Akita Teppanyaki, Sashimi

Akita Teppanyaki, Sashimi (Closed)

秋田鐵板燒刺身專門店
11.4K
Deliciousdiary.HK
灣仔鐵板燒老字號店
Deliciousdiary.HK
2025-07-14
Follow
早就聽過秋田這間老字號的鐵板燒餐廳,最近在網上看到很多好評,就過來試試 🍽️𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼 二人晚市套餐($888/ person)⟡‧₊季節沙律 ⟡‧₊魚籽鵝肝蒸蛋⟡‧₊鮮活時令龍蝦 ⟡‧₊原隻鮮活南非鮑魚⟡‧₊鮮活時令海鮮⟡‧₊香煎頂級鵝肝⟡‧₊鹿兒島霜降和牛薄燒卷⟡‧₊鹿兒島霜降和牛厚燒⟡‧₊秋田炒飯 ⟡‧₊炒野菜⟡‧₊龍蝦清湯⟡‧₊甜品活龍蝦和香煎鵝肝相對地較出色🤩以蝦膏爆炒的龍蝦特別惹味,而厚身的香煎鵝肝入口即溶,搭配燒菠蘿和黑醋汁多士更能解油膩。鮑魚彈牙爽口,調味略咸,與忌廉昆布汁的組合頗具新意趣怪。魚籽帶子的味道不俗,但差點預想的彈牙感。炒飯香口,但個人偏好更乾身的炒飯。餐廳的上菜速度很有效率。師傅在鐵板燒的表演上花了些小心思,炒飯會整成心形 ❤️,方便食客拍照打卡,而在炮製龍蝦湯前,會提醒食客準備拍照,這一點增添了用餐的趣味! Read More
Raychua1118
視覺,味覺同樣享受
Raychua1118
2025-07-08
Follow
$880 /人 2人餐包括 季節沙律 魚籽鵝肝蒸蛋鮮活時令龍蝦 原隻鮮活南非鮑魚季節時令海鮮香煎頂級鵝肝鹿兒島霜降和牛薄燒卷鹿兒島霜降和牛厚燒秋田炒飯炒野菜龍蝦清湯精選甜品 蒸蛋做得好精緻,餡料非常充足。龍蝦係是日晚餐嘅焦點,煮嘅時候加咗酒落去火光紅紅, 非常震撼,食晚飯同時有表演睇 食鐵板燒就係要睇佢現塲 烹調 鐵板燒鮑魚煮嘅時候已經非常香,睇到已經流口水銀鱈魚非常嫩滑,意想不到嘅嫩滑。非常有驚喜嘅鵝肝,不單止香口,充滿油分之餘份量超大,一件鵝肝等於其他店舖的三件鵝肝還放上魚子醬及金箔 加倍名貴鹿兒島和牛兩種食法,厚燒和薄燒個人比較喜歡厚燒,和牛就要食油香滿溢, 入口即化嘅感覺足料抄飯 已經太飽,想打包回家龍蝦甲組麵豉湯,清清甜甜小朋友仲可以自己試吓炒蛋畫公仔之類2 人餐 連加一 $1954 份量足夠一大2小 Read More
+ 6
Tannedith
同老公黎試高質鐵板
Tannedith
2025-07-07
Follow
今日我同老公去咗一間位於灣仔嘅老字號鐵板燒刺身專門店,聽話呢度好出名,食物質量高,味道一流,心入面好期待。我哋叫咗秋田二人套餐,裡面有12道精選菜式,所有海鮮都係新鮮,仲可以mix and match其他食材,感覺就好似食緊omakase。第一道係鵝肝蒸蛋配魚子醬,蛋味濃郁,搭埋魚子醬真係無得輸。第二道係鐵板燒龍蝦膏炒鮮活龍蝦,特別之處係用蝦頭嘅蝦膏嚟燒,所用嘅日本伊勢海老肉質鮮甜彈牙,外面買都要七百蚊一隻,真係好抵。服務員仲表演咗火燒龍蝦頭,準備龍蝦湯,真係令人期待。