(Non-member)
早在半年前食過一次甲乙丙...無論係服務定係食物都係唔錯...但早前再去..簡直係差天共地..普通待應禮貌還可以..但看落職位比較高級沒有穿著制服的人..真的非常沒有禮貌..我看過有客人想調換位置..即時給他們阻此..說話比客人還要大聲..又看到有客人久久沒有食物想投訴..但反而給他們大聲喝回座位...食物就油份充足...食少許己經非常飽環境依然黑暗和嘈雜..
食物就油份充足...食少許己經非常飽
環境依然黑暗和嘈雜..
2006-05-19 36 views
主任級的員工,服務態度十分差.原本我坐在吸煙區,後來見有人食煙,就問個侍應有否非吸煙,他說有,當我地坐下時,那位主任就像黑社會的人說:你地唔可以坐依度,你地坐開吸煙區,就要坐吸煙區,還有說我地打橫??原本是他們的侍應比我坐,及後竟然他們的所謂主任級走來,不問原因一輪咀係口甘鬧個客,試問你地有否見過這樣的管理人員.
2006-04-23 15 views
一入到去個侍應走埋黍問你要咩茶,我話要香片佢話無,跟住又唔講有咩茶,要我問到先好似念急口令咁「畢利巴喇」,我聽唔清楚再問一句,佢竟然話「你自己諗清楚先啦﹗」好晦氣咁走左﹗周圍逼到死,每隔幾秒個侍應就走埋黍踢下你張chair﹗d食物差到死,foodcourt好過佢幾百倍︰玫瑰花茶完全無花,只有d好混濁既茶﹗炸兩d油炸鬼硬過張台,又油又黑,d粉皮好厚,又無醬點﹗又細條,不過大條都無用,食一啖都吐左出黍﹗魚餅唔係煎的,炸又炸到成啖油﹗茄子上的魚肉薄過塊mask﹗我見隔離上左2碟甜品,個碟就大,個甜品又核突又細舊。間野好多蒸點都無,最基本的食物都整得好難食﹗不能盡錄﹗完全搵唔到一味似樣既食物﹗d侍應掛住收檯,其實出面又無人等緊,你想叫個人幫下你都幾難﹗下午茶茶錢收成6蚊個﹗
周圍逼到死,每隔幾秒個侍應就走埋黍踢下你張chair﹗

d食物差到死,foodcourt好過佢幾百倍︰
玫瑰花茶完全無花,只有d好混濁既茶﹗
魚餅唔係煎的,炸又炸到成啖油﹗
茄子上的魚肉薄過塊mask﹗
我見隔離上左2碟甜品,個碟就大,個甜品又核突又細舊。
間野好多蒸點都無,最基本的食物都整得好難食﹗不能盡錄﹗
完全搵唔到一味似樣既食物﹗

下午茶茶錢收成6蚊個﹗

2006-03-30 12 views
they are now totally diff from b4 la....food and service = rubbish........so they hv no queue at the entrance la.....
2006-03-29 21 views
上星期某日同Honey又在此吃晚飯,完全不覺得有服務,Honey還落令以後不可以再來!今次不說食物質素,純粹說說等帶位,叫茶,及離開時的過程。同Honey 到了Counter,因為等了好久見不到有人已經大打折扣,後來見到似是Senior的,call人到Counter,那位waitress姐姐終於以‘龜爬‘速度到達Counter,我們前面是有一位女士排隊的,我們是第二個,但那位waitress姐姐竟不理會我們,而給了兩位排第三個的‘猛男‘,Honey見状已極不喜悅,向那位waitress姐姐投訴,她説‘係咩!哦!唔好意思喎!‘後來,叫茶,講了又講再講多次給另一個waiter,終於有得飲茶了. 找錢了,走了,又經過Counter,有位waitress姐姐蹲下來正執拾Menu,我同Honey又'唔該前唔該後'請她借借,又不理會我們,見她執拾完了,才肯讓我們離開.Honey同我完全'火都埋',話以後不可以再來!如果服務有0,我們會比0.不過,實際上,現時那班waiter&waitress完全不及從前的.
今次不說食物質素,純粹說說等帶位,叫茶,及離開時的過程。
2006-03-25 11 views
8個人入去食, 自己有支酒想開, 個店員拿往我地支酒, 拍左一下落張台度話, "開瓶費200" 我地覺得,咩都未食就已經比左200好唔低,我地都預左要比開瓶費, 不過估唔到佢地收費水平咁高,所以決定走, 佢見我地起身想走即刻減開瓶費至$100, 即刻可以半價, 真係太離譜, 點可以咁做生意. 我什麼也沒食埋單也要$7x. 跟住我地上左樓上間酒樓食, 佢都有收開瓶費$30元正

