話説有日 🦖 帶埋大鄉里朋友仔去見識下深水埗嘅電子xx城市(佢真心以為淨係得電腦嘢賣,少年你太年輕了)。搏鬥過後,急需補充能量就去咗呢間 bookmark 咗好耐嘅車仔麪店食佢哋其中一樣招牌名物~爆漿阿華田西多士 🥰但緊係要食完鹹嘢先可以食甜品嘅,menu 入面車仔麪同埋煎餃都好吸引,所以我哋就 all in 全都要!值得一提嘅係佢哋嘅食物都係唔落味精,食得安心又放心。車仔麪d 料都好多,豬骨雞湯底同各種配料都好夾,加啲腩汁已經好夠味。香辣豬紅的骰嫩滑唔腥;豬腸肥美,清得乾淨無異味;香辣魷魚切得比較幼細,食落好似魷魚麵咁樣,爽口不膩🦑 (呢個幾特別)~食嘅時候可以加埋枱面自家製嘅辣菜脯更加惹味!煎餃有唔同口味,我哋就要咗芝士粟米同埋韭菜豬肉雙拼煎餃🥟 真係估唔到咁好食,即刻新鮮煎脆口亦唔會好油膩,食落係卜卜脆加好足料。韭菜豬肉肉汁豐富,仲有好香嘅韭菜味。芝士粟米入面係半流心狀態嘅芝士仲有少少拉絲!芝士味唔會好鹹好搶所以無咁膩,唔錯。兩款都各有千秋,每日新鮮包製果然係唔同啲!西多士加入Nutella 夾心,而面頭層鋪滿阿華田粉增加咗個脆脆嘅口感,一切開滿滿嘅流心即刻湧出嚟!好邪惡但唔覺唔

食嘅時候可以加埋枱面自家製嘅辣菜脯更加惹味!

西多士加入Nutella 夾心,而面頭層鋪滿阿華田粉增加咗個脆脆嘅口感,一切開滿滿嘅流心即刻湧出嚟!好邪惡但唔覺唔覺竟然清曬,大大滿足!(果然甜品係有第二個胃)
2024-03-26
  • 秘製辣魷魚
  • 自選車仔麵
2023-12-26 272 views
琴日同朋友一齊送貨比人咁岩經過深水埗見到呢間平價車仔麵決定去試下😃我哋叫咗兩個車仔麵一份雞翼🤩自選車仔麵1爽脆豬頸肉牛柏葉韭菜餃炸魚皮蕃薯粉爽脆豬頸肉的酥脆外皮和嫩滑多汁的內部在咬下時帶來了一種令人滿足的口感😉牛柏葉為車仔麵增添了一種獨特的風味。它的微辛味與其他材料的搭配完美融合,為整個麵食增添了一層特殊的香氣。韭菜餃的外皮酥脆,內餡多汁,帶來了一種令人愉悅的咀嚼感。韭菜的香味與其他配料相互輝映,為車仔麵增添了一份獨特的風味。炸魚皮的脆度和鮮味為車仔麵增添了驚喜的口感。它的酥脆質地和魚的香味相互融合,為整個車仔麵提供了一種令人愉悅的口感。蕃薯粉作為主要的麵條,具有綿密的口感和微甜的味道。它的軟滑質地與其他配料完美融合,為整個車仔麵提供了飽足感和層次感的提升😗自選車仔麵2豬紅甜蘿蔔腸仔午餐肉油麵腩汁豬紅是麵食的必點之一。它的柔軟口感和豬血的獨特風味為整碗麵食帶來了一種特殊的豐富口感。豬紅的滑嫩質地與其他配料相互融合,增添了麵食的層次感。甜蘿蔔為這道車仔麵帶來了清爽的口感和微甜的風味。它的脆度和爽口感與其他配料相互搭配,為整碗麵食增添了一份爽脆的食感。腸仔是這道麵食的另一個亮點😌和彈牙口感

