Wagyu.Store

Wagyu.Store (Moved)

New Location
直燒和牛商店
Wagyu.Store (Moved)
6K
my.foodsthetic
my.foodsthetic
2022-11-20
Follow
【♾️無限添吉列牛脷定食$140有找⁉️ 高質小牛排|月見飯✨】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———(先抱歉) 原諒我當日冇帶相機,只有用手機影,但又超想分享呢間平靚正吉列牛餐廳🥺🙌🏻 同朋友叫咗2個set分享,食到捧住個肚走連加一都係人均$170左右✨ 抵食之餘質素都算高🔥 而且環境好舒服,啱晒同朋友嚟聚舊🤍🔥 吉列牛脷(∞g) 午市定食|$126超超超超大份‼️ 最後以免浪費都只係追加咗0.5份😹 吉列邊皮仲到好香脆,亦唔會同牛脷分離,石燒後仍然食到邊位嘅香脆同牛脷嘅口感,雙重享受✨ 牛味唔算好出眾,但不過不失~ 無限添嚟講覺得不論質素定份量都交足功課,抵讚👍🏻✨ 定食包括沙律+冷泡茶+紫菜月見飯~ 沙律細細份,但帶淡口嘅芝士同醋汁,好開胃🥗 冷泡茶淡淡幽香,唔錯;紫菜月見飯一撩開黃蛋就好治療感🥺 蛋黃汁加上紫菜咸香配飯真係冇得輸🙌🏻🐮 吉列Prime小牛排(170g) 午市定食|$166由色澤到味道都比較重牛感🤍 食落外皮同樣酥脆可口,而小牛排嘅牛味更為出眾,仍然未到好驚艷,但都對得起價錢,CP值高🌟 定食配套同上,唔特別多講~ Read More
+ 1
無限輪迴吉列牛脷
午市定食
Pleplev3v
吉列牛舌無限食!點樣食法先最抵?!😋
Pleplev3v
2022-11-20
Follow
食任燒肉雖然份量多又可以試到不同部位,不過普遍質素都無單點嘅燒肉好🧐 但食靚嘅燒肉自然價錢貴,就要就住黎叫😛 今次黎到旺角嘅「直燒和牛商店」就解決晒兩邊嘅問題😎👍🏻 有靚肉部份:封門柳、牛舌芯、牛小排等單點套餐,到任食亦有「吉例牛舌」做擔當🤤 所以一大班朋友食最抵嘅叫法就係其中一人叫吉列牛舌,其餘就散叫其他餐,咁就人人都食到任燒吉列牛舌喇😋《 吉列牛脷 》 $98 4 / 5全場唯一可以任食嘅款式,其中一個人叫已經可以全檯𝘚𝘩𝘢𝘳𝘦🥴 每塊一口𝘚𝘪𝘻𝘦,容易啲燒熟,吉列皮脆,肉質爽,但味道未到好出眾,純粹性價比好高😋👍🏻《 厚切牛脷芯 》 $118 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟會食牛脷都一定鍾意牛脷芯哩個最爽嫩嘅部位😍 燒到外香內鬆化🤤 入口即融😍《 吉列𝘗𝘳𝘪𝘮𝘦小牛扒 》 $138 4.5 / 5好明顯色澤靚好多😍 吉列同樣香脆👍🏻 唯一唔太好係切得厚嘅部份較難燒到熟透,但牛味最重👍🏻《 西班牙黑毛豚五花 》 $88 3.5 / 5不過不失,不過係度都係牛好食啲🤭午時單點加$28就有套餐,包沙律、冷泡茶同月見紫菜飯👍🏻 整體性價比不錯,加上有任食牛舌算抵食👍🏻———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛———————————————Read More
+ 3
ko918918
吉列牛舌放題
ko918918
2022-11-16
Follow
