2020-11-20 90 views
本身都知原來有好多好嘢食,不過唔知日本菜有邊間好。今日入到黎元朗,特登問住元朗嘅朋友,個個都介紹呢間野川拉麵,咁就好急不及待入嚟試吓啦。個個朋友都話呢間又平又抵食,而且食物又夠新鮮。不過一嚟到,呢度最吸引我嘅係裝修,同埋佢嘅啤酒。佢都有幾多唔同款嘅啤酒咁我就叫咗個奇異果啤酒啦。估唔到飲落幾特別,有少少清新嘅感覺,幾開胃。而且呢度仲做緊優惠,拉Facebook嘅話就好多嘢都有半價。本身價錢已經夠晒平,而家更加平,唔怪得朋友咁介紹啦。我叫咗幾樣燒物,我個人覺得最推介嘅就係呢個燒蝦。因為啲蝦夠晒大隻,而且燒嘅時間啱啱好,鹽味都好夠。黎到食日本嘢就梗係要試吓壽司啦,我就叫咗油甘魚,甜蛋,三文魚,帶子。估唔到樣樣都咁新鮮,而且帶子仲好大粒添。但係我覺得最值得推介嘅係油甘魚,估唔到咁平都可以咁新鮮,而且仲有少少入口即溶嘅感覺,好似食緊啲高級壽司咁。因為佢個帶子太好味,所以我哋另外再叫咗帶子刺身。又係估唔到咁多咁大粒,都只係60幾蚊咋,平時去凍肉舖買帶子刺身都唔止啦。呢間餐廳真係超平,性價比好高,就算唔係住元朗,我都覺得值得入嚟一試啊。

• 清酒煮活蜆
  • 芝麻雞翼
  • 鮮帶子刺身
2020-11-18 56 views
這陣子都經常到元朗搵食,因為元朗實在有太多不同種類的美食!而且有很多是地道美食。今天我地決定食依間深燒食堂!因為之前有幾次經過都好多人,冇機會試到,今次就book定枱😆終於可以一試!店員遞上餐牌及點餐紙,餐牌上有主餐,有烏冬,飯,壽司😋點餐紙上有超多選擇的串燒!!🤩也有很多飲品的選擇,下次可以和朋友來宵夜,點一些酒加串燒🍻🍢店裡在做優惠,like facebook有半價甜品🍦首先來的是飲品,我地叫左士多啤梨雪條特飲$38 整條雪條沉在梳打裏面,可以邊喝梳打邊吃雪條😂正極上和牛拉麵,每次見到和牛都會想試,價錢不算太貴,性價比高可以一試。胡麻醬稻庭冷烏冬,烏冬彈牙,再點胡麻醬吃👍天婦羅有驚喜,炸得很好,粉不會太多,最喜歡吃天婦羅蝦😛我們也叫了一些壽司來吃,壽司感覺新鮮,可以encore。串燒方面,我們選擇了燒雞軟骨串及燒火雞腎串😊所有串燒也是即場燒的,喜歡吃串燒的朋友可以來一試。最後來的是炸魷魚鬚😆新鮮炸出來熱辣辣的。