自選車仔麵1

甜蘿蔔
腸仔
午餐肉
油麵腩汁

腸仔是這道麵食的另一個亮點😌和彈牙口感為整碗麵食帶來了豐富的口感層次

午餐肉鮮嫩口感和鮮美的味道為整碗麵食增添了一份豐富的肉香。

油麵加腩汁好濃郁味道👅

蒜香雞翼
炸至金黃酥脆,外皮酥脆蒜香多汁。這種酥脆的口感給人一種令人滿足的感覺😉

簡潔、乾淨且舒適
2023-12-24
$75 (Lunch)
  • 四餸車仔麵
2023-12-14 638 views
🔥 I had the pleasure of dining at 聚來車仔麵 in Sham Shui Po. This hidden gem offers delicious Cantonese food at affordable prices, and the customer service is top-notch.1️⃣ Trio Cart Noodles 三餸車仔麵 ($49)I opted for chicken wings, pork intestines, pork skin, and rice noodles to create my own personalized bowl of cart noodles.2️⃣ Signature Pan-fried Dumplings 8 pieces 招牌煎餃8隻 ($42)These dumplings come in two flavors: chive and pork, and cabbage and mushroom. The crispy exterior and juicy filling make them a

These dumplings come in two flavors: chive and pork, and cabbage and mushroom. The crispy exterior and juicy filling make them a must-try.

3️⃣ Pepper Salt Pork Stomach 椒鹽豬肚 ($38)
Indulge in the crispy and flavorful pork stomach seasoned with a fragrant blend of pepper and salt.

4️⃣ Exploding French Toast with Ovaltine Custard 爆漿阿華田西多士 ($37)
This unique twist on the classic French toast is filled with a creamy Ovaltine custard that oozes out with every bite. It's a decadent treat you won't want to miss.

💰 The total bill came to $166, and no service charge was added. It's incredible value for the quality and taste of the dishes.

💎 This restaurant in Sham Shui Po is a true hidden gem. The combination of affordable prices, delicious food, and excellent customer service creates an unforgettable dining experience. Don't miss out on this culinary adventure in the heart of Sham Shui Po!
招牌煎餃8隻
椒鹽豬肚
2023-12-14
$83 (Lunch)
招牌煎餃8隻
椒鹽豬肚
2024-04-13 0 views
聚來車仔麵位於深水埗基隆街172號由深水埗站A2出口行6至8分鐘就到餐廳舖頭好乾淨企理有2人檯同4人檯仲有電視睇新聞台邊食飯邊睇資訊招牌煎餃子 6隻 $37 8隻$45我選左6隻因為想食多幾款食物餡料係韮菜,椰菜木耳粟米餡加$3我叫左雙拼椰菜木耳 油份比較少,爆汁韮菜❤️ 韮菜好嫰,爽口,多汁咖哩雞球飯$50送熱飲凍飲加$3咖哩汁香濃雞球夠滑撈飯最正飯同咖哩汁係另上蔥油雞排飯$53可配餐蛋,腿蛋,雙蛋蛋係太陽蛋可以將蛋黃撈飯餐肉厚厚一塊雞排原塊上煎得香脆蔥油香氣十足果然係招牌菜
聚來車仔麵

仲有電視睇新聞台邊食飯邊睇資訊

招牌煎餃子 6隻 $37 8隻$45
我選左6隻
因為想食多幾款食物
餡料係韮菜,椰菜木耳
粟米餡加$3
我叫左雙拼
椰菜木耳 油份比較少,爆汁
韮菜❤️ 韮菜好嫰,爽口,多汁

