TamJai SamGor (Trend Plaza North Wing)

譚仔三哥米線 (屯門時代廣場北翼)
1K
Cindy2003calvin
老友聚餐
Cindy2003calvin
2021-03-18
關注
今日約咗三個朋友做完瑜伽一齊去譚仔食米線, 我哋叫咗三個花膠雞米線, 仲叫咗一碟皮蛋, 還有一碟豬耳仔! 皮蛋嘅味道我覺得麻麻地 ,但豬耳仔幾好味! 花膠米線嘅花膠好細塊 ,雞係雪藏雞, 但啲米線幾彈牙。湯底好辣, 味道還算不錯!老友相聚食乜都開心!查看更多
mable c
好差 超差 唔會再食三哥
mable c
2021-01-31
關注
話說放假終於可以食譚仔 好耐無食屋企人話三哥d 米線滑d 就去左呢間一入到去真係O 哂咀一家三口分到九仗遠 d 呀姐一味話係咁架啦 雖然疫情 但好多餐廳都可以安排 坐隔離台 而且嗰一刻其實調一調個位就可以呀姐就話隔離係 for 兩個人坐 所以唔俾我呀爸一個坐隔離枱 成件事真係好on x之後入嚟既所有客 兩個以上都係坐到九仗遠 個個都覺得好唔make sense 點解可一d 都唔用下個腦 完全唔顧及下食客感受又或者跟本做大左 唔休做 唔想食咪過住既心態 落哂order ignore d 客 之後有一個男人要同老婆仔入嚟食 又係要坐到九仗遠 講左句on x就走左都未坐好個呀姐五分鐘內行埋嚟催落單 我第一次已經講左未諗好 轉頭先第二次我無叫佢嚟 佢又問食咩 我嗰時已經超炆 黑哂面咁話都話未諗好(雖然譚仔都知食咩 但我只係想諗下叫咩小食去叫送)佢仲要係我身邊係咁等 我話我真係未諗好 真係好嬲 其實已經無哂心情食最後我係叫左腩肉炸醬五少 麻辣豬耳 同大土匪d野食都好失望d 腩肉勁少 得五六塊又無芽菜無韮菜又無腐皮! 腐皮係靈魂嚟架!而且d 米線太冧仲有以前食土匪 係超大隻 而家仲細過我係超市買d 巴西雞翼 仲有我想話三哥d 湯真係好咸 一味得個咸字譚仔雲南係真係有清湯鮮甜味 加麻加辣三哥 服務又差又寸 送又少 雞翼又縮水d 湯得個味精咸跟本就係做大左既連鎖無良奸商無哂當初既味道以後唔會再幫襯會去翻華都嗰間查看更多
AshleyAu8107
外賣3哥
AshleyAu8107
2020-10-18
關注
一向重口味既我非常鐘意食雲南米線🍜反而譚仔三哥好少食屋企附近有譚仔,都食過好普通,唔覺得特別,唯一好處係多小食可以選擇🙂原來3哥既米線好好食, 湯底同譚仔係唔同,麻辣正👍🏻👍🏻炸醬好食過譚仔好多😋😋但小食皮蛋就譚仔好食d 今日叫左牛丸, 腩肉,炸醬麻辣湯米線加個小食口水皮蛋😋😋皮蛋有d硬身外賣米線🍜有一舊舊,分散唔到🙃🙃有啲失望🙃🙃比較堂食差好遠🙈下次叫外賣,可能唔分湯會好d 查看更多
yannie1016
久違的譚仔三哥🤤
yannie1016
Level 1
2020-07-05
關注
一排無食已經超掛住的譚仔三哥,今日走左去屯市食叫左平時食開的雞肉韮菜芽菜麻辣小辣米線,仲追加左個細白肉!最鐘意佢味道真係好一致,每次食都係一樣味,雞肉一如概往的嫩滑,湯底更加唔洗講,真係麻得好過癮啊!! 白肉d蒜泥又夠多,好滋味,勁滿足!最後加埋杯凍檸茶,一共$79埋單,完全過哂食辣野的癮,好滿足啊查看更多
tomandcharlie
😋👍🏻開胃酸辣撈薯粉🌶
tomandcharlie
2020-06-19
關注