店裡在做優惠,like facebook有半價甜品🍦

極上和牛拉麵

冷稻庭烏冬

胡麻醬稻庭冷烏冬,烏冬彈牙,再點胡麻
醬吃👍
雜錦天婦羅

天婦羅有驚喜,炸得很好,粉不會太多,最喜歡吃天婦羅蝦😛
壽司

我們也叫了一些壽司來吃,壽司感覺新鮮,可以encore。

雞軟骨串

炸魷魚鬚

最後來的是炸魷魚鬚😆新鮮炸出來熱辣辣的。
2020-10-11
極上和牛拉麵
冷稻庭烏冬
雜錦天婦羅
壽司
雞軟骨串
炸魷魚鬚
2020-11-11 184 views
自私食🤣🤣🤣兩公婆撐枱腳位於元朗又新街環境都幾大,除咗坐入邊之外都可以坐出邊,如果有揸車就好方便睇車啦霓虹燈居酒居格局,食物選擇多,基本上所有日式料都齊哂👍👍👍而且價錢親民,地方大坐得都舒服而家like Facebook 某張餐牌仲有低至半價優惠,好抵😋照燒雞扒拉麵豬骨湯底🍜雞扒既份量多,幾惹味,肉質幾嫩,湯底係豬骨湯,味道幾濃郁真係不得了好好飲,唔錯喎!老公都讚👍👍👍自家製豬軟骨拉麵芝士湯底加芝士後湯底多一重奶香,個湯更加香濃好味😋豬軟骨夠軟淋入味正!溏心蛋有流心,煮得啱啱好👍🏻👍🏻拉麵如果可揀軟硬度更好🤔🤔🤔其他半價小食都唔錯 性價比高~M五澳洲和牛和牛重牛味 簡單落咗少少黑椒同鹽作調味 半價咗$64都幾抵👍🏻炸雞軟骨半價$23有啲椒鹽食之前最好撈勻啲,因為有啲無椒鹽。又係即叫即炸熱辣辣🤩🤩🤩壽司選擇都好多,一份兩件。而且不會因為半價而變差😋😋😋三文魚壽司2件(分享價$9)赤蝦壽司2件(分享價$9)玉子壽司2件(分享價$9)鮮帶子壽司2件(分享買$14)流心芝士蝦丸每粒金黄色都外脆內軟,芝士真係流出黎,蝦膠包住惡芝士內餡😋剛炸起熱辣辣好香脆,一流!日本靜岡縣哈密瓜🍈汽水好少見香港餐
自私食🤣🤣🤣兩公婆撐枱腳

霓虹燈居酒居格局,食物選擇多,基本上所有日式料都齊哂👍👍👍

而且價錢親民,地方大坐得都舒服

照燒雞扒拉麵豬骨湯底🍜

自家製豬軟骨拉麵芝士湯底

拉麵如果可揀軟硬度更好🤔🤔🤔

其他半價小食都唔錯 性價比高~

M五澳洲和牛

炸雞軟骨半價$23有啲椒鹽
食之前最好撈勻啲,因為有啲無椒鹽。又係即叫即炸熱辣辣🤩🤩🤩

壽司選擇都好多,一份兩件。而且不會因為半價而變差😋😋😋

三文魚壽司2件(分享價$9)
赤蝦壽司2件(分享價$9)
玉子壽司2件(分享價$9)
鮮帶子壽司2件(分享買$14)

流心芝士蝦丸

日本靜岡縣哈密瓜🍈汽水

好少見香港餐廳有得飲$35一杯,仲要用隻大杯倒轉支嘢飲黎擺放超特別!飲落真係好似食緊哈密瓜🍈值得飲番一杯

紅豆奶茶3.6牛奶雪糕🍦

無論杯雪糕同奶茶都好好味😋仲要有紅豆喺底,雪糕大大球又滑有香!$48一杯值得一試👍👍👍
2020-11-11
  • 自家製豬軟骨拉麵
  • 椒鹽雞軟骨
  • M五澳洲和牛
  • 日本哈密瓜汽水
  • 流心芝士蝦丸
2020-10-30 266 views
平時到又新街主要是掃街為主,但下班後的筆者身心俱疲,今晚想找一間有得坐低的餐廳祭祭五臟廟。走到街尾便有所發現。抬頭看到這間拉麵店,被「拉麵」二字吸引。雖然主打日式拉麵,但內裡裝潢卻是走韓風設計。尤其有大型projector播放著當紅韓國女團mv,一時間充滿青春洋溢的氣息。安坐好後便看看吃什麼,職員遞上了上圖的點餐紙:原來分享餐廳的facebook page帖文,便可享有點餐優惠,乍看之下還是頗為划算的。剌身盛合包括了一隻活赤貝、6切三文魚、4切北寄貝,和4切甜蝦。178元的價錢能夠吃到四品,將貨就價的情況下,質素屬於一般。肥美度不高,勝在保持到新鮮。打開鍋蓋,看到有豚肉、泡菜、娃娃菜、豆腐、菇類等,份量比想像中多。鍋物即場加熱,熱騰騰的味道在現在秋天的氣息下實在合適。豚肉頗為香口,其他配料亦十分有味,索入泡菜湯底的精華。若能加碗白飯就再好不過。若以麵底來說,感覺似港式拉麵多一點,拉麵不怎有煙韌度,屬於非常普通的貨色。反而芝士辣湯底頗有驚喜,濃郁的芝士味中帶有香辣,也不會太膩。薄切叉燒片肥瘦適中,入口有豚肉香,自家制也有頗高的水準呢。
。走到街尾便有所發現。

