達摩堂
旺角慶祝生日好地方
普洱日記
2025-09-17
Follow
位於旺角的「達摩堂」,以達摩主題打造濃厚和風氛圍,不僅是聚餐好去處,更是生日慶祝的驚喜之選!這次特意帶朋友來慶生,從進門那一刻就感受到店家的用心,許願紙條掛滿門口,彷彿走進了一座祈願神社,儀式感滿滿。😎🤩我們點了「朴葉燒二人前定食」,內容豐富得讓人眼前一亮!前菜醬漬螢光魷魚鹹鮮入味,口感Q彈帶微韌;辣味帶子裙邊辛辣開胃,帶子鮮甜與辣味交融得恰到好處;日式龍蝦沙律清爽鮮美,龍蝦肉細膩彈牙。接著登場的蜆肉蛋花味增湯更是驚喜,湯頭醇厚,蜆肉飽滿,蛋花柔滑,喝起來暖胃又滿足。🤤主菜宮崎米豚里脊肉(朴葉燒) 絕對是亮點!豚肉以朴葉承托,炭火慢燒鎖住肉汁,入口油脂香濃卻不膩,搭配特調醬汁更顯層次。搭配的爆蔥月見飯雖是小碗,但蔥香撲鼻,蛋黃戳破後與飯粒拌勻,濃郁滑順,讓人忍不住扒光一整碗!😋飲品也極具創意:淡雪の莓以草莓為基底,酸甜冰涼中帶一絲奶香,彷彿初雪融化於舌尖;富士云魅則以蝶豆花與柚子調製,漸層色澤夢幻,喝起來清新解膩,完美中和燒物的濃重感。餐廳提供免費生日寫字畫碟,手繪祝福語與卡通圖案可愛,紀念價值滿分;即影即有服務捕捉歡樂瞬間,還附送達摩小禮品,朋友開心到全程笑不停。午市套餐「四送一」優惠超級划算,絕對會再訪!👍Read More
+ 7
食!食!食!XD
我們的紀念日餐廳🥰
食!食!食!XD
2025-09-17
Follow
結婚兩周年紀念日,老公話帶我唔駛搭飛機都可以去轉日本🤭搭𨋢17樓一開門就覺得置身喺日本🇯🇵!鋪頭裝潢都係日式達摩公仔,仲有許願紙條同打卡牆,我未開餐已經興奮到似個小朋友啦😂我哋叫咗個壽喜燒二人前套餐,慶祝我哋相親相愛兩年嘅偉大業❤️一上枱就見到個鑄鐵鍋同牛油,原來可以自己玩煮飯仔過下手癮💪🏻跟住壽喜燒嘅教學步驟:先用牛油塗鍋,煎香牛肉,落砂糖同壽喜燒汁🥓滋滋聲嘅聲音同香味已經贏咗一半✨🐂牛肉盛盒有牛舌、安格斯牛板腱同澳洲M5和牛肩胛,每款都係靚料!✨️牛舌爽口得嚟又夠霖,和牛肩胛油花靚到似藝術品🎊煎完蘸蛋液食🍳簡直係舌尖上嘅溫泉旅行♨️食完牛肉,再加鰹魚湯淥蔬菜🥬同烏冬,個湯吸盡牛肉精華,甜到差點想飲埋佢(理智叫我唔好咁做))))))😆小食嘅招牌玉子燒軟嫩帶甜🍭漬物嘅辣味帶子裙邊同泡菜醒胃又惹味!飲品方面🍹荔枝梳打同海鹽菠蘿梳打都係清爽之選🍍尤其海鹽菠蘿梳打甜中帶鹹好過癮👍🏻最驚喜係甜品🍰朱古力蛋糕已經夠正!仲要有代表我哋嘅Donki公仔畫碟寫住「結婚兩周年快樂」sweet到唔捨得食啊🥰鋪頭仲會安排即影即有同達摩小禮品,紀念日儀式感直接爆燈💯環境方面窗外街景打卡一流,仲有達摩神台許願🙏🏻唔怪得咁多人嚟慶祝生日同紀念日啦~食物、玩樂、打卡三方面都滿分,午市套餐仲有買四送一優惠💮抵到笑啦👍🎉 記得預約時講明慶祝活動,私心推畫碟服務真係超貼心!Read More
tracy0611
畫功一流但性價比低的達摩主題餐廳
tracy0611
2025-09-15
Follow