第三道係原隻活南非鮑魚配海苔忌廉汁,鮑魚上枱時仲識得郁,超Fresh,燒得啱啱好,搭配特製醬料,真係驚喜連連。第四道有北海道帶子,配搭紫菜同魚子醬,味道剛剛好。第五道係香煎鵝肝,厚實得令人驚訝,入口即溶,鵝肝味好濃,搭配黑醋同燒菠蘿,平衡咗油膩感。跟住就係鹿兒島霜降和牛薄卷,肉質入口即溶,牛脂分佈均勻,薄捲裡面包住蔥,仲可以配蒜片同岩鹽,成個口感好豐富。然後就係佢哋出名嘅秋田炒飯同炒野菜仲有龍蝦湯,對於需要飽肚的男士嚟講,套餐裡有飯真係好貼心,鐵板燒炒嘅飯香氣四溢。最後用銅鑼燒同雪糕做結,簡直完美。整體食物質素絕對超越價位,我同朋友一致認為,呢度比起幾百蚊嘅自助餐真係更值得,真係好想下次帶呀媽再嚟試一次!Read More
+ 3
Ratings
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
or#Tm65824302
好好味的鐵板燒
or#Tm65824302
Level 1
2025-07-05
Follow
我同屋企人已經黎過幾次,今次寫下食評支持下今次食咗鵝肝,銀鱈魚同牛肉薄燒,都好好味,炒飯同菜亦整得好食😋師傅肥仔好Nice,但冷氣壞咗,好熱,要飲凍咖啡降溫🥵希望盡快整好冷氣機,下次嚟食舒服啲😌Read More
abby as
高質加性,比高鐵板燒
abby as
Level 3
2025-07-04
Follow
Happy birthday 和朋友慶生嘅好地方通常都係去尖沙咀,今次揀選咗灣仔實在太大愛呢間餐廳呀 因為真係假性比高 秋田很久已經來慶祝非常新鮮嘅食材,而且大大份鮮活時令龍蝦 原隻鮮活南非鮑魚季節時令海鮮 香煎頂級鵝肝鹿兒島箱降和牛薄燒卷 鹿兒島和牛鹿兒島霜降和牛厚燒 鹿兒島和牛秋田炒飯 本日の燒野菜龍蝦清湯仲可以寫字慶祝朋友生日一早訂仲可以畫公仔我最喜歡嘅菜式係佢嘅鮑魚啊,佢個汁真係好Creamy 呢間餐廳我已經嚟咗三四次,仍然會選擇Read More
tik.yandy
高質鐵板燒
tik.yandy
2025-07-02
Follow
番工咁辛苦,間唔中都要獎勵下自己🤭嗌左二人前套餐(有季節沙律,魚籽鵝肝蒸蛋,鮮活時令龍蝦,原隻鮮活南非鮑魚,季節時令海鮮,香煎頂級鵝肝,鹿兒島霜降和牛薄燒卷,鹿兒島霜降和牛厚燒,秋田炒飯,炒野菜,龍蝦清湯 同埋甜品)魚籽鵝肝蒸蛋:蒸到岩岩好,好嫩滑😍鮮活時令龍蝦:龍蝦肉好彈牙😋師傅會即場燒左個蝦頭,再拎去整龍蝦清湯😍原隻鮮活南非鮑魚:鮑魚好大隻好新鮮😍食落好爽口,一啲都唔韌👍🏻😋季節時令海鮮(帶子):帶子配魚籽,好夾😋好鮮甜香煎頂級鵝肝:好creamy ,外脆內軟,同多士一齊食,完全唔覺膩😍鹿兒島霜降和牛薄燒卷 同埋 鹿兒島霜降和牛厚燒🥩:和牛薄燒卷入面包住蔥花,但又唔會蓋過和牛既味😆和牛厚燒幾juicy ,可以同蒜片一齊食,好夾秋田炒飯:師傅會係鐵板上用蛋汁寫字,好有心思🫶🏻甜品:用鐵板整pancake😍好軟熟,另外再有球雪糕🍧大滿足🥰野飲就嗌左麒麟生啤 同埋有氣血橙汁(血橙汁個味唔會好假,唔想飲酒既話可以一試🤭)Read More
+ 6
loverabbit1314
季節珍饌|🇯🇵味覺之旅
