3H Island Fusion Pot

3H Island Fusion Pot (Closed)

蒲頭島
3H Island Fusion Pot (Closed)
1K
Dorposmiling
牛肉刺激身慶生辰
Dorposmiling
Level 3
2019-03-14
關注
好朋友今天生日,我們一班人訂了蒲頭島跟他慶祝😊我們選了有海鮮的任食放題,包括龍蝦丶大蝦丶大蜆丶鲍魚等海鮮,賣相一流,可惜味道一般,是雪藏海鮮的味道。而火鍋配料十分多元化,個人最喜愛的是墨魚滑丶蝦滑和湯圓😋熟食區最令人驚喜的是魚湯,真材實料,有魚香👍🏻燒烤方面,肉類質素還可,燒魚角成為我們搶手貨😆因為朋友當天生日,店鋪送上牛肉剌身和香檳一支,同時播放生日歌,真的很窩心❤️牛肉刺身質素極好,下次生日會再去呢👏🏻查看更多
墨魚滑
一試無坊
ikuy
2019-03-09
關注
最近在社交平台見到介紹過,加上屯門少有火鍋店可同時燒烤,所以決定一試。唔知係咪第一批食客岩岩完,食物未refill得切當時8點入座,小食區只剩雞翼&春卷,飲品區得返幾罐/支飲品QR code落單時發現收費海鮮:中海蝦,海鮮拼盤等大多已售罄我地揀燒烤+打邊爐,送既海鮮拼盤都新鮮,有龍蝦(有半隻有羔),鮑魚(唔un),貴妃蚌,中海蝦,幾粒蜆(細粒有d有沙)用QR code落單,送食物速度很快,冇漏單,牛肩肉打邊燒好食,燒牛肉粒都唔差,但冇乜牛味,油條釀蝦膠幾好食小籠包入座已售罄,下次希望可試到其實2小時內要兼顧烤烤&打邊爐,對手係幾忙的,但都幾飽值得一讚係就算坐到超過2小時都冇催你走(唔知係咪當晚太夜又冇乜人等位)發現原來like & share fb會送m字雪糕,小食區都有軟雪糕,但當時太飽無食到值得一提,帶生日蛋糕去切,會播生日歌,送香檳,免切餅費仲可以whatsapp book位整體尚可,希望抽風系統可改善查看更多
小怪薯國公主嵐嵐
早到的豬豬有嘢吃
小怪薯國公主嵐嵐
2019-03-05
關注
適逢🐷👨🏻是日Dayoff 帶住🐷🐷周圍食食食之前有朋友介紹過蒲頭島😲話啲嘢食都唔錯喎🤤咁今日我哋就去試下啦🤓舖頭今日開5點鐘🕔我哋5點3就去到啦 入到去鋪頭都仲未有其他客人跟住我哋就揀咗個🤔有海鮮有網燒有火鍋任食嘅Set 呢度係用QR Code自己落單嘅 減少落錯單嘅機會同埋唔駛等店員過嚟幫你手落單 我覺得好方便呀 而且又環保一開始我哋就用香辣火鍋湯底🥘 因為餓底關係😂 食咗一堆 丸呀🍢 餃呀🥟然後呢就開始 全程玩網燒🍢 套餐海鮮盤上面呢就有龍蝦 大蝦 生蠔 大蚌 大蜆 同埋鮑魚 跟住任點呢我哋就點咗 貝貝啦🐚 牛粒啦🐮貝貝呢個選項裏面呢係有蝦嘅🦐本身見到蝦好似係另點的🤔同埋 可能我哋今日早去啦🕔🕠我哋坐嗰個位都唔錯嘅😍係一個雀籠咁樣嘅梳化位🛋同埋之前有朋友話舖裡面大煙🌫可能係因為佢本身喺地牢 通風唔係咁好🌬 我哋走果陣都有呢個情況🤔所以早啲去有著數😏 而且七點半前埋單仲有優惠添😍查看更多
海鮮拼盤網燒火鍋套餐
CeciLee2108
抵食火鍋
CeciLee2108
2019-02-25
關注
