Dessert Magic

Dessert Magic (Closed)

甜品博士
Dessert Magic (Closed)
BloodyPinky
用料幾好夠用心
BloodyPinky
Level 1
2010-12-22
Follow
琴晚去左紅磡提前做冬~食飽反之後就同細妹細佬去左附近d間新開GE甜品舖食甜品~分別點左個鮮雜果涼粉, 老薑番薯糖水同埋朱古力雪糕批鮮雜果涼粉 - d雜果非常新鮮又夠甜 (除左粒士多啤啤酸左小小 >o<), d涼粉都幾爽口彈牙~好味!老薑番薯糖水 - 三種顏色的番薯塔配整得好別緻~師傅好有心機~個糖水好夠薑味不過就唔係好甜~幾適合我胃口~朱古力雪糕批 - 幾濃朱古力味加上朱古力甜醬係面, 相比另外2款甜品會顯得比較"流"同甜~總括黎講 用料幾好同埋顯得師傅有擺個心製作 唔係HEA下HEA下整D野食出黎~ 服務同樓面整潔OK(可能因為係新舖^^)借左人部相機影左一張相試POST~ 遲D去食野都影多D相俾大家看~Read More
朱古力雪糕批
鮮雜果涼粉
SMARTEL19
無期望又點會失望~ 話唔埋仲有驚喜Tim ~~~
SMARTEL19
Level 1
2010-12-14
Follow
話說上星期六約左朋友去黃埔打波加食飯~ 飯後因為未唸到要做咩就同朋友係黃埔附近遊下街, 沿途經過明安街見到有間都算幾大間GEI甜品舖好似新開張而且坐左幾枱客, 結果就心思思咁走左入去試一下 唔知係咪新開張GEI關係, 門面同舖頭入面D燈光都幾光猛D服務員落單同送野GEI速度都幾快~我同我朋友分別點左個傳統芝麻糊同埋心太軟拼雪糕, 唔知係咪平時食得太多甜野, 個芝麻糊比出面食開個D好似偏淡不過就感覺好足料~好似冇咩點落糖不過又唔係冇味難食個種, d味絕大部份係由d配料自己帶出黎, 之後試下朋友點gei 心太軟~ 當我朋友整穿個心太軟個陣 D朱古力溶就一路噴煙一路咁爆曬出黎 試左幾啖 個夾心好夠熱同埋個外殼都幾鬆化 味道比芝麻糊甜不過又未至於好濃~ 以一間新舖黎講D食物有咁GEI水準對我黎講可以話有小小驚喜~ 我地走個陣先發覺原來d間甜品舖係主打健康甜品~唔呱之得D野食GEI味道會比出面淡D Read More
心太軟拼雪糕
愛食狂
老薑番薯糖水和鮮榴槤布甸
愛食狂
Level 4
2010-12-01
Follow
老薑番薯糖水(熱)$16:吃後番薯肉橙,黃,紫OK,但無味無糖味,有薑味,糖水無糖無味有薑味,我唔慣吃無糖無味糖水=O=",好似健康。鮮榴槤布甸$22:吃後布甸內榴槤肉多,很好味好新鮮~布甸加淡奶OK~聞後很好香。Read More
鮮榴槤布甸