抬頭看到這間拉麵店,被「拉麵」二字吸引。

雖然主打日式拉麵,但內裡裝潢卻是走韓風設計

四品剌身盛合

。肥美度不高,勝在保持到新鮮。
豚肉泡菜鍋

。若能加碗白飯就再好不過。

2020-10-29
四品剌身盛合
2020-10-24 136 views
又新街一向美食林立小店選擇多,富人情味之餘,價錢比大街那邊便宜得多串燒款式很多,還有另一份只要展示於Facebook讚好及分享留言「野川拉麵の深燒食堂」專頁即可享用半價的餐牌海鮮雜錦讚岐手打烏冬 - $78扇貝肉飽有光澤,口感滑身鮮甜青口肉質卻嫩滑無渣兼Juicy大蝦蝦肉結實味鮮甜讚岐烏冬的口感粗壯結實,煙韌及富有彈性,咬口十足血池地獄湯底以濃郁的味噌湯底混合麻辣味促成,頗有後勁自家制叉燒讚岐手打烏冬 - $78慢煮叉燒入口軟腍肥美芝士湯底味道濃郁,有整片半溶芝士整隻半熟流心日式溏心蛋,濃郁蛋黃香從軟滑的蛋白中流出M5澳洲和牛 - $64 (原價$128)肉味濃郁肉汁多,加上雪花般的油花,幼嫩中帶有少許咬口鮮活鮑魚 - $18/隻 (原價$36)炭燒鮑魚保持原汁原味的鮮味,肉質依然鮮嫩彈牙芝士燒扇貝 - $19雙重芝士溶化在扇貝上,口感超甘甜牛油蒜蓉焗蜆 - $29 /份 (原價$58)牛油蒜蓉味香濃,蜆肉鮮甜不帶沙廣島吉列炸蠔(四隻) - $29 (原價$58)生蠔炸至脆卜卜,外層酥化、內裏多汁鮮甜指定活乳酸沙冰芝士奶蓋 - $29 (原價$58)奶蓋有芝士的鹹香,又有鮮奶的味道,入
又新街一向美食林立
小店選擇多,富人情味之餘,價錢比大街那邊便宜得多

串燒款式很多,還有另一份
即可享用半價的餐牌
海鮮雜錦讚岐手打烏冬

海鮮雜錦讚岐手打烏冬 - $78
扇貝肉飽有光澤,口感滑身鮮甜
青口肉質卻嫩滑無渣兼Juicy
大蝦蝦肉結實味鮮甜
讚岐烏冬的口感粗壯結實,煙韌及富有彈性,咬口十足
血池地獄湯底以濃郁的味噌湯底混合麻辣味促成,頗有後勁
自家制叉燒讚岐手打烏冬

自家制叉燒讚岐手打烏冬 - $78
慢煮叉燒入口軟腍肥美
芝士湯底味道濃郁,有整片半溶芝士
整隻半熟流心日式溏心蛋,濃郁蛋黃香從軟滑的蛋白中流出
M5澳洲和牛&鮮活鮑魚