朋友生日想食壽喜燒+見到呢間有畫碟慶祝,所以決定揀呢間試下。揀左個壽喜燒2人套餐,轉左A5和牛,但唔係噤好食,口感偏‘鞋’,唔需要專登加錢轉。另加左個虎蝦天婦羅,呢個唔錯,而烏冬係1人份量既細胃口下午茶迷你size,勁細份量,食壽喜燒時最好食既野食,其次牛舌都好食。另叫左豚里脊肉(朴葉燒),職員擺好後無講低係點整,望住個細火,等左應該有超過45分鐘都未熟,之後問職員先知原來要不停加汁唔好俾佢乾身…結果碟野真係浪費晒,好‘鞋’好硬好咸(職員應該見到乾晒,所以淋左好多味噌汁落去),呢個直情覺得好難食。蜜桃梳打好飲,多果肉,但建議可以換枝粗既飲筒可以容易啲飲埋果肉,又唔怕因為幼筒而俾啲果肉頂住飲唔到啲梳打。但係雖然好飲,呢柸野等左差唔多1個鐘先有,其間追過3次,係咪噤難整要整1個鐘先整到既呢?整體黎講,天婦羅蝦可以,另牛舌同蛋糕好食,其他野食好一般,而且份量少,呢個價錢可以有更多更好既選擇。坐位都迫,要用到爐既話,擺得爐,跟住每人一柸茶,每人再點一柸野飲後,啲野食根本無乜位擺。(不過唔叫唔會加茶,野飲又等得耐,其實啲野又偏咸,會口乾架囉)慶祝想畫碟既呢間餐廳可以,真係畫得好靚,畫功一流,見到甜品上枱時真係會好開心。(不過上甜品前可唔可以清一清張枱,抹一抹張檯先…碟畫靚想影相打卡,但張枱污糟,真係唔知想點…)另Openrice優惠:’慶祝生日或紀念客戶可以優惠價$98惠顧甜品即享免費寫字畫碟…‘呢句可以寫得好啲,‘免費畫碟’後面應該清晰點(可以加句視乎圖案可能需要額外收費)因為根本唔係免費(但明明openrice既評語都有特別圖案但又無額外收費),加上預約時職員通知要download app做會員先用得呢個優惠,即根本唔係屬於訂座優惠。Read More
ivyyau925
達摩主題日式餐廳
ivyyau925
Level 2
Follow
呢間新開嘅達摩主題日式餐廳超人氣🤩生日訂枱有驚喜生日禮盒,送即影即有&全港首推日式生日祝福畫碟服務🍰 記得提前預訂‼️ 仲有達摩小禮品帶走記念~店內環境寬敞舒適,日系風格裝修,設有達摩神台及打卡牆📸 好有日本feel!!❤️‍🔥 呢度設有紙條比客人掛門口許願🎋我哋叫左朴葉味噌燒套餐~前菜: ▫️蜆肉蛋花味增湯▫️醬漬螢光魷魚▫️辣味帶子裙邊主菜:▫️招牌明太子玉子燒▫️蘭王厚燒鰻魚▫️達摩天丼飲品:▫️淡雪の莓▫️恋人と桜📍達摩堂旺角彌敦道726號17樓Read More
+ 2
koyooo
旺角達摩主題餐廳
koyooo
Level 3
Follow
旺角726樓上有一間以達摩做主題既日式餐廳🇯🇵卡位坐得超舒服 係食旺角人食晏好去處壽喜燒二人餐 $618呢個set 跟一份牛舌 牛板腱 澳洲和牛加 $48 仲可以換宮崎和牛友三角 🥩唔食牛都可以考慮豚肉壽喜燒 仲更加抵食~漬物有螢光魷魚 出面要多數都要另加錢 呢度跟埋餐超抵 跟餐小食有八個唔同選擇 ~我地揀左明太子雞翼 🪽入面超多明太子 炸到好脆 口味偏鹹啱曬送酒 🍻午市依家仲做緊買四送一 仲可以生日畫碟添星期三仲有性價比高既壽喜燒二人套餐🍲生日訂枱仲會驚喜生日禮盒 免費生日畫碟🎂同即影即有~想同同事食個birthday lunch 可以一戰訂位Read More
Manyu Lee