基於我終於練成左食辣野🌶,見到譚仔三哥出咗新野真係流晒口水👄💦!📍招牌譚仔三哥酸辣撈薯粉🌶($39)涼拌酸酸辣辣真係好開胃😋,味道獨特非常惹味,好啱而家天氣食🧊🧊煙煙韌韌薯粉,仲包含超多配料:豬耳、雲耳、青瓜絲、薄脆同芝麻,撈埋一齊食有多重口感!由5小辣起可以自選辣度!📍 咸檸梳打🍸(原價$15,加配價$10)解渴開胃,梳打冰冰涼涼,味道咸咸酸酸,好清爽🧊😋,解辣一流!而且上面有粒酸酸甜甜的青梅,好清新!查看更多
+ 2
LeannaTsang
好中意食
LeannaTsang
2020-05-27
關注
相信譚仔對大家都唔陌生,我都想講吓點解我咁鍾意食譚仔,因為佢個湯底係第二間係搵唔到起碼土匪雞翼基本上人人都會叫,湯底我最鍾意食佢個麻辣湯底,但係一定要叫啱自己嘅難度所以我覺得譚仔呢一方面做得好細心查看更多
mandy989
失望的花膠雞「美」線
mandy989
2020-05-17
關注
最近譚仔三哥新推出了一份期間限定的米線~花膠雞「美」線,所以貪新鮮的我便立即把握機會點一碗來品嚐一下No.1【花膠雞「美」線】$52本來我對它充滿著濃濃的期望,可惜「希望愈大,失望愈大」,個人覺得它和普通的雞肉清湯米線,完全沒有任何分別!所謂的香濃雞湯,味道其實和普通的清湯湯底一模一樣,同樣都是充滿著濃濃的胡椒味道,可惜卻缺乏了鮮雞的氣息,所以根本不能稱之為「香濃雞湯」!雖然米線口感煙煙韌韌,微微有嚼勁,但是卻滲透不到任何雞味,無論是味道抑或是口感,都和普通的清湯米線十分相似至於雞肉則是雞件,需要自行吐骨,略為有點不便,我還是吃平時的雞肉米線算了:(價錢方面,花膠雞「美」線 $52,而平時的雞肉清湯米線只需 $33,足足相差了 $19!總結來說,這碗新推出的花膠雞「美」線味道十分讓人失望頂透,感覺上和普通的雞肉清湯米線完全沒有任何分別,大家根本不需浪費金錢去嚐試而且最重要是平時的雞肉是雞柳來的,根本不需要吐骨,吃的時候便方便得多了最後便是三哥在疫情期間,會提供紙袋給顧客,讓他們放置口罩,服務真的相當貼心:)查看更多
+ 4
Oscarma6611
米線之王
Oscarma6611
2020-01-15
關注
沒有食早餐就吃個早午餐吧,很多餐廳都還沒有開門,這家市廣場 三哥譚仔米線做第一個顧客😂😂地方全是乾乾淨淨,店員姐姐也非常之好人,點一個餸已經很夠飽,牛肉很多魚蛋也有六粒,這裏的到奶茶還算合格,點了這杯葡萄烏龍特飲,跟餐加$10,味道還可以😝😝米缐份量也很多,其實兩碗也夠三人吃😂😂查看更多
+ 1
同道人,我每次食幾乎都係呢個配搭
2020-06-14
新野豬肚糊辣
吳林小弟弟
2019-08-25
關注
好耐無食譚仔始終會掛住黎到見到有新menu!糊辣豬肚 39蚊包多款餸豬肚意外地好食 爽都好大條但同糊辣係prefect match我就唔敢講糊辣湯底偏咸土匪雞翅好香但都嫌偏咸👐👐👐bf食既係三哥酸辣無特別加辣覺得湯底比糊辣出色👍鍾意食呢度雲耳一朵朵👍味道又好查看更多
BePhoebe
多餸選擇
BePhoebe
2019-05-26
關注