M5澳洲和牛 - $64 (原價$128)
肉味濃郁肉汁多,加上雪花般的油花,幼嫩中帶有少許咬口
鮮活鮑魚 - $18/隻 (原價$36)
炭燒鮑魚保持原汁原味的鮮味,肉質依然鮮嫩彈牙
牛油蒜蓉焗蜆&芝士燒扇貝

芝士燒扇貝 - $19
雙重芝士溶化在扇貝上,口感超甘甜
牛油蒜蓉焗蜆 - $29 /份 (原價$58)
牛油蒜蓉味香濃,蜆肉鮮甜不帶沙
廣島吉列炸蠔(四隻)

廣島吉列炸蠔(四隻) - $29 (原價$58)
生蠔炸至脆卜卜,外層酥化、內裏多汁鮮甜
指定活乳酸沙冰芝士奶蓋

指定活乳酸沙冰芝士奶蓋 - $29 (原價$58)
奶蓋有芝士的鹹香,又有鮮奶的味道,入口順喉又綿厚
乳酸微酸口味,配上啖啖濃郁果味,沙冰清爽細膩
Premium 三得利生啤

Premium 三得利生啤 - $39 (原價$78)
泡沫細膩豐富且極有質感,麥香氣非常濃郁
哈蜜瓜配3.6牛奶雪糕

哈蜜瓜配3.6牛奶雪糕 - $44 (原價$88)
哈蜜瓜帶奶油味,味甘如蜜,香氣撲鼻
北海道3.6牛乳製成的奶味特別濃厚
2020-10-24
Dinner
元朗·野川拉麵 深夜食堂❤️本生諗住落元朗食羊腩煲 點知一早賣晒😭行行下見到食間野 Facebook 分享半價門口坐曬人 果陣拉麵味🍜勁香 就入左去坐⭕️燒豬腩肉超級好食😋一定要食 勁香勁好味⭕️三文魚鮫 $38外脆內軟 唔乾身 有魚油香 多食會好油膩食一至兩件就岩岩好⭕️自家製豬軟骨湯拉麵湯底好飲 豬軟骨林身 都可以試試佢👍🏻⭕️廣島炸蠔 $29@4隻新鮮即炸 好脆口😍😍但粉比例大過隻蠔但價錢抵食既 其實中意吉列炸粉 都可以食 真係好脆 仲好喉嚨痛😂😂⭕️吉列魚手指$38@8條勁勁勁抵食同勁多 食一兩條都已經飽左要多啲人食先開心⭕️藍莓奶蓋沙冰 $29大杯到兩個人飲到飽都飲唔到1/4 可以多啲人一齊飲 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻❌芝士年糕 $19@3件太多粉 年糕芝士好小 冇好流心既感覺❌牛油蒜味焗蜆 $29個蜆勁苦 個底全部都係牛油溝水 食落口有啲嗱喉嚨 同好苦澀 不值一試整體黎講半價既價錢係好抵食👍🏻👍🏻但食物就普普通通 還可以如果夜晚去 9點幾都未仲收工 晏收工又搵唔到地方食野 可以去試下既#元朗美食 #香港必食 #hkfoodie
元朗·野川拉麵 深夜食堂❤️

但食物就普普通通 還可以

#元朗美食 #香港必食 #hkfoodie
  • 自家製豬軟骨拉麵
2020-11-25 0 views
今日工作到好夜,去左元朗食燒夜,黎到「 野川拉麵の深燒食堂」雞軟骨即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜。乳酸梳打野飲係超超超大杯,係成份menu咁高既啤酒杯,cp值超高,飲成晚都夠。燒牛舌夠嫩夠彈有咬口。澳洲M5和牛差小小太薄,不過都有肉味既,如果係厚身既會更好更多肉汁保留到。燒五花腩油脂夠多夠香,非常惹味。燒雞泡魚乾好有離島既小食感覺,食完好似去左長州啊。燒蔬菜方面,燒韭菜、燒大蔥就正正常常啦,鍾意重口味既人士要試下。燒茄子夠大條,上面鋪滿蒜蓉,蒜香蒜味十足,配埋一大條茄子肉食,正啊。壽喜燒都正,湯底味道調得唔錯,甜甜地可以清下燒烤既油膩感覺。