loverabbit1314
2025-06-27
Follow
走進秋田鐵板燒刺身專門店餐廳,環境給人一種典雅而舒適的感覺。餐廳以溫暖的色調裝飾,增添了一抹東方風情,讓人彷彿置身於一個精緻的日式庭院。空間佈置井然有序,桌椅間距適中,營造出私密感和寬敞感,適合與家人或朋友共進晚餐。服務員態度親切且專業,入座後即主動介紹菜單特色-這次點選了秋田二人前套餐,內容豐富且食材選材考究,堪稱一頓奢華的日式饗宴🇯🇵 季節沙律
開胃沙律以新鮮時令蔬菜為主,搭配清爽的醋醬汁,口感清脆爽口。顏色鮮艷,味道清新,為接下來的重口味菜餚做了完美的鋪墊-🇯🇵魚籽鵝肝蒸蛋
這道菜是驚喜之作。蒸蛋嫩滑如絲,入口即化,魚子醬帶來一絲鹹香,而鵝肝醬的濃郁油脂味與之完美融合。調味恰到好處,沒有過鹹或過油的感覺,是一道值得細細品嚐的開胃菜-🇯🇵鮮活時令龍蝦
主菜之一的活龍蝦肉質鮮嫩,烹調手法保留了海鮮的原味。龍蝦肉彈牙,搭配微焦的外皮,口感層次豐富。醬汁帶有淡淡的酒香,提升了整體風味,令人回味無窮-🇯🇵原隻鮮活南非鮑魚
鮑魚肉質Q彈,帶有天然的海水甜味,烹調得恰到好處,既不柴硬也不過熟。半殼呈現更增添了視覺上的享受,適合愛好海鮮的饕客-🇯🇵季節時令海鮮 珍寶帶子口感鮮甜,佐以簡單的柚子胡椒醬汁,鮮味被完整保留-🇯🇵香煎頂級鵝肝
鵝肝煎得外脆內嫩,表面帶有誘人的焦香,切開後流出的油脂與內裡的柔軟形成對比。搭配微甜的黑醋醬料及菠蘿,中和了鵝肝的油膩感,是一道令人滿足的菜式-🇯🇵鹿兒島霜降和牛薄燒卷
和牛薄切入口即化,油花分佈均勻,帶有濃郁的牛油香。雖然是薄切,但肉質鮮嫩多汁,佐以香蔥,風味更上一層樓🇯🇵鹿兒島霜降和牛厚燒
和牛煎得五成熟,肉質軟嫩多汁,油脂在咀嚼時緩緩釋放,帶來極致的享受。外層的焦香與內裡的嫩滑形成完美平衡,可隨意配搭岩鹽、昆布、蒜片、芥末-🇯🇵秋田炒飯
炒飯粒粒分明,米飯吸滿了海鮮和牛肉的精華,味道濃郁卻不油膩。加入了少許青蔥點綴,增添清香,份量適中,作為主菜的收尾非常合適-🇯🇵炒野菜
這道菜以當日新鮮蔬菜為主,烹調簡單卻保留了蔬菜的原味。口感清脆,佐以淡淡的鰹魚醬油風味,為整頓大魚大肉的餐點帶來平衡-🇯🇵龍蝦清湯
清湯以龍蝦熬製,味道鮮美而不濃膩!湯底溫和,適合在餐後緩緩享用,讓味蕾得到片刻休息-🇯🇵精選甜品
這次品嚐到紅豆燒餅及芝麻、咖啡雪糕,作為餐後甜點恰到好處Read More
+ 16
Chi Long123
不可一不可再
Chi Long123
Level 1
2025-06-23
Follow
女朋友生日,諗住食間特別啲嘅餐廳食完感覺真心特別特別難食呀!首先,去到安排左我地坐爐邊位置一坐埋去體驗到戶外BBQ咁熱到傻呀,坐底無耐已經底褲都濕埋搵兩把無力嘅風扇吹住當通風:(實在頂唔順即刻叫佢換位比我地,都有換嘅認真職員都算有禮貌,不過成個觀感就真係扣哂分去到嘢食方面,叫左秋田set 900蚊一位整體來講,性價比極低成餐飯得個龍蝦算好食啲其餘茶記級數炒菜衰過兩餸飯帶子咸到我個腎隱隱作痛炒飯淡而無味唔建議大家去食,救得一個得一個Read More
yummy_5105
灣仔高質二人前套餐✨人均$888食到撐!
