Saizeriya Italian Restaurant (ac5)

薩莉亞意式餐廳 (香港仔中心五期)
3K
yuki_satoshi
CP值高的一餐
yuki_satoshi
Level 4
2020-08-30
Follow
這間日本品牌嘅意大利餐廳,近幾年喺香港開到成行成市,總有一間喺你嘅左近。喺一次偶然嘅情況下幫襯咗佢,又唔駛加一,食物又大大份,CP值真係好高!但係衛生問題確實需要改善一下,因為有次見到個杯裡面有少許污漬,所以裝水之前記得要用滾水沖幾下先。當晚我地點咗好多款食物,有水牛芝士Pizza、明太子意粉、煙三文魚意粉、溫泉蛋多利亞、煙三文魚沙律、周打魚湯、意式雜菜湯、鐵板燒魷魚、焗法式田螺。。。因為價錢真係好實惠,所以唔覺意點多咗啦!Read More
+ 2
為食貓-捐窿捐罅
平凡的lunch的不平凡
為食貓-捐窿捐罅
Level 3
2020-06-30
1K views
Follow
香港仔最近新開一間薩利亞,未食過的我跟住同事去潮聖。環境光猛。枱櫈都寬落。估唔到大概50$ 一餐的lunch 都可以做到,原來有lunch set, 3x$ 一個主食,外加13$ 有沙律🥗 同咖啡汽水自己refill. 都幾係喎呢餐,叫左pizza , 基本水牛芝士pizza, 芝士有芝士味,又有小小蕃茄味,個皮唔太厚,食到個脆邊的,加晒分!另外有黑松露意粉, 意粉唔係出面茶餐廳個d吸水勁肥意粉,真係有幾舊大大舊的菇,又真係聞到好香松露味。😋 (其實一入餐廳就聞到)海鮮明太子意粉,呢個好明太子味。鐘意的人應該鐘意。不過裡面又真係有蝦同尤魚。又足料喎!忌廉雞粒扁意粉,個忌廉好creammy~ 香濃!可能芝士多左d,有d 咸。+左$9 叫左2隻雞亦。 中規中矩。整體黎講。 50$一個人。 性價比超高!Read More
+ 1
kwanying_
Level 4
2020-06-19
Follow
這家店,聽過很多意見。有人讚她平、靚、正…也有人投訴她衛生把關欠妥當、排隊輪候需時等。要來的總會來,今天我也湊熱鬧地慕名而至。和朋友都是資深吃貨,受這疫情影響,已很久沒上小館子聚餐,今晚就盡情點吃-她-一-頓! 3個人共叫了6個菜,神奇地5分鐘內全都一下子送上。1)雞翼-就是雞中翼,調味合格,燒得也不錯。2)腸仔-香腸少少辣,很香口。3)蜆肉鐵板煮-終於可以食到蜆而不是沙白…兩者差太遠呢!4)水牛芝士薄餅-最愛拉絲的芝士,挺不錯,又平又靚。正!5)明太子魷魚蝦仁意粉-沒見到蝦仁的意粉,生熟程度恰好,帶微腥…是個人口味問題。6)墨魚飯-again,有些腥。+$13可任飲汽水/茶/啡。我用咖啡機沖了兩杯牛奶咖啡latte,竟是全晚最最好味的食物。簡直驚豔!個人覺得薩莉亞很抵食,一班人叫上幾個菜,足夠飽腹。餐廳供應的是意式和港式快餐,欠缺真正意大利菜的深度和多層次口感,但人均消費六、七十元,實不宜要求太多。部份餐膳似兒童餐廳的食物,小朋友應該會感到雀躍。餐廳室內設計很摩登,既簡單又有格調,用草綠配搭紅色,新鮮有趣味。這餐廳用來做飯堂,比自己買餸煮飯還省錢。Read More
+ 2
牛奶咖啡
joelui622
【香港仔】平。靚。正。快。意式餐廳
joelui622
Level 3
2020-01-07
2K views
Follow
商務書店執咗,開了這間意式餐廳,同大少爺當然要試試佢喇。本身個位都大,設了很多枱,吾使點等位,好快有位。睇過餐牌,價錢好有驚喜,【咁平嘅】,款式好多,前菜,主菜,湯,小食,甜品,包羅萬有,全部十幾,廿幾,三十幾蚊咁。我地就點了洋蔥蒜蓉焗青口,辣味雞翼,燒魷魚,水牛芝士薄餅,野箘忌廉意大利飯,墨汁意大利粉,六樣野,另外可以加13蚊自助任飲,汽水咖啡茶咁。雞翼香脆,青口和魷魚熱辣辣又野味,水牛芝士薄餅,芝士香餅底上軟下脆...正,墨汁意粉和意大利飯吾差,對得起這價錢。自酙两三轉汽水,飽飽大滿足,一提係上菜之快,真係要比個勁佢,嘭嘭聲,枱都放不下,埋單183元,人均90元。Read More
+ 8
蒜汁魷魚
洋蔥蒜蓉青口
hertha
新開張,所有東西都很整潔,抵食之選
hertha
Level 2
2020-01-02
Follow
由於是新開張,環境,餐具,杯子都很感激。食物質數也維持一向水準,員工很好,主動提議甜品可以先下單後上,到時候想吃再叫她,按服務鈴後,也很快有服務生來,不用等很久。價錢便宜,很多菜式選擇Read More
+ 1