咖哩雞球飯$50
送熱飲
凍飲加$3
咖哩汁香濃
雞球夠滑撈飯最正
飯同咖哩汁係另上

蔥油雞排飯$53
可配餐蛋,腿蛋,雙蛋
蛋係太陽蛋
果然係招牌菜

2024-04-12
  • 韭菜煎餃
2024-04-11 0 views
去深水埗買電話卡,當然順便去深水埗搵嘢食 搵返地道嘅食店先 喺網上見到聚來車仔麵 好吸引 行過去基隆街 試試先店除咗多款食物選擇嘅車仔麵之外仲有鎮店之寶煎餃子係佢哋自己包嘅今次叫咗車仔麵,下次要再過嚟試車仔麵叫咗三餸豬大腸 滷得好入味切成一片片好易咬入口咖喱魚蛋都幾彈牙 韭菜餃 識得出㗎,佢哋自家手工包嘅好香,韭菜味 揀咗米線面底湯就揀咗佢哋嘅豬骨雞清湯清淡冇味精嘅 再加佢自家製嘅辣醬小辣最啱我 瑞士汁雞翼又係非常入味 食完一隻再一隻爆漿阿華田西多士就係為咗呢個而嚟㗎網紅食品開頭以為佢好甜,又唔係爆漿係花奶 同埋揀咗榛子朱古力醬加埋非常滋味 一口氣食晒店員仲係非常有人情味細心問候 嘢食好唔好食要多幫襯呢啲有人情味嘅家庭式小店保留到佢哋傳統嘅手藝聚來車仔麵 網址: https://s.openrice.com/QrbS0QwGA00~uVCELAA地址: 深水埗基隆街172號地舖電話: 23918033
先店除咗多款食物選擇嘅車仔麵之外
仲有鎮店之寶煎餃子係佢哋自己包嘅
今次叫咗車仔麵,下次要再過嚟試
車仔麵叫咗三餸
豬大腸 滷得好入味
切成一片片好易咬入口
咖喱魚蛋
都幾彈牙
韭菜餃
識得出㗎,佢哋自家手工包嘅
好香,韭菜味
瑞士汁雞翼
又係非常入味 食完一隻再一隻
就係為咗呢個而嚟㗎
網紅食品
開頭以為佢好甜,又唔係
爆漿係花奶 同埋揀咗榛子朱古力醬
保留到佢哋傳統嘅手藝

聚來車仔麵

地址: 深水埗基隆街172號地舖
電話: 23918033

聚來車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街172號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:爆漿草莓西多士 $40,茶餐追加瑞士雞翅(2隻) +$16,凍檸茶 +$3,鹵水雞腎 $30爆漿草莓西多士:西多士外皮酥脆金黃,上面鋪滿草莓粉,內層有鮮甜的草莓爆漿餡料,再淋上草莓牛奶,草莓醬的甜美,草莓粉的香氣和草莓牛奶的滑順口感組合在一起,帶來了一種多重層次的美味!😄😄😄瑞士雞翅:瑞士雞翅肉質軟滑,口感鮮嫩多汁,瑞士汁味道濃郁,能充分滲透至雞翅內部,但又完全不會過份油膩,值得一試!👍👍👍凍檸茶 :檸檬厚薄適中,富有酸甜風味,加上茶葉的淡雅香氣,冰塊充足,帶來一股冰涼又清新的口感,讓人消暑解渴!😍😍😍鹵水雞腎:腎肉飽滿鮮嫩,經過鹵水烹調後,肉質更加滋潤豐潤,帶來滿滿的肉香味,每一塊雞腎都充滿了肉汁,讓人食指大動!😋😋😋
聚來車仔麵 (深水埗)