跟住我地上左樓上間酒樓食, 佢都有收開瓶費$30元正
此店茶市較為可取, 點心即叫即蒸, 收費也算適中, 而且可以點選人參烏龍及龍珠等上價茶, 個人認為值得推介.不過晚市則是另一回事. 小菜不冷不熱, 分量少得可以, 本人寧願取樓上一層的花好月圓.以下分數只適用於茶市.

以下分數只適用於茶市.
2005-11-15 7 views
我係甲乙丙捧場客, 我覺得d waiter 好好人! 仲好勤力呀, 經常換碟又密密加茶, 好過好多食肆! 都唔係咁差呀! d 食物都ok !服務態度仲好好添!
2005-11-15 5 views
前兩日2:00,我和兩個FRIENDS 去到,唔使等、但入到去坐發覺都坐滿客、都幾旺、首先點小籠包、鍋貼、雞絲粉皮、點心好好味、食得出D料好新鲜、跟住清炒津白、高力豆沙、都O.K! SERVICEPART 都好滿意、D 侍應都好有禮貌好好笑容。埋單好平都唔算貴、好抵食、但好滿足、好飽!
2005-09-29 5 views
本人於零五年九月廿七日下午一點許與母親光顧將軍澳新都城2期中心1樓甲乙丙中國廚房, 在接待處等領取了一號籌後稍候片刻, 一名女知客問"搭檯有否問題", 我們回答可以. 該知客問了四名客人後便引令我地入座, 當我們進入後發現已有餐檯執搭完畢, 故本人與母親坐下. 母親還跟那女知客跟進我們選取坐在現有的餐枱, 但即時被拒絕! 跟著一名自稱李姓男部長(captain) 行過來, 用極度差劣的態度跟我們說"你們應承了搭枱就一定要搭枱", 但我想表達的是我坐下的長枱, 也是一張可坐下十二人的長方枱, 我也是跟"搭枱" 沒有分別! 我只是對該部長說還是開一張"單"給我們便算了, 不想再調來調去. 但該部長又用極度惡劣之態度說"唔得, 我唔會開給你們, 你應承左搭枱就一定要搭枱", 他還不停跟我媽媽理論, 令致本人之母親身體立感不適! 雖要立刻回家休息! 本人投訴該李姓部長態度極之差劣, 我真的不明白什麼是" 你應承左搭枱就一定要搭枱"?? 況且我們坐著的亦是一張可坐下十二人之長枱, 那我不是在搭枱中嗎? 今時今日的食肆服務可以這樣對客人嗎?
2005-09-15 13 views
今日我媽媽生日於是去甲乙丙食晚飯,我們一家8口,好快有位,原來甲乙丙今日有promote 就係食晚飯送醉雞,醉雞係我媽媽至愛,真係好....我地叫好多食物,食得好飽,食物水準不過不失,無之前d食評講得咁差,而service亦比以前好,我一舉手d侍應立刻有反應,加水都算快,我覺得甲乙丙比之前進步,今次食完後對甲乙丙改觀,我會同朋友推介多d....haha!
2005-09-10 15 views