雞軟骨
即叫即炸,熱辣辣,脆卜卜。

乳酸梳打

燒牛舌
夠嫩夠彈有咬口。
澳洲M5和牛

燒五花腩
油脂夠多夠香,非常惹味。

燒雞泡魚乾
好有離島既小食感覺,食完好似去左長州啊。

壽喜燒
都正,湯底味道調得唔錯,甜甜地可以清下燒烤既油膩感覺。
2020-11-24 0 views
見朋友介紹元朗有間串燒抵食又好味,呢日同幾個朋友試下餐廳入面環境唔錯,好young 既氣氛叫左一杯指定奶蓋乳酸飲品,facebook 分享價$29, 竟然係hoegaarden 杯size... 爆珠都勁多好多網友都order左呢個泡菜豚肉火鍋,果然真係好抵,d 料滿到爆味道岩岩好,肉又多菜又多串燒真係好抵,$8/9蚊一串簡單既鴨舌串都勁多,$28咋!!!其他野食都好好味,肉就燒得香口,海鮮juicy最後呢個好驚喜,叫香蒜牛油芝士流心蛋粟米超蒜香!!!食完大滿足!!!
見朋友介紹元朗有間串燒抵食又好味,呢日同幾個朋友試下

餐廳入面環境唔錯,好young 既氣氛

爆珠都勁多

味道岩岩好,肉又多菜又多

串燒真係好抵,$8/9蚊一串簡單既

鴨舌串都勁多,$28咋!!!

其他野食都好好味,肉就燒得香口,海鮮juicy

最後呢個好驚喜,叫香蒜牛油芝士流心蛋粟米

超蒜香!!!食完大滿足!!!
2020-11-24 6 views
元朗又新街, 出哂名係食街, 雖然我唔係住元朗, 但都會成日入黎同FD食野😋。今日就同朋友黎試下呢間餐廳。由於我地係晚上過去食, 所以餐廳外面的霓虹光管💡都著哂, 就咁睇鋪頭名, 俾我既感覺一間日式餐廳, 但現場睇又有少少工業風+韓風🇰🇷 (Projector仲要播BTS), 幾得意。另外, 由於餐廳面積都幾大, 所以座位同座位之間都有一定既距離, 食都食得安落D。 極上牛肉拉麵配芝士辣湯底 ($72)既然餐廳名叫「野川拉麵」, 我地就決定叫一個拉麵黎試試。芝士辣湯底比我想像中好味, 因為本身個湯底好濃郁, 面頭仲有一大塊芝士🧀, 正呀! 另外加左D辣味🌶之後就更香, 而且辣度唔算好辣, 連朋友唔太食得辣都覺得OK。配料方面, 牛的份量都算多, 唔會韌。另外溏心蛋🥚做到爆漿效果, 好正好好食! 甲羅燒伴燒鱈魚乾 ($88)我真係好中意食甲羅燒🦀! 次次去日式居酒屋都會點黎食, 因為蟹膏的味道真係好香, 而且鮮味好濃厚, 太適合我呢D中意重口味既人🤤。呢碟甲羅燒除左個蟹膏之外, 個鱈魚乾令我幾surprise。本身就咁睇佢個樣好似普通梳打餅咁, 但食落去係好香鱈魚味, 越咬越香。即使最後

極上牛肉拉麵配芝士辣湯底 ($72)
極上牛肉拉麵配芝士辣湯底

甲羅燒伴燒鱈魚乾 ($88)
甲羅燒伴燒鱈魚乾

我真係好中意食甲羅燒🦀! 次次去日式居酒屋都會點黎食, 因為蟹膏的味道真係好香, 而且鮮味好濃厚, 太適合我呢D中意重口味既人🤤。呢碟甲羅燒除左個蟹膏之外, 個鱈魚乾令我幾surprise。本身就咁睇佢個樣好似普通梳打餅咁, 但食落去係好香鱈魚味, 越咬越香。即使最後蟹膏已經俾我沾哂, 就咁咬鱈魚乾都好OK!