餐廳地址改了, 但網上所有資訊包括openrice仍然顯示為長沙街,當天我去到舊址時才發現餐廳貼了告示表示已搬店;友人知道我很喜歡吃牛舌, 得知此餐廳推出吉列牛舌90分鐘任食,因此一推介我去試食;搬新店後店內空間更大,能容納更多食客了吉列牛脷定食 $98 + $28轉午巿套餐 = $116轉套餐後配有紫菜月見飯x1 + 水牛芝士沙律x1 + 冷泡茶x1。紫菜月見飯採用蘭王蛋,蛋香又香又濃, 使人食慾大增;吉列牛舌可以任點任食,上菜時已經盛滿一大碟, 賣相很不錯! 牛舌本身已煮熟,因此只需放上石板上加熱,把牛舌輕輕煎脆便可吃用;牛舌過於軟腍,缺乏爽口感,而且炸皮很容易與牛舌分離,煎的過程很容易便皮肉分離;牛舌的味道也偏淡,質素很一般,需要用醬汁提升味道。但以$98任食來說, 其實已經很不錯了厚切牛舌芯定食 $118 + $28轉午巿套餐 = $156另一款我點了牛舌芯定食,牛舌芯十分肥美及厚肉,煎香後口感十分軟腍,而且油脂香滿溢,咬到牛舌中間部分肉質仍然很爽脆,不會有”騷”味! 牛舌芯明顯比吉列牛舌更好吃Read More
+ 1
tiffany0224
換左新位置之後態度好差
tiffany0224
Level 2
2022-11-11
Follow
我之前都食過尼間兩三次,不過係舊鋪頭位置,今日就嚟新舖食啦,點知超失望我一行到鋪頭,個男服務員就完全西面,一句野都唔講,我都算啦,然後入到去,個時候鋪頭無乜人,得兩臺客人,我就好聲好氣問「我可摸以坐ca位」,個個男服務台又唔講野,就望住臺唔講野,我講多聲唔好意思問多佢一次,先好西面而且又係唔講野咁指一指張臺就走左.......然後我都算啦,到野食,我今次加左12蚊加杯青檸梳打,一送到嚟就系得兩細舊青檸係面頭,我一飲...完全就系梳打水,係無青檸味架!喂大佬,我唔介意自己bi青檸汁,但可唔可以將青檸放杯上面或者切片啊,宜家杯野又無味,舊青檸又難bi,想點啊...之前我都幾中意尼間,今次之後不了Read More
cheung leung
💮旺角燒肉💮
cheung leung
2022-11-06
Follow
食店: 💮直燒和牛商店🐮 @ 旺角張梁點餐👦🏻👧🏻1)$136《吉列牛舌晚市定食》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:每個餐都有個沙律做前菜🥗牛舌好大碟,都有成22塊🤤啱晒啊張呢啲食肉獸!牛舌厚度適中,燒過後脆邊有油香,而且好有咬口,重點係嗰餐仲包一樽冷泡茶&紫菜月見飯,性價比高👏🏼2)$216《鹿兒島黑毛和牛壽喜燒》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:啲牛好有牛味,同埋入口即溶,食落去都已經感受到嗰種高級,除咗紫菜月見飯有蛋外,另外仲有嗰蛋嘅醬for壽喜燒,令牛嘅質感更加滑,燒完片和牛點一點,”雪”一聲就”雪”咗入口🤣3)$38《味淋魚干》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢啲送酒一流,不過我哋冇飲酒🤣識落鹹鹹地煙煙韌韌,好香口,送埋飯都正🤣Read More
+ 6
kaiyee0926
🐮吉列牛舌吃列飽👅👅
kaiyee0926
2022-11-05
Follow