一行六人,晚上到這裡吃放題火鍋,每位$168價錢公道。我們叫了墨魚湯底,真的有大大隻墨魚。肉類、海鮮款式都應有盡有。海鮮有扇貝、青口、硯、蝦等等。肉類有雞、牛、豬。而正常的火鍋必備,丸、腸、午餐肉、雲吞、魚皮、菜、菇、響鈴,就當然都有。還有少量熟食例如沙律都是任拿的。難得汽水、涼茶、啤酒也是任飲。所以說是抵食之選。查看更多
RoyYeung7190
中伏
RoyYeung7190
2019-02-24
關注
心諗住好正咁去試下,睇價錢又唔算平,應該唔會中招掛,點知真係中哂招,第一,好嘈個環境,算,第二,食物水準低,同價錢唔成正比,牛肉無牛肉味,失敗中既失敗,唔見錢既感覺,第三,打邊爐好大煙,睇唔到有咩食係個鍋,我都係第一次,枱枱都好大煙,我見有人用電話既燈去照個鍋有咩食,我笑左,我教唔知點解咁大煙,睇唔到d野熟未,飲品叫正常,都係汽水,茶果d,甜品都唔係咁好。最後,牛肉無味,都好重點,打邊爐都係食牛姐查看更多
你講得無錯,我之前有去過,只打邊爐食牛,「舊半水」預咗質素一般OK。食落我接受。『但係e+已經唔抵食,加咗價、優惠時間改9點半後,更慘係無咗任飲啤酒。變相貴好多。』睇唔到食物熟未就誇張d,但真係好大煙,睇得無咁舒服,享受唔到食物滾超嘅視覺,大煙加*境黑,所以同朋友傾計都幾辛苦。反而最大問題係燒烤抽氣勁差,全身衫褲鞋襪大烤味。總結⋯⋯我唔會再去。
2019-03-25
好食有下次!
ccwing416
2019-02-24
關注
今天星期天同家人一齐过来这里食自助烤肉同火锅,呢间饭店食物新鲜,品种又几多,服务几到位,上菜时间速度又快,今歺食得好满足,家人都👍找到好地方。下次可以约朋友一起来食!查看更多
fatchui
丸類唔錯
fatchui
Level 3
2019-02-20
關注
今日因為有朋友生日所以到這餐廳吃放題,可能我哋食得早嘅關係,店內人不多。食物基本上是在手機下單非常方便又環保,另外部份食物放在食物櫃內雪藏,顯得特別新鮮。我們吃了海鮮餐看上去食物非常美味新鮮,但是龍蝦的用有點散,其他食物都非常美味。特別是這個手蝦滑玩墨魚滑,非常彈牙但肉片較薄,很容易燒焦這個是店舖送給我們的生日蛋糕(牛肉刺身)及香檳,真是很高興😊如果餐廳能夠改善抽氣系統相信會更加好,就不用在煙霧離漫的地方進食。查看更多
lok_loveu
我以為自己去左火災現場之難食到嘔放題
lok_loveu
2019-02-15
關注
是晚懷住興奮心情去食飯,因為答車成日見到好似好吸引點知中伏中到乜咁!寫食評果啲好心俾反啲良心:(首先入到去烏煙瘴氣好辛苦,鼻敏感人士會好辛苦無限咁打黑痴,差少少以為火燭,抽風系統非常之差!好啦一入到去職員會叫你掃描QR code落單點菜,啲嘢食全部三粒三粒,都唔緊要,最重要係個火鍋湯底嚟到,煙霧離漫到我完全睇唔到個鍋入邊有咩嘢食,每分鐘食嘢食到好似仙境一樣!叫咗$218嗰個D set ,包括有海鮮一盤,仲要只得一round,海鮮可以睇相,入面所有野都唔新鮮,龍蝦係好似好大隻,但係佢啲肉梅度好似死咗三日三夜咁!我咁大個女第一次食唔同部位嘅牛都係無味 !我真係唔會再去查看更多
Carmenhoo
屯門又一新開邊爐放題!
