行過好多食店都收哂,友人話要食金水壽司,去到佢話十一點半就last order,仲有十五分鐘,老遠行到過來就來個快食吧﹗坐在吧枱,見到原來9:30後的壽司全部都六折,怪不得座無虛席,一坐低就剔點菜紙,一剔完就交,前後不到五分鐘﹗估不到我快佢地更快,一收到order即時在你面前整整整,三分鐘就來齊所有食物,你急佢更急,邊個唔想快0的收工﹗帶子及三文魚刺身,帶子未算肥美卻鮮甜軟糯,三文魚就嫌佢雪得冰左0的,口感過凍魚味油味未算濃﹗火灸蟹棒同埋墨魚鬚壽司味道不錯,未吃已聞到陣陣烤香,魷魚彈牙味濃,蟹棒則啖啖肉又惹味。芥辣八爪魚未算太辣卻夠爽勁,即叫即做紫菜十分脆口好吃﹗最後來個牛油焗雜菇,份量夠多牛油味香濃,用這來作結準沒錯﹗佢地快時我地都跟住快,十五分鐘就食哂﹗第一次食壽司食得咁高速,食完就咪阻住人收工。Read More
金水壽司
特價時段
stitcheater
2010-03-24
Follow
有時9點幾先肚餓,最好就係食夜晚特價時段既壽司金水有水準,有誠意呢個價錢,算係抵食之前食一壽司,好失望金水算係冇偷工減料不過未好到要食正價!如果想食日本野,又唔想貴,唔介意等下,金水係幾好Read More
火炙三文魚壽司
wasabi8爪魚!
elmotoro
宵夜全單6 折
elmotoro
2010-03-17
Follow
尋晚响 i-square 睇完戲, 啱啱好係宵夜時段, 知道金水由 21:30 開始全單6折, 仲係包括刺身, 小食同所有貴價嘢, 見咁抵所以諗住去試下, 點知大家都興奮喪叫, 埋單要成3百七…去到門口己經有好多人, 而金水方面都做得好好, 己經清晒場等夠鐘先開始放人入去, 而咁好彩我哋又唔駛點等位喎…<食物>所有壽司都係即叫即做, 所以大家要快快落單, 不過其實師傅都做得好快, 佢哋真係多d 嚟密d 手, 呢方面要讚一下 ! :)1) 海胆壽司x2碟 ($26) ~ 一般貨式, 但十幾蚊一碟都叫做食得過啦2) 鵝肝壽司x4碟 ($36) ~ 一碟得一件, 但比板x大件, 鵝肝入口即溶, 真係好好味, 我哋每人各叫2件己經好滿足, 必食推介 3) 芝士蝦壽司x1碟 ($21) ~ 麻麻地, 食唔到有蝦4) 火炙特大帆立貝壽司x1碟 ($36) ~ 唔得, 因為火炙得唔香同帆立貝面加咗蒜蓉, 完全搶晒帆立貝既鮮味 5) 和牛壽司x1碟 ($36) ~ 唔得, 同樣响和牛面加咗蒜蓉, 又係食唔到和牛味, 雖然和牛係入口即溶 6) 吞拿魚腩壽司x1碟 ($36) ~ 好一般, 同普通吞拿魚無分別, 一件一碟似乎太貴囉7) 蟹膏壽司x1碟 ($26) ~ ok, 蟹膏香, 可以一試8) 火炙海胆壽司x1碟 ($26) ~ 入口即溶, 好味, 可以一試9) 鹽燒銀鱈魚 ($36) ~ 味道ok, 但一碟只得4小件10) 炸軟殼蟹小食 ($36) ~ 完全唔掂, 好似食緊炸粉同死蟹咁, 都未食過d 咁難食既軟殼蟹 11) 天使蝦刺身 ($36) ~ 一d都唔新鮮, 蝦身乾到好似擺咗好耐咁, 又完全食唔到鮮味12) 赤貝刺身 ($36) ~ 好鮮味, 好抵食, 可以一試二人共消費 : $370Read More
程程25
一般水準的壽司
程程25
2010-01-31
Follow
旺角店已去過了.. 今次順路便來尖沙嘴店一嘗!這裡沒有旺角店般闊落.. 環境也差一點..食物質素和味道是一樣的.. 可說是新鮮.. 但排列碟上的型態不是那麼美觀.. 這是師傅不同吧!Read More
豬頭美
6折茶餐
豬頭美
2010-01-26
Follow
朋友同我地講係tae time有6折既壽司食....咁我地就一行4人一齊去食...估唔到比想像中咁多人同咁多野食咁新鮮...佢地last call係17:30....因為再有個朋友遲左黎...我地過左last call 再叫野食....佢地都冇話我地...仲比返tea time 價錢.....當然我地唔係過左好多啦~最後我地每位都係$130~一個字.......抵!!!Read More
+ 1
Ratings
最後所食既碟數...
