2023-03-18 1189 views
由地鐵A出口嗰邊上5樓就即刻見到鋪頭 我係預先用OpenRice叫外賣自取 超方便😊😊😊 (不過我喺B出口上去就要搵一陣先到66號鋪)我叫左芝C三文卷同埋芝士三文魚腩刺身🍣 兩樣都不負眾望 芝士習非常足料 成個配搭都唔會覺得奇怪 係好好食嘅😋😋😋 仲有少少青瓜 整體都唔會覺得太油膩 不過可能我隔多左15分鐘 芝士凍左冇咁好食所以儘量襯熱/ 快d食!🏃🏻‍♀️另外都見好多人嗌手卷同其他卷 希望再有機會嚟試吓😜

另外都見好多人嗌手卷同其他卷 希望再有機會嚟試吓😜
2023-02-22 556 views
以前男朋友住喺藍田所以每一個星期都會去藍田。嗰陣成日都會食呢一間嘅芝士玉子燒,佢嘅玉子燒同平時唔同係真係有一大舊芝士係玉子燒入面。係好邪惡但係同時好味!如果你係好鍾意食芝士去到藍田一定要食!

以前中學放學間中都會食呢間嘅玉子燒😆今次咁岩去藍田當然要去回味下啦🤭小店主打係芝士,芝士控一定愛爆❤️‍🔥🔸火灸芝士三文魚刺身🧀$22三文魚加芝士呢個組盒超級邪惡🔥係成舊芝士來喺三文魚入面‼️而三文魚有燒過上面仲有沙律醬😝呢個組合唔好食都奇🤣但就少膩同埋只可以堂食唔可以外賣🥡🔸汁燒芝士厚燒玉子🍳$16玉子燒上面有滿滿嘅醬,真係超正❣️而玉子燒中間有成嚿芝士仲可以拉絲🧀而玉子燒就偏甜,整體超級夾同好食🥰🔸黑松露汁燒加州卷$25加州卷入面有玉子,蟹柳同青瓜🥒而上面有黑松露同黑松露沙律醬,真係好濃黑松露味😝整體口感好豐富同有層次🫶🏻🔸芝味三文魚手卷$21三交魚好大塊,食到底都仲食到😍而芝士有燒過🔥兩樣嘢加埋好夾💕🔸芝C炸蝦卷🍤$26呢個真心推🫶🏻炸蝦炸得好脆加埋上面係燒過嘅芝士同沙律醬,夾埋一齊食好正😚

🔸火灸芝士三文魚刺身🧀$22

🔸汁燒芝士厚燒玉子🍳$16

🔸黑松露汁燒加州卷$25

🔸芝味三文魚手卷$21

🔸芝C炸蝦卷🍤$26

2022-09-08 595 views
芝C Sushi 都係我其中一間最愛既壽司店!星期六唔煮飯我都會買佢外賣返屋企食! 一定要介紹依個「芝士玉子燒」!!好肥,但好好食。好重芝士味,我最愛芝士~~搭真係冇得輸🥴
芝C Sushi 都係我其中一間最愛既壽司店!
星期六唔煮飯我都會買佢外賣返屋企食!
2022-07-14 667 views
呢間外賣壽司店絕對係我平時諗住買外賣返屋企食嘅首選,最衰佢逢星期日都唔開😮‍💨最鍾意食佢個芝士玉子燒,好邪惡但真係勁好味!另外平時都會叫佢個滋味屋卷同埋芝士卷嚟食,灸燒芝士壽司呢個配搭真係冇得輸🥴
2022-07-02 388 views
😳藍田壽司店🤤中學生必去🥰------------------------------💛黑松露蟹棒手卷-💵16黑松露好香😋🫣手卷飯量正常🍚但係黑松露太香有啲遮咗蟹棒嘅味道🥹整體上都好夾☺️💛汁燒芝士厚燒玉子-💵15玉子好厚身🤤望上去好有食慾☺️玉子整得好嫩🥰中間有少少飯同埋仲會有芝士拉絲😚------------------------------🤤好味度:8.5/10🧚🏻回頭率:8.5/10芝C Sushi (匯景商場) (藍田)🇭🇰藍田匯景道8號匯景商場5樓66號舖#藍田美食 #藍田 #匯景商場 #壽司 #玉子 #芝士 #匯景美食 #人氣美食 #情侶好去處 #日本 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #藍田好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger #hkfoodblog
😳藍田壽司店🤤中學生必去🥰
💛黑松露蟹棒手卷-💵16

💛汁燒芝士厚燒玉子-💵15
🤤好味度:8.5/10
🧚🏻回頭率:8.5/10

芝C Sushi (匯景商場) (藍田)
🇭🇰藍田匯景道8號匯景商場5樓66號舖

2022-03-20 623 views
去藍田掃街,其中一間我每次都會幫襯就係芝C Sushi,佢哋佢哋主打壽司,大部份壽司都用咗芝士做材料。我今次試咗呢個芝C炸蝦卷,到手時熱辣辣,隻蝦係新鮮炸起。我自己唔係好鍾意食醬,所以走咗醬,芝士都好夠味。
芝C炸蝦卷
芝C炸蝦卷
疫情底下生意難做,想幫多d小店,所以就今日嚟呢間良心小店買個便當做lunch😎.俾完錢之後,等咗差唔多25分鐘先有得拎,而當時我見門面都係得1、2個客以為好快,睇嚟好多人都知要等所以都落定單😬...如果落單嗰時店員可以提前講下,需要等一段時間或者叫我行個圈先會更好,咁就唔駛我成個傻仔企係度等咁耐,第一觀感已經麻麻....🙁 燒三文魚便當 ($60) (包汽水/紙包飲品)🤢燒三文魚偏瘦,無乜魚鮮味同油香,質地較嚡😵...個燒汁好鹹,將僅剩嘅魚味都蓋過埋😷🤢白飯,佢menu寫住係蒜香牛油飯,但嚟到只係白飯...好失望☠️🤢壽司,唔知點解個壽司飯極黏口,好似食緊糯米飯咁...當中件三文魚睇圖都知無油花...失望😶🤢Wasabi,個色水睇落極青bb,我點小小已經非常攻鼻,又無芥末嘅香味。個人覺得佢可以揀返隻靚小小嘅Wasabi...🤕結論: 等得耐,價錢唔係特別平,質素如上,可以不試,良心小店都係咁話😬...下次想食壽司我都係去返同場嘅手卷屋算...立場一樣但速度、食物質素贏幾條街…😴