今日又去探爺爺,不過這是第一次去新都城開餐。下午12:15爺爺先去取位,12:30我們到後還要等多五分鐘才有位坐。這裡坐位超迫,還可以搭桌坐。好在入來前已取了點心紙,因為桌面是冇的,要問人取才有。我們四個人叫了一個錦鹵雲吞($32.0,有八隻炸雲吞,每隻入面都有一隻不是太細的蝦仁,新鮮和爽的。而甜酸汁內的料就非常弱了,只得幾塊細的鮮魷和肉片等等,但味道都不差)、菜遠蝦球湯拉麵兩碗($28x2,每碗有一個麵餅,三隻中蝦球,少少草菇和兩條菜。味道淡淡的,可食可不食)、上海粗炒($38.0,這個粗麵幾硬,又油,料又少,不食也吧)、甲乙丙蝦餃皇($15.8,這個不叫也吧,皮又乾,料又不是多,又細隻)、鮮蝦腐皮卷($12.8,這個睇就幾好,食都不錯,但是非常多油,挾起還有油滴滴下)、炸鮮奶饅頭三件($6.80,這個表面非常硬,好在裡面軟淋淋的,點煉奶食幾好味)、上海小籠包五隻($19.0,這個又是皮蒸到乾身的,好在裡面肉汁幾多,不過味道一般)、上湯韭菜鮮肉水餃($28.0,這個上桌時,是用紙火鍋上的,下面有火燒著,皮很厚,味道一般,好睇不好食)、楊枝逢甘露($12.8,很少芒果肉,不過都可以接受)、香芒凍布甸($9.8,這個味道一般,不過芒果肉都是幾少的。這裡茶芥分早晚兩個價錢,18:00前位位$6.0,之後就位位$8.0。最衰重要加一,不過好似一至五有優惠的。
順帶一提,這裡因為地方少,又人多,所以當你一食完,就會成日過來望望下,真的服務好差呀,好在我就冇下次了。
2005-08-30 18 views
今日食dinner,個人,食唔到太多,order了蘿蔔絲酥餅(3件),銀絲卷(1條),上海粗炒,奶油津白.我比較like奶油津白,唔系處處都有,埋單$116+ 10%. 一坐低,一定有碟(要錢)的花生,本人極少量食,一粒起兩粒止,所以極不喜歡此做法,一碟$1x,其實可唔可以唔要? Chinese Tea有普洱,人蔘鳥龍,玫瑰迷失,龍珠茶...seems六種茶.我們經常食小籠包,煎鍋貼,麻麻地,豆沙酥餅,食完件勁熱氣,要欴涼茶.不過有時經過新都城,唔知食乜,無決定,就去呢間law.平時少人都ok,星期六,日排隊成1小時,唔會考慮.服務一時時,唔會比tips.將軍澳無乜好野食,這一間算是不錯的選擇.中意的食物fast come and hot.如果唔中意飲荼,o米呢度law.

2005-08-22 11 views
我同朋友2個人去食dinner,order 回鍋肉炒麵,xx蝦球,鍋貼,雞絲粉皮,海哲頭&特飲....個炒麵勁好食,又不太油,蝦球酸酸甜甜好惹味,鍋貼一般,其他2款都不錯,最值得介紹的係杯特飲係超好飲,杯特飲係奶粉紅色,必飲推介,不過我唔記得個名...so i always go there with friends!!SO GREAT RESTAURANTP.S.:The service also good ar....not bad
SO GREAT RESTAURANT

2005-08-21 9 views
第一次去新都城,時間尚早冇咩餐廳揀,就去飲茶. 呢間野茶芥貴d,因為佢有d懶特別ge茶,試左咩龍珠XX,我唔識飲佢有咩特別,不過幾好味.叫左狗不理,叉腸,"um 春蛋"燒賣,紅油抄手,小籠包,擔擔麵,節瓜甫,鳳爪等等,可能太肚餓覺得樣樣都ok,不過小籠包一夾就爆. 格局似客家好棧o個d,超多人幫襯.4個人食$130,特價時段當然平.

4個人食$130,特價時段當然平.