❤️呢到最出名係無限refill吉列牛脷,可以單點,都可以加$38(晚市)轉定食,定食包左沙律、支裝冷泡茶同紫菜月見飯。好耐冇食石燒牛肉😍😍👅吉列牛脷吉列牛脷一大盆,食晒唔夠仲可以refill。牛脷口感好軟,只要輕輕係石板上煎一煎,將吉列皮煎番香脆就可以食仲配有黑松露醬 ,呢個入點 ,大大提升口感🐮SRF 極黑和牛 120g和牛雪花好靚 , 油脂平均,燒完好香口惹味。$120g份量都唔少。如果唔係非常大食要食好多肉 ,呢個肉絕對高質🍚紫菜月見飯飯面鋪滿紫菜,將生蛋同紫菜飯撈勻食,紫菜麻油味好香,配燒肉一流🥟雞皮餃子有4件 ,雞皮炸得香脆,肉質juicy🍵冷泡茶 大大支冷泡茶 ,解油膩解喝一流餐廳細細座位唔多,座位會比較窄,所以食完都唔會坐太耐就離開。整體性價比高,呢個價錢好食又好玩Read More
SRF  極黑和牛
雞皮餃子
onefat.onethin
得一個鐘太趕😅
onefat.onethin
Level 3
2022-11-03
Follow
/🥯誠實豆沙包🥖/我地係吉列牛🥩愛好者,見到哩間喺旺角嘅燒肉店,竟然有無限追加吉列牛脷🤩,仲要只係一百蚊!即刻去試下咩料先!一坐低店員先同我地講用餐時間只有一個鐘⏱,食物都好快送到。我地四個人有四個爐,但係其中一個爐嘅火力勁細,燒舊牛脷燒成幾個字都未熟😅,其他爐嘅平均火力都係一般,淨係燒肉都用左唔少時間,所以得一個鐘食得十分趕🤢⋯⋯食物方面:注意:以下除左吉列牛脷,其他野都唔係任食嘅。🐮吉列牛脷♾gram $98 (定食+$38)吉列牛脷係餐廳嘅招牌菜,而且無限任食,當然係令人最期待嘅一道菜!可惜期望越大,失望越大🥲⋯牛脷嘅肉質係幾腍嘅,冇乜平日食燒牛脷果種爽口嘅感覺,而且個炸皮燒嘅時候好容易分離🤡。牛脷本身冇乜味,但附上嘅醬汁味道不錯,再加啲檸檬汁可以解下膩💁🏻‍♀️,不過不停食就會有啲悶。總括嚟講唔係難食嘅,只係亦都唔好期望佢好驚艷😬。反而跟定食嘅月見飯就有驚喜🤣!上面鋪上滿滿嘅紫菜,加蛋黃一隻,同埋甜甜地嘅醬汁撈飯食,令人想一啖接一啖咁食🤤,係成餐飯嘅亮點⭐️!定食另外亦附有沙律定冷泡茶🍵。👅厚切牛脷芯 $118 (定食+$38) 🌟🦁🐰推介🌟相比吉列牛脷,哩款厚切牛脷芯就好食好多!食落爽口,而且因為十分厚切,所以口感十分好👍🏻。不過牛脷本身冇乜調味,而且冇跟醬汁,所以都係點返吉列牛脷個醬味道豐富d🙈。如果餐廳可以提供鹽或醬油之類嘅調味料就好🤔。🥩吉列prime小牛扒 $138 (定食+$38)小牛扒睇顏色都覺得唔錯,食落肉幾嫩,但同樣係冇乜調味🙈。哩個吉列炸皮好似冇吉列牛脷咁容易甩出黎💁🏻‍♀️,整體都ok。🥩手切封門柳 $88 (定食+$38)肉嘅質素比較不一,有啲比較韌🤢,但有啲食落又ok wor😋。不過相對另外幾款肉,佢嘅份量比較細,雖然佢價錢係比較平🙈。同樣地,如果有多d調味就好啦。總括黎講,食物方面係唔差嘅,但睇得出有啲將貨就價,任食嘅吉列牛係明顯冇咁好食,而且只有一個鐘真係太趕😅,食到後面完全係趕頭趕命咁,值唔值得去就見人見智啦😣。Read More
Ratings
starrychow
平價石燒牛商店🥩
starrychow
2022-11-02
Follow