yummy_5105
2025-06-22
Follow
今日難得放假,同老婆去咗灣仔QRE Plaza 8樓嘅「秋田鐵板燒」撐枱腳💑!餐廳環境低調奢華,坐喺鐵板吧枱可以睇住師傅即場表演🔥,儀式感滿滿~ 🌟二人前套餐($888/位)真心抵食! 頭盤「魚籽鵝肝蒸蛋」一啖驚艷~鵝肝嘅油香撞爆脆魚籽,蒸蛋滑到似食緊雲朵☁️!「鮮活龍蝦」仲識郁咁新鮮🦞,鐵板燒完肉質彈牙到癲,仲有原隻「南非鮑魚」厚切爽甜,師傅火候控制得啱啱好👏 重頭戲「鹿兒島霜降和牛」有厚燒同薄燒卷兩食~厚燒外焦內軟,油脂香到漏油💦;薄燒捲住蔥蒜食,入口即溶真係邪惡到爆!仲有「香煎鵝肝多士」肥而不膩,配埋黑醋汁完美中和~ 最後「龍蝦清湯」鮮到舌頭都想吞埋🍲,甜品「荳莎香餅」同抹茶雪糕為呢餐畫上完美句號🍵。 🌃!服務員姐姐超nice,會同你講解每道菜~今次真係食到捧住個肚走,下次紀念日一定會再encore💯! Read More
Heidy tam
性價比高~值得無限回訪老字號鐵板燒
Heidy tam
2025-06-22
Follow
每每鐵板燒都要選取鵝肝或帶子、龍蝦或鮑魚、抑或是和牛薄切或加錢厚切….全都想要?力推這間屹立多年的老字號!【活伊勢海老】必是重點之作!廚師純熟地將龍蝦拆肉起膏,將蝦膏煮成醬汁再炒香龍蝦,肉質鮮甜彈牙.其後火燒龍蝦頭,火焰足足成米高,並煮湯,清甜得很~最愛這【香煎頂級鵝肝】猶如鵝肝扒,是吃過最有厚度的!!油潤香濃又無根,每次吃都極滿足! 【南非鮑魚】厚身而活生生的.煎煮後切片,咬落軟柔,配合那海苔忌廉醬汁,味道濃郁添層次.【鹿兒島霜降和牛】一次可同時達到兩種口感! 厚切和牛油脂香溢,肉質柔軟;薄燒和牛中間夾住蒜片及蔥花,非常香口.旁邊的鹽燒昆布及炸蒜片更是錦上添花.甜品是即制的【紅豆銅鑼燒】誠意有心思!微暖香甜,配綠茶雪糕一流~雖然抽氣系統未是盡善,但每次到此用餐滿足度爆燈.難怪大家都跟我一樣,依然為美食而光顧.全場坐無虛席,熱鬧坐滿!!Read More
tamchoiyu
《秋田鐵板燒|生日慶典の味覺盛宴》
tamchoiyu
2025-06-21
Follow
🎂 【生日驚喜】 今晚同奴才爸去秋田鐵板燒慶生,師傅用鐵板寫「生日快樂」儀式感爆棚~ 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚𝕨𝕖 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣𝕖𝕕゚*𓐍 𓈒𓂃. ゚*𓐍 𓈒𓂃🥗 季節沙律 ・新鮮野菜配芝麻醬 ・水晶粉絲增加口感 🍮 魚子鵝肝蒸蛋 ・鵝肝粒令蒸蛋更有層次 ・面鋪三文魚子爆漿 🦞 海鮮盛宴 ・鮮活龍蝦|龍蝦頭先大火爆香熬湯,鐵板煎到殼脆肉彈 ・南非鮑魚|師傅即場𠝹花更易咬開,配忌廉海苔汁更香・帶子|兩面各煎30秒鎖汁,配埋紫菜食更有口感🪿香煎頂級鵝肝 • 鵝肝成部電話咁大 • 厚切保留口感 • 多士墊底、菠蘿解膩🥩 和牛二重奏 ・薄燒卷|包住炸蒜片同蔥花夠香口・厚燒|外焦內粉紅,我地最中意配脆口炸蒜、岩鹽同昆布鹽,帶起牛味又有口感 🍚 主食 ・秋田炒飯|粒粒分明夠煙韌・炒野菜|保留爽脆度・龍蝦清湯|頭殼一齊熬更鮮🍡 甜品驚喜 ・豆沙燒餅|師傅即席燒・雪糕|可選抹茶/黑芝麻/士多啤梨🎨 【畫碟服務】 ・提前3日預約𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚. 𓂃𓈒𓐍 *゚ 🤑 人均消費:~$977🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:秋田鐵板燒刺身專門店 (灣仔)灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 8樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*Read More