生日畫碟寫錯名
Manyu Lee
Follow
環境唔錯,座位都ok. 炸蝦一流!完全係成餐飯嘅亮點。另點左個有葉嘅豬肉二人餐,前菜一般般,有些咸。主菜上菜嘅時候店員無講點整,後面先有另一職員講解。 呢個菜品就麻麻地喇,豬肉都係明火燒好食好多。 見到隔離叫左牛二人餐,好彩無叫。由於是慶祝生日,叫左個生日優惠,而成為會員可以免費畫碟。 畫碟嘅圖案好靚,係可以預先比圖店家參考,朋友好鍾意❤️但再仔細睇,原來寫錯左名,同店家反映,店員都無咩唔好意思嘅反應。 雖然係有包影即影即有相,但影出黎好暗呢⋯⋯呢間餐廳只可一試 但性價比就麻麻:(Read More
siteat_foodie
置身於日本餐廳感覺
siteat_foodie
2025-09-10
Follow
一踏入「達摩堂」,就被滿滿的達摩元素包圍——許願牆、達摩神台、日式燈籠,彷彿瞬間穿越到日本居酒屋!主打岩鹽燒肉和豪華丼飯,每道菜都充滿驚喜儀式感。 1️⃣ 「岩鹽和牛舌心」👅 厚切牛舌芯鋪在粉紅岩鹽板上燒烤,鹽板高溫逼出肉汁2️⃣ 「原隻龍蝦天丼」🦞 視覺暴擊!整隻澳洲龍蝦天婦羅霸氣蓋飯,蝦肉彈牙,搭配炙燒帶子粒+蟹肉+蘭王蛋黃3️⃣ 「櫻花蝦虎蝦天婦羅」🍤 虎蝦size直逼手掌長!炸衣混入櫻花蝦碎▫️消費滿$400可抽獎(頭獎是日本機票)Read More
+ 1
goodhunter
大熱生日畫碟推介!首間配搭壽喜燒🍲
goodhunter
2025-09-09
Follow
生日月 收集各種蛋糕🍰發現近期大熱 🍲壽喜燒 x 生日畫碟🎂 餐廳!生日慶祝推介🌝🌝🌝🌝全場一齊唱生日歌🎇🎇好有氣氛!!📢推介讓朋友一齊尷尬---✳️壽喜燒套餐 牛肉盛盒 👍🏻👍🏻➡️檸檬の牛舌:肉質鮮嫩,🍋清香完美提鮮,口感豐富好滿足➡️安格斯牛板腱:油花分布均勻,肉質滑嫩,壽喜燒的甜度更昇華➡️宮崎A5黑毛和牛友三角:和牛入口即化,燒烤後油脂溢出,肉香四溢,好幸福➡️(小食)珍寶吉列廣島蠔:外酥內嫩,鮮味足,香酥可口✨ 記得預訂!有畫碟、達摩小禮品 ❤️🎋 門口更有掛許願紙條,好有儀式感!🇯🇵 日系風格裝修,打卡一流! 📸💮 午市套餐更有買四送一的優惠生日推介之選!🎂Read More
+ 6
珍寶吉列廣島蠔
AMJL
💗生日慶祝👍👍
AMJL
2025-09-09
Follow
達摩堂 係一間達摩主題日式餐廳,一出lift就會見到設有紙條比客人掛門口許願🎋仲有好多打卡位添!Menu選擇都算多花多眼亂情況下就最好叫二人餐,唔洗諗😆達摩二人前定食都幾豐富架蜆肉蛋花味增湯前菜兩小碟~韓式泡菜,醬漬螢光魷魚明太子雞翼 :脆炸明太子雞翼有兩隻,內裏Juicy,係幾惹味頂級Prime牛小排:燒肉叫牛小排多數都唔會伏👍蘭王雙重挽肉丼:有驚喜,兩件挽肉都高質,保留到肉汁之餘調味亦出色!甲羅燒三味有海膽,明太子,蟹肉味噌三個口味!擺盤好靚,每隻都仲有粒鵪鶉蛋第一次自己動手燒都幾過癮!啖啖蟹膏蟹肉,調味唔算鹹,撈飯一流!最後主角出場,就係「驚喜生日禮物盒」!只要提早同老闆講聲,就可以有日式生日祝福寫字服務除咗生日蛋糕之餘,碟上仲會有畫得靚靚嘅公仔!另外仲會幫你影張即影即有,仲送抽達摩小禮品俾你留念!今次呢款生日蛋糕係綠茶紅豆,雖然佢哋冇標榜係自家出品,但真係好味架喎!同朋友慶祝生日,我覺得呢間真係可以諗!Read More