香蒜牛油芝士流心蛋粟米 ($38)
香蒜牛油芝士流心蛋粟米

我好耐無食過牛油粟米, 所以有少少懷念。本身點呢個菜式既時候仲以為得好細碟, 點知原來都幾大。隻蛋做到好流心, 唔錯。不過將所有野撈埋之後, 其實食唔係好出蛋香味, 反而芝士🧀、粟米🌽同蒜🧄的味道比較突出。不過用左蛋漿黎撈, 令粟米更濕潤有光澤, 唔會乾曾曾。

日式燒半殼蠔(黃金燒) ($38)
日式燒半殼蠔(黃金燒)

呢隻蠔既size大概係我2/3隻手掌咁大, 燒完之後既蠔當然會有少少縮水🦪, 但都OK大隻。我揀左黃金燒, 本身以為係用咸蛋黃, 最後似係用芝士+少少咸蛋黃粒, 所以整體食落係芝士味的。

燒安格斯牛肉串 ($45)
燒安格斯牛肉串

朋友點左呢個串燒🍢, 見佢燒完之後面頭都有光澤, 好似縛好, 所以我試左少少。不過可以我攤左一陣先食, 所以有少少乾。

燒日本甜薯 ($15)
燒日本甜薯

一啖一隻日式燒甜薯, 口感好綿, 又甜又好食!

忌廉紅豆冰 ($38)
綠茶雪糕配綠茶紅豆冰 ($48)
綠茶雪糕配綠茶紅豆冰

朋友唔中意食芝士奶蓋, 所以叫左忌廉紅豆冰, 而我就叫左綠茶雪糕配綠茶紅豆冰。我一直都覺得綠茶同紅豆好夾, 所以好中意飲。呢杯飲品既紅豆份量算多, 幾足料。唯一美中不足就係D冰比較碎, 用飲筒都會吸到碎冰。
極上牛肉拉麵配芝士辣湯底
甲羅燒伴燒鱈魚乾
香蒜牛油芝士流心蛋粟米
日式燒半殼蠔(黃金燒)
燒安格斯牛肉串
燒日本甜薯
綠茶雪糕配綠茶紅豆冰
2020-11-22 1 views
元朗依間深燒食堂食物種類好多🤪有各種魚生壽司熟食串燒等等😙依家仲有個半價menu!只要like 社交平台就有得歎😝超抵食啊🤪🐽 即開生蠔🦪 ($18/1)擺盤好靚🥰🥰食得出好新鮮!味道就偏淡味😗🐽 鮮活飽魚👅 ($18/1 ; 原價$36)勁抵食!!而且味道好有驚喜 夠濃味🤤🤤質地又唔會太韌 好味🤪🐽 牛油蒜蓉焗蜆🧈 ($29 ; 原價$58)份量好多😝😝隻隻肥美大粒 鮮甜😼必嗌🤪🤪🤪🐽 照燒雞扒讚歧手打烏冬🐓 ($78)配左芝士辣湯底🌶🧀yummy! 個湯少少辣得黎好香芝士味🤤雞扒大大塊😼🐽 油甘魚 赤蝦 玉子壽司🍣 ($16/$9/$9 ; 原價$32/$18/$18)好推介油甘魚🐟厚切又鮮味😝🐽 奇異果芝士奶蓋🥝 ($29 ; 原價$58)勁大杯🤪🤪奶蓋上面仲有爆爆珠🤣
元朗依間深燒食堂食物種類好多🤪
有各種魚生壽司熟食串燒等等😙
依家仲有個半價menu!
只要like 社交平台就有得歎😝
超抵食啊🤪

