Pier 88

Pier 88 (Closed)

稻香
Pier 88 (Closed)
Woodstock KC
抵食火鍋
Woodstock KC
Level 2
2008-12-01
Follow
近日天氣凍凍, 朋友仔與我選了火鍋作晚餐, 看見這裏火鍋料有七折優惠, 更不用說..即時取位開餐!! 湯底: 半隻醉雞鍋 (因為只有兩人, 不想浪費亦想多選其他生料) 火鍋料: - 美國肥牛 (朋友仔想試加上有特價-$8碟, 雖然只有六七塊) -魚皮餃, 菜肉餃拼韮菜餃 (很喜歡這樣的多拼火鍋料做法, 讓人數少的顧客也有多款式可試) - 豬肉卷 (因好奇而點選, 原來只是將豬肉片成卷桶狀, 失敬....) - 墨魚丸拼蝦丸 (雖沒太多墨魚/蝦味, 但也算爽彈) - 羊肉片, 帶子片, 一籃子蔬菜 (尚可)可能食店位置及週日關係, 就是有優惠亦未見爆場, 但朋友仔與我郤樂得這環境, 因為可"悠閒地"享受嘛Read More
Applehome
稻香早茶
Applehome
Level 4
2008-11-14
Follow
以前, 我常 會 跟 家人 到 客家好棧 嘆 早茶 , 因為 免茶芥、免加一, 好抵食……………..好可惜現已結業!今次, 跟 家人 試下 最近新開 的稻香 (其實 客家好棧 是 稻香集團 的酒樓), 員工 和食物 質素 跟客家好棧 一樣, 價錢 比以前 貴 , 而且 要收 茶芥 & 加一 了!食物方面:(1) 菠菜蒸饅頭~ 沒有 菠菜味, 只是 加了色素 的普通饅頭, 哈哈, 幸好 有 煉奶 件食, 不用乾吃. sunday~$4.8 only. 媽咪 話平日 9am 前 會推出 1元 特價 點心 一款, 多數 是 蒸饅頭/ 糯米卷 之類 的 包點. 假日/ 星期日 即 售 $4.8 (又是 要 9am 前才有得食).(2) 素腸粉~ 仍然 是 又香又滑.(3) 皮蛋瘦肉粥~ 粥底夠 棉又 香滑, 吾錯!(4) 盅頭飯~ 肉餅飯 好味 d; 咸魚雞粒飯, 好少雞粒, 咸魚亦吾香.(5) 煎 “牛” (同音字) 餅 ~ 夠香脆, 但有 d 油, 是比較小食 的 一堤點心 ~ 可以一試. 總括而言: 裝修後 的 稻香 酒樓 環境其實 跟以前 的客家好棧差不多~要 搭台 便 比較迫, 食物 都ok! 希望可以增加 多d 不同款式的 點心. 價錢 比以前 貴呢!Read More
zebe
服務有待改善!
zebe
Level 2
2008-10-13
Follow
o岩o岩同朋友去完食9點後特價火鍋...唔駛等位...一入即有位.....食物呢....D料都OK新鮮嘅,不過帶子,貴花蚌就細碟左D囉,有個蝦滑就幾好味.........其他野都不過不失啦~~~~services就真係差左D...基本上呢間野唔會有人招呼你...個阿姐放低個湯底就走開...唔會理你開唔開到個爐,果個電磁爐冇反應,叫個侍應都叫左陣先有人理...之後個侍應就放低一盆醬料...但冇豉油架喎....問佢拎豉油同埋濕紙巾,佢只係拎左濕紙巾埋嚟又走左去,完全又忘記左我地叫佢拎豉油...唉~~~~到最後食完想埋單...都要搵左5分鐘先搵到個人幫我地埋單,我都唔明呢間野點請人架??明明埋單果陣已經得番10枱客唔夠,都唔知D侍應去鬼晒邊........呢間稻香真係要正視下services呢個問題...如果佢再係咁..真係唔駛指意有人幫襯!!!Read More