Vanessa115
日式達摩裝修~勁正生日畫碟服務💕
Vanessa115
Level 3
2025-09-08
Follow
呢到系香港??唔知仲以為去咗日本添!達摩主題日式餐廳🇯🇵日系風格裝修超啱打卡!💕周圍都可以打卡嚟到仲可以去返個願掛系幅牆度😍儀式感真系滿滿👍🏻💗最特別嘅係佢有日式生日祝福畫碟服務🍰適合同朋友一齊嚟慶祝生日朋友包有驚喜🤭仲送即影即有可以留返嚟紀念!走之前仲可以抽獎🤣達摩既小吊飾😍勁可愛🤣掛住日本嘅時候都可以去呢度食吓嘢即刻覺得去咗日本咁🤣🤣依家話午市套餐有買四送一優惠,抵食!Read More
mandy.or
慶祝想有儀式感?揀呢間啦🌟
mandy.or
2025-09-08
Follow
作為9月嘅壽星女🎂,今次嚟呢度體驗吓佢哋新加入嘅生日慶祝配套✨🩷。之前嚟食過一次好念念不忘,店內走達摩主題好日系,嘢食質素又唔錯,成個用餐體驗都好滿意✌🏻🆕新登場🌟壽喜燒套餐二人前 有牛肉盛盒 ($618)同豚肉盛盒 ($498)揀價錢都幾相宜👌🏻盒牛肉都好大份!🥩 檸檬牛舌🥩 安格斯牛板腱🥩 澳洲M5和牛仲包咗蔬菜盛盒🥗、稻庭烏冬、1個自選小食、2個自選漬物。小食有8款選擇,我揀咗佢哋招牌嘅💛明太子玉子燒 (+$26)。而漬物就揀咗辣味帶子裙邊同醬漬螢光魷魚🦑。成個套餐都好豐富,好夠食㗎!🦀 甲羅燒三味 │ $198唔係好多地方有得食,仲要有齊三個口味,賣相又咁精緻,好似都真係得呢度先有😏。燒到熱辣辣,蟹味好岀,又唔算好鹹,都幾惹味。🍰 朱古力鏡面蛋糕 | $98🔮 驚喜生日禮盒 │ Free 據聞係全港首推嘅日式生日祝福畫碟服務🎨。只要嗌一件cake就可以有免費畫碟寫字 (💡記得要提前預訂) + 送即影即有 + 達摩堂小禮物🎁。 呢$98畀得抵呀!個蛋糕都幾好味。Magic Moment 🔥🪄💫點火儀式真係好澎湃,一定要影低佢!今次都係畫咗我鍾意嘅Hello Kitty🎀,好神似,成個setting都好靚,滿足晒少女心💘🩵 淡雪之莓 │ $41🩷 甜蜜白桃梳打 │ $37呢度嘅飲品都好靚😍價錢中規中矩唔算好貴最尾玩埋攪珠,仲有… 🔮 達摩許願板🎋話說上次嚟許嘅願望,有一個真係成真咗💫🌟!所以大家唔好錯過呢個許願環節,記得喺達摩許願咭寫低你嘅願望🙏🏻祝你哋都心想事成!Read More
nicole838
🎂火焰禮盒開箱🔥
nicole838
2025-09-05
Follow
入到嚟簡直好似日劇場景咁🎐 成間鋪到處都係達摩根元素,個達摩神台、許願牆夠晒有氛圍,仲有窗外高空靚景,隨便影張相都靚到可以做頭像,打卡實冇走雞📸生日嚟呢度就啱晒,儀式感滿分🎂 有專屬手寫祝福、仲有達摩小禮物拎,個火焰蛋糕盒點著嗰陣,幸福感爆棚!仲送即影即有相同御守,留住美好一刻~一定要試櫻花虎蝦天婦羅🍤 櫻花蝦包住彈牙虎蝦肉,咬落卜卜脆!