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

2024-04-02 40 views
趁有時間 舊地重遊附近食個快飯😂😝約咗甜品達人 喺深水埗即興飯聚😶😮之後 再出發去完成今日嘅任務啊🫠🤫呢間舖頭雖然細 枱數都唔算多呢😗😲而繁忙時段 要同其他人搭枱食飯🤫🤭但勝在地理位置方便 唔會盪失路😙😛聚來車仔麵 當然最出名係車仔麵🤪🫣仲有流心多士 性價比高值得一試😍🤩-車仔麵 ($50)呢度嘅配菜種類選擇多 辣醬嘅辣度同湯底可自選🫰🏻😆豬紅咖哩魚蛋蘿蔔生菜配埋番薯粉 真係好足料啊👍🏻😛-🍛咖哩雞扒飯 ($50)香脆嘅雞扒肉質鮮嫩 如果肉肉份量多啲就更加好😂🤣-🍫爆醬阿華田配朱古力榛子醬西多士 ($40)單睇賣相已經流曬口水 食落幸福感馬上提升💕⬆️全塊嘅西多士 都係滿滿嘅阿華田粉同埋醬喔🍫✨一切開塊多士 啲阿華田好似瀑布咁流曬出嚟🌊💦食完真係好有罪惡感 甜品達人嘅強烈推介啊😈❤️
趁有時間 舊地重遊附近食個快飯😂😝
約咗甜品達人 喺深水埗即興飯聚😶😮
之後 再出發去完成今日嘅任務啊🫠🤫
呢間舖頭雖然細 枱數都唔算多呢😗😲
而繁忙時段 要同其他人搭枱食飯🤫🤭
但勝在地理位置方便 唔會盪失路😙😛
聚來車仔麵 當然最出名係車仔麵🤪🫣
仲有流心多士 性價比高值得一試😍🤩
車仔麵 ($50)
呢度嘅配菜種類選擇多 辣醬嘅辣度同湯底可自選🫰🏻😆
豬紅咖哩魚蛋蘿蔔生菜配埋番薯粉 真係好足料啊👍🏻😛
🍛咖哩雞扒飯 ($50)
香脆嘅雞扒肉質鮮嫩 如果肉肉份量多啲就更加好😂🤣
🍫爆醬阿華田配朱古力榛子醬西多士 ($40)
單睇賣相已經流曬口水 食落幸福感馬上提升💕⬆️
全塊嘅西多士 都係滿滿嘅阿華田粉同埋醬喔🍫✨
一切開塊多士 啲阿華田好似瀑布咁流曬出嚟🌊💦
食完真係好有罪惡感 甜品達人嘅強烈推介啊😈❤️
2024-03-19
  • 爆醬阿華田配朱古力榛子醬西多士
2024-03-28 32 views
食下平民嘢的時間到啦。來深水步發掘呢間車仔麵。我叫左清湯,三餸幼麵:雞腎,肥牛,芝心丸。我男朋友就叫左腩湯,三餸油麵:蟹柳,紅腸同肥牛。雖然個麵比較普通,但勝在小食幾特別。有招牌肉丸同密製醬汁魷魚,係麻將加bb辣,好不錯。$40幾蚊一個麵,$30幾蚊一個小食。絕對係平民好介紹呀!
食下平民嘢的時間到啦。
來深水步發掘呢間車仔麵。
我叫左清湯,三餸幼麵:雞腎,肥牛,芝心丸。
我男朋友就叫左腩湯,三餸油麵:蟹柳,紅腸同肥牛。

雖然個麵比較普通,但勝在小食幾特別。
有招牌肉丸同密製醬汁魷魚,係麻將加bb辣,好不錯。

$40幾蚊一個麵,$30幾蚊一個小食。
絕對係平民好介紹呀!
2024-03-28
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 招牌鮮炸肉丸
  • 秘製辣魷魚
  • 三餸車仔麵
星期六下午1:00到,不用排長龍,等一張枱便有位。車仔麵試咗冬菇、魚蛋、豬皮、豬紅,全部好味道,仲有兩條生菜送埋。枱面有辣椒蘿蔔任加,!食埋個阿華田西多士,店主好好問要唔要後上。環境乾淨企理舒適。食物感覺也乾淨,唔似得深水埗某d有幾個位嘅車仔麵,張枱好污糟。但可能家庭式經營嘅原因,所以嘢食買少少先到。成間鋪有一男一女老人家,另有一男一女約40歲。下次再嚟試餃子🥟,我見隔離枱d餃子煎得好靚好脆咁。但因太飽吃不下。
枱面有辣椒蘿蔔任加,
食埋個阿華田西多士
2024-03-16
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2024-03-25 19 views
我同老公係深水埗去食「聚來車仔麵」, 呢間係家庭式店舖唔少菜式, 都係自家秘製, 例如一啲小食, 秘製辣魷魚, 香煎豬扒, 我見隔離枱個啲, 真係好大塊呀! 店內阿姨埋枱招呼好親切; 餐廳右手邊, 掛着一幅画,寫着:我的麵,给你家的味道。有差不多50款餸比你揀, 每款餸嘅份量都適中, 由$9-14都有, , 麵底$12起, 跟餐要熱飲加$5, 凍飲或者汽水都係加$7, 仲有特飲加$10, 價錢亦唔係貴。三餸車仔麵我叫左一碗三餸米線, 配魚肉春卷, 生根, 雞翼尖; 米線好滑又夠淰; 魚肉春卷, 平時啲車仔麵都好少見呢款餸, 佢嘅魚肉春卷好似腐竹同魚蛋結合嘅感覺。第一啖咬落去真係好有驚喜,因為佢嘅魚肉好彈牙而且肉質好鮮嫩。雞翼尖都滷得好入味, 而且可以骨肉分離; 我要少辣, 唔算好辣, 枱面仲有一樽自家製辣菜脯比你調味。呢個跟餐要了一罐可樂。爆漿阿華田西多士(朱古力榛子醬) - $40甜品方面, 我同老公share左一個佢地好出名嘅爆醬阿華田西多士, 邪惡至極呀! 西多士鋪了滿滿嘅阿華田粉, 阿華田醬汁, 淡奶, 煉奶爆漿, 濃濃阿華田 mix埋入面夾住朱古力榛子醬, 甜甜地食落真係好開