旺角呢間小店有好多石燒肉系列,有多款牛選擇,仲有豬。午市套餐價錢親民,又多選擇。沙律有沙律菜及車厘茄。紫菜月見飯有生蛋而且有好多紫菜,撈埋一齊食飯好香!冷泡茶有啖啖茶香,食燒肉最岩嘆冷泡茶。▶️吉列牛脷 $98午市定食+$28 (沙律 + 冷泡茶 +紫菜月見飯)吉列牛脷份量好多,本身已經係熟,所以只需要喺個鐵板爐上邊輕輕加熱就可以食。吉列夠香脆,牛脷夠腍身!▶️鹿兒島和牛霜降 120g $178午市定食+$28 (沙律 + 冷泡茶 +紫菜月見飯)定食有8壽左右,肉質夠肥美又夠厚身,和牛味香濃,質素唔錯。▶️ 日本味醂魚干$38燒得夠蜜汁,好香又唔會乾。呢個價錢相當抵食。Read More
jasmineyulingsi
‼️ 可能係全港𝗰𝗽值最高、會𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲的燒肉店‼️
jasmineyulingsi
2022-11-01
Follow
#fatxyaumatei ‼️ 可能係全港𝗰𝗽值最高、會𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲的燒肉店‼️•① [ 手 切 鹿 兒 島 黑 毛 和 牛] |𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑 +$28(而家加左價🥲)可以轉𝘀𝗲𝘁 ( 沙律//冷泡茶//紫菜月見飯)真係好厚°*.\(*´∀`*)/.*゜⸜(*ˊᗜˋ*)⸝太太太好吃(食呢間之前我都冇乜點食過燒肉👉🏻👈🏻)脂肪分布得好平均,食落去真係入口即溶。高質素之餘,食完真係會堅飽堅滿足!「紫菜月見飯」亦都勁好食!推薦大家點都要加錢叫𝘀𝗲𝘁! |𓋪 10/10•② [ 鹿 兒 島 黑 毛 和 牛 壽 喜 燒 ]| 呢個包埋個蛋黃醬。份量好足!呢個都真係好好食!|𓋪10/10•③ [ 吉 列 牛 脷 (無限添) ]| 燒完唔會特別硬。其實食完一碟已經會好飽🤫🫣|𓋪 7/10·Wagyu.Store (Mong Kok)G/F, 2 Changsha Street, Mong Kok#hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食 #food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #yaumatei #yaumateifood #油麻地 #油麻地美食Read More
lemon0117
日本小店Feel燒肉
lemon0117
2022-10-31
Follow
🥢吉列生舌午市定食 $126 · 無限任食吉列牛舌, 牛舌約有15多片。慢煮過既牛舌再炸過, 我地只需將牛舌用熱石煎香兩面就食得😍 牛舌唔會軔炸皮唔太厚, 可以沾松露醬無咁乾又或者擠檸檬汁無咁濟😝套餐包冷泡白桃烏龍茶、沙律同紫菜月見飯, 個蛋味香濃整穿個蛋黃, 滲哂蛋汁飯粒連埋飯素一齊撈飯食好正😍😍🥢手切鹿兒島黑毛和牛午市定食 $186 · 和牛質素好高, 牛肉油脂分佈均勻而且雪花紋理好清楚🙊 份量都好岩岩好🥢味淋魚干 $38 · 魚干都係我必會點既, 而且價格合宜🫶🏻 配搭沙律醬係最好味😋Read More
手切鹿兒島黑毛和牛
Charlotte Yiu
二訪任食吉列牛舌專門店
Charlotte Yiu
2022-10-30
Follow
