Imperial Restaurant

Imperial Restaurant (Closed)

皇庭匯
Imperial Restaurant (Closed)
aman0701
出奇的好味及細心
aman0701
2018-07-11
Follow
最近食了兩次皇庭匯,都有驚喜。前兩天別午茶,兩壺茶會有特別的茶貼,顯示是特別品牌的茶葉,沖滾水多次仍有茶香,茶好喝。今晚食晚飯,點了優惠龍蝦$58一隻+$28上湯伊麵,龍蝦殼已敲碎,易拆肉,龍蝦肉爽滑,成隻龍蝦鉗肉可以拆出。龍蝦身也是很容易取出及爽滑,上湯麵都好味。話梅豬手好多件,豬手比較有肉及爽,酸甜不膩,墊底還有炸薯仔件及酸薑,香口美味,阿女吃不停。估不到這裡的食物及茶也會有驚喜,他們有一燒味5小菜餐$298另茶及加一,都算抵食,會再來。Read More
Tammy pig
垃圾酒樓
Tammy pig
2018-06-09
Follow
星期六明白多人等位,門口知客同經理口黑面黑,我等5-8人位號碼等了差不多一個鐘先有位,已經有點火,佢仲要係咁飛枱安排8人位先比枱,因為我地係6人,所以個知客一路話無枱,今次真係火大,前後飛左我個號碼6張枱有多,有冇搞錯呀!到我屋企人到哂話同佢地講咁安排好有問題,咁永遠6人枱都唔洗入啦!之後想走諗住食其他野之際,個經理佢先開始叫之前飛走個6張枱號,差不多一齊入,入到去根本有好幾張枱係冇人坐,我覺得真係好離譜,咁樣安排唔會再幫襯!Read More
cookieimf
食到一肚火
cookieimf
2018-05-23
Follow
放假諗住同老人家去飲茶,因為要就番老人家所以就求其係附近搵一間,點知食到一肚氣。11點叫左10個點心,11點半都未有任何野食,舉手問d waiter,淨係同我講已經入左單,咁走去cashier問啦,坐係度果個姨姨print張單比我,話已經有單嫁啦,叫我坐低再等。等到11點40分仲未有野食,再去cashier問多次,個姨姨又再print張單比我,真係嬲嬲地,我話”我想問下 張單食得嫁咩?” 然後cashier個姨姨竟然唔睬我。幾分鐘後,終於有一碟鹹水角到啦,不過係凍既,今次真係成家人都燥左,等左45鐘先有野食,仲要比碟凍既鹹水角我!真係佛都有火!過多5分鐘,依然無野食送到,決定起身埋單走人,落去樓下食茶記算。total差不多坐左成粒鐘,只係得一碟凍既鹹水角,呢間野以後唔會再去,永久blacklist!!!!!Read More
EricWong3619
服務差到冇人有
EricWong3619
2018-05-18
Follow
去到reception 完全冇人、之後有個西住面既女仕應出黎、叫我入去有位就坐啦、點知我揾到張枱剛剛有人走、叫d員工執下位、佢竟然叫我再搵個乾淨既枱坐、我彩佢都傻、最後等左10分鐘、有個黑面阿姐幫我執位!晚飯時間佢得幾個員工、完全冇人理、所以員工態度極差、全部黑口黑面、服務衰過大陸酒樓、大家千萬不要去!Read More
Yingfcu
價廉物可,你食唔起咪去受下氣囉
Yingfcu
2018-05-14
Follow