Wincyholic
一間老牌且質素穩定的高質鐵板燒❤️
Wincyholic
2025-06-18
Follow
秋田呢個老牌鐵板燒♨️ 唔知你有冇食過呢😍❓..一間水準滿穩定而且有質素、食材新鮮美味、環境舒服設獨立包廂空間,每次黎到吃飯都感覺親切~鐘意食鐵板燒既朋友就別錯過喔!店內以和服👘、燈籠🏮、竹簾和清酒🍶 是秋田日式鐵板燒店內的典型裝潢。主打日本傳統的鐵板燒 & 爐端燒,香噴噴的串燒🍢 以及即叫即製的鐵板燒,讓人盡情品嚐「兩燒」美食,大滿足❤️!秋田 【二人前套餐】 由$888 - $1500 p.p. 抵食~🔸季節沙律 配胡麻醬 (水果蕃茄香甜)🔸魚籽鵝肝蒸蛋 (鮮嫩)🔸鮮活時令龍蝦 活伊勢海老 (印尼龍蝦鮮甜)🔸原隻鮮活南非鮑魚 (鮮活彈牙)🔸季節時令海鮮 旬の海鮮 (頂級帶子) 裹住紫菜、蘿蔔片、紫蘇葉、水晶海藻同吃,增加口感。🔸香煎頂級鵝肝 (魚籽醬 & 食用金箔)松針 超級肥美厚身~邪惡油香徘徊口腔。配上意大利黑醋減膩。🔸鹿兒島霜降和牛 薄燒卷 寸燒 (牛脂夾著蔥香) Kagoshima wagyu slices-cut beef🔸鹿兒島霜降和牛 厚燒 (脂香味爆發十足)Kagoshima wagyu thick-cut beef steak🔸秋田炒飯 秋田燒 (粒粒分明有鑊氣)🔸炒野菜 本日の燒野菜 (清甜)🔸龍蝦清湯 伊勢海老 (原隻龍蝦頭 鮮味非常)🔸精選甜品 (豆沙餅 配抺茶/椰子雪糕)🔹Sparkling Juices 血橙 (Blood Orange) $42🔹Lactic acid 巨峰乳酸 (Kyoho Grapes) $38..×××[秋田鐵板燒刺身專門店 -Akita Teppanyaki]××ש灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 8樓..Read More
Katrinaaa_
鐵板盛宴|鮮活龍蝦×南非鮑魚×鹿兒島和牛一次品嚐!
Katrinaaa_
2025-06-15
Follow
今次同朋友食「秋田」套餐,真係食到嘩嘩聲!師傅即席炮製,由鮮活龍蝦到南非鮑魚,再到A5和牛,每道都係視覺同味覺嘅雙重享受~ 🦞龍蝦兩食超驚艷!鐵板煎香嘅龍蝦肉鮮甜彈牙,最正係個龍蝦膏煮汁,濃郁到黏嘴唇!配埋脆多士,食到lam lam脷~ 🌊季節時令海鮮係帶子(配紫菜)加咗柚子胡椒,清新得嚟帶微辣,好開胃!🦪原隻鮮活南非鮑魚爽口唔韌,個忌廉海草汁奶香十足,超夾! 🥩鹿兒島霜降和牛薄燒卷同和牛厚燒,油花靚到發光!有鹽昆布、岩鹽、芥末和蒜片任你點配,簡單點少少岩鹽就已經好食到停唔到口~ 服務細心周到,師傅會講解每道菜嘅食法。環境私隱度高,好適合慶祝特別日子🩷如果係生日好似仲會有額外炒物,不過我地無人生日體驗唔到😛Read More
原隻鮮活南非鮑魚
正宗鐵板燒
babebowie
2025-06-14
Follow