爆漿阿華田西多士(朱古力榛子醬) - $40
甜品方面, 我同老公share左一個佢地好出名嘅爆醬阿華田西多士, 邪惡至極呀! 西多士鋪了滿滿嘅阿華田粉, 阿華田醬汁, 淡奶, 煉奶爆漿, 濃濃阿華田 mix埋入面夾住朱古力榛子醬, 甜甜地食落真係好開心; 仲要切開西多士個陣, 啲朱古力醬已經好似熔岩咁爆出嚟, 簡直係雙重享受。

招牌煎餃 - $40/6隻
老公唔太肚餓, 只叫咗芝士粟米煎餃, 即叫即煎, 香脆可口, 而且件件飽滿, 一咬開啲芝士已經湧緊出嚟, 仲可以有少少拉絲, 絕對係必食推介。

凍檸茶 +$3
跟多士餐加$3有凍檸茶, 叫了走甜, 茶底濃度適中, 唔會有苦澀味。唔錯!
2024-03-21 30 views
今日食咗一個好開心嘅午餐,同老公去咗深水埗基隆街買布,然後喺附近食個快lunch,求其入咗一間茶餐廳食,估唔到都幾有水準。老闆,店員都好好人,好有禮貌,見到佢哋同啲街坊都好熟。仲要食食吓有明星睇,真係超開心囉😂🤭今叫咗車仔麵,秘製蔥油豬扒飯,煎餃子。。。冇諗過每一樣都真係幾好食😋車仔麵- 豬紅,餐肉,豬頸肉,油麵,仲落咗秘製辣椒醬餐肉喺煎香左嘅,唔係一般車仔麵就咁烚熟塊餐肉就俾你食。車仔麵嘅湯,望落去淡色,但係味道好夠!秘製蔥油豬扒飯香煎豬扒,唔會煎得太燶,啱啱好,同埋豬扒都好軟熟,夠晒入味!蔥油都好好食,如果落多少少蔥油,會更加開心🥳仲有隻太陽蛋加腸仔👍🏻煎餃子 - 韭菜煎餃,芝士粟米煎餃呢度嘅煎餃,冇諗過皮薄餡靚仲好juicy 🤤雖然俾咗一兜餃子汁,但完全唔使點已經好夠味!生菜好新鮮,同埋賣相上碟都都幾靚。叫埋凍檸茶同熱檸水,完美😍呢間茶餐廳絕對可以encore!下次要嚟試過下午茶,阿華田西多士先得!📍 聚來車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街172號地舖
仲要食食吓有明星睇,真係超開心囉😂🤭

車仔麵- 豬紅,餐肉,豬頸肉,油麵,仲落咗秘製辣椒醬
餐肉喺煎香左嘅,唔係一般車仔麵就咁烚熟塊餐肉就俾你食。
車仔麵嘅湯,望落去淡色,但係味道好夠!