仲有富士雲魅同淡雪之莓兩杯飲品,顏值高到離譜,粉藍漸變同草莓點綴,口感又清爽,配住呢個環境飲,舒服到極🍹達摩二人前定食($388)有前菜、湯、小食同主食頂級Prime 牛小排(upgrade)薄薄一片燒幾秒就食得,牛味濃郁,如果份量多啲就更加好。櫻花虎蝦天婦羅🍤(upgrade)外層係櫻花蝦包住彈牙爽甜嘅虎蝦肉,卜卜脆超好食!頂級Prime 牛小排丼🔥(upgrade)牛小排軟嫩,撈埋蛋黃紫菜一齊食,味道昇華!蜆肉蛋花味噌湯前菜:醬漬螢光魷魚🦑、韓式泡菜富士雲魅($41)淡雪之莓($41)飲品打卡好靚,味道都唔錯!朱古力鏡面蛋糕🎂($98)火焰禮盒吸睛度滿分💯,仲有免費即影即有相+禦守,充滿儀式感!Read More
yukibb2003
慶生聚會之選
yukibb2003
2025-09-03
Follow
位於旺角的達魔堂,一出𨋢已經是滿滿的日系達魔打卡場景,超多打卡位置,牆身化身達魔許願版,進入餐廳範圍除了有一系列佈置的達摩小擺設,還有日系既掛吊紅燈籠,最正既打卡位是正中央的牆身日系彩色壁畫,尤如置身日本用餐似的,餐廳亦非常適合慶祝生日,紀念日或是大班朋友聚會,經Openrice訂座更可以優惠價加購98蚊慶生蛋糕畫碟組合,$98慶生價錢組合包括一件鏡面朱古力蛋糕或 抹茶蛋糕,畫碟服務必須預訂前至少一天交圖給餐廳師傅預備,不得不讚是畫碟真的技術超棒,神還原作品,還有侍應送上盲盒木箱蛋糕,木箱面有張紙,侍應即場用火槍點火,盲盒蛋糕跟畫碟就出現喇,還有即場拍一張即影即有相片,至於生日達摩小禮物當日體驗完餐廳是沒有提供的,感覺被網絡騙了。🤣 提前預早了4至5天訂都沒有小禮物🥹,可能餐廳已經取消了這項送生日小禮物的服務 🤔 繼續分享食物方面亦非常有水準,當天選了人氣達魔天丼,滿滿的海鮮冚上了飯面,有原隻炸脆了的龍蝦,滿滿的帶子和蟹肉,份量真的超級驚人,非常邪惡,我們還點了一客厚燒玉子原條鰻魚丼飯,同樣份量超級驚人,可以說價錢對得住食物份量和質素,非常值得推介朋友家庭聚會慶生的好地方,餐廳還有爐端燒,不論單點或燒烤都非常出色淡雪之莓有滿滿的香濃奶蓋味,質感都非常厚身和香滑,推介大家試試的收銀位置的抽獎輪盤是消費滿400蚊可以抽一次,但比完錢後職員亦無通知亦準備送客,最後自己向職員查詢條文細則才說我消費滿額可以抽一次,所以提提大家記得消費滿400蚊可以抽獎一次。祝大家好運 💕餐廳:達魔堂價錢:$651Read More
達摩天丼
ap7ykdnshkyy
🇭🇰下一站⛩️旺角《達摩堂》🔥🔥浪漫火焰🎁月光寶盒🎎🏮
ap7ykdnshkyy
2025-09-02
Follow
🇭🇰下一站⛩️旺角《達摩堂》🔥🔥浪漫火焰🎁月光寶盒🎎🏮日式打卡餐廳📸達摩開運盛宴🧧🪅🪅💁🏻‍♀️聽講彌敦道726 號最近新開咗間日本居酒屋《達摩堂》大受歡迎,環境一流勁多打卡位,有得食又有得抽獎🎉🎉踏入門口一刻開始,充滿祝福同打卡驚喜📸出𨋢就見到有好多達摩公仔怖置的走廊,仲有滿怖達摩許願卡的牆壁🏮金光閃閃嘅達摩神台超有氣勢呀,滿佈彩色達摩公仔嘅打卡牆,點影都靚!餐廳服務人員態度好親和有禮,座位亦坐🉐舒服,居高臨下,窗口位望著街景進餐,感覺份外寫意🌇🌃食完飯仲有彩蛋!