食左三次。分別係中午,晚飯,中午。第一次去又平又好食,蝦餃新鮮又粒,炒小菜夠鑊氣,流沙包皮唔厚,流心香夾濃。第二次晚市,做節菜已經唔係平,雞鴨都返蒸到柴皮冇肉汁,條魚可以自己揀,但冇魚味又唔抵食,其實不過不失。可惜上次好食既甜酸黑毛豬(唔記得菜名)唔夠鑊氣,好似差d先熟。前兩次都冇照呼,第三次去到直情叫檯阿姐媽差個客。佢冇媽差我,但叫我大檯入去張檯已經有幾客坐低左,有阿姐執緊檯。個客話自己半個鐘前冇人叫號碼,自己入黎等依張檯,頭先坐得低又有人叫佢攞號碼,佢先出去攞(所以佢張飛後我兩個號碼)我同佢嘈左幾句,執檯既兩個阿姐又嘈埋一份,🤬差d就開片,其間係一個部長都冇行過黎。如果唔係同行既小朋友到,今餐就大家都唔駛食。之後我被安排十四個人坐一張八人檯,點坐啊?!😡最尾d 小朋友要自己抱足一餐飯。 蝦餃依然好食,但炒飯極硬,雞柴皮,各種漏單,係平,但情願俾多少少唔駛受氣。Read More
David Fong
點心OK,服務差劣
David Fong
2017-11-19
Follow
今天去午飯,去了幾次幫襯,已知這酒樓招呼出名差,但附近幾條邨圍埋就只有佢一間酒樓,所以到而家都未執笠!但今日忍唔住都要寫衰佢。點心叫左十樣,叉燒包足料好食,酥炸魷魚比老遠青衣城聯邦同翠怡稻香都好味,酥皮脆,魷魚新鮮,但叉燒腸有一條有漂白水味,小女一吃便嘔了出來。鳳爪是罐頭貨,肉淋但無醬汁,紅豆沙算好飲,有陳皮,不是開粉的。饅頭跟煉奶,點心阿姐忘了取,要轉頭才補上,但一個饅頭便用光了,問路過的點心阿姐再取,個個話無便走了,再截停一個叫她去取,竟叫你自己找回先前送饅頭給你的阿姐問吧!火起了,於是找部長,那位肥肥的女部長說點心不關地事,你找點心阿姐吧!!那酒樓的部長是管什麽的!!這事情在青衣的聯邦和稻香是不可能發生的!!十様點心只來了九様,不等,走。點心卡盍了九個様但照計入單時的十樣,我們查單時發覺,告訴收銀阿姐,問她:妳們不檢查賑單的嗎?不怕計錯數嗎?她竟說她們是不會為顧客核對單的!!説到尾,總之不是她的責任,顧客自理,計多了你沒發現算你不好彩。那計少了呢?妳會追回顧客嗎?Read More
oysterfat
等得耐仲要受人氣,雖然野食唔錯,但有人請都唔想再去
oysterfat
2017-09-28
Follow
事源今日成家人去飲茶,平日都知d野黎得慢,咁飲得茶都預左慢慢食。後來追加左個牛腩面同叉燒包,個包都食完大半個鐘都唔見有上牛腩面,催左幾次都未有。因為餐茶都飲左2個幾3個鐘,小朋友都唔耐煩,打算埋單唔要個牛腩面,同左個櫃臺姐姐話cut,個姐姐話等等。好喇咁等丫等,等左5分鐘又有少少急就打算去個洗手間返黎再俾錢。出返黎俾錢,個經理走埋黎話個牛腩面已經送左上枱,我行返去枱見到個面先啱啱落枱,但成枱人走得7788。真心無言,出去問態度超差,明明話會幫我cut單,但竟然係要拖住我等到個牛腩面上?其實真係整左,可以同我講聲,我都唔介意打包走,但一邊話幫我cut,一邊拖我成10分鐘再去上個面扮無事發生?完全理解唔到雖然最後我都係俾錢打包走,但表示以後都唔會再去。Read More
肥G