🐽 即開生蠔🦪 ($18/1)
擺盤好靚🥰🥰
食得出好新鮮!
味道就偏淡味😗

🐽 鮮活飽魚👅 ($18/1 ; 原價$36)
勁抵食!!
而且味道好有驚喜 夠濃味🤤🤤
質地又唔會太韌 好味🤪

🐽 牛油蒜蓉焗蜆🧈 ($29 ; 原價$58)
份量好多😝😝
隻隻肥美大粒 鮮甜😼
必嗌🤪🤪🤪

🐽 照燒雞扒讚歧手打烏冬🐓 ($78)
配左芝士辣湯底🌶🧀
yummy! 個湯少少辣得黎好香芝士味🤤
雞扒大大塊😼

好推介油甘魚🐟
厚切又鮮味😝

🐽 奇異果芝士奶蓋🥝 ($29 ; 原價$58)
勁大杯🤪🤪
奶蓋上面仲有爆爆珠🤣

聼朋友介紹元朗有間又抵食物質素又不錯的餐廳,就叫上朋友過來一探究竟^^餐廳環境很colorful,五顔六色的霓虹燈~~令人心情都會開心D呀!餐廳本身正價都不是太貴,但重要又其他優惠,所以更加有驚喜呀~方法就是去透過 Facebook share餐廳的專頁並留言, 就可以拿到部分美食的半價!物超所值! 半價種類都不少選擇嘎,有壽司,燒物,小香炒類,甜品,有酒精or無酒精飲品都有等等...今次主要都order了半價美食,抵食之餘一樣好好味呀~總的來說炸物都是即order即炸好上檯,非常之香脆呀!椒鹽雞軟骨 吉列蠔 4隻即叫即炸,外皮呈金黃色的聞起上黎很酥香,咬落口很酥脆。蜜汁芝士腸肉條6條 蜜汁墨魚丸一串 3粒這2串都只是 $9串 ,價錢真的抵食。食物燒到剛剛好,外表沾滿蜜糖汁,很惹味😋sushi方面肉質都很新鮮,片片都很厚切這個半價價錢來説真心物超所值呀~~大部分大衆最愛的款式都有,例如:三文魚,三文魚子,油甘魚,赤蝦,鮮帶子,海膽等的牛油蒜蓉焗蜆 材料十足,口感feel到是很新鮮的。殼飼牛仔骨甜品 $24 /2球自選口味選擇有: 3.6牛乳,榴蓮,綠茶,曲奇😝指定芝士奶蓋500ml (
聼朋友介紹元朗有間又抵食物質素又不錯的餐廳,
就叫上朋友過來一探究竟^^
餐廳環境很colorful,五顔六色的霓虹燈~~
令人心情都會開心D呀!
餐廳本身正價都不是太貴,
但重要又其他優惠,所以更加有驚喜呀~
就可以拿到部分美食的半價!物超所值!

半價種類都不少選擇嘎,
今次主要都order了半價美食,抵食之餘一樣好好味呀~
總的來說炸物都是即order即炸好上檯,非常之香脆呀!