秘製蔥油豬扒飯
蔥油都好好食,如果落多少少蔥油,會更加開心🥳
仲有隻太陽蛋加腸仔👍🏻

煎餃子 - 韭菜煎餃,芝士粟米煎餃
呢度嘅煎餃,冇諗過皮薄餡靚仲好juicy 🤤
雖然俾咗一兜餃子汁,但完全唔使點已經好夠味!

生菜
好新鮮,同埋賣相上碟都都幾靚。

叫埋凍檸茶同熱檸水,完美😍

呢間茶餐廳絕對可以encore!
下次要嚟試過下午茶,阿華田西多士先得!

📍 聚來車仔麵 (深水埗)
2024-03-19
$90 (Lunch)
2024-03-21 24 views
秘製蔥油香煎雞扒飯🐔$52跟餐配有腸蛋、餐蛋、腿蛋或者雙蛋🍳雞扒煎到金黃色,肉嫩多汁😌表面放上漂亮嘅太陽蛋同腸仔😊加上香濃嘅蔥油作伴🫶夠曬豐富,十分開胃😉招牌煎餃🥟$63 (12隻/雙拼/芝士粟米+$3) 雙拼叫咗韭菜豬肉同芝士粟米😎另有椰菜雲耳豬肉可以選擇😉即叫即煎,香脆可口,而且件件飽滿😊尤其係芝士粟米,絕對係必食推介👍一咬開啲芝士已經湧緊出嚟😽韭菜豬肉亦都唔錯😌啖啖都充滿韭菜獨特嘅香濃味道😙西多士🍞$32上次已經試過呢度嘅招牌爆漿西多😍今次就試返最原始嘅花生醬餡先😋西多新鮮即炸,切開已經聞到好香嘅花生醬味🥜沾上糖漿同牛油一齊食,邪惡感十足😈咖啡☕️跟餐聚來車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街172號地舖
秘製蔥油香煎雞扒飯🐔$52

跟餐配有腸蛋、餐蛋、腿蛋或者雙蛋🍳
雞扒煎到金黃色,肉嫩多汁😌

表面放上漂亮嘅太陽蛋同腸仔😊

加上香濃嘅蔥油作伴🫶
夠曬豐富,十分開胃😉

招牌煎餃🥟$63 (12隻/雙拼/芝士粟米+$3)
雙拼叫咗韭菜豬肉同芝士粟米😎
另有椰菜雲耳豬肉可以選擇😉

即叫即煎,香脆可口,而且件件飽滿😊
尤其係芝士粟米,絕對係必食推介👍
一咬開啲芝士已經湧緊出嚟😽

韭菜豬肉亦都唔錯😌
啖啖都充滿韭菜獨特嘅香濃味道😙

西多士🍞$32
上次已經試過呢度嘅招牌爆漿西多😍
今次就試返最原始嘅花生醬餡先😋

西多新鮮即炸,切開已經聞到好香嘅花生醬味🥜
沾上糖漿同牛油一齊食,邪惡感十足😈

咖啡☕️跟餐

聚來車仔麵 (深水埗)