燒三文魚便當 ($60) (包汽水/紙包飲品)

Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
2022-01-26 414 views
我平時星期六日都會去藍田補習,所以成日都會搵究竟藍田附近有啲咩好食,,見到openrice評價好唔錯,而且佢嘅名話畀我知一定係出名食芝士類壽司,所以一於去試下佢,我試咗佢嘅芝士炙燒炸蝦卷,結果都真係幾失望。炸蝦唔算太大隻,外皮係香脆嘅,但可惜拎到上手嘅時候已經係常溫偏涷,,同我之前喺旺中食過嘅有一間真係差好遠,每件壽司嘅size都係偏細,但唯一可以讚嘅就係佢嘅芝士味都幾突出,可能下次要試下佢其他壽司都唔定啦,不過今次嘅體驗麻麻地
2021-10-30 726 views
仲記得中學嘅時期放學好興去藍田匯景商場掃街~諗翻起都有一段時間冇去啦,難得今日早咗放工,就去咗匯景商場行吓🤣-有好多餐廳都已經唔同晒,行過見到呢一間💛💛嘅壽司店望落都幾吸引,於是就叫咗一個海膽芝C手卷同埋玉子壽司🍣,估唔到佢嘅海膽都幾新鮮,食落口好鮮甜,唔會有怪怪嘅臭味😋😋再加埋炙燒過嘅芝士,好香口呀😋😋-玉子壽司極都整得好好食,玉子夠甜,中間包住少少嘅飯,再加埋沙律醬同埋秘製醬汁,出奇地好食😋
2021-10-24 442 views
今日落離藍田匯景掃街!咁就離試吓呢間野啦!呢間係一間小食店!買得既通常都係街坊!買返屋企食!想堂食,可以嘅!有張好細張嘅枱仔!最多容納到三個人!不過買手卷嘅話!可以一路行一路食嘅!我今日就叫咗個黃金魷魚手卷!同埋蟹子手卷!手卷size大小正正常常!而且都幾足料下既!整體來講都算新鮮嘅!唔會話好腥!不過兩個手卷就唔會話好襟飽!可以當小食咁食!正餐就唔係咁好啦!不過店舖都有壽司食嘅!見啲食材咁新鮮!都值得買多幾件去公園欣賞下、只可惜我唔太肚餓!下次有機會買去公園食!
2021-10-24
Type of Meal
Lunch
2021-07-28 845 views
藍田呢個廣場愈嚟愈多野食開咗好多間新鋪頭😍😍重要愈嚟愈多啱我地呢啲💛食芝C Sushi舖外既文宣poster好靚🙈吸引咗我停低望. 望望下見到啲手卷好似好靚就決定試試🙈叫咗個油甘魚+三文魚腩手卷店員們都好好禮貌好nice會提你小心啲🥰紫菜脆卜卜三文魚同油甘魚份量都好多. 大厚切食到底都重有🤤三文魚都算肥美新鮮🍣油甘魚就一般般無咩特別但啲飯就熱咗少少. 令到個感覺怪怪地下次會試下佢啲芝士🧀系列~
藍田呢個廣場愈嚟愈多野食

食到底都重有🤤
三文魚都算肥美新鮮🍣
油甘魚就一般般無咩特別
但啲飯就熱咗少少. 令到個感覺怪怪地

下次會試下佢啲芝士🧀系列~
2021-07-12 543 views
好鍾意食呢度嘅壽司,全部都即叫即做!最鍾意食燒玉子,沙律醬同蛋嘅味道好夾,再加上炙燒之後,熱辣辣口感非常好,好惹味。三文魚手卷嘅份量好足,三文魚好新鮮,食到落尾仲會食到三文魚。一個字,正!

一個字,正!
2021-06-13 556 views
今日經deliveroo叫外賣,黎到壽司唔夠凍,要再雪一陣先食到。同埋唔明點解將熱嘅燒玉子同壽司放埋同一個盒,搞到壽司熱左啲飯唔好食,感覺壽司唔新鮮唔會再幫襯了
同埋唔明點解將熱嘅燒玉子同壽司放埋同一個盒,搞到壽司熱左
啲飯唔好食,感覺壽司唔新鮮
唔會再幫襯了
Delivery
2021-05-04 809 views
佢地嘅特色係係sushi/卷物上加上芝士、秘製將醬(大概係好像再加少少辣辣地嘅味道)第一次食會覺得幾特別,食多幾次就會發現明明食緊唔同嘅嘢都係一樣嘅味道。所以我都會提醒自己嚟呢度唔係食傳統壽司嘅鮮甜味道,而係食下佢個秘製醬過吓癮好似呢份加州卷咁,份量唔算,個材料同平時嘅加州卷亦係一樣,但係佢買成$25 ,真係食佢個芝士同埋醬嘅味道咋。
佢地嘅特色係

芝c加州卷