而家譚仔三哥, 真係無咩邊個香港人係唔識ge, 我其實以前唔太好食米線, 因為我唔太好酸, 次次你去親d 米線店都係勁酸同好多芫荽蔥韮王個d, 所以唔太好。但譚仔就唔同, 佢可以比我d 咁腌尖嘅人食都冇問題, 因為佢可以叫嘅時候走晒你唔食嘅嘢, 又唔會嫌你煩囉。好似我叫一碗米線咁樣, 叫個時個餸名長到我自己都會笑, "🐔雞肉🐙墨魚丸竹笙🔥麻辣10小走韮王小米"林"啲", 但又真係附合自己口味。另外就係小食土匪雞翼🍗又係必點ge, 最近我鍾意食佢個蒜蓉燒茄子🍆, 讚呀👍🏻查看更多
Helen1990316
三哥米線
Helen1990316
2019-04-18
關注
久違的三哥米線雞肉魚蛋清湯 走九味道同以前一樣 米線分量很多細食的人可以叫少米魚蛋有4粒 雞肉量亦足還有配上少量腐皮和芽菜相隔半年後再來食質素一樣 絕對是消費不超過$40的好選擇查看更多
nogoodnogood1234
外賣土匪雞翼不乾身
nogoodnogood1234
Level 1
2018-11-18
關注
外賣土匪雞翼,經常回到家都被倒汗水浸濕,建議店員留意,或幫外賣盒蓋𠝹開小小散氣,她竟然話吾興咁樣做,有乜你就同店長講或寫投訴土匪雞翼既味道就咁,被呢啲員工破壞了,三哥希望你的員工學下譚仔如何賣外賣查看更多
Miss.南小豆
分量超足的过桥米线
Miss.南小豆
2018-09-21
關注
每次想不到吃什么的时候就会选择吃谭仔~因为他便宜又好吃!最开始的时候是吃他们家的清汤米线,觉得十分寡淡,get不到为什么大家都这么喜欢吃谭仔。后来被朋友带去吃了一次酸辣汤底之后就欲罢不能!而且一定要是三哥酸辣的!汤底不算特别酸,辣度可以自己选择。每次去的必点汤底!喜欢吃辣一点的可以加辣度,有一次点错了选了个小辣,上来真的辣到我了。如果是和朋友一起去的话可以两个人点一份过桥米线,分量超级足!配菜超级多!有牛肉,鱼丸,猪肉,炸酱好多好多。两个女生当晚饭吃完全够了!顺带一提的是过桥米线里的榨菜真的好好吃,每次都吃不够!希望以后可以让我们加榨菜哈哈哈。另外谭仔的小食也很不错,土匪鸡翼和尖椒皮蛋是我们最常点的,冻柠茶也很好喝~查看更多
BabyB0ne
譚仔外賣自取
BabyB0ne
2017-10-10
3K 瀏覽
關注
今日突然好想食譚仔,就打電話叫外賣。基本上我開去果幾間既譚仔都有save低佢地既分店電話,因為真係好方便!無論係返屋企途中,只要係就落車既時候打個電話,然後落車行過就可以拎外賣,或者係屋企叫定外賣,等等落去拎,完全唔駛係門口等叫號碼,真係方便至極!我們叫左碗豬肉清湯同乍醬中辣,計埋慢吞吞同落樓時間,大概十五分鐘就拎到外賣,效率唔錯。豬肉清湯同乍醬中辣感覺乍醬好多喔~乍醬我唔鐘意將乍醬混係湯入面,根本都搵唔返啲乍醬,好蝕低架嘛哈哈,所以我都會事先將啲乍醬挑出黎。其實我都好唔鐘意嗌外賣既時候叫乍醬,因為份量會變少好多,結果今日既外賣感覺乍醬都唔不少❤️查看更多
PoLynn
影響心情,唔會再來
PoLynn
2017-08-13
關注
今朝同媽咪去左譚仔食早餐。兩個人,叫左個過橋米線、青瓜同雞奕。講左過橋米線先,我只可以話:真係越來越差,一來份量少,同我兩三個月之前來食個份量真係明顯有出入,二來豬潤唔係好熟,中間仲有粉紅色。青瓜同雞奕都ok啦,不過不失。講到服務,我要俾0分。我叫左野食之後,叫佢拎一杯凍水俾我,但係佢都係拎左杯熱水俾我,今次都唔係第一次,上次來我叫佢拎凍水,佢又係拎熱水俾我,我心諗:咁大間鋪,連冰都要慳?連凍水都唔肯俾人,唔通想逼人叫凍野飲?而且員工態度又唔係好,我又譚仔觀感越來越差。查看更多