航家小廚

航家小廚 (Closed)

航家小廚 (Closed)
J wu727
錯外賣,味道一般,份量極少!
J wu727
2024-03-17
Follow
平時行過見間鋪人數都唔多,諗住貪方便去買外賣,叫咗個生炒排骨飯,等咗15分鐘,攞住個外賣走出嚟講,話煮錯咗,問我食第二樣得唔得?因為我唔食牛,所以冇要到,之後再等10分鐘,攞咗外賣返屋企,個飯盒極之細,生炒排骨有4粒,生炒排骨嘅底全部都係飯!唔跟嘢飲$61 !真係黐線,唔怪得冇人幫襯,俾我真係情願食公仔麵!講返個味道,完全唔可以用好食形容!小心中伏。Read More
So Kam Yan
影衰哂香港人形象
So Kam Yan
2023-08-15
Follow
航家小廚地址: 牛頭角定安街120號永明樓地下完全影衰哂香港人形象!!!呢間餐廳真係令人嘔心,亦擔心他們的前程,祝佢地早日執笠。首先,今日我同朋友去呢間餐廳食午餐,叫了兩個午市套餐,餐牌上表明送免費熱飲、凍飲+$3 和特飲+$9,我們喊了熱柑桔蜜和凍杏仁霜,我們也先看了餐牌上這兩款飲品並不包含在特飲,所以才叫這兩款。但!直到我們付款後,發現金額不對,怎麼柑桔蜜+$5 和 凍杏仁霜 +$9了,我們立即向店員咨詢。然而!店員向我們表示這兩款是特飲以下是當時情況:我們問佢:但餐單上並沒有歸類為特飲🧑🏻: 我們這兩款一直都是特飲,通常落單時會同客人講,但今次我們忘記了,宜家你地俾完錢同你講翻我們:你們餐單並沒有列明和落單時並沒有同我們講喎,咁係你地嘅責任喎🧑🏻: 我哋餐牌一直都係咁,我冇收錯你錢! (激動)我們: 你咁算係欺騙消費者喎🧑🏻: 我地一直都係咁!錢就係冇得退! 冇現金!我們: 你們一直誤導消費者,遲早執笠喎🧑🏻: 祝你地早日俾車撞死!(好大聲)這商家做飲食生意,態度如此惡劣,明明是他們的責任,但要客人幫佢地埋單,而且還詛咒客人,一點尊重人的基本禮貌都沒有,「面係人地俾,架係自己丟」,影衰哂香港人啲形象,真的真心一句-「祝你們早日執笠」Read More
唔知你係咪講緊同一個店員。見到個店員全程啤住客人,大聲鬧客,仲要發脾氣掉嘢叫客人走。好驚佢會襲擊客人。
2023-09-29
happychan
搵笨感覺
happychan
Level 3
2023-06-25
Follow
附近多間食店,此間感覺較新淨,空間也較大,所以選取了它,點了2個早餐,一個炸菜米+煎雙蛋+凍0茶,$38元,例牌早餐,不過不失,另一個牛扒+煎雙蛋+凍0茶,$45元,所謂牛扒早餐,件牛扒細到離奇,只有2吋x 1吋,以為比錯了,詢問店員,說是正常的😱咁樣個餐夠膽收$ 42元,認真佩服,多士牛油少之又少,其實,早晨是最不考功夫的了,可以如此質素,不知此店如何生存下去?放少少誠意,對客對己都有好處,如果食物好,有誠意,何愁沒有客?Read More
+ 1
笑死 咁叫牛扒🤣🤣
2023-09-26
雖然你好慘,但見到塊牛扒我笑咗出嚟🙈🙈咁都好意思叫牛扒
2023-11-18
WaiShunLeung4539
垃圾餐廳侮辱食物
WaiShunLeung4539
2023-06-24
Follow
外賣自取、兩個餐合共$82.@沙爹牛麵 凍奶茶@沙爹牛腸仔 凍檸茶第一:真係霖唔明白點解沙爹牛麵個餐啲牛肉仲少過沙爹牛肉麵腸仔個餐!(邏輯上雙拼麵,我點兩個沙爹牛係咪比兩份沙爹牛先?或者你話唔可以咁選,咁都無理由少過雙拼嘅份量係咪先?)並非小氣拒絕份量有問題,係好簡單嘅原則問題!第二:我要杯檸檬茶,你比杯淨茶走檸檬?茶餐廳最基本最基本嘅檸檬茶,你唔好話唔記得,大佬尊重一下可以嗎?連一杯檸檬茶都未搞掂,唔好開茶餐廳啦.第三:味道先難以理解,沙爹牛肉顧名思義就是沙爹煮牛肉係咪?但是吃落去就好似一個公仔麵仲要係用調味粉做湯,跟住落幾片醃到過曬味嘅牛肉,再加幾滴沙爹醬係面?咁唔叫沙爹牛喔,應該係牛肉麵加沙爹醬!毫無沙爹味,味精滾碌麵.第四:杯奶茶無話可說,檸檬茶都無檸檬,奶茶點會有茶呢!都係個句,你唔尊重個客,都尊重啲食物啊大佬!Read More