每30分鐘先黎一個點心仲要受氣
肥G
2017-08-07
Follow
大廳好焗好多人好嘈,冷氣又唔夠,呼吸都困難,好多食客不停撥扇。人手嚴重不足,大約一個樓面對20張枱,同樓面講親野得到嘅回覆都係"等下啦",轉個頭又繼續忙 冇左回事。叫天不應,叫地不聞。交左點心紙,等左半個鐘都未黎點心,等到變化石。等待期間有其他食客鼓燥,原來都係相同情況。等左40min,終於黎兩籠菜餃,一夾起就知放左好耐,唔係新鮮出。不過足料嘅。食完呢兩籠,再等30min先有第二樣點心黎。我地每人一碟蝦腸,每節都有一粒彈牙嘅蝦,腸粉夠滑,$10.8一碟,呢個抵食。之後再等左35分鐘仲未有野黎,同伴嬲爆埋單走人。收銀呀姐態度都好極品,西口西面催我同伴俾錢俾快d,"快d啦"。其實揾散銀都只係揾左幾秒,咁都要受氣?俾錢就催我地快啲,出食物又唔見佢地快坐左兩個鐘都冇飽過冇下次!晒時間等,又冇服務,又要受氣。Read More
蝦腸
zyshow
考驗耐性的下午茶
zyshow
2017-07-15
Follow
話說今天下午行過就入去試下 下午茶多人到要排隊 但只要搭枱 一倆人仲好容易好快入去 但呢刻已經開始考你耐性 沒人帶位 要自己慢慢找個枱 坐低五分鐘 附近找個人落單都沒 是大約15張枱的範圍內都沒人招乎 過了十分鐘終於落左單同要茶 又過了十分鐘 水同茶都沒上 但個排骨飯己上 筷子都沒洗 都唔知究竟吃定唔吃 同枱的食客上菜仲慢 明明早我五分鐘落單 但我在來了三樣菜 佢地都沒上一樣野 我中途要找人上茶都是一個人都沒 九成九全部去了另外一邊少人客的範圍所謂的忙囉 之後好難得更見到個部長行過 先有壺茶飲 而食物質素就一般般 如果你為了方便就自行決定Read More
為食Double K
抵食下午茶
為食Double K
2017-06-04
Follow
K先生同我都好鐘意飲茶,今日去咗皇庭匯飲茶,去到剛剛二點鐘,門口有好多人等位,原來星期期六有下午茶優惠,好抵食。我地兩個人,叫咗七碟點心,百二蚊有找,而且味道幾好。不過呢度人手不足,服務一般,但真的很抵食。粟米花枝片味道一般炸沙律卷,外層怍得很香脆,裏面有海鮮沙律,熱辣辣,很香脆可口。蝦餃燒賣,很抵食,味道不錯,11蚊有找,性價比很高腐皮卷煎得很香脆,好味糯米卷味道不錯,簡單得來又美味蝦腸味道ok鮮竹卷很好味,新鮮熱辣,而且份量很大。整體食物質素很好,但服務有很大改善空間,下次團年飲會提議到這裡食Read More
+ 3
HollyTaobaolababy
大家小心長腳蟹
HollyTaobaolababy
2017-05-25
Follow
好賤囉,海富苑皇庭匯酒樓做特價長腳蟹$188/斤 ,明明係新鮮蟹,但點解食落梅梅地。仲以為佢養得耐肉質乾爭爭。點知出魚缸睇,明明話今晚得2隻,點解蒸左1隻仲有2隻。問樓面,話係死蟹,佢話唔會嘅。之後又即刻收埋1隻蟹,超賤。大家要小心,下次秤蟹時,我一定會拆斷佢手腳做記認囉😡😡好賤,大家要小心留意賤 賤 賤 賤 賤 賤 賤 賤 不可信的酒樓Read More
Jacqueline Au
超足料抵食嘅優惠晚飯孖寶!