Carmenhoo
2019-01-23
關注
聽朋友講屯門何福堂又新開左間火鍋放題幾抵食,身為屯門友就決定黎試下。話說夜晚8點45分後入座,185蚊啤酒任飲野食任叫,真心幾抵下,岩晒收工想約朋友宵夜邊食邊傾計!今次冇booking直接walk-in黎,平日日子人唔算太多,不過都要排一陣,橫掂宵夜就唔緊要啦等一陣!入到去,可能新開環境都算乾淨,唔係一般大排擋咁,座位都算舒服!跟住就到食物~野食還算可以,可能新開環境比較企理,感覺不錯!不過種類可以再多少少!總括係唔錯既!下次有機會再黎過!查看更多
+ 1
Suetly
可以一試😉
Suetly
2019-01-22
關注
有同事食完之後推介我黎試食完覺得價錢與唔質都相對的。。。。本人好中意食牛&海鮮,咁呢間有個$218海鮮餐(再加一),所以就試左呢間。。。。海鮮餐包括有蟹,鮑魚,尤魚,扇貝,蜆,蝦。。。可以綱燒/打邊爐,兩種食法都好味個餐另外仲有肥牛,丸,菜。。。冇限量供應牛既質素都可以的,呢個價錢有海鮮,又有唔錯既肥牛,都算係服務員既態度都係好的,唯一要挑剔既就係租甜品種類唔夠多,因為本人對甜品係非常喜愛既查看更多
+ 4
放題
pangshumui
高質👍
pangshumui
2019-01-21
關注
朋友介紹話好食就走去試下啦食完返唔到轉頭每樣食物都好新鮮而且好好味海鮮餐有鮑魚,蟹,扇貝,蜆,又可以攞黎燒又可以攞黎打邊爐,啱晒成班老朋友約出黎聚嘅好地方,唯一嘅就係我非常鍾意食甜品,而佢嘅甜品款式就唔夠多,如果多返小小就很好了,當然唔只野食方面好嘅 服務態度都一樣咁好,有雀籠嘅座位,影相呃like必備,價錢方面一個人大約240蚊左右,係合理嘅價錢,所以天氣凍又想打邊爐嘅話呢到係我嘅首選下次再去會帶埋屋企人試下 查看更多
+ 1
angel_liu_2002
一間餐廳,滿足兩個願望
angel_liu_2002
2019-01-16
關注
近日天氣凍咗好多,今日去試下新開的#蒲頭島,佢地服務態度好好,而且餐廳裝修環境唔錯啊! 同埋可一次過滿足兩個願望,又可以海鮮燒烤加火鍋,同埋牛肩胛真係唔錯,配料新鮮,又可以用電話點菜,飲品又多選擇,醬料都有十幾款,方便省時間,食物好快送到,所以一定再黎!查看更多
+ 6
火鍋網燒
丁丁wing
不值
丁丁wing
2019-01-15
關注
原本是已經whats app 及打電話問清楚,預訂座位情況,但去到原來等同於沒有訂位,跟本沒有預留座位,倒不如在電話中跟我說,沒有訂位服務好了,到了還是要等她睇一下哪裡有座位,及後還要跟我們說,檯面個燒烤爐壞既,要用gas爐做燒烤。抽風系統不能接受,全身油煙味(仲慘過bbq後既味道)到打邊爐,個鍋不知道為何會湯不滾,而好大蒸氣,完全看不到鍋中食物,重未試過!食到好辛苦,雖然食物可以,但價錢是相對不值,4個大人,食左$1800蚊。查看更多
小妹26
無試錯
小妹26
2019-01-12
關注
朋友仔試過介紹我試,今天收工後,唔知食咩好。諗住試下,點知 ........朋友仔果然冇介紹錯😋食物質素非常新鮮,每次送來的食物,份量唔太多。每碟份量少少,剛剛好。唔會食唔晒,浪費食物。(食唔駛做大嘥鬼😒)環境算唔錯啦, 地方尚算大。但比較煙霧瀰漫,抽風系統有待改善。(食完行出門口,全身一陣燒烤加打边爐味)😖店主友善🤗主動向客人講解店內食品放邊度,飲品擺邊等等。今晚有兩枱食客慶祝生日,店內仲響起生日音樂為客人慶祝添,都幾窩心㗎 😬查看更多
Petty_Girl
網燒加打邊爐
Petty_Girl
2019-01-10
關注
起初諗住試新野~點知一試就愛上~仲月嚟月有氣氛tim~而我自己都已經成為佢地既忠實Fans~😅有朋友生日必去!😋又會有生日歌~真係好開心~!價錢合理~品質仲好好tim~環境ok~三五知己又得,一大班朋友又得~而工作人員不得不提就係~好親切~好好人~好有耐性~lee個都係我仲會keep住幫襯佢地既其中一個原因~查看更多