呢間餐廳主打$98無限供應吉列牛舌,限時90分鐘內任Encore,自己即燒即食又得,叫餐廳代燒又得🤩💗吉列牛脷午市定食 ($126)🐮吉列牛脷:牛舌先慢煮三個鐘,然後沾上麵包糠炸至外表金黃酥脆。將牛舌放係石板微微加熱就食得。牛舌軟腍帶脆嫩。伴碟係松露蛋黃醬,黑松露香非常濃郁;或唧上檸檬汁減低油膩感🥗沙律:沙律菜伴以車厘茄同水牛芝士球,以黑醋調味,有助消滯解膩🍚紫菜月見飯:日本珍珠米飯粒粒煙韌飽滿,同日本生蛋黃拌勻,每一啖都充滿香濃蛋味,再加上大量紫菜🍑冷泡白桃烏龍茶:冷泡茶清新幽香,帶淡淡白桃味💗鹿兒島和牛霜降午市定食 ($206)黑毛和牛呈大理石紋理,肉質柔軟嫩滑,牛味濃郁且肉汁豐富,脂香四溢🐃💗日本味醂魚乾 ($38)雞泡魚乾燒得啱啱好,口感煙韌唔會過硬,食落焦香鮮味,帶味醂甜味,再蘸上七味粉沙律醬🐡Read More
+ 5
無限添食牛脷🤓
Stefanop
2022-10-30
Follow
位於旺角嘅呢間直燒和牛店,地方唔算大,幾有居酒屋氣氛👅吉列牛脷定食 $98+$38-吉列牛脷可以無限添食-牛脷幾軟 有牛香 放上石燒更香-吉列外皮令口感更脆更滋味-晚市套餐+$38就有紫菜月見飯x1 + 水牛芝士沙律x1 + 冷泡茶x1🐂鹿兒島和牛沙巴當 120g $188+$38-聽個名就知架勢 沙巴當係牛肩部中心嘅一個位 通常係靚牛先會有-油花好似蜘蛛網狀咁靚 肉味香濃 入口腍 非常好食 一試就會愛上🐟日本味醂魚乾 $38-魚乾有微微香蜜味 鹹香-放上石燒可以令其更加軟化 好食總括嚟講,呢間牛肉質素都幾高,食列好飽,套餐都算抵食,唔錯👍🏻Read More
WinnyMinako
◣No Beef No Life◢
WinnyMinako
2022-10-26
Follow
又去食我至愛嘅和牛啦🐮~~~~今次去呢間叫✨直燒和牛商店~ 係一間大約10零個座位嘅小店。打開menu上差不多全部都係🐮🐮,啱晒d牛魔王呀!呢度定食竟然全部唔過$200,和牛wor😵仲有一樣好黐線嘅嘢!佢其中一個主菜- 吉列牛脷,仲可以1小時內無限輪迴咁樣食! 🤩食得幾多就幾多! 咁當然唔好做大嘥鬼啦~係我哋坐低嘅時候,枱面已經預備咗兩個小型石燒爐,店員首先會幫手放一啲牛脂肪上去燒熱佢,係正宗嘅牛油燒牛😜我哋就order咗兩個餐同埋一份小食~🐮手切鹿兒島黑毛和牛120g件件雪花均勻又厚切,燒至3-5成熟就最perfect! 入口甘香軟滑、油脂爆發!正呀❣️CP值超高!🐮吉列牛脷(無限輪迴)嘩!好大碟好多件!片片厚切,每片都已經有吉列皮包住,個人覺得燒牛脷嘅時候需要用多少少油分,咁樣燒出嚟個吉列皮就會更脆口,而呢個牛脷肉都幾爽口,一啲都唔韌bor ~其實食完一盤都已經夠晒飽,唔需要追加了😆🐮牛肉刺身Carpaccio將鹿兒島黑毛和牛生牛肉切成薄片,佐以橄欖油、檸檬汁、黑椒同芝士,以意大利風格Carpaccio去呈現出嚟。每片都入口即溶咁樣~ 好好味呀❣️主菜+$38就有埋沙律、冷泡茶、月見紫菜飯~🍚🥚月見紫菜飯呢個月見紫菜飯對於雞蛋控嚟講就不得了喇! 一定要加一定要食! 橙黃色日本蛋黃加上秘製醬汁同紫菜一齊撈飯~ so nice👍🏻 冷泡茶解渴消滯,鍾意佢支裝上,因為飲唔晒可以拎走嘛~下次過嚟試埋佢其他黑毛和牛先!Read More
🐮手切鹿兒島黑毛和牛120g
🐮吉列牛脷
🐮吉列牛脷
🐮牛肉刺身Carpaccio
🍚🥚月見紫菜飯
沙律、冷泡茶
shadowcblog
勁爽!吉列牛舌無限添食!