Jacqueline Au
2017-04-10
Follow
今日我們喺青衣附近做完嘢之後去咗我們已經有一段時間無嚟嘅「皇庭匯」青衣店食晚飯!喺點菜嗰陣店員同我們推介他們今期嘅優惠晚飯孖寶:東江鹽焗鷄拼果皮蒸大連鮑魚「6隻」,鹽焗鷄嘅肉質好鬆軟嫩滑,味道唔會過鹹!鮑魚蒸嘅時間火候控制得啱啱好,唔會蒸過火而令到肉質變韌!海龍躉兩味:翡翠泡龍躉球嘅龍躉球份量超多,平日食通常都會係西蘭花比較多,但呢度竟然係龍躉球比較多,而且相當大件厚身,肉質非常結實彈牙!瑞蒸龍躉頭腩嘅肉質好鮮味嫩滑,魚皮嘅質感好煙韌彈牙!另外再加個足料燉湯:海底椰南北杏燉乳鴿燉得火候十足,而且湯料超級足料,所以湯底嘅味道極之鮮甜濃郁!總括:鷄同鮑魚孖寶係$128一份,海龍躉兩味嘅價錢係$148一份,而且份量非常足料大份,真係超抵食呀!而店員嘅服務態度就好親切有禮,:)喺落單嗰陣會耐心咁同我們推介邊款孖寶套餐比較抵食,唔會祇係推介或強迫人客食名貴食材,真係值得一讚!Read More
+ 2
東江鹽焗鷄
果皮蒸大連鮑魚「6隻」
翡翠泡龍躉球
莊兆偉
Level 3
2017-03-16
Follow
一直想黎試吓呢間屋邨中既酒樓,今日終於黎到早上约9:00成間酒樓都已經坐滿,等咗幾分鐘好彩揾到位(呢度係自己揾位的)之後開茶揀點心,其實酒樓點心間間酒樓都大同小異架啦,都係揀番蝦餃、燒賣、腸粉、叉燒包、排骨飯……等咗一陣點心送到,屋邨酒樓其實有心理準備會係一般般但食落又有D驚喜喎,水準好平均幾款點心都唔錯喎食飽埋單走人,價錢合理算平,走既時候見到門口有個全包宴,價錢如無睇錯係星期一至五1598元一席咁平於是立即揾部長訂位下星期一家人試下,待試完下次再補報告Read More
chowchy
抵食又好食
chowchy
2017-01-16
Follow
提早兩星期吃團年飯,免得爭崩頭。青衣邨自領展進佔以來,商場進行了大翻新,皇庭匯漸漸成為邨內最受歡迎的人氣酒樓。無它,價錢平食物又有質素自然客似雲來,星期六晚全場滿座仲有人排隊等位添點了個抵食六人餐,另加燒鵝例牌同白飯。點抵法?就係人頭二百蚊唔洗有鮮榨橙汁,有翅湯,有海斑,有燒雞,仲有蝦球伊麵!個燒鵝雖然唔即燒,但味道唔錯好多汁,例牌嚟講算好大份。:)翅湯好有誠意咁將啲翅分上,真係足料,碗碗都分到有翅食架!海斑蒸得剛好,唔太老,魚肉嫩滑!特別欣賞個蝦球伊麵,蝦球炸過再淋上伊麵汁,咬落口個炸漿仲脆,雖然係雪藏蝦但係都彈牙甜品有桂花糕同椰汁糕,兩樣都唔太甜,啱我口味除咗價錢抵,全部食物嘅味道都啱啱好,新裝修光猛開揚,坐得唔迫夾,服務員話頭醒尾,呢間屋邨酒樓確實冇得輸,希望佢可以一路保持住咁嘅質素啦!Read More
+ 6
HenrYeung36
Level 3
2016-11-22
Follow
係公司做到好夜,都已經係11點後。約左班SISTER出來食野,咁岩公司附近有一間火鍋店,11點後都係$118 仲免加一,就同佢地過去試下。今次簡左烤魚煲,成個盤一上來就有2條魚加配菜,超足料,湯底味道亦很足~~好好味~~我地攞左D豉油都無機會用就因為足料,我們姐妹們都冇點樣出去加火鍋料,就因為要用第二個胃食甜品!甜品方面有糖水、jelly、涼粉,埋單時仲有一杯雀巢雪糕。個櫃差不多比我地掃哂咁制~~另外仲有蕃薯糖水,好似係低糖,岩哂我地!總體來說唔錯,因為交通ok方便,基本上一出葵涌廣場行2分鐘就到,座位闊落!坐得都好舒服。Read More