吉列蠔 4隻
即叫即炸,外皮呈金黃色的

聞起上黎很酥香,咬落口很酥脆。

蜜汁芝士腸肉條6條

蜜汁墨魚丸一串 3粒
這2串都只是 $9串 ,價錢真的抵食。
食物燒到剛剛好,外表沾滿蜜糖汁,很惹味😋

sushi方面肉質都很新鮮,片片都很厚切

這個半價價錢來説真心物超所值呀~~
大部分大衆最愛的款式都有,
例如:三文魚,三文魚子,油甘魚,赤蝦,鮮帶子,海膽等的

牛油蒜蓉焗蜆
材料十足,口感feel到是很新鮮的。

殼飼牛仔骨

甜品 $24 /2球自選口味
選擇有: 3.6牛乳,榴蓮,綠茶,曲奇😝

指定芝士奶蓋500ml (奇異果味) $29

**酒精類別真心抵到爆!

奈何今次朋友開車來就惟有下次再戰haha^^
hoegaarden 500ml(奇異果味) $44
Black premium 700ml $39
2020-11-18 8 views
最近見到呢間餐廳都幾多人介紹,所以同朋友試吓。餐廳提供好多唔同種類嘅食物,包羅萬有,而且都有好多唔同款嘅酒提供,作為酒鬼嘅我超級開心😍餐廳仲有優惠,喺餐牌入邊揀咗部份嘅食物同飲品做半價,好抵!燒雞泡魚干($29)每次食宵夜必點嘅燒物,燒得好香,好岩用嚟送酒,真係食唔停。即開生蠔($72)生蠔都好抵食,每一隻先$18,好新鮮同creamy。六品刺身盛盒($218)哩set刺身都做緊優惠,有甜蝦、三文魚、海膽、帶子等等,都幾新鮮。汁燒極上和牛贊岐手打烏冬($88)有唔同湯底選擇,揀左豬骨湯底,好濃郁,食完都唔會覺得鹹。烏冬份量都多,2個人share岩岩好。同朋友食嘢,都覺得好滿意,而且餐廳都好乾淨,店員又 nice,下次再試下其他野食😍
最近見到呢間餐廳都幾多人介紹,所以同朋友試吓。
餐廳仲有優惠,喺餐牌入邊揀咗部份嘅食物同飲品做半價,好抵!

燒雞泡魚干($29)
每次食宵夜必點嘅燒物,燒得好香,好岩用嚟送酒,真係食唔停。

即開生蠔($72)
生蠔都好抵食,每一隻先$18,好新鮮同creamy。

六品刺身盛盒($218)

汁燒極上和牛贊岐手打烏冬($88)

2020-11-02
  • 生蠔
2020-11-16 8 views
朋友介紹呢間餐廳好食又抵食,所以同屋企人黎試吓。餐廳環境唔錯,每張枱之間都闊落,唔會好迫,尤其係疫情下食嘢,都會好安心。另外,裝修都好特別,打造咗個輕鬆嘅環境。餐廳做緊優惠,某啲飲品同食物有半價,叫左椒鹽雞軟骨(HK$23)、吉列蠔(HK$29)、鮮帶子壽司(HK$14),仲有大大杯500ml Hoegaaren先$39!雞軟骨份量多,而且新鮮熱辣炸出嚟,好香脆!送酒一流!吉列蠔都炸得岩岩好,而且都新鮮。另外,我地再點左野菜拉麵($56),有5款湯底口味選擇,我地揀左芝士辣湯底,比想像中辣左少少,但都好濃郁,拉麵份量都多。最後仲嗌多咗一串厚切牛舌($22)同M5澳洲和牛($64)送酒,牛舌燒得好香,又唔會過硬。和牛牛味重,哩個價錢絕對抵食呢間餐廳好多選擇,有炸物、定食、串燒、壽司、刺身等等,而且價錢比係市區食平好多,住附近嘅朋友一定要黎試吓
朋友介紹呢間餐廳好食又抵食,所以同屋企人黎試吓。

餐廳環境唔錯,每張枱之間都闊落,唔會好迫,
尤其係疫情下食嘢,都會好安心。
另外,裝修都好特別,打造咗個輕鬆嘅環境。

吉列炸蠔

野菜拉麵

厚切牛舌
A5澳洲和牛

和牛牛味重,哩個價錢絕對抵食

呢間餐廳好多選擇,有炸物、定食、串燒、壽司刺身等等,而且價錢比係市區食平好多,住附近嘅朋友一定要黎試吓

鮮帶子壽司
2020-11-05