2024-03-20 21 views
今天中午我和老婆走过去深水埗基隆街172号地铺-聚來车仔面午餐。我们进到去餐厅,右手边掛着一幅画,寫着:我的麵,给你家的味道。 我们看一看餐牌,叫了一碗豬红、猪肚、生菜车仔面,一件爆浆阿华田西多士;另外配上一杯冻柠七和一杯冻柠乐。 豬红十分爽滑,也很入味、猪肚煮得十分软滑,容易入口、生菜十分爽脆。至于爆涨阿华田西多士,是聚来餐厅其中一样招牌食品,真是十分美味。 店主十分好客,和蔼可亲,還亲自向我们询问食物的味道。 我们十分享受这次午餐的经验,店主的热情招待,正如餐厅中的一幅壁画,写着-给你家的味道。 我们临走前,店主还向我们说再见;正如另外一幅壁画写着-欢迎再来,有缘相聚。餐厅还有很多特色的小菜,不能一一道来,可以参考附上的图片。
2024-03-20
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 爆漿阿華田西多士
深水埗 📌 聚來車仔麵深水埗基隆街172號地舖同豬隊友喺深水埗 Massage 💆🏻‍♀️,經過呢間小店見 9 成滿座,又有唔了少人等外賣,就決定喺度食晚餐。🥟 招牌鮮煎餃 $48 【 雙拼 】 韭菜豬肉 ⊹ 芝士粟米 🌽 各 4隻呢到嘅煎餃 🥟 一咬就爆汁,一食就知餡料新鮮,餃皮又煎得香口↝ト卜脆,係我食過最好味嘅煎餃 🥟 ❤️金黃色的 🥟🥟 爆汁 • 韭菜豬肉 🥢🍱 滷水拼盤 $50 大腸 • 豬耳 • 豬肚 • 雞腎 • 雞翼尖 豬隊友諗咗好耐叫唔叫滷水拼盤?估唔到有驚喜 😋 冇諗過一間車仔麵嘅鹵水拼盤係咁有質素,三豬兩雞,款款都好入味 ♡ 私心 🧡 豬大腸最正 😋🍜 自選車仔麵 $54簡單叫咗個三個餸↝冬菇 • 魚肉春捲 • 蘿蔔,但一啲都唔簡單;厚肉冬菇 4 大粒; 魚肉春卷有口感;蘿蔔睇落冇乜特別,食落夠腍,味道好清甜 😃🧇 爆漿阿華田西多士 $38◕ 餡料 • 可選花生醬 / 朱古力榛子醬 🍫邪惡擔當 😈 西多士鋪滿海量阿華田粉,一切開,澎湃嘅阿華田醬汁、淡奶、煉奶爆漿,濃濃阿華田 mixed 所揀嘅花生醬餡料,簡直係雙重享受。🔅 原來呢間小店家庭式經營,唔少菜式都係自家秘
深水埗 📌 聚來車仔麵
深水埗基隆街172號地舖
↝ト卜脆,係我食過最好味嘅煎餃 🥟 ❤️
金黃色的 🥟🥟

爆汁 • 韭菜豬肉 🥢
🍱 滷水拼盤 $50
大腸 • 豬耳 • 豬肚 • 雞腎 • 雞翼尖

🍜 自選車仔麵 $54

🧇 爆漿阿華田西多士 $38
◕ 餡料 • 可選花生醬 / 朱古力榛子醬 🍫

🔅 原來呢間小店家庭式經營,唔少菜式都係自家秘製,例如: 秘製辣魷魚 🦑 好想食呀 😋 另外要讚一讚 🩷 店內阿姨埋枱招呼好親切,食完埋單又提我哋拎齊嘢走,像家人的溫馨。 聚來車仔麵 ◕ 充滿【 家 】幸福的味道 🩷

@gather_again
2024-03-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 鹵水拼盤
  • 自選車仔麵
2024-03-15 40 views
最近,我去了一間車仔麵店,其食物的質素及性價比都不錯。🍜自選車仔麵 - $43我點了牛筋、豆腐、豬紅,濃郁的豬紅頗入味,牛筋十分軟腍,加上湯底的腩汁,鮮甜而不過膩。我選了菜底,生菜份量足夠。🥟雙拼煎餃配麵 - $61我選了煎韭菜豬肉餃和椰菜豬肉餃。這些餃子煎得外皮金黃酥脆,內餡多汁。韭菜豬肉餃的韭菜香氣濃郁,而椰菜豬肉餃則有椰菜的清甜與豬肉的鮮美。🥣生菜魚肉湯 - $30這碗湯清爽,魚肉鮮嫩。湯汁清澈,不帶油膩感,讓人喝了口感舒爽。
最近,我去了一間車仔麵店,其食物的質素及性價比都不錯。

🍜自選車仔麵 - $43

🥟雙拼煎餃配麵 - $61