抽返隻得意達摩公仔🎎或者抽到餐廳優惠做紀念,將好運帶走🥰🥰🔷安格斯壽喜鍋(二人前)套餐豚肉盛盒,仲有安格斯牛,夠晒軟淋又大片,油花均勻分佈,唔肥無渣😋配搭靚靚玻璃壺湯汁,壽喜鍋入邊仲有好多配料,豆腐、蘿蔔片、冬菇、野菜、金菇等等,索哂帶甜的壽喜湯,特別惹味💓🔷日式龍蝦沙律🦞🥗材料豐富,口感十足,配搭清新又健康低脂,做為前菜非常開胃夠曬Fresh✨💓🔷稻庭烏冬(冷麵汁)稻庭烏冬過咗冷河,口感非常彈牙,加入冷麵汁芝麻醬,已經好好味😋如果經壽喜鍋煮過更加爽甜,入曬味的稻庭烏冬一口回絕,特別日式風味💓🔷醬漬螢光魷魚🔷辣味帶子裙邊🌸 富士云魅富士山杯装幻术✨🗻奶盖雪顶➕蓝色海洋➕粉色啫喱岩浆,杯底著燈效果💡夠曬夢幻啦,喝前摇勻即刻睇見^樱吹雪^❄️💖🌸淡雪の莓呢間餐廳的特飲全部好有創意吖✨士多啤梨➕奶昔➕粉藍白色漸變🍓🩵簡直少女心爆棚~瞬間穿越東京時空👻🗼⚛️餐廳仲新推出左甜品畫碟服務,全港首推日式生日祝福寫字,需提前預定喔💓💓驚喜地原來係用上一個紙包面的木盒呈上,店員點着火槍,燒起木盒上的雪梨紙,頓時火光紅紅🔥成為全場人嘅焦點🤩🤩當雪梨紙燒完之後,內裏嘅畫碟蛋糕就會呈現喺壽星眼前,成個生日儀式感的安排絕對係攞滿分💯最後,職員仲會為壽星送上生日小禮物🎁一個祈福包,一張餐飲券,仲要一張即影即有留為紀念📸食滿$400仲可以喺門口碌個滾輪大抽獎,頭獎有機會抽中到單人來回日本機票✈️😍⚛️如果想慶祝生日,有儀式感影下相開心留念即影即有🥳🥳《達摩堂》有畫碟服務又有𣊬間煙火表演,仲要有生日小禮物🎁門口設有達摩神台,打卡牆及窗外街景,仲有紙卡俾客人掛係門口許願,絕對係一個慶生打卡嘅好去處🎎🧧🎉🎉⛩️ 達摩堂 @chefdaruma 📍 旺角彌敦道726號17樓#達摩堂 #生日 #驚喜 #火焰生日禮盒 #甲羅燒 #稻庭烏冬 #壽喜鍋 #玉子燒 #旺角日式餐廳 #日系 #打卡餐廳 #foodie #Kol #hkiger #blogger #相機食先 #和牛控 #donburi #香港吃喝玩樂 #高質 #香港好去處 #旺角美食 #香港潮什麼Read More
+ 6
chinniztung
👎🏻貴 唔好食 唔信建議去試下
chinniztung
2025-09-02
Follow
出餐錯 唔係星期五六日都錯哂食星期一晚市唔止錯 仲要食材又冇貨人均大概$300-400食完仲要仲餓緊又要嬲一路食一路打緊差評唔信嘅建議自己去試下伏近年來最伏餐廳 都係得佢平時垃圾口開 咩都放得入口 冇乜野話好難食食到一肚氣 未食就叫埋單 (八點幾入座九點鬆啲叫埋單 但野食未上齊)🌝唔建議佢繼續開餐廳 簡直係遺禍人間🐽VERY POOR experience!There are issues with staff servicethe speed of serving was extremely SLOWBefore the food arrive, the staff had already informed us that we needed to settle the bill????Read More