YO_WO
宵夜之選
YO_WO
2010-01-20
Follow
第一次寫,,寫得唔好..唔好見怪成日上openrice得個睇字..忽然想享下第一間首選「金水壽司」第一次朋友介紹去食下午茶..以為食壽司一定貴到嚇死人點知食左個金水拉麵再追加辣味三文魚手卷,,都係30蚊有找之後每個月都會同男朋友食一次「金水大餐」可惜一到9點半左右..門口就出現一大班一龍..開始排隊不過無辦法啦,,鬼叫大年又抵食咩...有時間又有男朋友仔陪住等..都制得過,,但係自己一個食or同客食就免啦尖咀果間門口對住馬路..上次我去,,仲整路添-_-未食就成面塵!!!!如果唔怕遠同要過海「銅鑼灣金水」真係好好多!!仲有個大魚缸添必叫::火灸三文魚...正!!!!!刺身沙津...個汁怪怪地辣味三文魚手卷..辣得野味..Read More
Ratings
男朋友最愛「三文魚壽司」同「希靈魚壽司」
火灸三文魚
chantalmok
Level 3
2010-01-16
Follow
今日和友人去食金水的六折TEA不過記得之前係5折, 都OK啦~主攻三文魚壽司($10): 都OK, 三文魚都唔會太細.. 呢個價錢算係甘啦:)玉子壽司($10): 好食~ 玉子甜甜地~ 幾大件..八爪魚壽司($10): 唔錯, 都幾新鮮墨魚壽司($10): OK京蔥三文魚壽司($13): OK:)火灸三文魚壽司($17): 唔係好得~ 冇乜魚味, 唔抵食:(火炙蟹棒壽司($17): 好正呀~ 火灸後的沙律醬微焦的..好香..海膽軍艦($26): 一流, 海膽好鮮甜..金水拉麵($40): 麻麻地~ D拉面太淋, 完全唔彈牙, 配料就OK2個人叫左12碟, 全單6折後都係$134Read More
玉子壽司
嚴重退步
圓碌碌
2010-01-14
Follow
好耐無去金水,下午茶同宵夜半價優惠變左做六折……因為閒日既關係,所以無乜人,三點先派籌入座。壽司叫左三文魚、帆立貝、油甘魚、剣魚、秋刀魚、鯛魚、火炙三文魚、火炙鰻魚、火炙蟹棒、火炙海膽,另外仲叫左一客炸雞軟骨同一個九洲拉麵。三文魚壽司一黎到即比佢嚇左嚇,乜件三文魚壽司縮水縮到咁,又窄又長,塊三文魚又薄,飯團又少,係普通三文魚壽司既一半!其他壽司既飯團都縮左一半size,真係好失望。最愛的三文魚壽司唔單止縮水,仲唔夠新鮮,帆立貝大粒又夠鮮味,但就不夠甜。油甘魚、劍魚、秋刀魚表現普普通通,係鯛魚幾爽口同大舊。至於火炙系列,三文魚木身不夠鮮味,再加上不夠肥美,燒完沒有甘香油脂流出,只是普通半生熟三文魚而已。鰻魚幾好,魚味很濃而且肉感爽口彈牙;蟹棒都保持到水準,好喜歡在上面的沙律醬。炸雞軟骨好香口,加上本身有咬口,一向都好鍾意,不過感覺到因為用左生洋蔥做醃料的關係,有某幾粒令人有食左wasabi的反胃感。九洲拉麵好大碗,不過麵煮得實在太淋,一pat野咁,完全唔彈牙,叉燒又唔知點解係甜唔係鹹既,仲好硬身,雖然$38原價x6折呢個份量係好抵食,但完全唔建議。金水真係退步左好多,昔日鮮甜抵食的金水已經不再了,如果下次無改善的話就唔會再幫襯,畢竟今時今日係香港要食平少少又有質素既壽司仲有好多選擇。Read More
EATWING
lunch多一個選擇!
EATWING
2010-01-05
Follow
同事帶我地去金水食lunch, 之後只係食過一次tea time, 印象唔錯。今日lunch 一人一定食, 價錢35-60都有~我叫左個最平既$35, 壽司烏冬定食, 有5件壽司, 一碗烏冬。以為只有d 腐皮壽司/甜蛋壽司, 原來有2件三文魚, 一件蟹棒, 一件魷魚, 全部都好新鮮!讚。碗x燒烏冬比想像中大, 唔係迷你size, 有2塊x燒, 不過好似煲完湯既瘦肉。另外仲有一小碟螺肉。所以食到超飽, 都係$35, 唔洗加一, 好鬼抵!朋友食其他定食, 個樣都唔差, 佢地d 餐仲多左麵豉湯~gdgdgd~~不過個到無咩order 台, 多數係迴轉既, 所以我地多人都要迫住坐迴轉,傾唔到計~個到d service 都好好, 好有禮貌。讚!Read More
yumyum!
OK啦
yumyum!
2010-01-03
Follow
趁放假同friend食下壽司,見價錢ok就試下金水款式都係壽司呀、刺身呀、軍艦之類,叫左個刺身拼盤,百零蚊有三文魚、吞拿魚、魷魚、八爪魚同蝦,算幾抵食,但係d刺身就明顯唔算好新鮮:(另外叫左d串燒、炒麵,普普通通無乜點,仲有紙包火鍋,第一次食都幾得意,味道材料嗰d都係中規中矩啦~總括黎講間野計番價錢同地點都算ok ge,同埋d侍應服務都好好^^Read More