shadowcblog
2022-10-22
Follow
本住捐窿捐罅發掘美食嘅精神,又俾我搵到一間隱藏於鬧市之中嘅美食店!唔好睇佢啲面細細,食物非常之高質,而且價錢相當抵食,講緊食和牛喎,人均唔洗$200蚊就可以食到捧住個肚咁走😂😋吉列牛脷喺呢度嘅招牌菜!來呢度真係必點item !厚切嘅牛脷食起嚟香軟中間保留到彈性,完全係我至鍾意嘅口感!外層包住脆口嘅吉列皮,點埋沙律醬真係冇得彈!最正係可以無限續食,(但都唔好造成浪費,食得晒先好嗌😆)單點價錢唔使$100 ,真係抵爆!講緊平時食一串牛舌都要幾十蚊串得嗰三舊,呢度一上碟成個冬甩圈咁大碟,睇到都開心啦!晚市可以加$38就轉定食,定食會有埋沙律 、冷泡茶同埋紫菜月見飯㗎!真係百鬆啲就可以食到飽飽咁走,超滿足!記得食埋人氣商品,手切鹿兒島黑毛和牛 ,足足120g,大大塊六切,講緊都係百幾蚊咋,真係超級市場都唔止呢個價錢啦!而且啲雪花真係靚,一睇就知係貨真價實高品質嘅和牛!而且呢度係自助燒,鍾意食幾多成熟自己話事!食嘅時候啲油花真係喺嘴裏面流出嚟㗎,一時間成個咀都佈滿和牛肉汁,超滿足呀!如果想食啲香口野,可以叫埋唐揚雞塊,雞塊炸得好香脆,本身應該調咗味,就咁食已經好惹味,雞肉又keep到嫩口,水準之作!@wag.yu02#直燒和牛商店Read More
手切鹿兒島黑毛和牛
ktgnicola
牛舌可以任食㗎!!!
ktgnicola
2022-10-21
Follow
旺角呢間小店想食佢好耐喇次次經過都坐滿人 今晚約埋朋友去試下先首先要講下佢嘅價錢真係好抵和牛都係講緊百幾蚊一份夜晚加多38就可以轉定食包埋沙律 冷泡茶同紫菜月見飯全店都係用蘭王蛋 橙黃色嘅蛋黃又香又有食欲牛肉刺身Carpaccio生牛肉油花都幾靚上面仲有芝士碎 炸紫蘇葉同沙律醬 超好食吉列牛舌呢個真係每枱都必叫本身牛舌已經熟左 放上熱石板上加熱就食得喇牛舌都幾軟嫩 同吉列炸皮又幾夾重點嚟喇!!就咁呢盤牛舌已經夠大份啦原來仲可以任食!食完可以叫職員再加真係大食界嘅福音呀!!鹿兒島黑毛和牛壽喜燒每一片嘅油花都超靚呀燒完再點埋個壽喜燒醬汁 甜甜地牛肉真係有入口即溶嘅感覺今餐埋單都係4百幾 性價比超高一定會翻兜呀!Read More
+ 6