.今日同朋友去咗灣仔秋田鐵板燒😬午市真係好抵🙌🏻門面低調但入到去有驚喜!✨ 裝修走日式簡約風,鐵板吧枱位可以睇師傅即場表演🔥,坐得舒服又夠私隱,lunch time唔會太嘈,傾計都得👍🏻🍽️ 午市套餐💰 $888起(有沙律、前菜、主菜、炒飯、湯同甜品)性價比幾高! 前菜|蟹肉沙律🥗新鮮!菜底爽脆,蟹肉份量唔算多但夠鮮甜,胡麻醬開胃,唔會求其hea做~ 魚子鵝肝蒸蛋驚艷!蒸蛋滑到似豆腐花🥚,面頭鋪滿鵝肝粒同爆汁魚子,一啖三種奢華口感~熱食超濃郁,朋友食完即刻想encore! 鵝肝多士邪惡度爆燈💣!鵝肝厚切煎到外脆內溶,配蜜糖多士🍯,油香同甜味完美平衡~(小貼士:趁熱5秒內食,凍咗會膩) 鮑魚(鐵板燒)師傅即劂超新鮮!🐚 肉質彈牙唔韌,簡單用蒜蓉牛油燒,鮮味吊出嚟~連肝醬都煎到甘香,高級料理店水準! 龍蝦多士🦞龍蝦肉拆成巨型蝦球,混入沙律醬炙燒~多士脆到「咔嚓」聲,邪惡但停唔到口!建議兩人share,飽肚感十足💪 帶子(配海膽醬)必點!帶子厚過1蚊銀💰,表面微焦內裡溏心~海膽醬濃到癲,鮮甜creamy,食完想舔碟😝 鹿兒島霜降和牛薄燒卷🥩和牛片包住炸蒜同蔥花,師傅火候控制神級!肉汁多到要用匙羹接住💦,入口即溶唔誇張~ 龍蝦清湯🍲用龍蝦頭熬製,湯色金黃超濃郁!飲到淡淡白蘭地酒香,暖胃又高級炒飯|櫻花蝦炒飯🍚即炒夠鑊氣!飯粒分明,櫻花蝦脆卜卜,仲有蛋香同蔥花,唔會太油膩,好食過好多專門店! 甜品|抹茶雪糕🍵完勝!濃郁抹茶味+紅豆粒,甜度剛好,完美作結~ 師傅會同客人互動,介紹食材仲會問口味偏好,好貼心!上菜速度適中,唔會趕客~ ✔️ 食材新鮮,份量足 ✔️ 師傅手勢穩,火候控制好 ✔️ 環境舒服,服務有溫度 呢個價錢食到鐵板燒真心抵!😍 尤其銀鱈魚同牛柳水準超高,絕對會encore~ 如果想平平地試高質鐵板燒,呢間可以放入list! 推薦指數**:🌟🌟🌟🌟✨(4.5/5) 回頭率:90%!下次想試晚市海鮮set~🦞 📍 秋田鐵板燒刺身專門店 (灣仔)灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 8樓⏰ 午市時段:12:00-15:00(建議訂位!) #食在灣仔 #鐵板燒控 #高CP午餐Read More
ko918918
高質鐵板燒之選
ko918918
2025-06-12
Follow
位於灣仔的日式鐵板燒餐廳。 記得以前就曾光顧過尖沙咀分店,當時已對食物質素和服務都留下相當不錯的印象;尤其是師傅那一手倒轉寫字的精湛技藝,以及超用心的畫碟服務,都讓我嘖嘖稱奇並留下了深刻的印象。而趁好友生日大日子,接收工再安排去食飯一條龍自然就不在話下吧,於是便決定到灣仔分店好好地慶祝一番了。 ⋆____ 秋田二人前套餐 $888/位  _____⋆  ✿ 季節沙律✿ 魚籽鵝肝蒸蛋細膩滑嫩的蒸蛋上放了一件一口鵝肝,入口濃郁且柔和。.✿ 活伊勢海老 — 新鮮時令龍蝦鮮甜彈牙的伊勢海老肉質飽滿,配以用龍蝦膏與牛油調製的醬汁,香濃滋味令人回味。烹調完畢後,師傅將會龍蝦拆肉上桌,方便食客品嚐。.✿ 南非鮑魚 — 原隻鮮活大鮑魚鮮美大隻的南非鮑魚肉厚軟嫩,濃郁鮮香;配搭海苔與忌廉汁,口感豐盈細膩,令人愛不釋手。.✿ 時令海鮮 — 帶子帶子肉質肥美多汁,抹上柚子味胡椒醬,再以紫蘇葉或紫菜包裹著進食,口感更豐富。.✿ 香煎頂級鵝肝厚實潤澤的鵝肝,煎至金黃酥脆,油脂豐盈,入口即融;配以多士和黑醋,既提味又平衡油脂。✿ 鹿兒島霜降和牛 — 薄燒與厚燒薄燒和牛包裹香蔥,香氣撲鼻;厚燒則呈現粉嫩色澤,肉質軟腍,滋味純粹。.✿ 秋田炒飯┆龍蝦清湯┆炒野菜龍蝦清湯採用剛熬製的龍蝦頭,湯頭鮮甜濃郁;在席前點燃火焰瞬間,火光燦爛,儀式感十足。而炒飯除了加入大量櫻花蝦,更有鹹香的煙肉粒,香口又飽足。.✿ 甜品 — 紅豆銅鑼燒搭配雪糕銅鑼燒現烤新鮮出爐,香氣撲鼻,外皮柔軟;搭配冰涼雪糕,果然是夏日透心涼之選。Read More
+ 16