Parkmay Dumpling Restaurant

Parkmay Dumpling Restaurant (Closed)

百味餃子館
chester
好味又抵食嘅靚湯餃子
chester
Level 3
2019-12-28
Follow
幾年前,朋友帶我去太子食過相當出名嘅餃子店,用老火靚湯配鮮味飽滿嘅餃子 🥟。自此,三不五時就會去食。屋企附近都開過幾間餃子店,都係用老火湯配餃子,但唔知係唔係先入為主,總是覺得一係個湯唔夠鮮甜,一係隻餃子唔夠好味。食過1次,都冇想再返去食第二次😅。但是,最近新開的這一間就令我忍唔住食咗幾次🤩,終於唔使專登行去太子食餃子了!佢哋嘅湯底係 椰子雞豬骨湯底,奶白色濃湯,一上桌就聞到濃濃的椰子香味,湯底鮮甜味美。我之前食過韭菜鮮肉餃,白菜鮮肉餃,今次就食雙拼餃子,韭菜拼椰菜鮮肉餃。餃子飽滿美味,非常大隻,但我都係鍾意韭菜鮮肉餃多啲。唯一可惜是沒有好味的辣菜甫,這裏也有菜甫,但味道一般,試過一次之後我都冇再食。Read More
韭菜拼椰菜鮮肉餃
大大隻韭菜餃
韭菜鮮肉湯餃
AmandaMan911
價錢親民,大件夾抵食❤️
AmandaMan911
Level 1
2019-12-22
Follow
見新開張又有開張優惠就試下叫左一份湯餃,估唔到咁大件,餡好足料,其實細食的話4.5隻餃已經夠飽😂叫左招牌芝士粟米餃同韭菜餃,更加中意招牌芝士粟米餃,下次試下煎先~湯底聲稱唔落味精,試過又真係唔覺有味精,都幾真材實料,見個個都飲曬咁濟,當然我都係 飲完到宜家都唔覺有口干口苦,事關我都對味精嘢好敏感。餃子都係手工即場包,食緊既時候見到三個姐姐圍住喺度密密包,老細都幾dum本😂街坊小店黎講,都算物超所值,會再幫襯,加油!Read More
雙拼餃子
Aikochui
椰子湯底無得輸
Aikochui
Level 1
2019-12-20
Follow
個芝士粟米餃做招牌真係好好味加上可以雙併,我併左佢個香菇餃配襯落佢個湯底真係好好味,食完之後真係好滿足!唯獨可能係因為製作需時同新開嘅關係,大家需要靜靜守候一陣住美食黎臨Read More